Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

05-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Yauch (Beastie Boys) overleden

Adam Yauch (Beastie Boys) overleden

Klik op de foto om ' No Sleep Till Brooklyn ' te beluisteren





De Amerikaanse muzikant, rapper en videoregisseur Adam Yauch, bekend als MCA bij het hiphoptrio Beastie Boys, is vandaag overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse websites. Yauch werd 47 jaar.

De artiest was al geruime tijd ziek. In 2009 werd reeds gemeld dat Yauch aan kanker leed, en dat hij hiervoor bestraling en chemotherapie diende te ondergaan. Hij gaf recent nog verstek voor de inwijdingsceremonie van Beastie Boys in de Rock and Roll Hall of Fame. Yauch was getrouwd met Detchen Wangdu, het koppel had een dochter Tenzin Losel.

Beastie Boys, opgericht als hardcorebandje in 1978, evolueerden al gauw naar rap en waren in de prille dagen van de hiphop een opvallende band. Yauch, Mike Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (Ad-Rock) maakten het als blanke jongens in een op dat moment door zwarte muzikanten gedomineerd genre. Het trio mixte rap met rock - nog een verwijzing naar de punkorigine van de band - en gooide commercieel hoge ogen met debuutplaat 'Licensed to Ill' uit 1986. Met 'Paul's Boutique' leverden Beastie Boys een rapklassieker af, later zouden ook platen als 'Check your Head' en 'Ill Communication' commercieel aan artistiek succes koppelen. Vorig jaar maakte de groep nog 'Hot Sauce Committee Part Two', ook al een plaat die heel wat lovende kritieken oogstte.

Bekende nummers van de groep zijn onder meer 'Fight for Your Right (to Party)', 'No Sleep till Brooklyn', 'Sabotage', 'Root Down' en 'Intergalactic'.

Hoewel ze begonnen als een zootje ongeregeld dat vooral in feesten leek geïnteresseerd te zijn, evolueerden Beastie Boys naar een volwassen groep die een eigen platenlabel uit de grond stampte en duidelijke politieke standpunten innam rond onder meer Amerikaanse politiek en de bezetting van Tibet. (br.hln)


05-05-2012 om 13:34 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Womack en Jamaican Legends op Gent Jazz Festival

Bobby Womack en Jamaican Legends op Gent Jazz Festival

Klik op de foto om ' California dreaming ' te beluisteren



Bobby Womack

Met de toevoeging van soullegende Bobby Womack en van de reggae-supergroep Jamaican Legends, met Ernest Ranglin, Monty Alexander en Sly & Robbie, is de affiche van het Gent Jazz Festival compleet.

Op vrijdag 13 juli brengt de all star band Jamaican Legends het beste van de Jamaïcaanse muziek en de jazz samen in één band. Voor die dag waren eerder reeds Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A. en Gabriel Rios aangekondigd.

Naast D'Angelo en STUFF. zal ook Bobby Womack op zaterdag 14 juli optreden op de slotdag van het festival. Deze soulveteraan brengt begin juni zijn eerste album in tien jaar uit, met dank aan Damon Albarn. Hij overtuigde de legendarische soulster om na een periode van stilte mee te werken aan zijn project Gorillaz. Bobby Womack kreeg de smaak meteen weer te pakken en de samenwerking leidde tot Womacks nieuwe album 'The Bravest Man in The Universe', geproducet door Albarn.

Deze artiesten vullen een indrukwekkend lijstje aan: Paco de Lucia, D'Angelo, Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A., Damien Rice, Tindersticks, Melody Gardot, Brad Mehldau, Antony and the Johnsons and Metrolopole Orchestra, Wayne Shorter Quartet.
Meer info over Gent Jazz Festival vind je hier.



04-05-2012 om 14:52 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medeoprichter van The Skatalites overleden

Medeoprichter van The Skatalites overleden

Klik op de foto om ' Guns of Navarone ' te beluisteren





Lloyd Brevett, de bassist en medeoprichter van de invloedrijke skaband The Skatalites, is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden.

Volgens de website van het Amerikaanse muziekmagazine Billboard was Brevett eerder op dag in het Jamaicaanse Andrews Memorial Hospital in St. Andrew opgenomen met een beroerte en epilepsieaanvallen.

Brevett speelde contrabas bij The Skatalites, een band die in 1963 werd opgericht en nog geen anderhalf jaar later weer uit elkaar viel. In die korte periode slaagden de groepsleden er als eersten in om de skamuziek - een mengeling van rhythm & blues, jazz, calypso en Cubaanse invloeden - bekendheid te bezorgen buiten Jamaica. De band lag ook mee aan de basis van het ontstaan van de muziekstijlen rocksteady en reggae.

De groep, die in de jaren tachtig opnieuw bijeenkwam, is vooral bekend van instrumentale nummers als 'Guns of Navarone' en 'Eastern Standard Time'. The Skatalites waren voorts de vaste begeleiders voor de artiesten die platen opnamen voor het label Studio One. Zo is de band te horen op het nummer 'Simmer Down' (1964) van The Wailers, met de jonge Bob Marley als frontman. (br.hln)


04-05-2012 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson wordt 'nieuw gezicht' van Pepsi

Michael Jackson wordt 'nieuw gezicht' van Pepsi


http://oi50.tinypic.com/2dtp1zc.jpg


Pepsi heeft een deal gesloten met de beheerders van Michael Jacksons fortuin om zijn beeltenis te gebruiken voor een nieuwe wereldwijde campagne.

De campagne zal het eerst te zien zijn in de VS en in China, daarna volgen nog 25 andere landen.

Als eerste stap, ondersteund door een reclameclip op televisie, zal een reeks colablikken met een foto van Jackson op worden uitgebracht. Op die blikjes zal een code staan die je met je smartphone kan inscannen om remixes uit het album 'Bad' te downloaden. Dat album viert dit jaar zijn 25ste verjaardag.

In China wordt de campagne gekoppeld aan een wedstrijd waarmee tickets voor de show 'Michael Jackson: The Immortal World Tour' van Cirque du Soleil en lederen jassen kunnen gewonnen worden.

De deal met Jackson is een onderdeel van Pepsi's 'Live For Now'-campagne, die ook een clip van Nicki Minaj omvat en de sponsoring van Kary Perry's concertfilm 'Part of Me 3D'.

In 1984 vloog Jacksons haar in brand tijdens de opnames van een clip voor Pepsi. Hij liep toen zware brandwonden op, wat volgens velen het begin betekende van zijn verslaving aan pijnstillers. Jackson overleed in juni 2009 aan een overdosis van het verdovingsmiddel Propofol.


03-05-2012 om 17:51 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitarist Slayer niet mee op tournee door vleesetende infectie

Gitarist Slayer niet mee op tournee door vleesetende infectie


http://oi50.tinypic.com/1q3dyh.jpg


Jeff Hanneman, de gitarist van metalband Slayer, kan komende zomer niet mee op tournee met de band. Hanneman worstelt nog steeds met de gevolgen van een vleesetende bacteriële infectie, waardoor hij bijna zijn arm moest laten amputeren.

Hanneman liep een jaar geleden na een spinnenbeet een bacteriële infectie op die zich onder de huid nestelt en huid-, spier- en vetweefsel vernietigt. "Het had niet veel gescheeld of Jeff z'n arm was geamputeerd", maakte de band nu bekend op haar Facebookpagina.

"Maar de dokters hielden hem enkele dagen in een kunstmatige coma en slaagden erin het dode en afstervende weefsel te verwijderen zonder al te veel complicaties".

Hoewel de operatie al een jaar geleden plaatsvond, is Hanneman nog steeds volop aan het herstellen. "Tijdens onze komende tournee deze zomer moet hij dan ook jammer genoeg verstek laten gaan", klinkt het. Hij wordt vervangen door Exodus-gitarist Gary Holt.

Slayer speelt op 22 juni op Graspop Metal Meeting in Dessel.



03-05-2012 om 16:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvie en Rafael van der Vaart gaan scheiden

Sylvie en Rafael van der Vaart gaan scheiden

http://oi50.tinypic.com/167jpuf.jpg


Volgens het Nederlandse weekblad 'Party' zijn er grote problemen in het huwelijk van Tottenham-speler Rafael van der Vaart. De situatie met Sylvie zou inmiddels zo ernstig zijn dat "een scheiding onafwendbaar is". Het nieuws moest tot na het EK-voetbal geheim blijven, maar is nu al uitgelekt.

Volgens een bron uit de vriendenkring van Sylvie zou er al lange tijd geen sprake meer zijn van genegenheid tussen het stel. Op dit moment zou er door advocaten van de voetballer en de presentatrice al hard gewerkt worden aan een overeenkomst.

Het management van Sylvie heeft echter aan de redactie van SBS-Shownieuws laten weten dat het verhaal "klinkklare onzin" is. Het programma zal vanavond uitgebreid aandacht schenken aan het onderwerp.

Sylvie en Rafael zijn in gemeenschap van goederen getrouwd en het is de bedoeling dat ze het elkaar niet te moeilijk maken. Ze trouwden in 2005 in Heemskerk en hebben een zoon, Damián.


02-05-2012 om 22:20 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Volledige line-up Extrema Outdoor Belgium bekend


Volledige line-up Extrema Outdoor Belgium bekend


http://oi45.tinypic.com/2zoykg6.jpg


De complete line-up van het tweedaagse internationale dancefestival Extrema Outdoor Belgium is bekend. Inner City, Sasha, Gui Boratto, Roni Size, Redlight, Solomun, Magda en Maceo Plex vervolledigen de affiche. Deze tweede editie vindt opnieuw plaats op het recreatiestrand Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren en wel op 10 en 11 augustus.

"De nadruk ligt nog meer dan vorig jaar op techouse, techno en de diepere stijlen van het dance-spectrum", aldus de organisatie. Op de Mixed Stage vinden we niet alleen pioniers als Sasha en X-Press 2 terug, maar ook Kevin Saunderson feat. Inner City, Gui Boratto en Elektro Guzzi.

Ook het concept Circoloco is weer van de partij, met internationale residents zoals Maceo Plex, Tania Vulcano, Matthias Tanzmann, Davide Squillace en Tale Of Us. La Rocca brengt dit jaar het populaire 'Sunday Revolution', met headliners Maya Jane Coles, Solomun, Magda, Karotte en Nic Fanciulli.

Nieuw is het Limburgse concept Breakdown, dat op XO Belgium Roni Size, LTJ Bukem, Redlight en Addison Groove uitnodigt. Ook nieuw is Versuz met artiesten als Sander Kleinenberg en Jacques Lu Cont. Als laatste krijgt Feestgedruis een eigen platform met namen als Cassy, Guti (live) en Marc Houle.

Op vrijdag 10 augustus kan je tijdens de XO Beach Party terecht op het Bar-A Bar-podium voor onder andere Miguel Campbell en Jean Delarue. Daarnaast host Labyrinth Productions een tweede podium met onder meer Alex Dolby, Arado, Marco Faraone en Tom Dazing.

De volledige line-up van alle stages, kan gevonden worden op de festivalwebsite www.extrema.be, waar je ook je tickets kan kopen (70 euro voor combi). (br.hln)


02-05-2012 om 11:28 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
01-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lydon: Door meningitis herkende ik vier jaar lang mijn ouders niet

John Lydon: 'Door meningitis herkende ik vier jaar lang mijn ouders niet"


http://oi46.tinypic.com/dpfvc8.jpg



Hij was pas zeven toen hij hersenvliesontsteking kreeg. John Lydon, alias Johnny Rotten en voorman van de legendarische punkband Sex Pistols, praat voor de eerste keer over die gruwelijke vier jaar. "Ik herkende mijn ouders niet, ik kon me zelfs mijn eigen naam niet meer herinneren".

"Ik herkende mijn ouders niet meer, maar ik besloot hen te vertrouwen. Ik kon immers nergens heen, ik had geen keuze. Ze waren lief voor me, ik merkte dat ik gewild was. In het ziekenhuis wilden ze me niet. Maar het was een gruwelijke periode, vooral omdat ik vanbinnen dacht dat alles mijn fout moest zijn. Ik dacht dat ik iets verkeerds had gedaan en dat ik werd gestraft".

Het inmiddels 56-jarige punkicoon heeft het in het interview ook over het duizelingwekkende succes van de Pistols en over de teloorgang van de band. Ook het overlijden van zijn stiefdochter Arianna Foster, beter bekend als zangeres Ari Up van punk-meidenband The Slits, komt ter sprake. Foster overleed in 2010 aan kanker.

"Ari hoefde niet te sterven, en dat besef is voor haar moeder een enorme last om te dragen. Ari wist dat ze kanker had maar ze negeerde dat en wendde zich tot waanzinnige theorieën. Als je iets geneeslijks als borstkanker wil overleven, moet je niet bij sufgeblowde onnozelaars aankloppen. Maar, als puntje bij paaltje komt, zijn dat beslissingen die Arianna zelf heeft gemaakt en in de familie zijn er mensen die vinden dat ze zelfmoord pleegde".

Lydon richtte in 1975 de Sex Pistols op en gaf zo het startschot voor de Britse punkbeweging. Hoewel ze slechts één album en vier singles uitbrachten, werden Sex Pistols één van de meest invloedrijde bands ooit. Nadat ze in 1978 uit elkaar gingen, richtte Lydon de band Public Image Ltd  (PiL) op.

Drie jaar geleden ging de peetvader van de punk in op een voorstel van het botermerk CountryLife om een reclamecampagne voor hen te maken. "Het geld dat ik daarmee verdiende - niet enorm veel, zeker niet als je ziet dat hun verkoop met 87 procent steeg - stelde me in staat weer met PiL op tournee te gaan en me van een reeks schulden te verlossen. Het bedrijf behandelde ons met zoveel respect dat het een plezier was voor hen te werken. Echt waar, dat heb ik in de muziekbusiness nooit meegemaakt". (br.hln)


01-05-2012 om 22:27 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Natalie Wood gearresteerd met coke en heroïne

Dochter Natalie Wood gearresteerd met coke en heroïne


http://oi49.tinypic.com/33aud0z.jpg


De dochter van filmlegende Natalie Wood en Robert Wagner is na een gevecht in haar huis dat eindigde met een geweerschot, aangehouden wegens bezit van cocaïne en heroïne.

Gisteren kwam de politie naar het huis van Courtney Wagner (38) in Malibu nadat iemand in de buurt een vrouw had horen schreeuwen, gevolgd door een geweerschot, zo meldt TMZ.

Courtney bleek in het bezit van cocaïne en heroïne en werd meteen gearresteerd. De andere betrokkene in de ruzie, een man, werd aangehouden voor het onachtzaam gebruik van een vuurwapen. Niemand werd gewond. Courtney Wagner kwam vrij nadat ze een borgsom van 10.000 dollar had betaald.



01-05-2012 om 11:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad en Angelina trouwen op 11 augustus

Brad en Angelina trouwen op 11 augustus


http://oi40.tinypic.com/2ilxxmo.jpg


Wie deze zomer in de buurt van Aix-en-Provence is, zou daar wel eens op een ongeziene trouwstoet kunnen botsen. Angelina Jolie en Brad Pitt trouwen op 11 augustus immers op hun landgoed Miraval, in de buurt van het dorpje Correns.

Het wordt overigens een dubbel feest: 11 augustus is ook de trouwdag van Pitts ouders Bill en Jane, die dit jaar hun gouden jubileum vieren. Op de gastenlijst staan onder anderen Tom Cruise, Johnny Depp, Matt Damon en George Clooney.

Zo'n 250 gasten worden uitgenodigd om mee te vieren op Chateau Miraval. Het was Angelina's idee om haar trouwpartij te laten samenvallen met het jubileum van haar schoonouders.

"Angelina kan het goed vinden met de familie van Brad. Haar eigen moeder overleed bijna zes jaar geleden aan kanker en met haar vader (Jon Voight, nvdr) heeft ze niet zo'n goede relatie", aldus een bron in de Daily Star.

Hoewel Angelina zich onlangs verzoende met haar vader, is het nog niet duidelijk wie haar naar het altaar zal leiden: haar vader of haar broer James.  (br.hln)


01-05-2012 om 10:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
30-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderbaarlijk: opgegeven Bee Gee Robin Gibb mag volgende week naar huis

Wonderbaarlijk: opgegeven Bee Gee Robin Gibb mag volgende week naar huis


http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Het gaat de goede kant uit met de zwaar zieke Bee Gee-zanger Robin Gibb. De 62-jarige muzikant is niet alleen uit zijn coma ontwaakt, hij zou volgende week zelfs het ziekenhuis al mogen verlaten. Amper enkele weken geleden hadden de artsen de man opgegeven.

Vorig weekend kwam er al het goede nieuws dat Robin Gibb uit zijn diepe coma ontwaakt was. Intussen kan hij al rechtop zitten en  met zijn familie communiceren. Gibb strijdt tegen darm- en leverkanker en had na complicaties ook nog eens een longontsteking opgelopen, waardoor hij in coma sukkelde. Er was weinig of geen hoop meer voor de Bee Gee.

Maar nu ziet het er dus allemaal veel beter uit, volgens de gespecialiseerde pers. The Sunday Mirror citeert een vriend van de familie: "Robin is nog zwak maar zijn toestand verbetert dagelijks. Zijn herstel is een mirakel. Enkele weken geleden waren zijn vrouw Dwina en de familie op het ergste voorbereid. Nu rekenen ze erop dat hij snel thuis zal zijn." Dat hangt van de behandelende artsten af. Gibb zal alleszins nog veel verzorging nodig hebben.

Robin (62) is de tweelingbroer van Maurice Gibb, die op 53-jarige overleed. Samen met broer Barry (65) vormde de tweeling eind jaren zestig de populaire band The Bee Gees. (br.hln)


30-04-2012 om 11:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans viert vandaag 90ste verjaardag

Toots Thielemans viert vandaag 90ste verjaardag

Klik op de foto om ' Bluesette ' te beluisteren





Jean 'Toots' Thielemans blaast vandaag 90 kaarsjes uit. De man viert dat met zijn onafscheidelijke mondharmonica tijdens acht speciale concerten in ons land. Er verschijnt ook een boek en boxset, en in Brussel is later dit jaar een tentoonstelling voorzien.

Jean Baptiste Frédéric Isidor "baron" Thielemans werd geboren op 29 april 1922 in de Hoogstraat van de Brusselse Marollenwijk. Thielemans raakte tijdens de Duitse bezetting in de ban van de jazzmuziek. De Belgische jazzgitarist Django Reinhardt was zijn eerste grote voorbeeld. Het was onder zijn invloed dat "de ket" naar de gitaar greep. In dezelfde periode begon Thielemans ook mondharmonica te spelen.

Na de oorlog vertrok hij op Europese tournee met Benny Goodman. Hierdoor kende hij in 1950 een internationale doorbraak. Hij kreeg de bijnaam "Toots", naar jazzmuzikanten Toots Mondello en Toots Camarata.

In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar beleefde hij al snel een van de belangrijkste momenten in zijn carrière: hij werd lid van Charlie Parker's All-Stars en speelde in Philadelphia enkele concerten samen met deze jazzgrootheid. Hij werd ook als gitarist opgenomen in het beroemde George Shearing Quintet.


Thielemans introduceerde een geheel nieuwe klank in de jazzscène, door unisono de melodie te fluiten en gitaar te spelen. Een voorbeeld daarvan is het in 1962 gecomponeerde 'Bluesette'. Het nummer werd een wereldhit en Toots noemde het soms al lachend zijn pensioenfonds.


Toch werd hij vooral bekend door het bespelen van zijn lievelingsinstrument: de mondharmonica of het "mondmuziekske". Hij zorgde ervoor dat dat instrument een vaste plaats kreeg binnen de jazzwereld. Amerikaanse artiesten geloofden uiteindelijk niet meer dat Toots oorspronkelijk uit België kwam, omdat er zoveel soul in zijn muziek zit. "You're not from Brussels, you're from Mississippi", zei Quincy Jones bijvoorbeeld.


Zoals zoveel jazzmuzikanten, genoot hij het meest van zijn optredens. Maar Toots componeerde daarnaast ook heel wat filmmuziek ('Midnight Cowboy', 'The Getaway', 'Sugarland Express', 'Cinderella Liberty', 'Turks Fruit', 'Jean de Florette') en nam een gigantisch aantal platen op. Hij speelde ook de tunes van televisieprogramma's als 'Sesamstraat', 'Baantjer' en 'Witse' en speelde samen en/of nam platen op met Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Bill Evans, Jaco Pastorius, Natalie Cole, Pat Matheny, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Billy Joel en vele anderen.


Ondanks zijn hoge leeftijd blijft de "Afro-American Marollien" ook nu nog altijd jazzliefhebbers ontroeren met de klanken van zijn mondharmonica. In de lezerspoll van het Amerikaanse jazzmagazine "Down Beat" is hij nog nagenoeg ieder jaar laureaat in de categorie "diverse instrumenten". De intussen overleden jazztrompetist Clifford Brown zei hem daarover ooit: "Toots, wanneer jij de harmonica bespeelt, verdient die beter dan de benaming 'divers instrument'." Thielemans beschouwde het als het mooiste compliment dat hij ooit heeft gekregen.


Thielemans kreeg talloze muziekprijzen en treedt nog steeds op, zoals vorig jaar in Tokio. Misschien iets breekbaarder en wat minder krachtig op zijn 'broodje', zoals hij de mondharmonica altijd noemt, maar nog even innemend en sfeervol.


29-04-2012 om 15:20 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azealia Banks geeft verstek voor Rock Werchter

Azealia Banks geeft verstek voor Rock Werchter

http://oi45.tinypic.com/2z5lpqh.jpg


Azealia Banks komt niet naar Rock Werchter deze zomer. De Amerikaanse rapartieste moet vanwege opnameverplichtingen een reeks festivaloptredens in Europa cancellen deze zomer. Banks legt de laatste hand aan haar debuutplaat 'Broke With Expensive Taste' en die opnames krijgen dus voorrang. Over een mogelijke vervanger is voorlopig nog niks geweten. Azealia Banks zou op donderdag in de Pyramid Marquee optreden.



29-04-2012 om 15:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unesco roept 30 april uit tot Internationale Dag van de Jazz

Unesco roept 30 april uit tot Internationale Dag van de Jazz

Klik op de foto om ' Into my soul' te beluisteren



Dee Dee Bridgewater


Met een indrukwekkende line-up - bestaande uit onder meer Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancock, Antonio Hart, Tânia Maria en Hugh Masekela - viert Unesco maandag voor het eerst de eerste Internationale Dag van de Jazz. De VN-organisatie wil voortaan ieder jaar op 30 april een Internationale Dag van de Jazz organiseren.

Jazz staat voor vrijheid, solidariteit, wederzijdse hulp en de basiswaarden van de mensheid, aldus Unesco.

Naast een openingsconcert vandaag in het hoofdkwartier in Parijs, volgen maandag ook jazzevenementen en workshops in New York en in New Orleans, de bakermat van de jazz. De bedoeling is om de internationale gemeenschap en vooral de jeugd kennis te laten maken met de universele waarden van de muziek.


29-04-2012 om 14:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
28-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama Houston werkt aan boek over Whitney

Mama Houston werkt aan boek over Whitney


http://oi50.tinypic.com/1e5s84.jpg


De gospelzangeres Cissy Houston sprak deze week met uitgevers in New York omdat ze een boek over het leven van haar dochter wil maken. Dat meldden verschillende aanwezigen op de vergadering.

Cissy noemde haar dochter vaak 'Nippy', een koosnaampje uit haar jeugd, dit zou ook de titel van de biografie zijn. De moeder leek emotioneel en lichamelijk vermoeid, aldus getuigen. Volgens dezelfde bronnen zijn de onderhandelingen wel nog volop aan de gang.

De 78-jarige moeder wil het echte verhaal van haar dochter schrijven. "Het boek zal de slechte en goede feiten over mijn dochter bevatten", vertelde ze aan een uitgever. Wat Cissy bereid is te onthullen zal bepalen hoeveel geld ze zal krijgen van de uitgever. Het zou over een bedrag van zeven cijfers gaan. Maar de moeder wil niet graag de details over de dood en de drugsverslaving van haar dochter uit de doeken doen.

Volgens Cissy circuleren er heel wat leugens over haar dochter, die wil ze ontkrachten. Ze schreef al haar eigen memoires neer in het boek genaamd 'How Sweet the Sound'. Ze zal beroep doen op een ghostwriter voor dit werk. Dit is niet het eerste boek dat gepland is sinds de dood van Whitney.De gospelzanger BeBe Winans zou werken aan een memoire waarin hij over zijn vriendschap met de overleden zangeres vertelt. Dit zou 'The Whitney I Knew' gedoopt worden en in juli verschijnen. (br.hln)


28-04-2012 om 13:01 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
27-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters nieuwe hoofdredacteur Menzo

Koen Wauters nieuwe hoofdredacteur Menzo

http://desmond.imageshack.us/Himg90/scaled.php?server=90&filename=clouseauwd4.jpg&res=landing


Koen Wauters, frontman van Clouseau, volgt vanaf vandaag Jorn Van Besauw op als hoofdredacteur van het tweemaandelijkse tijdschrift Menzo. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws en meldt uitgeverij Think Media in een persbericht. Wauters is volgens uitgever Think Media de "verpersoonlijking van de combinatie waar het magazine voor staat: sport & lifestyle".

"Ik was altijd al een lezer en grote fan van het magazine Menzo, net omwille van die gezonde mix aan sport en lifestyle. Twee elementen die echt essentieel onderdeel uitmaken van mijn leven of mijn way of life. De hoofdredactie van een bijzonder interessant en zeer stijlvol magazine op mij nemen, lijkt mij een pittige uitdaging. Maar het is wel een leuke opdracht waar ik met enorm veel enthousiasme naar uitkijk", dixit Wauters.

"Het is niet de eerste keer dat we aan Koen dachten als potentiële hoofdredacteur", zegt Jorn Van Besauw, de vorige hoofdredacteur die eerder benoemd werd tot publishing manager bij Think Media. "Is het de vorige keren telkens gestopt bij de gedachte, zijn we deze keer met een concreet voorstel naar Koen getrokken."

Van Besauw verwoordt de functie als "een soort van redactioneel ambassadeurschap". Dat "houdt in dat Koen de mogelijkheid krijgt om op langere termijn zelf te bepalen in hoeverre hij het magazine volledig naar zijn hand kan of wil zetten". "Koen komt in een goed draaiend redactiegeheel terecht, met genoeg ervaring en ondersteuning van mezelf als publishing manager", luidt het.(br.hln)


27-04-2012 om 23:49 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.365 festivalgangers eisen 54.750 euro van Pukkelpop

365 festivalgangers eisen 54.750 euro van Pukkelpop


http://oi48.tinypic.com/eafe3r.jpg


De dagvaarding voor Pukkelpop is klaar: 365 festivalgangers eisen samen voor 54.750 euro terug van de organisatie. Het proces start voor de zomer, schrijven de Coreliokranten.

"Vandaag stuur ik de dagvaarding naar de gerechtsdeurwaarder", citeren de kranten advocaat Alex Wijnant, die de 365 festivalgangers vertegenwoordigt. Gemiddeld eisen ze 150 euro terug van de Pukkelpoporganisatie, wat de som op 54.750 euro brengt.

Concreet vragen de cliënten van Wijnants de terugbetaling van hun festivaltickets en drank- en eetbonnen die ze hadden gekocht op de weide. Voor het eerst sinds de hagelstorm op 18 augustus 2011 de festivalweide trof, zal een rechter zich dus uitspreken in een proces tegen Pukkelpop.

Volgens meester Wijnant kan de zaak tegen eind mei van start gaan, maar Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is niet van plan toe te geven aan de eisen. "Wij zullen de claim betwisten en elkaar ontmoeten in de rechtbank", reageert Mahassine. In oktober kondigde de organisatie aan dat tickethouders voor de afgelaste editie worden vergoed met drank- en eetbonnen voor de drie volgende festivals. (br.hln)



27-04-2012 om 11:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1.400 agenten voor Paul McCartney in Bogota

1.400 agenten voor Paul McCartney in Bogota

http://oi46.tinypic.com/2dhtxxz.jpg


Tijdens zijn verblijf in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, die gebukt gaat onder zware drugscriminaliteit, genoot Paul McCartney de bescherming van 1.400 agenten.

De 69-jarige Beatle en zijn vrouw Nancy Shevell waren twee dagen lang constant omringd door wat omschreven wordt als "een ring van staal". Ze landden en vertrokken vanop de militaire luchthaven.

"Van zodra Pauls vliegtuig landde tot het weer vertrok, stelden de autoriteiten 1.400 agenten aan om de veiligheid te garanderen. Hij is de grootste ster die het land ooit bezocht. Er zijn geen concrete dreigementen geweest, maar niemand wilde risico's nemen", aldus een insider in de Daily Mirror.

Het was evenwel niet McCartney die op dergelijke maatregelen verzocht. "Paul is heel relaxed. Zijn enige bezorgdheid is zijn fans een schitterende show te bezorgen".

Intussen raakte bekend dat McCartneys fortuin vorig jaar met een derde toenam dankzij zijn huwelijk met de zakenvrouw Nancy Shevell. Daarmee belandt hij op de derde plaats in de 'Rich List of Music Millionaires' van de Sunday Times.

Shevell bracht een fortuin van 183 miljoen euro mee toen ze in oktober vorig jaar met McCartney trouwde. Dat bracht het vermogen van de Beatle op een slordige 815 miljoen euro. (br.hln)


26-04-2012 om 13:09 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Brutal Truth, MaYaN én sensuele dans op Graspop

Ook Brutal Truth, MaYaN én sensuele dans op Graspop



http://oi45.tinypic.com/312iibq.jpg
Brutal Truth


De affiche van de Graspop Metal Meeting is bijna compleet. De organisatie houdt nog slechts twee namen achter, en meldt dat MaYaN en Brutal Truth aan de affiche zijn toegevoegd. Er is ook nog een bijzondere, sensuele dansact voorzien in de Metal Dome.

MaYaN is een jonge groep uit Nederland, opgericht door Mark Janssen (Epica, ex-After Forever). Janssen laat zijn gitaar bij MayaN achterwege en concentreert zich op zijn rauwe zang. Nog bruter is Brutal Truth, een Amerikaanse grindcoregroep die na een pauze van zeven jaar in 2006 opnieuw herrie ging maken.

De organisatie van de Metal Meeting laat nog weten dat vrijdag en zondag 25 bands optreden, terwijl er zaterdag maar liefst 27 spelen. Wie graag vroeger begint te feesten, kan donderdag al in de Metal Dome terecht voor een metal-hitparade.

Naast de vier festivalpodia vind je op Graspop ook een Metal Plaza om door te zakken na de optredens. De Metal Dome daar wordt dit jaar overigens ondergebracht in een nieuwe en grotere tent die meer mogelijkheden biedt om te spelen met licht en geluid. Liefhebbers kunnen er zelfs "sensuele danseresjes" vinden, volgens de organisatie "de perfecte mix voor een nachtje doorgaan."


26-04-2012 om 13:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albarn ontkent einde van Blur en Gorillaz

Albarn ontkent einde van Blur en Gorillaz


http://oi45.tinypic.com/uocpy.jpg


Damon Albarn, geestesvader van Blur en Gorillaz, heeft ontkend dat hij klaar is met de twee bands. Er werden recent uitspraken van de zanger gepubliceerd waarin hij zei dat het "onwaarschijnlijk" was dat er nog nieuw materiaal van de Gorillaz uitgebracht zou worden en dat het optreden van Blur in Hyde Park deze zomer de bands laatste show zou zijn.

Aan de Britse krant Metro vertelde Albarn echter dat hij nog niet met zijn bandleden heeft gesproken over "het begin of het einde" van Blur.

Op de vraag of het optreden in Hyde Park het laatste werd van Blur, antwoordde de zanger: "Nee, dat komt uit een artikel met een interessante kijk op een zeer lang gesprek. Ik weet niet hoe we ons zullen voelen wanneer we in Hyde Park spelen. Sommige dagen denk ik er op één manier over, op andere dagen voel me er weer anders bij. Wanneer je iets niet ziet als een stuk van je carrière, maar als een deel van je leven, weet je niet hoe je je erbij zal voelen op het moment zelf", zegt Albarn. "We willen gewoon een heel goed optreden brengen, maar er is onder ons niet gesproken over een begin of einde."

Over Golliraz ontkende Albarn eveneens een einde. "Wanneer Jamie Hewlett en ik onze ruzie bijleggen, ben ik er zeker van dat we nog een album zullen maken. We hebben samen teveel meegemaakt om dit niet te overwinnen. We hebben gewoon ruziegemaakt zoals vrienden soms doen", vertelt Damon. "Ik ben niet de enige die wel eens ruziemaakt met vrienden en het dan bijlegt. Iedereen doet dat."

Albarn zegt erg uit te kijken naar de show in het Hyde Park in Londen, waar ze op 7 augustus deze zomer zullen spelen. Hij voegde nog toe: "Ik hou ervan met Blur te spelen, het is een van de beste dingen die ik ooit meegemaakt en gevoeld heb. Maar aan de andere kant wil ik het niet verpesten door te lang verder te doen en mezelf belachelijk te maken. Op 44-jarige leeftijd is heen en weer springen op een podium een beetje schromelijk, maar ik hou er gewoon van."

Wie er in Hyde Park niet kan bij zijn, kan nog steeds naar het Zweedse festival Way Out West in augustus. (br.hln)


26-04-2012 om 11:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!