de rode loper

Hoe de legendarische Songfestival-pakjes van Nicole & Hugo in rook opgingen

© goedefroit music

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

gvds

Hugo Sigal nam dubbel afscheid

Nicole & Hugo eindigden in 1973 laatste met het nummer Baby, baby, maar de speciaal voor het Eurovisiesongfestival vervaardigde paarse pakjes maakten een blijvende indruk. “We waren onze tijd vooruit”, blikt Hugo Sigal terug in Gazet van Antwerpen. “Met onze danspasjes, want tot dan had niemand een choreografie. Maar ook onze kostuums waren ongezien.”

Tijdens de afscheidsplechtigheid van Nicole Josy, die anderhalf jaar geleden overleed, lagen ook de legendarische kostuums in de kist. Ze werden samen met haar gecremeerd. “Voor mij symboliseerde dat het dubbele afscheid”, onthult Hugo. “Niet alleen van haar, maar ook van het duo Nicole & Hugo.”

Sylvester Stallone wil uurwerken kwijt

Het veilinghuis Sotheby’s veilt volgende maand een collectie horloges van acteur Sylvester Stallone (77). Het absolute topstuk is een Patek Philippe Grandmaster Chime. Naar verwachting moet het kleinood 2,3 tot 4,6 miljoen euro opleveren.

De Rambo-vertolker heeft het horloge zelf nooit gedragen. Het zit nog in de originele behuizing, met een certificaat en in een doos waar de naam van Stallone op gegraveerd staat. Zelf zegt dat hij dat hij de uurwerken lang genoeg in zijn bezit heeft gehad en dat het tijd is om verder te gaan.

© AP

Lisa Van Rossem zwaait broer Metejoor uit

Lisa Van Rossem (31) was lang de zus van, maar nu gaat ze zonder Metejoor volop voor een ­muzikale carrière, zegt ze in Dag Allemaal.Voortaan stapt ze het podium op onder haar artiesten­naam Leez, en zonder haar broer Joris.

Het enige wat haar soms tegenhoudt, is haar eigen gezondheid. Van Rossem heeft de ziekte van Crohn en nog andere auto-immuunziektes. “Ik zeg altijd dat ik met afgedankte tweedehandsspullen in elkaar gezet ben”, grapt ze. “Mijn gezondheid zal altijd een struikelblok blijven.” Van Rossem is wekelijks te horen bij Joe, daarnaast werkt de zangeres nog in de transportsector.

© belga