Beeld ter illustratie.

Parket onderzoekt mogelijk grensoverschrijdend gedrag van monitor op sportkamp in Londerzeel

Het parket Halle-Vilvoorde voert een onderzoek naar een mogelijk geval van grensoverschrijdend gedrag door een monitor van een sportkamp in Londerzeel. Het sportkamp vond plaats in de 1e week van de paasvakantie en werd georganiseerd door Yes Events. De organisatie werd die week door de politie op de hoogte gebracht en heeft meteen de samenwerking met de monitor in kwestie stopgezet. Het is nog niet duidelijk of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Het bewuste sportkamp van Yes Events in Londerzeel liep van maandag 1 tot vrijdag 5 april. Op donderdagavond werd de organisatie op de hoogte gebracht van een mogelijk geval van grensoverschrijdend gedrag door een van de monitoren.

"Het was de 1e keer dat de monitor in kwestie een kamp van Yes Events begeleidde. Onmiddellijk na de melding is de samenwerking met de monitor stopgezet", meldt de organisatie in een mededeling. 

Tweede geval op korte tijd

In overleg met de politie besliste de organisatie om het kamp op vrijdag 5 april te laten doorgaan, om de gevolgen voor de deelnemers en de ouders zo beperkt mogelijk te houden. De ouders werden bij aanvang van die dag ook op de hoogte gebracht. De organisatie zorgde ook voor extra begeleiding om ouders met vragen te woord te staan.

Het is al de tweede keer op korte tijd dat de organisatie met grensoverschrijdend geval van een monitor te maken krijgt. In de herfstvakantie van vorig jaar werd een 19-jarige man aangehouden nadat hij ervan beschuldigd werd 2 vierjarigen te hebben aangerand. 

Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat er een onderzoek loopt naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het staat nog niet vast dat er effectief strafbare feiten gepleegd zijn. 

Meest gelezen