Inflatie bleef stabiel in maart: welke producten werden duurder, en wat werd goedkoper?

© ANP / Peter Hilz

De inflatie in ons land is in maart nagenoeg stabiel gebleven en bedraagt 3,18 procent. Dat blijkt uit cijfers van de federale dienst Economie. In februari bedroeg de inflatie 3,2 procent, en in januari 1,75 procent.

jvh
Bron: BELGA

In vergelijking met maart vorig jaar werden onder meer verse zeevruchten en olijfolie fors duurder, respectievelijk met meer dan 44 en meer dan 31 procent. Werden goedkoper in vergelijking met maart vorig jaar: onder meer elektriciteit (14,9 procent), thee (13,4 procent) en melk (volle melk meer dan 12 procent, magere en halfvolle bijna 10 procent). 

Opvallend: ook cacao en chocolade in poedervorm werd in maart goedkoper in vergelijking met een jaar eerder, meer dan 8 procent. Nochtans is cacao in maart naar een recordkoers gestegen op de internationale markten. Wellicht zal dat pas later voor de consumenten te merken zijn in de winkel.

De inflatie voor voeding daalde in maart voor de twaalfde maand op rij. Voeding is nu 3,21 procent duurder dan een jaar geleden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen