© Rudi De Koker

Kind (1,5) valt in sluizencomplex aan Schelde: “Euvel kan ook op andere sluizen in Vlaanderen voorkomen”

Een anderhalf jaar oud kindje is zaterdagnamiddag in een sluizencomplex gevallen tussen de Schelde en de Kalkense Meersen, in het Oost-Vlaamse Schellebelle. Het kind werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is intussen stabiel.

rdl, syd

De ouders waren met hun twee zoontjes van 4 jaar en 18 maanden oud aan het wandelen langs de Schelde. Op de sluis glipte het kindje plots weg in een opening tussen de veiligheidsroosters en metalen palen waarop de sluis rust. Het jongetje stortte acht meter diep. en kwam gelukkig in zachte modder terecht.

Onderaan het sluizencomplex stond slechts 10 centimeter water, waardoor het slachtoffertje geen water binnen kreeg. Als bij wonder had een passant een passende moersleutel bij waarmee hij de roosters over het complex kan losmaken en samen met de vader kon afdalen naar de bodem van de sluis. Zo konden ze het jongetje naar boven halen. De MUG was snel ter plaatse en voerde het slachtoffertje in levensgevaar af naar het ziekenhuis in Aalst. De jongen werd zaterdagavond stabiel verklaard.

Burgemeester Kenneth Taylor kent de ouders van het slachtoffertje goed. “Heel lieve en sympathieke mensen. Onze kindjes gaan naar dezelfde crèche. Vreselijk dat hen zo iets moet overkomen”,klinkt het zwaar aangedaan. De burgemeester heeft al een onderzoek gevraagd. “Er is daar duidelijk een probleem met de afdekking van de sluis. Dat moet verholpen worden. De mensen van Waterwegen zijn al ter plekke geweest. Het euvel zou ook op andere sluizen in Vlaanderen kunnen voorkomen.”

© Rudi De Koker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer