© Isosport

REACTIES. Schoofs legt uit waarom hij prachtgoal amper vierde, Thoelen blij met eerste minuten: “Nee, ik was echt niet van plan die strafschop te nemen”

Het wedstrijdniveau van KV Mechelen - OH Leuven was niet bepaald om gelukkig van te worden. Maar dankzij de drie doelpunten was er toch reden om te lachen voor de Mechelaars. Zeker voor doelman Yannick Thoelen, die zijn eerste competitieminuten van het seizoen kreeg door een blessure van Gaëtan Coucke. Rob Schoofs blikt terug op zijn nieuwe wereldgoal: “Eigenlijk vond ik het samenspel tussen Kerim en mezelf de mooiste actie van de match.”

Thomas Franken

LEES OOK. Besnik Hasi verlaat KV Mechelen na dit seizoen en ontkent de geruchten over zijn toekomst: “Ik heb nog geen nieuwe club”

Grappig moment Achter De Kazerne. Malinwa kreeg een strafschop, waarop het geel-rode publiek op ludieke wijze Thoelen aanmaande om te gaan trappen in plaats van Mrabti. “Nee, nee”, lachte Thoelen het komische voorval weg. “Ik sta niet op het blad. Zoiets doe je enkel als je je allerlaatste match speelt of zo. Het was wel grappig. Toen ik toch richting de overkant wandelde (en het publiek helemaal uit zijn dak ging, red.) was dat om iets tegen Gara (Garananga, red.) te zeggen. Namelijk dat we de organisatie moesten vasthouden en niks meer mochten weggeven zodat we met een goed gevoel Gent kunnen ontvangen volgende week.”

De doelman mocht uiteindelijk diezelfde Garananga bedanken voor zijn clean sheet. Ook bokste hij zelf nog een mogelijk gevaarlijke bal weg in het slot. “Ik ben blij met die overgave van iedereen. Voor mij is het ook speciaal omdat ik geen minuten krijg, dat is nu eenmaal het lot van een reservedoelman. Dat is niet altijd gemakkelijk, want vaak is het alles of niks als doelman. Ik heb die beelden van Colin Coosemans ook gezien. Dat is specialer, want die jongen maakte echt zijn debuut voor Anderlecht na jaren wachten. Ik heb hem een berichtje gestuurd, want we waren ploegmaats bij Gent. Ik gun het hem echt”, sloot Thoelen af.

© Isosport

Wie anders dan Schoofs brak de match open voor KV Mechelen. De aanvoerder van geel-rood poeierde de 1-0 vlak na rust via de paal tegen de touwen, nadat hij een botsende bal perfect op de slof had genomen. “We hebben vandaag weer meer energie getoond. Al was de eerste helft niet zo goed, te traag eigenlijk. Na rust waren we scherper. We waren wel wat geholpen door die eerste goal”, had Schoofs het over zijn eigen werelddoelpunt.

De aanvoerder heeft een patent op zo’n pareltjes en lijkt zelfs niet meer te weten hoe die te vieren. Van uitbundigheid bij Schoofs na de beauty tegen OHL was geen sprake. Heeft dat te maken met het feit dat het ‘maar’ Play-off 2 is? “(denkt lang na) Goh, nee. Ik was wel blij hoor. Dat die wereldgoals misschien wat afgezaagd worden? (lacht) Voilà, dat zal het wel zijn. Nee, het klopt misschien dat ik niet zo uitbundig vierde. De mooiste actie van de match vond ik eigenlijk dat samenspel tussen Kerim (Mrabti, red.) en mezelf. Snel voetbal, jammer dat die er niet in ging”, beschreef Schoofs de fase wanneer hij van de Mechelse teammanager het sein kreeg om naar de kleedkamer te gaan. “Of de trainer iets gaat bekendmaken? Geen idee. Ik weet nog van niets. Zodra ik het weet, kom ik wel verslag uitbrengen”, knipoogde Schoofs.

MEER OVER KV Mechelen