Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Voortaan mogelijk om contactloos te betalen in België

Voortaan mogelijk om contactloos te betalen in België


http://oi45.tinypic.com/5zmyo8.jpg


In België is het voortaan mogelijk om met een bankkaart in een winkel een bedrag onder de 25 euro te betalen zonder de kaart in een terminal te steken of een geheime code in te voeren. Dat heeft het Belgische bedrijf Keyware vandaag aangekondigd op een persconferentie. Tussen 2.000 en 3.000 handelaren zijn al uitgerust met een terminal die contactloos betalen mogelijk maakt.

De handelaar moet over een terminal van Keyware beschikken van de jongste generatie, waarop de functie vanop afstand geactiveerd kan worden. De klant moet op zijn beurt over een kaart beschikken met een kleine microchip en ingebouwde antenne. Momenteel bieden enkel bpost, Axa, Visa en MasterCard zulke kaarten aan.

Om de betaling te doen, volstaat het dat de klant zijn kaart op een afstand van maximaal 4 centimeter van de terminal houdt. De transactie wordt vervolgens online bevestigd en uitgevoerd.

Volgens Keyware-topman Stéphane Vandervelde zorgt het feit dat de klant de kaart in zijn hand blijft houden voor de grootste veiligheid. Verder wordt bij rapportering van verlies of diefstal de kaart meteen geblokkeerd. Daarbij is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Proton, het geld op de kaart niet verloren: dit wordt immers bijgehouden op een online server en niet op de chip.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal asielkatten gestegen in 2011: 36.580 dieren opgevangen

Aantal asielkatten gestegen in 2011: 36.580 dieren opgevangen


http://oi45.tinypic.com/2cpt7ag.jpg


Vorig jaar zijn 36.580 katten opgevangen in de 80 asielen die deelnamen aan een bevraging van de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Dat zijn er 3.000 meer dan in 2010.

Daarnaast werden 26.520 honden opgevangen. Dat ligt in dezelfde lijn als in 2010 (27.465), maar vertoont toch een zichtbare daling tegenover 2009 (32.465).

Opvallend is dat dankzij de elektronische chip bijna tien keer meer verloren honden dan katten aan hun eigenaar konden worden teruggegeven. Meer dan 8.600 honden werden terugbezorgd aan hun eigenaar dankzij de identificatie die sinds 2004 verplicht is.

Iets meer dan 22.000 katten werden gevonden op de openbare weg. Slechts 900 katten konden worden terugbezorgd aan hun baasje. Meer dan 19.534 katten werden geplaatst, maar ook meer dan 12.000 geëuthanaseerd.

Bijna 14.000 honden werden gevonden op de openbare weg. Bijna 18.000 honden werden geadopteerd, 2.700 kregen een dodelijk spuitje.

Net als elk jaar zijn ook deze zomer al massaal veel dieren in asielen gedumpt of ergens achtergelaten omdat de baasjes zonder zorgen op vakantie willen vertrekken. Wie zijn huisdier zomaar achterlaat, riskeert een boete van 6.000 euro.

Om het aantal asielkatten in te dijken en de massale euthanasie van katten te vermijden, lanceerde de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid in 2011 het Meerjarenplan voor de Sterilisatie van Katten. De bedoeling is om op termijn alle katten (behalve voor de kweek) te steriliseren en te identificeren. De asielkatten zijn als eerste aan de beurt.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort geen bezoekjes meer aan de tandarts?

Binnenkort geen bezoekjes meer aan de tandarts?


http://oi46.tinypic.com/2it659x.jpg


Een nieuwe chemische stof, genaamd 'Keep 32', zou tandartsen wel eens zonder opvulwerk kunnen zetten. De molecule is namelijk in staat om tanden honderd procent weerbaar te maken tegen gaatjes en kan zonder problemen worden toegevoegd aan tandpasta, mondwater en kauwgom.

'Keep 32' werd ontworpen door tandartsen in Chili en dankt zijn naam simpelweg aan de aanwezigheid van 32 tanden in een menselijke mond. De molecule heeft slechts 60 seconden nodig om alle bacteriën te verwijderen die gaatjes veroorzaken. Makkelijk toepasbaar in ons huidig gamma aan mondproducten, zou het 'superpoetsers' op de markt kunnen brengen die de onderliggende oorzaak van tandbederf bestrijden. Experten stellen dat het ook toegevoegd kan worden aan etenswaren om schadelijke bacteriën te stoppen terwijl je kauwt.

De molecule gaat in de strijd tegen 'streptococcus mutans', een bacterie die suiker omzet in melkzuur, de boosdoener bij uitstek voor het verslijten van tandglazuur. Wie een product zou gebruiken met 'Keep 32', is telkens gedurende enkele uren beschermd tegen gaatjes.

Na zeven jaar onderzoek is het product nu klaar om getest te worden op mensen. Uitvinders José Córdoba en Erich Astudillo denken dat het binnen 14 tot 18 maanden op de markt zal zijn. Ze hopen bovendien dat giganten als Procter & Gamble zullen investeren in hun project of misschien zelfs bereid zijn het patent te kopen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers zetten namen Belgische pedo's op internet

Hackers zetten namen Belgische pedo's op internet


http://oi48.tinypic.com/14t8qdt.jpg


Het hackercollectief Anonymous heeft de afgelopen dagen een vijfhonderdtal e-mail- en IP-adressen gepubliceerd van mensen van wie het beweert dat ze actief zijn geweest op pedofiele websites. Hier en daar wordt ook een postadres of zelfs een telefoonnummer vermeld. Enkele tientallen adressen lijken Belgisch.

Anonymous bindt zo de strijd aan met pedofiele chatsites. De gelekte documenten worden momenteel bestudeerd door de Federal Computer Crime Unit. Een politiewoordvoerder zegt dat het best mogelijk is dat er verder onderzoek komt tegen de mensen die in de gelekte documenten worden vernoemd of tegen de hackers die ze online hebben gezet. Of de genoemde personen strafbare feiten hebben gepleegd, is vooralsnog niet duidelijk, zegt de politie.

Child Focus is niet tevreden met de actie. "Als op die chatsites illegale dingen gebeuren, is dat een zaak voor de politie. Door mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, vergaat hen de lust om zich te onderwerpen aan controle en behandeling. Dat heeft een contraproductief effect", zegt woordvoerder Dirk Depover in de Coreliokranten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono - Beautiful Day

Bono - Beautiful Day

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul David Hewson (Dublin, 10 mei 1960), beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger  van de Ierse rockgroep U2. Hij is getrouwd met Alison Stewart en heeft vier kinderen. Het gezin woont in Killiney Hill in Zuid-Dublin.


In de jaren 70 kreeg Hewson zijn bijnaam "Bono Vox", als variatie op "Bona Vox" dat "goede stem" betekent. Naar verluidt hebben zijn vrienden Gavin Friday (Fionan Hanvey) en Guggi (Derek Rowan) zich tot deze naam laten inspireren door "BonaVox Hearing Aids", een winkel in gehoorapparaten die zich bevindt aan de O'Connell Street in de Ierse stad Dublin. Na verloop van tijd liet hij "Vox" uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over. Voordat dit zijn definitieve bijnaam werd, had hij al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Huyseman, Houseman, Bon Murray en Bono Vox of O'Connell Street.
Binnen U2 begon Bono als gitarist. Hierin bleek hij niet erg goed te zijn, waardoor hij de zanger van de band werd.



» Reageer (0)
10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je zomerkleurtje langer te behouden

Tips om je zomerkleurtje langer te behouden


http://oi50.tinypic.com/29w8yur.jpg


Net terug van een zonnige vakantie? Dan zie je dat mooie zomerkleurtje wellicht met de dag wegkwijnen bij dit sombere weer. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om langer te genieten van een gebruinde huid. Ze zijn bovendien ook handig voor wie nog naar zonnigere oorden trekt.

Zeker tijdens de zomer is het belangrijk dat je elke dag voor een goed gehydrateerde huid zorgt. Ook al zal je huid herleven in de zon, zonder een goede hydratatie verdwijnt de zachtheid en wordt die ingeruild voor een taaie, leerachtige structuur. Kijk daarom bewust naar een olie of crème die makkelijk geabsorbeerd wordt.

Je kan hydrateren ook nog anders benaderen. Veel water drinken zou namelijk ook wonderen doen voor je huid. Uit onderzoek blijkt dat water de levensloop van je huidcellen verlengt. Goed nieuws dus voor jouw zomerse tint.

Exfoliëren wordt doorgaans aangeraden aan mensen die op 'valse' manieren aan hun bruin kleurtje komen om oneffenheden te vermijden. Wie natuurlijk zont, kan de bodyscrub beter een tijdje opzij laten liggen. Anders zou je die mooie zomerkleur wel eens kunnen omtoveren tot een 'dalmatiërlook'.

Nog een boosdoener voor het verbleken van een gebruinde huid, zijn agressieve producten als zepen tegen acne. Heel wat van deze producten bevatten namelijk salicylzuur, een stof die het vernieuwen van huidcellen stimuleert.

Hoewel zonnecrème zonder twijfel fundamenteel is om een overdosis uv-stralen af te weren, bestaat er ook een manier om van binnenuit voor bescherming te zorgen. Zo is er bijvoorbeeld Colladeen Visage, een product dat je huid op een natuurlijke manier beschermt van de schadelijke impact van de zon. Een verbrande, rode huid wordt wel bruin, maar verliest veel sneller zijn kleurtje dan een gezonde, goed beschermde huid. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Jan Van Delen keert terug naar Brussel

Kunstwerk Jan Van Delen keert terug naar Brussel


http://static2.hln.be/static/photo/2012/12/13/13/20120710121558/media_xll_4977613.jpg


'Barmhartigheid', een 17de-eeuws beeldhouwwerk van Jan Van Delen dat door de Franse revolutionairen in 1794 geconfisqueerd werd, keert binnenkort terug naar Brussel. De beeldengroep werd onlangs ontdekt in de inkomhal van een gebouw in Parijs. De Koning Boudewijnstichting kocht het werk vorige week op een veiling bij Christie's in Londen.

Het gaat volgens de Koning Boudewijnstichting om een meesterwerk van de Europese beeldhouwkunst. Jan Van Delen was een leerling en medewerker van Duquesnoy en schoonzoon van Faydherbe. De graven Tour & Taxis bestelden de beeldengroep om hun grafkapel in de Zavelkerk op te luisteren.

De Koning Boudewijnstichting wil het werk terugbrengen naar de kapel van de Zavel, eens alle veiligheids- en toegankelijkheidsvoorwaarden vervuld zijn. Het beeldhouwwerk zal binnenkort ook publiek toegankelijk gemaakt worden, luidt het in een communiqué. De kostprijs bedroeg 450.000 euro.

Het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting heeft als missie om de verspreiding van ons kunstpatrimonium tegen te gaan en belangrijke werken terug naar België te halen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddie Mercury and Montserrat Caballe - How can I go on

Freddie Mercury and Montserrat Caballe - How can I go on

Klik op de foto om ze te beluisteren






Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara 5 september 1946 - Londen, 24 november 1991), was een Brits rockmusicus. Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide in die hoedanigheid uit tot een van de beste en populairste rockartiesten en popzangers van zijn tijd.[1] Hij stond bekend om zijn extraverte karakter en zijn explosieve optredens. Hij staat ook in de boeken als de man die een stembereik had van 4 octaven, wat buitengewoon is voor een man.

Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folc (Barcelona, 12 april 1933) is een Spaanse sopraan en operazangeres.

Haar ouders waren bang haar vóór haar geboorte te verliezen en maakten de belofte dat als het kind levend en gezond geboren zou worden, zij haar zouden vernoemen naar het klooster. De kleine Montserrat zou uitgroeien tot een wereldberoemd zangeres.



» Reageer (0)
09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstmuziek: vaccin tegen obesitas

Toekomstmuziek: vaccin tegen obesitas

http://oi46.tinypic.com/259ab8g.jpg


Door het groeiende obesitasprobleem staat de strijd tegen overgewicht hoog op de wetenschappelijk agenda. Een nieuwe ontdekking, toepasselijk omschreven als de 'flab jab' (letterlijk kwabprik), belooft binnen dit en tien jaar overtollige kilo's aan te pakken in de vorm van een vaccin.

De 'kwabprik' is gericht op het misleiden van het immuunsysteem opdat het antilichamen zou aanmaken tegen het hormoon 'somatostatine', een boosdoener die het metabolisme vertraagt en gewichtstoename stimuleert. Het vaccin zou dus werken als een metabolismeversneller om overtollig gewicht aan een sneltempo weg te werken. "Dit onderzoek demonstreert de mogelijkheid om obesitas te behandelen met een vaccin", stelt dokter Keith Haffer van de Amerikaanse firma Braasch Biotech.

Testen op mensen staan nog niet op de agenda en verwacht wordt dat het nog zeker zeven tot tien jaar zal duren voor de 'flab jab' op de markt komt. De resultaten bij dieren zijn echter al veelbelovend. Na slechts één injectie verloren muizen op vier dagen tijd maar liefst tien procent van hun lichaamsgewicht en dat terwijl ze vette voeding voorgeschoteld kregen. Na drie weken werd nog een booster gegeven om het gewicht in balans te houden. Belangrijk is ook dat geen enkel ander vitaal lichaamshormoon werd aangetast door het vaccin.

Hoewel dit obesitasvaccin een goed alternatief kan zijn voor de bergen (ongezonde) dieetpillen en chirurgische ingrepen, wordt het momenteel gepromoot met een compleet verkeerde boodschap. Op de Daily Mail staat in de inleiding te lezen dat de 'flab jab' mensen zal toelaten zich te storten op junkfood en toch slank te blijven. Hopelijk gaat de toekomstige marketingstrategie toch ook gezonde voeding aanprijzen want vetten en suikers doen meer kwaad dan enkel dik maken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal Vlaamse tienermoeders daalde verder in 2011

Aantal Vlaamse tienermoeders daalde verder in 2011


http://oi48.tinypic.com/whbrmd.jpg


In 2011 kregen in Vlaanderen 1.212 meisjes onder de 20 jaar een of meerdere kinderen. Met 6,71 bevallingen per 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar lag het bevallingscijfer in die leeftijdsgroep de voorbije 15 jaar nooit zo laag. De daling situeert zich net als vorig jaar voornamelijk onder de meerderjarige moeders (18 of 19 jaar), wat doet vermoeden dat met betrekking tot de zeer jonge moeders een ondergrens is bereikt, aldus Marjolijn De Wilde, onderzoekster aan het Centrum voor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen.

De analyse gaat over ouderschap in Vlaanderen. Tienerabortussen zijn niet inbegrepen. Het gaat dus niet om tienerzwangerschappen, benadrukt De Wilde.

Het aantal bevallingen per 1.000 meisjes onder Vlaamse tieners was tussen 2001 (8,18) en 2009 (7,19) stabiel tot licht dalend. In 2010 was er voor het eerst sinds lang een eerder grote daling (6,80). Die daling heeft zich in 2011 voortgezet. Met 6,71 bevallingen per 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar lag het bevallingscijfer in die leeftijdsgroep de voorbije 15 jaar nooit lager. De daling is het sterkst bij de meerderjarige moeders.

Veertien moeders waren tussen 14 en 15 jaar. Voor het eerst sinds 1998 werden er geen meisjes jonger dan 14 jaar moeder. Het aantal minderjarigen dat een kind kreeg, bleef relatief constant op een kleine 300 moeders. Dit kan betekenen dat met betrekking tot het aantal meisjes dat op minderjarige leeftijd moeder wordt een zekere ondergrens is bereikt, aldus onderzoekster Marjolein De Wilde.

Bij de meerderjarige meisjes lijkt er nog daling mogelijk. Op deze leeftijd stijgt het aandeel jongeren dat op frequente basis vrijt, wat de kans op een (ongeplande) zwangerschap verhoogt. De dalende tendens in bevallingen onder deze meisjes, die nu al enkele jaren aanhoudt, kan betekenen dat jongeren bewuster omgaan met anticonceptie of dat ze vaker voor abortus kiezen. Uitsluitsel hierover is er voorlopig niet, omdat de abortuscijfers van 2010 en 2011 pas in september bekendgemaakt worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin wil dat orang-oetan stopt met roken

Dierentuin wil dat orang-oetan stopt met roken


http://oi45.tinypic.com/2qvf2ax.jpg


Een dierentuin in Indonesië plaatst een orang-oetan buiten het bereik van bezoekers omdat het dier verslaafd is geraakt aan roken.

Tien jaar geleden al stak Tori haar eerste sigaret op. Ze imiteerde toen dierentuinbezoekers, die hun peuken in de kooi gooiden, en sindsdien is ze verslaafd, schrijft de Britse krant The Guardian. Ze maakt een gebaar met twee vingers voor haar mond als ze zin heeft in een sigaret en wordt boos en gaat met dingen gooien als ze er niet direct eentje krijgt.

De Taru Jurug Zoo in Solo heeft van alles geprobeerd om Tori van deze slechte gewoonte af te helpen, maar tot nu toe was dat allemaal zonder succes. Het plan is nu om Tori en haar partner naar een klein eiland in het meer van de dierentuin te verhuizen. Ze hopen dat de hoge bomen en schommels haar de nicotine doen vergeten. Tot die tijd worden er netten geplaatst om te voorkomen dat ze bij de peukjes van de bezoekers kan. (br.hln)



» Reageer (0)
08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet

Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet


http://img10.imageshack.us/img10/2290/inbad.jpg


Vrouwen zitten het liefst alleen in bad, mannen hebben graag gezelschap. En terwijl vrouwen uitkijken naar een goede massage, dromen mannen wel eens van hun buurvrouw.  Deze en nog meer verrassende badkamergeheimen werden onthuld na een enquête van verzorgingsmerk Kneipp.

Over en uit met onze badkamergeheimen, want Kneipp polste bij ruim 4.000 Belgen naar hun douche- en badgewoontes. Daaruit blijkt onder meer dat mannen een douche boven een bad verkiezen, terwijl vrouwen even graag douchen als baden. Eén op de twee vindt die combinatie trouwens ideaal.

We nemen een douche of bad om te genieten en te relaxen (43%),  de werkstress weg te spoelen (21%) en te filosoferen, te dromen of te fantaseren (15%). Ook leuk: één op de tien vrouwen neemt een bad/douche om even helemaal weg te zijn van partner, kinderen of schoonouders. Nog opmerkelijker: bij 3% van de Waalse vrouwen en mannen mag het huisdier mee in bad...

Ruim zes op de tien Belgen zitten het liefst alleen in bad, zonder pottenkijkers. Dat geldt vooral voor vrouwen. Ze zien het badmoment als een ultiem'ik-moment': pure ontspanning én plaats genoeg in bad. Naast hun eigen vriend of man, mogen echter wel volgende BV's instappen: Roel Vanderstukken, Koen Wauters en Kurt Rogiers. Internationaal kiezen vrouwen voor Brad Pitt, George Clooney en Johnny Depp. Maar wat bovenal telt, is dat de badpartner een goede massage kan geven.

Mannen hebben graag gezelschap. Ruim één op de drie mannen zit het liefst in bad met zijn partner. Daarnaast zien mannen ook hun buurvrouw zitten, Lien Van de Kelder en Véronique De Kock. De Hollywood-top drie omvat Cameron Diaz, Angelina Jolie en Jessica Biel. Douchen doen we bij voorkeur allemaal graag alleen.

In bad of onder de douche laat de Belg zijn fantasie graag de vrije loop (36%) of doet hij helemaal niets (27%). Ruim 15% zingt of neuriet onder de douche, terwijl evenveel Belgen in bad graag een boek lezen. Vooral Waalse vrouwen zingen of lezen graag, terwijl Vlaamse mannen en vrouwen in de badkamer vooral willen dromen en fantaseren. Minder geliefd is televisie in de badkamer: ruim zes op de tien Belgen zeggen resoluut nee.

Witte badkamer, eucalyptus én... gratis badproducten
Favoriete geuren zijn lavendel, eucalyptus en aloë vera, gevolgd door wilde roos en citrus. Een kwart droomt van een witte badkamer. Andere vaak genoemde kleuren zijn beige, bruin, paars/taupe en natuurtinten. Op de vraag of 'je wel eens badproducten meeneemt uit een hotel' antwoordden acht op de tien Belgen volmondig... ja!


De best bewaarde badkamergeheimen...
Tot slot peilde Kneipp naar de best bewaarde badkamergeheimen. Zonder blikken of blozen volgt hier de top tien:

1. Naakt zingen en swingen alsof je een echte ster bent.
2. Spelen met de massagestralen van de douchekop...
3. Spannende vrijpartijen in bad of in de douche.
4. Vrouwen: doen alsof je een echte Hollywood-ster bent ¿ waarbij de badscène van Julia Roberts in Pretty Woman wel erg populair blijkt te zijn.
5. Het kind in je naar boven halen: met schuim een baard of bikini maken.
6. Na douche of bad een tijdje naakt door het huis blijven lopen.
7. Mannen: stiekem crèmes en verzorgingsproducten van vrouw/zus/moeder uitproberen.
8. Zakelijke telefoontjes afhandelen en niet laten merken dat je in bad zit.
9. Voor eigen 'bubbels' zorgen in bad...
10. Vergeten dat je het bad laat vollopen en een 'overstroming' aantreffen.




» Reageer (0)
07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist spendeert 75 euro voor nacht in Vlaanderen

Toerist spendeert 75 euro voor nacht in Vlaanderen


http://oi47.tinypic.com/2wrl168.jpg


De doorsnee toerist spendeert 75 euro voor een overnachting in Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Toerisme Vlaanderen is uitgevoerd.

Tussen april en december 2011 werden in opdracht van Toerisme Vlaanderen 10.000 toeristen ondervraagd die in Vlaanderen hebben overnacht. Uit die bevraging blijkt dat een toerist in Vlaanderen gemiddel 75 euro spendeert per nacht. In de kunststeden zoals Gent, Antwerpen en Leuven is dat gemiddeld 138 euro en aan de kust is dat 62 euro per nacht.

In dat bedrag zitten de overnachtingskosten maar ook uitgaven voor eten en drinken, ontspanning, winkelen en transport ter plaatse. Het transport naar Vlaanderen is niet meegeteld.

Uit de studie blijkt nog dat in de kunststeden de Franse toerist het gemakkelijkst zijn portefeuille boven haalt (165 euro per nacht). In de Vlaamse regio's geeft de Belg het meeste geld uit (78 euro per nacht) en aan de kust is dat de Luxemburger (100 euro per nacht).

In totaal zorgt het recreatieve verblijfstoerisme in Vlaanderen voor 28,5 miljoen overnachtingen en een geschatte omzet van 2,14 miljard euro. De helft van de totale omzet is afkomstig van buitenlandse toeristen.

Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois benadrukt het belang van het onderzoek. "Het is belangrijk om een beeld te hebben van de toerist die voor een verblijf in Vlaanderen kiest. Onder meer om ervoor te kunnen zorgen dat ons toeristisch aanbod aansluit bij de behoeften van de toeristen en om gericht promotie te kunnen voeren voor Vlaanderen ", luidt het.

Volgens Bourgeois bewijzen de cijfers het economisch belang van het toerisme. "De omzet die het recreatieve verblijfstoerisme in Vlaanderen genereert, heeft een rechtstreekse invloed op onze welvaart", aldus de N-VA-minister. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shar-Pei bemoedert verlaten tijgerwelpjes

Shar-Pei bemoedert verlaten tijgerwelpjes


http://oi49.tinypic.com/20ztlhl.jpg



De vreugde was groot toen er twee Siberische tijgerwelpjes werden geboren in de zoo van Sochi. Maar mama tijger was minder blij: ze weigerde haar welpen te zogen. Het zag er slecht uit voor de welpjes van de bedreigde tijgersoort, tot de Shar-Pei Cleopatra haar diensten aanbood.

Cleopatra is zelf pas mama geworden, en de welpen Clyopa en Plyusha vonden snel een plaatsje in haar moederhart. In puppy Fighter vinden de twee welpen ook een gewillige speelkameraadje en zelfs poes Masyanya verdraagt de aanwezigheid van de twee tijgers. Op één foto is zelfs te zien hoe de twee katachtigen elkaar liefkozend kopjes geven.

De spelletjes met Fighter zijn, voorspelbaar genoeg, iets wilder. De welpen durven al eens hun poot (met klauwtjes) uit te halen naar de neus van de pup, of ze raken verwikkeld in een robbertje speelvechten.



http://oi48.tinypic.com/2ibosd2.jpg



Dit alles gebeurt in het huis van Yekaterina Khodakova en haar zoontje van 18 maanden, Gleb.

Onderdirectrice Viktoria Kudlayeva is blij dat het zo gelopen is. "De hond aanvaardde de welpen onmiddellijk. Ze maakt ze schoon, laat ze zogen en ze slapen samen, precies alsof het haar eigen kinderen zijn."

Op dit moment hebben de welpen al klauwen en ze kunnen blazen, maar voor de honden en kat van het gezin bestaat er geen onmiddellijk gevaar. "De welpen zijn niet agressief en hebben Cleopatra nog altijd nodig voor hun voeding."

Wat er met hen zal gebeuren als ze te groot worden voor het gezin, is niet bekend. Vermoedelijk zullen ze terug opgenomen worden in de zoo waar ze geboren werden.

Siberische tijgers zijn enorm zeldzaam. Geschat wordt dat er nog zo'n 400 exemplaren in leven zijn. Ze leven meestal in het Oosten van Russisch Siberië. (br.hln)



» Reageer (0)
06-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoorts treft niet alleen neus, maar ook seksleven

Hooikoorts treft niet alleen neus, maar ook seksleven


http://oi46.tinypic.com/10cr8sn.jpg


Het pollenseizoen maakt dat 62 procent van de Britten geen zin heeft om iemand met waterige ogen, niesbuien en een lopende neus te kussen of hiermee seks te hebben.

22 procent van de personen die niets met hooikoortspatiënten te maken wil hebben, vindt het zelfs onaangenaam om in hun buurt te zijn, evenveel mensen willen zelfs niet bij hen slapen. 40 procent weigert een sniffende partner te kussen. Een op de vijf patiënten heeft zelfs minder seks tijdens het pollenseizoen. Bij mannen heeft deze allergie meer invloed op het seksleven dan bij vrouwen.

Hooikoorts kan heel wat problemen veroorzaken, het kan zelfs je humeur treffen. De helft van de patiënten voelt zich minder aantrekkelijk wanneer de symptomen, die tot drie weken kunnen duren, opduiken. 34 procent schaamt zich over wat mensen zullen denken wanneer ze met een aanval kampen. Bij 87 procent treft dit zelfs hun productiviteit op het werk, 35 procent krijgt vaak het gevoel krijgen dat anderen vinden dat ze hun symptomen overdrijven.

Professor en experte hooikoorts Jean Emberlin: "Hoewel het slechte weer van de laatste weken ervoor zorgde dat er minder pollen in de lucht zijn, creëerde het de ideale omstandigheden voor gras om te groeien. Nu het warmer begint te worden en het aantal pollen stijgt, krijgen patiënten meer last van hun symptomen dan normaal. Het is erg dat hooikoorts mensen op zoveel manieren treft. Mijn raad is om op te proberen de symptomen onder controle te houden, zodat dit je leven zo weinig mogelijk treft. Vermijd naar buiten te gaan wanneer het aantal het hoogst is en neem ook altijd zakdoekjes, een fles water en medicatie mee, zodat je de symptomen meteen de kiem kunt insmoren."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen

Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen


http://oi45.tinypic.com/2qluys1.jpg


De verschillende winnaars van de Lotto, Euro Millions of allerhande krasbiljetten hebben vorig jaar in totaal 6,6 miljoen euro laten schieten. Dat staat vrijdag in een Coreliokrant, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

Het gaat niet om een recordbedrag, in 2006 werd bijvoorbeeld een gelijkaardig niet opgehaald door de winnaars. Maar de geldsom ligt wel duidelijk hoger dan in 2010 (5 miljoen euro) en 2009 (3,5 miljoen euro).

"En toch zitten in die 6,6 miljoen euro geen grote winnaars", zegt Sofie Van den Bussche, woordvoerster van de Nationale Loterij. "Is dat wel het geval, dan starten we een mediacampagne op om de gelukkige te zoeken."

Nu gaat het vooral om kleinere bedragen. "Zeer vaak één of twee euro. Geld dat mensen vergeten op te halen. Soms weten ze niet eens dat ze gewonnen hebben of zijn ze hun biljet kwijt. Maar het gebeurt ook dat mensen bewust niet om dat geld komen, omdat ze één of twee euro te weinig vinden om snel naar de winkel te gaan. Dan gaat dat uit hun gedachten en uiteindelijk vergeten ze het."

"Tot twintig weken na de trekking kun je je winst nog opstrijken. Daarna is het te laat en blijft het geld bij de Loterij. Net zoals de inkomsten wordt dat bedrag daarna voor een stuk aangewend om allerhande projecten te subsidiëren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Klik op de foto om de test online te doen





In tegenstelling tot mannen, waar 1 op 12 kleurenblind is, heeft slechts 1 vrouw op 255 moeite om kleuren te onderscheiden. Daar komt nog eens bij dat vrouwen zonder het zelf te beseffen misschien wel 99 miljoen meer tinten kunnen zien door een extra type kegeltje in het oog.

Om kleuren te onderscheiden doen we beroep op kegeltjes, die elk instaan voor ongeveer honderd verschillende tinten. De meeste mensen hebben drie soorten kegeltjes (trichromatisch) en zijn in staat om ongeveer één miljoen tinten te onderscheiden. Wie kleurenblind is, heeft meestal slechts twee soorten kegeltjes en kan dus al beduidend minder kleurschakeringen zien.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er ook 'tetrachromaten' bestaan, mensen (vooral of zelfs exclusief vrouwen) met vier types kegeltjes in het oog. Dokter Gabriele Jordan is al twintig jaar op zoek naar iemand met dit superzicht en heeft haar eindelijk gevonden. "We weten dat tetrachromacie bestaat, maar we hebben geen flauw idee hoe het precies werkt, want de meeste vrouwen met vier soorten kegeltjes in het oog zijn toch niet in staat om die miljoenen extra kleuren te onderscheiden", aldus Jordan.

Benieuwd hoe goed jij kleuren kan zien? Doe dan zeker deze online test.




» Reageer (0)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken

Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken


http://oi50.tinypic.com/xcvqjr.jpg


Een gemiddelde dame spendeert in haar leven bijna 105.000 euro aan kleding in haar leven, maar ondanks deze hoge som heeft 60 procent het moeilijk een outfit te kiezen voor de werkdag of een avondje uit met vrienden, als we Britse cijfers mogen geloven.

Een rondvraag bij meer dan 1000 volwassenen bracht aan het licht dat vrouwen tijdens hun leven 3.109 kledingstukken kopen, dat zijn 271 paar schoenen (goed voor 17.409 euro), 185 jurken (9.581 euro) en 145 handtassen (6.746 euro). 41 procent van de dames verandert minstens twee keer per dag van outfit, brengt vijf keer per dag haar make-up opnieuw aan en een kwart controleert zichzelf meer dan vier keer per dag in de spiegel.

Tien procent koopt minstens wekelijks een kledingstuk of accessoire tijdens de middagpauze meteen na het werk naar een speciale gelegenheid te gaan. 14 procent verborg al aankopen voor haar partner. Een op de acht heeft altijd een paar schoenen op haar werk liggen zodat ze deze kan omruilen voor een avondje uit.

Jongere leeftijdsgroepen hebben de grootste kans om het meeste geld uit te geven aan kleding. Wie jonger dan 25 is, stevent af op een totaal van 161.782 euro tijdens haar leven. 55-plussers zijn spaarzamer en zullen maar 79.164 euro aan kledij uitgeven. Julie Spearman, van de het bedrijf 'Sure for Women' dat het onderzoek liet uitvoeren: "Vrouwen lijken nooit genoeg kleren te hebben. Velen voelen de druk om steeds met de snel veranderende trends mee te zijn, dit maakt dat ze steeds nieuwe dingen kopen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Mooie beelden uit het Panda Breeding Research Base bij Chengdu in China. Speciaal voor de jongere, speelse panda's werd er enkele jaren geleden een glijbaan neergezet.

De verzorgster hoeft het de jonge panda's nauwelijks voor te doen. Al snel hebben de rakkers de smaak te pakken en storten ze zich met ware doodsverachting van de glijbaan.

Keer op keer. En ach, dat ze dan wel eens op elkaar botsen en over elkaar heen tuimelen, dat mag de pret niet drukken. Integendeel eigenlijk, aan de beelden te zien.



» Reageer (0)
04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden

Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden


http://oi45.tinypic.com/35j9ngl.jpg


Make-up zou je zelfvertrouwen een boost moeten geven, maar veel vrouwen beseffen niet dat wanneer je dit niet goed aanbrengt, je er meteen een pak ouder kunt uitzien. Dankzij onderstaande stips kun je er snel heel wat jonger uitzien.

Foundation is een goede manier om kleine foutjes en vlekjes weg te werken. Maar je moet wel voorzichtig zijn dat je hier niet mee overdrijft. Veel vrouwen maken de fout hun bruine crème te dik te smeren, waardoor fouten als lijntjes enkel meer opvallen. De beste opties is een poeder aan te brengen, hierdoor kan je huid beter ademen en het effect is veel lichter.

Metallic oogschaduw kan mooi lijken in de verpakking, maar eens je de twintig bent gepasseerd, is dit moeilijk om te dragen. Dit komt omdat de huid in dit gebied vaak droog is, met de metallickleur zet je de rimpels enkel meer in de verf. Kies voor een variant met een matte look.

Een te bleke blush kan ervoor zorgen dat je op een clown lijkt, maar als je voor te donker gaat, lijk je bleker. Dit benadrukt ook ingevallen kaken. Een lichtroze tint of perzikkleur doet je gezicht oplichten. Breng blush zachtjes in cirkelvormige bewegingen op de appel van je kaken aan en beweeg richting de slapen. Maak het effect wat zachter door er met een sponsje over te gaan.

Dit maakt je ouder om twee verschillende redenen: donkere lipstick zorgt voor een sterk contrast en maakt je gelaatstrekken harder. De kans op uitlopers is tevens groter en vlekken op je tanden vallen dan meer op. Daarnaast doen donkere kleuren je lippen kleiner lijken. Om er jong uit te zien, ga je best op zoek naar een natuurlijke kleur die je teint en haarkleur complementeert. Wat gloss in het centrum van je onderste lip werkt verjongend.

Reinig eerst je huid voor je make-up aanbrengt, ook is het belangrijk eerst een hydraterende crème te smeren die de tekenen van het verouderingsproces tegengaat. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!