© ANP

Rechter legt papa die leerkrachten stalkte contactverbod op

Een vader die twee jaar lang vrouwelijke leerkrachten van basisschool De Winge in Tielt-Winge (Vlaams-Brabant) stalkte, heeft van de rechter een contactverbod opgelegd gekregen. De papa mag het schoolterrein niet meer betreden.

Ruben Steegen

De stalker viel al sinds vorig jaar twee vrouwelijke leerkrachten lastig. De man vergezelde zijn zoontje mee tot op de speelplaats of klas om zo met de juffen te kunnen babbelen. Daarnaast verstuurde hij ook tal van sms’en, die door de onderwijzers als zeer storend werden ervaren. De man moeide zich niet met schoolbeslissingen, maar zou gevoelens hebben gehad voor de leerkrachten in kwestie.

“We hebben de man vader herhaaldelijk op zijn storende gedrag gewezen, maar zonder resultaat”, zegt coördinerend directeur Ann Scheys van de overkoepelende scholengroep Adite.

Ondanks gesprekken tussen de directie en de man bleef hij de twee vrouwen stalken. Ook de tussenkomst van de politie hielp niet. “Omdat de leerkrachten hier duidelijk onder leden en de man zijn gedrag niet veranderde, hebben we een gerechtelijke procedure opgestart.”

Afgelopen maandag legde de bevoegde rechter de man een contactverbod op. De papa mag zijn zoontje - dat nog altijd in De Winge school loopt - nu enkel nog op de parking afzetten. Ook persoonlijk contact via mail of sms met de leerkrachten is verboden. “Het is spijtig dat het zo ver is moeten komen, maar we hopen dat deze zaak dankzij de uitspraak van de rechter nu definitief kan worden afgesloten”, besluit Scheys.