© AFP

REACTIES. Liverpool blijft achter met dubbel gevoel, Nainggolan gelooft nog in finale: “Tegen Barça lukte het ook”

Na een sensationele wedstrijd tegen AS Roma (5-2) baalde Liverpools verdediger Virgil van Dijk toch van de tegentreffers in de slotfase. Ook trainer Jürgen Klopp kampte met een dubbel gevoel. “We spelen tachtig minuten de perfecte match, maar die foutjes op het einde zijn jammer.” Rode Duivel Radja Nainggolan gelooft na de twee late tegengoals nog in de kwalificatie voor de finale. “We hebben het al eens gedaan.”

Radja Nainggolan heeft de hoop na de nederlaag nog niet opgegeven, maar beseft dat het een zware opdracht wordt. “We begonnen goed, maar we gaven daarna te veel kansen weg. We maakten te veel fouten. Die twee goals op het einde veranderen wel wat. 5-0 was te veel om op te halen, 5-2 kan wel. We hebben het al gedaan tegen Barcelona. Het zal moeilijk worden maar we moeten erin geloven. Het is voetbal, hé”, blijft Il Ninja hoopvol. “We mogen in de terugwedstrijd niet te veel ruimte in de rug van de verdediging laten. Dan zullen we zeker een beter resultaat halen. Met 3-0 gaan we door. Dat is tegen Barcelona gelukt, hopelijk nu opnieuw.”

Ook verdediger

Federico Fazio

ziet nog kansen voor AS Roma om de finale van de Champions League te halen. “Wij zijn vechters en we zullen absoluut alles geven tot de laatste seconde”, zei hij na de nederlaag op Anfield. “We zijn nog niet verslagen. Met onze fans achter ons, zullen we tot het laatste moment knokken.”

Eusebio di Francesco ten slotte geeft zijn team nog alle kansen om de eindstrijd te halen. “In voetbal is alles mogelijk, niets is onmogelijk: we hebben dat al eens bewezen”, verwees ook de caoch naar de onverwachte terugkeer in de kwartfinales tegen Barcelona, toen de Romeinen een 4-1 nederlaag uit de heenmatch rechtzetten met een 3-0 zege thuis.“Uiteraard wordt het niet gemakkelijk”, besefte Di Francesco. “Het zal een andere match worden in vergelijking met Barcelona. Maar we zullen met evenveel honger om terug te vechten aan de wedstrijd beginnen.”

Klopp: "Fantastisch resultaat”

© EPA-EFE

Liverpool-trainer Jürgen Klopp was globaal wel tevreden van de prestatie van zijn ploeg. Niet onlogisch, gezien de 5-2 zege. “Het was gedurende 80 minuten een quasi perfecte prestatie. Defensief maakten we één foutje en we mogen wel stellen dat het geen strafschop was. Natuurlijk had ik liever met 5-0 of 5-1 gewonnen, maar 5-2 is nog altijd een fantastisch resultaat. Ik dacht niet dat het mogelijk zou zijn.”

Wie Klopp volgende week quasi zeker niet tussen de lijnen zal kunnen brengen in Rome, is Alex Oxlade-Chamberlain. De middenvelder moest al vroeg geblesseerd van het veld worden gedragen na een duel met Kolarov. Wijnaldum kwam hem vervangen.“Waarschijnlijk is het een ernstige blessure”, stelde Klopp. “Als je zoiets al kan zeggen voor de scan, betekent dat doorgaans weinig goeds. Dit is zeker een serieuze tegenslag voor ons want er wachten nog een paar heel belangrijke wedstrijden en de kern wordt niet meer groter. We zullen in de volgende matchen creatief moeten zijn.”

Lees ook:“Geef hem de Gouden Bal”: niets dan lof voor weergaloze Mo Salah

Liverpool-verdediger Virgil Van Dijk sprak van een mooie avond. “De atmosfeer op Anfield en de aanwezigheid van Mohamed Salah (twee goals en twee assists, red) geven ons toch wat extra’s. Ik heb al vaker gezegd dat we met Salah één van de beste aanvallers van de wereld in huis hebben. Ongelooflijk wat hij ook vanavond weer liet zien.”

5-2, het moet genoeg zijn voor Liverpool om door te stoten naar de finale. “Op zich is het natuurlijk een zeer mooie uitslag”, aldus Van Dijk. “We hebben een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd in Italië. Maar dat het nog zwaar gaat worden is ook zeker.”

Lees ook:Liverpool-fans zorgen voor veel ambiance, maar Italianen maken amok

Felicitaties Mignolet

Doelman Simon Mignolet kwam andermaal niet in actie bij de Reds. In een tweet loofde hij zijn teamgenoten voor hun knappe zege. “Prachtige prestatie. Een mooie voorsprong om de terugmatch aan te vatten! Wat een synergie met de fans.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League