Lode Vereeck laatste drie jaar schepen in Diepenbeek

De schepenen in Diepenbeek zijn bekend. Burgemeester wordt zoals bekend Rik Kriekels (N-VA) die uit zijn partij Marijke Peumans naast zich krijgt als schepen. Karen Alders wordt voorzitter van de gemeenteraad.

DJ, Belga

Bij CD&V blijft Jos Leroi schepen voor de volledige legislatuur. Peter Prevot start voor de eerste drie jaar. Bij Open VLD hoopt Lode Vereeck dat zijn ‘zaak’ tegen dan is opgelost. Is dat zo, dan maakt hij de laatste 3 jaar vol. Ilse Pipeleers wordt voltijds schepen. De liberalen hebben onder meer beleving, economie, financiën en burgerbegroting en de campusschepen onder hun hoede.

Bij Groen start Hugo Leroux als schepen van openbare werken. Hij wordt na 1 jaar en 4 maanden opgevolgd door Jerica Heleven.

“Gesprek met cluster van partijen”

“Er is geen enkel voorakkoord getekend bij mijn weten, maar de twee grote partijen spraken wel met elkaar en N-VA ook met een cluster van partijen”, zegt Geert Vertongen, voorzitter van N-VA Diepenbeek. “Nadien is PRO3590 opgestapt en heeft Groen zichzelf aangeboden. Zo hebben we een heel ruime meerderheid met heel veel ervaring.”

LEES OOK: Rik Kriekels wordt dan toch burgemeester van Diepenbeek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer