Direct naar artikelinhoud

Volkskrant Ochtend: Doorverkopen incasso's maakt schulden zwaarder | Waar gaan de jihadbruiden uit het kalifaat heen?

Goedemorgen. Incassobureaus kopen steeds vaker schulden op om die vervolgens met harde hand te innen. Daarmee vergroten ze het schuldenprobleem in Nederland. Verder in de Volkskrant Ochtend: de Europese IS-vrouwen uit het kalifaat willen terug en hoe gaat het met de wederopbouw van Sint Maarten?

Het belangrijkste nieuws van maandag 16 oktober
Beeld Delil Souleiman

Terwijl u sliep

Steeds minder Afghaanse meisjes naar school: 'succesnummer' blijkt mislukking
Het geldt als het succesnummer van de buitenlandse steun aan Afghanistan en het werd in 2001 aangevoerd als een reden voor de Amerikaanse interventie in het land: onderwijs voor meisjes. Maar zestien jaar na het verjagen van het Talibanbewind is eerder sprake van een mislukking.

Toezichthouders waarschuwen: doorverkopen incasso's maakt schulden nóg groter
Incassobureaus kopen steeds vaker schulden op om die vervolgens met harde hand te innen. Daarmee vergroten ze het schuldenprobleem in Nederland. Ze brengen vaak hoge incassokosten in rekening. Mensen die al grote problemen hebben, raken zo nog dieper in de schulden.

CBS: vrouwen verzuimen meer door ziekte dan mannen - in alle leeftijdsgroepen
Vrouwen verzuimen meer door ziekte dan mannen. Dit is in alle leeftijdsgroepen zo. Redenen voor het verschil zijn het grotere aandeel vrouwen in sommige bedrijfstakken met een hoge werkdruk en ziektes rond de zwangerschap en bevalling.

Geluidshinder Vliegveld Lelystad strekt zich uit over groter gebied dan berekend
De geluidshinder van vliegverkeer van en naar Vliegveld Lelystad wordt veel groter dan wordt voorgesteld, zegt actiegroep Hoog Overijssel. Rekensommen die nieuwe aanvliegroutes moeten rechtvaardigen, kloppen niet.

Vrouwen verzuimen meer door ziekte dan mannen, zegt het CBS.Beeld anp

Vandaag in het nieuws

De eerste 3D-geprinte betonnen fietsbrug ter wereld wordt vandaag in gebruik genomen in Gemert. De prijs voor het beste televisie-interview wordt uitgereikt in het televisieprogramma DWDD. President De R. van de Haarlemse Hells Angels hoort zijn straf voor diverse misdrijven.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Aanraders van de redactie

De IS-vrouwen uit Europa willen terug, en snel graag
Als Nederlandse, Belgische en andere buitenlandse vrouwen van IS-strijders hadden ze status in het kalifaat. Nu dat bijna ineengestort is, zitten ze in vluchtelingenkampen in Noord-Syrië, met hun kinderen die in IS-gebied zijn geboren en geen papieren hebben. Wat nu? (+)

Eigenlijk wordt Halbe Zijlstra minister van Binnenlandse Zaken met buitenland in de portefeuille
Het buitenland wordt onder Halbe Zijlstra een stuk kleiner, dat is duidelijk. Hij zal ook niet langer met het vermaarde Hollandse vingertje zwaaien, want dat is niet realistisch, schrijft Bert Wagendorp in zijn column. (+)

Uw schuld is gekocht door een agressief incassobureau
Incassobureaus kopen oude, door de wanbetalers soms al bijna vergeten schulden op om die vervolgens met een stevige rente te incasseren. (+)

Vrouwen die zijn gevlucht uit het IS-gebied in het vluchtelingenkamp Ayn Issa in Noord-Syrië.Beeld Delil Souleiman

De wil om Sint Maarten op te bouwen is groot, maar de vraag is of het dit keer ook echt zal lukken
Iedere inwoner wil helpen. Maar het probleem is juist dat er te veel mensen op het eiland zijn. 'Als ik kinderen had, zou ik hun waarschijnlijk zeggen: Kom hier maar niet terug' (+)

'Ik zal er nooit in slagen innerlijke rust te vinden'
Interviewer en journalist Frénk van der Linden is 60 jaar. Een mooie gelegenheid voor een tentoonstelling, een nieuwe bundel én een interview. Dat natuurlijk wel moet voldoen aan zijn standaard. (+)

Waarom vrijwilligers de boerenstallen boenen
Marja en Wim de Vries zijn bioboeren; rond hun boerderij kakelen 'de dames' oneindig in een weiland. Dat uitgerekend zij gif lieten spuiten in de stallen - de schaamte staat op Marja's gezicht, schrijft Toine Heijmans in de verslaggeverscolumn. (+)

Sint Maarten na orkaan Irma; Twee bewoners zijn bezig met de wederopbouw van hun huis.Beeld Joris van Gennip