Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof

Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof


http://img109.imageshack.us/img109/8127/zeewier.jpg


Wetenschappers zijn erin geslaagd biobrandstof te maken van zeewier. Een micro-organisme zet het wier om in ethanol. Dat is minder vervuilend is dan diesel of benzine, schrijft de Nederlandse Volkskrant.

Zeewier is een perfecte vervanger van fossiele brandstoffen. De methode om biobrandstof te maken van maïs en suikerbieten staat onder discussie omdat de voedselvoorraad eronder lijdt.

Op een groot deel van de aarde dat onder water ligt, groeit zeewier. Het verdringt geen gewassen die nodig zijn voor de voedselproductie. Voor zeewier is ook geen bemesting of irrigatie nodig, omdat het zijn eigen voedingstoffen uit de grond en zee haalt. Het spul groeit tien keer zo snel als andere planten.

Amerikaanse onderzoekers hebben door middel van genetische manipulatie nu een micro-organisme gecreëerd dat zeewier omzet in ethanol. Dat is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak voor de productie van biobrandstof. Eerder bleek het erg moeilijk om daar zeewier voor te gebruiken. Het onderzoek verscheen in het wetenschapsblad Science.

Wetenschappers moeten nog wel een manier vinden om de productie van zeewier voor biobrandstof commercieel interessant te maken. De productie van zeewier en micro-organismen is immers erg duur en arbeidsintensief.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Ian - In the winter

Janis Ian - In the winter

Klik op de foto om haar te beluisteren





Janis Ian (geboren als Janis Eddy Fink, New York, 7 april 1951) is een Amerikaans singer-songwriter en auteur.

Ian leerde al op 3-jarige leeftijd pianospelen van haar vader, een muziekleraar.

Op 14-jarige leeftijd debuteerde zij met een zelfgeschreven liedje, Society's Child, die haar in de Verenigde Staten van 1966 meteen nationaal bekend maakte (Top 15-notering in de Billboard Hot 100). De tekst ging over een relatie tussen een blank meisje en een zwarte jongen. De discussie of zoiets wel kon brandde los en Janis stond in het middelpunt van de belangstelling.

Haar carrière kreeg verder vorm toen zij het album Between the Lines uitbracht. Het nummer At Seventeen, over de gevoelens van iemand van die leeftijd die zich eenzaam voelt, werd een van haar bekendste liedjes. Andere bekende nummers zijn Jesse, Fly too high, On the Other Side of the Sun, Between the Lines en Stars.

In de jaren zeventig maakte zij diverse platen; daarna werd het wat stil rond Ian. Zij trad nog wel op in Nederland in het begin van de jaren '80 met Conny Vandenbos, een bewonderaarster. Zij heeft een plaat met vertaalde liedjes van Janis Ian uitgebracht. Samen zingen ze daarop het duet Don't leave tonight.

Korte tijd was zij getrouwd met een Portugese man. Na een periode van stilte, waarin zij door bedrog door een boekhouder financieel aan de grond zat, kwam ze terug met Breaking silence. Daarbij kwam zij ook uit voor haar homoseksualiteit. Thans heeft zij al jarenlang een relatie en is zij in 2003 getrouwd met Patricia Snyder.

Janis Ian woont in Nashville en treedt nog steeds op, ook in de Benelux. De laatste jaren beweegt zij zich ook op het terrein van het schrijven van sciencefictionverhalen. In juli 2008 kwam haar autobiografie uit onder de titel 'Society's Child'.

Recente cd's zijn God & the FBI (2002), Billie's Bones (2004) en Folk is the new Black (2006). Het live-album Working without a Net (2003) is een compilatie van haar liedjes en haar beste optredens. Janis' muziek pendelt heen en weer tussen folk, country, blues en een heel eigen stijl.



» Reageer (0)
20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwaarloosde circusolifant sterft tijdens redding

Verwaarloosde circusolifant sterft tijdens redding

Klik op de foto om een filmpje van Mausi de bekijken





De dertigjarige zwaar verwaarloosde circusolifant Mausi is tijdens een grootscheepse reddingsactie ingestort en overleden. Mausi was een van de olifanten van Circus Herman Renz en werd doorverkocht aan het Duitse circus Voyage. Deze week werd zou de olifant met pensioen gaan in dierentuin Pairi Daiza in België, maar haar laatste transport van Berlijn naar België werd haar fataal. De circusolifant leed aan ernstige gezondheidsproblemen en werd zwaar verwaarloosd. Het circus wil geen commentaar geven.

Mausi heeft dertig jaar in circussen haar kunstjes moeten vertonen, ondanks ernstige gezondheidsproblemen. "Zij leed aan zware artrose en kon amper nog lopen" aldus aldus bioloog Tobias Dornbush van de European Elephant Group "maar de eigenaar van het circus weigerde pertinent de olifantendame af te staan". Bij aankomst in de dierentuin lag Mausi in de wagen en kon niet meer opstaan. Kort daarna stierf zij, vermoedelijk aan hartfalen.

Het circus in Duitsland kocht de olifant van het Nederlandse circus Herman Renz in 1997. De zeskoppige directie verklaarde in een interview dat olifant Mausi in het nieuwe circus Voyage in goede handen was. Olifantenexpert Marion Garaï schetst in een rapport over het welzijn van Mausi een heel ander beeld. Zo zou de artrose van de jonge olifant alleen te wijten zijn aan slechte leefomstandigheden, zoals leven op te harde, natte en koude ondergronden en te extreme bewegingsbeperkingen. Naast artrose waren ook delen van de oren bevroren geweest en afgestorven en had Mausi een groei achterstand.

Mausi werd rond 1980 geboren in Zimbabwe en tijdens een massaslachting gevangen genomen. In 1981 werd de Afrikaanse olifant naar Nederland geïmporteerd voor circus William Althoff. Zij verkochten de olifant op zevenjarige leeftijd aan circus Herman Renz.

De exacte doodsoorzaak zal door een lijkschouwing in de Universiteit in Luik duidelijk moeten worden. Vele dierenbeschermingsorganisaties in Europa zijn bedroefd na het overlijden van olifant Mausi. Leonie Vestering, directeur Wilde Dieren de Tent Uit: "Mausi is het trieste voorbeeld dat een circusleven niet geschikt is voor olifanten. Wij blijven ervoor strijden dat de redding voor de vele andere verwaarloosde en mishandelde circusolifanten, ook in Nederland, wél op tijd zal komen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kooimensen in het rijke Hong Kong

De 'kooimensen' in het rijke Hong Kong


http://img703.imageshack.us/img703/1300/kooimensen.jpg


Duizenden Chinezen moeten het in Hong Kong qua huisvesting stellen met een kooi van twee meter bij anderhalve meter.

Huizenprijzen in één van de rijkste steden ter wereld zijn torenhoog. De minst fortuinlijken kunnen zich geen woning veroorloven en wonen in huizen die zijn volgestouwd met ijzeren kooien, die voor 125 euro per maand verhuurd worden.

De kooien, vaak tot twintig in één kamer, werden in de jaren vijftig van de vorige eeuw geïnstalleerd als onderkomen voor migranten die in de bouw kwamen werken.

Hong Kong, de stad met meer Louis Vuitton-winkels dan Parijs, telt naar schatting honderdduizend mensen die in dergelijke erbarmelijke omstandigheden leven. Het gaat vooral om bejaarden en mentaal gehandicapten, maar ook jonge steuntrekkers die uit de boot vielen, belanden in de kooien. Sommigen wonen al tientallen jaren in hun kooi. Toiletten en sanitaire voorzieningen zijn gemeenschappelijk, de meeste appartementen hebben geen keuken, waardoor de bewoners hun schamele inkomen moeten besteden aan meeneemmaaltijden.

De 'kooienhuizen' zijn al decennialang een smet op het blazoen van de welvarende stad, maar door de economische crisis raken ze opnieuw overbevolkt. Een van de kooibewoners getuigt aan de Asia Times Online. "In de kooien is het altijd nog warmer dan buiten, soms kan ik niet slapen voor vijf uur 's morgens. Het krioelt hier ook van de kakkerlakken, hagedissen, luizen en ratten. Soms ben ik bang dat kakkerlakken 's nachts in mijn oren zullen kruipen". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgestorven apensoort herontdekt op Borneo

Uitgestorven apensoort herontdekt op Borneo


http://img441.imageshack.us/img441/1189/eengoudenlangoer.jpg
Een gouden langoer.


Wetenschappers hebben in een streek op Borneo een apensoort herontdekt, waarvan gedacht werd dat ze uitgestorven was. Het gaat om grijsharige Hoses langoeren (Presbytis hosei canicrus), die tot de familie van mutslangoeren (Trachypithecus cristatus) behoren. Dat meldt het team in het American Journal of Primatology. Het wetenschappelijk team rond professor Brent Loken van de Simon Fraser Universiteit in Burnaby (Canada) slaagde erin met verborgen camera's opnames van de uiterst zeldzame primaten te maken.

De natuurlijke habitat van de mutslangoeren strekt zich uit over Borneo, de Indonesische eilanden Sumatra en Java, Maleisië en Zuid-Thailand. Ze wordt door bosbranden, jacht, houtkap, plantages en mijnbouw bedreigd. De grijsharige Hoses langoeren werden tot nog toe in het noordoosten van Borneo vermoed.

Ze golden lange tijd als spoorloos verdwenen. In 2008 ontdekten de wetenschappers exemplaren verder westelijk in het Wehea-woud, een 38.000 hectare groot, zo goed als onaangetast natuurgebied in de provincie Oost-Kalimantan. Kalimantan is de naam van het Indonesisch deel van Borneo. In het noorden van het eiland liggen ook twee Maleisische provincies en het onafhankelijk staatje Brunei.
 
"De ontdekking was een verrassing, omdat het Wehea-woud buiten het gebied ligt waarin deze apensoort vermoed werd", verklaarde Loken. "We moeten nu uitzoeken hoe groot de populatie is". Primatenonderzoekers vreesden dat de ondersoort was uitgestorven. Foto's van levende dieren waren er tot nu toe niet, slechts enkele oude museumexemplaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking te ziek voor openbare optredens

Stephen Hawking te ziek voor openbare optredens


http://img814.imageshack.us/img814/8135/stephenhawkingf.jpg

De Britse astrofysicus Stephen Hawking is te ziek voor openbare optredens. Hij bleef gisterenavond weg van een verjaardagsfeestje in het Londense Science Museum. Hawking is op 8 januari zeventig geworden. Zijn dochter Lucy vertegenwoordigde hem. "Het is erg spijtig dat hij hier niet kan zijn. Hij had graag bij jullie willen zijn", zegde ze.

Twee weken geleden al had Hawking zijn deelneming aan een symposium te zijner ere aan de universiteit van Cambridge afgezegd. Kort daarvoor verbleef hij even in het ziekenhuis.
 
De wellicht bekendste wetenschapper ter wereld werd op jonge leeftijd getroffen door amyotrofe laterale sclerose (ALS), een ongeneeslijke motorische zenuwaandoening. Velen beschouwen het als een medisch wonder, dat Hawking nog een zo hoge leeftijd heeft bereikt. De artsen hadden hem bij hun diagnose, toen hij 21 was, een levensverwachting van slechts enkele jaren voorspeld.
 
De natuurkundige en kosmoloog verwierf vooral met zijn ideeën over het bestaan van God en het ontstaan van het heelal bekendheid. Zijn boek 'A brief history of time' werd wereldwijd een bestseller.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.122 exposanten op Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA

122 exposanten op Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA


http://img440.imageshack.us/img440/9646/brusselsekunstenantiekb.jpg

De 57ste editie van BRAFA (Brussels Antiques and Fine Arts Fair), die loopt van 21 tot 29 januari, is officieel voorgesteld in Tour & Taxis. De kunst- en antiekbeurs biedt plaats aan 122 exposanten uit twaalf landen. De organisatoren mikken net zoals vorig jaar op 40.000 bezoekers, meldt persverantwoordelijke Bruno Nélis van BRAFA.

Het kunstevenement biedt een ruime waaier aan oude en moderne schilderijen, etnische kunst, archeologie, juwelen, meubels, decoratieve kunst uit de twintigste eeuw, middeleeuwse kunst, tekeningen, gravures en aquarellen, strips, tapijten en wandtapijten, oude munten, enz.
 
Bij de schilderijen geldt onder meer werk van Jan Brueghel de Jonge, Jan Brueghel de Oude, Pierre-Auguste Renoir, James Ensor en Marie Laurencin als blikvanger. Ook de Afrikaanse kunst is goed vertegenwoordigd met onder meer een Pwo-masker bij de stand van Adrian Schlag en byeri-reliekbewaker van galerie Jacques Germain en een Ekoi-monoliet in steen uit Nigeria van Claes Gallery.
 
De plechtige opening werd bijgewoond door prinses Astrid en haar dochter prinses Maria Laura. Ze kregen onder meer een rondleiding op de stand van de Koning Boudewijnstichting, eregast van BRAFA, die uitpakt met een aantal meesterwerken uit de collectie van haar Erfgoedfonds.
 
Voor het grote publiek is de 57ste editie van BRAFA geopend van 21 tot 29 januari. Opvallend is dat de 14.400 vierkante meter tentoonstellingsruimte volledig werd heringedeeld. Meer informatie op www.brafa.be. (br.hln - beeld photo news)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Morrison - Nothing ever hurt like you

James Morrison - Nothing ever hurt like you

Klik op de foto om hem te beluisteren




James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon James gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. You Give Me Something werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.

Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In Nederland lag de single You Give Me Something vanaf 1 september in de winkels. Wegens veel airplay op radio en televisie groeide het nummer ook in Nederland uit tot een groot succes, met een tweede plek als hoogste positie in de hitlijsten. Voor promotie zou de zanger optreden tijdens de TMF Awards op 13 oktober in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Hij moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ziekte. Wel gaf hij op 20 november 2006 een concert in de Melkweg, Amsterdam. Het concert was binnen enkele dagen al uitverkocht. In diezelfde periode verscheen Morrisons tweede single Wonderful World. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd The Pieces Don't Fit Anymore. Zowel dit nummer als de vierde single Undiscovered werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland. Op 27 juni 2007 gaf James Morrison een concert in de Westergasfabriek te Amsterdam. In diezelfde periode nam Morrison voor You Give Me Something een geheel nieuwe videoclip op, ter ere van de Amerikaanse release van de single. Het album zal vanaf maart in de Amerika te koop zijn. Hoewel de single geen notering behaalde in de Billboard hitlijsten, behaalde het album wel de 24ste plaats.

Morrisons nieuwe studioalbum met de naam Songs for You, Truths for Me is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, You Make It Real, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt Broken Strings, een duet met Nelly Furtado. Het duet werd Morrisons grootste hit in de Nederlandse Top 40. Op 14 januari 2009 gaf Morrison opnieuw een concert in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn nieuwe album. De derde single, Please Don't Stop the Rain, staat momenteel in de top 40. Op 18 oktober 2009 stond James in een uitverkocht Paradiso.



» Reageer (0)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn schildert abstracte doeken

Eekhoorn schildert abstracte doeken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Na de schilderende olifant is er nu ook de eekhoorn met verf en penseel. Geen lange slurf maar wel een krullende staart en iets subtielere aanpak.

Het talent is de nieuwe vriendin van Shyla Mouton en luistert naar de naam Winkelhimer. "Ik zag haar door het keukenraam. Ze kwam uit een boom en werd aangevallen door een kat. Ik liep naar buiten om haar te redden. Ze was geblesseerd aan een pootje en ik legde Winkelheimer in een doos onder het portaal. Ik vreesde dat ze het niet zou overleven."
 
Maar dat was een misrekening en de eekhoorn werd haar beste vriendin. Meer nog, het beestje ging aan het schilderen en "haar abstracte kunst is goed genoeg om geveild te worden", weet Mouton. Maar heeft Winkelhimer nog andere stijlen in haar pootje? Dat is natuurlijk de vraag want niet iedereen is dol op abstracte kunst. "Ze is een natuurtalent en haar lievelingskleur is geel. Ik wist niet dat eekhoorns kleuren konden onderscheiden maar dat is blijkbaar het geval want van rood wordt ze wild", aldus Mouton uit Jennings die zelf ook het penseel hanteert. "Ik gaf haar ooit een penseel en zo begon het".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo

Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo


http://img848.imageshack.us/img848/2339/aardvarkentje.jpg


In de Zoo van Antwerpen is op 6 januari een aardvarkentje geboren. De Zoo maakt het nieuws pas nu bekend omdat de diertjes bij de geboorte erg kwetsbaar zijn en in meer dan de helft van de gevallen de eerste weken niet overleven. Zo liep het ook begin vorig jaar, ondanks verzorging de klok rond, nog mis. De huidige boreling lijkt echter op de goede weg en blaakt voorlopig van gezondheid, meldt de Zoo.
 
Aardvarkens zijn zelf geen bedreigde diersoort, maar zijn wel van groot belang voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena's en wrattenzwijnen, die hun holen gebruiken als schuilplek. Omdat ze vooral 's nachts en onder de grond actief zijn, is er bovendien erg weinig over de diersoort geweten. De Antwerpse Zoo werkt mee aan een hormonenonderzoek dat de kennis over de -zeker in gevangenschap moeizaam verlopende- voortplanting van het aardvarken moet vergroten.
 
Het geslacht van het pasgeboren diertje is nog steeds niet bekend omdat dat niet visueel vast te stellen valt. Omwille van de kwetsbaarheid wordt het 24 uur op 24 verzorgd en is het op dit moment voor bezoekers enkel via de bewakingscamera van het nest te aanschouwen.
 
Voorlopig lijkt het jong in ieder geval goed op weg om de cruciale eerste weken na de geboorte vlot te overleven. Het zogen door mama Curly verloopt volgens de Zoo goed en het beestje verdubbelde al bijna in lichaamsgewicht. De verzorgers hebben het alvast 'Nuru' gedoopt, wat "geboren bij daglicht" betekent. (br.hln - foto zoo Antwerpen)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

http://img20.imageshack.us/img20/481/janvaneyck.jpg
Madonna bij de fontein (1439), een werk van de Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck.


Een expositie rond de middeleeuwse Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck (circa 1390-1441) in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen gaat definitief door. Hoewel de benodigde 1,3 miljoen euro nog niet binnen is, durft de culturele instelling het toch aan om de tentoonstelling voor eind dit jaar te programmeren. Door bezuinigingen en het uitblijven van voldoende steun van zakelijke sponsors stond de grote expositie op losse schroeven. Het museum begon daarop in november een actie door middel van een kettingbrief om bij kunstliefhebbers ruim 700.000 euro op te halen. Maar dat bedrag kon niet bijeen gesprokkeld worden.

Inmiddels hebben zich wel enkele sponsors gemeld waardoor inmiddels ruim 500.000 ton binnen is. De publieksactie, waarbij mensen per brief, mail of telefoon gevraagd werd geld te schenken en de oproep door te sturen naar vijf anderen, heeft tot nu toe 75.000 euro opgeleverd.

De tentoonstelling is zo duur omdat eeuwenoude schilderijen moet overgebracht worden uit heel Europa en de Verenigde Staten.

Intussen raakte bekend dat een ingekleurde tekening uit het Louvre in Parijs wel degelijk van de beroemde Vlaamse kunstschilder is. Dat concludeerde de Nederlandse kunsthistoricus Claudine Chavannes-Mazel. Kenners hielden de tekening eerder voor een 16de-eeuwse kopie van Van Eyck.

De tekening is van 25 februari tot en met 11 maart te zien in Museum Meermanno in Den Haag, aldus de kunstinstelling.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht

Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht


http://img853.imageshack.us/img853/9003/rookmelders.jpg


Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) is van plan om rookmelders in huurwoningen voortaan verplicht te maken. Na een vraag van N-VA-parlementslid Liesbeth Homans bleek immers dat daar binnen de commissie Wonen een meerderheid voor bestaat. "Ik maak er werk van", aldus Van den Bossche.

Bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie is de rookmelder sinds 2009 verplicht, verduidelijkt Homans in een persbericht. Een algemene verplichting is er echter nog niet. Iets waar minister Van den Bossche nu werk van wil maken. Dat ook CD&V-parlementslid Veerle Heeren zich akkoord verklaarde, deed haar immers besluiten dat de drie meerderheidspartijen achter het initiatief staan.
 
Concreet zal de minister de verplichting nu in de Vlaamse wooncode inschrijven. "Op papier geldt dat dan voor alle woningen, maar in de praktijk kunnen we het enkel afdwingen voor huurwoningen", verduidelijkt haar woordvoerder. Voor de brandverzekering maakt die papieren verplichting geen verschil, aangezien daarvoor enkel geldt wat in het contract zelf staat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




De Australiër Pat Farmer (48) is erin geslaagd om in minder dan een jaar tijd van de Noord- naar de Zuidpool te rennen, een traject van 21.000 kilometer. De Australiër plantte vandaag een vlag op het meest zuidelijke punt ter wereld. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant.

De ex-politicus liep dagelijks tachtig kilometer en doorkruiste veertien landen. Hij startte zijn looptocht vorig jaar op 2 april met als doel geld in te zamelen voor waterprojecten van het Rode Kruis.

Farmer beleefde naar eigen zeggen heel wat avonturen tijdens het hardlopen. Zo verdwaalde hij in de woestijn in Peru en moest hij uitkijken voor ijsberen, krokodillen en slangen. Maar ook gewapende bendes en milities kruisten zijn pad. Eén keer werd hij bijna overreden door een vrachtwagen.



» Reageer (0)
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraai vindt slee uit

Kraai vindt slee uit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




In Rusland is een opmerkelijk wintertafereel gefilmd. Een bonte kraai heeft ontdekt hoe hij sleetje moet rijden, en vliegt met een grote dop herhaaldelijk naar de nok van een besneeuwd dak. De vogel glijdt vervolgens keer op keer naar beneden, en is met meer dan 2 miljoen YouTubehits een regelrechte sensatie.

Het is al langer bekend dat heel wat dieren gereedschap gebruiken, maar dit is toch wel een heel speciale vogel.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde

Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde


http://img10.imageshack.us/img10/7277/pampaphoneus.jpg


Tanden van de ons bekendere dinosauriërs. De 'Pampaphoneus' leefde nog langer geleden, maar zou wel op de dino's geleken hebben.

Archeologen hebben in het zuiden van Brazilië de schedel opgegraven van een roofdier dat nog voor de dinosauriërs op onze planeet leefde. Het dier was ongeveer even groot als een hond, maar behoort tot een familie die helemaal uitgestorven is.

De wetenschappers hadden op Google Maps een kale plek gezien en besloten op onderzoek te gaan. Hun vondst is afkomstig van een 'Pampaphoneus biccai', een reptiel met slagtanden dat ongeveer 265 miljoen jaar geleden leefde. Het roofdier maakt deel uit van een geslacht dat op dinosauriërs leek, maar al voor hun komst uitgestorven was.

Het dier beschikte over stevige kaken waarmee het stukken uit prooien knaagde, terwijl die nog leefden. De naam 'Pampaphoneus biccai' heeft te maken met de plek waar het roofdier ontdekt werd, de zogenaamde 'pampa's' of grasvlakten in Brazilië. 'Phoneus' komt uit het Grieks en betekent 'moordenaar'.

Hoewel het dier ontdekt werd in Brazilië komt het uit een tijd dat de continenten nog aan elkaar verbonden waren in een landmassa die Pangea genoemd wordt. Voordien was geweten dat de familie van deze wezens in Rusland, Kazachstan, China en Zuid-Afrika voorkwam.

Aan het einde van het tijdperk Perm verdween het grootste deel van het leven op onze planeet. Dit roofdier heeft dan ook geen nageslacht meer rondlopen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers

Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers


http://img208.imageshack.us/img208/9154/bedwants.jpg


Bedwantsen, insecten die in slaapkamers voorkomen en van bloed leven, voor jeukende beten zorgen en vaak de ziekenhuisbacterie met zich meedragen, zijn terug van weggeweest. Ongediertebestrijder Rentokil zegt in Eos dat het insect in België in 2011 gemiddeld zes tot zeven keer per week bestreden moest worden. In 2000 was dat nog maar één keer per maand.

"Vaak worden bedwantsen afgedaan als hinderlijk maar onschuldig", schrijft Eos. "Maar naast de jeukende beten die ze achterlaten, zorgen ze wel degelijk voor reële overlast, van slapeloosheid tot depressie." Bovendien blijkt sins kort dat bedwantsen de MRSA- of ziekenhuisbacterie, die ernstige huidletsels veroorzaakt, met zich kunnen meedragen.

Volgens Michael Potter van de universiteit van Kentucky profiteren bedwantsen van ideale omstandigheden, zoals een genetische resistentie tegen pesticiden, ook tegen DDT die in de jaren vijftig nog voor de quasi uitroeiing zorgde, en het gebruik van meer specifiek lokaas voor kakkerlakken, mieren of ander stedelijk ongedierte. Ook het veranderende internationale reis- en migratiepatroon speelt in hun voordeel.

In België duiken bedwantsen het vaakst op in hotels, maar ook thuis. De dieren op eigen houtje bestrijden is erg moeilijk en zelfs gespecialiseerde firma's worstelen ermee. Volgens Rentokil is het verhitten van ruimtes tot zestig graden de meest efficiënte en ook meest gekozen techniek. Preventief kunnen doe-het-zelvers na reizen in risicogebied hun kledij in de droogkas opwarmen. Invriezen is moeilijker, omdat bedwantsen urenlang in vrieskou kunnen overleven. De eerste prioriteit blijft wel bedwantsen vroegtijdig op te sporen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte

Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte


http://img607.imageshack.us/img607/1391/vleermuis.jpg


De vleermuizenpopulatie in de Verenigde Staten en Canada staat onder grote druk door een geheimzinnige schimmelziekte die intussen bekendstaat als het 'witteneuzensyndroom'. Dat schrijft AD.nl.

Wetenschappers hebben becijferd dat de aandoening in Noord-Amerika al aan minstens 5,7 miljoen vleermuizen het leven heeft gekost.

De schimmel maakt vleermuizen wakker uit hun winterslaap en zet de dieren aan de ijskoude lucht in te vliegen op zoek naar insecten. Een zinloze zoektocht. De onderzoekers troffen vleermuizenkolonies aan waar 99 procent van de dieren door de schimmel bleek omgekomen.

De aandoening werd voor het eerst gesignaleerd in 2006 nabij Albany, in de staat New York, en heeft zich intussen uitgebreid over ten minste zestien Amerikaanse staten en vier Canadese provincies. De verspreiding heeft zulke grote vormen aangenomen dat de Amerikaanse overheidsdienst voor visserij en natuurbeheer zich genoodzaakt zag een speciale 'witteneuzencoördinator' aan te stellen.

De dienst kwam tot de conclusie dat de aantasting van het vleermuizenbestand op termijn desastreuze gevolgen kan hebben voor onder meer de landbouw en de volksgezondheid, vanwege de natuurlijke functie van vleermuizen als ongedierte bestrijders. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet

Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet


http://img267.imageshack.us/img267/7023/carolinegruosischeufele.jpg


De medevoorzitter van de Zwitserse juwelenketen Chopard heeft in een toilet van een hotel in Hong Kong een enorme dure ring verloren. Het sieraad was 1,57 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) waard. Dat melden lokale media.

Caroline Gruosi-Scheufele liet de ring liggen in het toilet van een hotel, waar in september een feest plaatsvond ter gelegenheid van de opening van een winkel van Chopard in Hong Kong. Toen ze zeven minuten later terugkwam, was het kleinood verdwenen. Het ging om een smaragden ring van 16.83 karaat, met twee diamanten van 1.15 en 1.28 karaat. Hoe de ring verdween, is niet duidelijk.
 
De feiten vonden op 8 september 2011 plaats. De politie, die het nieuws vandaag bekendmaakte, beschouwt de verdwijning als een diefstal en heeft intussen een beloning van 64.000 dollar (50.000 euro) uitgeloofd voor wie de ring terugbrengt. Chopard is gespecialiseerd in exclusieve juwelen die vaak op catwalks en festivals allerhande worden gedragen. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf is aanwezig in de meeste hoofdsteden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barbra Streisand - Woman In Love

Barbra Streisand - Woman In Love

Klik op de foto om haar te beluisteren





Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.


Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.


Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.


In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.


Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.


In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.


In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.


Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbara in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.




» Reageer (0)
17-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Virtueel sporten is beter voor 50-plussers

 Virtueel sporten is beter voor 50-plussers


http://img854.imageshack.us/img854/3579/virtueelsporten.jpg


Er is goed nieuws voor 50-plussers die graag fit willen blijven, maar niet houden van een 'saaie' rit op hun hometrainer. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat Wii-Fit-spelletjes zowel hun geest als lichaam gezonder maken, al blijft de inspanning hetzelfde.

'Exergames', zo noemt men de computerspelletjes die tegelijkertijd een sportsessie zijn, als is het dan in een virtuele wereld.

Die zouden voor de oudere gebruiker meer voordelen bieden dan een gewone fysieke activiteit. Dat is althans de conclusie van een groep wetenschappers van het Union College in New York.


Het is geweten dat sporten dementie kan voorkomen of uitstellen en de werking van de hersenen kan verbeteren. Maar ondanks die duidelijke gezondheisvoordelen, blijkt slechts 14 procent van de 65- tot 74-jarigen regelmatig te sporten. Bij 75-plussers daalt dat zelfs tot slechts 7 procent.

Maar volgens de onderzoekers kunnen de 'exergames' daar verandering in brengen. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat de ouderen daarbij minder focussen op de negatieve aspecten (moe, pijnlijke spieren, ...) en meer genieten van het sporten. Daardoor zullen ze het natuurlijk ook meer doen.

En daar blijft het niet bij, want de Wii-games bieden ook meer gezondheidsvoordelen dan een traditionele fysieke activiteit.

Dat bleek uit 'The Cybercycle Study', waaraan 101 vrijwilligers tussen 58 en 99 jaar deelnamen. Eén groep trainde daarbij gedurende drie maanden op een gewone crosstrainer bij hen thuis. De andere groep reed daarentegen rond in een 3D-wereld en moest het opnemen tegen een virtuele tegenstander.

"We stelden vast dat oudere volwassenen die twee of drie keer per week virtueel fietsten, een cognitief voordeel hadden", vertelt onderzoeksleider dr. Cay Anderson-Hanley. "De virtuele work-out bleek namelijk 23 procent beter te beschermen tegen een milde vorm van dementie dan een gewone fietstocht."

Nochtans was er geen verschil qua inspanning tussen de twee groepen. "Ze fietsten even vaak, met dezelfde intensiteit en even lang", bevestigt dr. Paul Arciero. "Het is dus niet de fysieke inspanning zelf die verantwoordelijk was voor het cognitieve voordeel."

"Het 3D-landschap, het voorspellen van bochten en de competitie  zorgt ervoor dat je beter moet focussen, je aandacht moet verdelen en beslissingen moet maken", weet dr. Anderson-Hanley.

Ten slotte bleken de vrijwilligers ook meer te genieten van de virtuele fietstocht. Ze gaven aan dat ze gestimuleerd werden door de visuele omgeving en de virtuele tegenstander. Ze haalden dan ook veel voldoening en plezier uit hun fysieke activiteit, en dat is natuurlijk een goede zaak. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!