De Aldi-winkel in Retie wordt helemaal in een nieuw jasje gestoken.© RR

Aldi vernieuwt winkel in Retie: “We willen echte versmarktbeleving creëren”

Retie -

De Aldi-supermarkt op de Turnhoutsebaan in Retie is sinds maandag vier dagen gesloten. De winkelinrichting wordt helemaal vernieuwd. De grootste nieuwigheid is dat het aanbod van verse groenten en fruit een prominente plaats krijgt: meteen bij het binnenkomen van de winkel.

Eddy Meulemans

In heel België zijn er vandaag 440 Aldi-winkels, die nu een voor een in een nieuw jasje gestoken worden. Deze week is Retie aan de beurt. Zo maakt de aloude en ietwat saaie inrichting plaats voor een meer eigentijds en warmer interieur. Maar behalve de look & feel verandert ook de indeling. “In onze nieuwe winkel vind je alle verse groente en fruit onmiddellijk bij het binnenkomen”, zegt woordvoerster Tine De Keersmaker van Aldi België. “De nieuwe meubels zijn ook dieper, waardoor de producten overzichtelijker gepresenteerd worden en we een echte ‘versmarktbeleving’ willen creëren.”

Meer verse producten

Volgens verkoopmanager Jeroen Engeler wordt het winkelen op zich ook eenvoudiger en makkelijker. “Verse producten staan bij de meeste van onze klanten bovenaan het boodschappenlijstje”, zegt hij. “Door deze onmiddellijk vooraan aan te bieden, kun je je winkelkar meteen vullen met het meest essentiële. In de winkels die we eerder al vernieuwden, merken we dat onze klanten de nieuwe presentatie appreciëren en er meer verse producten in hun winkelkar belanden.”

Ook de bakkerijafdeling blijft aanwezig in de eerste gang, net als het aanbod van vers vlees en verse vis. De wekelijkse promoties komen telkens in het midden van iedere gang. De gekende tijdelijke non-foodaanbiedingen worden achteraan in de winkel gestald.

Elf werknemers

Om de make-over mogelijk te maken, is de winkel in Retie van maandag 22 april tot en met donderdag 25 april tijdelijk gesloten. “Maar ondertussen kunnen onze Retiese klanten nog wel terecht in de Aldi-vestigingen in de omliggende gemeenten Arendonk, Oud-Turnhout en Mol”, zegt de woordvoerster van Aldi België. Vrijdagmorgen om 8.30 uur gaat de vernieuwde winkel opnieuw open. Bij Aldi in Retie werken vandaag elf mensen.

Het aanbod van verse groente en fruit krijgt een prominente plaats in de winkel.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners