Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanessa Paradis - Be My Baby

Vanessa Paradis - Be My Baby

Klik op de foto om haar te beluisteren






Vanessa Chantal Paradis (Saint-Maur-des-Fossés (Val-de-Marne), 22 december 1972) is een Franse zangeres en actrice.

Vanessa Chantal Paradis wordt geboren op 22 december 1972 in Saint-Maur-des-Fossés, een voorstad van Parijs. Ze groeit op in een andere voorstad, Villiers-sur-Marne. Ze is het eerste kind van André en Corinne Paradis. Als Vanessa 11 jaar is krijgt ze een zusje, Alysson Paradis. Vanessa's oom is de in Frankrijk bekende komediant, Didier Pain. Hij kent de pianist van het Franse televisieprogramma "L'école des fans" gepresenteerd door Jacques Martin. Vanessa mag op zevenjarige leeftijd optreden in het programma, waar ze een liedje zingt uit de musical Emilie Jolie: Emilie Jolie et le Grand Oiseau.



» Reageer (0)
05-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kat praat tegen je, je begrijpt ze alleen niet

Je kat praat tegen je, je begrijpt ze alleen niet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/0/3/20150505123623/media_xll_7685088.jpg

Die vreemde blik die je kat je soms geeft, betekent wel degelijk iets. Je kat probeert met je te communiceren, maar het is moeilijk om uit te maken wat ze juist wil vertellen.

Dr Sharon Crowell-Davis, professor dierengeneeskunde aan de universiteit van Georgia, vertelde op de International Association of Animal Behaviour Consultants' 2015 Feline Behaviour Conference dat katten constant onze aandacht proberen trekken. "Wanneer we een hele dag zijn weggeweest en onze kat komt tegen ons aanwrijven, is dat een vriendelijke begroeting die ook gebeurt tussen katten onderling", vertelt Crowell-Davis.

Onze katten communiceren dus met ons, maar of we ze ooit volledig zullen kunnen begrijpen is niet zo waarschijnlijk. Er bestaat immers geen algemene kattentaal: katten gebruiken hun eigen taal om met hun baasjes te communiceren. "Een kat kan bijvoorbeeld spinnen als ze blij is, maar ook als ze ziek is", zegt John Bradshaw van de universiteit van Bristol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoorstelbaar: smokkelaars proppen levende kaketoes in lege flessen

Onvoorstelbaar: smokkelaars proppen levende kaketoes in lege flessen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/11/1/20150505112329/media_xll_7684861.jpg

24 kaketoes, geklemd in een lege fles water: de Indonesische politie heeft een wel zeer schrijnend geval van dierenmishandeling ontdekt.

Meedogenloze smokkelaars propten de dieren in het veel te kleine oppervlak om ze voorbij de luchthavendouane te loodsen. Nadat ze bevrijd waren uit hun netelige positie kreeg elke vogel een medische check-up.

De kleine geelkuifkaketoe wordt ernstig met uitsterven bedreigd. De populatie is drastisch afgenomen als gevolg van de illegale maar levendige vogelhandel in Indonesië. Eén kaketoe kan zo'n 900 euro opleveren. Volgens een recente studie zijn er nog slechts 7.000 exemplaren in leven.

Ook papegaaien zijn gegeerd wild: jaarlijks worden er tienduizend stuks gevangengenomen op het eiland Halmahera. Ongeveer 40 procent sterft tijdens het smokkelproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Bush - Running Up That Hill

Kate Bush - Running Up That Hill

Klik op de foto om haar te beluisteren






Catherine (Kate) Bush (Bexleyheath (Kent), 30 juli 1958) is een Britse zangeres.

Haar experimentele inslag heeft ervoor gezorgd dat ze wordt gewaardeerd door veel collega-muzikanten, en verder door een niet overdreven grote, maar wel zeer toegewijde schare fans. Dat blijkt uit het feit dat haar platen altijd goed verkopen, hoewel ze voor het maken van een album vaak meerdere jaren de tijd neemt; voor Aerial zelfs twaalf jaar.


» Reageer (0)
04-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams weeshuis in Nepal heeft 400.000 euro nodig

Vlaams weeshuis in Nepal heeft 400.000 euro nodig

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/7/7/20150504071322/media_xll_7681627.jpg

Shangrila, het Vlaamse opvangtehuis in Kathmandu, staat nog recht. Maar daarmee is ook alles gezegd. Het gebouw kan elk moment instorten. Voor de 70 weesjes en straatkinderen is tijdelijk elders onderdak gezocht. "Maar we willen ze zo snel mogelijk weer bij ons", zegt Wim De Becker. "In een nieuwbouw, bestand tegen de zwaarste aardbevingen."

"We hebben geluk gehad dat we in een stevig huis wonen", zegt Wim De Becker van Shangrila. "Alles staat nog recht. Maar het gebouw is rijp voor de sloop. Het steunt helemaal tegen de gevel van de buren. Niemand mag er nog in." Naast Shangrila, een Vlaams initiatief dat al 20 jaar kinderen opvangt in Kathmandu, is een noodopvangtehuis opgericht in een tent. "Maar de meeste kinderen zijn intussen vertrokken. We hebben voor hen een plek gevonden in andere tehuizen, of ze zijn voor eventjes teruggekeerd naar hun familie."

De Becker wil zo snel mogelijk een nieuw opvanghuis voor zijn weesjes. "Ons huidige gebouw huurden we van een rijke Nepalees die is uitgeweken naar Japan. Opnieuw huren doen we liever niet. De komende jaren zullen hier nog aardschokken plaatsvinden, mogelijk nog erger dan wat we vorige week hebben meegemaakt. Dan zou het dom zijn om ons geld te investeren in een slechtgebouwd huurhuis, en over een paar jaar hetzelfde probleem te hebben." Daarom wil Shangrila zo snel mogelijk een eigen tehuis bouwen. "Het moet bestand zijn tegen de allerzwaarste aardschokken. We willen onze kinderen behalve een goeie ook een veilige thuis geven. Nepalese aannemers denken dat ze voor 400.000 euro een nieuw huis voor ons kunnen bouwen. Hopelijk kunnen we snel zo veel geld bij elkaar halen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt deze injectie voor eens en altijd een eind aan kanker?

Maakt deze injectie voor eens en altijd een eind aan kanker?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/15/12/20150504092459/media_xll_7681992.jpg

Is de remedie tegen kanker eindelijk gevonden? Wetenschappers aan de universiteit van Stanford zijn hoopvol dat hun injectie de toekomst van de geneeskunde voor eens en voor altijd zal veranderen.

Een nieuw soort injectie zou ervoor kunnen zorgen dat vergevorderde kanker wordt genezen. Dat beweert een onderzoeksteam aan de Stanford-universiteit. De injectie in kwestie zou ervoor zorgen dat ons immuunsysteem de kankercellen aanvalt, waar ze worden uitgeroeid. Dit zou niet alleen zijn voor tumoren, maar ook voor kankercellen die verder in het lichaam zijn afgedwaald.

Professor Edgar Engleman, één van de wetenschappers achter het onderzoek is bijzonder hoopvol: "Je kan echt zien hoe de tumor wordt uitgeroeid". Het grote voordeel aan deze injectie is trouwens dat ze geschikt is voor verschillende types kanker, en dus niet is toegespitst op één specifieke vorm.

"Het proces baseert zich op hetzelfde mechanisme waardoor een dierenlichaam een orgaantransplantatie afstoot", aldus Engleman. "De antilichamen in je lijf detecteren een vreemde substantie -in dit geval kankercellen- en binden zich hieraan. Vervolgens worden de T-cellen in je lichaam gealarmeerd, die op hun beurt het vreemde weefsel aanvallen en vernietigen."

"Binnen het uur na zo'n injectie is het tumorweefsel al compleet bedekt met antilichamen", aldus Yaron Carmi, de hoofdresearcher van het project. "Door een chemische stof toe te voegen aan de injectie, die ervoor zorgt dat de cellen die het signaal doorsturen naar de T-cellen groter worden, is dit een bijzonder effectieve manier om kanker voor eens en altijd uit te roeien. Bovendien werkt deze injectie voor zes verschillende types kanker: twee soorten melanomen, lymfoom-, borst-, long- en pancreaskanker.

Hoewel het onderzoek voorlopig alleen werd getest op levende muizen zijn de onderzoekers hoopvol. "In vitro onderzoek op menselijke kankercellen toont een gelijkaardig effect aan", aldus Carmi.

Er is uiteraard nog heel wat onderzoek nodig vooraleer deze injectie ook in de praktijk zal gebruikt worden, maar de onderzoekers zijn hoopvol dat dit relatief snel kan gaan, vooral omdat de chemische stoffen in de injectie al eerder tijdens klinische proeven werden gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse verliest 400 kilogram!

Amerikaanse verliest 400 kilogram!

Marya Rosales woog in 2008, 500 kilogram

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/6/2/20150504082300/media_xll_7681847.jpg

Marya Rosales doet van zich spreken op het internet. De Amerikaanse nam de schuld voor de dood van een kind op zich maar de politie geloofde haar niet. Toch besloot ze om af te slanken en dat deed ze drastisch. Vandaag is ze 400 kiolgram lichter!

In 2008 stierf haar neefje van twee. Haar zus had het jongetje omgebracht maar Marya wou haar een gevangenisstraf besparen. Ze diste het verhaal op dat de jongen onder haar immense gewicht gestikt was. De Texaanse woog toen 500 kilogram.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/1/10/20150504082615/media_xll_7681825.jpg



Haar verhaal klonk ongeloofwaardig voor justitie en een autopsie maakte duidelijk dat ze niets te maken had met de dood van de jongen. De zaak werd een keerpunt in haar leven. Ze besloot om drastisch te vermageren en onderging in totaal ook 11 ingrepen. Vandaag zeven jaar later, weegt ze nog amper 100 kilogram en blijft ze diëten. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe doet ze het toch? Nog maar net bevallen en Kate is één en al elegantie

Hoe doet ze het toch? Nog maar net bevallen en Kate is één en al elegantie

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/16/3/20150503072038/media_xll_7679613.jpg

Wie spendeert er twee en half uur zwetend en kreunend op de bevallingstafel, gooit vervolgens een leuk jurkje over het hoofd en ziet er fantastisch uit? Kate Middleton natuurlijk. Of zo lijkt het toch, want toen de Britse zich gisteren enkele uren na haar bevalling voor het eerst weer publiekelijk vertoonde, zag ze er uit om door een ringetje te halen. Bevalling? Waar?

Waar de meesten onder ons niet eens de moed vinden om hun haren te kammen of eindelijk het perfecte excuus hebben om de komende weken enkel en alleen in joggingbroek rond te lopen, staat kersverse mama Kate na amper een paar uur weer te glunderen in een paar hoge hakken, een designer jurk en perfect gekapte haren. We kunnen u alvast geruststellen: dat doet ze niet alleen en u hoeft er echt zelf niet zo bij te lopen na de bevalling (integendeel, joggingbroeken inslaan is geheel gerechtvaardigd).

Qua outfit zet Kate de traditie voort. Net zoals bij de geboorte van baby George koos Kate voor een jurk van designer Jenny Packham (met een prijskaartje van zo'n 3.500 euro), gecombineerd met een paar nude pumps.

De outfit terzijde, wilt u na de bevalling ook graag uw bezoekers onder ogen komen met perfect gekapte krullen? Dan is het wellicht een goed idee om net als Kate een kapper naar het ziekenhuis te laten komen. De vaste haarstyliste van het Britse koningshuis, Amanda Cook Tucker, zakte immers af naar het kraambed om de Duchess van een prachtige bos krullen te vooorzien.

Haar make-up doet Kate dan weer liever zelf. Zo verklapte ze aan het blad Us dat ze voor haar ogen het liefst het alom geprezen Naked oogschaduwpallet van Urban Decay gebruikt, in combinatie met de Hypnose mascara van Lancome. Of Kate zelf haar toiletzak mee had naar het ziekenhuis is niet zeker, maar ze zag er hoe dan ook picture perfect uit met een subtiele bruine oogmake-up en een perzikkleurige blush. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe u in 1 minuut in slaap kunt vallen

Hoe u in 1 minuut in slaap kunt vallen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Heeft u last van stress en kunt u daardoor 's avonds de slaap maar moeilijk vatten? Dan biedt deze ademhalingstechniek van Harvard-doctor Andrew Weil u misschien dé oplossing.

Stress, het wordt wel eens de ziekte van onze tijd genoemd. Dat stress gevolgen heeft voor uw gezondheid, zal niet verbazen. Het hangt van persoon tot persoon af hoe die stress zich manifesteert. Sommigen hebben last van een versnelde ademhaling, anderen van gespannen spieren of een verhoogde bloeddruk.

Wie last heeft van stress, heeft vaak moeite in te slapen, omdat al deze symptomen sterker voelbaar worden op het moment u de slaap probeert te vatten.

4-7-8

Doctor Andrew Weil, die in 1968 zijn titel behaalde aan Harvard University, pleit er daarom voor zich te concentreren op de ademhaling. "Diep ademhalen heeft invloed op de fysiologie en denkprocessen, inclusief je humeur. Door je simpelweg te concentreren op je ademhaling, kan je je stilaan ontspannen", schrijft Weil op zijn website. Hij promoot er de ademhalingstechniek '4-7-8'.

Het opzet van de oefening is simpel:
1. Plaats het tipje van je tong tegen je gehemelte, net voor je voorste boventanden. Houd je tong daar gedurende de hele oefening.
2. Adem alle lucht in je longen uit via je mond. Maak daarbij een 'woosh'-geluid.
3. Sluit je mond en adem traag in door je neus terwijl je innerlijk tot vier telt.
4. Houd je adem in tot je innerlijk tot zeven hebt geteld.
5. Adem opnieuw uit door je mond terwijl je innerlijk tot acht telt. Maak opnieuw het 'woosh'-geluid van stap 2.
6. Herhaal deze lus nog drie keer, zodat je de cyclus vier keer hebt gedaan.

Kort samengevat: Adem 4 tellen in, houd je adem 7 tellen in en adem vervolgens 8 tellen uit.

Alina Gonzalez, auteur van het artikel 'Hoe ik leerde in 1 minuut in slaap te vallen' op de website Byrdie, zegt dat de oefening haar hielp om in een stresserende periode makkelijker in te slapen. Misschien ook een trucje voor u om uit te proberen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield -Never, Never Gonna Give You Up

Lisa Stansfield -Never, Never Gonna Give You Up

klik op de foto om haar te beluisteren






Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest


» Reageer (0)
02-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgrootmoeder (91) deinst niet terug voor een bungeesprong

Overgrootmoeder (91) deinst niet terug voor een bungeesprong

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dat de 91-jarige Mary Manssen een echte waaghals is, hoeft niet gezegd. Ondanks haar hoge leeftijd sprong de vrouw onlangs immers zonder veel aarzelen van een brug in Nieuw-Zeeland en liet de jongere generaties even zien hoe het moet. En ze mocht daarmee een nationaal record achter haar naam zetten.

"Toen ik [op het platform stond], had je de toeschouwers moeten horen. Het was gewoon geweldig. Ik was vastbesloten het te doen en ik heb het ook gedaan", vertelde Manssen aan de Otago Daily Times. "Er is eigenlijk niets aan", klonk het tegenover een andere website.

Ze begon in 2008 aan haar carrière als bungeejumper, nadat haar man Frank stierf. Ze was toen 84. Intussen heeft ze er ook een helikoptervlucht op zitten en is ze van plan te gaan parasailing. Naar eigen zeggen had haar man liever niet dat ze zulke avonturen uithaalde, maar sinds zijn dood doet ze dat dus wel. "Ik ben stout geweest", grapt de kranige dame.

Manssen heeft zeven kinderen, 18 kleinkinderen, 35 achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind. En nu mag ze zich dus ook de oudste vrouwelijke bungeejumper van Nieuw-Zeeland noemen. Al moet ze nog even wachten voor ze ook de oudste vrouw ter wereld is die zich ooit aan een bungeesprong waagde: de Finse Margit Tall deed het immers op 96-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader van drie jonge kindjes stapt uit het leven anderhalve maand na overlijden vrouw

Vader van drie jonge kindjes stapt uit het leven anderhalve maand na overlijden vrouw

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/12/2/20150502095645/media_xll_7677977.jpg

Soms is verdriet te groot om de draad van het leven weer op te pikken. Amper anderhalve maand nadat zijn 34-jarige echtgenote overleden was aan hartfalen, is een 36-jarige man uit Waregem gisteren uit het leven gestapt. Hij laat drie kinderen achter, van 2, 5 en 6 jaar.

Het was een bijzonder aangrijpend beeld: tijdens de uitvaart van zijn echtgenote Patricia Declerck, op 21 maart, zette Klaas Galle zich samen met zijn drie kinderen op de grond in de parochiekerk Heilige Familie. De vader pakte dochters Alexine (6) en Romanie (2) en zoontje Amaury (5) vast alsof hij ze nooit meer wilde loslaten.

"Weet je nog wat ik zei dat je moest doen als er iets met mij zou gebeuren?", zei hij toen. "De belofte die je toen gemaakt hebt, zal ik waarmaken. Ik hou me sterk voor de kindjes, omdat ik weet dat ze alles voor je waren."

Klaas Galle kon het verdriet na het overlijden van zijn Patricia echter niet verwerken. De man kreeg de voorbije weken erg veel steunbetuigingen, maar ook die konden zijn pijn niet wegnemen. Klaas Galle zou in 2016 tien jaar getrouwd geweest zijn met Patricia Declerck. Hun drie kinderen kunnen nu enkel nog rekenen op de liefde van de familie.

Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150501161702/media_xll_7676055.jpg

Kleren maken de man, of daar gingen wij althans toch vanuit. Uit een onderzoek van de Columbia Universiteit blijkt nu echter dat kleren de kijk op de wereld van mannen verandert.

De studie onderzocht voornamelijk of formele kleren zoals een maatpak, de kijk op de wereld van mensen kan veranderen. "Wanneer mannen een kostuum dragen, voelen ze zich meteen machtvoller en dat verandert hun kijk op alles anders," vertelt Abraham Rutchick, een onderzoeker en psycholoog. Hoewel je zou denken dat het hen arroganter zou maken, is dat net niet het geval. Een kostuum maakt mannen net solidair en ook positiever ingesteld.

Mannen zouden ook minder impulsieve beslissingen maken en alles rationeler bekijken. Al zou kritiek ook bij mannen in pak harder aankomen, dan bij mannen in een alledaagse plunje. Volgens de onderzoekers is dat zowel het geval bij dagelijkse kostuumdragers als bij mannen die slechts een keer per jaar hun maatpak bovenhalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's

Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/4/7/20150502054459/media_xll_7677697.jpg

In de Amerikaanse staat Missouri zijn tientallen baby's misschien onterecht voor adoptie opgegeven door een ziekenhuis in St. Louis. Arme zwarte vrouwen die daar bevielen tussen de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd verteld dat hun kinderen waren overleden, maar nu blijkt dat dat misschien helemaal niet waar was.

De zaak kwam aan het licht nadat een moeder en dochter na 49 jaar werden herenigd, terwijl het ziekenhuis tijdens de geboorte had gezegd dat het meisje was gestorven. Ze vonden elkaar via Facebook.

De advocaat van het tweetal heeft inmiddels van meer dan twintig andere zwarte vrouwen te horen gekregen dat ook zij misschien slachtoffer zijn geworden van babyfraude. Verpleegsters zeiden dat hun baby's dood waren en de moeders mochten hun kinderen daarna niet meer zien. Ook zijn er geen overlijdensaktes, aldus de advocaat die een groot onderzoek op poten wil zetten naar de zaak. De advocaat denkt dat de baby's werd geadopteerd door zwarte gezinnen uit de middenklasse.

Het ziekenhuis is inmiddels gesloten, maar oud-medewerkers ontkennen dat er ooit baby's zijn geadopteerd van wie de ouders dat niet wisten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeleeuwpup dwaalt over straat in San Francisco

Zeeleeuwpup dwaalt over straat in San Francisco

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/15/3/20150502062111/media_xll_7677708.jpg

Een jonge zeeleeuw is deze week opgepakt in de Amerikaanse stad San Francisco. De pup was uit zee geklommen en hobbelde over straat. Wetenschappers waarschuwen dat dit vaker kan gebeuren nu oceanen wereldwijd opwarmen.

De zeeleeuw werd donderdag onder een auto gevonden en probeerde weg te komen toen medewerkers van een dierenopvang hem wilden vangen. Uiteindelijk lukte het hen het kleintje te pakken en in een kratje mee te nemen naar het Marine Mammal Center.

Daar kwam een dierenarts erachter dat de zeeleeuw een recidivist was. In februari werd het diertje verderop langs de kust in de staat Californië ook op het droge gevonden. Toen werd hij behandeld voor ondervoeding en longontsteking en daarna weer terug in de oceaan gezet. Hij kreeg de naam 'Rubbish' ('Onzin').

Volgens de Amerikaanse Oceaan- en Atmosfeerdienst zijn er dit jaar al meer dan 1.800 zeeleeuwpups gestrand door de opwarmende oceaan en teruglopende voedselvoorraden in zee. Dat aantal is meer dan in heel 2014 bij elkaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Ray Vaughan - The Sky Is Crying

Stevie Ray Vaughan - The Sky Is Crying

Klik op de foto om hem te beluisteren






Stevie Ray Vaughan (Dallas (Texas), 3 oktober 1954 – Chicago (Illinois), 27 augustus 1990) was een Amerikaanse blueszanger en -gitarist.

Geïnspireerd door zijn oudere broer Jimmie begon Stevie Ray reeds op jonge leeftijd gitaar te spelen. Hij bleek erg getalenteerd en speelde al snel in een aantal lokale bandjes. In 1972 stopte Vaughan met studeren om zich volledig te kunnen concentreren op muziek. Stevie Ray wist niet goed wat hij voor carrière wilde; naar eigen zeggen was muziek zijn enige uitweg. Daarom verhuisde hij naar Austin, Texas en werd daar beroepsartiest.

In het begin van de jaren 70 speelde Vaughan samen met Doyle Bramhall in de band The Nightcrawlers. Hierna speelde hij een aantal jaren in The Cobras. Deze band was vrij populair in Austin. In 1976 vormde hij een bandje genaamd "Triple Threat Revue". In 1979-1980 veranderde de band van naam en noemde zich Double Trouble.

In 1982 werd Stevie Ray tijdens het Montreux Blues Festival opgemerkt door David Bowie. Deze was zo onder de indruk van Vaughan dat hij hem vroeg mee te werken aan zijn nieuwe cd 'Let's Dance'. Naar aanleiding van datzelfde optreden bood Jackson Browne zijn opnamestudio aan waar het eerste album van Double Trouble (Texas Flood) werd opgenomen. Hierop volgde een contract voor Stevie Ray en zijn band met Epic Records.

Voor de band was dit het begin van een internationale carrière. Hun album Texas Flood werd uitgegeven in 1983 en ze mochten dat jaar ook voor het eerst in de bekende televisieshow "Austin City Limits" optreden. Hierna ging het steeds voorspoediger met Double Trouble. De groep nam ongeveer elk jaar een nieuw album op (o.a. Couldn't Stand The Weather, Live Alive en Soul to Soul).

In de loop der jaren raakte Stevie Ray verslaafd aan drank en drugs. In 1986 stortte hij als gevolg hiervan in tijdens een tournee. Hij werd later dat jaar opgenomen in een ontwenningskliniek, waar hij zijn beide verslavingen wist te overwinnen.

In 1989 werd het album In Step opgenomen. Met deze lp won Stevie datzelfde jaar een prestigieuze Grammy Award. Hij werd nogmaals uitgenodigd om op te treden in het televisieprogramma "Austin City Limits". De twee optredens voor dit programma werden later op video uitgegeven onder de naam Live From Austin Texas. In 1990 nam hij samen met zijn broer Jimmie een cd op genaamd Family Style.

Dit was één van de laatste hoogtepunten in zijn leven. Hij stierf in de middag (12u50) van 27 augustus 1990 tijdens een tragisch helikopterongeluk. Hij had die avond opgetreden op het "Alpine Valley Festival", samen met sterren als Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton. Stevie Ray Vaughan werd 35 jaar oud.

In 1991 verklaarde Ann Richards, de toenmalige gouverneur van Texas, 3 oktober tot "Stevie Ray Vaughan Day". Een jaar later in 1992 bracht gitaarfabrikant Fender de Stevie Ray Vaughan Signature Stratocaster op de markt. Voor zijn overlijden had Vaughan samen met Fender deze gitaar ontworpen. In 1994 werd een standbeeld ter nagedachtenis van Stevie Ray onthuld aan de oever van het meer van Austin.




» Reageer (0)
01-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een gezellige 1 mei

Ik wens iedereen een gezellige 1 mei


http://oi44.tinypic.com/2a5lpx2.jpg

Een boeketje gelukbrengertjes voor jullie van mij xxx


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je de perfecte cappuccino zonder een melkopschuimer

Zo maak je de perfecte cappuccino zonder een melkopschuimer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/9/6/20150430183552/media_xll_7674591.jpg

Aangezien je favoriete koffiebar vandaag waarschijnlijk gesloten is, schotelen wij je een simpel trucje voor waarmee je in een handomdraai een lekkere cappuccino maakt, zonder melkopschuimer. Bedank ons gerust later.

Wat heb je nodig
-    Melk (gaat het makkelijkst met volle)
-    Een lege confituurpot of een ander glazen bokaal
-    Microgolfoven

Zo werkt het
Warm de melk op in een pannetje of nog gemakkelijker: in de microgolf. Giet het over in een lege confituur pot, draai goed vast, en schudden maar. Na pakweg drie minuten schudden heb je heerlijk melkschuim. Ga wel niet eeuwig door, want dan krijg je boter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelovige Italiaan legde tot twee keer toe af toen paus hem opbelde

'Ongelovige' Italiaan legde tot twee keer toe af toen paus hem opbelde

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/14/5/20150501090824/media_xll_7675820.jpg

De Italiaan Franco Rabuffi werd maandag drie keer gebeld door de paus, maar geloofde tot twee keer toe niet dat het echt de leider van de Rooms-Katholieke Kerk was die hem belde. Hij verbrak daarom de verbinding. Pas bij de derde maal, nam hij het telefoontje serieus.

Rabuffi had eerder een brief gestuurd naar paus Fransiscus, omdat hij ziek is. Die heeft de gewoonte om regelmatig terug te bellen naar mensen die hem hebben geschreven.

Dit keer was Rabuffi dus de gelukkige, maar hij dacht dat iemand hem voor de gek hield. "Ik was sprakeloos, maar de paus redde me, want hij vond het wel grappig wat er gebeurd was,'' vertelde Rabuffi aan de Vaticaanse krant L'Osservatore Romano.

Woensdag stond Rabuffi oog in oog met de kerkvader, tijdens de audiëntie. Daar bood hij, samen met zijn vrouw, nogmaals zijn excuses aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze vrouw (60) sliep jaren tussen het vuil tot deze man een minihuisje bouwde

Dakloze vrouw (60) sliep jaren tussen het vuil tot deze man een minihuisje bouwde

Klik op de foto om de video te bekijken


Een zestigjarige oma heeft eindelijk een dak boven haar hoofd dankzij een fantastisch initiatief van Elvis Summers uit Los Angeles. De man bouwde met zijn eigen geld en in zijn vrije tijd een mobiel minihuisje voor de dakloze 'Smokey'. Een prachtige bekroning van een ongewone vriendschap.

De vrouw had de gewoonte om 's morgens door de wijk van Summers te passeren op zoek naar recycleerbare spullen. Zo raakten ze aan de praat en ontstond er een onwaarschijnlijke band.

Op een morgen las Summers een artikel in de krant over een man in Oakland die minihuisjes bouwde met afvalmateriaal en dat inspireerde hem om hetzelfde te doen voor Smokey. En dus ging hij aan de slag.

De goedhartige man stelde het betalen van enkele rekeningen uit om 500 dollar (omgerekend 450 euro) te kunnen investeren in de bouw van het huisje voor Smokey. Het kostte hem vijf dagen om het kleine onderkomen te bouwen. Voor de eerste maal in tien jaar kon Smokey een bordje hangen op de deur met de tekst 'Home Sweet Home'. Haar geluk kon niet op!

"Ik had geen (bouw)vergunning voor het minihuisje, dus bouwde ik het maar op straat voor het flatgebouw waar ik zelf woon", zei Summers. De man was zo slim om er wielen onder te monteren. "De lokale politie heeft geweldig 'cool' gereageerd", vond de man. "Ze steunen ons zolang we het minihuisje elke 72 uur op een ander plekje zetten."

Summers monteerde de beelden van de bouw in een timelapsevideo die al meer dan twee miljoen keer werd bekeken. "Ik heb ondertussen al zo veel dakloze mensen ontmoet die graag zouden willen dat ik ook voor hen een minihuisje maak", verklaarde de barmhartige Samaritaan. Dus heeft hij de hulp ingeroepen van de burgemeester van Los Angeles en een crowdfunding-campagne opgezet om meer minihuisjes te kunnen bouwen. De voldoening die het project hem geeft, is alvast onbetaalbaar. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!