Seppe Fabry, Ruth Van Dyck, Emma Heremans en Niels Dittmer verwachten 1.500 scouts in Mortsel.© RR

Jonge scouts ervaren eerste festivalbeleving tijdens Scoutsfest op Fort 4

Mortsel -

De organisatoren van Scoutsfest verwachten zondag 1.500 kinderen van 10 tot 14 jaar die hun eerste festivalervaring zullen beleven op het Mortselse Fort 4. “We brengen jongeren met een hart voor scouting samen”, zegt Seppe Fabry.

Scouts Emma Heremans, Ruth Van Dyck, Niels Dittmer en Seppe Fabry steken Scoutsfest als onderdeel van hun eindwerk in elkaar. Zondag volgt het hoogtepunt van de voorbereidingen. Net op de dag dat De Grote Trek ’s ochtends langs Mortsel komt, openen ze om 11 uur hun festivalterrein aan Fort 4.

LEES OOK. De Grote Trek gaat voor 92ste maal van het Antwerpse naar Scherpenheuvel: “Trommels en vlaggen vergroten groepsgevoel”

Ze verwachten 1.500 jonggivers, aspiranten, scheepsmakkers en tussentakken, scouts tussen 10 en 14 jaar, van over heel Vlaanderen. “Met Scoutsfest zetten we in op verbinding tussen groepen uit alle provincies. We brengen verschillende karakters samen met een groot hart voor scouting”, geeft Seppe Fabry aan.

De line-up bestaat uit dj Avenue, dj Cosco, Lotte De Clerck van #LikeMe, dj Alles Kapot, Sven&Cle en Bram Delux. De scoutsgroepen worden ondertussen uitgedaagd met activiteiten zoals touwtrekken, volksspelen en springkastelen.

“Het is belangrijk samen te werken met artiesten uit de leefwereld van onze bezoekers. Maar we laten ze ook kennis maken met enkele dj’s uit het nachtleven van grote steden. Zij passen hun setlist aan voor deze dag”, vult Emma Heremans aan.

Alcoholvrij

Tijdens de activiteiten zullen de scouts uitgenodigd worden om zich uit te leven met leeftijdsgenoten van over heel Vlaanderen. “We zijn allemaal verschillend, maar tegelijkertijd verbonden door scouting”, geven de organisatoren aan terwijl ze ook mentale gezondheid bij jongeren aankaarten. “Ons terrein wordt een alcoholvrije safe space en onze medewerkers zijn altijd aanspreekbaar moest er iets zijn.”

Om het festivalgevoel helemaal compleet te maken, zijn er ook foodtrucks aanwezig. (fisp )

Info: www.scoutsfest.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel