Lizzy kreeg assistentie van haar dochtertjes en echtgenoot, burgemeester Maarten De Veuster en haar medewerksters Charris, Babs, Yana en Anouk bij de officiële inhuldiging van BeBeautiful 4.0© RR

Ook schoonheidssalon BeBeautiful verkiest Villerslei boven Paalstraat: “Nu ook ruimte voor artsen en kapster”

Schoten -

Met BeBeautiful is er opnieuw een Schotense handelszaak die bewust niet kiest voor de Paalstraat, maar voor de Villerslei ‘over de vaart’ als vestigingsplaats. Voor Lizzy Kums (38) gaat in dit gloednieuwe schoonheidssalon een volgend hoofdstuk van haar meisjesdroom in vervulling.

Jan Auman

“Van toen ik nog op de lagere school zat, ben ik gefascineerd door alles wat te maken heeft met make-up, huidverbetering, nagels…”, vertelt Lizzy. Na mijn opleiding schoonheidsverzorging en nog tijdens mijn studies management aan de hogeschool ben ik gestart. Eerst met verzorging aan huis, later met een eigen praktijk.”

De eerste BeBeautiful bevond zich op de Ridder Walter Van Havrelaan in Schoten. Toen Lizzy en haar echtgenoot Nick De Backer naar de Wezelsebaan verkasten, verhuisde de praktijk mee. Toen wat later BeBeautiful voor anker ging in de Paalstraat, leek de definitieve nieuwe stek gevonden. Niet dus.

Buitenkans

“Deze locatie aan de Villerslei was een buitenkans, zo vlak naast andere toffe zaken als Mijn Plek, Van Gastel en L ‘Angolino”, leidt Lizzy ons rond in haar schoonheidswalhalla. “De oude eengezinswoning die hier vroeger stond, was rijp voor de afbraak. Dankzij aannemer Roel Vermeiren uit Sint-Lenaarts stond onze nieuwbouw er razendsnel. We zijn heel tevreden. Voor elk segment van onze dienstverlening hebben we nu de geschikte ruimte ter beschikking.”

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) kwam samen met ondernemende Lizzy en haar trotse familie, waaronder dochtertjes Helena (12) en Leonie (8), het lintje doorknippen van het nieuwe schoonheidssalon. Met de hagelwitte voorgevel vormt het een ideaal uithangbord vormt voor wat er zich binnen afspeelt.

© JAA

 

Zes medewerkers

Lizzy zelf bouwde de voorbije jaren aan een stevige reputatie in haar vakgebied met als resultaat een groeiend aantal trouwe klanten – overwegend dames maar ook heren – en een team dat intussen uit zes goed opgeleide medewerkers bestaat, allemaal met een andere specialisatie: van gelaatsverzorging, over al dan niet permanente make-up en nagels tot medische en esthetische verzorging zoals het tatoeëren van een tepelhof na een borstreconstructie.

“Heel belangrijk: we mogen dan wel een premium salon zijn; onze drempel is bewust laag. We willen iedereen mooier maken. We zijn er niet alleen voor rijke mensen”, benadrukt Lizzy. “Ik ben blij dat m’n nieuwe salon onder meer over een aparte en goed uitgeruste behandelruimte beschikt voor onze artsen, die geregeld botox en ‘fillers’ komen toedienen op medisch verantwoorde wijze. Momenteel doet de Schotense dokter Marc Schroyen dat. Binnenkort komen er nog andere gespecialiseerde artsen langs. En met Axelle Le Bon hebben we nu ook een enthousiaste kapster in huis, met eigen werkruimte op één van de verdiepingen.”

In BeBeautiful staan ook items uitgestald van L’intimiste. “Dat is het merk van kwaliteitsproducten voor in huis die m’n man Nick en ik samen ontwikkeld hebben”, aldus Lizzy. “Geurbeleving staat centraal in onze collectie. L’intimiste staat voor geurkaarsen, diffusers en zepen die meteen de sfeer bepalen in elk huis. We zijn blij dat onder meer onze buren van Van Gastel ze te koop aanbieden.”

Lizzy toont een mooi verpakte cadeaubon in haar nieuwe BeBeautiful aan de Villerslei.© JAA

Paalstraat versus Villerslei

En zo lijkt de Villerslei steeds meer de allures te krijgen van hoofdwinkelstraat in Schoten. Er zijn trouwens nog enkele kleppers op komst. Onder meer bouwondernemer en projectontwikkelaar Jef Van Gastel, eigenaar van diverse panden langs deze toegangsweg naar Schotenhof, gelooft rotsvast in het groeipotentieel van de Villerslei. Nog dit jaar heropent hij er zelf en na een grondige renovatie het oude volkscafé De Lindekens.

In het gemeentehuis kijken ze bezorgd aan tegen deze evolutie want de Paalstraat, die in slechte staat verkeert, dreigt verder te degraderen hoewel ze eigenlijk het commercieel centrum moet zijn. Vage plannen voor heraanleg van de kreunende winkelas circuleren al lang, maar een concreet ontwerp, laat staan uitvoering, is nog lang niet aan de orde. Nogal wat panden staan leeg. Ook de Villerslei moet nog door de zure appel van een heraanleg. Die plannen waren concreter, maar werden vorig jaar uitgesteld wegens budgettaire problemen bij het lokaal bestuur. Normaal gaat ze in 2025 wel op de schop.

Schoonheidssalon BeBeautiful, Sluizenstraat 9 (hoek Villerslei) in Schoten.

Nieuwe aanwinst bij team BeBeautiful: kapster Axelle Le Bon.© RR

Enkele karsen van L’intimité.© RR

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open