Kevin blust zelf zijn auto nadat duo die in brand steekt met bommetje: “Met niemand problemen”

Lanaken -

De politie Lanaken-Maasmechelen is een onderzoek gestart naar brandstichting nadat vrijdagavond laat een auto vuur vatte in Lanaken. Op beelden is te zien hoe twee personen op een bromfiets stoppen langs de auto en een soort bommetje naar binnen gooien. “Ik heb meteen mijn brandblusser genomen om de vlammen onder controle te krijgen”, zegt eigenaar Kevin.

Johnny Geurts/Olivier Simons

De brandweer Oost-Limburg kreeg vrijdag rond iets voor 23 uur de melding binnen vanuit de Hugo Verrieststraat. Ter plaatse aangekomen bleek de brand in de auto al geblust. De brandweer moest enkel nog een controle doen. De schade bleef al bij al beperkt.

De politie Lanaken-Maasmechelen is een onderzoek gestart. “Omdat er een vermoeden van brandstichting is, werd de wagen gerechtelijk getakeld voor een sporenonderzoek”, klinkt het daar. “Er wordt ook een buurtonderzoek gedaan en als er eventueel camerabeelden zijn, zullen die geanalyseerd worden.”

Op videobeelden is te zien hoe twee personen op een bromfiets rond 22.50 uur stoppen langs de auto. De passagier stapt af en gooit iets naar binnen. Daarna is er een ontploffing te zien en vliegt de auto in brand. Zondag was er nog geen duidelijkheid over wie de twee daders zijn. De politie Lanaken-Maasmechelen voert verder onderzoek.

Zelf geblust

Voor Kevin (30), de eigenaar van de auto, was het vrijdagavond enorm schrikken. “Ik lag net in bed, maar ben door de enorme knal wakker geschoten. Ik ging kijken aan het venster en zag een oranje gloed. Toen merkte ik dat het de vlammen waren die uit mijn auto sloegen. Ik heb meteen de brandblusser in het huis gegrepen en ben naar buiten gesneld. De vlammen hebben we zelf onder controle gekregen. De brandweer heeft het smeulende vuur nageblust. Maar de auto is totaal vernield”, zucht Kevin.

“Het tart elke verbeelding om te zien hoe die gasten op een scooter eerst een gat maken in de ruit en dan enkele minuten later terugkeren en iets brandends in de auto gooien wat meteen erna ontploft. Buren vertelden me dat ze de scooter die avond een paar keer hebben zien op en af rijden in de straat. Ik heb met niemand problemen, dus vanwaar dit komt is mij een raadsel. De politie neemt het alleszins heel serieus.”

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer