Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit

Amerikaanse bedrijven maken zich op voor Griekse exit


http://oi45.tinypic.com/2my3epy.jpg


Enkele grote Amerikaanse bedrijven bereiden zich serieus voor op een vertrek van Griekenland uit de eurozone. De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat op basis van een inventarisatie.

Zo overweegt Bank of America Merrill Lynch om wagens met contant geld naar de Griekse grens te sturen, als Griekenland failliet gaat. Amerikaanse klanten van de bank kunnen dan blijven functioneren, zelfs als er tijdelijk geen geld beschikbaar is in het Balkanland.

Autofabrikant Ford heeft zijn computersystemen zo ingesteld, dat het meteen uit de voeten kan met een nieuwe Griekse munt, als die wordt geïntroduceerd. Ook JPMorganChase neemt geen risico. De bank heeft speciale rekeningen gecreëerd voor Amerikaanse bedrijven die zijn bedoeld om snel over te kunnen overstappen op een andere munt dan de euro.

"Het is zeker waar dat de meeste bedrijven zich voorbereiden'', zegt een hooggeplaatste medewerker van het adviesbedrijf Corporate Executive Board tegen The New York Times. De firma deed onlangs onderzoek naar het vertrouwen van Amerikaanse bedrijven in de eurozone. Vier van de vijf bedrijven zeiden te verwachten dat Griekenland vertrekt. Een op de vijf bedrijven denkt bovendien dat daarna meer landen volgen.

Andere adviesbureaus laten weten dat ze steeds meer praktische vragen krijgen. Zo willen bedrijven weten wat ze moeten doen als financiële instellingen sluiten en het tijdelijk erg moeilijk is om geld te krijgen. Volgens de bureaus maken sommige bedrijven eigen rampenplannen, waarin ze bijvoorbeeld iemand met een koffer met geld naar Griekenland sturen om de lonen van medewerkers te kunnen blijven betalen. (br.hln)



» Reageer (0)
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken

Katertje overleeft drie weken op zee zonder eten en drinken


http://oi46.tinypic.com/2eobl82.jpg


Een vijf maanden oud katertje, dat in Shanghai per ongeluk aan boord van een vrachtschip terecht was gekomen, heeft een zeereis van drie weken zonder eten of drinken overleefd. Bij aankomst in Los Angels werd het dier, meer dood dan levend, aangetroffen in een container.

De kleine Chinese verstekeling is door medewerkers van een dierenziekenhuis, waar hij sinds zijn aankomst verblijft, inmiddels Ni Hao, Chinees voor 'hallo', gedoopt.

Ni Hao kon toen hij werd gevonden niet meer lopen en niet meer zien. Ook maakte het dier geen enkel geluid meer, en werd met spoed naar de dierenarts gebracht. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem.

Hij trekt nog beetje met een van zijn pootjes, maar dat wordt door zijn verzorgers liefdevol omschreven als 'zijn eigen gangetje'. Komende week gaat Ni Hao naar zijn nieuwe baasjes, die werden gekozen uit tachtig kandidaten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist

Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers

Geniale chimpansee Natasha verwart wetenschappers


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/14/9/20120831230623/media_xll_5124579.jpg


In Oeganda doet een aap in een opvangcentrum voor chimpansees wetenschappers versteld staan. Tijdens de grootste en meest omvangrijke studie naar de intelligentie van chimpansees tot nu toe, stak Natasha er namelijk met kop en schouders bovenuit.

De verzorgers van Natasha hadden al langer door dat het dier bij de pinken was. Zo had ze geleerd te ontsnappen uit haar verblijf in het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, plaagde ze haar verzorgers en scoorde ze ook beter dan soortgenoten op kleinschaliger intelligentietests. Nu blijkt ze echter de slimste van de 106 chimpansees die de onderzoekers testten.

Het onderzoek onder leiding van Esther Herrmann van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in het Duitse Leipzig wilde nagaan of er een soort algemene graadmeter bestaat waarmee de handigheid en intelligentie van chimpansees objectief kan worden ingedeeld, gelijkaardig aan de IQ-test bij mensen. De wetenschappers werkten daarom een reeks fysieke en sociale tests uit, waarmee ze aan de slag gingen bij chimpansees in opvangcentra en dierentuinen in Oeganda, Congo en Duitsland.

Zo moesten de dieren eten zoeken in een doos nadat die was verplaatst tussen lege dozen, of moesten ze een stok gebruiken om voedsel van een hoog platform te halen. De wetenschappers analyseerden de scores in de ene test om te zien of die de resultaten van andere tests konden voorspellen. Uiteindelijke vonden ze geen soort algemene intelligentiefactor om die voorspellingen te doen, maar stelden ze wel veel verschillen vast, met Natasha als uitschieter. Er is niets dat verklaart waarom de aap zoveel slimmer is dan de andere. "Motivatie en temperament spelen waarschijnlijk een rol," zegt Herrmann. "Dat is iets wat we meer willen uitwerken."

In een artikel in 'Philosophical Transactions of the Royal Society B' moet het onderzoeksteam besluiten dat apen die goed zijn in een bepaald gebied, zoals in tests waarbij ze gereedschap creatief moesten gebruiken, dat niet noodzakelijk zijn in een ander, zoals de handelingen van een mens imiteren om een beloning te krijgen. Herrmann hoopt desondanks meer proeven te kunnen ontwerpen om alsnog tot een objectieve graadmeter te komen.

Aan de andere kant kunnen de resultaten van het onderzoek ook betekenen dat er verschillende types van intelligentie kunnen zijn bij apen, die niet noodzakelijk met elkaar verband houden. Dat meent primatoloog Brian Hare van de Duke Universiteit in Durham in de Amerikaanse staat North Carolina, die niet betrokken was bij het onderzoek.

"Deze studie is het neusje van de zalm, en toont duidelijk aan dat onze traditionele ideeën over intelligentie niet langer standhouden," zegt Hare. "Er zijn veel soorten intelligentie, die onafhankelijk van elkaar variëren. Dat betekent dat er veel types genieën zijn, zelfs bij dieren."

Herrmann geeft toe dat Natasha misschien eerder toevallig goed scoorde op elk gebied, en dat er waarschijnlijk nog andere chimps zijn die de proeven even goed kunnen doen. Ze heeft een vermoeden over een bepaald dier dat nog niet werd getest, maar dat erg gemotiveerd leek om puzzels en tests op te lossen om beloningen te krijgen. Toekomstig onderzoek bij Natasha en andere 'geniale' chimpansees die de onderzoekers kunnen opsporen, kan onthullen welke sociale of genetische factoren de apen hoger kunnen doen scoren dan andere, besluit ze.



» Reageer (0)
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Collins - Give me my blues

Albert Collins - Give me my blues

Klik op de foto om hem te beluisteren





Albert Collins (1 oktober 1932 – 24 november 1993) was een Amerikaanse bluesgitarist en -zanger. Zijn zeer herkenbare gitaargeluid, de zogenaamde cool sound leverde hem niet minder dan drie bijnamen op: The Iceman, The Master of the Telecaster en The Texas Razor.

Albert Collins werd geboren in Leona, Texas als een ver familielid van Sam Lightnin' Hopkins. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Houston, waar hij opgroeide in de Third Ward. Aanvankelijk ging zijn interesse uit naar het orgel, met Jimmy McGriff als zijn grote idool. Op achttienjarige leeftijd schakelde hij over op gitaar.

Collins vormde zijn eerste band in 1952 en was twee jaar later de hoofdspeler in verschillende bluesclubs in Houston. Op het einde van de jaren 50 koos hij als gitaar de Fender Telecaster en ontwikkelde een eigen geluid met onder andere zijn "attack"-vingerstijl. Albert begon op te nemen vanaf 1960 en bracht een hele reeks singles uit, waaronder heel wat instrumentals zoals Frosty. In de lente van 1965 verhuisde hij naar Kansas City.

Vele opnamestudios in Kansas City waren echter gesloten in de helft van de jaren zestig. Om toch te kunnen opnemen, verhuisde hij dan maar naar Californië in 1967. Nadat hij een optreden had gegeven met Canned Heat introduceerden leden van deze band hem bij Liberty Records. Collins tekende, en gaf zijn eerste lp uit onder Imperial Records, een zusterlabel, in 1968.

Albert verbleef nog vijf jaar in California, waarna hij in 1973 naar Texas verhuisde en er een nieuwe band vormde. Hij tekende bij Alligator Records in 1978. Hij nam Ice Pickin' op en gaf het ook uit. Zeven albums volgden nog onder Alligator Records, voordat hij in 1990 bij Pointblank tekende.

In de jaren 80 en de vroege jaren 90 toerde Collins door de Verenigde Staten, Canada, Europa en Japan. Hij was een populaire bluesmuzikant geworden die een invloed uitoefende op Robert Cray, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, Jonny Lang, Susan Tedeschi, Kenny Wayne Shepherd en de Nederlandse bluesband Barrelhouse.

In 1993, op het hoogtepunt van zijn carrière, werd er leverkanker bij Albert Collins vastgesteld. Een half jaar later al werd deze ziekte hem op 61-jarige leeftijd fataal.



» Reageer (0)
31-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond zeldzame Blauwe Maan te zien

Vanavond zeldzame Blauwe Maan te zien


http://oi49.tinypic.com/15d0tnm.jpg


Vanavond is er een zeldzaam verschijnsel aan de nachthemel: een "Blauwe Maan", alias een tweede Volle Maan van de maand, zo heeft de Volkssterrenwacht Urania getwitterd.

De benaming Blauwe Maan komt van het Engelse begrip "Blue Moon" en betekent niet dat de natuurlijke satelliet van de Aarde blauw zal kleuren. In het Engels bestaat ook de uitdrukking "Once in a Blue Moon", of iets wat maar zelden gebeurt.

Een Blauwe Maan komt slechts om de 2,7 jaar voor. De eerste Volle Maan van deze maand was op 2 augustus. De vorige Blauwe Maan was op 31 december 2009, de volgende is op 31 juli 2015.

In 1999 was er twee keer een Blauwe Maan te zien. Dit nog zeldzamer verschijnsel doet zich opnieuw voor in 2018.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door drugskartels verminkte hond kan terug lopen met prothesen

Door drugskartels verminkte hond kan terug lopen met prothesen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





'Lemon Pie' kan weer vrolijk ravotten in het park. Een heus mirakel want vorig jaar werden de voorpoten van de hond genadeloos afgehakt door een Mexicaanse drugsbende. De gangsters probeerden hun martelpraktijken eerst uit op 'Lemon Pie' alvorens ze zich aan hun menselijke slachtoffers waagden. Met de hulp van een dierenasiel kreeg de hond twee nieuwe voorpoten, protheses die bijna 5.000 euro hebben gekost.

'Pay de Limon' (de Spaanse versie van zijn naam, dea) werd in 2011 compleet verminkt teruggevonden in het gevaarlijke Fresnillo, een gemeente in de Mexicaanse staat Zacatecas. "De hond was eigenlijk het proefkonijn van het drugskartel. Ze oefenden hun martelpraktijken eerst uit op hem. Daarna gingen ze over op menselijke slachtoffers."

Nadat de eerste zorgen werden toegediend werd de hond overgebracht naar Milagros Caninos, een hulporganisatie die zich ontfermt over zwaar toegetakelde honden. Het asiel zamelde een kleine 3.000 euro in en legde het verschil zelf bij. De protheses van 'Pay de Limon' werden vervolgens vervaardigd in de Verenigde Staten. Goed een jaar na de feiten kan het beest eindelijk weer lopen. Hartverwarmend! (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten knijpen voor het goede doel

Borsten knijpen voor het goede doel


http://static3.hln.be/static/photo/2012/6/12/13/20120831115408/media_xll_5122843.jpg


Borsten knijpen voor het goede doel was - benevens de musturbatiemarathon - een van de hoogtepunten tijdens het tweedaagse festival 'Erotica will Save the World' in Tokio. Voor een schamele bijdrage konden de liefhebbers de toeters betasten van porno-actrices of oppai momi, zoals ze in het land van de Rijzende Zon genoemd worden. De opbrengst gaat integraal naar een fonds voor aidspreventie.

Het hoeft geen betoog dat er lange rijen stonden aan te schuiven voor de tietenstand. Zowel mannen als vrouwen, overigens.

De kandidaat-borstenvoelers moesten van de organisatoren wel enkele strikte regels in acht nemen.
1. Netjes je beurt afwachten en je identiteitskaart voorleggen (kandidaten moeten 18 jaar zijn of ouder).
2. Je geldelijke bijdrage in een urne stoppen.
3. Je handen steriliseren (geen overbodige luxe op een eroticabeurs)
4. Borsten knijpen! (maximaal tweemaal per hand)
Wie nog eens de revue wilde passeren, moest van de organisatoren opnieuw deze vier stappen doorlopen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland smaakt bieren Duvel Moortgat steeds meer

Buitenland smaakt bieren Duvel Moortgat steeds meer


http://oi45.tinypic.com/2z4hk53.jpg


Duvel Moortgat heeft tijdens het eerste semester zijn omzet met bijna 10 procent zien stijgen. De brouwerij rekent voor het volledige jaar op een gelijkaardige toename. Ook de winst, die in de eerste jaarhelft nog daalde, zou voor het hele boekjaar hoger moeten uitvallen, zo heeft Duvel Moortgat meegedeeld.

De brouwerij boekte tijdens de eerste zes maanden een geconsolideerde omzet van 86,8 miljoen euro, of 9,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. "Vrijwel alle bieren tekenden een omzetstijging op", luidt het. De omzet van Duvel steeg met ruim 4 procent. Onlangs werd ook de variant met drie hopsoorten Duvel Tripel Hop gelanceerd. Ook Achouffe (+24 procent), Liefmans (+43,5 procent) en Maredsous (+11 procent) deden het uitstekend. De groei bij "het bolleke" De Koninck was meer beperkt.

Opvallend is nog dat Duvel steeds meer omzet haalt in het buitenland. De omzet buiten België groeide met 11 procent. Het buitenland was daarmee goed voor 44 procent van de geconsolideerde omzet. Bij de beursgang van het bedrijf in 1999 was dat nog maar 15 procent.

Duvel Moortgat zag de nettowinst wel met ruim 5 procent dalen tot 9,8 miljoen euro. De resultaten werden onder meer beïnvloed door "hoge grondstofkosten, de ingebruikneming van een nieuw logistiek centrum en doorgedreven marketingcampagnes".

"Onder meer de goede zomer sterkt ons in de verwachting het hele jaar af te sluiten met een omzetgroei in lijn met de eerste jaarhelft en tevens een winstgroei te realiseren", besluit de brouwerij. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George McCrae - Rock Your Baby

George McCrae - Rock Your Baby

Klik op de foto om hem te beluisteren






George McCrae (West Palm Beach, Florida, 19 oktober 1944) is een Amerikaanse discozanger. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde nummer 1-hit Rock your baby uit 1974, die één van de eerste grote discohits was. Van 1967 tot 1977 was hij getrouwd met zangeres Gwen McCrae. Sinds 1989  is hij getrouwd met de Nederlandse  Yvonne Bergsma en woont hij op Aruba en in Geleen.

George McCrae werd geboren als tweede in een gezin met negen kinderen als zoon van een politieagent. Op zesjarige leeftijd zong hij, net als zijn moeder in het kerkkoor. Op de middelbare school zat hij in verschillende bandjes, waaronder The Fabulous Stepbrothers en The Jivin' Jets. In 1963  ging hij voor vier jaar bij de marine. In deze periode leerde hij toekomstige vrouw Gwen Mosley  kennen. Na zijn dienstplicht richtte McCrae The Jivin' Jets opnieuw op en Gwen werd aan de bezetting toegevoegd. Niet lang daarna ging George en Gwen als duo verder. Ze trouwden en kregen een platencontract aangeboden. De opnames die ze maakten waren niet succesvol en George McCrae beëindigde zijn muzikale carrière om criminologie  te gaan studeren en manager van zijn vrouw te worden, die solo verder ging. Na twee jaar kreeg hij toch weer interesse om in de muziek verder te gaan.

Harry Wayne Casey (KC) en Richard Finch van de toen nog onbekende KC & the Sunshine Band hadden in februari 1974 het nummer Rock your baby geschreven. Ze wilden het echter zelf niet opnemen, omdat ze net zelf een single hadden uitgebracht en het lied te hoog was voor KC's stem. Ze dachten eraan het nummer door Gwen McCrae of Jimmy Bo Horne te laten zingen, maar omdat George McCrae toevallig in de studio was werd hem de kans aangeboden.

Rock your baby werd een wereldwijde hit en stond in verschillende landen op de eerste plaats in de hitparade. In Amerika stond hij twee weken op nummer 1, in de Top 40 zeven, in de Nationale Hitparade acht weken en in Vlaanderen vijf weken. McCrae had niet op dit grote succes gerekend en had moeite met alle aandacht en waardering die hij kreeg. Rolling Stone verklaarde Rock your baby tot #1-song van 1974 en hij werd genomineerd voor een Grammy voor beste mannelijke R&B-zanger, die uiteindelijk gewonnen werd door Stevie Wonder. Na het plotselinge succes lukte het McCrae niet om met een geschikte opvolger te komen. In zijn eigen land had hij nog wel een aantal bescheiden hits, maar die bereikten geen van alle de top 30. In Europa, waar Rock your baby erg goed was aangeslagen, had McCrae nog wel een top 10-hit met I can't leave you alone, maar daarna nam ook daar het hitparadesucces af.

In 1975 scoorde Gwen McCrae een Amerikaanse top 10-hit met Rockin' chair. George bleef echter de grote ster die Gwen graag had willen zijn. In 1977 liep hun huwelijk op de klippen. Niet lang daarna hertrouwde hij en verhuisde hij naar Canada. McCrae raakte daar failliet en ook zijn tweede huwelijk mislukte. Begin jaren 80 verliet hij even de muziek en ging hij werken als portier in een hotel en had hij een baantje in een supermarkt. In 1984 pakte hij de draad weer op en bracht het album One step closer een een gelijknamige single uit. In Amerika bleef zijn come-back onopgemerkt, maar in Europa bereikte hij de onderste regionenen van de hitlijsten.

Door een misverstand kwam in januari 1986 in de media dat George McCrae zou zijn overleden aan kanker. De Amerikaanse media hadden hem echter verward met de zanger-acteur Gordon MacRae. Door de hardnekkigheid van het gerucht, werd hij minder vaak gevraagd voor optredens en werd soms gedacht dat hij een George McCrae-imitator was. Hierdoor en omdat hij in Europa meer waardering kreeg, ging hij vanaf dat jaar toeren door Europa. In 1988 verhuisde hij naar Nederland waar hij een jaar later trouwde met het Nederlandse model Yvonne Bergsma. Met haar is hij nog steeds getrouwd en woont hij afwisselend op Aruba, in Geleen en in West Palm Beach. In de jaren 90 heeft hij nog een aantal albums opgenomen en in 2003 verscheen zijn laatste album, die echter voor het grote publiek onbekend zijn gebleven. Wél heeft hij nog steeds succes met optredens.

In 2007 nam zijn dochter Marcella McCrae, die hij in 1988 had verwekt bij zijn toenmalige Italiaanse vriendin Rosanna Molignini, deel aan de Duitse versie van Popstars. Zij moest het voor het televotende publiek afleggen tegen de Nederlandse Tialda van Slogteren en liep zo een plaats in de popgroep Room2012 mis.




» Reageer (0)
30-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijkste spinnengif als afrodisiac voor mannen

Dodelijkste spinnengif als afrodisiac voor mannen


http://oi48.tinypic.com/dd8hg.jpg


Het klinkt niet meteen opwindend, maar Braziliaanse wetenschappers hebben ontdekt dat het gif van 's werelds dodelijkste spin erectiestoornissen op nog geen 20 minuten kan verhelpen. De interesse werd opgewekt nadat overlevers van de Braziliaanse zwerfspinnenbeet meedeelden dat hun seksleven opvallend verbeterd was.

De Braziliaanse zwerfspin (Phoneutria nigriventer), ook wel gekend als de bananenspin omwille van haar overzeese tripjes in fruitdozen, is de dodelijkste spinachtige op aarde. Wanneer niet tijdig wordt ingegrepen, sterven haar slachtoffers binnen het uur na de beet. Toch heeft dit agressieve gif blijkbaar ook voordelen. Zo werd ontdekt dat een specifieke stof in het gif op minder dan 20 minuten erectiestoornissen kan verhelpen.

Gemiddeld 1 op 10 mannen kampt ergens in zijn leven met een erectiestoornis. Hoewel medicatie als Viagra en Levitra voor een revolutie hebben gezorgd in de voorbije 10 jaar, is zeker niet elke man ermee geholpen. Ruim 30 procent ziet namelijk geen verbetering en de andere opties zijn allesbehalve populair. Zo kan medicatie rechtstreeks in de penis worden ingespoten of kan een pompje worden gebruikt waardoor de bloeddoorstroom manueel wordt gestimuleerd. Wetenschappers hopen nu een pil te ontwikkelen op basis van het spinnengif als effectief alternatief.

Uit het spinnengif werd de stof 'PnTx2-6' gepuurd en vervolgens ingespoten bij ratten met ouderdomsgerelateerde erectiestoornissen. PnTx2-6 blijkt een impact te hebben op de productie en uitstoot van stikstofoxide, verantwoordelijk voor het verwijden van de bloedvaten. Op minder dan 20 minuten werd de bloeddoorstroom in de genitalieën zodanig gestimuleerd dat er geen sprake meer was van een erectiestoornis. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys Knight - The Need To Be

Gladys Knight - The Need To Be

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gladys Knight & the Pips was een Amerikaanse R&B-groep uit Atlanta, Georgia rondom zangeres Gladys Knight. De overige leden waren familieleden van haar. De groep is vooral bekend van hits als Midnight train to Georgia en Baby don't change your mind.

Gladys Knight begon vanaf haar vierde te zingen in een kerkkoor. Haar ouders zongen in een gospelkoor. De moeder van Gladys schreef haar in 1952 als zevenjarige in voor Ted Macks Original Amateur Hour, een talentenjacht op televisie vergelijkbaar met Idols. Ze won de eerste prijs en een geldbedrag van 2000 dollar. Een jaar later trad ze op de tiende verjaardag van haar broer Merald op, bijgestaan door Merald, haar zus Brenda en haar neef en nicht William en Eleanor Guest. Een andere neef, James "Pip" Woods, vond dat ze van zingen hun beroep moesten maken en gaf hen zijn bijnaam: The Pips. Vanaf 1959  ging de groep daadwerkelijk optreden. Eleanor Guest en Brenda Knight verlieten echter in dat jaar de groep om een gezin te stichten. Ze werden vervangen door weer twee andere neven: Edward Patten en Langston George.


In 1989 ging de groep uit elkaar en ging Gladys Knight solo. Datzelfde jaar had ze als soloartiest haar grootste hit in Nederland en Vlaanderen met License to kill, de titeltrack van de gelijknamige James Bond-film. The Pips stopten met optreden. In 1996 werden Gladys Knight & the Pips opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Een jaar later trad Gladys toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormoonse kerk. Ze treedt nog steeds op en brengt af en toe een plaat uit, onder andere als dirigente van het Mormoonse gospelkoor Saints Unified Voices. Gladys Knight heeft sinds 2000 nog drie keer een Grammy Award gewonnen: voor haar soloalbum At last uit 2001, voor haar duet Heaven help us all met Ray Charles in 2005 en met haar gospelkoor in 2006.



» Reageer (0)
29-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom nerds een goede aanwinst kunnen zijn

Waarom nerds een goede aanwinst kunnen zijn


http://oi47.tinypic.com/2rf3tsl.jpg


Volgens nieuw onderzoek zouden bedrijven beter twee keer nadenken voor ze solliciterende 'nerds' afwijzen. Uit de bevindingen blijkt namelijk dat sociale uitsluiting een stimulans is voor zelfstandigheid en creatief denken.

Bijna iedereen komt ergens in zijn of haar leven wel eens in aanraking met sociale afwijzing, de ene al meer dan de andere. In een onderzoek aan de Johns Hopkins universiteit in Maryland werd aangetoond dat deze vorm van uitstoting creatief denkwerk stimuleert, zeker bij mensen die zelfstandig in hun schoenen staan.

"Afgewezen worden door de mainstream, bevestigt voor onafhankelijke mensen wat ze al weten, namelijk dat ze een buitenbeentje zijn. Voor wie zich anders voelt dan de massa, kan sociale uitsluiting een vorm van validatie zijn, een positieve reactie die creativiteit en productiviteit prikkelt", verklaart leidinggevend onderzoekster Sharon Kim. Daar tegenover staat uiteraard dat mensen die van nature een kuddedier zijn, net gedemotiveerd worden door sociale afwijzing.

Kim en haar team gingen de impact onderzoeken van afwijzing bij mensen die trots zijn om af te wijken van de norm. "We zien in deze maatschappij een groeiende bezorgdheid over sociale afwijzing dat vooral in een negatief daglicht komt te staan door de manier waarop media ermee omgaan. Uiteraard is pesten verwerpelijk, maar wat wij wouden aantonen is dat uitsluiting ook positief kan zijn, zeker bij mensen die waarde hechten aan onafhankelijkheid", klinkt het.

Ook de jobmarkt werd bij het onderzoek betrokken. Conclusie? Deze onafhankelijke 'nerds' zouden wel eens de creatieve denkers kunnen zijn waar managers naar op zoek zijn. Inventiviteit staat namelijk hoog aangeschreven als meerwaarde voor een bedrijf of organisatie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben ouders het recht om geslacht baby te bepalen?

Hebben ouders het recht om geslacht baby te bepalen?


http://oi45.tinypic.com/351b8y9.jpg


Jaarlijks vliegen heel wat Europese koppels naar Amerika, waar ze een fortuin neertellen om het geslacht van hun baby zelf te bepalen. De vraag die zich opdringt: hebben ouders het recht om hun voorkeur voor een bepaalde sekse af te dwingen?

Hoewel het om vrouwen uit verschillende Europese landen gaat, stamt het onderzoek zelf uit Groot-Brittannië. Genderselectie is verbannen uit het Verenigd Koninkrijk en daarom vliegen ouders in spe naar New York of Los Angeles om het evenwicht in hun gezin zelf te bepalen.

Eerder dit jaar bracht The Telegraph al aan het licht dat artsen illegale abortussen toestonden op basis van de sekse van het ongeboren kind. Dit lokte diepgaander onderzoek uit naar de genderselectie in Amerika.

Dokter Jeffrey Steinberg, opgeleid in het Verenigd Koninkrijk en werkzaam in New York, getuigt dat hij al meer dan 400 Britse koppels heeft geholpen sinds de start van deze 'dienst' enkele jaren geleden. In de vruchtbaarheidskliniek worden de bevruchte eitjes onderzocht en vervolgens wordt een embryo ingeplant met het verlangde geslacht. De techniek wordt PGD genoemd, kort voor 'pre-implantation genetic diagnosis'.

"New york is slechts 7 of 8 uurtjes vliegen voor de meeste Europeanen. Vooral voor Britten, Fransen, Duitsers, Spanjaarden en mensen uit het Midden-Oosten is dit ideaal", aldus Steinberg. Op zijn website staat volgende boodschap: "Als je zeker wil zijn dat je volgende kindje het geslacht heeft dat jij wil, is er geen betere methode dan PGD. Anders dan technieken op basis van spermascreening die voor 60 tot 70 procent accuraat zijn, belooft PDG een nauwkeurigheid van 100 procent".

Het selecteren van de sekse wordt doorgaans beperkt tot gezinnen met ernstige genetische afwijkingen in de familie. Nu wordt deze praktijk opengetrokken naar al wie het betalen kan. "Ouders komen naar ons vanuit alle hoeken van de planeet. We hebben al patiënten geholpen uit 147 verschillende landen die op zoek zijn naar de juiste balans in hun gezin of zichzelf willen verzekeren van het gewenste kindje", vertelt Steinberg.

Het verbod op dit selectieproces in Groot-Brittannië wordt als volgt verdedigd: "Eender welke praktijk gericht op het verzekeren dat een kind een bepaald geslacht krijgt boven het andere, kan niet worden toegestaan. Het testen op embryo's met als doel het geslacht te bepalen is eveneens verboden. Enkel wanneer er ernstige gendergerelateerde afwijkingen (mentaal of fysiek) in de familie zijn, kunnen dergelijke testen toegelaten worden".

Het selecteren van de sekse wordt doorgaans beperkt tot gezinnen met ernstige genetische afwijkingen in de familie. Nu wordt deze praktijk opengetrokken naar al wie het betalen kan. "Ouders komen naar ons vanuit alle hoeken van de planeet. We hebben al patiënten geholpen uit 147 verschillende landen die op zoek zijn naar de juiste balans in hun gezin of zichzelf willen verzekeren van het gewenste kindje", vertelt Steinberg.

Het verbod op dit selectieproces in Groot-Brittannië wordt als volgt verdedigd: "Eender welke praktijk gericht op het verzekeren dat een kind een bepaald geslacht krijgt boven het andere, kan niet worden toegestaan. Het testen op embryo's met als doel het geslacht te bepalen is eveneens verboden. Enkel wanneer er ernstige gendergerelateerde afwijkingen (mentaal of fysiek) in de familie zijn, kunnen dergelijke testen toegelaten worden". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude liefde roest niet: kwart mannen wil eerste vlam terug

Oude liefde roest niet: kwart mannen wil eerste vlam terug


http://oi48.tinypic.com/wtyh4y.jpg


Oude liefde roest niet. Het is niet zomaar een gezegde, maar wel eentje waar een grote waarheid in zit. Uit een recente rondvraag blijkt namelijk dat een kwart van de mannen graag terug samen zou zijn met zijn eerste lief. Met de ondervraagde vrouwen erbij gaat het om één op vijf.

Het zijn dus niet alleen mannen die hun ex-geliefde niet kunnen vergeten. Denk bijvoorbeeld maar aan supermodel Kate Moss, die op 21-jarige leeftijd een vier jaar durende relatie begon met acteur Johnny Depp. Enkele jaren na de breuk gaf ze toe: "Ik heb nog steeds niemand gevonden waar ik een lange tijd mee wil samen zijn. Ik denk niet dat ik mijn relatie met Johnny al volledig vergeten ben."

Het is dan ook geen verrassing dat velen na een tijdje terug contact zoeken met hun eerste geliefde. Zo'n 21 procent van de (Britse) proefpersonen gaf toe dat ze in het geheim een afspraakje zouden plannen met hun eerste vlam.

14 procent van de ondervraagden had dat al gedaan, hopend om de passie terug te doen oplaaien. Verder gaf één op de zes mannen toe dat hij nog steeds geheimelijk contact heeft met een ex-lief.

En hoewel vrouwen minder geneigd zijn om contact te zoeken met een ex, bekenden vier op de tien van degene die dat wel willen dat ze stiekem hopen om de man in kwestie opnieuw te verleiden.

Het opnieuw zoeken en houden van contact is tegenwoordig erg makkelijk, met dank aan de sociaalnetwerksites. Zo gaf 74 procent van de vrouwen aan dat ze Facebook gebruikten om een ex-vriend opnieuw te benaderen.

Mannen zijn dan weer meer geneigd om contact te houden via e-mail (33 procent) of via sms (31 procent).


Maar is contact houden met een ex wel een goed idee? De meeste psychologen zeggen van niet. Zij stellen dat het ophemelen van een oude relatie ongezond is en emotioneel beschadigend kan zijn.

Psycholoog professor Cary Cooper van de Lancaster University: "Onze eerste geliefde laat meestal een grote emotionele indruk na. Het is vaak een zeer krachtige ervaring en de herinnering blijft ons bij, als een aandenken aan meer zorgeloze, ongeremde dagen. We vergeten de jaloezie en en het liefdesverdriet en kijken naar die dagen door een roze bril."

En dat is een slecht idee, want 10 of 20 jaar later kan die relatie nooit meer hetzelfde zijn. "De omstandigheden zijn veranderd en je hebt veel meer verantwoordelijkheden", aldus professor Cooper.

Bovendien is het niet gezond om te vluchten naar een eerdere relatie. "Meestal willen mensen terug naar hun eerste geliefde omdat ze ongelukkig zijn in hun huidige relatie en bang zijn om de confrontatie aan te gaan. Dat gaat niet veranderen als je een oude vlam terugziet", aldus de professor. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tien seconden naar meer wilskracht: dat doe je zo

Op tien seconden naar meer wilskracht: dat doe je zo


http://oi45.tinypic.com/jtm9ms.jpg


Uit een nieuwe studie blijkt dat je niet meer hoeft te doen dan je spieren opspannen om je wilskracht een boost te geven, een onbewuste daad die al werd opgemerkt bij sterk gemotiveerde mensen vlak voor ze in actie schieten.

Aan de universiteit van Singapore werden mensen gevraagd om proeven te doen waarvoor je over een ijzeren wilskracht moet beschikken. Zo moesten ze hun handen zo lang mogelijk onderdompelen in ijswater, een gezonde maar  slecht smakende azijndrank drinken en een plaatselijke cafetaria bezoeken om daar alle zoete snacks links te laten liggen en iets gezonds te kopen.

Bij elke opdracht werd aan de helft van de deelnemers gevraagd bepaalde spieren op te spannen door van hun handen vuisten te maken, een pen stevig tussen de vingers te klemmen of bij het zitten hun hielen van de grond te heffen. Zelfcontrole stond bij iedere proef centraal en uit de resultaten blijkt dat de spierspanning wel degelijk een positieve impact heeft. De 'spierspannende' groep doorstond de opdrachten dan ook het beste.

De volgende keer dat je wilskracht wegsijpelt, span dan een spier: maak een vuist, trek je biceps samen of duw simpelweg je duim tegen je wijsvinger. (br.hln)



» Reageer (0)
27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintigers stapelen kleine schulden op tot diepe put

Twintigers stapelen kleine schulden op tot diepe put


http://oi49.tinypic.com/6rq5g6.jpg


Steeds meer mensen tussen 20 en 35 jaar stapelen kleine schulden op, niet zelden tot een put van 25.000 euro. Daardoor moeten deurwaarders de laatste tijd erg vaak bij jongeren over de vloer komen, zo schrijft De Morgen vandaag.

"Ik zie regelmatig dossiers waarbij jonge mensen meer dan behoorlijk verdienen, en ik vraag me af hoe ze zo snel in de schulden belanden", zegt Ivo Goeyens, voorzitter van de Nationale Kamer van Deurwaarders.

Typisch bij twintigers en jonge dertigers is de opstapeling van kleine schulden. Jonge mensen kopen nu eenmaal veel, van laptops en smartphones over citytrips en een tweede wagen. De drang om aan de consumptiemaatschappij mee te doen is bij hen heel sterk.

"Het is een maatschappelijke norm die jonge mensen op kosten jaagt, en voor de stomste dingen eerst. Ik ken jonge gezinnen die leningen aangaan om hun skivakantie te kunnen betalen. Tegelijk is er een ongelooflijk gebrek aan kennis, en dus ook een grote nood aan vorming en inzicht over hoe we met geld moeten omgaan", aldus Hans Bonte, OCMW-voorzitter in Vilvoorde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpleegster heeft honderd orgasmes per dag

Verpleegster heeft honderd orgasmes per dag


http://oi48.tinypic.com/116q807.jpg


Het leven van Kim Ramsey is geen pretje. De 44-jarige verpleegster uit New Jersey leidt aan een aandoening waardoor ze tot honderd orgasmes per dag heeft.

De vrouw is permanent seksueel opgewonden. Met haar auto over een verkeersdrempel rijden, een ritje op de metro of zelfs het huis dweilen, kunnen haar seksueel hoge toppen doen scheren.

Wat voor vele vrouwen een droom lijkt, is voor Kim een nachtmerrie. Ze ervaart haar orgasmes als erg pijnlijk en uitputtend. Door haar aandoening kan zij geen normale relatie in stand houden.

De vrouw lijdt aan het ongeneeslijke Persistent Genital Arousal Disorder. Volgens de dokters is de ziekte te wijten aan cystes op haar ruggengraat. Die zijn ontstaan nadat Kim tien jaar geleden van een trap viel.

Haar probleem kwam voor het eerst aan het licht nadat ze in 2008 voor het eerst seks had met een nieuwe partner. "Ik had gedurende vier dagen het ene orgasme na het andere", getuigt de vrouw. "Ik dacht dat ik gek werd. Ik probeerde mijn opwinding de kop in te drukken door op een zak diepvieserwten te gaan zitten, maar dat hielp geen zier". Door haar aandoening liep deze relatie op de klippen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleegouders vangen Antwerpse vondeling Adriaan op

Pleegouders vangen Antwerpse vondeling Adriaan op


http://oi46.tinypic.com/n30mko.jpg


Adriaan De Kleine, de baby die vorige maand in de vondelingenschuif in Antwerpen werd gelegd, heeft een pleeggezin toegewezen gekregen. Die familie wil hem ook definitief adopteren, maar de natuurlijke moeder heeft eerst nog vijf maanden de tijd op contact op te nemen.

"Het gaat allemaal zeer goed met hem. Zoals vooropgesteld is er een pleeggezin gevonden voor Adriaan, maar het is wel een heel bijzonder pleeggezin", zegt Leen Verbist, OCMW-voorzitster van Antwerpen.

De pleegouders hebben aangegeven dat ze Adriaan willen adopteren, maar daarvoor moeten ze nog vijf maanden wachten. Volgens de wet kan de natuurlijke moeder tijdens de eerste zes levensmaanden van Adriaan nog beslissen om terug te komen op haar beslissing. In dat geval zal zij altijd haar kind terugkrijgen. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai zet politie op verkeerde been

Papegaai zet politie op verkeerde been


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/6/3/20120826193253/media_xll_5112348.jpg


De politie in Rome is met spoed uitgerukt na een telefoontje van een buurvrouw over een eenzaam kind dat in nood verkeerde en steeds "mama, mama" riep. Bij aankomst vonden de agenten echter geen angstig kind, maar een welbespraakte papegaai, aldus het Italiaanse persbureau Ansa.

De verbaasde bewoner vertelde dat zijn papegaai niet alleen mooi kon fluiten, maar ook 'mama' kan zeggen met de stem van een klein kind. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!