Kaketoe George en parkiet Raphael zijn al een tijdje onafscheidelijk. “Liefde op het eerste gezicht.”© Instagram/Youtube

Unieke relatie in natuurreservaat: kaketoe George en parkiet Raphael zijn onafscheidelijk

Niemand weet wat hen precies bij elkaar bracht, maar toch zijn een parkiet en een kaketoe al een tijdje onafscheidelijk in een Australisch natuurreservaat. “Maak kennis met George en Raphael, het meest onwaarschijnlijke paar van Bonorong.”

mtm
Bron: The Guardian

“Liefde op het eerste gezicht.” Zo omschrijven medewerkers van Bonorong, een natuurreservaat op het Australische eiland Tasmanië, de relatie tussen roodstaartraafkaketoe George en muskusparkiet Raphael. “Deze knappe kerels verblijven samen in de Arc, onze gemengde volière. Niemand had verwacht dat ze zo’n hechte band zouden vormen toen ze eerst gingen samenwonen, maar ze hebben ons verrast”, klinkt het op Instagram.

George en Raphael vertoeven constant in elkaars buurt. “We weten niet precies wat hen bij elkaar bracht, maar ze zijn onafscheidelijk. Waar George ook gaat, Raphael is nooit ver weg. Vaak zie je ze lekker tegen elkaar aan slapen of luid kwetteren tegen passerende gasten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Directeur Greg Iron zegt dat Raphael “gewoon geobsedeerd” is door George. “Die laatste was aanvankelijk een beetje verbijsterd, maar het duurde niet lang voor de relatie werd beantwoord. Sindsdien zijn ze hooguit vijf minuten niet in elkaars gezelschap geweest. Raphael kruipt vaak onder de vleugels van George, waar het lekker warm is.”

Door het verschil in grootte tussen de twee vogels vreesde het personeel aanvankelijk nog voor mogelijke agressie, maar die vrees bleek al snel ongegrond. “Er was niets dan genegenheid”, aldus Iron. “Het gaat hier echt om een unieke relatie. We gaan ze nu ook niet meer van elkaar scheiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER