© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Ingrijpende werken op Antwerpse R2 starten vrijdagavond

In het Antwerpse havengebied starten vrijdagavond om 20 uur de aangekondigde ingrijpende herstellingswerken aan de R2. Er zal tien weekends lang worden gewerkt in mei, juni en juli. De snelweg wordt volledig onderbroken waar er wordt gewerkt, en het verkeer op of naar de R2 wordt lokaal omgeleid.

mtm
Bron: BELGA

De werken starten vrijdagavond in een eerste zone, op de R2 richting Gent tussen de oprit Waaslandhaven-Zuid en de verbinding met de E34. De verbinding met de E34 is dus afgesloten. Het verkeer dat vanuit het Waaslandhavengebied naar de E34 richting Gent wil, zal worden omgeleid via de Hazopweg en Schoorhavenweg tot aan de oprit Vrasene. Wie naar Antwerpen moet, gaat via de Steenlandlaan en Keetberglaan tot aan de oprit Waaslandhaven-Oost.

De werken zijn opgedeeld in verschillende fasen. De werf schuift telkens op, en de hinder zal zich dus ook telkens in een andere zone situeren. Er wordt steeds gewerkt van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 4.30 uur, en bijkomend op Pinkstermaandag. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt alles tegen de start van het bouwverlof in juli klaar te hebben.

De R2 is volgens AWV op verschillende plaatsen in slechte staat, door het vele zware vrachtverkeer dat de snelweg te verduren krijgt. Er zijn dus asfalteringswerken nodig, maar om die zo duurzaam mogelijk te maken, zal ook de fundering van het wegdek worden aangepakt. In totaal gaat het om 15 kilometer aan rijstroken die worden vernieuwd, goed voor een kostenplaatje van 6,3 miljoen euro.

Wie de hinder volledig wil vermijden, kan kiezen voor de Antwerpse ring (R1) en de Kennedytunnel om de Schelde te kruisen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer