Club Brugge legt nieuwe grasmat voor Play-off 1: “Huidige liet niet toe om profvoetbal te spelen, afwachten of Cercle zal bijdragen”

© Photo News

Club Brugge vervangt deze week nog zijn felbesproken grasmat in aanloop naar Play-off I. Dat heeft Roel Vaeyens, sportief coördinator bij blauw-zwart, maandag laten optekenen bij de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.

KALENDER PLAY-OFF 1.Standard en Antwerp trappen op 29 maart play-off I op gang, eerste clash tussen Genk en Club Brugge op speeldag 4

DOE MEE.De grote ‘wat weet u van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League’-quiz

“De oude grasmat wordt afhankelijk van de weersomstandigheden tegen eind deze week verwijderd. Er zal dan onmiddellijk een nieuwe natuurgrasmat gelegd worden”, stelde Vaeyens. “We hebben gekozen voor een veld dat minstens kwalitatief goed genoeg is voor de play-offs. Op 50 dagen worden toch weer tien matchen gespeeld in Jan Breydel (wedstrijden Cercle Brugge meegerekend, nvdr.), in België wordt geen enkele mat zo intensief gebruikt. Het is nog afwachten of Cercle Brugge financieel zal bijdragen. De gesprekken zijn nog lopende, maar wij konden niet wachten en moesten onze verantwoordelijkheid nemen. De huidige grasmat laat niet toe om profvoetbal te spelen.”

Zie ook:

Op de eerste speeldag van Play-off I staat op 31 maart in Jan Breydel de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent op het programma. Vier dagen later gaan de Bruggelingen op bezoek bij Anderlecht. “Ik zou zeker niet zeggen dat Club Brugge de grote favoriet is. Club is één van de favorieten. We gaan voor het hoogste, zoals elke topclub.”

Club Brugge beëindigde de reguliere competitie zondag met een valse noot. Voor eigen supporters ging het team van Ivan Leko met 1-2 onderuit tegen Excel Moeskroen. De landskampioen vat Play-off I aan met een achterstand van vier punten op Racing Genk. “Uiteraard zijn we ontgoocheld na het verlies tegen Moeskroen. Het ontbrak ons wat aan efficiëntie”, stelde Vaeyens. “De voorbije weken hadden we nochtans goed gewerkt aan het kleiner maken van de kloof met Genk. Nu moeten we nog vier punten ophalen, wat toch niet te onderschatten is. En de overige vier teams mogen we zeker nog niet afschrijven. Elke club die in Play-off I zit, wil minstens Europees voetbal spelen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen