Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HEMA zet winststijging door, opent inkoopkantoor in Turkije

HEMA heeft naar eigen zeggen een succesvol jaar achter de rug, ondanks moeilijke markten. Onder 'uitdagende omstandigheden', zoals lagere consumentenbestedingen en blijvende stijgende kosten van inkoop en arbeid, leverde de verkoop van kleding, huishoudelijke artikelen en voedi..

Afbeelding

Legale goksites: treed op tegen illegale sites om minderjarigen

De brancheorganisaties van legale gokbedrijven VNLOK en NOGA willen dat de Kansspelautoriteit in actie komt tegen illegale onlinegokbedrijven, omdat minderjarigen daar nog altijd makkelijk terechtkunnen.

Afbeelding

Chipbedrijven aan kop in hogere AEX na sterke resultaten Nvidia

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML waren donderdag de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers verwerkten de resultaten van het Amerikaanse AI-chipbedrijf Nvidia.

Afbeelding

Stroom terugleveren mag geen geld meer kosten

Stroom terugleveren mag huishoudens geen geld meer kosten. Dat staat in een voorstel van NSC-Kamerlid Wytske Postma, dat volgens haar ook steun heeft van de andere coalitiepartijen PVV, VVD en BBB.

Afbeelding

Macron noemt rellen Nieuw-Caledonië 'ongekende opstand'

De Franse president Emmanuel Macron noemt de rellen in Nieuw-Caledonië een 'absoluut ongekende opstand'. Hij landde donderdagochtend lokale tijd op de eilandengroep en hoopt de rust weer terug te brengen.

Afbeelding

Medewerker PI Alphen op staande voet ontslagen om smokkel

Een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) donderdag. De reden daarvoor is dat hij betrokken was bij de invoer van smokkelwaar.