© Vtm

Politie zoekt man die tijdens optreden in Sportpaleis iemand slag gaf: “Nog elke dag hoofdpijn”

Opsporingsprogramma Faroek Live op VTM had gisteren aandacht voor een geval van agressie in het Sportpaleis. Tijdens een optreden van Dimitri Vegas en Like Mike in december werd Toon geslagen, met zware gevolgen.

Sam Reyntjens

Ruim vier maanden na de feiten is de 28-jarige Toon nog altijd aan het revalideren. “Nog elke dag sta ik op en ga ik slapen met hoofdpijn”, vertelde hij gisteren in Faroek Live op VTM. “Soms draai ik weg, soms verlies ik mijn evenwicht. Mijn reukzin is volledig weg, smaak heb ik nog maar een beetje.”

Voor Faroek ging Toon met zijn familie en vrienden voor het eerst terug naar het Sportpaleis waar hij op 15 december vorig jaar het slachtoffer werd van zwaar geweld. Tijdens het optreden van de Willebroekse broers Dimitri Vegas en Like Mike kregen Toon en zijn vrienden al enkele keren een duw van de mensen achter hen. “Ze gaven ons ook een ‘laatste waarschuwing’”, vertelt een van de vrienden van het slachtoffer. “We probeerden hen te kalmeren, maar daar hadden ze geen oren naar.”

Plots kreeg Toon een slag en viel hij achterover. Later op de avond bleek in het ziekenhuis dat Toon in levensgevaar verkeerde. “Hij had een hersenbloeding en een schedelbreuk”, zegt Toons vriendin Nikki. “Ze zeiden dat het niet zeker was dat Toon erdoor zou komen. Precies een nachtmerrie, we bouwden aan een toekomst samen en plots was ik hem van het ene op het andere manier bijna kwijt.”

Na de slag verdwenen de aanvaller en zijn vrienden. De politie is nu op zoek naar twee mogelijke verdachten. Een van hen – het is niet zeker dat dit de man is die de klap gaf – werd toevallig gefotografeerd toen iemand voor hem een selfie nam. De andere had een opvallende tatoeage van een leeuwenkop op zijn borst. Volgens Toons vrienden hadden de mannen een Nederlands accent.

De speurders van de Antwerpse recherche hopen ook een bewakingsagent te spreken die kort na de feiten, rond 22u en dus nog tijdens het optreden van deejays, een koppel het Sportpaleis zag verlaten.

“Natuurlijk wil ik weten wie dit gedaan heeft, waarom en wat er in zijn hoofd omging. Waarom doe je zoiets zinloos tegen een mens”, vraagt Toon zich af. Gisterenavond kwamen al verschillende nuttige tips door, zei Peter De Waele van de federale politie tijdens de uitzending: “Er zijn directe getuigen, filmpjes en we kregen ook links naar pagina’s op sociale media waar mogelijke verdachten te zien zijn.”

Tips zijn welkom op 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu