Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Klik op de foto om haar te beluisteren





Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the Middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the Middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Stressmannetje gaat kerstshoppen in nieuw spotje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Voor sommigen hoogst irritant, voor de meesten hoogst amusant. Het stressmannetje van De Lijn laat niemand onberoerd en dat zal met dit nieuwe reclamespotje niet anders zijn. Met haar nieuwe campagne wil De Lijn duidelijk maken dat bus en tram een interessant alternatief zijn voor het stresserende autoverkeer met de eindejaarsperiode en bijhorende shoppingdrukte in aantocht.

Het stressmannetje is het gezicht van de huidige campagnes van De Lijn en vertolkt de innerlijke stress van een autochauffeur in de stad. Na zijn eerste tv-spot eind vorig jaar werden zijn uitspraken 'Ier, nen euro' of 'Haast u, we zijn al te laaaaat!' snel populair. Intussen heeft het stressmannetje meer dan 85 000 fans op verschillende Facebookpagina's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna dubbel zoveel brieven voor de Sint als vorig jaar

Bijna 440.000 brave kinderen hebben dit jaar een brief gestuurd naar de Sint. Het recordaantal brieven van 2012 werd ruimschoots gebroken. Het gaat om net niet het dubbele aantal brieven.

"Tot en met deze ochtend hadden 106.434 individuele briefschrijvertjes en 16.658 klassen een brief gestuurd", zegt bpost-woordvoerder Fred Lens. Met gemiddeld 20 kinderen per klas, levert dat exact 439.160 kinderen op die Sinterklaas geschreven hebben. In 2012 hadden 225.000 kinderen een brief gestuurd. "Het is een verdubbeling van ons vorig record. De kinderen in ons land zijn dubbel zo braaf geweest." Vooral meer klassen stuurden hun brief naar de Sint.

Kinderen konden tot 6 december brieven sturen naar het Sint-secretariaat van bpost. Dat had de deuren geopend op 4 november. Elk kind dat een briefje schreef of tekening opstuurde, krijgt een verrassing terug. Een twintigtal postpieten lezen en beantwoorden alle brieven.

Het aantal brieven zal waarschijnlijk nog oplopen met brieven die nog onderweg zijn of wanneer kinderen bijvoorbeeld alsnog maandag een brief zouden sturen. "De Sint heeft een groot hart", dus die brieven zullen nog terecht komen. (br.hln )

Het enige echte adres van de Sint is Spanjestraat 1, 0612 Hemel. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Ontroerende reactie luipaard bij verorberen prooi met baby

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Luipaard Legadema ontdekt pardoes dat haar prooi een babybaviaantje blijkt te dragen. Het roofdier heeft vanaf dan nog nul interesse in de voorziene maaltijd en lijkt wel overmand door schuldgevoelens. Het luipaard neemt de zorg voor het kleine aapje op zich alsof het haar eigen kindje was.

De baby was nog maar 1 dag oud en viel die nacht constant uit de boom. Legadema raapte het baviaantje telkens weer op, zodat de loerende hyena's er niet bij konden. Kostelijk, zo vonden ongetwijfeld al 6,5 miljoen medemensen... Helaas was het aapje de volgende ochtend overleden.

Documentairemaker Dereck Joubert volgde Legadema 3,5 jaar lang in haar natuurlijke habitat, de Okavango Delta van Botswana. 'Eye Of The Leopard' ging al in 2007 in première op National Geographic maar dit filmpje gaat nu pas écht viraal. Legadema werd later overigens zelf een biologische mama. Het moederinstinct had ze duidelijk al. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk woord mag verdwijnen.....

Welk woord mag verdwijnen: 'kids', 'yolo' of 'confederalisme'?

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/2/10/20131205111817/media_xll_6307495.jpg

'Kids', 'yolo' en 'confederalisme'. Het zijn drie van de tien genomineerde woorden die u volgend jaar graag wilt zien verdwijnen uit de Nederlandse taal.

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) lanceerde in november de verkiezing van het woord 'om weg te stemmen', naar aanleiding van de steeds weerkerende verkiezing van het woord van het jaar.

Iedereen kon tot gisteren zijn minst favoriete woorden insturen. In totaal liepen ongeveer 800 nominaties binnen. Vanaf vandaag kunnen Vlamingen en Nederlanders een week lang hun stem uitbrengen, op 13 december maakt het INL de grote verliezer bekend. Stemmen kan via deze link.

Vooral clichéwoorden, hypewoorden en politieke 'holle' termen roepen ergernis op bij de taalgebruikers. "Magisch woord zonder magie" zegt iemand bijvoorbeeld over 'confederalisme'. Over 'participatiesamenleving' klinkt het: "een akelig eufemisme voor 'zoek het zelf maar uit'". De betekenis van een woord - of in dit geval misschien beter: het betekenisloze van een woord - is voor het merendeel van de inzenders de motivatie om een woord te willen verbannen.  

Een woord als 'kids' vinden de inzenders dan weer overbodig. "Er bestaat al een mooi Nederlands woord voor, namelijk 'kinderen'", is een veelgehoorde opmerking. In de lijst ook een typisch Belgisch-Nederlands woord: 'dagdagelijks', dat onze noordburen overbodig en dubbelop vinden. We namen het woord jaren geleden over uit het Duits. De vraag is nu: voor hoe lang gebruiken wij het nog?

Opvallend is ook dat het woord van het jaar voor velen onder u gerust mag verdwijnen. 'Selfie' is dus even gehaat als geliefd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

Veilingrecord voor Rockwell: 46 miljoen voor 'Saying Grace'

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/7/6/20131204201558/media_xll_6306531.jpg

Het veilingrecord van de wel meest Amerikaanse van alle schilders is in New York verdrievoudigd. Het doek 'Saying Grace' van Norman Rockwell werd woensdag bij Sotheby's voor 46 miljoen dollar (34 miljoen euro) geveild. Dat is niet alleen meer dan het dubbele van de geschatte waarden maar ook het drievoudige van het huidige Rockwell-record. Zeven jaar geleden had 'Breaking Home Ties' bij Sotheby's 15,4 miljoen dollar opgebracht.

Rockwell is in Europa eerder wat voor insiders, in de VS kent elk kind de in 1978 gestorven kunstenaar. Zijn doeken sierden niet enkel tientallen tijdschriftentitels, ze zijn ook voor iedereen begrijpelijk: Rockwell schilderde taferelen uit het Amerikaanse dagelijkse leven, vereeuwigde arbeiders bij het ontbijt of gezinnen die naar de radio luisteren.

De kleuren zijn altijd wat sterker dan in het echte leven, en vaak was er geen zuchtje pathos bij. Critici beschouwen veel van zijn werken ronduit als kitsch. Toch hangt hij in ontelbare woonkamers en gaan zijn werken op veilingen voor miljoenen van de hand. Het nu verkochte doek is een typische Rockwell: een oude vrouw zit in een snackbar en bidt voor een bord soep, terwijl twee nozems -de een sigaret in een mondhoek, de andere in de hand- afstandelijk maar gefascineerd toekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

Praktische geschenkjes voor diëtende vrouwen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/14/20131205165945/media_xll_6308264.jpg

Diëten is voor veel vrouwen een zware strijd, zeker met de aanstormende eindejaarsfeesten. Het laatste dat je dan nog nodig hebt zijn deprimerende cadeautjes. Wie nog op zoek is naar het ideale geschenk of zelf op dieet is en nog geen uitgebreid wenslijstje heeft, kan hier misschien wat inspiratie opdoen.

Eerst even beginnen met hoe het absoluut niet moet:

Wie een diëtende geliefde of goede vriendin een hart onder de riem wil steken, blijft best zo ver mogelijk verwijderd van chocolade, koekjes en alcohol. De "een klein beetje zondigen, kan toch geen kwaad"-gedachte is totaal overbodig in een periode waar we massaal omsingeld worden door zoet, bubbels en etentjes. Hoewel het evident lijkt, behoren ook weegschalen en dieetproducten tot de blunders, tenzij het natuurlijk uitdrukkelijk op de (lichtjes sadomasochistische?) wenslijst staat.

Attent, praktisch en binnen elk budget zijn volgende dieetvriendelijke geschenkjes:

* Een mand(je) vol voedzaam en gezond lekkers. Denk aan fruit, noten, olijfolie, kruiden, losse thee of zaadjes om te planten in het voorjaar.

* Aangezien diëters vaak veel verse maaltijden moeten klaarstomen, zijn toffe keukenspulletjes altijd mooi meegenomen. Denk maar aan een nieuwe wok, een kleurrijke opbergdoos of een fleurig setje snijmesjes.

* Daarbij aansluitend behoren ook gezonde kookboeken of een boeiende kookles voor twee tot de mogelijkheden.

* Ook inspelen op activiteiten die de persoon voor wie je een cadeautje koopt regelmatig doet, is altijd goed. Als het dieet bijvoorbeeld gepaard gaat met fitness, mik dan op een leuke drinkfles, oefenbal, stappenteller, ...

* Het lijkt soms onpersoonlijk om een cadeaubon te geven, maar ook (bio)winkels vol gezonde producten hebben er vaak in de aanbieding. Shoppen op andermans kosten vergroot de kans om eens thuis te komen met iets dat je anders misschien nooit zou proberen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

Met dit trucje kan je altijd en overal walnoten kraken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/4/11/20131205153746/media_xll_6308126.jpg

Walnoten zijn een gezond tussendoortje, maar helaas niet altijd even handig. Aangezien de kans klein is dat je overal een notenkraker met je meesleurt, is dit simpele trucje extra mooi meegenomen.

Vergeet notenkrakers, gepijnigde tanden of overdreven verbrijzelde walnoten onder je voeten, want met deze handige techniek zit je nooit nog op sukkel. Wie dit trucje al jaren toepast, zal dat wellicht beamen.

Benodigheden:


* Minstens twee walnoten
* Eén of twee handen

Stappenplan:

1. Puzzel twee walnoten strategisch in je handpalm zodat ze goed geblokkeerd zitten. Maak daarbij handig gebruik van de deuken en ribbels.

2. Krul je vingertoppen en oefen stevig druk uit, alsof je een vuist zou maken, tot minstens één van de noten gekraakt is. Wie kleine of niet bepaald sterke handen heeft, kan altijd een tweede hand inzetten voor extra kracht.

3. Geniet van je walnoot en herhaal het kraakproces naar wens. (br.hln)

Klik op de gekleurde linken om de foto's te bekijken .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Somebody To Love

Queen - Somebody To Love

Klik op de foto om ze te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.



» Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer ijsberen gedood in Canada

Steeds meer ijsberen gedood in Canada

http://img62.imageshack.us/img62/7383/ijsbeer.jpg

Vorig jaar zijn in Canada aanzienlijk meer ijsberen gedood dan in de jaren ervoor. In 2012 werden in totaal 740 ijsberen doodgeschoten. Dat blijkt uit een rapport van de Canadese milieu-instanties, dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken. In de vijf jaar ervoor ging het gemiddeld om 663 dieren, dat zijn er bijna 80 minder dan in 2012. In totaal zouden er volgens de milieu-instantie in Canada nog ongeveer 16.000 ijsberen leven.

Dierenrechtenorganisaties hekelen de stijging. Daardoor zijn bij een groot deel van de 13 ijsberenpopulaties in Canada de jachtquota duidelijk overschreden, deelde dierenrechtenorganisatie Pro Wildlife mee. "De jachtquota moeten er eigenlijk voor zorgen dat de jacht in Canada duurzaam is en dat het voortbestaan van de ijsberen niet in het gedrang komt. De nieuwe cijfers weerleggen dat", zei woordvoerster Daniela Freyer. Canada is het enige land ter wereld dat ijsberenjacht op een dergelijk grote schaal toelaat voor de handel in huid en jachttrofeeën.

Ook het natuurfonds WWF eist een betere bescherming van de ijsberen, wiens natuurlijke leefomgeving door de klimaatverandering bedreigd wordt. In de Russische hoofdstad Moskou komen vanaf woensdag regeringsvertegenwoordigers van over de hele wereld samen om tijdens een conferentie betere beschermingsmaatregelen voor ijsberen te bespreken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

Hele wereld houdt van sushi, behalve de Japanse jeugd

http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/1/6/20131204133029/media_xll_6305811.jpg

Sushi bestellen in een Japans restaurant, sojasaus en wasabi erop, en dan toehappen. De Japanse traditionele keuken is over de hele wereld erg in trek. Het eten is zelfs zo populair dat Unesco het binnenkort toevoegt aan de lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Er is alleen één plaats waar het steeds minder vaak gegeten wordt: Japan zelf

'Washoku', wat letterlijk vertaald 'Japans eten' betekent, is naast de Franse en Mexicaanse keuken een van de weinige nationale culinaire tradities die op de Unesco-lijst komen te staan. Maar vooral de nieuwe generatie Japanners lijkt het gehad te hebben met rijst; de afgelopen vijftien jaar is de rijstconsumptie met 17 procent afgenomen.

Kenji Udo, een chefkok uit Tokio die sinds zijn zeventiende zijn leven gewijd heeft aan de washoku-traditie, zegt dat het eten vooral prachtig is om naar te kijken. "Maar het kost veel tijd om het klaar te maken, en die tijd hebben mensen niet meer. Ze zijn te druk bezig met hun werk."

Japanners zoeken na een lange dag werken tegenwoordig eerder hun toevlucht bij Amerikaanse fastfoodketens als Domino's Pizza en McDonald's.

Isao Kukumura, directeur van de Shizuoka Universiteit voor kunst en cultuur, weet dan ook heel goed waardoor de Japanse keuken gevaar loopt: "Het komt doordat het land verwestert. Japanners moeten trotser zijn op hun eigen cultuur."

Kukumura stelt dat washoku een eeuwenoude traditie is, die vooral draait om de verfijnde combinatie van zoete en bittere smaken. "Maar jongere mensen proeven dat niet eens meer door al het vette en pittige wat ze gewend zijn." Hij hoopt dan ook dat met de vermelding op de Unesco-lijst de boodschap om washoku te redden wereldwijd zal aanslaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's bijna klaar voor reis naar België

Chinese panda's bijna klaar voor reis naar België

http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/1/2/20130911083732/media_xll_6119372.jpg

Drie maanden voor hun verhuis naar dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen zijn Xinhui en Haohao al hun koffers aan het pakken.

Herinnert u zich de pandarel nog? Elio Di Rupo (PS) en Kris Peeters (CD&V) die een robbertje uitvochten over welk park twee Chinese panda's mocht verwelkomen. Uiteindelijk haalde het Waalse Pairi Daiza het ten nadele van het Mechelse Planckendael.

De twee panda's, het mannetje Xinhui ('stralende ster') en het vrouwtje Haohao ('zoetje'), zijn allebei vier jaar oud en worden klaargestoomd om de trip naar België te ondernemen. Ze zijn al in quarantaine geplaatst in een nieuw verblijf in China.

"Ze hebben alle inentingen al gehad en zijn ook volledig medisch gekeurd, dus ze mogen nu niet meer in contact komen met andere dieren", legt Paira Daiza-directeur Steffen Patzwahl uit. "Ook zijn ze al op een speciaal dieet gezet. Ze moeten wat verdikken. Zo'n lange reis kan hen verzwakken, dus ze moeten voldoende reserves hebben."

Maar vooral moeten ze nog wennen aan de stalen kooien van 1,6 bij 1,2 meter en 2 meter hoog, waarin ze 18 uur non-stop zullen reizen tussen China en het Waalse Brugelette.

Ook hier wordt de komst van de panda's al maanden voorbereid. "We bouwen een ultramodern pandaverblijf van 1.700 m2 in onze Chinese tuin", vertelt Patzwahl. "Ze mogen niet samen in één verblijf opgroeien. Dan denken ze dat ze broer en zus zijn en zullen ze over twee jaar, als ze rijp zijn, niet meer seksueel tot elkaar aangetrokken zijn. En uiteindelijk is de bedoeling toch: een Belgische babypanda." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwisseld bij geboorte: na 60 jaar ontdekt Jan dat hij eigenlijk Martino is

Verwisseld bij geboorte: na 60 jaar ontdekt Jan dat hij eigenlijk Martino is

http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/9/12/20131204081227/media_xll_6305037.jpg

Martino Kerremans (l) en Jan Koevoets bij het voormalige Ignatius Ziekenhuis, waar de verwisseling in februari 1953 plaatsvond

De Brabantse zestigers Martino Kerremans uit Breda en Jan Koevoets uit Sint Willebrord hoorden onlangs het ongelooflijke: dat ze als baby's zijn verwisseld en dus een hele andere familie hadden moeten hebben. De één is opgelucht, de ander heeft moeite met de nooit verwachte 'familieruil'.

Jan Koevoets zit er flink doorheen. Kort geleden kreeg hij volkomen onverwachts te horen dat zijn familie zijn familie niet is. De kapper uit Sint Willebrord is gewoon gaan werken en wil graag doen alsof alles bij het oude blijft, maar dat is moeilijk. "De hele dag gaat al de telefoon", zegt Koevoets. "Ik zit er echt doorheen, ben er stuk van. Ik zat hier ook niet op te wachten. Mijn familie, waar ik ben opgegroeid dus, blijft mijn familie. Ik ben ook niet gaan zoeken, híj (doelend op Martino Kerremans, red.) is gaan zoeken. Voor mij had het niet gehoeven. Ik had alles liever bij het oude gelaten."

Koevoets heeft het niet makkelijk. Het was zijn provinciegenoot Martino die al langer het vermoeden had, ook vanwege zinspelingen van zijn moeder, dat zijn ouders niet zijn echte ouders waren. Een dna-test dit voorjaar bewees zijn gelijk. Dat beantwoordde één vraag, dat zijn familie zijn familie niet is, maar niet die andere: waar zitten zijn echte bloedverwanten? Half november deed hij een oproep in de regionale krant BN De Stem.

Dat bleek geen verkeerde gok: want in het plaatsje Hulten sloeg Kerremans' foto bij het artikel in als een bom. Daar woont namelijk Antoon Koevoets, de 'broer' van Jan, en die zag een treffende gelijkenis tussen hem en Martino. "Antoon heeft toen aan mij gevraagd of het goed was als hij contact zou opnemen met Martino", vertelt Jan. "En ja, ik ben niet gek, ik kan ook lezen en ik zag ook wel dat die man erg op mijn broer lijkt."

Enkele dna-testen later bleek dat het vermoeden van Antoon klopte: Martino is zijn broer, niet Jan. Er kwam een tweede bewijs overheen: Jan bleek namelijk wél een dna-match te hebben met Martino's 'zus' Bernadette. En Bernadette is niet Jans enige 'nieuwe' zus, er zijn er nog zes (eigenlijk zelfs zeven, maar een is overleden). De enige jongen in het gezin Kerremans was altijd Martino, maar blijkt nu 60 jaar later iemand anders te zijn: Jan.

Ook in de familie Koevoets was wel eens een opmerking geplaatst over een babywissel, maar niet bepaald van die aard dat Jan een vermoeden had dat hij een onecht kind was. Dat hij uiterlijk wat afweek van de rest van de familie, was hooguit voer voor grapjes. Voor de kapper uit Sint Willebrord kwam de klap dan ook harder aan dan bij Martino. "Ik wil mijn nieuwe familie best ontmoeten", maar hij herhaalt: "Mijn eigen familie blijft mijn familie."

Hoe het is kunnen gebeuren, is nu ruim 60 jaar later, lastig te achterhalen. De babywissel moet hebben plaatsgevonden in februari 1953, in het toenmalige Sint Ignatius Ziekenhuis in Breda. Daar kwam Jan één dag later ter wereld dan Martino. Tot enkele weken terug waren beiden vreemden voor elkaar. Alle ouders van de verwisselde zestigers leven niet meer, maar zeker Koevoets denkt dat de moeders iets geweten moeten hebben.

Martino Kerremans erkent dat het ingewikkeld is allemaal. "Ik ben blij dat dit is opgelost. En ik ben blij dat ik mijn echte familie ken. Maar hoe we ermee om moeten gaan, dat moet de komende tijd allemaal blijken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Picasso voor 100 euro bij tombola voor goede doel

Een Picasso voor 100 euro bij tombola voor goede doel

http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/1/14/20131204011103/media_xll_6304859.jpg

Olivier Widmaier Picasso en Miss Universe 2013 poseren naast het schilderij in New York

Wie bereid is 100 euro neer te tellen voor een lotje, mag zich binnenkort misschien de trotse eigenaar noemen van een echte Picasso. Het werk 'L'homme au Gibus' (de man met de hoge hoed) uit 1914 is de enige prijs van een online tombola, waarvoor 50.000 lotjes worden verkocht aan 100 euro per stuk. De winnaar wordt op 18 december bekendgemaakt.

Het kubistische schilderij, waarvan de waarde op 1 miljoen euro wordt geschat, werd door een anonieme persoon gekocht bij een galerij in New York. De koper schonk het op zijn beurt aan een vereniging die zich inzet voor het behoud van Tyrus, een Libanese stad die door de Verenigde Naties tot werelderfgoed is verklaard.

Het geld dat de organisatie inzamelt, is bestemd voor een tewerkstellingsproject in Tyrus en voor een onderzoeksinstituut in Beiroet. Via de website www.1picasso100euros.com werden al 40.000 lotjes verkocht. De trekking vindt op 18 december plaats bij Sotheby's in Parijs.

Olivier Picasso, de kleinzoon van de Spaanse meester, kwam speciaal naar New York om publiciteit voor de tombola te maken. "Koop een ticket voor dubbel plezier", luidde het. "Het eerste plezier is een bijdrage leveren aan een echt interessant project en het tweede is, misschien, een Picasso bij jou thuis aan de muur mogen hangen".

De man benadrukte dat zijn opa van nieuwigheden hield en dat hij verheugd zou zijn om als eerste betrokken te zijn bij zo'n tombola. (br.hln - foto getty)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapaza.be bindt strijd aan tegen broodfokkers

Kapaza.be bindt strijd aan tegen broodfokkers

http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/5/0/20131203190417/media_xll_6304455.jpg

De zoekertjessite Kapaza.be heeft de voorwaarden voor het plaatsen van honden- en kattenzoekertjes aangepast om broodfok tegen te gaan. Dat meldt Kapaza.be in een persbericht dinsdag.

Bij het fenomeen broodfok hebben de kwekers van katten en honden als enig doel zoveel mogelijk geld te verdienen. Dat gaat vaak ten koste van de omstandigheden waarin de kleintjes ter wereld komen.

De zoekertjessite werd onlangs geconfronteerd met het fenomeen. "De laatste tijd ontvingen we regelmatig klachten van Kapaza.be-gebruikers in verband met honden- en kattenzoekertjes. We namen die klachten ernstig en na nader onderzoek werd het snel duidelijk dat we niet met onschuldige zoekertjes te maken hadden", luidt het persbericht.

In samenwerking met de vzw Anti Broodfok Actie werkte Kapaza.be enkele richtlijnen uit om malafide broodfokkers een halt toe roepen. "Door de voorwaarden voor het plaatsen van dierenzoekertjes op onze website aan te passen, willen we pro-actief broodfok ontmoedigen. Daarnaast treden we ook reactief op door een onderzoek in te stellen wanneer we van iemand een melding ontvangen in verband met een verdacht zoekertje", luidt het nog. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102.000 pond voor galajurk Diana

102.000 pond voor galajurk Diana

http://oi44.tinypic.com/2ih9pwi.jpg

Een galajurk van de in 1997 verongelukte prinses Diana heeft dinsdag 102.000 pond (123.000 euro) opgebracht. Dat is aanzienlijk meer dan het geschatte bedrag van 50.000 tot 80.000 pond.

Volgens het veilinghuis Kerry Taylor is de koper een museum van buiten het Verenigd Koninkrijk.

De jurk behoorde tot de geliefdste kledingstukken van de ex-vrouw van de Britse kroonprins Charles. Hij is een ontwerp van David en Elizabeth Emanuel, die ook verantwoordelijk waren voor Diana's trouwjurk. Diana droeg hem voor het eerst tijdens een benefietmodeshow voor het Rode Kruis in de zomer van 1986.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/7/10/20131203155729/media_xll_6304015.jpg

Probeer jij een paar koppige kilootjes van je af te schudden? Durf dan gerust verder te denken dan calorieën tellen, want ook de inhoud van je kleerkast kan je helpen om dat streefdoel te bereiken. Ontdek hier welke dieethulpjes je subtiel in alledaagse outfits kan stoppen.

* Memo aan jezelf *
Ruil slodderende truien en baggy broeken gerust eens in voor mooi aansluitende kledij. Door je lichaam niet te verbergen, blijf je bewust van je vormen. Hoewel we mogelijke complexen uiteraard niet in de verf willen zetten, helpt de confrontatie met jezelf wel om koekjes of andere ongezonde snacks op een veilige afstand te houden. Tips voor gezonde tussendoortjes vind je in de lees-ooks.

* H2O *
Iedereen weet dat veel water drinken noodzakelijk is om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel binnen de perken te houden. Helaas vergeten we deze goede gewoonte nogal gemakkelijk. Grabbel daarom in je collectie armbanden en doe er een stuk of 8 om één pols. Wanneer je in de loop van de dag een glas water of kop groene thee gedronken hebt, verhuis je er eentje naar de andere arm.

* Stijlvol & sportief *
Ook in de strijd tegen excuses om niet te sporten kan je outfit je bijstaan. Leggings onder kleedjes zijn namelijk nog steeds trendy. Geen kat die hoeft te weten dat het in één klap ook je yogabroek is, toch? Ook een toffe sportbeha kan je altijd verbergen onder je werkoutfit. Geen reden meer om te zeggen dat je te weinig tijd hebt om die motiverende groepsles te halen.

* Accent *
Denk eraan van je taille te benadrukken met een leuke riem. Door die zone te accentueren, zal je veel minder geneigd zijn je te overeten. Bewust genieten van een gezonde portie én achteraf nog stralen zonder opgeblazen buik, als dat geen win-win is.

* Comfort *
Wie zich door de week vaak in nauwe, hoge schoenen wringt, zal veel vaker (onnodig) in haar stoel blijven plakken. Kies liever voor comfort en wandel even naar je collega, in plaats van een mailtje of chatbericht te sturen, neem vlot(ter) de trap en haal even een frisse neus tijdens je middagpauze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten VS eisen mensenrechten voor chimpansee

Activisten VS eisen mensenrechten voor chimpansee

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/9/20131203004557/media_xll_6302784.jpg

De 26-jarige Tommy moet de eerste chimpansee worden voor wie de wet op dezelfde manier gaat gelden als voor mensen. Dierenrechtenactivisten hebben met dat doel een zaak aangespannen voor de gevangen aap.

Tommy is eigendom van een stel in de staat New York. Hij zit gevangen in een "kleine, bedompte cementen kooi in een donkere schuur" volgens de activisten.

Chimpansees hebben "complexe cognitieve vaardigheden" die strikt beschermd zijn bij mensen, aldus de activisten van Nonhuman Rights Project. Ze willen dat de rechtbank in New York bepaalt dat ook Tommy een rechtspersoon is "met het fundamentele recht om niet te worden opgesloten".

De activisten willen voor nog drie andere apen een rechterlijke uitspraak. "Dit zijn de eerste zaken in een campagne van onbepaalde duur", aldus Steven Wise van Nonhuman Rights Project. "We zullen doorgaan met het indienen van de zaken". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siska Schoeters en co week in de kou voor Music For Life

Siska Schoeters en co week in de kou voor Music For Life

http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/13/12/20131203072700/media_xll_6302967.jpg

Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Stijn Van de Voorde zullen dit jaar de populaire solidariteitsactie Music For Life op Studio Brussel presenteren. Dat doen ze vanuit het recreatiedomein De Schorre in Boom, waar ze een week buiten zullen leven.

Dit jaar mogen luisteraars zelf hun goede doel kiezen. Er werden er naar aanloop van Music For Life 732 geregistreerd. Vorig jaar stond Music For Life nog in het teken van dementie.

Dit jaar vindt Music For Life plaats van 17 tot en met 24 december op  recreatiedomein De Schorre in Boom. Jaarlijks vindt er in de zomer het razendpopulaire dancefestival Tomorrowland plaats.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders

"Bijna een vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders"

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/4/6/20131203065014/media_xll_6302856.jpg

Een klein vijfde van de Vlaamse kinderen heeft gescheiden ouders. Dat besluit De Morgen vandaag uit onderzoek van de Studiedienst van de Vlaamse regering naar veranderingen in het moderne Vlaamse gezin. Veertig procent van de Belgische dertigers is al gescheiden, tien procent van de vijftigers zelfs al tweemaal, luidt het voorts.

Volgens de krant ligt het aantal kinderen betrokken bij een scheiding opvallend hoger dan in onze buurlanden. Zo zijn bij twee op de drie echtscheidingen in België kinderen in het spel, waar dat in Duitsland de helft is en in Nederland en Frankrijk een kleine zestig procent. Als samenwonenden in België uit mekaar gaan, is in een op de vijf gevallen een kind betrokken.

Een op de drie kinderen woont na een scheiding permanent bij moeder of vader, al is dat laatste een uitzondering. Bijna drie kwart van de Vlamingen vindt het trouwens een slechte zaak dat kinderen moeten verhuizen tussen hun gescheiden ouders, luidt het. Negen procent van de pasgeborenen heeft geen inwonende vader.

Voorts blijkt volgens de krant nog dat alleenstaande moeders vaker depressief zijn, terwijl alleenstaande vaders sneller naar de fles grijpen. Een echtscheiding zou ook vaker worden ingezet door een vrouw, terwijl toch veertig procent van de vrouwen na de echtscheiding haar loopbaan moet aanpassen.

Tot slot blijkt dat de helft van de Vlamingen het huwelijk geen verouderde instelling vindt, aldus nog de krant. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!