© Julien’s Auctions/ Beatles Photo Library

Verdwenen gitaar van John Lennon teruggevonden op zolder

Een gitaar die ooit werd bespeeld door John Lennon en lange tijd verloren werd gewaand, is boven water gekomen. Het instrument werd aangetroffen op een zolder in het Verenigd Koninkrijk en gaat eind mei onder de hamer.

jvh
Bron: BELGA

De Framus 12-string Hootenanny-gitaar is te zien op verschillende foto’s van studiosessies voor het album ‘Help!’ en in de gelijknamige Beatles-film uit 1965. De prijs wordt geschat tussen de 600.000 en 800.000 dollar (zo’n 560.000 à 750.000 euro), meldt het New Yorkse veilinghuis Julien’s Auctions. 

Naar verluidt belandde de gitaar via een omweg op een zolder in Zuid-Engeland, waar ze meer dan 50 jaar stof lag te vergaren. John Lennon zelf gaf het instrument in 1965 aan muzikant Gordon Waller, die het op zijn beurt doorgaf aan zijn manager. Diens erfgenamen hebben de gitaar nu op de zolder van een huis gevonden. Het veilinghuis besloot de gitaar grondig op te knappen zodat het muziekinstrument weer bespeeld kan worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer