© Google Streetview

Inbrekers nemen even pauze voor pintje tijdens rooftocht op bedrijventerrein

De lokale politie Voorkempen (Brecht, Malle, Zoersel, Schilde) heeft twee inbrekers gevat in het industriepark van Malle afgelopen weekend. Opvallend: uit de camerabeelden bleek dat ze rustig hun tijd namen. Ze stopten zelfs even voor een pintje.

brip

“Na een melding van ongewone activiteit zaterdagavond, werden onmiddellijk drie interventieploegen van de lokale politie naar het industriepark gestuurd. De verdachten merkten de politie op, en gingen op vlucht via de aangrenzende voetbalpleinen”, zegt woordvoerster Evelyn Tiebos. “Nog voor de mannen konden wegrijden, werden ze door de politieploegen klemgereden en gearresteerd.”

Na controle van de camerabeelden bleek dat de inbrekers, twee Tsjechische mannen van 36 jaar oud, niet gehaast waren. Ze maakten rustig een selectie van wat ze wilden stelen, en namen tussendoor zelfs een pauze met een pintje. “Het duo verscheen ondertussen voor de onderzoeksrechter. Ze hebben de feiten bekend en blijven aangehouden”, klinkt het. De twee mannen worden ook gelinkt aan eerdere diefstallen in het industriepark.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER