Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Snel herstellen na het sporten: drink tomatensap

Snel herstellen na het sporten: drink tomatensap

 
http://oi50.tinypic.com/25sy2dc.jpg


Als we de resultaten van een recente Griekse studie mogen geloven, gooien we sportdrankjes beter overboord. Tomatensap zou namelijk veel doeltreffender zijn voor het herstel van onze spieren en bloedsuikerspiegel na een stevige sportsessie.

Zo bevatten tomaten vitale stoffen die spierherstel stimuleren en ook de bloedwaarden snel terug op peil brengen na fysieke inspanningen.

Een groep van vijftien atleten heeft gedurende twee maanden de impact van tomaten getest. Negen van hen dronken tomatensap meteen na het sporten, terwijl de andere zes trouw bleven aan hun bruisende sportdrankjes. Bij de atleten die tomatensap dronken, zagen de onderzoekers een sneller spierherstel en ook de bloedsuikerspiegel was vlugger op peil.

Tomaten zijn rijk aan lycopeen, de stof die voor de dieprode kleur zorgt. Deze antioxidant werd in eerder onderzoek al gekoppeld aan de strijd tegen kanker en hartaandoeningen. Nu blijken ze ook werkzaam te zijn tegen schadelijke hoeveelheden enzymen en proteïnen die vrijkomen bij spier- en hersenschade. In amper twee maand tijd zijn de resultaten volgens de onderzoekers van het Griekse General Chemical State Laboratory goed zichtbaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lelijkste vrouw' na 150 jaar begraven


'Lelijkste vrouw' na 150 jaar begraven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/14/14/20130212194539/media_xll_5552894.jpg
Julia Pastrana (1834-1860), ook wel de lelijkste vrouw ooit genoemd.


De stoffelijke resten van de Mexicaanse Julia Pastrana, die door twee zeldzame ziektes een afzichtelijk uiterlijk had, zijn vandaag teruggekeerd in de plaats waar ze opgroeide, Culiacán, in het noordwesten van Mexico. Ze overleed ver van huis, in 1860, in Rusland.

Pastrana werd in 1834 geboren en leed aan twee zeer zeldzame ziektes, een die haar hele lichaam dik behaard maakte en een die haar lippen en tandvlees deed opzwellen. Ze werd op 20-jarige leeftijd gekocht door een man die haar in de VS en Canada liet optreden. De optredens waren succesvol en Pastrana huwde in New York haar impresario. Ze overleed in Moskou na een baby te hebben gebaard die ook behaard was. De baby overleed na 3 dagen.

Na haar dood bleven Pastrana en de baby gebalsemd een reizende curiositeit. Ze doken in de jaren 70 in Noorwegen op en werden ondergebracht in een wetenschappelijk instituut. Op particulier initiatief is ze teruggekeerd naar Mexico en dinsdag begraven.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinden en slechtzienden na hun 65ste slecht ondersteund

"Blinden en slechtzienden na hun 65ste slecht ondersteund"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/2/9/20130212135026/media_xll_5551539.jpg


Mensen die na hun 65ste blind of slechtziend worden, hebben in België geen recht op een financiële tegemoetkoming voor de hoogtechnologische hulpmiddelen die ze nodig hebben om zelfredzaam te blijven. Een dertigtal blinden en slechtzienden voerde daarrond actie in Mechelen.

"Er moet dringend beweging komen omtrent dit probleem", zegt Ria Decoopman, woordvoerder van SBPV. "Het probleem ligt al jaren op tafel maar wordt bij elke nieuwe regering weer doorgeschoven voor een volgende legislatuur. Acht op de 10 blinden en slechtzienden zijn 65-plussers. Niet alleen is er geen terugbetaling voor deze mensen die hulpmiddelen nodig hebben, maar de overheid ondersteunt hen ook niet om hen te laten weten welke mogelijkheden er zijn. De expertise is er nochtans, maar ze geraakt niet bij de juiste mensen."

SBPV wil dan ook dat de regering hier eindelijk werk van maakt. "Het wordt hoog tijd dat we weten welke regering bevoegd is voor onze problematiek", aldus Decoopman. "In het Vlinderakkoord staat dat mobiliteitshulpmiddelen een bevoegdheid is van de gewesten. Maar hoe zit het met hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden? Het is echt vijf voor twaalf voor ons."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste windturbine ter wereld voor kust hoognodig

"Hoogste windturbine ter wereld voor kust hoognodig"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/2/1/20130212181830/media_xll_5552746.jpg


Voka, Elia en Belwind roepen op om het Stevin-project, een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Zomergem en Zeebrugge, zo snel mogelijk te realiseren. "Anders doemt een scenario over energiebevoorradingsonzekerheid op en dreigen bedrijven ons land te verlaten", klonk het vanmiddag in Oostende bij de voorstelling van de windturbine Haliade van het bedrijf Alstom.

De wieken, de gondel en de toren van de grootste windturbine ter wereld liggen klaar in Oostende om verscheept te worden naar het windmolenpark van Belwind. Alstom, producent van deze kolos met een wiekwijdte van 150 meter rekent erop dat de Haliade midden april operationeel is.

Werkgeversorganisatie Voka, netbeheerder Elia en windmolenpark Belwind grepen het moment aan om de overheden aan te porren om het Stevin-project zo snel mogelijk door de papierwinkel te krijgen. Dat project voorziet een nieuw hoogspanningsnet van 380 Kilovolt tussen Zomergem en Zeebrugge "Het Stevin-project mag niet verzanden in een juridisch kluwen", pleit Bart Vansevenant van Voka.

De redenen waarom werden geduid door Ilse Tant van netbeheerder Elia. "West-Vlaanderen is niet voorzien op de komst van grote industrie op het huidige net. Stevin is dus nodig voor de uitbouw van deze provincie, anders dreigen onder meer bedrijven met offshore-activiteiten het land te verlaten, wat onze technische voorsprong zou onderuit halen maar ook nefast zou zijn voor de tewerkstelling", aldus Tant.

Het Stevin-project is het meest urgente, maar Elia wil ook snel werk maken van Nemo, een verbinding met Groot-Brittannië en Belgian Offshore Grid met twee knooppunten op zee waarop concessiehouders kunnen aansluiten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben voor 50 miljard euro 'tweede verblijven

Belgen hebben voor 50 miljard euro 'tweede verblijven'


http://oi49.tinypic.com/1582eir.jpg


Ruim zeven procent van de Belgische gezinnen beschikt over een tweede woning om hun vakantie in door te brengen. Dat vastgoed voor een tweede verblijf vertegenwoordigt een totaalbedrag van 50 miljard euro. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau WES, uitgevoerd bij 5.500 Belgische gezinnen eind 2012.

De laatste tien jaar is het aantal gezinnen toegenomen. Daardoor is ook het bezit van tweede woningen gestegen, van ongeveer 310.000 in 2000 tot 350.000 vandaag.

Het mereldeel daarvan (245.000) zijn klassieke tweede verblijven zoals appartementen, studio's, bungalows of villa's. 80.0000 gezinnen zijn eigenaar van een chalet of stacaravan met vaste standplaats op een kampeerterrein. Ten slotte hebben 25.000 gezinnen een zeil- of motorboot waarin ze kunnen slapen.

Bijna twee derde (210.000 ) van de tweede woningen is in België gelegen, vooral aan de kust (110.000) en in de Ardennen (30.000). Zo'n 140.000 Belgische gezinnen hebben een eigendom in het buitenland. Vooral Frankrijk is populair: daar hebben de Belgen ongeveer 50.000 tweede verblijven.

Een voorzichtige berekening van de waarde van de 245.000 klassieke tweede verblijven (appartementen, studio's, bungalows of villa's) wijst uit dat de Belgische gezinnen voor ongeveer 50 miljard euro aan vastgoed als tweede woning bezitten. Het vastgoed in België vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 30 miljard euro, waarvan de tweede verblijven aan de kust een geschatte totaalwaarde hebben van 20 miljard euro (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op vier vrouwen wil niet knuffelen in het openbaar

Een op vier vrouwen wil niet knuffelen in het openbaar


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/0/11/20130212150857/media_xll_5551826.jpg


Als we de romantische komedies mogen geloven, dan moeten mannen alles doen om hun liefde te bewijzen. Maar dat is niet wat vrouwen in het echte leven verwachten, zo blijkt uit een recent onderzoek. Een kwart van hen is er zelfs van overtuigd dat publieke tekenen van affectie een relatie kunnen verpesten.

Zij willen dan ook niet geknuffeld worden of handjes vasthouden in het openbaar. Eén op tien zou zelfs overwegen om een relatie stop te zetten als een man te veel affectie toont in het bijzijn van andere mensen.

We maken daarbij ook geen uitzondering voor Valentijnsdag, zo bleek uit de rondvraag van MSN bij 2.000 personen. Twee op de drie ondervraagden zeiden niet meer affectie voor hun partner te tonen op 14 februari dan op een andere dag van het jaar.

"Ik denk dat deze bevindingen veeleer een reflectie van ons cynisme ten opzichte van de commercialiteit van Valentijnsdag zijn", aldus relatie-experte Tracey Cox.

"Het publieke vertoon van affectie komt niet zomaar uit een natuurlijk verlangen om je partner aan te raken. Sommige aanrakingen moeten je geruststellen, andere moeten mogelijke rivalen afschrikken. Als een partner overdreven affectie toont, dan is dat meestal omdat hij of zij zich onzeker voelt en wil tonen dat zijn of haar partner bezet is."

Opvallend was ook dat 28 procent van de ondervraagden zich stoort aan koppels die hun liefde wel tonen in het openbaar. Dat komt vaak omdat die koppels de tekortkomingen van je eigen relatie in de verf zetten.

"Als de partner van je beste vriend(in) wel hand in hand wil lopen, wil knuffelen of kussen en die van jou niet, dan kan je eigen partner koud en afstandelijk lijken", aldus dr. Cox.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe


Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.



» Reageer (0)
12-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Knut is terug


IJsbeer Knut is terug


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/14/2/20130211174457/media_xll_5547947.jpg
Ijsbeertje Knut met zijn verzorger


De Berlijnse ijsbeer Knut, het lievelingetje van het Berlijnse publiek dat ruim 2 jaar geleden overleed, is terug. Hij is opgezet en wordt getoond in het Museum voor Natuurkunde in de Duitse hoofdstad, aldus een woordvoerster.

Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren in Berlijn en werd na zijn geboorte door zijn moeder verstoten. Verzorger Thomas Dörflein bracht hem met de fles groot.

Knut werd ongelooflijk populair, ook dankzij een mediahype. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar de dierentuin van Berlijn om hem te zien. Hij stierf in 2011 aan een hersenaandoening. Vorig jaar werd er al een bronzen standbeeld van Knut onthuld.

Knut is nu tot medio maart te bekijken in het Museum voor Natuurkunde in Berlijn. Volgend jaar zal hij opnieuw te zien te zijn in een tentoonstelling. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lien Van de Kelder zwanger

Lien Van de Kelder zwanger


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/11/8/20130212092054/media_xll_5548913.jpg


Lien Van de Kelder (30) is zwanger. Het wordt voor de actrice haar eerste kindje. Haar partner, regisseur Hans Herbots, heeft al twee kinderen uit een vorige relatie, schrijft Story vandaag. Het koppel bevestigt het nieuws, maar wil verder geen commentaar geven.

Van de Kelder heeft het momenteel ontzettend druk met acteer- en presenteerwerk en werkt daarnaast nog op het kabinet van minister Johan Vande Lanotte. Maar haar drukke agenda staat haar kinderwens duidelijk niet in de weg: "Ik ben niet de eerste actrice met een gezin."

Lien is ondertussen vier maanden zwanger en volgens haar entourage is ze heel enthousiast over het nakende moederschap. "Lien is zelfs al in een babywinkel geweest voor de geboortelijst. En ze kijkt er enorm naar uit om mama te worden." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe thee kan helpen in de strijd tegen Alzheimer


Hoe thee kan helpen in de strijd tegen Alzheimer


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/14/9/20130212115527/media_xll_5550684.jpg


Een kopje thee helpt even goed als koffie om je wakker te houden, maar het warme drankje doet ook meer. Volgens wetenschappers zou het zelfs je geheugen scherp houden op latere leeftijd. Met één à drie kopjes thee per dag wordt het mentale verval tegengehouden. Dat zou vooral het geval zijn bij vrouwen.

Tot dat besluit kwamen Amerikaanse wetenschappers na een analyse van zes studies naar het effect van cafeïnedrankjes op het geheugen en de mentale alertheid.

Effect
De duizenden mannen en vrouwen die deelnamen aan deze studies hielden hun thee- en koffiegebruik bij. Daarna deden ze een geheugentest die gebruikt wordt bij de eerste fases van een Alzheimer-diagnose. Zo'n tien jaar later werd de test opnieuw uitgevoerd, zodat een vergelijking mogelijk was.

En wat bleek? Het brein bleef scherper bij de theedrinkende proefpersonen in alle studies die het effect van deze drank onderzochten.

Volgens een onderzoek dat uitgevoerd werd bij zo'n 1.500 mannen en vrouwen in Singapore kan je met meer dan vier kopjes per dag het risico zelfs met drie vierde verminderen. Maar ook één kopje Ceylon thee (een soort zwarte thee) heeft effect, met een vermindering van het risico met 43 procent.

Een 8-jarig onderzoek bij 4.000 Amerikanen toonde dan weer aan dat de mentale voordelen van thee vooral bij vrouwen voorkomen.

Bestanddelen
Volgens de wetenschappers van de University of California, die de analyse van de studies uitvoerden, is dat te danken aan bepaalde bestanddelen in de zwarte thee. Die zouden ons beschermen tegen de 'gifstoffen' die de hersenen bij de ziekte van Alzheimer teisteren.

Mogelijk gaat het om L-theanine, een plantenbestanddeel dat enkel gevonden wordt in thee en champignons. Het is veel minder waarschijnlijk dat het cognitieve voordeel toegeschreven kan worden aan cafeïne, omdat de studies veel zwakkere resultaten opleverden voor koffie.

Toch mag je er nog niet van uitgaan dat thee het risico op dementie daadwerkelijk vermindert. "Dat is helemaal nog niet zeker", bevestigt Jessica Smith van Alzheimer's Society. "De beste manier om je risico te verkleinen is nog steeds een evenwichtig dieet, regelmatig sporten en niet roken."

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in 'Advances in Nutrition'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet dit op het menu voor meer pit in bed


Zet dit op het menu voor meer pit in bed


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/9/9/20130212101411/media_xll_5549064.jpg


Of je nu een speciaal valentijnsdiner op het menu hebt staan of niet, deze pittige tips kunnen altijd van pas komen. Je scoort namelijk dubbel: lekker eten én meer goesting in een prikkelende vrijpartij.

Experten zijn het erover eens: er bestaat een link tussen wat we eten en de opwinding die we voelen. Deze dingen kan je op het menu zetten voor meer pit in bed:

Koffie van de sultan
In het oude Arabië vertrouwden sultans op dit koffierecept om de vrouwen in hun harems te prikkelen voor hete nachten. Het was een mix van sterke, zwarte koffie, kardemom (uit de gemberfamilie), ruwe honing en saffraan.

Koffie staat al lang bekend voor het verhogen van alertheid, maar zal alleen werken als een afrodisiacum als je het eigenlijk niet vaak drinkt. Kardemomextracten boosten dan weer de circulatie, terwijl ruwe honing voedingsstoffen bevat die de hormonen balanceren. Saffraan bevat tot slot veel fytonutriënten die erectiestoornissen helpen voorkomen.

Lekkers uit de zee
Volgens de liefdeslegende at Casanova als ontbijt steevast vijftig oesters.  Als rijke bron van libidoverhogend zink zorgen oesters voor meer stabiliteit in de hormonen. Een stevige dosis zink wordt dan ook gelinkt aan een gezonde seksdrive, zeker bij mannen.

In een Italiaanse studie uit 2005 werd bovendien ontdekt dat ongekookte zeevruchten hoge dosissen van specifieke aminozuren bevatten die de testosteronproductie een duwtje in de rug geven. Bij vrouwen krijgt progesteron dan weer een boost, waardoor de zin in seks stijgt.

Een vleugje chili
Wat pit toevoegen aan je gerechten zal de temperatuur ook tussen de lakens doen stijgen. Chilipoeder bevat namelijk capsaïcine, een actieve stof die de bloedcirculatie verbetert en de zenuweindes stimuleert. Hierdoor stijgt onze hartslag en lichaamstemperatuur, sensaties die we ook vlak voor en tijdens het vrijen ervaren.

Avocado
Rijk aan foliumzuur, zorgen avocado's eveneens voor een betere circulatie van het bloed. Ze bevatten ook goede vetten die evenwicht in onze hormonen brengen. Daarnaast zijn avocado's ook een goede bron van vitamine E, een antioxidant die gekoppeld wordt aan meer plezier tijdens de seks en langdurige erecties.

Noten & co
L-arginine is cruciaal voor de productie van stikstofoxide, dat de bloedstroom naar de intieme delen stimuleert. Walnoten en pindanoten zijn ideaal, maar ook uit zeewier, kalkoen en kip kan je een stevige dosis L-arginine halen.

Het is een natuurlijke vorm van viagra, maar de hoeveelheid die mannen nodig hebben, varieert sterk van persoon tot persoon. Resultaten zie je gemiddeld pas vier uur na het eten. Uit onderzoek blijkt dat de L-arginine de duur van het orgasme zou verlengen.

Chocolade
Ook dit cliché blijft overeind: chocolade is een sensuele knabbel. Het is zoet en zacht en roept automatisch een gevoel van comfort op. Door de aanwezigheid van fenylethylamine wordt de uitstoot van dopamine gestimuleerd, waardoor we ons euforisch en opgewekt voelen.

Azteekse thee
Bij de Azteken werd het kruid damiana ingezet om het libido een boost te geven. Damiana bevat cafeïneachtige stoffen en essentiële oliën die hormonen uitbalanceren, de circulatie naar de de erogene zones stimuleren en de lichaamstemperatuur doen stijgen. Een paar kopjes van deze thee zouden je seksleven een stuk spannender maken.

Bananen
De banaan is niet alleen een fallussymbool, maar ook effectief een afrodisiacum. Deze vruchten zijn rijk aan kalium en vitamine B, twee stoffen die cruciaal zijn voor het behouden van een gezonde seksdrive. Terwijl kalium zorgt voor gezonde spieren en bloeddoorstroom, houdt vitamine B de hormonen in balans. Het gevolg: een goed werkend libido. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op medicijn tegen bijziendheid na ontdekking van gelinkte genen

Hoop op medicijn tegen bijziendheid na ontdekking van gelinkte genen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/7/2/20130211155131/media_xll_5547617.jpg


Wetenschappers hebben maar liefst 24 genen ontdekt die gelinkt zijn aan bijziendheid. Mensen die daaraan lijden, kunnen voorwerpen op afstand niet scherp zien. Maar deze doorbraak zou er op lange termijn voor kunnen zorgen dat een bril, contactlenzen of een laseroperatie overbodig worden.

Aan de hand van een genetisch onderzoek ontdekte een internationaal team de 24 genen, die leiden tot ametropie of refractiefouten. Dat is een afwijking van het oog waarbij de sterkte van het brekend stelsel en de ooglengte niet in de juiste verhouding staan bij een ontspannen accommodatie. Er zijn twee soorten afwijkingen: hypermetropie (verziendheid) en myopie (bijziendheid), waar het hier over gaat.

"We wisten al langer dat bijziendheid in de familie lijkt te zitten, maar er was nog niet veel geweten over de genetische oorzaken", legt professor en onderzoeksleider Chris Hammond uit. "Deze studie onthult een nieuwe groep genen die gelinkt kan worden aan bijziendheid. Bij sommige van deze genen is er zelfs een vertienvoudiging van het risico op de aandoening."

De experten zeggen dat de ontdekking van de genetische link hoop geeft op de creatie van een medicijn die de ontwikkeling van bijziendheid blokkeert. Dat zou niet alleen zorgen voor de overbodigheid van een bril, maar sluit ook complicaties uit die tot blindheid leiden. Maar aangezien verder onderzoek en tests uiteraard nog nodig zijn, zal het medicijn er ten vroegste over 15 jaar zijn.

De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in 'Nature Genetics'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Benson - On Broadway


George Benson - On Broadway

Klik op de foto om hem te beluisteren






George Benson (Pittsburgh (Pennsylvania), 22 maart 1943) is een Amerikaanse jazzgitarist.

Benson begon al op achtjarige leeftijd te zingen in nachtclubs. In 1954 nam hij zijn eerste langspeelplaat op, en in 1960 richt hij een rockband op, waar hij gitaar in speelde, en zong.

Beïnvloed door Charlie Christian en Wes Montgomery begon hij mid-1960er jaren met jazz. Hij speelde samen met onder andere Miles Davis of als begeleider bij Lou Donaldson. In deze tijd ontwikkelde hij zich als een van de beste jazz-gitaristen ter wereld. In de 1970er jaren nam hij een reeks platen op voor het CTI-label van Creed Taylors, tot hij in 1976 overstapt naar Warner Brothers, waar hij met This Masquerade een miljoenenhit scoorde.



» Reageer (0)
11-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van drie nu al slimmer dan Einstein en Hawking


Meisje van drie nu al slimmer dan Einstein en Hawking


http://oi48.tinypic.com/241o9lh.jpg


In Groot-Brittannië is een driejarig meisje opgenomen in Mensa, het selecte clubje van hoogbegaafde mensen. Met een IQ van 162 hoort Alice Amos uit Guildford in Surrey nu al tot de intelligentste mensen ter wereld.

Het kind van Russische ouders werd in januari in de Britse Mensa-afdeling opgenomen. Op drie jaar is zij het jongste Mensa-lid aan de andere kant van het Kanaal; in totaal telt de Britse hoogbegaafdenclub 18 leden die nog niet schoolgerechtigd zijn.

Met haar 162 is de kleine Alice zowaar slimmer dan Napoleon Bonaparte (145) en Sigmund Freud (156) ooit zijn geweest. Met een intellectuele banddikte van twee eenheden gaat zij ook wijlen Albert Einstein en Steven Hawking vooraf.

Alice spreekt zowel Russisch als Engels en leest, volgens Mensa, met dezelfde interesse het sprookje van Goudlokje en de drie beren als de Fabels van Aesopus. Zij haalde haar score in een Engelstalige test, hoewel het Russisch haar moedertaal is. De gemiddelde Brit heeft een IQ van 100. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus Benedictus treedt af


Paus Benedictus treedt af


http://oi49.tinypic.com/106x0y9.jpg


Paus Benedictus XVI treedt terug . Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA vandaag bekendgemaakt.

Het Vaticaan bevestigt tegenover Reuters dat de paus op 28 februari ontslag neemt. De reden voor zijn ontslag is voorlopig niet bekend, vermoed wordt dat de verhalen over kindermisbruik binnen de kerk de aanleiding vormen.

Een paus kan ontslag nemen op voorwaarde dat hij dat vrijwillig doet. Een paus kan nooit tot ontslag gedwongen worden of worden ontslagen, omdat er geen hogere macht op aarde bestaat die zulke beslissing kan afdwingen. Pauselijke ontslagen zijn zeer ongewoon. De laatste paus die ontslag nam was Gregorius XII in 1415.

Benedictus XVI, in het Duitse Beieren op 16 april 1927 geboren als Joseph Aloisius Ratzinger, is de 265ste paus van de katholieke kerk. Hij werd op 19 april 2005 - drie dagen na zijn 78ste verjaardag - verkozen tijdens het conclaaf van april 2005. Dat werd gehouden na de dood van zijn voorganger, paus Johannes Paulus II. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent spinnen in Brazilië

Het regent spinnen in Brazilië

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Wie bang is van spinnen, gaat beter niet naar het Braziliaanse Santo Antonio da Platina. Daar hangt de lucht namelijk helemaal vol, zo vol dat het zelfs spinnen lijkt te regenen.

De 20-jarige Erick Reis filmde het bizarre fenomeen, en zijn YouTube-filmpje is meteen een wereldwijde hit. Het gaat blijkbaar om een soort 'sociale spin', de Anelosimus Eximius, een kogelspin die gekend staat om samen te werken.

Van de ongeveer 39.000 gekende spinnensoorten hebben we weet van slechts zo'n 20 die dergelijk gedrag vertonen, liet spinnenexperte Leticia Avilés van de Canadese universiteit van British Columbia eerder weten aan New Scientist.

Samen weven de dieren enorme webben aan elkaar om zo grotere prooien te kunnen vangen dan alleen. Ze komen voor in tropische omgevingen in Zuid-Amerika, maar voelen zich naast het regenwoud blijkbaar ook prima thuis in elektriciteitskabels in stedelijke omgevingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meesterkoks gaan op zoek naar 'Ster van de Belgische keuken


Meesterkoks gaan op zoek naar 'Ster van de Belgische keuken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/15/9/20130210112104/media_xll_5543409.jpg
Christophe Hardiquest, topchef en een van de initiatiefnemers


De Meesterkoks van België, een vereniging van Belgische topchefs, gaat dit jaar voor het eerst op zoek naar 'De Ster van de Belgische keuken'. Met deze wedstrijd voor professionele koks willen de meesterkoks onze nationale gastronomie in de verf zetten. De wedstrijd vindt plaats in september, wanneer ook de eerste editie van 'De Week van de Belgische keuken' plaatsvindt. Dat melden de meesterkoks op hun website.

Professionele koks kunnen twee recepten - een gerecht en een chocoladegarnituur - insturen op basis van Belgische ingrediënten en Belgische tradities, en gelinkt aan een Belgisch bier.

Per provincie (de tien provincies en het Brussels gewest) wordt een deelnemer aangeduid. Acht van die elf kandidaten worden door een jury geselecteerd voor de kwartfinales. Via rechtstreekse duels met de ingestuurde recepten gaat het naar de halve finale en dan de finale.

De twee finalisten moeten aan de slag met een 'mystery koelkast' vol Belgische producten en bieren. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang 'De Ster van de Belgische keuken' noemen. Er wordt ook een publieksprijs uitgedeeld en er is een prijs over de beste match tussen gerecht en bier.

"Het is tijd dat we terug fier worden op onze eigen Belgische topproducten en dat we ze samen zowel nationaal als internationaal in de belangstelling gaan brengen", zeggen initiatiefnemers en topchefs Pierre Wynants, Frank Fol en Christophe Hardiquest.

De wedstrijd vindt plaats van 16 tot en met 22 september, tijdens 'De Week van de Belgische keuken'. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meesterwerk in Louvre met stift beklad

Meesterwerk in Louvre met stift beklad


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/13/3/20130208142331/media_xll_5540058.jpg


Een jonge vrouw heeft in de nieuwe dependance van het Louvre in het Noord-Franse Lens een meesterwerk van Eugène Delacroix beklad. De 28-jarige vrouw bewerkte het schilderij La Liberté Guidant le Peuple gisteren kort voor sluitingstijd met een markeerstift.

Zij werd door een suppoost en een bezoeker in de kraag gegrepen en later door de politie gearresteerd. Het Louvre Lens liet weten dat het niet al te moeilijk wordt om het doek schoon te maken.

La Liberté Guidant le Peuple toont een vrouw met een gedeeltelijk ontbloot bovenlijf die de Franse vlag in de lucht houdt. Ze verbeeldt Marianne, het nationale symbool, en staat voor vrijheid, gelijkheid en broederschap, het motto van de Franse republiek.

Het Louvre-Lens werd in december geopend door president François Hollande. Het doek van Delacroix was tijdelijk te zien in het museum.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende inktvis zoeft tot dertig meter ver

Vliegende inktvis zoeft tot dertig meter ver


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/6/4/20130211004958/media_xll_5545219.jpg


Wetenschappers hebben het mysterie rond de Japanse vliegende inktvis ontrafeld. Vissers hebben de dieren al vaak uit het water zien zoeven, en onderzoekers hebben nu nagegaan hoe én hoe ver het dier kan vliegen.

Het bijzondere dier is een Todarodes pacificus pusillus, een inktvis die zich voortbeweegt door water in zijn mantel te pompen en dat vervolgens weer met een enorme kracht weg te spuiten. De waterstraal is zo sterk dat het weekdier zich ver uit de zee kan stuwen, tot wel dertig meter. Dat hebben mariene biologen van de universiteit van Hakkaido nu gemeten.

Wat de inktvis nog specialer maakt, is dat hij boven water zijn vinnen spreidt als vleugels, waardoor hij met elf meter per seconde over het water zoeft. Dat is sneller dan Usain Bolt, die 'slechts' 10,3 meter per seconde haalde op de recente Olympische Spelen in Londen.

"Er zijn altijd al meldingen en geruchten geweest over inktvissen die vliegen, maar niemand kon precies zeggen hoe ze dat nu eigenlijk deden," zegt bioloog Jun Yamamoto van de universiteit van Hakkaido aan persbureau AFP. "We hebben bewezen dat het echt waar is."

De onderzoekers traceerden zowat 100 inktvissen in het noordwesten van de Stille Oceaan in juli 2011, en observeerden hoe de wezens uit het water schoten. De inktvissen kunnen zo'n drie seconden in de lucht blijven en zo'n dertig meter ver vliegen, zegt Yamamoto. De dieren zijn wel kwetsbaar tijdens het vliegen, en kunnen zo ten prooi vallen aan zeevogels of andere roofdieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jason Castro - Hallelujah

Jason Castro - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jason Castro Rene (25 maart 1987) is een Amerikaanse akoestische / folk-pop singer-songwriter



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!