Wedstrijd met kasteel als hoofdprijs stopgezet nadat Kansspelcommissie organisator in gebreke stelt.

Wedstrijd met kasteel als hoofdprijs stopgezet nadat Kansspelcommissie organisator in gebreke stelt

Godinne -

Wie hoopte om voor 10 euro kasteelheer te worden, moet zijn droom opbergen. De organisator van de opvallende wedstrijd met een Waals kasteel als hoofdprijs had geen vergunning. De Kansspelcommissie stelt hem nu in gebreke, de wedstrijd is stopgezet.

LEES OOK. Belgisch kasteel ter waarde van meer dan 1,5 miljoen euro kan je met een lotje van 10 euro winnen

Vorige week haalde een Waalse vastgoedmakelaar krantenkoppen in binnen- en buitenland met een opvallende actie. Hij organiseerde een wedstrijd waarbij deelnemers die een ticket van 10 euro zouden kopen het eeuwenoude kasteel Le Richmond met bijhorend landgoed konden winnen. De makelaar was zelf al 27 jaar eigenaar van het prestigieuze vastgoed in Godinne en bedacht een unieke manier om het van de hand te doen. Het kleine kasteel op de oever van de Maas dateert uit 1710 en was ooit de woning van oud-premier en voormalig secretaris-generaal van de NAVO Paul-Henri Spaak. Er bestaan ook jeugdfoto’s van koning Boudewijn op het domein. Het heeft 900 vierkante meter bewoonbare oppervlakte en een tuin van 67 are.

LEES OOK. Kansspelcommissie onderzoekt wedstrijd waarbij je voor 10 euro een Waals kasteel kan winnen

In gebreke

De makelaar beweerde dat hij via de Nationale Loterij goedkeuring had gekregen voor zijn actie. De Kansspelcommissie beweerde dat de makelaar of zijn bedrijf geen vergunning hadden aangevraagd en startte een onderzoek naar de mediagenieke wedstrijd. “Daaruit is nu gebleken dat het inderdaad om een kansspel gaat. Deze wedstrijd bevat alle elementen die vervat zijn in artikel 2 van de wet van 7 mei 1999. Het ging namelijk om een spel met een inzet, er is mogelijkheid op winst of verlies, en er is een toeval aan de uitslag van het spel gekoppeld”, zegt woordvoerder Stefaan Savenberg. De Kansspelcommissie stelde de organisator in gebreke. Die besliste uiteindelijk de actie stop te zetten. (rd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer