Voormalig voorzitter Francis Vrancken bij de huldiging op het Antwerpse stadhuis.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aandeelhoudersvergadering Beerschot gepland op vrijdag 17 mei

De langverwachte aandeelhoudersvergadering bij Beerschot komt er eindelijk. De Vlaamse aandeelhouders kregen na lang wachten toch gehoor in Genève, waar United World zetelt. Op vrijdag 17 mei om 15 uur komen de verschillende eigenaars samen om te bekijken hoe het verder moet met de Kielse club.

kofr

Vorige week donderdag maakte Beerschot in een mededeling op de website bekend dat er in een lange bestuursvergadering enkele belangrijke knopen werden doorgehakt. Zo werd het ontslag van voorzitter Francis Vrancken aanvaard en het mandaat van Thorsten Theys bevestigd. Hij heeft de opdracht om de komende weken en maanden de nodige financiële investeringen te plannen en zal daarbij ondersteund worden door bestuurslid Gunther Dieltjens. Het gaat dan concreet over de dagelijkse werking van de club, de opvolging van het licentiedossier en de voorbereiding voor het seizoen 2024-2025.

Daarnaast werd er vorige week ook beslist dat er in “de komende dagen” een aandeelhoudersvergadering zou plaatsvinden. Die komt er nu dus ook. In die vergadering kunnen de budgetten voor komend seizoen afgeklopt worden en kan er gediscussieerd worden over een eventuele verkoop van de club of een herschikking van de aandelen van de club. Dat is nodig, want voorlopig blijven de sponsors, trainers, spelers en supporters nog steeds in het ongewisse over de toekomst van de club.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners