Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Warm blijven in de winter: 9 gezonde tips

Warm blijven in de winter: 9 gezonde tips


http://static2.hln.be/static/photo/2012/0/4/10/20121114151226/media_xll_5325985.jpg


Buiten wordt het steeds kouder en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Voor de koukleumen onder ons is de winter dan ook niet de leukste periode van het jaar. Gelukkig zijn er een aantal voorzorgen die je kan nemen om toch een warm gevoel te krijgen.

Dat wil echter niet zeggen dat je de hele dag binnen moet blijven, bij voorkeur onder de warme lakens van je bed. Integendeel zelfs, want er zijn veel gezondere (en socialere) manieren om deze winter warm te blijven. Bovendien hebben die oplossingen vaak ook extra gezondheidsvoordelen.

1. Draag voldoende kleren
Voor een warm gevoel heb je in de eerste plaats voldoende kleren nodig. Je werkt het best met laagjes, want die houden de lucht gevangen en werken dus isolerend. Als basislaag kies je best een natuurlijke stof die eventueel zweet kan opslorpen. Investeer ook in een water- en winddichte jas en zet  een muts op als je buitengaat. Via je blote gezicht gaat namelijk veel warmte verloren.

2. Spreek af met vrienden
Als je moet kiezen tussen een avondje uit met vrienden of een avond onder je dekentje in de zetel, moet je zeker kiezen voor het eerste. Door tijd door te brengen in het gezelschap van anderen krijg je ook fysiek warmer dan alleen. Een Canadese studie bewees dat sociale uitsluiting ook letterlijk kou aanvoelt.

3. Eet noten
Voeding die rijk is aan gezonde vetten, zoals noten, helpt het lichaam om de temperatuur te regelen. Dat is de reden waarom mensen met een vetarm dieet vaak koud hebben. Bovendien hebben noten ook tal van andere voordelen.

4. Knuffel
Hoewel je geen reden nodig hebt om te knuffelen met je geliefden, krijg je er alleszins warm van. Bovendien doet knuffelen het gelukshormoon oxytocine vrijkomen, wat stress vermindert en de bloeddruk verlaagt.

5. Beweeg
Wie extra inspanningen doet om te bewegen, krijgt 's winters veel meer dan humeurbevorderende endorfines en een gezond gewicht. Door te zweten verhoog je namelijk de bloedcirculatie in je lichaam, wat helpt om gefocust te blijven, stressvolle situaties aan te pakken en ... op te warmen.

Dat komt omdat bij koude temperaturen de circulatie in bepaalde delen van het lichaam vermindert. Het gaat vooral om de uiterste delen van je lichaam: vingers en tenen.

6. Drink iets warms
Een warm drankje geeft onmiddellijk een warm gevoel. Bovendien krijg je met de juiste drankjes, zoals thee en koffie zonder room en suiker, ook extra gezondheidsvoordelen. Groene thee is bijvoorbeeld rijk aan antioxidante polyfenolen, die het lichaam helpen in de strijd tegen celbeschadigende vrije radicalen uit de omgeving. Koffie bevat ook een heleboel antioxidanten en zou volgens studies helpen om het risico op bepaalde kankers te verlagen.

7. Kies voor soep
Net als thee en koffie, kan warme soep je opwarmen van binnenuit. Bijkomend voordeel: soep geef je een verzadigd gevoel, waardoor je daarna minder calorieën gaat opnemen. Uit studies blijkt zelfs dat soep voor de lunch de calorie-opname met 20 procent doet verminderen. Kies voor een soep op basis van bouillon met voldoende vezels (dat betekent: groenten!).

8. Gebruik kruiden
Het toevoegen van wat meer kruiden en specerijen in je maaltijden kan ook helpen bij het opwarmen. Gember is een zeer goede keuze, want die stimuleert de bloedcirculatie en brengt de lichaamstemperatuur naar omhoog.

9. Neem een warm bad
In een warm bad kan je niet alleen ontsnappen aan de kou, het zorgt ook voor een betere nachtrust. Dat komt omdat je lichaamstemperatuur op een natuurlijke wijze daalt rond het moment dat je gaat slapen. Wie een paar uur daarvoor een bad heeft genomen, zorgt voor een grotere daling en dat maakt je meer ontspannen.



» Reageer (0)
14-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw hoop voor berggorilla's

Opnieuw hoop voor berggorilla's


http://static3.hln.be/static/photo/2012/10/6/0/20121113160120/media_xll_5323335.jpg


Goed nieuws voor de al jarenlang met uitsterven bedreigde berggorilla's in Afrika: het aantal zeldzame mensapen is volgens officiële cijfers sinds 2006 met bijna 200 gestegen.

Een telling heeft aangetoond dat er in het grensgebied tussen Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo ondertussen weer 880 exemplaren van de majestueuze soort zijn, meldt de Oegandese minister van Toerisme en Natuurbehoud Maria Mutagamba. Zes jaar geleden waren dat er nog 700.

De dieren worden bedreigd door stroperij, ontbossing en burgeroorlogen. Berggorilla's en mensen zijn genetisch 98 procent hetzelfde. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 redenen waarom het botst met de schoonmoeder


20 redenen waarom het botst met de schoonmoeder


http://static3.hln.be/static/photo/2012/2/5/1/20121113115202/media_xll_5322586.jpg


Vier op tien vrouwen noemt de relatie met haar schoonmoeder 'ongemakkelijk', tien procent spreekt er zelfs niet tegen wegens een zware ruzie. Bijna de helft heeft al eens ruzie gemaakt met haar, bij 10 procent gebeurt dat regelmatig. De helft heeft al eens ruzie met de partner over zijn moeder, 41 procent vroeg expliciet of hij met haar wilde gaan praten over iets wat ze gezegd of gedaan heeft. 15 procent kwam al dicht bij het punt waarop ze de relatie wilden beêindigen door haar, in zeldzame gevallen gebeurt dat ook echt. Geen wonder dat 4 op tien vlakaf zegt dat de relatie met de schoonmoeder druk op haar relatie zet... en daar zijn 20, al dan niet goede, redenen voor.

1)    Haar mening over hoe je kinderen opvoedt
De tijden zijn veranderd, je hebt zelf een andere stijl en vooral: waar moeit ze zich mee?

2)    Betweters
Ja, ze hebben al eens kinderen opgevoed, maar weten ze het daarom altijd beter?

3)    'In mijnen tijd'
De meer subtiele manier om te laten merken dat zij het anders zou doen door te verwijzen naar de (goede) oude tijd.

4)    Kritiek op jouw moederstijl
Kritiek is altijd moeilijk te slikken, maar van haar komt dat voor de meeste vrouwen extra hard aan.

5)    Junk food
Jij probeert een strikte regel te hanteren over junk food en snoep, van haar mogen ze alles. Dat is niet de afspraak, waarom kan ze zich daar niet aan houden?

6)    Wat de kinderen (niet) leuk vinden
Het haalt het bloed onder je nagels als ze doet alsof ze beter weet dan jij wat jouw kind(eren) leuk vinden en wat niet

7)    Niet luisteren
Voor jouw hints, afspraken of uitspraken blijft ze Oost-Indisch doof.

8)    Zoonlief
Haar kleine jongen blijft altijd haar kleine jongen, en zij kent hem het best.

9)    Opruimen
Niet dat het niet soms nodig is, maar het feit dat ze in jouw huis opruimt, maakt subtiel duidelijk dat jij het niet aankan en je haar nodig hebt. En dat ze het begrip 'grenzen' niet kent.

10)    Geldzaken
Haar mening geven over hoe jullie de zaken financieel moeten aanpakken (en vooral bekritiseren waar je 'weeral' geld aan hebt uitgegeven). Alsof ze zelf altijd consequent is.

11)    "Hij lijkt op mij"
Elke goede karaktertrek of vaardigheid van zoonlief aan zichzelf toeschrijven: "dat heeft hij duidelijk van mij".

12)    "Eet ze wel goed?"
Aan je partner vragen of je wel genoeg eet 'want je ziet er zo mager uit'. 

13)    "Zou je niet een beetje afvallen?"
De opmerking alleen is voldoende om je te doen ontploffen

14)    Vaste telefoon
Blijven vasthouden aan de vaste lijn in plaats van een gsm

15)    "Waar blijven mijn kleinkinderen?"
Ze kunnen niet wachten oma te worden, en maken er constant opmerkingen over of vragen vlakaf wanneer ze komen 'want je wordt er niet jonger op' (en zij ook niet).

16)    Geheimpjes
Aan je partner vragen iets geheim te houden voor jou - en we hebben het niet over een verrassingsfeest.

17)    Stijl
Haar opmerkingen over jouw kledij komen je oren uit.

18)    Tips in de wind slaan
Ze komt babysitten en als je haar wil utileggen welk specifiek trucje altijd werkt bij jouw baby, wimpelt ze je af: "Ik heb zelf al kinderen gehad".

19)    Maaltijden
Te zout, te zoet of niet genoeg zelfgemaakt... niets aan jouw kookkunsten is goed genoeg.

20)    Luchtverfrisser
Tijdens haar verblijf in jullie huis, koopt en gebruikt ze een luchtverfrisser. Subtiel.

De cijfers komen uit een onderzoek van OnePoll bij 2.000 Britse vrouwen. "Het lijkt erop dat schoonmoeders alle juiste tere punten weten te raken", besluit het onderzoek. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we vandaag allemaal beleven in bed

Wat we vandaag allemaal beleven in bed


http://static1.hln.be/static/photo/2012/17/5/1/20121114082830/media_xll_5324881.jpg


Volgens een rondvraag van bedfabrikant Dreamland is een gemiddeld bed tegenwoordig getuige van heel wat actie: 720 discussies, 14.600 sms'jes, 3640 knuffels, 240 leessessies, 4160 kussen, 120 ontbijten en 480 vrijpartijen. Daarnaast doet het voor velen ook dienst als bureau, meer bepaald om mails te lezen, telefoontjes te doen en sociale media op te volgen.

"We spenderen heel veel tijd in ons bed en het is duizelingwekkend wanneer we ons realiseren hoeveel verschillende activiteiten zich afspelen tussen de lakens. Het ziet er naar uit dat onze bedden al lang niet meer voorbehouden zijn voor het slapen", verklaart Jacqueline Townson van Dreamland.

"Een bed delen kan voor sommigen een echte nachtmerrie zijn, zeker in de wintermaanden. Dan zijn er veel discussies over koude voeten of gestolen dekens", gaat ze verder. Volgens de studie ontstaan er in deze kille periode gemiddeld 6 bedruzies per maand. Uiteraard kunnen ook snurkers, het tijdig uitzetten van de televisie en uiteenlopende voorkeuren voor de kamertemperatuur de gemoederen hoog doen oplopen.

Een bed heeft vandaag een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar, waarvan we alles opgeteld een volle 3,5 jaar permanent aanwezig zijn om te ontspannen, te slapen, of één van bovenstaande activiteiten te doen. Slaap zou volgens het onderzoek goed zijn voor 2 jaar en 8 maanden. Op die 10 jaar worden in totaal 70 dagen gevuld met Twitter, Facebook en maar liefst 4160 e-mails. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alken-Maes maakt pintjes 1,7 eurocent duurder


Alken-Maes maakt pintjes 1,7 eurocent duurder


http://static3.hln.be/static/photo/2012/8/8/7/20121113200244/media_xll_5324017.jpg


Brouwerij Alken-Maes verhoogt vanaf 1 februari volgend jaar de bierprijs. Een consumptie zal gemiddeld 1,7 eurocent duurder worden. Vorige week kondigde AB InBev een verhoging met gemiddeld 2 eurocent per glas aan.

De tarieven voor flessen en vaten bier worden vanaf 1 februari aangepast. Alken-Maes verwijst daarvoor naar de hogere prijzen en kosten waarmee het al "geruime tijd geconfronteerd wordt". Het bedrijf denkt daarbij aan basisgrondstoffen zoals graan, maar ook verpakkingsmaterialen, de energieprijzen en ook de inflatie die de loonkost doet stijgen.

De brouwer van onder meer Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem verhoogt daarom vanaf 1 februari de prijs met gemiddeld 1,7 eurocent per glas. "Gemiddeld zal de prijs met 7 cent per liter stijgen of een stijging met ongeveer 4 procent", verduidelijkt de woordvoerder. Het gaat om een gemiddelde over klein- en groothandel en over de verschillende bieren.

Alken-Maes zegt nog alles in het werk te stellen om de Belgische biercultuur, die lijdt onder de dalende volumes, "zoveel mogelijk te ondersteunen". "De onderneming engageert zich ook om blijvend te investeren in de horeca, een sector die momenteel een moeilijke periode kent."

Na de aankondiging van AB InBev vorige week zei Horeca Vlaanderen reeds dat de stijging zal doorgerekend worden aan de klanten. Bij de Leuvense brouwgroep gaat eveneens vanaf 1 februari volgend jaar de prijs gemiddeld 2 eurocent per glas omhoog. Alken-Maes zei toen een verhoging niet uit te sluiten en de tarieven te bestuderen.

Brouwerij Haacht (Primus) laat vandaag, net als vorige week, weten dat er nog geen beslissing genomen is over een eventuele prijsverhoging. De prijszetting voor 2013 wordt nog bestudeerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vegetatieve patiënt communiceert en laat weten dat hij geen pijn heeft

Vegetatieve patiënt communiceert en laat weten dat hij geen pijn heeft

http://static0.hln.be/static/photo/2012/3/8/14/20121113133450/media_xll_5322929.jpg


Een Canadese man, waarvan werd aangenomen dat hij al meer dan tien jaar in vegetatieve status leefde, heeft zijn artsen laten weten dat hij geen pijn heeft, zo meldt de BBC. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat iemand met dergelijke zware hersenbeschadiging na zo'n lange tijd weer kan communiceren met de buitenwereld.

De 39-jarige Scott Routley, die twaalf jaar geleden een auto-ongeluk kreeg en daar ernstig hersenletsel aan overhield, werd vragen gesteld terwijl zijn hersenen werden gescand in een fMRI-machine. Patiënten in vegetatieve status hebben een lichaam dat gewoon functioneert, alleen reageren hun hersenen nergens op. Het is de ergste graad van functioneel hersenlijden. Mensen in vegetatieve status bevinden zich niet in een coma. Ze zien er wakker uit, omdat ze overdag gewoon hun ogen open hebben, maar ze hebben geen waarneming van zichzelf of de buitenwereld.

Artsen noemen de gebeurtenis revolutionair. De Belgische comaspecialist Steven Laureys heeft echter al eerder gecommuniceerd via een MRI-scanner met comapatiënten. Laureys stelt de patiënt vragen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Wanneer de patiënt ja wil zeggen, moeten ze aan bijvoorbeeld iets ruimtelijks denken, zodat er een ander hersengebied oplicht dan wanneer ze nee willen zeggen.

Volgens Routleys arts, de Britse neurowetenschapper Adrian Owen, verkeert Scott dus duidelijk niet in vegetatieve status. "Scott heeft laten zien dat hij een bewuste, denkende geest heeft. We hebben zijn hersenen meerdere keren gescand en hij laat duidelijk blijken dat hij de vragen wil beantwoorden. Volgens mij weet hij wie hij is en waar hij is", vertelt de wetenschapper aan BBC.

De artsen hebben jaren geprobeerd een vegetatieve patiënt vragen te kunnen stellen. "Hiermee kunnen we in de toekomst het leven van de patiënt aangenamer maken, zoals de tijden waarop ze gevoed en gewassen worden."

De ouders van Routley waren er altijd al van overtuigd dat hun zoon bij bewustzijn was en dat hij kon communiceren door zijn duim op te steken of door zijn ogen te verplaatsen. Dit werd echter nooit geaccepteerd door de medische staf. (br.hln)




» Reageer (0)
13-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda niet meer te redden

Panda niet meer te redden


http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/7/6/20121113123614/media_xll_5322741.jpg


Alle mooie intenties ten spijt ziet het ernaar uit dat 's werelds favoriete dier, Ailuropoda melanoleuca of de reuzenpanda, niet meer te redden valt. Door de opwarming van ons klimaat zal zelfs volgens de meest optimistische modellen tegen het eind van deze eeuw de bamboe waarop het zeldzame dier overleeft niet meer kunnen groeien op de plaatsen waar de panda nu nog voorkomt. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan Yale onder leiding van Mao-Ning Tuanmu.

De bamboe die de panda eet, is blijkbaar erg vatbaar voor klimaatverandering, ondermeer door de bizarre bloeicyclus van de plant. En panda's hebben veel bamboe nodig: ze vreten er dagelijks ongeveer 10 kilo van en doen er evenveel uren over om het binnen te krijgen.

Het team van Tuanmu onderzocht drie soorten bamboe die door de panda's wordt gegeten in ondermeer de Qinling-bergen waar de meeste panda's nog leven in het wild. Zelfs in het geval van de meest optimistische voorspellingen over de opwarming van ons klimaat zijn die daar verdwenen tegen het eind van de 21ste eeuw.

Relocatie is niet echt een optie, want panda's zijn niet de makkelijkste beesten, ze hebben flink wat leefruimte nodig en bovendien heeft de mens de gebieden ingepalmd die wel klimatologisch uitstel zouden kunnen bieden.

Nog meer onheilspellend nieuws staat in het rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), een in 1973 opgerichte intergouvernementele organisatie die als rol heeft om problemen te coördineren in tijden van een tekort aan olie. 190 energie-experts en statistici uit 26 landen zeggen daarin dat er tweederde van de reserves aan olie, gas en steenkool onmiddellijk geblokkeerd moet worden, anders komen we onvermijdelijk in een scenario waarbij global warming het voortbestaan van de mensheid bedreigt.

Terwijl er vooral gefocused wordt op een andere vaststelling van de IEA, namelijk dat door nieuwe technieken er olie uit schalielagen kan worden gehaald in de VS, waardoor de Amerikanen potentieel over enkele jaren al meer olie zullen kunnen oppompen dan Saoedi's, staat er in datzelfde rapport een flinke waarschuwing.

We hebben ondertussen niet één, maar twee problemen als het aankomt op olie-, steenkool- en gasreserves: dat die ondanks nieuwe technieken eindig zijn en ergens tussen 2035 en 2050 uitgeput gaan zijn als we blijven verbruiken zoals nu (we verbruiken elk jaar 14 % meer en dan vooral op rekening van de opkomende landen zoals China en India), maar ook dat we twee derde van die reserves sowieso in de grond moeten laten zitten als we niet willen belanden in een onleefbare wereld.

Om de euforie over de nieuwe potentiële reserves in ondermeer de VS nog wat de temperen, staan er in dat IEA-rapport nog wel een paar ontnuchterende feiten. In 2011 werd wereldwijd 88 miljard uitgegeven aan subsidies voor duurzame energieprojecten. Dezelfde overheden spendeerden echter 523 miljard om een escalatie van de olieprijzen te voorkomen in die periode. En terwijl Westerse landen gemiddeld elk jaar 24 procent meer uitgeven om duurzame energie te promoten, stijgt het bedrag dat ze in de fossiele brandstofsector pompen met 30 procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 10 ton namaakwaspoeder in beslag genomen in buurtsupermarkten


10 ton namaakwaspoeder in beslag genomen in buurtsupermarkten

http://static2.hln.be/static/photo/2012/0/4/12/20121113111639/media_xll_5322432.jpg


De cel Namaak van de FOD Economie heeft de voorbije maanden meer dan 10 ton namaakwaspoeder, 600 liter vloeibaar wasmiddel en 1.500 flacons shampoo van bekende merken in beslag genomen in 21 buurtsupermarkten in Antwerpen, Brussel, Mechelen en Luik. Daarnaast werden 4.000 flessen nagemaakt vloeibaar wasmiddel onderschept bij een groothandelaar.

De goederen worden vernietigd. "Het grootste risico van die namaakproducten is dat men niet zeker is van de samenstelling", aldus de FOD. "Meestal gaat het om zeep van slechte kwaliteit waardoor kledij minder proper is of minder fris ruikt, maar er kunnen ook stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid."

De namaakproducten zijn zo goed als niet te onderscheiden van de originele producten. De FOD wijst er wel op dat het verdacht is wanneer winkels plots nieuwe producten aanbieden of wanneer een product veel goedkoper is dan in andere winkels. Bovendien kan de slechte kwaliteit van de verpakking een aanwijzing zijn en komt het gewicht dat op de verpakking staat, soms niet overeen met het echte gewicht.

De cel controleerde de voorbije maanden 25 kleinere buurtsupermarkten in Antwerpen, Brussel, Mechelen en Luik waarvan vermoed werd dat ze nagemaakte producten verkochten. In 21 van de 25 gecontroleerde supermarkten werden namaakproducten aangetroffen. Het gaat voornamelijk om waspoeders en shampoos van bekende merken zoals Ariel, Dash en Head & Shoulders.

Consumenten die vermoeden dat ze namaakwaspoeder- of shampoo hebben gekocht, kunnen een klacht indienen via de website van de FOD economie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft pyjamadragers wil niet dat partner hen naakt ziet

Helft pyjamadragers wil niet dat partner hen naakt ziet


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/11/3/20121112170042/media_xll_5320008.jpg


Niets is zo romantisch als 's avonds in bed dicht tegen je partner kruipen en zijn naakte huid tegen de jouwe voelen... Fout! Twee op de drie koppels slapen namelijk liever met een pyjama dan helemaal naakt. Bij 54 procent is dat omdat ze niet willen dat hun partner hen naakt ziet.

Dat blijkt althans uit een Brits onderzoek, waar men misschien nog wat conservatiever is dan hier in België. Toch zullen de resultaten wellicht niet ver uit elkaar liggen.

Slechts 15 procent van de koppels uit de enquête zei vaak naakt te slapen. 21 procent zei dan weer alleen met ondergoed te slapen, terwijl 64 procent een pyjama draagt in bed. Daarbij gaat het (voor vrouwen) ook niet om een sexy pyjama. De meesten dragen een flanellen exemplaar, slechts 8 procent kiest voor een sexy nachtkleedje.

Ook opvallend: van de ondervraagden die met een pyjama of in ondergoed sliepen, zei 54 procent dat ze zich niet goed zouden voelen bij naakt slapen.

Vreemd genoeg slaapt maar liefst een kwart van de respondenten met kleren omdat ze niet willen dat hun partner hen naakt ziet. Meer nog: 12 procent bekende dat vrouw- of manlief hem of haar vrijwel nooit naakt ziet.

Meer dan een derde van de Britten ziet zijn partner daarentegen elke dag naakt. Bij de overige 41 procent is dat minstens één keer per week.

"Het is duidelijk dat koppels comfort boven romantiek verkiezen bij het kiezen van hun nachtkledij", zegt Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk, die de enquête uitvoerde. "Blijkbaar voelen we ons naakt niet echt comfortabel en is een warme, flanellen pyjama de veiligste en gemakkelijkste keuze." (br.hln)



» Reageer (0)
12-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet om te lachen: de schade na een stamp in zijn kruis

Niet om te lachen: de schade na een stamp in zijn kruis


http://static2.hln.be/static/photo/2012/6/10/10/20121109112731/media_xll_5312425.jpg


In heel wat series, films en YouTube-video's wordt een rake stamp of klap tussen de benen afgeschilderd als een komische gebeurtenis. Toch waarschuwen experts dat dergelijke incidenten voor ernstige fysieke en mentale problemen kunnen zorgen, zeker als het een impact heeft op de vruchtbaarheid.

Ruzie, fietsonderdelen en ongelukkig geplaatste meubels zijn maar enkele boosdoeners die duizenden jongens en mannen naar de dokter drijven met hevige pijn tussen de benen. Onderzoekers van de universiteit van Californië ontdekten dat jaarlijks ruim 16.000 Amerikanen op spoedafdelingen belanden met genitale verwondingen. "Om dit in perspectief te plaatsen: dergelijke ongelukken komen twee keer zoveel voor op spoed als tandkwetsuren en ongeveer even vaak als elektrische en chemische brandwonden", klinkt het.

Eerder onderzoek ging al kijken naar ernstige letsels aan de genitalieën en urinewegen ten gevolge van zware trauma's (bijvoorbeeld auto-ongevallen). Nu spitste het team uit San Fransisco zich toe op kwetsuren in het alledaagse leven. Ze doorzochten daarvoor de nationale database van spoedbezoeken tussen 2002 en 2010 en gingen op zoek naar genitale verwondingen bij mannen en vrouwen ouder dan 18.


Ze vonden maar liefst 142.143 kwetsuren op een periode van 9 jaar. Sporten bleek daarbij de grootste boosdoener voor mensen van alle leeftijden, met fietsen en balsporten op kop. Een veelvoorkomend scenario omvat mensen die voorover vallen met hun fiets en pijnlijk landen op de centrale buis. Andere boosdoeners blijken onder meer kleding en scheermesjes te zijn, waarbij 'onderdelen' vast komen te zitten tussen ritsen of snijwonden ontstaan tijdens het ontharen van gevoelige zones.

"Mannen lopen de meeste letsels op (75%). Bij ruim 40 procent van de spoedbezoeken gaat het om jonge mensen tussen 18 en 28. Bij ouderen was dat slechts 8 procent, maar zij deden zich pijn tijdens meer alledaagse activiteiten, zoals douchen", stelt leidinggevend onderzoeker Benjamin Breyer.

De volgende stap is nu meer informatie winnen over de eigenlijke verwondingen om te zien wat er gebeurt met de mechanismen binnenin, in de hoop technieken te ontwikkelen die dergelijke kwetsuren kunnen voorkomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkoper bier jaagt Nederlandse jongeren naar België


Goedkoper bier jaagt Nederlandse jongeren naar België


http://static0.hln.be/static/photo/2012/13/0/11/20121112093903/media_xll_5318246.jpg


De horeca in de grensstreek in Nederland vreest dat jongeren na 1 januari massaal hun vertier in België en Duitsland gaan zoeken. Oorzaak is de forse accijnsstijging op alcohol vanaf 2013 in Nederland. Dat zegt de Koninklijke Horeca Nederland in de krant Sp!ts.

Jongeren uit de Nederlandse grensstreek trekken nu al massaal naar België en Duitsland omdat alcohol daar goedkoper is. Horecaondernemers kunnen die concurrentie nauwelijks meer aan. "Helemaal omdat de leeftijdgrens voor alcoholgebruik in Duitsland en België wel op 16 jaar gehandhaafd blijft", aldus Koninklijke Horeca. (br.hln - foto photonews)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom regen voor vurige vrouwen zorgt

Waarom regen voor vurige vrouwen zorgt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/7/5/0/20121109145032/media_xll_5313015.jpg


Onderzoek toont aan dat regen romantische gevoelens aanwakkert bij vrouwen. De oorzaak kunnen we mooi omschrijven als het 'Notebook'-effect. Ruim 95 procent van alle dames fantaseert over kussen in de regen en meer dan de helft daarvan schrijft dat toe aan de legendarische kusscène van Ryan gosling en Rachel McAdams, die in 2005 gingen lopen met een 'Best Kiss'-award.

Het is één van de meest romantische verhalen uit de recente filmgeschiedenis en miljoenen vrouwen vielen in zwijm tijdens de passionele kus in de gietende regen. De manier waarop Ryan Gosling zijn geliefde (Rachel McAdams) omarmt en kust, doet heel wat dames hunkeren naar een gelijkaardige ervaring. Het is dan ook niet verrassend dat 57 procent al fantaseerde over een eigen versie van deze scene.

"Liefde vinden op onverwachte, soms onmogelijke plaatsen, daar draait het verhaal van de 'Notebook' rond, met de nodige dosis tragiek, heroïsme en verlossing. Het is een vertederend staaltje fictie dat zo echt voelt. Daarom denken vrouwen aan dit soort verhalen als het regent want ze lijken wel sprookjes binnen handbereik", verklaart onderzoeker Brandon Wade.

Het is bovendien niet alleen het libido van vrouwen dat piekt bij stormachtig weer. Ook 64 procent van de mannen geeft toe dat ze er best opgewonden door worden. Zeker wanneer de stroom het begeeft, vindt een mooie 43 procent van de ondervraagde heren dat de ideale gelegenheid voor een vrijpartij. Mannen ontsnappen trouwens ook niet aan het 'Notebook'-effect, want 24 procent gaf toe dat ze de romantische kusscène al hebben nagespeeld om een vrouw in te palmen.

"Een storm kan romantiek inspireren omdat het onverwachts voor sfeer zorgt en unieke kansen biedt om je ridderlijkheid te tonen. De meeste mannen nemen de rol van de zorgzame held op zich in deze situaties, iets wat voor vrouwen zeer aantrekkelijk is. Doe daar noodgedwongen kaarslicht en hevige emoties bij en alles kan gebeuren", klinkt het besluit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat King Cole - When I Fall in Love

Nat King Cole - When I Fall in Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Nathaniel Adams Coles (Montgomery, 17 maart 1919 - Santa Monica, 15 februari 1965) was een Amerikaans jazz-zanger, pianist en songwriter.

Nat "King" Cole zoals hij meestal genoemd wordt, werd in Montgomery, Alabama geboren en is de vader van zangeres Natalie Cole en broer van zanger Freddy Cole. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolker van de jaren vijftig en zestig.

Op vierjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago. Nats vader is slager en diaken in de True Light Baptist Church. De jonge Nat wordt door zijn moeder, die organiste was in de kerk, gestimuleerd om muziek te gaan studeren. Vanaf zijn twaalfde jaar bespeelt ook Nat het kerkorgel en zingt hij kerkliederen. Zijn echte interesse gaat echter al snel uit naar de jazzmuziek. Zijn ouders kunnen de belangstelling voor de jazzmuziek niet echt waarderen. Jazz wordt immers in de nachtclubs gespeeld. De oudste broer van Nat, Eddie heeft dan al een bekende jazzband, de 'Rogues of Rhythm'.

In het jaar 1936 vertrekt Nat naar Los Angeles, en geeft van 1936 tot 1945 zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 neemt hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, dat z'n eerste nationale hitsong wordt. Het nummer is gebaseerd op één van z'n vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Cole wordt door zijn trio-opnamen als één van de groten uit de jazzwereld beschouwd.

Vanaf 1945 besluit Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelt zich meer en meer als (jazz)balladzanger. Zijn herkenbare stem zorgt voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Cole is de superstar van de jaren vijftig.

Wanneer hij in 1948 als eerste zwarte Amerikaan een huis koopt in de blanke buurt Hancock Park in Los Angeles vertellen de eigenaren hem dat ze geen "ongewensten" in de buurt willen. Cole antwoordt: "Ik ook niet. En als ik een ongewenst iemand zie komen, ben ik de eerste die klaagt."

In de jaren veertig is Cole de eerste Afro-Amerikaan met een eigen radioprogramma en in de jaren 1956-1957 heeft hij als eerste zwarte Amerikaan een eigen wekelijkse televisieshow bij NBC. Daarnaast treedt hij herhaaldelijk als filmacteur op, o.a. in St. Louis Blues.

Cole rookte drie pakjes cool-menthol sigaretten per dag. Volgens Cole droegen de sigaretten ertoe bij dat zijn stem voldoende laag bleef. Om die reden rookte hij voor iedere plaatopname meestal drie sigaretten achter elkaar. In het najaar van 1964 merkt Cole dat hij gewicht verliest. In oktober 1964 wordt bij hem longkanker geconstateerd. De verschillende behandelingen, waaronder een Cobalt-behandeling, slaan niet aan en Nat King Cole overlijdt begin '65 in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole is begraven op Forest Lawn Memorial Park in Glendale (Californië).

Hij was getrouwd met Maria Ellington en had vijf kinderen. Ook zijn dochter Natalie Cole en zijn jongere broer Freddie Cole zijn zangers.

In de jaren negentig wordt Cole opnieuw populair, dankzij zijn dochter Nathalie Cole, die op de cd Unforgettable haar zang combineert met oude opnamen van haar vader.



» Reageer (0)
11-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië staat onder water, evacuaties in Toscane

Venetië staat onder water, evacuaties in Toscane


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/10/3/20121111141653/media_xll_5316318.jpg


Het noorden van Italië wordt dit weekend geteisterd door hevige regenval. Een groot deel van Venetië staat onder water en in Toscane moesten 200 mensen uit hun overstroomde huizen geëvacueerd worden. Dat melden de lokale autoriteiten.

Het regent al enkele dagen fel in het noorden van Italië. In Venetië stond vanochtend 70 procent van de stad onder water. Het waterniveau in de stad bereikte een hoogte van 150 cm boven de zeespiegel. Het fenomeen van de overstromingen in de Dogenstad wordt ook wel 'acqua alta' genoemd.

Op 4 november 1966 werd Venetië het zwaarst getroffen door 'acqua alta': toen stond het water 194 centimeter hoog. De rest van Italië was toen eveneens getroffen door zware overstromingen.

Ook de regio Toscane heeft te kampen met zware regenval. De lokale autoriteiten hebben al tweehonderd mensen uit hun ondergelopen huizen geëvacueerd. Op sommige plaatsen zijn er aardverschuivingen. In Pisa zitten talloze gezinnen zonder elektriciteit nadat de straten overstroomden. In Livorno, een havenstad aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, is de civiele bescherming standby wegens de hevige regens.

In Ligurië, de regio die in het noorden grenst aan Toscane, moesten dertig mensen uit hun huizen worden geëvacueerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla Bokito opnieuw vader

Gorilla Bokito opnieuw vader

http://static0.hln.be/static/photo/2012/0/10/6/20121108182941/media_xll_5310861.jpg


Goed nieuws in de dierentuin van Rotterdam. Bij de gorilla's is Tamani bevallen van een jong. De vader is gorilla Bokito, die bekendheid verwierf toen hij in 2007 uit zijn kooi ontsnapte en daarbij een bezoekster zwaar verwondde.

Daarnaast is er nog een andere apenfamilie uitgebreid met een kleine, zo maakte Blijdorp vandaag bekend. Het gaat om een witkruinmangabey.

Het geslacht van de pasgeboren gorilla en de mangabey is nog niet definitief vastgesteld. Bokito heeft al vier dochters verwekt en het lijkt er sterk op dat dit jong weer een dochter is, maar de verzorgers houden nog een slag om de arm.

Tamani is volgens Blijdorp een ervaren moeder die haar baby graag aan het publiek toont, maar ze houdt het dicht tegen zich aan zodat het geslacht moeilijk te zien is. Zoals het een goede gorillavader betaamt, zorgt Bokito ervoor dat de kersverse moeder niet te veel wordt lastiggevallen door de andere familieleden. De gorillafamilie bestaat nu uit tien leden van vier generaties.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander steekt 600.000 euro van gala tegen kinderkanker in eigen zak

Nederlander steekt 600.000 euro van gala tegen kinderkanker in eigen zak

http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/8/12/20121110085452/media_xll_5314242.jpg


Een voormalig bestuurslid van een gala tegen kinderkanker heeft ongeveer 600.000 euro aan donaties in eigen zak gestoken. Dat zegt het bestuur van het Quality of Life Gala in De Telegraaf. "Het is een schande dat dit mannetje met z'n vingers aan het geld voor zieke kinderen heeft gezeten", verklaart een woordvoerder.

De stichting heeft aangifte gedaan tegen het bestuurslid. De man zou geld van de stichting hebben weggesluisd naar de bedrijven van hemzelf en zijn vrouw. Het meeste geld zou inmiddels terug zijn bij de stichting.

De fraude kwam eind vorig jaar aan het licht. De bestuurder werd direct na de ontdekking afgezet. Ook de penningmeester van Quality of Life, die zou hebben geholpen bij de verduistering, moest vertrekken.

Het Openbaar Ministerie, het gala en de beschuldigde bestuurder waren niet bereikbaar voor commentaar. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Musical rond André Hazes in première in Amsterdam


Musical rond André Hazes in première in Amsterdam



http://static1.hln.be/static/photo/2012/12/12/6/20121111102453/media_xll_5315946.jpg
 

De Nederlandse volkszanger André Hazes (1951-2004) komt opnieuw tot leven in een musical. In het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat vandaag de voorstelling 'Hij Gelooft in Mij' in première.

De musical wordt verteld vanuit het standpunt van de 15-jarige Rachel, een verliefde fan. De verhouding van Hazes met Rachel en met zijn stad Amsterdam staat centraal,  inclusief zijn "diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang". Zijn grootste hits komen voorbij, zoals 'Een beetje verliefd'.

Martijn Fischer kruipt in de rol van de bekende zanger, terwijl Chantal Janzen als Rachel Hazes het podium betreedt. Cees Geel speelt Hazes' producer en beste vriend Tim Griek.

In 2007 al tekende Rachel Hazes een contract met Joop van den Ende over een muzikaal verhaal over haar inmiddels overleden man. In de jaren '80 was Van den Ende een paar jaar manager van de volkszanger.

De voorstelling loopt tot eind maart. Meer dan 90.000 kaarten zijn al verkocht, de prijzen variëren tussen 19 en 69 euro, afhankelijk van de zitplaats en de gekozen dag. Bestellen kan hier.



» Reageer (0)
10-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250.000 knuffelaars gezocht

250.000 knuffelaars gezocht

http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/7/9/20121109123458/media_xll_5312694.jpg


Een knuffel geven voor het goede doel. Dat kan je vanaf morgen doen in de grote knuffelbox die op tournee gaat door België. De uitdaging is om 250.000 knuffels te verzamelen voor Make-A-Wish®, de organisatie die zich inzet om kinderdromen waar te maken.

De 'knuffelbox' is de grootste geschenkdoos ooit in België: 2,5m hoog, 2,5m breed en ruim 2m diep. Centraal in de box staat het knuffelhart, dat dankzij ingenieuze technologie bepaalt welk type knuffelaar jij bent.

Door op de sensorenmat voor het knuffelhart te gaan staan worden de verschillende meettoestellen binnenin geactiveerd. Wanneer je begint te knuffelen, worden de tijdsduur en de intensiteit van je knuffel geregistreerd. Voeg daar eventuele bewegingen van de armen en handen bij en je hebt alle criteria om je knuffeltype te bepalen. Eens de knuffel gemeten is, licht de gehele doos op in de kleur die gelinkt is aan het specifieke knuffeltype.

Tijdens het knuffelen wordt ook een foto genomen, die meteen op de website en op Facebook verschijnt. Deze kun je vervolgens delen met je vrienden en kennissen. "Reken erop dat je de knuffelbox op tal van plaatsen zal tegenkomen: bij grote multinationals, in musea, shoppingcentra en treinstations. Informatie hierover kan je nalezen op onze website en Facebookpagina", stelt Maarten Bijnens, marketing manager van vivabox.

De uitdaging is om 250.000 knuffels te verzamelen tegen 1 januari 2013 en dit op twee manieren. Ten eerste door de tournee van de knuffelbox, waar iedereen zijn knuffel kan bijdragen. Maar daarnaast kan je ook van thuis uit meeknuffelen door jouw knuffelfoto's door te sturen, knuffelfilmpjes te posten en knuffelboodschappen te delen via www.giveahug.be.

Wanneer vivabox erin slaagt om de 250.000 knuffels bij elkaar te krijgen, schenken ze 10.000 euro aan Make-A-Wish. Deelnemers hoeven dus geen financiële bijdrage te leveren. Het project is daarnaast ook duurzaam, want het materiaal van de box kan grotendeels herbruikt worden (beursstand, winkelanimatie, recuperatie van toestellen). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fijnste aanrakingen voor elk type borst


De fijnste aanrakingen voor elk type borst


http://static3.hln.be/static/photo/2012/16/11/0/20121109165707/media_xll_5313480.jpg


Borsten zijn als sneeuwvlokjes, er zijn er geen twee hetzelfde. Als erogene zone spelen ze een belangrijke rol in ons seksleven en de manier waarop ze aangeraakt worden is dan ook van groot belang. Experten hebben hun hoofd gebogen over de ideale aanrakingen voor elk type borst. Dat moeten plezante onderzoeken geweest zijn... Eens kijken naar de resultaten.

De fijnste aanrakingen voor elk type borst:

Grote borsten
Uit een studie aan de universiteit van Wenen blijkt dat grote borsten gemiddeld 24 procent minder gevoelig zijn dan kleine, vermoedelijk omdat de zenuw die prikkels vanuit de tepel stuurt wordt uitgerekt. Daarom wordt een grote boezem het best gestimuleerd van buiten naar binnen door met vingertippen of tongpunt te bewegen van net onder de oksel tot de tepel. Experimenteren met subtiele, zachte knabbelbewegingen wordt eveneens aangeraden.

Kleine borsten
Gevoelig als ze zijn, worden kleinere borsten beter met meer beweging behandeld. Daarom is het goed handpalmen te gebruiken om ze te bedekken en zachtjes te bewegen tijdens het vrijen.

Hangborsten
Borsten die een beetje (of veel) hangen zijn vaak nog het minst gevoelig van allemaal. De zenuwen zijn niet alleen uitgerekt, maar ook onderdrukt door het gewicht van de borst. De beste houding is dan ook op de rug te liggen om de zenuwen vrij te maken voor maximaal genot.

Valse borsten
Wanneer ze goed worden aangebracht, hebben implantaten doorgaans geen impact op de gevoeligheid. Valse borsten bewegen echter wel anders. Daarom moet de focus liggen op de oppervlakte door met cirkelbewegingen (tong of vingers) richting de tepel te gaan.

Melkborsten
De boezem van een nieuwe mama is nog een geval apart omdat de tepels vaak overgevoelig zijn. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om een vaak vergeten zone extra veel aandacht te geven: de onderkant van de borst. Een zachtaardige hand dat ondersteunt zal een veraderming zijn na een dag borstvoeding.

Voor elke tepel wat wils
Naast het type borst, variëren ook de tepels. Het zijn handige barometers van lust: omhoog is hitsig, naar beneden eerder neutraal. De gevoeligheid van elk type tepels is anders en ze dienen dan ook met de nodige zorg behandeld te worden.

Grote tepels
Omdat grotere tepels meer zenuweindes hebben, zijn ze vaker hypersensitief. Wees dus zeker niet te agressief met het uitoefenen van druk (of bijtgedrag).

Kleine tepels
Bij kleine tepels moet de aandacht verschuiven naar de areola errond, die heel vaak gevoeliger zal zijn dan de tepel zelf. Vooral het bovenste kwadrant van de borst (tussen 10 en 2u op de mentale klok) zorgt voor de meeste prikkels.

Omgekeerde tepels
Onderzoek wijst aan dat 3 procent van alle vrouwen geïnverteerde tepels heeft, met dank aan de genetica. Toch zijn de zenuweindes hier niet anders dan bij 'normale' tepels. Vaak speelt de afwijking in op de emoties waardoor deze vrouwen vooral een complimentje over hun borsten kunnen gebruiken zodat onzekerheid geen spelbreker kan zijn. De tepels kunnen bovendien naar buiten 'gelokt' worden met de nodige aanrakingen, kussen, likjes en zachtaardige zuigbewegingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees terracottaleger komt naar Brussel

Chinees terracottaleger komt naar Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2012/11/13/5/20121106190019/media_xll_5303690.jpg


De Brusselse Beurs verwelkomt vanaf 19 november de tentoonstelling 'Terracotta Army'. Tot 17 februari zijn er 150 replica's te zien van krijgers, paarden en wagens van het terracottaleger van China's eerste keizer, Qin Shi Huangdi. Daarnaast is er onder andere een klank-en-lichtshow te beleven die de geschiedenis vertelt van de keizer en zijn leger, en een documentaire over de archeologische ontdekking van de dodenstad.

Landbouwers ontdekten het terracottaleger in 1974 in het oosten van China, en in 1987 riep Unesco het terracottaleger uit tot werelderfgoed. Het bestaat uit 8.000 soldaten, paarden en wagens, die van 246 tot 210 voor Christus gebouwd werden om in het mausoleum van de keizer terecht te komen. Goed 720.000 arbeiders werkten er 36 jaar aan.

De tentoonstelling die nu in het Beursgebouw te zien is, is ontwikkeld door het Oostenrijkse bedrijf EMS Entertainment. In 14 Europese steden kwamen al meer dan 1,3 miljoen bezoekers kijken.

Bezoekers zijn alle dagen van 10 tot 18 uur welkom. Op woensdag zijn er van 18 tot 21 uur nocturnes.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!