Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karolien Goris wint Belgium's Got Talent


Karolien Goris wint Belgium's Got Talent

Klik op de foto om haar te beluisteren


.



Karolien Goris heeft gisterenavond de finale van het VTM-programma 'Belgium's Got Talent' gewonnen. De elfjarige zong 'I follow rivers' van Lykke Li en mag als winnaar 50.000 euro mee naar huis nemen.

Op de tweede plaats van de talentenjacht eindigden de Gentse acrobaten van OTM. De blinde jongens van Koda werden derde.

Karolien Goris was één van de absolute favorieten. Tijdens de audities bracht ze met haar engelenstem jurylid Karen Damen aan het huilen.

In de finale had de kijker het laatste woord. De tiener kreeg uiteindelijk de meeste smsjes achter haar naam.

'Belgium's Got Talent' telde vijf auditieafleveringen, gevolgd door vier liveshows en de finale. Aan de liveshows namen 33 acts deel: een bonte mengeling van zangers, voordracht, circusacts tot verschillende soorten dans en sport. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer dan 2,3 miljoen Grieken leven in armoede

Meer dan 2,3 miljoen Grieken leven in armoede


http://oi49.tinypic.com/2ahrtxe.jpg


Meer van 2,3 miljoen van de ongeveer 11 miljoen Grieken leefden in 2010 in diepe armoede volgens het Griekse bureau voor de statistiek Elstat.

Griekse media berichtten vandaag dat bovendien het verschil tussen arm en rijk in het land het grootste is in de Europese Unie. In 2010 werden voor het eerst draconische bezuinigen ingevoerd die Athene moet ondernemen om geldschieters tevreden en het land in de eurozone te houden. Volgens Elstat leefde toen iemand "onder de armoedegrens" wanneer die een inkomen had van 6591 euro of minder per jaar. Het gemiddelde inkomen bedroeg 12.637 euro per jaar. Elstat heeft berekend dat ruim 900.000 huishoudens onder de armoedegrens leefden.

Gemiddeld gaven de Grieken in 2010 109 euro per maand minder uit dan het jaar ervoor. Ze besteedden onder meer minder aan telecommunicatie. Alcohol en tabak leden niet onder de kleinere uitgaven. Elstats cijfers beklemtonen dat het land met nivelleren ook achterloopt op andere Europese landen. De 20 procent rijksten verdient zes keer meer dan de 20 procent armsten. Aangenomen wordt dat de toestand verder is verslechterd. Deze maand moet de Griekse coalitieregering opnieuw forse bezuinigingen doorvoeren onder meer om noodkrediet te blijven ontvangen van de EU, de ECB en het IMF. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy george - do you really want to hurt me

Boy george  - do you really want to hurt me

Om hem te beluisteren druk op de foto






Boy George (George Alan O'Dowd) (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

Boy George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen. In december 2008 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van een escort.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery.

Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.




» Reageer (0)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botontkalking geen vrouwenziekte, medicatie even efficiënt bij mannen

Botontkalking geen vrouwenziekte, medicatie even efficiënt bij mannen


http://oi46.tinypic.com/11kvbk2.jpg


Uit een grootschalig internationaal onderzoek blijkt dat medicatie tegen osteoporose (botontkalking) ook werkzaam is voor mannen. Dat meldt het UZ Leuven vandaag. De aandoening wordt onterecht als een typische vrouwenziekte beschouwd. Hoewel ook mannen vaak getroffen worden door osteoporose, wordt ze bij hen nauwelijks opgespoord en behandeld.

Doordat de bevolking alsmaar ouder wordt, stijgt het aantal gevallen van osteoporose. Die toename in levensverwachting is bij mannen trouwens groter dan bij vrouwen, wat de kloof tussen de geslachten verkleint op vlak van osteoporose: meer dan 20 procent van alle mannen krijgt nu reeds te maken met een of meer osteoporosebreuken. Bovendien zijn de gevolgen van een breuk bij mannen vaak zwaarder. Zo overlijdt bijvoorbeeld na een heupbreuk 1 op 3 mannen binnen een jaar, tegenover 1 op 5 bij vrouwen, aldus het UZ Leuven in een persbericht.

Het New England Journal of Medicine publiceerde recent de resultaten van een internationale studie naar de effecten van osteoporosemedicatie bij mannen. Mannen bij wie osteoporose was vastgesteld na een breuk of door botmeting, werden willekeurig verdeeld in twee groepen: de ene groep werd behandeld met een krachtig bisfosfonaat, de andere kreeg een placebo. Na twee jaar bleken de resultaten verrassend dicht bij de behandelingseffecten bij vrouwen met postmenopauzale osteoporose te liggen.

"Blijkbaar is de bescherming identiek bij mannen en vrouwen", aldus prof. dr. Steven Boonen, die de leiding had van het onderzoek. Hij spreekt over een inzicht dat hoop geeft aan de grote groep mannen die met de ziekte te maken krijgen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke brieven van Otto Frank geschonken aan Anne Frank Stichting

Unieke brieven van Otto Frank geschonken aan Anne Frank Stichting


http://static2.hln.be/static/photo/2012/3/9/12/20121102162201/media_xll_5293707.jpg


De Anne Frank Stichting heeft een mooie aanwinst verworven: een belangrijke collectie brieven, foto's en documenten van Otto Frank, de vader van Anne Frank. Ook zitten er brieven en documenten bij die gaan over de emigratiepogingen van het gezin Frank naar Amerika voordat het onderdook.

De documenten komen uit de nalatenschap van acteur Joseph Schildkraut. Hij schreef begin jaren '50 met vader Frank om zich voor te bereiden op zijn rol als Otto Frank in een toneelbewerking van Annes dagboek.

De familie Frank werd bekend door het dagboek van dochter Anne, dat zij schreef in de tijd dat ze was ondergedoken in 'het Achterhuis' in Amsterdam. Het dagboek van Anne Frank werd in de Verenigde Staten vooral populair nadat het bewerkt was tot een toneelstuk. Otto Frank, die als enige van de acht onderduikers in het Achterhuis de oorlog overleefde, was nauw betrokken bij de totstandkoming van het toneelstuk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


http://oi46.tinypic.com/n12fdi.jpg

 
De kleine groene sabelsprinkhaan, een broertje van de grote groene sabelsprinkhaan, is een nieuwe sprinkhaansoort voor Vlaanderen. De soort werd afgelopen zomer gehoord en gezien in Destelbergen en is volgens Natuurbericht.be allicht meegelift met vakantiegangers uit Frankrijk of Duitsland.

Eind juli werd een zingend mannetje gehoord in een tuin in Destelbergen, een maand later werd op ongeveer twee kilometer van deze locatie een tweede zingend mannetje aangetroffen dat zich schuilhield in de vegetatie van een droge greppel. "Het ontbreken van waarnemingen elders in Vlaanderen, op één onzekere waarneming in Limburg na, en het feit dat de soort geen goed vliegvermogen heeft, wijst erop dat deze dieren hier niet op eigen kracht zijn geraakt", aldus Marjan Speelmans van Saltabel, de sprinkhanenwerkgroep van Natuurpunt.

De grote groene sabelsprinkhaan is wellicht onze meest bekende sabelsprinkhaan, vooral door het achtergrondgeluid van de zingende mannetjes. Alhoewel voor het ongeoefende oog de grote en de kleine groene sabelsprinkhaan sterk op elkaar lijken, zijn ze relatief makkelijk te onderscheiden. "De kleine groene sabelsprinkhaan heeft kortere vleugels in vergelijking met die van zijn grote broer, waar de voorvleugels tot ver voorbij de achterknie reiken." Bijkomend determinatiekenmerk is het ratelachtige tot zoemende geluid van zingende mannetjes.

Het verspreidingsgebied in Europa strekt zich uit ten oosten van de lijn Bremen-Frankfurt tot voorbij de Oeral, tussen 40 en 60 graden noorderbreedte. De soort werd in het meest zuidelijke gedeelte van Wallonië, in de valleigebieden van de Lesse, Lomme, Semois en hun zijbeken, voor het eerst in de jaren 80 opgemerkt, maar populaties blijven er geïsoleerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels

'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/14/4/20121102123655/media_xll_5292964.jpg


De omstreden Belgische kunstenaar Jan Fabre is vorige week in Antwerpen met knuppels bewerkt. Fabre maakte onlangs opnames voor een film over zijn werk, waarbij in het Antwerpse stadhuis katten in de lucht werden gegooid. Sinsdien is er een haatcampagne tegen de kunstenaar op gang gekomen.

De stunt lokte veel negatieve reacties uit. Tijdens het joggen in Park Noord in Antwerpen werd de kunstenaar afgelopen zondag door zeven mannen zwaar aangepakt. "Ik loop daar elke zondag en ze stonden mij op te wachten", vertelt hij aan De Standaard. "Ze sloegen me op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen sloegen erop los met een knuppel. Ik ben gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen", klinkt het.

Sinds dit incident heeft Fabre geregeld politiebewaking. "Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen", stelt hij.

Op internet mocht Fabre al meer dan 20.000 haatmails ontvangen waarin hij voor dierenbeul en racist wordt uitgescholden. Verder kwamen er ruim 10.000 mails waarin het stopzetten van de subsidies aan Fabre wordt geëist.

Fabre: "Ik besef dat ik een fout heb gemaakt. Het spijt me werkelijk dat die katjes slecht zijn neergekomen, want ik hou van dieren. Maar er is geen enkele kat gekwetst en ik heb mij oprecht geëxcuseerd. Wat kan ik meer doen?".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant praat Koreaans

Olifant praat Koreaans


http://oi46.tinypic.com/30vdt9w.jpg


Een olifant van de Everland dierentuin in Zuid-Korea heeft een bijzonder talent: hij gebruikt zijn slurf niet alleen om te eten, maar ook om te 'praten.'

De 22-jarige Aziatische olifant Koshik kan vijf Koreaanse woorden reproduceren door zijn slurf in zijn mond te steken en daardoor klanken te moduleren. Zijn woordenschat omvat inmiddels vijf woorden: 'annyeong' (hallo), 'anja' (zitten), 'Aniya' (nee), 'nuwo' (liggen) en 'joa' (goed) Het is volgens onderzoekers niet waarschijnlijk dat de viervoeter begrijpt wat hij 'zegt', maar hij lijkt wel te reageren op de woorden 'anja' en 'nuwo.'

De onderzoekers vermoeden dat Koshik zichzelf geleerd heeft om woorden te reproduceren omdat hij een band met zijn trainers wilde opbouwen nadat hij was gescheiden van twee andere olifanten op vijfjarige leeftijd. Waarschijnlijk voelde olfiant zich eenzaam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker


Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker

http://oi48.tinypic.com/immi42.jpg


Over een maand mogen ze hun snor pas weer van hun gezicht halen. De hele maand november, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'movember', laten duizenden mannen hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaatkanker.

Het wereldwijde initiatief begon in 2003 in Australië. Het idee is dat de mannen hun snor, al dan niet getrimd, laten staan op een verder gladgeschoren gezicht. Zo zamelen ze geld in van sponsors voor onderzoek naar prostaatkanker.

Wereldwijd doen er bijna 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald. Belgen die willen deelnemen kunnen terecht op http://be.movember.com.





» Reageer (0)
01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal mensen met depressie blijft thuis

Recordaantal mensen met depressie blijft thuis


http://oi46.tinypic.com/ei8bpg.jpg


Er zitten meer dan 95.000 mensen al een jaar thuis omwille van een depressie of andere mentale aandoening. Dat is een stijging van bijna 10.000 mensen ten opzichte van twee jaar geleden, schrijft de krant De Standaard.

François Perl van de dienst uitkeringen van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) is niet verbaasd, maar vindt de stijging wel verontrustend. "In tijden van economische crisis stijgt het aantal depressies altijd", zegt Perl.

Naast de 95.000 mensen die al een jaar thuiszitten, betaalde het Riziv 3,3 miljoen ziektedagen aan mensen die minder dan een jaar thuisbleven.

"De crisis maakt dat mensen schrik hebben om hun job te verliezen", aldus Perl. "Daardoor is er ook de druk om snel terug te gaan werken en wordt de kans op herval groot. Vooral preventie is belangrijk, bijvoorbeeld op het vlak van welzijn op het werk."



» Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever zet die ploat op tijdens Homo Top 100-party

De Wever zet "die ploat" op tijdens Homo Top 100-party

klik op de foto om zet die ploat af te beluisteren





Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) trekt vanavond naar discotheek Red & Blue voor een blitzbezoek aan de Homo Top 100-party. De Wever was uitgenodigd naar aanleiding van de mediahype die ontstond nadat hij zich op de verkiezingsavond voor aanvang van zijn speech in de Antwerpse Zuiderkroon kwaad had gemaakt op de DJ.

Het nummer "Happiness" van Sam Sparro in een remix van The Magician kwam op het N-VA-overwinningsmoment heel even in een negatief daglicht te staan, toen een lichtjes geërgerde De Wever vroeg om "die ploat" af te zetten zodat hij - live in het tv-journaal - aan zijn speech zou kunnen beginnen.

Net die song is echter uitgeroepen tot "Alarmschijf 2012" en bijgevolg dé themasong van de Homo Top 100-party. Reden te over voor de organisatoren om hun stoute schoenen aan te trekken en De Wever uit te nodigen om met enige zin voor zelfrelativering de door hem vervloekte schijf hoogstpersoonlijk te komen opzetten. Stipt om middernacht zal de N-VA-kopman present zijn in danstempel Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier.

De organisatie benadrukt voorts dat de Homo Top 100-party zeker niet enkel voor holebi's bedoeld is. De deuren van Red & Blue openen om 22 uur, tickets zijn enkel ter plaatse aan de kassa beschikbaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis

Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis


http://oi49.tinypic.com/11gn47o.jpg


De slachthuizen in ons land slachten dezer dagen 200 paarden per week, ruim een derde meer dan vroeger. De oorzaken daarvoor zijn de crisis en de fors gestegen prijzen van dierenvoeding. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Vlak voor de winter worden steevast meer paarden naar het slachthuis gevoerd, maar door de crisis is hun aantal fors gestegen. Dat zegt Thierry Smagghe, gedelegeerd bestuurder van de beroepsorganisatie van slachthuizen (Febev).

"Eén paard laten overwinteren kostte drie à vier jaar geleden nog gemiddeld 500 euro. Dat was toen al voor sommigen te veel geld, maar door de fel gestegen prijzen van dierenvoeding is de kost voor een overwintering inmiddels verdubbeld tot zelfs verdrievoudigd", aldus Smagghe.

De dieren verkopen aan andere liefhebbers, is meestal geen optie. "De markt is verzadigd", luidt het. "Doorgaans worden de paarden door een handelaar opgehaald en naar het slachthuis gebracht." Afhankelijk van de conditie van het dier ontvangt een eigenaar 600 à 700 euro. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari

Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari


http://oi50.tinypic.com/eb1krq.jpg


Een postzegel wordt duurder vanaf 1 januari volgend jaar. Dat maakt bpost bekend, die zegt de prijzen aan te passen aan de evolutie van de index.

Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming volgend jaar 0,67 euro kosten bij aankoop van tien zegels of meer. Dat is 2 eurocent of 3 procent meer dan vandaag.

Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels.

Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld.

De prijsverhogingen zijn toegestaan door het beheerscontract en goedgekeurd door regulator BIPT. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi



» Reageer (0)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs

Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs


http://oi47.tinypic.com/1zf055d.jpg

Fashion gemaakt uit bizarre materie, het komt steeds vaker voor. Van Gaga's befaamde vleesjurk tot kledij gemaakt uit wijn en melk en van handtassen uit geurloos, gedroogd afval tot kleedjes opgebouwd uit gummyberen. Helemaal mee met het seizoen pakt TWELV magazine nu uit met een 240 kilo wegende ijsjurk.

Van een 'ice queen' gesproken... Voor dit ijzige ontwerp moesten drie mensen, waaronder ijssculpteur Takeo Okatomo, uren doorbrengen in een diepvriezer. Eens afgewerkt, moest de jurk van meer dan 240 kilo met maar liefst 13 personen worden opgetild om verplaatst te worden voor de fotoshoot van TWELV magazine.

De fotograaf in kwestie kreeg slechts 30 minuten om de perfecte plaatjes te maken vooraleer de bizarre jurk begon te smelten. Grote inspiratiebron voor het design is actrice Tilda Swinton, beter bekend als de kille koningin in de 'Chronicles of Narnia'. Zij was dan ook gastmodel in de fotoshoot. Dit ijskleed is de trotse opvolger van de regenboogjurk die vorig jaar mocht pronken op de cover van TWELV en waarvoor niet minder dan 50.000 gummybeertjes werden ingezet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak

Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak


http://oi46.tinypic.com/o016bp.jpg


Onderzoek over pesten heeft zich tot nu toe vooral toegespitst op de gevolgen van het kwetsende gedrag. Maar de oorzaken, dat is voorlopig nog een onderbelichte zaak. Een Amerikaanse studie werpt wel licht op de mogelijke oorzaken: wie een mentale stoornis heeft, zoals ADHD of een depressie heeft (gemiddeld) drie keer zoveel kans om een pestkop te zijn. Sommige stoornissen hebben een sterker effect dan andere: bij ODD stijgt het risico tot zes keer zoveel. Dat wil niet zeggen dat elke pester ook een mentale stoornis heeft.

Voor het onderzoek werd de data van 64.000 kinderen tussen 6 en 17 jaar gebruikt (data afgenomen in 2007). 15 procent van de kinderen werd geïdentificeerd als pestkoppen.

Maar waarom doen ze dat? "Een deel van de reden is de diagnose van een mentale stoornis", zegt auteur Frances Turcotte-Benedict van de universiteit van Brown.

Kinderen met oppositioneel-opstandige gedragsstoornis (oppositional defiant disorder, of ODD) hebben het meest kans: zij zijn zes keer vaker een pestkop dan kinderen zonder stoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door opstandig, ongehoorzaam, driftig, agressief en sociaal onaangepast gedrag, zowel tegenover kinderen als tegenover volwassenen.

ADHD'ers eindigen ook vaker als pestkop: zij blijken drie keer zo vaak te pesten als kinderen zonder stoornis

Verrassend genoeg leidt ook een depressie tot vaker pestgedrag: ook drie keer zoveel. Voorheen werd depressief gedrag vooral gezien als gevolg van pestgedrag. Het is mogelijk dat depressieve kinderen bepaald gedrag negatiever en bedreigender ervaren dan ze werkelijk zijn, en daar op reageren.

Of er kan iets anders aan de grondslag liggen: een stresserende factor, zoals bvb een scheiding, waardoor kinderen depressief worden enerzijds en pestgedrag vertonen anderzijds. Het is onbekend in hoeveel gevallen het zowel oorzaak als gevolg is, of welk effect vaker eerst komt.

Er werd in de studie geen verschil gevonden tussen jongens en meisjes met mentale stoornissen en pestgedrag; terwijl jongens over het algemeen vaker worden geassocieerd met pestgedrag.
Er was wel een verschil in de diagnose: bij blanke jongens werd vaker een mentale stoornis vastgesteld dan bij meisjes.

De studie werd voorgesteld op een congres van de vereniging van Amerikaanse pediaters. De onderzoekster, Turcotte-Benedict, benadrukte dat er extra onderzoek nodig is om de link tussen mentale stoornissen en pestgedrag te onderzoeken, zeker met het oog op preventie (br.hln)



» Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala beklimt been toerist voor knuffel

Koala beklimt been toerist voor knuffel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Het moet zowat de (kinder)droom zijn van iedere toerist die op vakantie trekt naar Australië: een wilde koala die spontaan om een knuffel komt vragen.

Een Canadees echtpaar overkwam het tijdens een wandeltocht nabij de beroemde Great Ocean Road in Victoria. Een koala kruiste hun pad. Nadat ze naar het jonge diertje riepen "Hey koala, hey sweetie", kwam hij nieuwsgierig naar hen toegekropen. "Ik kon echt niet geloven hoe dicht hij kwam en begon te filmen", vertelde een overgelukkige Charli.

En het werd nog beter want de koala begon langs het been van de vrouw omhoog te klimmen ... tot hij in haar armen zat. "Ik hield hem een paar minuten vast tot hij aanstalten maakte om weer te vertrekken. Het diertje gebruikte weer mijn been om beneden te geraken en klom daarna in een boom."

De video, die al in 2010 werd gemaakt en op YouTube gezet, is pas nu viraal gegaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen

Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen


http://oi49.tinypic.com/s2qsg8.jpg


Kleine kinderen die de ogen bedekken, geloven echt dat ze (even) verdwenen zijn. Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge hebben daar nu een verklaring voor.

37 kinderen tussen 3 en 4 jaar werden bestudeerd en bevraagd over een spelletje 'kiekeboe'. De ogen van de kinderen werden bedekt met masker, ze werden dan gevraagd of ze nog zichtbaar waren voor de onderzoekers. De meeste kinderen dachten van niet.
Sterker nog: de kinderen dachten ook dat de onderzoekers volwassenen met maskers niet konden zien.

Kinderen blijken dus te denken dat als je ogen bedekt zijn, je onzichtbaar bent.

De wetenschappers probeerden ook uit te vissen wat precies dat idee veroorzaakt: het feit dat ze zelf niet konden zien, of simpelweg omdat de ogen bedekt waren.

Daarvoor kregen de kinderen gespiegelde brillen opgezet: zij kunnen zien maar niemand kan hun ogen zien. Het experiment mislukte half, omdat slechts 7 van de 37 kinderen begrepen dat niemand hun ogen kon zien terwijl zij wel konden zien.

Van die 7 kinderen geloofden zes dat ze onzichtbaar waren omdat hun ogen onzichtbaar waren.


Toen de kinderen gevraagd werd hoe ze onzichtbaar waren door enkel de ogen te bedekken, bleken de meeste wel te weten dat hun lichaam wel zichtbaar bleef. Dat suggereert dat kinderen een onderscheid maken tussen hun fysiek lichaam en hun 'zelf'.

Om dat te testen, keken de onderzoekers direct naar een van de kinderen, terwijl hen werd gevraagd de blik af te wenden. In een opvolgexperiment keken de kinderen naar de onderzoekers, die de ogen afwenden.

De meerderheid van de kinderen vond dat ze niet gezien werden, zolang ze niet naar de andere persoon keken.

Conclusie? Voor kleine kinderen is het moeilijk een onderscheid te maken tussen wat zij zelf zien en wat anderen zien. Dit komt overeen met de theorie dat kinderen zich niet of maar moeilijk kunnen verplaatsen in een ander standpunt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm

Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm


http://static3.hln.be/static/photo/2012/3/3/3/20121029052016/media_xll_5281053.jpg
Wegen geblokkeerd door ontwortelde bomen in de Valtellina (Italië)


Heel dubbele gevoelens in de Alpen na het eerste, ongemeen harde winteroffensief van afgelopen weekend. Enerzijds is er de vreugde om de vroege sneeuwpret en wintersport. In de regio Queyras in de Franse Alpen (buurt van de Izoard) is liefst een meter sneeuw gevallen. De eerste skiërs zijn er al enthousiast op de latten verschenen. Maar anderzijds is er ook de ellende door de hevige sneeuwstorm. Zo zijn er twee vermisten in Frankrijk, werden er honderden bomen ontworteld en liep het verkeer heel chaotisch. Ook in Zwitserland, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië sloeg de sneeuwstorm fors toe.

Ook het elektriciteitsnetwerk is zwaar toegetakeld. In de Franse Alpen zaten duizenden gezinnen zondag zonder stroom. Vooral de streek rond Grenoble werd zwaar getroffen. Helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren. In de Var is een twaalfjarige Britse jongen vermist nadat hij temidden van de mistral toch was vertokken voor een fietstochtje. En voor de kust van Sérignan in de Hérault is er geen spoor meer van een 26-jarige surfer. Niet verwonderlijk met windpieken boven 120 km/u. Vrijdag al stierven twee studenten door de overstromingen in La Garde (Var) en in Parijs is een dakloze doodgevroren.

Ook het transport leed zwaar onder de sneeuwstorm. Naast de vele geblokkeerde wegen en de afgesloten bergpassen, ontspoorde de toeristische trein 'Le Panoramique des Dômes' naar de Puy de Dôme boven CLermont-Ferrand in het Centraal Massief. Er vielen gelukkig geen gewonden.

In de haven van Marseille was de Napoléon Bonaparte, een grote ferryboot die de verbindingen met Corsica verzorgt, door de hevige mistral op hol geslagen. De ferry dreigde zelfs even te zinken, maar kon in de loop van de namiddag gestabiliseerd worden. Een robotanalyse moet uitmaken hoe groot de schade is. De topmatch Marseille-Lyon in de Ligue 1 werd afgelast door het noodweer. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn - I don't wanna dance

Lady Linn  - I don't wanna dance

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. [2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. [3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!