Opgelet: dit weekend beginnen de play-offs, maar mede door de Ronde kreeg de openingsspeeldag een verhakkeld programma met slechts één zondagsmatch

© Isosport

Na het einde van de reguliere competitie gaat de Jupiler Pro League met de play-offs zijn laatste fase in. Zowel de Champions’ play-offs als de Europe play-offs gaan dit weekend al van start, maar de degradatiestrijd in de Relegation play-offs barst pas volgende week los.

Marnix Taes

Vrijdag openen AA Gent en Standard de debatten. Beide ploegen doen dat om 20u45 in de Europe play-offs, aangezien AA Gent pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie uit de boot viel voor Play-off 1 en Standard zich op enkele speelronden van het einde kon verzekeren van een verlengd verblijf in 1A. De wedstrijd in de Ghelamco Arena is echter de enige wedstrijd, die op vrijdagavond gepland staat.

Zaterdag staan er twee wedstrijden op het programma. Anderlecht en Antwerp openen om 20u45 in het Lotto Park de Champions’ play-offs en belooft een eerste indicatie te geven van wie er nog aanspraak mag maken op de landstitel. Eerder op de avond is er om 18u15 nog OH Leuven-KV Mechelen in de Europe play-offs, een heruitgave van de dertigste speeldag. De Leuvenaars konden zich een kleine twee weken geleden tegen KV alsnog redden, terwijl “de Kakkers” in extremis de Champions’ play-offs misliepen.

Zondag strooit de Ronde van Vlaanderen dan weer roet in het eten van de voetbalfan. ‘Vlaanderens Mooiste’ heeft er immers voor gezorgd dat de kalendermakers zich hebben beperkt to amper één wedstrijd in de Europe play-offs. Sint-Truiden en Westerlo beginnen om 18u30 op Stayen aan hun eerste opdracht in de strijd voor een Europees ticket.

Start Relegation play-offs pas op 6 april

Het zwaartepunt van de openingsspeeldag in de Champions’ play-offs vindt echter pas op paasmaandag plaats. Al om 13u30 is er de Brugse derby tussen Cercle en Club Brugge, terwijl competitieleider Union om 18u30 de lastige verplaatsing maakte naar de Cegeka Arena van Racing Genk.

Fans van KAS Eupen, KV Kortrijk, RWDM en Charleroi moeten zelfs een week wachten om hun favoriete ploeg nog eens aan het werk te zien. De Relegation’ play-offs starten namelijk pas op zaterdag 6 april, wanneer de aftrap tussen Charleroi en RWDM om 16u op Mambourg gegeven is. De tweede confrontatie in “play-off 3” volgt op exact hetzelfde uur een dag later tussen Eupen en Kortrijk.

Programma openingsspeeldag play-offs

Vrijdag 29 maart (20u45): AA Gent - Standard (Europe play-offs)

Zaterdag 30 maart (18u15): OH Leuven - KV Mechelen (Europe play-offs)

Zaterdag 30 maart (20u45): Anderlecht - Antwerp (Champions’ play-offs)

Zondag 31 maart (18u30): Sint-Truiden - Westerlo (Europe play-offs)

Maandag 1 april (13u30): Cercle Brugge - Club Brugge (Champions’ play-offs)

Maandag 1 april (18u30): Racing Genk - Union Sint-Gillis (Champions’ play-offs)

Zaterdag 6 april (16u00): Charleroi - RWDM (Relegation play-offs)

Zondag 7 april (16u00): KAS Eupen - KV Kortrijk (Relegation play-offs)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen