© JEFFREY GAENS

Dit is Kobe Schepers, de nieuwe stadiondirecteur van KRC Genk

Kobe Schepers (29) is van alle markten thuis. Als student engageerde hij zich voor Unicef, zijn eerste échte job was die van financieel auditeur. Nee, dan sluit zijn passage bij Golazo als event manager beter aan bij zijn huidige dagtaak. Een kennismaking met de stadiondirecteur van KRC Genk.

Marnik GEUKENS

Hij is geboren en getogen in Berbroek, maar de liefde lokte Kobe Schepers naar Halen. De liefde voor de sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder bepaalde zijn beroepsloopbaan.

“Ik ben ruim vier jaar event manager geweest bij Golazo”, legt Schepers uit. “Daar was ik verantwoordelijk voor het logistieke gedeelte van tien grote evenementen per jaar. Dat gaat van de (halve) marathons van Antwerpen en Brussel, over de GP Sven Nys veldrijden in Baal, tot Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik voor wielertoeristen. Mijn takenpakket behelsde alles van de voorbereiding tot en met de afbouw, een heel boeiende job.”

Familieclub

Maar de vacature van de job als stadiondirecteur bij KRC Genk maakte het voetbaldier in Schepers wakker.

“Voetbal is mijn passie. De voorbije vier maanden zijn dan ook voorbijgevlogen. Ik ben blij dat ik op deze manier heb kunnen inlopen: facility directeurTheo Sampermans gaat in juni op pensioen en directeur organisatie Erik Gerits is AD geworden. Mijn job combineert hun verantwoordelijkheden, ik kan dus voortdurend bij hen terecht voor advies.”

“Binnenkort komt er nog een facility-coördinator bij, die vacature is uitgeschreven. Omdat ook het backoffice gedeelte van onze commerciële cel - zoals de horeca en fanshop - bij ons terechtkomt.”

Het gevoel van samen iets te verwezenlijken, vind ik belangrijk. Het leeft enorm bij onze club, ook voor trainer Philippe Clement is het cruciaalKobe SCHEPERSStadiondirecteur KRC Genk

Hechte gemeenschap

Tot nu toe heeft Schepers zich vooral met de wedstrijdorganisatie beziggehouden.

“Daarvoor zetten we gemiddeld 700 vrijwilligers per wedstrijd in. Ik wil hen binnenkort allemaal bij naam kennen. Ik wil hen het gevoel geven dat ze snel bij mij terecht kunnen. Het zijn allemaal mensen met een groot hart voor de club. Dat gevoel van samen iets te verwezenlijken, vind ik belangrijk. Het leeft enorm bij KRC Genk, ook voor trainer Philippe Clement is het cruciaal.”

“Jammer genoeg leidde het vorige week niet tot de bekerzege, maar aan de sfeer in het stadion hield ik wel een goed gevoel over. Dankzij de intense samenwerking met de supporters hebben we kunnen tonen dat we een hechte gemeenschap vormen. Dat zal voor mij altijd de leidraad blijven.”

Beleving

Schepers zal ook nauw betrokken zijn bij de plannen voor een nieuw stadion.

“Ik sluit binnenkort aan bij de stuurgroep. Maar de plannen voor een nieuw stadion zullen geen invloed hebben op onze initiatieven om de beleving in de Luminus Arena nog te bevorderen. Ik merk bij iedereen een constructieve houding en heb de indruk dat we op de goede weg zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer