Davy Roef staat de laatste wedstrijden onder de lat bij de Buffalo’s.© Isosport

Voetbal Jupiler Pro League AA Gent - KV Mechelen

Schaduwcoach Wim De Coninck laat zijn licht schijnen over de Gentse doelmannen: “Davy Roef keert altijd terug”

GENT -

Paul Nardi mag opnieuw voluit trainen en staat te popelen om zijn eerste minuten bij Jong AA Gent af te werken, maar zijn contract bij de Buffalo’s loopt dit seizoen wel af. Daarnaast heeft AA Gent met Davy Roef en Daniel Schmidt nog twee potentiële titularissen.

Stefan Smet

Vorige week stond Hein Vanhaezebrouck uitgebreid stil bij het wederoptreden van Paul Nardi in een onderling oefenpartijtje. “Paul is sneller terug dan verwacht en dat ligt enkel maar aan hem”, aldus de Gentse trainer, die wel nog even geduld zal moeten oefenen om Nardi ook effectief bij het eerste elftal in te zetten. “Hoewel de slots op zijn mag hij toch nog bij Jong AA Gent spelen omdat hij heel lang out is geweest, dat is een uitzondering.”

Anderzijds rijst nu wel stilaan de vraag waar de toekomst van Nardi ligt. “Ik heb vroeger steevast gepleit voor Roef, maar toen Nardi kwam, merkte je wel dat hij voluit voor een basisplaats ging”, herinnert Wim De Coninck zich nog levendig. “Hierdoor had de Fransman ook een mentaal voordeel, maar Nardi deed het ook gewoon goed. Hein Vanhaezebrouck koos dan wel weer voor Roef in de Europese duels.”

Paul Nardi werkte als een bezetene aan zijn comeback.© BELGA

Schmidt de dupe

Door de blessure van Nardi kwam AA Gent wel in acute keepersnood. “De transfer van Schmidt vond ik een uitstekende opportuniteit, maar hij is de dupe geworden van die partij op bezoek bij Standard”, keert De Coninck nog even terug naar die vermaledijde avond op Sclessin. “Hein wilde toen Ismaël Kandouss even een lesje leren en trok daarom Tsuyoshi Watanabe weg uit het centrum. Stefan Mitrovic speelde daardoor als centrale pion met ook nog eens Nurio Fortuna aan zijn zijde.”

Een keuze die niet meteen succesvol uitpakte. “Kelvin Yeboah kende toen geen genade met Gent en Schmidt betaalde het gelag. Hein bracht toen plots weer Roef omdat ze hadden gekeken met wie ze de meeste punten hadden gepakt. Als Schmidt die pech niet heeft, staat hij nu wellicht nog gewoon in doel.” Anderzijds stelt zich nu stilaan een nieuw probleem: “Drie gelijkwaardige doelmannen in je kern lijkt me wat te veel van het goede”, vreest De Coninck. “Ze hebben ook nog elk de ambitie om eerste doelman te zijn. Je kunt eventueel twee doelmannen op de bank zetten en dat is wel een nieuwe rage, maar ik vrees dat je dan toch snel met zeker één ongelukkige keeper zit.”

Daniel Schmidt betaalde het gelag van de slechte partij tegen Standard.© BELGA

Afwachten

“Je kunt er evenwel niet om heen dat Roef telkens terugkeert. Tegen Charleroi wonnen ze met 5-1, maar Roef pakte toen in de eerste helft uit met enkele fantastische reddingen”, aldus nog De Coninck, die wel niet blind blijft voor de minpuntjes van de Gentse penaltyspecialist. “Qua uitstraling zal hij niet meer veranderen. Dat is nu eenmaal hoe hij is, maar als hij de kans krijgt om zichzelf te bewijzen, slaagt hij wel telkens voor dat examen.”

Blijft het punt dat het Gentse bestuur voor een aartsmoeilijke keuze staat. “De makkelijkste optie is helaas ook de minst menselijke: Nardi laten vertrekken. Dit zou voor hem niet simpel zijn, want het is niet omdat je snel terug bent, dat je ook weer helemaal de oude bent. Het is super knap dat hij nu al speelklaar is, maar zo’n breuk laat toch vaak sporen na. Zijn temperament en honger zijn lovenswaardig, maar het blijft afwachten…”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer