Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


http://oi46.tinypic.com/n12fdi.jpg

 
De kleine groene sabelsprinkhaan, een broertje van de grote groene sabelsprinkhaan, is een nieuwe sprinkhaansoort voor Vlaanderen. De soort werd afgelopen zomer gehoord en gezien in Destelbergen en is volgens Natuurbericht.be allicht meegelift met vakantiegangers uit Frankrijk of Duitsland.

Eind juli werd een zingend mannetje gehoord in een tuin in Destelbergen, een maand later werd op ongeveer twee kilometer van deze locatie een tweede zingend mannetje aangetroffen dat zich schuilhield in de vegetatie van een droge greppel. "Het ontbreken van waarnemingen elders in Vlaanderen, op één onzekere waarneming in Limburg na, en het feit dat de soort geen goed vliegvermogen heeft, wijst erop dat deze dieren hier niet op eigen kracht zijn geraakt", aldus Marjan Speelmans van Saltabel, de sprinkhanenwerkgroep van Natuurpunt.

De grote groene sabelsprinkhaan is wellicht onze meest bekende sabelsprinkhaan, vooral door het achtergrondgeluid van de zingende mannetjes. Alhoewel voor het ongeoefende oog de grote en de kleine groene sabelsprinkhaan sterk op elkaar lijken, zijn ze relatief makkelijk te onderscheiden. "De kleine groene sabelsprinkhaan heeft kortere vleugels in vergelijking met die van zijn grote broer, waar de voorvleugels tot ver voorbij de achterknie reiken." Bijkomend determinatiekenmerk is het ratelachtige tot zoemende geluid van zingende mannetjes.

Het verspreidingsgebied in Europa strekt zich uit ten oosten van de lijn Bremen-Frankfurt tot voorbij de Oeral, tussen 40 en 60 graden noorderbreedte. De soort werd in het meest zuidelijke gedeelte van Wallonië, in de valleigebieden van de Lesse, Lomme, Semois en hun zijbeken, voor het eerst in de jaren 80 opgemerkt, maar populaties blijven er geïsoleerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels

'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/14/4/20121102123655/media_xll_5292964.jpg


De omstreden Belgische kunstenaar Jan Fabre is vorige week in Antwerpen met knuppels bewerkt. Fabre maakte onlangs opnames voor een film over zijn werk, waarbij in het Antwerpse stadhuis katten in de lucht werden gegooid. Sinsdien is er een haatcampagne tegen de kunstenaar op gang gekomen.

De stunt lokte veel negatieve reacties uit. Tijdens het joggen in Park Noord in Antwerpen werd de kunstenaar afgelopen zondag door zeven mannen zwaar aangepakt. "Ik loop daar elke zondag en ze stonden mij op te wachten", vertelt hij aan De Standaard. "Ze sloegen me op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen sloegen erop los met een knuppel. Ik ben gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen", klinkt het.

Sinds dit incident heeft Fabre geregeld politiebewaking. "Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen", stelt hij.

Op internet mocht Fabre al meer dan 20.000 haatmails ontvangen waarin hij voor dierenbeul en racist wordt uitgescholden. Verder kwamen er ruim 10.000 mails waarin het stopzetten van de subsidies aan Fabre wordt geëist.

Fabre: "Ik besef dat ik een fout heb gemaakt. Het spijt me werkelijk dat die katjes slecht zijn neergekomen, want ik hou van dieren. Maar er is geen enkele kat gekwetst en ik heb mij oprecht geëxcuseerd. Wat kan ik meer doen?".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant praat Koreaans

Olifant praat Koreaans


http://oi46.tinypic.com/30vdt9w.jpg


Een olifant van de Everland dierentuin in Zuid-Korea heeft een bijzonder talent: hij gebruikt zijn slurf niet alleen om te eten, maar ook om te 'praten.'

De 22-jarige Aziatische olifant Koshik kan vijf Koreaanse woorden reproduceren door zijn slurf in zijn mond te steken en daardoor klanken te moduleren. Zijn woordenschat omvat inmiddels vijf woorden: 'annyeong' (hallo), 'anja' (zitten), 'Aniya' (nee), 'nuwo' (liggen) en 'joa' (goed) Het is volgens onderzoekers niet waarschijnlijk dat de viervoeter begrijpt wat hij 'zegt', maar hij lijkt wel te reageren op de woorden 'anja' en 'nuwo.'

De onderzoekers vermoeden dat Koshik zichzelf geleerd heeft om woorden te reproduceren omdat hij een band met zijn trainers wilde opbouwen nadat hij was gescheiden van twee andere olifanten op vijfjarige leeftijd. Waarschijnlijk voelde olfiant zich eenzaam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker


Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker

http://oi48.tinypic.com/immi42.jpg


Over een maand mogen ze hun snor pas weer van hun gezicht halen. De hele maand november, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'movember', laten duizenden mannen hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaatkanker.

Het wereldwijde initiatief begon in 2003 in Australië. Het idee is dat de mannen hun snor, al dan niet getrimd, laten staan op een verder gladgeschoren gezicht. Zo zamelen ze geld in van sponsors voor onderzoek naar prostaatkanker.

Wereldwijd doen er bijna 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald. Belgen die willen deelnemen kunnen terecht op http://be.movember.com.





» Reageer (0)
01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal mensen met depressie blijft thuis

Recordaantal mensen met depressie blijft thuis


http://oi46.tinypic.com/ei8bpg.jpg


Er zitten meer dan 95.000 mensen al een jaar thuis omwille van een depressie of andere mentale aandoening. Dat is een stijging van bijna 10.000 mensen ten opzichte van twee jaar geleden, schrijft de krant De Standaard.

François Perl van de dienst uitkeringen van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) is niet verbaasd, maar vindt de stijging wel verontrustend. "In tijden van economische crisis stijgt het aantal depressies altijd", zegt Perl.

Naast de 95.000 mensen die al een jaar thuiszitten, betaalde het Riziv 3,3 miljoen ziektedagen aan mensen die minder dan een jaar thuisbleven.

"De crisis maakt dat mensen schrik hebben om hun job te verliezen", aldus Perl. "Daardoor is er ook de druk om snel terug te gaan werken en wordt de kans op herval groot. Vooral preventie is belangrijk, bijvoorbeeld op het vlak van welzijn op het werk."



» Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever zet die ploat op tijdens Homo Top 100-party

De Wever zet "die ploat" op tijdens Homo Top 100-party

klik op de foto om zet die ploat af te beluisteren





Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) trekt vanavond naar discotheek Red & Blue voor een blitzbezoek aan de Homo Top 100-party. De Wever was uitgenodigd naar aanleiding van de mediahype die ontstond nadat hij zich op de verkiezingsavond voor aanvang van zijn speech in de Antwerpse Zuiderkroon kwaad had gemaakt op de DJ.

Het nummer "Happiness" van Sam Sparro in een remix van The Magician kwam op het N-VA-overwinningsmoment heel even in een negatief daglicht te staan, toen een lichtjes geërgerde De Wever vroeg om "die ploat" af te zetten zodat hij - live in het tv-journaal - aan zijn speech zou kunnen beginnen.

Net die song is echter uitgeroepen tot "Alarmschijf 2012" en bijgevolg dé themasong van de Homo Top 100-party. Reden te over voor de organisatoren om hun stoute schoenen aan te trekken en De Wever uit te nodigen om met enige zin voor zelfrelativering de door hem vervloekte schijf hoogstpersoonlijk te komen opzetten. Stipt om middernacht zal de N-VA-kopman present zijn in danstempel Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier.

De organisatie benadrukt voorts dat de Homo Top 100-party zeker niet enkel voor holebi's bedoeld is. De deuren van Red & Blue openen om 22 uur, tickets zijn enkel ter plaatse aan de kassa beschikbaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis

Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis


http://oi49.tinypic.com/11gn47o.jpg


De slachthuizen in ons land slachten dezer dagen 200 paarden per week, ruim een derde meer dan vroeger. De oorzaken daarvoor zijn de crisis en de fors gestegen prijzen van dierenvoeding. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Vlak voor de winter worden steevast meer paarden naar het slachthuis gevoerd, maar door de crisis is hun aantal fors gestegen. Dat zegt Thierry Smagghe, gedelegeerd bestuurder van de beroepsorganisatie van slachthuizen (Febev).

"Eén paard laten overwinteren kostte drie à vier jaar geleden nog gemiddeld 500 euro. Dat was toen al voor sommigen te veel geld, maar door de fel gestegen prijzen van dierenvoeding is de kost voor een overwintering inmiddels verdubbeld tot zelfs verdrievoudigd", aldus Smagghe.

De dieren verkopen aan andere liefhebbers, is meestal geen optie. "De markt is verzadigd", luidt het. "Doorgaans worden de paarden door een handelaar opgehaald en naar het slachthuis gebracht." Afhankelijk van de conditie van het dier ontvangt een eigenaar 600 à 700 euro. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari

Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari


http://oi50.tinypic.com/eb1krq.jpg


Een postzegel wordt duurder vanaf 1 januari volgend jaar. Dat maakt bpost bekend, die zegt de prijzen aan te passen aan de evolutie van de index.

Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming volgend jaar 0,67 euro kosten bij aankoop van tien zegels of meer. Dat is 2 eurocent of 3 procent meer dan vandaag.

Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels.

Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld.

De prijsverhogingen zijn toegestaan door het beheerscontract en goedgekeurd door regulator BIPT. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi



» Reageer (0)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs

Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs


http://oi47.tinypic.com/1zf055d.jpg

Fashion gemaakt uit bizarre materie, het komt steeds vaker voor. Van Gaga's befaamde vleesjurk tot kledij gemaakt uit wijn en melk en van handtassen uit geurloos, gedroogd afval tot kleedjes opgebouwd uit gummyberen. Helemaal mee met het seizoen pakt TWELV magazine nu uit met een 240 kilo wegende ijsjurk.

Van een 'ice queen' gesproken... Voor dit ijzige ontwerp moesten drie mensen, waaronder ijssculpteur Takeo Okatomo, uren doorbrengen in een diepvriezer. Eens afgewerkt, moest de jurk van meer dan 240 kilo met maar liefst 13 personen worden opgetild om verplaatst te worden voor de fotoshoot van TWELV magazine.

De fotograaf in kwestie kreeg slechts 30 minuten om de perfecte plaatjes te maken vooraleer de bizarre jurk begon te smelten. Grote inspiratiebron voor het design is actrice Tilda Swinton, beter bekend als de kille koningin in de 'Chronicles of Narnia'. Zij was dan ook gastmodel in de fotoshoot. Dit ijskleed is de trotse opvolger van de regenboogjurk die vorig jaar mocht pronken op de cover van TWELV en waarvoor niet minder dan 50.000 gummybeertjes werden ingezet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak

Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak


http://oi46.tinypic.com/o016bp.jpg


Onderzoek over pesten heeft zich tot nu toe vooral toegespitst op de gevolgen van het kwetsende gedrag. Maar de oorzaken, dat is voorlopig nog een onderbelichte zaak. Een Amerikaanse studie werpt wel licht op de mogelijke oorzaken: wie een mentale stoornis heeft, zoals ADHD of een depressie heeft (gemiddeld) drie keer zoveel kans om een pestkop te zijn. Sommige stoornissen hebben een sterker effect dan andere: bij ODD stijgt het risico tot zes keer zoveel. Dat wil niet zeggen dat elke pester ook een mentale stoornis heeft.

Voor het onderzoek werd de data van 64.000 kinderen tussen 6 en 17 jaar gebruikt (data afgenomen in 2007). 15 procent van de kinderen werd geïdentificeerd als pestkoppen.

Maar waarom doen ze dat? "Een deel van de reden is de diagnose van een mentale stoornis", zegt auteur Frances Turcotte-Benedict van de universiteit van Brown.

Kinderen met oppositioneel-opstandige gedragsstoornis (oppositional defiant disorder, of ODD) hebben het meest kans: zij zijn zes keer vaker een pestkop dan kinderen zonder stoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door opstandig, ongehoorzaam, driftig, agressief en sociaal onaangepast gedrag, zowel tegenover kinderen als tegenover volwassenen.

ADHD'ers eindigen ook vaker als pestkop: zij blijken drie keer zo vaak te pesten als kinderen zonder stoornis

Verrassend genoeg leidt ook een depressie tot vaker pestgedrag: ook drie keer zoveel. Voorheen werd depressief gedrag vooral gezien als gevolg van pestgedrag. Het is mogelijk dat depressieve kinderen bepaald gedrag negatiever en bedreigender ervaren dan ze werkelijk zijn, en daar op reageren.

Of er kan iets anders aan de grondslag liggen: een stresserende factor, zoals bvb een scheiding, waardoor kinderen depressief worden enerzijds en pestgedrag vertonen anderzijds. Het is onbekend in hoeveel gevallen het zowel oorzaak als gevolg is, of welk effect vaker eerst komt.

Er werd in de studie geen verschil gevonden tussen jongens en meisjes met mentale stoornissen en pestgedrag; terwijl jongens over het algemeen vaker worden geassocieerd met pestgedrag.
Er was wel een verschil in de diagnose: bij blanke jongens werd vaker een mentale stoornis vastgesteld dan bij meisjes.

De studie werd voorgesteld op een congres van de vereniging van Amerikaanse pediaters. De onderzoekster, Turcotte-Benedict, benadrukte dat er extra onderzoek nodig is om de link tussen mentale stoornissen en pestgedrag te onderzoeken, zeker met het oog op preventie (br.hln)



» Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala beklimt been toerist voor knuffel

Koala beklimt been toerist voor knuffel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Het moet zowat de (kinder)droom zijn van iedere toerist die op vakantie trekt naar Australië: een wilde koala die spontaan om een knuffel komt vragen.

Een Canadees echtpaar overkwam het tijdens een wandeltocht nabij de beroemde Great Ocean Road in Victoria. Een koala kruiste hun pad. Nadat ze naar het jonge diertje riepen "Hey koala, hey sweetie", kwam hij nieuwsgierig naar hen toegekropen. "Ik kon echt niet geloven hoe dicht hij kwam en begon te filmen", vertelde een overgelukkige Charli.

En het werd nog beter want de koala begon langs het been van de vrouw omhoog te klimmen ... tot hij in haar armen zat. "Ik hield hem een paar minuten vast tot hij aanstalten maakte om weer te vertrekken. Het diertje gebruikte weer mijn been om beneden te geraken en klom daarna in een boom."

De video, die al in 2010 werd gemaakt en op YouTube gezet, is pas nu viraal gegaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen

Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen


http://oi49.tinypic.com/s2qsg8.jpg


Kleine kinderen die de ogen bedekken, geloven echt dat ze (even) verdwenen zijn. Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge hebben daar nu een verklaring voor.

37 kinderen tussen 3 en 4 jaar werden bestudeerd en bevraagd over een spelletje 'kiekeboe'. De ogen van de kinderen werden bedekt met masker, ze werden dan gevraagd of ze nog zichtbaar waren voor de onderzoekers. De meeste kinderen dachten van niet.
Sterker nog: de kinderen dachten ook dat de onderzoekers volwassenen met maskers niet konden zien.

Kinderen blijken dus te denken dat als je ogen bedekt zijn, je onzichtbaar bent.

De wetenschappers probeerden ook uit te vissen wat precies dat idee veroorzaakt: het feit dat ze zelf niet konden zien, of simpelweg omdat de ogen bedekt waren.

Daarvoor kregen de kinderen gespiegelde brillen opgezet: zij kunnen zien maar niemand kan hun ogen zien. Het experiment mislukte half, omdat slechts 7 van de 37 kinderen begrepen dat niemand hun ogen kon zien terwijl zij wel konden zien.

Van die 7 kinderen geloofden zes dat ze onzichtbaar waren omdat hun ogen onzichtbaar waren.


Toen de kinderen gevraagd werd hoe ze onzichtbaar waren door enkel de ogen te bedekken, bleken de meeste wel te weten dat hun lichaam wel zichtbaar bleef. Dat suggereert dat kinderen een onderscheid maken tussen hun fysiek lichaam en hun 'zelf'.

Om dat te testen, keken de onderzoekers direct naar een van de kinderen, terwijl hen werd gevraagd de blik af te wenden. In een opvolgexperiment keken de kinderen naar de onderzoekers, die de ogen afwenden.

De meerderheid van de kinderen vond dat ze niet gezien werden, zolang ze niet naar de andere persoon keken.

Conclusie? Voor kleine kinderen is het moeilijk een onderscheid te maken tussen wat zij zelf zien en wat anderen zien. Dit komt overeen met de theorie dat kinderen zich niet of maar moeilijk kunnen verplaatsen in een ander standpunt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm

Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm


http://static3.hln.be/static/photo/2012/3/3/3/20121029052016/media_xll_5281053.jpg
Wegen geblokkeerd door ontwortelde bomen in de Valtellina (Italië)


Heel dubbele gevoelens in de Alpen na het eerste, ongemeen harde winteroffensief van afgelopen weekend. Enerzijds is er de vreugde om de vroege sneeuwpret en wintersport. In de regio Queyras in de Franse Alpen (buurt van de Izoard) is liefst een meter sneeuw gevallen. De eerste skiërs zijn er al enthousiast op de latten verschenen. Maar anderzijds is er ook de ellende door de hevige sneeuwstorm. Zo zijn er twee vermisten in Frankrijk, werden er honderden bomen ontworteld en liep het verkeer heel chaotisch. Ook in Zwitserland, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië sloeg de sneeuwstorm fors toe.

Ook het elektriciteitsnetwerk is zwaar toegetakeld. In de Franse Alpen zaten duizenden gezinnen zondag zonder stroom. Vooral de streek rond Grenoble werd zwaar getroffen. Helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren. In de Var is een twaalfjarige Britse jongen vermist nadat hij temidden van de mistral toch was vertokken voor een fietstochtje. En voor de kust van Sérignan in de Hérault is er geen spoor meer van een 26-jarige surfer. Niet verwonderlijk met windpieken boven 120 km/u. Vrijdag al stierven twee studenten door de overstromingen in La Garde (Var) en in Parijs is een dakloze doodgevroren.

Ook het transport leed zwaar onder de sneeuwstorm. Naast de vele geblokkeerde wegen en de afgesloten bergpassen, ontspoorde de toeristische trein 'Le Panoramique des Dômes' naar de Puy de Dôme boven CLermont-Ferrand in het Centraal Massief. Er vielen gelukkig geen gewonden.

In de haven van Marseille was de Napoléon Bonaparte, een grote ferryboot die de verbindingen met Corsica verzorgt, door de hevige mistral op hol geslagen. De ferry dreigde zelfs even te zinken, maar kon in de loop van de namiddag gestabiliseerd worden. Een robotanalyse moet uitmaken hoe groot de schade is. De topmatch Marseille-Lyon in de Ligue 1 werd afgelast door het noodweer. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn - I don't wanna dance

Lady Linn  - I don't wanna dance

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. [2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. [3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.




» Reageer (0)
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woorden



De afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/3622/deniserichardstc9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzeloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...



» Reageer (0)
27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien

Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/0/5/media_xl_919445.jpg


De Tasmaanse duivel dreigt uit te sterven door een geheimzinnige dodelijke ziekte. Het zeldzame dier leeft alleen op het Australische eiland Tasmanië. De dieren blijken elkaar te besmetten met een agressieve ziekte, die wordt overgedragen door bijten.

Sinds de ziekte 15 jaar geleden werd ontdekt, is het aantal dieren al 85 procent afgenomen. Volgens schattingen zijn er nog hooguit 20.000 gezonde Tasmaanse duivels, een zeer vraatzuchtig vleesetend buideldier.

"Het is een erg ongewone ziekte, omdat ze 100 procent dodelijk is", zei Rodrigo Hamede, zoöloog van de universiteit van Tasmanië. Er bestaat geen vaccin of behandeling. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren






Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).


Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.



» Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


http://oi48.tinypic.com/2r3yz2v.jpg


Wetenschappers zeggen dat de voordelen van het uurtje extra slaap van komende zaterdagnacht niet lang aanhouden, na enkele dagen is onze nachtrust al opnieuw verstoord.

Uit een Britse enquête bij 3000 volwassenen blijkt dat de kwaliteit van onze slaap toeneemt wanneer het uur verandert in oktober. Velen voelen zich dan gelukkiger en energieker. Maar de voordelen hiervan duren helaas niet lang, de kwaliteit van de slaap gaat snel achteruit, waardoor dit hierna erger wordt dan ervoor. Voor de uurverandering gaven de deelnemers hun nachtrust een score van 5,4 op 10, na het terugdraaien van de klok steeg dit naar 5,8, om vervolgens opnieuw te zakken naar 4,5.

Naarmate mensen het moeilijk hebben om te slapen, nemen de vermoeidheid en de humeurigheid toe. Professor Colin Espie: "De wintertijd kan voor slechte slapers even voor soelaas zorgen, maar de effecten zijn slechts tijdelijk. Eens ons lichaam is aangepast aan het nieuwe slaapritme, zakt de kwaliteit van de slaap aanzienlijk en dat blijft de hele winter zich verder zetten. Naarmate de nachten langer worden, wordt de verleiding groter om vroeg te gaan slapen en later op te staan, het resultaat is dat mensen langer liggen te draaien en te keren in bed." De enquête werd georganiseerd door Sleepio, een website ontwikkeld voor mensen met slaapproblemen, dit dit willen aanpakken zonder pillen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisteren






Jethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.

Opvallend kenmerk van Jethro Tull is dat voorman Anderson bijna alleen akoestische instrumenten speelt: de "un-plugged guy in a medium to heavy rockband". Hij speelt voornamelijk dwarsfluit en akoestische gitaar. "Mijn rol in het leven was altijd om een akoestische muzikant te zijn, maar de afgelopen 38 jaar heb ik nogal lawaaiige vrienden!"

Anderson schrijft het verschil tussen hun muziek en dat van andere progrockbands onder meer toe aan Jethro Tulls afkeer van drugs: "Ik kan het veilig zeggen: Ik haat hippies, oké? En ik haat psychedelische muziek en ik haat alles wat te maken heeft met drugs. Jethro Tull heeft zich daar nooit mee ingelaten."

Terwijl andere bands hen in de beginjaren nog beïnvloedden, ontwikkelden ze snel een unieke, altijd herkenbare sound.

Min of meer bewust kiest Anderson ervoor om in de slipstream van de popwereld te blijven. Een beetje in de luwte maar altijd aanwezig, zou de band volgens hem artistiek op de been houden. Over het algemeen kreeg de band door de jaren heen vaak overweldigend goede kritieken. Ze staan bekend als excentriekelingen, topmuzikanten en mensen met humor. Ian Anderson laat via zijn teksten al weten dat hij een taal-alchemist is en doet daar verbaal tijdens zijn concerten nog een schepje bovenop.

Citaten van Ian Anderson over de identiteit van Jethro Tull:

    "We kunnen geen heavy riff band zijn, want Led Zeppelin is de beste ter wereld. We kunnen geen blues-influenced R&B rock 'n' roll band zijn, want The Rolling Stones zijn de beste ter wereld. We kunnen geen slightly sort of airy-fairy mystical sci-fi synthesizing abstract freak-out band zijn, want Pink Floyd is de beste ter wereld. Dus wat is er over? Precies, dat is wat we altijd gedaan hebben: Wij bouwen de bruggen en vullen de gaten."

    "We zijn door de jaren heen door iedereen al in elk genre ingedeeld. We begonnen als een little old blues band, werden een bluesrockband, en een progressieve-rockband; een hardrockband; een heavymetalband waar we zelfs eens een Grammy voor wonnen. Artrock, folkrock; alle soorten fucking rock dichtten ze ons toe, echt waar... Hoe je het ook wilt noemen, het is best leuk om te doen hoor."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!