Cultuurprijzen worden uitgereikt

De jaarlijkse uitreiking van de Cultuurprijs, de Cultuurtandem en de Cultuurparel staat gelijk aan een feestelijke avond boordevol cultuur. OC De Buiting wordt op dinsdag 12 december om 20.30 uur omgetoverd tot een cultuurtempel waar iedereen van harte welkom is. De in Paal woonachtige Freddy Gualsaqui zorgt met zijn muziek voor extra sfeer!

RV

“De vijf genomineerden voor deze 26e editie van de Cultuurprijs stad Beringen zijn: dichteres Edith Oeyen, kunstenaar Romeo Vangoethemd, Toneelgroep ’t Fonteintje, dichter Paul Frison en cultureel ambassadeur André Caubergs. Dit zijn stuk voor stuk sterke kandidaten die zich engageren op sociaal cultureel vlak binnen Beringen,” zegt Patrick Witters, schepen van cultuur.

De Cultuurtandem en Cultuurparel zijn nog twee prijzen die worden uitgereikt. De Cultuurtandem is een beloning voor een lovenswaardig samenwerkingsproject tussen diverse verenigingen. Er zijn drie mooie projecten naar voren gebracht: 1. De Mijnhappening, een mooi cultureel spektakel waaraan veel verenigingen participeren i.s.m. vzw Toerisme. 2. De tentoonstelling Heden & Verleden waarin kant en postzegels verbroederen, een organisatie van kantklosclub De Spellewerkers en postzegelclub Germinal. 3. ‘Paal één dorp, vele gezichten’ toonde de gastvrijheid en diversiteit van Paal via 50 levensgrote foto’s van inwoners en hun verhaal. Een organisatie van Paalonline i.s.m. lokale verenigingen.

De Cultuurparel is ontstaan vanuit het idee om de lokale vrijwilligerswerking binnen de verenigingen te stimuleren. De cultuurraad stuurt daarom anonieme spotters op pad om geëngageerde vrijwilligers en verenigingen in de kijker te plaatsen. Een viertal verenigingen valt in de prijzen.

De cultuurraad heet u alvast van harte welkom om 20.30 uur in OC De Buiting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer