Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppers zijn goedkoper af op Brussels Airport

Shoppers zijn goedkoper af op Brussels Airport


http://img856.imageshack.us/img856/2853/brusselsairport.jpg


Wie zijn merkkledij en accessoires zo goedkoop mogelijk wil aanschaffen, moet op Brussels Airport zijn. De luchthavenshops van Zaventem bieden ze tot een kwart goedkoper aan dan de kledingwinkels in de meeste Europese steden én luchthavens. Dat blijkt uit een studie van reisbijstandsorganisatie Touring en haar Europese zusterorganisaties.

Niet alleen kledij, maar ook sterke drank, parfum, cosmetica en reisbenodigdheden zijn door de band een pak goedkoper op de luchthaven van Zaventem dan in Brussel-stad. Zo betaal je er al gauw 230 euro minder voor een chique zakentas van Mont Blanc. Een flesje Chanel nr. 19 vind je gemakkelijk 16,20 euro goedkoper. En voor een fles Veuve Clicquot Brut mag je een extra briefje van tien euro in je portefeuille laten zitten.

Vanwaar de immense prijsverschillen vraagt Het Laatste Nieuws zich af? "Hoewel het taxfree systeem al in 1999 werd afgeschaft voor Europese vluchten, rekenen de shops op Brussels Airport hun klanten toch geen 21 procent btw aan", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring. "Dat is geen enkel probleem, want de shops passen de btw gewoon zélf bij."

Wat vele reizigers niet weten, is dat de uitbater van de meeste luchthavenshops - Belgian Sky Shops - ook de laagste prijsgarantie biedt. "Dat wil zeggen dat je voor bepaalde producten het verschil krijgt terugbetaald als je hetzelfde item elders in België goedkoper terugvindt." Niet álle producten op onze nationale luchthaven zijn overigens goedkoper. Zo betaal je er voor chocolade en frisdrank al gauw vier keer meer dan in Brussel-stad. En ook elektronica valt duurder uit. Zo kost een gps-systeem van TomTom liefst 100 euro méér op de luchthaven dan bij pakweg Van den Borre.

Opvallend: ook tussen luchthavens onderling kan een groot prijsverschil opduiken. Zo blijkt Heathrow (Londen) gemiddeld de goedkoopste en Ruzyne (Praag) de allerduurste. Voor een flesje Dior parfum kan het verschil tussen de twee al oplopen tot 28,22 euro. Eten en chocolade zijn dan weer het goedkoopste op Münich Airport. Elektro, cd's en dvd's zijn het duurst in Amsterdam -net als tabak, alcohol en parfum. Al zijn die laatste minstens even duur op Charles de Gaulle (Parijs).

Het grootste winkelaanbod vind je tot slot op Fiumicino (Rome), het kleinste op Frankfurt Airport. "Wie net voor of tijdens zijn vakantie een slag wil slaan, vergelijkt voor zijn vertrek dus best eens de prijzen op luchthavens met die in een winkel in de stad. Het verschil kan soms hemelsbreed zijn", besluit Smagghe. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fles van Zwitser spoelt na 30 jaar aan in Zuid-Afrika

Fles van Zwitser spoelt na 30 jaar aan in Zuid-Afrika

http://img823.imageshack.us/img823/4798/aangespoeldefles.jpg


Een man heeft een briefje uit Cape Town gekregen. De Zwitser gooide dertig jaar geleden een fles met een boodschap in de Rijn. De fles spoelde na een lange reis aan in Zuid-Afrika.

Drie decennia terug gooide Werner Kühnis de fles in de Rijn in Oberriet. De Zwitser haalde een briefje uit de bus. De afzender was een vrouw uit Cape Town. "Toen ik de enveloppe zag, dacht ik dat het om reclame voor de lotto ging", lacht Kühnis. De Zwitser ging aan het lezen en toen begon het te dagen. De vrouw die de fles gevonden had, was het Duits niet machtig en stuurde op haar beurt de boodschap naar een vriendin die het originele briefje terugstuurde naar Kühnis.

De romanticus woont nog steeds in Oberriet. Oceanograaf Volker Strass fronst alvast de wenkbrauwen. Hij acht het onmogelijk dat de fles op eigen kracht Cape Town bereikte. Hij vermoedt dat vissers de fles 'een lift gaven'. "Ik vind het al onwaarschijnlijk dat de fles verder geraakt is dan het meer van Konstanz." Wat er ook van zij, Kühnis is alvast van plan om te achterhalen hoe de fles uiteindelijk bij de vrouw terechtgekomen is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parasiet verandert miljoenen bijen in zombies

Parasiet verandert miljoenen bijen in zombies


http://img265.imageshack.us/img265/7946/bijeninzombies.jpg


Miljoenen honingbijen, die al geteisterd worden door dodelijke virussen en schimmels, sterven nu ook nog eens door een parasiet die het op hen heeft voorzien. Dat schrijft AD.nl. Biologen in het Amerikaanse San Francisco ontdekten dat het kleine vliegje zich nestelt in het bijenlichaam, waardoor de insecten ander gedrag gaan vertonen. Zo verlaten ze hun korf en lopen rond als zombies. Kort daarna vallen ze dood neer.

De ontdekking van de parasiet verklaart mede waarom hele bijenpopulaties sterven. De dodelijke Apocephalus Borealis werd aangetroffen in driekwart van de 31 bijenkorven die door wetenschappers onderzocht werden. Dat schrijft MercuryNews.com op zijn website.

De parasiet legt zijn eitjes in de buik van de bij en vreet die dan langzaam van binnenuit op. De geïnfecteerde bijen worden volkomen gek. Ze verlaten hun korf en vliegen de brandende zon in. Vervolgens lopen ze rondjes over de grond en lijken alle gevoel voor richting te hebben verloren. Sommige beestjes kunnen niet meer op hun benen staan. "Het deed denken aan zombies in een horrorfilm", legt professor John Hafernik van de California Academy of Sciences uit.

De ontdekking van de parasiet draagt bij aan de verklaring van wat Colony Collapse Disorder (CCD) genoemd wordt. Dat staat voor het fenomeen dat honingbijen steeds minder functioneren, hun lichaamsfuncties verliezen en uiteindelijk instorten en sterven, wat een grote zorg is voor de agrarische gemeenschap die afhankelijk is van de kleine bestuivers.

Wetenschappers onderzoeken al jaren de oorzaken van de verontrustende massale bijensterfte wereldwijd. Naast schimmels en dodelijke virussen, kan nu ook deze parasiet als boosdoener worden aangewezen. "Het is een stukje van de puzzel, maar we weten nog altijd niet hoe die puzzel er eigenlijk moet uitzien", laten de onderzoekers weten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's nieuwe kleine helper: slaappillen

Mama's nieuwe kleine helper: slaappillen


http://img692.imageshack.us/img692/5899/slaappillen.jpg


Slaappillen zijn bij de populairste medicatie in België, naast kalmeerpillen en pijnstillers. Volgens de cijfers maken vooral oudere vrouwen gebruik van deze medicatie, al is er een nieuwe groep gebruikers in opmars: werkende moeders. Zijn slaappillen het nieuwe hulpmiddel voor mama's, na de 'originele' kleine helper: valium?

Tussen werk, zorg voor de kinderen, huishouden en sociaal leven door, komen deze moeders tot de vaststelling dat ze ondanks hun uitputting gewoonweg de slaap niet kunnen vatten. De adrenaline blijft door het lijf gieren, de hersenen blijven kolken van dingen die moeten geregeld worden of niet mogen vergeten worden. Als de kinderen dan ook nog eens 's nachts blijven wakker worden, is er van veel nachtrust geen sprake.

Gevolg: prikkelbaarheid, irritatie, ruzie met de echtgenoot, ongeduldig met de kinderen... tot op het breekpunt. Ze trekken naar de dokter en krijgen slaappillen voorgeschreven.

"Het werkte goed... in het begin"
Goed idee? Kathy Twomey dacht alvast van wel. Ze werkte part time als journalist en had twee kleuters toen ze gewoonweg niet meer sliep. "Mijn dokter schreef zopiclone voor, en dat werkte heel goed. Ik nam ze 50 minuten voor ik ging slapen, en ze wekten een normale slaap op. Ik kon 's nachts nog opstaan voor de kinderen, en toch werd ik verfrist en monter wakker."

Zoplicon is een van de zogenaamde Z-pillen, die werken doordat ze de hersenstof gaba vrijmaken. Dat kalmeert de zenuwen, vermindert angst en wekt slaap op. Andere medicatie uit deze groep zijn zaleplon (sonata) en zolpidem.

Kathy nam de pillen uiteindelijk vier jaar. "Mijn vriendinnen keurden het af, maar ik zag het probleem niet: het was slaappillen of een fles wijn, zoals andere mensen."

Niet ongevaarlijk
Ze staat niet alleen: steeds meer vrouwen nemen slaappillen om te kunnen herstellen van hun hectische levensstijl. Het enige probleem is dat slaappillen niet ongevaarlijk zijn.

Zopiclone bijvoorbeeld is niet alleen verslavend, maar kan ook misselijkheid, braken, duizeligheid, verwarring, depressie en zelfs hallucinaties opwekken. "Deze medicatie verschilt niet zo erg veel van de benzodiazepines, waartoe ook Valium behoort", aldus professor Allan Young.

"Slaappillen worden niet zo gul uitgedeeld als Valium, maar ze worden nog altijd te gemakkelijk en voor te lange periodes voorgeschreven."

Eén op drie
Slapeloosheid is een aandoening waarbij je moeilijk kan inslapen en/of niet doorslaapt en moe wakker wordt. Ongeveer één op drie mensen krijgt er last van op een bepaald moment, al zijn vrouwen ontvankelijker dan mannen. Stress, angst of problemen vergroten de kans op slapeloosheid ook significant.

Nochtans zijn er ook andere behandeling voor slapeloosheid, zoals therapie (maar dat kost meer tijd en geld), ontspanningstechnieken (te veel moeite) en een verandering van levensstijl (wat we niet echt willen).

Maximaal 4 weken
Volgens internationale richtlijnen mogen slaappillen maar voorgeschreven worden voor korte periodes, van twee tot vier weken, om tegen te gaan dat de hersenen wennen aan de medicatie en het effect dus vermindert. Een erg waarschijnlijk effect, wat verklaart waarom mensen steeds hogere dosissen gaan nemen en een afhankelijkheid ontwikkelen.

"Het heeft mijn leven verpest"
Zoals de ex-advocate Sue Parker. "Ik kreeg slaappillen voorgeschreven om om te gaan met stress en het verdriet van mijn eerste scheiding. Dat was in 1997. Ik neem ze nog altijd. Ondertussen kan ik niet meer werken en heeft een kortetermijnoplossing vreselijke langetermijngevolgen. Het heeft alles tien keer erger gemaakt en mijn leven verpest."

Op het hoogtepunt nam Sue zeven keer de aangewezen dosis per dag, en sliep dan ongeveer vier uur. Ondertussen heeft Sue de slaappillen afgebouwd tot vier keer de aangewezen dosis, maar verlost is ze nog niet. "Ik worstel met het leven, omdat mijn tweede man afgelopen maart nog maar is overleden aan kanker."

Zoektocht naar de oorzaak
"Dokters zouden niet in eerste instantie slaappillen mogen voorschrijven, maar de oorzaak van de slapeloosheid onderzoeken. Wordt er te veel koffie gedronken, of worden er nog geagiteerde mails gestuurd vanuit het bed? Nu krijgen veel patiënten te gemakkelijk een hernieuwing van het voorschrift, zonder dat de symptomen worden opgevolgd of er een andere behandeling wordt voorgesteld."

Niet dat stoppen met slaappillen zo gemakkelijk is. Dat duurt vaak lange tijd, soms zelfs een jaar en moet stapsgewijs gebeuren, liefst onder doktersbegeleiding. Al moet de dokter wel de gevaren van slaappillen onder ogen willen zien, terwijl velen nog denken dat het een gemakkelijke oplossing is.

De neveneffecten van Z-medicatie op een rijtje:
-    Smaakverlies
-    Slaperigheid
-    Misselijkheid
-    Braken
-    Duizeligheid
-    Droge mind
-    Hoofdpijn
-    Diarree
-    Hallucinaties

Ontwenningssymptomen:
-    Slapeloosheid
-    Angstig
-    Geen honger meer
-    Overmatig zweten
-    Trillen
-    oorsuizingen

Een verwittigde moeder is er twee waard. Behandel slaappillen zoals ze bedoeld zijn: voor korte periodes, onder kritische dokterbegeleiding en bovenal: probeer manieren te zoeken om te ontspannen. Ga sporten (maak er tijd voor), ban alle elektronica een uur voor het slapen, verminder de koffie of cola of huur een kuisvrouw en/of een regelmatige babysit om het handelbaar te maken.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijven vinden 40-plussers al te oud

Bedrijven vinden 40-plussers al te oud


http://img845.imageshack.us/img845/390/40plussers.jpg


Bij werkgevers bestaat er nauwelijks interesse om oudere werknemers aan te werven. In de praktijk blijkt de leeftijdsgrens voor nieuw personeel al tot veertig jaar gezakt. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van een enquête van het sociaal kantoor SD Worx bij bijna 800 Belgische bedrijven met minder dan 800 werknemers.
 
SD Worx stelde vast dat bijna de helft van de bedrijven vorig jaar aanwervingen deed, maar amper 27 procent toonde interesse voor werknemers ouder dan veertig. En slechts 7,9 procent had belangstelling voor 50-plussers. "Alle inspanningen om vijftigplussers aan het werk te krijgen, hebben dus blijkbaar niet veel uitgehaald. De perceptiegrens lijkt nu zelfs tot veertig jaar gezakt", zegt Johan Van Duyse van SD Worx.
 
Opvallend is dat het vermeende hogere loon niet eens in de top tien van de bezwaren tegen oudere werknemers staat. De vrees voor een gebrek aan motivatie is de meest aangehaalde reden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriella Cilmi - Sweet About Me


Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gabriella Cilmi (Melbourne, 10 oktober 1991) is een Australische zangeres en songwriter van Italiaanse afkomst. Ze scoorde onder meer een hit met het nummer "Sweet About Me".


Gabriella Cilmi werd geboren in Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, als dochter van Italiaanse emigranten uit de regio Calabrië.


In 2004 trok Cilmi de aandacht van medewerkers bij de platenmaatschappij Warner Music door op indrukwekkende wijze een cover te zingen van Jumpin' Jack Flash, een nummer van de Rolling Stones. Deze act deed de jonge zangeres op het Lygon Street Festa, een festival in Melbourne. Als gevolg hiervan tekende ze op 13-jarige leeftijd haar eerste contract.


Haar debuutsingle Sweet About Me bracht ze uit als 16-jarige en de single werd in de Lage Landen betiteld als 3FM Megahit en TMF Superclip. Het nummer haalde de top 3 in de hitlijsten van Nederland en België. Ook in andere landen deed Sweet About Me het goed in de hitlijsten. In Australië en Noorwegen heeft de single op 1 gestaan, terwijl ook in onder andere Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland en Zweden de top tien werd gehaald.




» Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fabrikanten verkopen actiepop Steve Jobs

 Fabrikanten verkopen actiepop Steve Jobs


http://img714.imageshack.us/img714/7552/stevejobso.jpg


Amper drie maanden na de dood van Steve Jobs komen twee speelgoedfabrikanten op de proppen met actiefiguurtjes naar de beeltenis van de overleden Apple-oprichter. De poppen zijn 30 centimeter groot en hebben de naam iCEO mini meegekregen.

Speelgoedfabrikanten in icons en Dragon in Dream stelden hun poppen gisteren voor, als eerbetoon aan Steve Jobs. De figuurtjes zijn uitgerust met de typische sjofele kledij van Jobs: trui, jeans en sportschoenen. Tijdens de voorstelling waren er ook miniatuurversies van de Mac, iPhone en iPad, maar die accesoires zijn niet inbegrepen. Eind februari moet de pop op de markt komen. Kostprijs is 99,99 dollar.

Als het zover komt, want de kans bestaat dat de familie van Jobs of Apple de verkoop zal proberen tegen te houden. Dat lukte al eens in 2010, toen MIC Gadget actiepoppen van Steve Jobs op eBay probeerde te verkopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle verslaafden in nationale databank

Alle verslaafden in nationale databank


http://img806.imageshack.us/img806/2519/alcoholendrugsverslaafd.jpg


De Belgische overheid start vanaf dit jaar de registratie van elke alcohol- en drugsverslaafde die in behandeling is. Aan het project, dat voor het eerst op nationaal niveau plaatsvindt, werken meer dan 50 erkende centra, ziekenhuizen en instellingen mee. Dat schrijven de Concentrakranten.
 
Exacte cijfers zijn niet beschikbaar, maar naar schatting telt ons land een half miljoen alcoholverslaafden en nog eens 20.000 personen met een drugsverslaving. Het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid heeft nu een nationaal registratiesysteem uitgedokterd. Zo krijgt elke verslaafde die in behandeling gaat, sinds kort een vragenlijst waarop hij zijn woonplaats, opleidingsniveau en frequentie van zijn drugsgebruik moet invullen.
 
De privacycommissie gaf haar fiat voor het project. Alle persoonsgegevens blijven beschermd. De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen is tevreden met het initiatief. "Hoe meer gegevens we hebben over de verslaafden, hoe beter we ons beleid erop kunnen afstemmen", luidt het. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Belgische vrouwen met lekkende PIP-borstprothesen

Drie Belgische vrouwen met lekkende PIP-borstprothesen


http://img100.imageshack.us/img100/8303/pipborstprothesen.jpg


Al drie Belgische vrouwen hebben aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten gemeld dat hun PIP-borstprothesen lekken. Toch zien onze gezondheidsdiensten vooralsnog geen reden om verhoogd alarm te slaan.
 
"Een koninklijk besluit verplicht artsen en ziekenhuizen om problemen te melden. Via die weg kregen we voor het hele jaar 2011 drie meldingen van patiëntes met een breuk in het gelomhulsel en hebben we ook weet van één vrouw die geen problemen had, maar de protheses preventief liet verwijderen. Daarnaast kregen we nog een viertal vragen.
 
Vooralsnog handhaven we ons advies aan vrouwen met PIP-borstimplantaten die zich zorgen maken, om hun arts te raadplegen. Die kan via radiografie nagaan of de prothese eventueel zwakke plekken en dus risico op lekkage vertoont", aldus Ann Eeckhout van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.
 
Hoeveel vrouwen er bij ons met PIP-siliconenborsten rondlopen, is niet bekend. "België heeft geen officieel register en de producenten geven geen cijfers vrij", zegt Marc Depoorter, secretaris van de vereniging van plastische chirurgen in het Nieuwsblad. "Wij weten enkel van een viertal vrouwen, van wie er twee zeker en twee met vrij grote zekerheid PIP-prothesen kregen. Over nog eens twee andere dames bestaat nog twijfel."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Nieuwjaar volgt... de emotionele kater

Na Nieuwjaar volgt... de emotionele kater


http://img406.imageshack.us/img406/9816/dronken.jpg


Die kater ten gevolge van die paar glazen te veel (en vooral: glazen water te weinig), daar kunnen we wel mee om. Dat kennen we, daar bestaan middeltjes voor. Minder bekend is die andere kater: de emotionele kater. Al speelt alcoholconsumptie wel een vuile rol in het ontstaan van de emotionele kater...

Het is dat gevoel van depressie, droefheid, angst, zelfhaat, gevoel van falen en schrik voor de toekomst. Een gevoel dat wel vaker de kop opsteekt na een intens feestje of, zoals met de feestdagen, een drukke 'happy happy' periode.

De dagen zijn even donker als in december, en toch valt het zwaarder om te dragen. Je maakt je zorgen over dat je een vriendin beledigd hebt (al weet je natuurlijk niet meer wat je gezegd hebt), je denkt dat je niets aankan en piekert over het komende jaar. Geen feestelijkheden meer om je achter te verstoppen, geen bubbels of familiefeesten waar je sowieso een rolletje speelt.

De emotionele kater is gelinkt aan de consumptie van alcohol: de hersenen worden beïnvloed door die alcohol, wat maakt dat ze die gevoelens van depressie en angsten opwekken. Een lage bloedsuikerspiegel, ten gevolge van de alcohol, maakt ook dat je niet écht helder denkt.

De remedie is dan ook simpel: veel water, fruit (vooral met vitamine B, zoals sinaasappel, banaan, perziken en abrikozen) en beweging, om de endorfines terug in je lijf te pompen.

Als dat je nog niet uit de apathie haalt, is er maar één overblijvende optie: jezelf streng toespreken! Wat gedaan is, is gedaan... daar hoef je niet blijvend over te treuren. Wat de toekomst brengt, zal je wel zien... en wil je bepaalde richtingen vermijden: werk er dan hard aan.

En als dat niet helpt, kan je nog altijd een reisje richting zon boeken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholgrens naar 0,2 promille

Alcoholgrens naar 0,2 promille


http://img189.imageshack.us/img189/8616/alcoholgrens.jpg



Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet werkt aan een plan dat volgende week klaar zal zijn en dat de verkeersveiligheid in ons land moet optrekken. De meest opmerkelijke ingreep is de verlaging van de alcohollimiet van 0,5 naar 0,2 promille. De woordvoerster van de staatssecretaris bevestigt dat er aan een plan wordt gewerkt, maar wil nog geen details kwijt. Wel zullen zowel preventie als sensibilisering een grote rol spelen, luidt het. Of de verlaging van de alcoholgrens voor iedereen zal gelden, of enkel voor jonge bestuurders, is volgens een kabinetsmedewerker nog niet beslist.
 
Wathelet plant ook extra veiligheidsmaatregelen voor oudere bestuurders. Volgens Sofie Van Damme van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) wil de staatssecretaris oudere bestuurders vanaf een bepaalde leeftijd aan een medische keuring onderwerpen. Vanaf welke leeftijd dat moet gebeuren, wordt nog onderzocht. Ook het aantal alcoholcontroles zal wellicht toenemen.

De Belgische transportfederatie Febetra wil een stapje verder gaan en een verlaging van de alcohollimiet voor vrachtwagenchauffeurs naar 0,0 promille. Alcohol en drugs gaan niet samen met veilig rijden en dus moet het gebruik ervan verboden worden tijdens de werkuren, meldt de federatie in een reactie op een voorstel van Wathelet. Als het van de transportfederatie afhangt, mogen vrachtwagenchauffeurs bij het uitoefenen van hun job geen druppel alcohol meer aanraken. "Een vrachtwagenchauffeur die onder invloed zou rijden, is een gevaar op de weg", luidt het. Febetra benadrukt ook dat de vrachtwagenchauffeurs een voorbeeldfunctie hebben op het vlak van verkeersveiligheid. (br.hln)




» Reageer (0)
02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapirtje geboren in Nederlandse dierentuin Artis

Tapirtje geboren in Nederlandse dierentuin Artis


http://img819.imageshack.us/img819/5821/tapirtje.jpg

Het Nederlandse dierenpark Artis heeft er in de nacht van zaterdag op zondag een nieuw bewonertje bij gekregen: een Zuid-Amerikaanse tapir.

Het mannetje heeft al een bolle buik van het drinken, meldt de Amsterdamse dierentuin. Het tapirkalfje heeft een bruine vacht met witte strepen en stippen. Volwassen Zuid-Amerikaanse tapirs zijn bruin.
 
In het wild leven de planteneters voornamelijk in Brazilië, Argentinië, Venezuela, Colombia en Paraguay. De tapir is in veel landen een beschermde diersoort. Toch wordt er nog veel op het zoogdier gejaagd om zijn vlees en huid, waardoor het met uitsterven wordt bedreigd. Voor tapirs bestaat een Europees fokprogramma, waar Artis nu aan bijdraagt. (br;hln - foto Artis)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Stradivarius klinkt niet beter dan moderne viool

Oude Stradivarius klinkt niet beter dan moderne viool


http://img813.imageshack.us/img813/3897/stradivarius.jpg


Een oude viool, zoals een 18e-eeuwse Stradivarius of een Guarnieri, klinkt niet beter dan een modern instrument. Als violisten niet kunnen zien op welk instrument zij spelen, kunnen zij aan de hand van de klank geen onderscheid maken tussen oude en nieuwe violen.

Dat heeft een groep wetenschappers rond Claudia Fritz van de Universiteit van Parijs vastgesteld.

Zij schrijven over de resultaten van hun experiment in de Proceedings van de Amerikaanse Nationale Academie van Wetenschappen. Veel musici zeggen dat zij aan de klank van het instrument direct kunnen horen of het om een oude of moderne viool gaat.

Fritz en haar medewerkers lieten 21 ervaren violisten in een verduisterde hotelkamer en met lasbrillen op zes violen spelen. Het betrof twee Stradivariussen, één Guarneri en drie moderne instrumenten.

De musici moesten de kwaliteit van de violen beoordelen naar onder meer toonkleur en bespeelbaarheid. Zij moesten ook aangeven welke viool zij het eerst en welke zij het laatst mee naar huis zouden nemen om erop te spelen. Slechts 8 van de 23 violisten gaven aan een oude viool de voorkeur. Een van de twee violen van Stradivari kwam zelfs als slechtste uit de bus.

In plaats van naar het 'geheim' van de Italiaanse vioolbouwers Antonio Stradivari en Giuseppe Antonio Guarneri te zoeken, zouden deskundigen in de toekomst beter kunnen onderzoeken hoe musici hun instrument waarderen, menen de onderzoekers. Er moet worden gekeken aan welke kenmerken zij een bijzondere waarde hechten en hoe die met meetbare eigenschappen van het instrument samenhangen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man in ziekenhuis sterft nadat ratten penis afknabbelen

Man in ziekenhuis sterft nadat ratten penis afknabbelen


http://img193.imageshack.us/img193/7484/ratbh.jpg


In India is een ziekenhuispatiënt overleden nadat zijn penis werd afgeknabbeld door ratten in het ziekenhuis. Hij werd aan zijn lot overgelaten en werd gevonden door zijn familie die op bezoek kwam.

De 53-jarige Arun Sandhukha werd op 11 december in het SSKM Hospital in Kolkata (Calcutta) opgenomen met een longontsteking. Op 23 december kwam zijn familie op bezoek, maar ze vonden Arun die verschrikkelijke pijn leed in zijn bed. Hij lag in zijn eigen bloed af te zien, terwijl geen enkele verpleegster in de buurt was. Hij overleed later op de dag aan zijn verwondingen.

Volgens de familie werd zijn penis afgebeten door ratten. De directie van het hospitaal gaf later toe dat er inderdaad ratten gesignaleerd waren op de afdeling waar Arun was opgenomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden starten morgen met -30%

Solden starten morgen met -30%


http://img190.imageshack.us/img190/1980/solden.jpg


Morgen beginnen de wintersolden, en die beloven alvast een succes te worden. 92% van de modehandelaars heeft immers grotere voorraden dan vorig jaar in de rekken liggen. Daarnaast blijkt dat zij van plan zijn meteen kortingen van gemiddeld 30% aan te bieden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de eerste koopjesdag verwacht zelfstandigenorganisatie NSZ in elk geval een stormloop. Gemiddeld denken de handelaars tijdens deze soldenperiode twee procent méér te verkopen dan vorig jaar. In 2011 sloten ze de wintersolden ook al af met een meeromzet van 2,5 procent.

Wie niet kan wachten en vandaag al naar de winkelstraten trekt, zal wellicht toch al kunnen genieten van koppelverkoop en fluistersolden, twee praktijken die wettelijk toegelaten zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de maak: pijnloze micronaalden

In de maak: pijnloze micronaalden


http://img651.imageshack.us/img651/2152/pijnlozemicronaalden.jpg


Niemand staat echt te springen als er vaccinaties of andere spuiten moeten worden gezet, zeker kinderen niet. Maar wat als de naalden zo piepklein zouden zijn dat ze je huid pijnloos konden doorprikken?

Aan deze micronaalden werken ingenieurs van de Tufts University in Summerville, Amerika. Ze worden ontwikkeld uit de dominante proteïne in zijde: fibroïne. Dit is het eiwit dat de zijderups gebruikt om zijde te spinnen voor een cocon.

De onderzoekers hebben mallen ontworpen voor verschillende reeksen van deze naaldjes die slechts 500 micrometer (ook wel micron of mu genoemd en gelijk aan een duizendste deel van een millimeter) hoog en 10 micrometer breed zijn. Dat is een tiende van de breedte van een menselijk haar.

Vervolgens hebben ze de micromallen gevuld met een mengsel van fibroïne en medicatie. De daaruit resulterende micronaalden werden in een volgende fase gedroogd om daarna nog verder verwerkt te worden.

De piepkleine naaldjes zijn te kort om de zenuwen onder de huid te bereiken dus kunnen ze medicatie pijnloos bezorgen in tegenstelling tot de traditionele spuit. En het wordt zelfs nog beter want de micronaalden zijn in staat om medicatie ook geleidelijk aan vrij te laten over een specifieke tijdspanne. Hiervoor worden momenteel huidpatchen en 'slow-release' pillen gebruikt, die echter enkel van toepassing zijn bij een beperkt aantal soorten medicatie.

In verschillende testen werden patchen gebruikt waarop talrijke micronaaldjes waren aangebracht. Resultaat? De medicatie werd succesvol vrijgelaten en behield zijn biologische activiteit. Het nieuwe micronaaldsysteem kan het geleidelijk toedienen van medicatie dus zijdezacht maken in de toekomst. Wie meer wil weten over deze pijnloze naalden kan hier terecht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celtic Woman - Orinoco Flow

Celtic Woman - Orinoco Flow

Klik op de foto om hun te beluisteren







» Reageer (0)
01-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boeket rode rozen

Een boeket rode rozen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/boeket.jpg


een boeket rode rozen
op een kanten kleed
doet me eraan herinneren
hoe kostbaar vriendschap kan zijn

rode rozen
witte zijde
een naam
zacht uitgesproken

mijn vriendschap is gemeend
voor wie hem aanvaard
wie me kent
weet dat ik het oprecht meen

je kan vriendschap
en een roos vergelijken
en toch is er een klein verschil
de roos bloeit maar een poosje
mijn vriendschap een eeuwigheid



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidorm stoners: steeds meer bejaarden aan de drugs

Benidorm stoners: steeds meer bejaarden aan de drugs


http://img404.imageshack.us/img404/4715/stonersd.jpg


Het aantal 40-plussers dat in West-Europa een ontwenningsbehandeling ondergaat wegens verslaving aan soft- en harddrugs is de jongste tien jaar verdrievoudigd. Nu al is 22 procent van de drugsverslaafden ouder dan veertig, en dat probleem gaat alleen maar erger worden voorspellen experts. In Duitsland geven ze nu ook openlijk toe dat er bijvoorbeeld een probleem is met bejaarden die aan de drugs zitten. Hun aantal is de jongste jaren verdubbeld. De regering gaat er speciale bejaardentehuizen bouwen voor junks.

In Düsseldorf alleen al waren er in 2011 120 veroordelingen van 65-plussers voor drugsfeiten. Mechthild Dyckmans, adviseur aan de regering Merkel terzake, zegt in het jongste nummer van Der Spiegel dat "oudere mensen in toenemende mate illegale drugs gebruiken. Een fenomeen dat de jongste jaren de kop heeft opgestoken."

Het komt enerzijds omdat de generatie die in de jaren zestig experimenteerde met drugs daar nooit echt mee gestopt is, maar anderzijds zijn er blijkbaar toch ook een pak bejaarden die het allemaal nog eens willen proberen nu ze "in hun laatste tram zitten".

Geriatrische specialisten worden zo tegenwoordig geconfronteerd met oma's die "spaced out" zijn door LSD en in de rechtbanken verschijnen 70-jarige dope-dealers. Vorige week werd in Dortmund bijvoorbeeld nog maar eens een man van 69 veroordeeld die al de bijnaam "Opa Opium" kreeg. Hij werd betrapt bij het verkopen van 20 gram heroïne. Hij kreeg deze keer twee jaar met opschorting.

Bejaarden die te veel hashcake hebben gegeten is blijkbaar ook een steevast weerkerend probleem. In de VS kennen ze het al langer, en daar spreken ze van het "stoned grandparent phenomenon".

Dyckmans zegt dat de Duitse overheid alvast een plan aan het opstellen is over hoe het probleem van de benidorm stoners aan te pakken. Dat is hoognodig volgens haar, want "er is een hele generatie oude drugsgebruikers op komst, en we gaan moeten leren omgaan met verslaving bij oudere mensen. Je kan deze mensen bijvoorbeeld niet bij andere bejaarden in een tehuis stoppen." Volgens Dyckmans zijn er al een aantal pilootprojecten gestart om de bejaarde junks onder te brengen in een soort gemeenschappelijke leefprojecten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journaliste toont gescheurde PIP-borstimplantaten

Journaliste toont gescheurde PIP-borstimplantaten


http://img715.imageshack.us/img715/2895/ritademartino.jpg

Het schandaal rond de lekkende borstimplantaten van de Franse firma PIP blijft voor beroering zorgen. In Venezuela is de 27-jarige journaliste Rita De Martino naar buiten gekomen met haar verhaal nadat de belangrijkste plastische chirurg van het land gezegd had dat zulke borstimplantaten in zijn land niet gebruikt waren. Niet dus! Als reactie hebben de Venezolaanse autoriteiten nu aangekondigd dat de lekkende implantaten gratis operatief kunnen verwijderd worden. En het Franse bedrijf in kwestie wil ondertussen gewoon doorgaan met goedkope borsttransplantaties.

Rita De Martino liet zeven jaar geleden een borstvergroting uitvoeren met implantaten van het Franse bedrijf Poly Implant Prothese (PIP). Zeven jaar later bleek de linkerprothese te lekken na een scheur. In februari liet ze beide implantaten verwijderen en nu toonde ze op een persconferentie de borstprothesen aan de wereld. De Martino wist niet dat PIP zelfgeproduceerde siliconen had gebruikt om de prijs van de ingreep te drukken.

Ondertussen zijn er volgens Franse artsen al 20 gevallen bekend van vrouwen die kanker ontwikkelden, wellicht door de PIP-implantaten. Twee vrouwen zijn al overleden. In liefst 1.143 gevallen zijn de siliconen prothesen gescheurd en bijna 500 patiëntes kregen met ontstekingen af te rekenen.

Volgens de Franse krant Nice Matin wil de PIP-oprichter Jean-Claude Mas via een nieuw bedrijf (France Implant Technologie, kortweg FIT) opnieuw goedkope borstprothesen op de markt brengen. Ze willen vooral op de Zuid-Amerikaanse, Chinese en Europese markt verder miljoenen verdienen aan hun gevaarlijk handeltje.(br.hln - foto reuters)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!