Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft 620 jurken, 310 rokjes en 434 paar schoenen?

Wie heeft 620 jurken, 310 rokjes en 434 paar schoenen?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/16/6/20130111121258/media_xll_5459736.jpg


Welke vrouw bezit 620 jurken, 434 paar schoenen, 310 rokjes, 248 jassen en zo'n 1.116 topjes? Dat ben jij! In tegenstelling tot Imelda Marcos en Suri Cruise zal je die natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd in je kleerkast hebben, maar wel verdeeld over je hele volwassen leven.

Dat is althans wat de Britse website mycelebrityfashion.co.uk berekende na een rondvraag bij zo'n 1.246 vrouwen ouder dan 18 jaar. Daarbij analyseerden ze het aantal kledingstukken dat een vrouw jaarlijks koopt.

Topjes komen op nummer één, met 18 exemplaren per jaar. Jurken haalden de tweede plaats, want daarvan koopt één vrouw jaarlijks 10 stuks. Broeken kwamen op een derde plaats, met negen exemplaren per jaar. Verder bleken vrouwen ook nog zeven paar schoenen, zes truien, vijf rokjes en vier jassen aan te kopen op één jaar tijd.

Deze gemiddeldes werden vervolgens vermenigvuldigd met 62, het aantal jaren dat vrouwen gemiddeld nog leven na hun 18de verjaardag. Dat zou betekenen dat we in ons volwassen leven 1.116 topjes, 620 jurken en 558 broeken bezitten. Verder zouden er in onze kleerkast ook 434 paar schoenen, 372 truien, 310 rokjes en 248 jassen terechtkomen.

Het lijken hallucinante cijfers, maar je mag niet vergeten dat het om een zeer lange periode van 62 jaar gaat. En geef toe: als je de zakken waarmee je terugkwam van de solden bekijkt, lijken de jaarlijkse aantallen al een pak minder overdreven. Of wel?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland beste grote festival in Europa

Tomorrowland beste grote festival in Europa


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/9/0/20130110002910/media_xll_5455020.jpg


België is op de European Festival Awards stevig in de prijzen gevallen. Tomorrowland werd er uitgeroepen tot het beste grote festival van Europa, terwijl Pukkelpop de prijs kreeg voor 'Promotor of the Year'. Rock Werchter-topman Herman Schueremans mocht dan weer zoals bekend een 'Lifetime Achievement Award' mee naar huis nemen.

Het is de eerste keer dat een festival vol elektronische muziek de titel van beste grote festival opgespeld kreeg, aldus de organisatoren. Beste middelgroot festival is Balaton Sound in Hongarije, terwijl het Poolse Touron New Music Festival werd verkozen tot beste kleine festival. De beste line-up was vorig jaar te vinden op het Duitse Rock am Ring/Rock im Park.

Pukkelpop viel dan weer in de prijzen als beste promotor van het jaar. Organisator Chokri Mahassine draagt de award graag op aan het hele Pukkelpopteam. "De editie van 2011 heeft ons sterker dan ooit gemaakt en deze erkenning doet dan ook bijzonder veel deugd", klinkt het.

Tot slot werd ook Herman Schueremans, organisator van Rock Werchter, gelauwerd. De topman van Live Nation België kreeg er de Lifetime Achievement Award voor zijn 40-jarige carrière en de manier waarop hij van het rockfestival een wereldmerk maakte. "Herman heeft België op de festivalkaart gezet", schaart Mahassine zich nog volledig achter die prijs. (br.hln)




» Reageer (0)
10-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvergetelijk moment voor Belgen die als eersten enorme pinguïnkolonie bezoeken


Onvergetelijk moment voor Belgen die als eersten enorme pinguïnkolonie bezoeken


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/9/3/20130110114021/media_xll_5456193.jpg


Een verborgen kolonie van 9.000 pinguïns heeft op Antarctica voor het eerst het bezoek gekregen van mensen. De wetenschappers zijn afkomstig uit het Belgisch poolstation op de zuidpool.

Begin december vertrokken drie experts vanuit het poolstation Prinses Elizabeth naar de site waar de pinguïns leven. Amerikaanse en Britse wetenschappers hadden de pinguïns op satellietbeelden opgemerkt. Het ijs was op de bewuste plek ook verkleurd door de uitwerpselen van de dieren.

"Ik wist op basis van satellietbeelden van vorig jaar dat er een kolonie in de buurt moest leven", zegt expeditieleider Alain Hubert. "Aangezien we ons er niet ver vandaan bevonden, besloot ik deze afgelegen plek te bezoeken."

"De verrassing was groter dan wat ik verwacht of gedroomd had. Het is een enorme kolonie. Rond middernacht hadden we de eerste van vijf groepen met meer dan duizend pinguïns bereikt. Dit was onvergetelijk." (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy afslanken met 'burlesquercise'

Sexy afslanken met 'burlesquercise'


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/12/8/20130110112718/media_xll_5456213.jpg


Burlesque herleeft en de prikkelende dansstijl is niet alleen amusant, het is ook ideaal om enkele kilo's van je af te schudden. Internationale burlesque-ster Sukki Singapora wil de sexy bewegingen dan ook omtoveren tot een pittige workout.

Met 'burlesquercise' hoopt Sukki Singapora andere vrouwen te inspireren om net als zij overgewicht te bestrijden en hun eigen lichaam te leren aanvaarden door burlesque te dansen. Zelf verloor ze maar liefst drie kledingmaten. Wij geven alvast enkele van haar favoriete bewegingen prijs.

Stoelendans
Met de 'chair dance' bouw je kracht op in je buikspieren, terwijl je taille en achterwerk strakker worden.

Leun zijwaarts achteruit op een stoel. Strek één arm voor je uit en gebruik je 'core' om je lichaam weer mooi recht te trekken. Zet je buikspieren in en laat je nekspieren rusten. Herhaal deze beweging een aantal keer.

Wie de lage buikspieren en dijen wil trainen, kan deze burlesque-beweging eens proberen. Ga op de grond liggen en strek een been hoog in de lucht. Na enkele seconden breng je je knie naar je borstkas terwijl je je plakkous naar beneden rolt. Herhaal deze 'kousmove' een aantal keer bij elk been.

Deze laatste oefening richt zich op slanke benen en een strakke kont. Ga naast een stoel door je knieën tot je heupgewricht lager is dan je knieschijf. Probeer niet voorwaarts te leunen. Wanneer je terug naar boven komt streel je aan één zijde vanaf je enkel, langs je lichaam, om te eindigen met je hand hoog in de lucht. Herhaal dit enkele keren aan beide kanten.

"Burlesque is niet alleen voor performers. Het kan iets zijn dat je voor jezelf of je partner doet of gewoon als fitness. De bewegingen uitproberen mag niet oncomfortabel aanvoelen. Het zal ongetwijfeld wat gegiechel uitlokken, maar er niets mooier dan een vrouw die lacht", besluit Sukki. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam honkbalplaatje vermoedelijk fortuin waard


Zeldzaam honkbalplaatje vermoedelijk fortuin waard


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/6/1/20130110025653/media_xll_5455051.jpg


Een uiterst zeldzaam honkbalplaatje uit 1865 wordt binnenkort door een veilinghuis in de Amerikaanse staat Maine geveild. De verwachting is dat het plaatje een fortuin opbrengt. Het bijzondere plaatje zat in een fotoalbum, dat op een rommelmarkt was gekocht.

Het plaatje lijkt in niets op de honkbalplaatjes zoals ze tegenwoordig worden verkocht. Het is een foto uit 1865 van de Brooklyn Atlantics, een amateurclub, die op een stuk papier is geplakt. Op de foto staan negen spelers en hun manager.

Volgens Troy Thibodeau van het veilinghuis, bestaat er slechts één ander exemplaar. Dat exemplaar is in het bezit van de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten. Wat de waarde van het honkbalplaatje is, is niet bekend, maar het veilinghuis verwacht een opbrengst van ten minste honderdduizend dollar.

Het hoogste bedrag dat ooit voor een honkbalplaatje is neergeteld is 2,8 miljoen dollar (2,1 miljoen euro). Het ging om een Honus Wagner-plaatje uit 1909 dat in 2007 werd geveild. (br;hln)




» Reageer (0)
09-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo groot is onze angst voor de weegschaal

Zo groot is onze angst voor de weegschaal


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/12/12/20130109103728/media_xll_5452677.jpg


Vrouwen en weegschalen... Het is een eeuwige haat-liefderelatie, met vooral in de maand januari veel meer haat dan liefde. Ruim één op de drie vrouwen zou meer schrik hebben om na de feestdagen de confrontatie met de weegschaal aan te gaan dan om af te stevenen op een pijnlijke relatiebreuk. Het enige wat ze nog meer vrezen, is een bezoekje aan de tandarts.

Iedereen laat zich wel eens gaan tijdens de feestdagen, maar de naweeën van de overdadige maaltijden lijken toch vooral vrouwen te treffen. Uit een onderzoek van Britse yoghurtproducent Onken blijkt dat de weegschaal confronteren de op één na grootste angst is voor dames in januari.

Heel wat vrouwen durven zich pas twee weken na kerst te wegen en bij ruim 40 procent blijft de weegschaal zelfs nog veel langer onaangeroerd. Het enige dat in januari nog schrikwekkender blijkt te zijn, is een tandartsbezoek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acrobatische gorilla bekoort de wijfjes

Acrobatische gorilla bekoort de wijfjes


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/7/7/20130109103332/media_xll_5452672.jpg


Gorilla Kidogo steelt met zijn koorddansact de show in de dierentuin van het Duitse Krefeld. En zijn kunstjes vallen ook in goede aarde bij de twee wijfjesgorilla's in zijn verblijf. "De vrouwtjes hebben hem duidelijk aanvaard en, wie weet, komen daar binnenkort kleintjes van", aldus een verzorger.

"Kidogo is een bijzonder dier", aldus zoowoordvoerster Petra Schwinn. "Hij loopt het liefst rechtop en we vermoeden dat hij hiermee de bezoekers van de dierentuin wil imiteren. Met zijn kunstjes als koorddanser wil Kidogo bewijzen dat hij de beste is. En dat is ook de wijfjes in zijn verblijf niet ontgaan".

Nochtans was de gorilla een beetje het kneusje toen hij in maart vorig jaar verhuisde van een Deense zoo naar Krefel. Kidogo leek wel een beetje heimwee te hebben en zocht geen contact met zijn vrouwelijke soortgenoten. En dat was niet de bedoeling want hij moest voor de voortplanting zorgen nadat zijn voorganger Massa onvruchtbaar was geworden wegens te oud.

Maar nu lijkt de 12-jarige Kidogo helemaal klaar voor het grote werk. En zijn gezellinnen Muna (23) en Oya (24) blijken ook niet afkerig te zijn van het 'groene blaadje' dat in hun verblijf vertoeft. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse schepen pleit voor plassen onder douche

Nederlandse schepen pleit voor plassen onder douche


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/14/4/20130109094217/media_xll_5452594.jpg


We moeten plassen onder de douche om water te besparen. Als het aan de Nederlandse Bert Wassink van de Drentse gemeente Aa en Hunze (met dorpen als Rolde, Gasselte en Gieten) ligt, moet iedereen dat doen.

Het is een serieuze boodschap in het kader van het project Duurzaam Aa en Hunze 2013, schrijven onze collega's van het Algemeen Dagblad vandaag.

"Het bespaart veel schoon water en dat is goed voor het milieu", zegt Wassink. "Als je douchen en plassen combineert en daarmee veel water én euro's bespaart... waarom niet?"

De meest recente cijfers geven aan dat een persoon bij het douchen gemiddeld 39 liter water per dag gebruikt en 36 liter bij het doortrekken van het toilet. Als je plast tijdens het douchen scheelt dat dus een aardige scheut schoon water, die je anders door de wc spoelt.

Is de wethouder zelf al begonnen met deze vorm van waterbesparing? Wassink: "Ja, dat durf ik rustig toe te geven." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over het vrouwelijk lichaam?

Wist je dit al over het vrouwelijk lichaam?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/13/5/20130109115147/media_xll_5452865.jpg


Voor eigenaardige weetjes over het vrouwenlichaam ben je alvast aan het juiste adres. Wij verzamelden enkele fascinerende feiten die je wellicht nog niet wist.

1. Haaien & vagina's
De vagina heeft iets gemeen met haaien (en gelukkig zijn het niet de tanden). In de samenstelling van vaginaal vocht zit namelijk squaleen, een stof die in grote hoeveelheden gevonden wordt in de leverolie van haaien. Squaleen wordt vaak toegevoegd aan huidcrèmes omdat het een verzachtende werking heeft. Recent werd door de Amerikaanse Cancer Society ook ontdekt dat deze stof de menselijke cellen kan beschermen tegen de schadelijke effecten van chemotherapie zonder de werking te verstoren.

2. Anders luisteren
Aan de universiteit van Indiana werd ontdekt dat vrouwen hun twee hersenhelften inzetten tijdens het luisteren, terwijl de man enkel de linker hersenhelft gebruikt. Aan de hand van hersenscans konden ze zien hoe vrouwen ook regio's activeren die te maken hebben met creativiteit en expressie. Dit zou wel eens de reden kunnen zijn waarom men zegt dat vrouwen ook 'horen' wat onuitgesproken blijft in conversaties.

3. Fotogeniek
Eerst het slechte nieuws: door hormonale veranderingen verliezen vrouwen in hun menopauze veel sneller collageen in de huid dan mannen. Toch maakt die snelle veroudering helemaal niets uit als het op foto's aankomt. Vrouwen zullen er naast een man altijd jonger uitzien omdat mannen een dikkere huid hebben die veel sneller lijnen en vlekken laat zien. Scheren en aftershave versterken dit effect bovendien.

4. Hormonen & de tandarts
Nood aan een wortelkanaal in je tand? Kijk dan eerst maar eens naar je menstruele cyclus. Oestrogeen maakt ons namelijk vatbaar voor een specifiek type ontsteking in de mond, waarbij de zenuwen en botten blootgelegd worden na het trekken van een tand.

Om deze pijnlijke affaire te vermijden, plan je het tandarstbezoek best in de laatste week van je cyclus (dag 23 tot 28). Dan zijn je oestrogeenwaarden het laagst. Wie zwanger is of op het punt staat een kinderwens te vervullen, moet rekening houden met oestrogeenpieken die voor gezwollen tandvlees en ontstekeningen kunnen zorgen.

5. Spinnenangst
Laten spinnen je huiveren? Dan ben je zeker niet alleen. Bovendien is het iets dat je zelf maar moeilijk kan controleren. Uit onderzoek dat de evolutie er voor iets tussenzit. Zo zou de vrouw geleerd hebben op haar hoede te zijn voor spinnen, slangen en andere giftige wezens om hun kroost te beschermen terwijl de mannen gingen jagen.

6. Schaamhaar
Goed nieuws: je schaamstreek zal wellicht nooit een oerwoud worden. Schaamhaar valt namelijk na amper drie weken al uit, wat niets vergeleken is met de levensduur van het haar op je hoofd. Hoofdharen kunnen tot 7 jaar oud worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase vrouwen mogen geen jeans en t-shirt meer dragen

Indiase vrouwen mogen geen jeans en t-shirt meer dragen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/2/13/20130109120105/media_xll_5452888.jpg


Jongedames mogen niet langer jeans en t-shirts dragen omdat ze anders verkrachting aanmoedigen. Die opvallende maatregel voeren de machthebbers van het Indiase dorp Khedar in om het seksuele geweld tegen te gaan. Daarnaast wordt alcohol verboden. Een fuif organiseren levert een boete van 11.000 roepie (150 euro) op.

Het lot van Indiase vrouwen wordt met een vergrootglas gevolgd sinds een 23-jarige studente stierf aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting. Met massademonstraties hopen betogers meer vrouwenrechten en scherpere wetten uit de brand te slepen.

Veteraan Sarpanch Shamsher Singh geeft tekst en uitleg bij de beslissingen. "Alcohol is de voornaamste reden van verkrachtingen. Jeans en t-shirts zijn voor studentes dan weer geen gepaste kledij." Wat de dames dan wel dienen te dragen, vertelt hij er niet bij.

Met de maatregelen maakt Singh zich niet populair bij het jonge volk, maar de ouderen reageren wel enthousiast. "Veel verkrachtingen worden uitgelokt door goedkope kleding", meent Shanti Devi.

Drie van de zes daders die verdacht worden van de verkrachting beweren nu onschuldig te zijn. Het gaat om de buschauffeur, zijn broer en een derde man. "We willen dat een rechter kijkt naar het bewijsmateriaal dat de politie heeft verzameld", aldus hun advocaat. "Daar is mee gemanipuleerd: alles wat ze hebben, is gebaseerd op 'horen zeggen'. Hoe kun je van deftig bewijsmateriaal spreken als je de leeftijd van een van de verdachten nog niet eens weet?" (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saboteert jouw favoriete drankje je orgasme?

Saboteert jouw favoriete drankje je orgasme?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/4/8/20130108103311/media_xll_5449643.jpg


Een lekkere cocktail of een wijntje zijn vaak bevorderlijk voor een ontspannen sfeer. Veel mensen voelen zich zelfs extra sexy na het drinken van alcohol. Maar, resulteert dat ook in betere seks?

Even kijken naar het effect van alcohol op onze 'seksonderdelen':

1. Verlamd zenuwstelsel
Je kan het bekijken als een depressivum voor bepaalde delen van ons centraal zenuwstelsel die fundamenteel zijn voor seksuele opwinding en het krijgen van een orgasme. Ademhaling, bloedsomloop en gevoeligheid van de zenuweinden functioneren minder goed door alcohol.

2. Drank dehydrateert
Om echt opgewonden te zijn, hebben we nood aan voldoende bloed om zuurstof en extra veel gevoel te geven aan onze geslachtsdelen. Wie gedehydrateerd is en bovendien een half verlamd zenuwstelsel heeft, zal moeite ondervinden bij de erectie of de bevochtiging. Op lange termijn of bij extreem grote hoeveelheden kunnen erectiestoornissen en vaginale droogte de kop opsteken.

3. Alcohol = Afrodisiacum?
Alcohol kan echter ook seksuele remmen lossen, maar enkel en alleen als je het drinken binnen de perken houdt. Een glaasje of twee kan voor de nodige ontspanning zorgen. Wie dieper in het glas kijkt, zit meteen met dat verlammend effect. Vrouwen die een beetje tipsy zijn, voelen naar eigen zeggen ook meer plezier, wellicht omdat ze zich relaxed voelen.

4. Uitstel van climax
Uit onderzoek blijkt dat 11 procent van alcoholgebruikers problemen heeft met het krijgen van een orgasme. Mannen ervaren moeilijkheden bij het ejaculeren, terwijl vrouwen veel meer stimulatie nodig hebben om tot een climax te komen, in tegenstelling tot dames die weinig of niets gedronken hebben.

Gouden raad
Wie een pittig vrijpartijtje in gedachten heeft, kan dus maar beter stoppen na 1 of 2 glaasjes. Zo geniet je van de psychologische voordelen, zonder op sukkel te zitten door de fysieke nadelen. Ruil dat extra glaasje om voor wat water om je lichaam weer goed te hydrateren en focus liever op het flirten en de romantiek. (br.hln)



» Reageer (0)
08-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai met liefdesverdriet in hongerstaking en rechtbank geeft vogel gelijk

Papegaai met liefdesverdriet in hongerstaking en rechtbank geeft vogel gelijk


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/0/10/20130108072923/media_xll_5449180.jpg


Een vrouwelijke papegaai met liefdesverdriet is in hongerstaking gegaan in Bangladesh. Sinds de ara Princess in de zoo van Dhaka begin januari gescheiden werd van haar 'echtgenoot' Prince met wie ze drie 'kindjes' heeft, weigerde de vogel nog te eten. En het werkte: een rechtbank moest tussenbeide komen om de tortelduifjes, euh papegaaien te herenigen.

De waardevolle ara-papegaai Prince werd vijf jaar geleden door zijn eigenaar Iqram Selim aan de privézoo van Dhaka uitgeleend, omdat hij geen plaats meer had voor de vogel. Om te vermijden dat Prince zich eenzaam zou voelen, besliste de zoo-eigenaar Abdul Wadud in Brazilië een wijfje voor hem te gaan kopen. Princess en Prince waren heel gelukkig samen en in september 2011 schonk ze hem drie nakomelingen. Het leek wel een liefdessprookje in de dierenwereld.

Plots wilde Selim echter zijn papegaai terug. Eerst weigerde de baas van de zoo. Er kwam een rechtbank aan te pas en die wees de vogel begin januari toe aan de oorspronkelijke bezitter. Princess pikte dat niet en ging prompt in hongerstaking. En het werkte: in tweede instantie besliste de rechtbank om de ara te verenigen met haar Prince. De rechters wilden niet verantwoordelijk zijn voor de dood van Princess.

Abdul Wadud van de zoo was in elk geval in de wolken: "Men mag een familie niet scheiden, ook niet in de dierenwereld." Experts bevestigen dat ara-papegaaien heel monogame dieren zijn. Eenmaal ze de juiste gevonden hebben, willen ze die onder geen beding meer kwijt. Ze gaan daarin duidelijk heel ver en kunnen dus zelfs een rechtbank beïnvloeden. Van bird power gesproken! (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolven rukken op naar Berlijn

Wolven rukken op naar Berlijn


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/16/8/20130105181115/media_xll_5444198.jpg


De wolf, die sinds 2000 terug is in Duitsland, zal ook opduiken in de buitenwijken van de stad Berlijn. Dat voorspelt de wildedierendeskundige van de Duitse hoofdstad, Derk Ehlert, in de krant Tageszeitung.

De wolf was in de 19de eeuw in Duitsland uitgeroeid, maar 'immigreerde' rond de eeuwwisseling opnieuw vanuit Polen. Inmiddels wordt de populatie geschat op zo'n negentig dieren. Veel Duitsers zijn bang voor wolven. Maar volgens Ehlert is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat ooit in het wild levende wolven die geen last hebben van hondsdolheid, mensen hebben aangevallen. Wolven zijn eerder timide beesten.

Berlijn heeft een speciale telefoonlijn geopend voor de melding van wilde dieren in de bebouwde kom. Daar komen dagelijks 40 à 50 telefoontjes binnen. Er zijn ook al wolven gemeld, maar dat bleken steeds honden te zijn. Ook klagen burgers over wilde zwijnen die hun tuin omwoelen. Onlangs werd een vos gemeld die stond te wachten bij een bushalte en zou proberen de bus te nemen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen vrouwenplaag: ook mannen hebben spataders

Geen vrouwenplaag: ook mannen hebben spataders


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/6/14/20130108112433/media_xll_5449934.jpg


Spataders worden steevast omschreven als een vrouwenplaag. Nu stellen experts dat het probleem ook vaak voorkomt bij mannen, alleen staren ze minder alert naar hun benen en ontwijken ze medische hulp vaak zo lang mogelijk.

"Mannen gaan meestal niet naar de dokter. Als ze een probleem hebben, gaan ze een pint pakken. Vrouwen praten er eerst over met vriendinnen en raadplegen vervolgens een arts. Daarom werd altijd aangenomen dat spataders eerder een vrouwenprobleem is", stelt vaatchirurg Mark Whiteley.

Voor 40 procent van alle vrouwen zijn problemen met de aders op een bepaald punt onvermijdbaar. Bij mannen is dat 25 procent. "Eén op vier is best veel", klinkt het.

Bij vrouwen worden spataders vaak ontwikkeld tijdens de zwangerschap, door hormonen en gewichtstoename. Progesteron relaxeert de vaatwanden, waardoor meer bloed doorstroomt, wat dan weer de kleppen kan beschadigen die de bloedstroom regelen.

Bij mannen moet de oorzaak zeer waarschijnlijk gezocht worden in de genetica. Wanneer de genen verantwoordelijk voor de vorming van vaatkleppen niet goed functioneren, kan het bloed achterwaarts in het been lopen en ophopen in een ader. In het begin kan er zwelling en jeuk ontstaan, maar uiteindelijk zal de ader uitzetten en uitgroeien tot de gekende, blauw-paarse spatader. Hoe langer spataders onbehandeld blijven, hoe groter de kans op complicaties. Denk maar aan huidschade en bloedklonters. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meir klopt Nieuwstraat eerste keer als drukste winkelstraat

Meir klopt Nieuwstraat eerste keer als drukste winkelstraat


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/5/8/20130107184822/media_xll_5448488.jpg

De Antwerpse Meir is de drukste winkelstraat van België, blijkt uit de tweejaarlijkse tellingen van het vastgoedbureau Fastigon. Met zijn 290.000 passanten per week klopt de Antwerpse Meir voor het eerst de Brusselse Nieuwstraat die het met 230.000 bezoekers per week moet stellen. Bij de vorige telling moest de Meir, toen met 180.000 bezoekers per week, de Nieuwsstraat nog laten voorgaan.

Het onderzoeksbureau voor winkelvastgoed Fastigon telt om de twee jaar het aantal bezoekers in de belangrijkste Belgische winkelcentra. De passantenstroom is niet alleen belangrijk voor het omzetpotentieel van de winkelier, maar ook voor de eigenaar wegens de impact op huur en vastgoedwaarde. De telresultaten variëren soms wel door plaatselijke omstandigheden, zoals werkzaamheden, nieuwe projecten of city marketing, of andere beïnvloedende factoren zoals het weer of lokale feesten.

De Antwerpse Meir wordt in 2012 de absolute koploper met 290.000 passanten per week, voor de Brusselse Nieuwstraat (230.000) en de Luikse Vinâve d'Ile (200.000). Bij de winkelstraten met een wekelijkse passage van 100.000 tot 150.000 bezoekers valt de groeiende populariteit van de Mechelse Bruul op: van 100.000 bezoekers per week in 2006 naar 140.000 bezoekers in 2012. Daarmee komt de Bruul op hetzelfde niveau als de Gentse Veldstraat en de Brugse Steenstraat en passeert ze de Leuvense Diestsestraat (110.000). De Lange Steenstraat in Kortrijk haalt 90.000 bezoekers per week. In Genk is het zwaartepunt verschoven richting Stadsplein-Sint-Martinusplein, met 70.000 bezoekers per week, ten nadele van de Rootenstraat.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben een vlinder



img225/3366/nu3pz6.jpg



Ik ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld vol met onbegrip,
fladder ik, en fladder ik.

Bij het ruiken van zoeten geuren,
het zien van zoveel mooie kleuren,
het proeven van een bittere pil,
fladder ik, waar ik niet wil.

Het leven is zo kort op aarde,
de liefde is mij alles waard,
was ik maar een nachtvlinder geweest,
dan stortte ik mij in het aardse feest.

Ik fladder snel, want ik heb haast,
behoedzaam ga ik van plaats naar plaats,
ik heb weinig tijd, kort is de nacht,
een vlinder die u de liefde bracht.

Ik ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld met een warm onthaal,
en een glimlach voor ons allemaal.



» Reageer (0)
05-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepepidemie loert om de hoek

Griepepidemie loert om de hoek


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/16/13/20130104221944/media_xll_5443348.jpg


Een griepepidemie loert om de hoek in België, stelt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Tussen 24 en 30 december trokken 142 op 100.000 Belgen met griepsymptomen naar de dokter. Daarmee is de 'epidemische drempel' van 139,5 overschreden. Van een epidemie is pas sprake als de drempel twee opeenvolgende weken is overschreden.

"Hierdoor kunnen we ten vroegste op woensdag 9 januari de griepepidemie al dan niet inluiden", weet het WIV.

Het Instituut benadrukt dat door de kerstvakantie moeilijk te voorspellen is hoe de griepcijfers zullen evolueren. "Tijdens schoolvakanties wordt vaak een vertraging waargenomen in de stijging van de griepcijfers", luidt het.

Het griepseizoen loopt in principe van november tot april. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Brit kan als eerste werelds heetste gerecht opeten

Brit kan als eerste werelds heetste gerecht opeten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/15/1/20130105033718/media_xll_5443381.jpg


Een Britse dokter is de eerste persoon die 'werelds heetste curry' helemaal op kon eten. 300 voorgangers slaagden hier niet in, maar hij kreeg hierdoor wel te kampen met hallucinaties.

De 55-jarige radioloog Ian Rothwell had een uur nodig om het gerecht 'de Weduwmaker' helemaal op te eten. Deze schotel zou pikanter zijn dan het drinken van traangas doordat er 20 chilipepers van de heetste soort inzitten. Hij was de eerste van 300 mensen die het gerecht van het Britse restaurant in Grantham volledig naar binnen kon werken. Hij zei dat de uitdaging zwaarder was dan zijn beklimming van de Kilimanjaro. Rothwell moest wel een verklaring ondertekenen dat hij zich bewust was van de risico's die gepaard gaan met het eten van curry.

Toch moest hij het restaurant even verlaten om een frisse neus te halen, op straat begon hij te hallucineren. Zijn vrouw trof hem aan toen hij door de straten zwalpte. Daarna vocht hij een uur tegen de tranen. Rothwel legt uit waarom hij het deed. "De uitdaging ging ik aan nadat de vriend van mijn dochter Alice had gezegd dat zijn vrienden het gerecht niet naar binnen konden werken. Ik ben dol op pikante gerechten en ik geniet hier minstens een keer per week van, maar deze schotel was buitengewoon. Ik moest halverwege stoppen en even een frisse neus gaan halen. Mijn vrouw en de eigenaar waren bezorgd en zeiden dat ik aan het hallucineren was door endorfine, maar ik slaagde erin terug naar binnen te gaan en de schotel helemaal op te eten."

Hoewel de eigenaar van het restaurant een glas melk aanbood, spoelde Ian het door met een flesje bier. De manager van het restaurant Muhammed Karim: "Meer dan 300 mensen hebben geprobeerd 'de Weduwmaker' te overwinnen, maar niemand slaagde hier al in. De meesten nemen zeven happen voor ze het opgeven, ze gaan dan zweten, wenen, beven en braken. We hebben zelfs een keer de ambulance moeten bellen. Ik zag enkele tranen in de ogen van Ian Rothwell, maar hij bleef koel en ging er heel goed mee om. Zelf de bereiding alleen al is een pijnlijke ervaring, de koks moeten een veiligheidsmasker dragen. Rothwell is de naam legende waard." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot: "Red olifanten of ik word ook Russische"

Brigitte Bardot: "Red olifanten of ik word ook Russische"


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/10/9/20130104144741/media_xll_5442594.jpg


Na Gérard Depardieu wil nu ook Brigitte Bardot Russisch staatsburger worden. Bardot, een fervente dierenactiviste, wil niet aan de rijkentaks van premier Hollande ontsnappen. Het voormalige sekssymbool dreigt ermee Frankrijk de rug toe te keren indien de Franse autoriteiten hun plan uitvoeren om twee zieke olifanten in de dierentuin van Lyon een spuitje te geven.

"Als de machtshebbers zo laf en schaamteloos zijn om de olifanten Baby en Népal te doden, vraag ik de Russische nationaliteit aan om dit land te kunnen ontvluchten. Frankrijk is een dierenkerkhof geworden", laat Bardot weten in een mededeling op de website van haar dierenrechtenorganisatie.

Op sociale media kwam al gauw veel reactie op Bardots mededeling. "Ik ben er niet van overtuigd dat de Russen minder wreed zijn met dieren dan de Fransen", luidde een tweet. "Poetin biedt psychiatrisch asiel aan Depardieu en Bardot", stelde een ander.

De olifanten van het circus Pinder verblijven momenteel in de zoo van Lyon. Vermoed wordt dat ze het tuberculosevirus hebben opgelopen. Een rechtbank in Lyon beval de euthanasie van de dieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de mysterieuze man op omstreden foto Lady Di is...

En de mysterieuze man op omstreden foto Lady Di is...

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De identiteit van de mysterieuze man op de controversiële foto van Lady Di die deze maand in de VS wordt geveild, is eindelijk bekend. Het gaat om een ex-student van de universiteit van Oxford. De artistocraat in kwestie heet Adam Russell en is de achterkleinzoon van de voormalige Tory-premier Stanley Baldwin.

Een jonge Diana Spencer, comfortabel neergevlijd op de sofa, met op de vensterbank een fles Johnnie Walker-whisky en op haar schouder een boek, dat een knappe kerel aan het lezen is. Dat zien we op de bewuste foto die in 1979 tijdens een groepsskivakantie in de Franse Alpen in Val Claret geschoten werd. Twee dagen na de bekendmaking van Diana's verloving met Prins Charles in februari 1981 kon de Daily Mirror de foto kopen. Er werd destijds meteen in potlood 'niet voor publicatie' op geschreven.

Het beeld werd inderdaad nooit gepubliceerd, om nog onbekende redenen. Deze maand wordt de foto geveild door een veilinghuis in New Hampshire in de VS.

Intussen was het gissen naar de identiteit van die jeune premier op de oude foto. Adam Russell, zo blijkt dus nu. De jongeman zou heftig verliefd geweest zijn op Diana maar het kwam nooit tot een romance, zo beweert royaltywatcher Andrew Morton. "Toen Russell in 1980 terug in Engeland kwam na een jaar reizen en hij aan een vriend zijn verliefdheid voor Diana bekende, antwoordde die laatste: 'Je hebt maar één rivaal: de prins van Wales'", weet de Daily Mail. Russell waagde zijn kans niet en bleef gewoon bevriend met Diana. Later zou hij trouwen met tv-presentatrice Ali. Hij leeft met haar op een hertenboerderij in Dorset.

De veiling van de foto vindt plaats van 17 tot 24 januari. Het aanvangsbod bedraagt 200 dollar. Verwacht wordt dat het van eigenaar zal veranderen voor meer dan 750.000 dollar (575.000 euro). (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!