© HBvL

Nieuwe meidengroep Top Pops is honderd procent Limburgs

Deze week wordt een nieuwe meidengroep gelanceerd, Top Pops, een volledig Limburgs project van Frank Grotars, organisator van evenementen en voorzitter van het Feestcomité in Tongeren. De groep bestaat uit vier jonge vrouwen die na audities werden geselecteerd en die alle vier al langer met muziek bezig zijn. Op 29 juni wordt hun eerste single, ‘De Nacht Van Je Dromen’, gelanceerd.

Raymond DE CONDE

“We hebben hier goed over nagedacht,” zegt Frank Grotars. “We denken dat er een markt voor is. De meisjes werden gekozen op hun zangkwaliteiten en het zijn ook vier verschillende types die verschillende doelgroepen aanspreken. De naam Top Pops is uiteraard een knipoog naar ‘Toppop’, het legendarische muziekprogramma van de AVRO met Ad Visser.”

Als zangcoach van het viertal werd Carina Clerinx aangetrokken, die wel meer artiesten begeleidt. De nummers worden geproducet door Patrick Renier, die twaalf jaar lang manager en producer was van Belle Perez en nu van Lisa Del Bo. “’De Nacht Van Je Dromen’ is een Braziliaans liedje waarvan ik enkele jaren geleden een Engelstalige versie heb opgenomen voor Sisters Only,” vertelt hij. “Nu heeft Geert Vanloffelt van De Geest, die wel voor meer artiesten teksten schrijft, er een Nederlandstalige tekst op geschreven. Het is een zeer zomers getint nummer. Er is intussen ook een clip van opgenomen.”

De vier zullen voor het eerst optreden op 3 augustus op Pempkes Beatz in Grote Spouwen, waar ze samen met Get Ready en Frans Bauer op de affiche staan.

“Zij staan garant voor ambiance en gezelligheid,” zegt Frank Groars. “Ze zullen covers zingen en daarnaast een eigen repertoire uitbouwen.”

Kelly Vandervelpen (26, Kozen)

Sinds een jaar hoofdzangeres van Sur+, de band van de Vittorio Simoni. Nam vroeger deel aan ‘Idool’ en ‘Miss Talent Belgium’. Werkzaam als recruitment consultant.

Ine Andries (26, Dilsen-Stokkem)

“Speelt piano, geeft les aan de muziekacademie in Dilsen-Stokkem en aan het Instituut Maria Koningin. Daarnaast is ze dirigent van een kinderfanfare en een popkoor.

Evita Lenaerts (32, Houthalen)

Volgt al sinds haar vijftiende muziekles bij Carina Clerinx en Sabine Tiels en is momenteel zangeres van het amusementsduo That’s it. Is zaakvoerder bij Adviesplan.

Teresa Orlando (33, Maasmechelen)

“Was op haar negende laureate van de zangwedstrijd Il Pinocchio d’Oro. Nam later deel aan diverse zangwedstrijden zoals ‘Let’s Go Lasgo’, ‘Miss Talent Belgium’ en ‘The Voice’. Is life coach.