Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken toevallig nieuwe uil

Wetenschappers ontdekken toevallig nieuwe uil


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/2/6/20130214044426/media_xll_5556486.jpg


Een vierkoppig internationaal team ornithologen, waaronder de Belg Filip Verbelen, ontdekte op het Indonesische eiland Lombok een nieuw soort dwergooruil. Verwijzend naar de hoge vulkaan die het landschap er karakteriseert, werd de nachtvogel 'Rinjani dwergooruil' gedoopt.

Het team, onder leiding van de Nederlandse wetenschapper George Sangster, maakte de ontdekking bekend op de wetenschappelijke website PLOSone. Eén van de vier auteurs, Filip Verbelen uit Merelbeke, zoekt al meer dan twintig jaar naar vogels in de tropische regenwouden van Indonesië. Hij maakte eerder als eerste foto's van de lang vermiste 'Banggai kraai' en herontdekte de Timorese Struikzanger op basis van geluidsopnames.
   
"In 1896 verzamelde de Brit Alfred Everett zeven dwergooruilen op het eiland Lombok", legt Verbelen uit. "Maar de vogels werden toen beschouwd als een vorm van de Molukse dwergooruil op basis van oppervlakkige gelijkenissen in uitzicht."
   
In 2003 maakte de Nederlandse ornitholoog George Sangster geluidsopnames van nachtvogels op de flanken van de Gunung (berg) Rinjani. "Het geluid van de uil op Lombok week sterk af van de roep van de Molukse dwergooruil. Die heeft een weinig melodieuze krassende roep die klinkt als een raaf, terwijl de uil op Lombok een veel hogere en melodieuze roep heeft die doet denken aan een reeks fluittonen".
   
In combinatie met nog meer geluidsopnames uit 2008, een morfologische studie op de zeven meer dan honderd jaar geleden gevangen vogels, fotomateriaal van Filip Verbelen én een expeditie op het naburige eiland Sumbawa, waar de soort niet werd gevonden, besluiten de wetenschappers dat het gaat om een nieuwe inheemse soort voor Lombok. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat die seksuele fantasieën te zeggen hebben over jou

Wat die seksuele fantasieën te zeggen hebben over jou


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/15/14/20130215143352/media_xll_5561684.jpg


We fantaseren allemaal wel eens over prikkelende, seksuele situaties. Wat de inhouden van deze veelal terugkerende seksuele fantasietjes te vertellen hebben over jezelf, ontdek je hier.

Moest Sigmund Freud nog leven, zou hij wellicht al lang een uitgebreide theorie hebben over al deze fantasietjes. Helaas zal u het moeten doen met enkele licht verteerbare en met een knipoog bedachte analyses van 'The Frisky'.

1. Seks in het openbaar
Je wil vrijen in een quasi verlaten steegje, op de dansvloer van een discotheek of tegen een boom in het park, ...

Betekenis:
Hoewel mensen het misschien niet snel zullen raden, neem jij best graag risico's. Je bent ook niet vies van een beetje avontuur of een paar splinters in je intiemere zones.

2. Rollenspel
Een opwindende seksuele daad bevat voor jou altijd een verhaallijn. Van clichés als student en professor tot een hete scène tussen agent en crimineel.

Betekenis:
Je bent gek op drama. De hoofdrol wegkapen in schoolproducties was helemaal iets voor jou, maar nu speel je liever naakte toneeltjes.

3. Bicurious
Je voelt je aangetrokken tot een vrijpartij met iemand van hetzelfde geslacht, één keer (of misschien wel meer).

Betekenis:
Je bent ruimdenkend, maar voelt niet per se de noodzaak dat te delen met de wereld. Die stoute gedachten hou je liever voor jezelf.

4. Voyeurisme
Seks tegen het raam van je slaapkamer met gordijnen of rolluiken wagenwijd open.

Betekenis:
Je staat graag in het middelpunt van de aandacht en krijgt graag erkenning. Voor elke spiegel (of elk raam) zal je even pauzeren om naar jezelf te kijken.

5. Spanking
Halsoverkop over een knie gebogen worden om de nodige erotische petsen op je kont te krijgen.

Betekenis:
Je hebt het gehad met die zelfkritiek en verlangt naar iemand anders om jou eens te straffen, hetzij dan op een prikkelende manier.

6. Spelen met voedsel
Slagroom, eetbare chocoladeverf, honing, aardbeien, het maakt niet uit zolang het maar gepresenteerd wordt op sexy lichaamsdelen.

Betekenis:
Slecht nieuws, want je bent wellicht een emotionele eter.

7. Bondage
Je verlangt ernaar overmeesterd en vastgebonden te worden met touw, tape of handboeien.

Betekenis:
Je wil even ontsnappen aan de neiging om een controle freak te zijn. Gewoon even ontspannen en de touwtjes - letterlijk - uit handen geven.

8. Trio
Twee is te weinig, maar drie is voor jou niet te veel. Een tweede man of vrouw in de slaapkamer zie je helemaal zitten.

Betekenis:
Dingen delen zijn voor jou eigenlijk vrijwel nooit een probleem. Tijdens je schooldagen waren groepsopdrachten echt iets voor jou en nu hunker je naar een meer intiem project.

9. Golden shower
Plassen of beplast worden, that is the question... Hoe dan ook je fantaseert over plasseks.

Betekenis:
Je bent allesbehalve preuts, niet tussen de lakens en ook niet in het dagelijks leven. Je wil gerust alles eens geprobeerd hebben voor je gaat.

10. Swingen
Een bezoekje aan een swingersclub zie je helemaal zitten. Laat het feestje maar beginnen.

Betekenis:
Verandering van spijs doet eten. Wanneer je op restaurant niet kan kiezen, bestel je nog liever van alles iets.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Vlamingen dan Walen willen nieuwe energieleverancier

Meer Vlamingen dan Walen willen nieuwe energieleverancier


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/16/3/20130215094112/media_xll_5560308.jpg


Slechts 4 procent van de Walen is bereid om van energieleverancier te veranderen. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancybureau Accenture. In Vlaanderen zijn de klanten minder trouw, daar is 15 procent van plan om over te stappen, schrijft L'Avenir vrijdag.

In totaal is 10 procent van de Belgen van plan om van leverancier te veranderen bij een voordelig aanbod, aldus het onderzoek waarvoor 4.000 Belgen werden bevraagd.

De Waalse consument mag dan misschien niet zo geneigd zijn om over te stappen naar een andere leverancier, hij streeft er wel naar om minder betalen (34 procent) en wil dat zijn huidige leverancier hem hierbij helpt. Uit het onderzoek blijkt ook nog dat jonge klanten minder loyaal zijn dan oudere verbruikers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouwen duiken met minder mannen in bed

Knappe vrouwen duiken met minder mannen in bed


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/9/6/20130213161342/media_xll_5555541.jpg


Knappe vrouwen gaan met minder mannen naar bed dan minder aantrekkelijke exemplaren. Sexy heren daarentegen, slapen met zoveel mogelijk dames, dat ontdekte een sociologe aan de universiteit Notre Dame.

Elizabeth McClintock bestudeerde aan de universiteit van Notre Dame de impact van lichamelijke aantrekkingskracht en leeftijd op de partnerkeuze. Ze onderzocht het effect van lichamelijke aantrekkingskracht op het seksuele en romantische leven, het aantal bedpartners, burgerlijke status en het tijdstip van ontmaagding,  voor bij volwassenen.

De vorming van een koppel wordt vaak voorgesteld als een wederzijds proces waarbij mensen onbewust hun eigen troeven 'ruilen' voor die van hun partner. Mensen proberen de meest aantrekkelijke partner binnen hun mogelijkheden aan de haak te slaan en zo de meest belonende relatie te vormen. Ze houden hierbij rekening met hun eigen inkomen of status die ze dan ruilen voor andere eigenschappen als lichamelijke aantrekkelijkheid, deze metafoor met economische markten werd vroeger al gebruikt voor het huwelijk, maar nu blijkt dit ook van toepassing te zijn voor het daten onder jongvolwassenen.

Verder bleek ook dat aantrekkingskracht ook invloed heeft op de mate van verbintenis en de seksuele activiteit. Erg aantrekkelijke vrouwen zijn vaker trouw en willen vaker een vaste relatie dan louter seksuele relaties. Ze hebben ook minder vaak seks in de eerste week nadat ze een nieuwe partner hebben ontmoet.  Dit zou volgens de sociologe komen doordat sexy vrouwen meer macht hebben en dit gebruiken om hun relaties te controleren. Ook bleek dat hoe aantrekkelijker de vrouw is, ze met minder heren seks heeft. Ook bepaalt haar gewicht het aantal seksuele partners. Bij mannen is net het omgekeerde het geval, knapperds hebben meer bedpartners. Eerder onderzoek toonde aan dat de status van een man in een positief verband staat met de schoonheid van een vrouwelijke potentiële partner. Dus hij rijker de man, hoe mooier zijn echtgenote.

Dit is niet het eerste onderzoek naar dit thema, maar voorgaande studies negeerden twee belangrijke factoren. "Mensen met een hogere status worden als meer aantrekkelijk beschouwd, waarschijnlijk komt dit doordat ze minder kans op overgewicht hebben en meer geld kunnen uitgeven aan hun uiterlijk. Maar de grootste beïnvloedende factor bij partnerselectie is overeenkomst, op vlak van opvoeding, ras, religie en lichamelijke aantrekkingskracht. Het besluit van het onderzoek van McClintock is dat vrouwen niet de neiging hebben om schoonheid voor geld om te ruilen. De meerderheid van de koppels selecteren partners die op zichzelf lijken qua status en aantrekkelijkheid.



» Reageer (0)
14-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2015 meer longkanker dan borstkanker bij vrouwen

In 2015 meer longkanker dan borstkanker bij vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/14/14/20130214110513/media_xll_5556974.jpg


Binnenkort zullen er in Europa meer vrouwen sterven aan longkanker dan aan borstkanker. Volgens experten is dat nu al het geval in het Verenigd Koninkrijk en Polen. De stijging weerspiegelt een verhoging van het aantal vrouwen dat begon te roken in de jaren 60 en 70. Maar aangezien steeds minder jonge Europese vrouwen daar nu mee beginnen, zal het aantal gevallen van longkanker tegen 2020 à 2025 ook weer afnemen.

Voor 2013 wordt verwacht dat zo'n 82.640 Europese vrouwen zullen sterven aan longkanker en 88.886 aan borstkanker. Maar tegen 2015 zal de balans overhellen in het 'voordeel' van longkanker, zo menen de Italiaanse oncoloog professor Carlo La Vecchia en zijn collega's.

Samen analyseerden ze de kankercijfers in de Europese Unie als geheel (27 lidstaten, zoals in 2007) en in zes aparte landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De cijfers van alle kankers werden samen onder de loep genomen, maar ook apart voor maag-, darm-, alvleesklier-, long-, prostaat-, borst-, baarmoederkanker en leukemie.

Omdat we langer leven krijgen er steeds meer mensen te maken met longkanker, maar toch zijn er steeds minder die aan de ziekte sterven. Longkanker vormt hierop een uitzondering, want het sterftecijfer bij vrouwen blijft stijgen in alle Europese landen.

Ook het aantal doden door alvleesklierkanker vertoont geen daling, vooral omdat er maar een paar effectieve behandelingen tegen dit type kanker zijn.

"Dat is erg zorgwekkend. Het is de enige kanker die niet zal afnemen in de toekomst, hoewel er steeds minder mensen roken", zegt professor La Vecchia van de Universiteit van Milaan. "Roken en diabetes vormen de oorzaak van zo'n derde van de gevallen, maar we weten niet wat de oorzaken zijn van andere gevallen van alvleesklierkanker."

Voor longkanker is er daarentegen wel goede hoop. "We verwachten dat het sterftecijfer tussen 2020 en 2025 opnieuw zal dalen, nu de nieuwe generatie vrouwen minder rookt." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne Vega - Luka

Suzanne Vega - Luka

Klik op de foto om ze te beluisteren






Suzanne Vega (Santa Monica (Californië), 11 juli 1959) is een Amerikaanse zangeres en songwriter.

Toen ze twee jaar oud was, verhuisde ze samen met haar moeder en stiefvader naar New York City, waar ze in een 'achterstandsbuurt' kwam te wonen. Ze was 9 toen ze haar eerste gedichten maakte; haar eerste liedje schreef ze toen ze 14 was. Ze ging naar de New Yorkse High School for the Performing Arts (bekend van de film en musical Fame), waar ze moderne dans studeerde. Toen Suzanne de overstap maakte naar Columbia University om daar Engelse literatuur te studeren, ging ze optreden in kleine clubs in Greenwich Village. Dat resulteerde in 1984 in een platencontract.

Vega's eerste album Suzanne Vega kwam in 1985 uit en werd positief ontvangen. Het nummer Marlene On The Wall werd een hit in de USA en The Queen And The Soldier een favoriet onder fans.

Haar tweede album Solitude Standing verscheen in 1987 en bevatte de hit Luka. In 1990 verscheen de DNA-remix van het (oorspronkelijk a-capella-)nummer Tom's Diner en dat werd wereldwijd een grote hit (nummer 2 in Nederland). Ook het lied Left of Center (met Joe Jackson) werd een radiohit.

In 1990 brengt ze haar derde album Days of Open Hand uit. Dit album volgt een experimentelere koers dan de voorgangers. Vega wordt op dit album door een aantal bekende musici bijgestaand zoals John Linnell (They Might Be Giants), de broers Anton en Erik Sanko, Percy Jones en Philip Glass.

In de periode 1991-2001 bracht Suzanne Vega nog drie albums uit met een grote variatie aan muziekstijlen. Ze laat haar muziek als "alterna-folk" omschrijven.

In 1998 was Suzanne te zien in de documentaire Rock and Roll Heart over Lou Reed.

In 2006 verlaat ze na 22 jaar haar platenmaatschappij A&M Records om te tekenen bij het gerenommeerde Blue Note Records. In 2007 verschijnt op dat label haar zevende album Beauty & Crime, met Frank & Ava als eerste single. Dit nummer verhaalt over de liefdesrelatie tussen Frank Sinatra en Ava Gardner. Op enkele andere nummers zingt zangeres KT Tunstall de achtergrondvocalen. Ter promotie van haar nieuwe album treedt Suzanne op 26 juni 2007 op in Tivoli te Utrecht, en op 22 oktober 2007 in Paradiso (Amsterdam).

Suzanne Vega was getrouwd met producer Mitchell Froom en heeft met hem een dochter, Ruby. Na haar scheiding in 1998 toert Suzanne weer regelmatig in Europa. Zo verschijnt ze drie jaar achter elkaar op Rock Werchter (in 1999, 2000 en 2001) en in Paradiso Amsterdam. Tijdens een concert in Paradiso in 2001 begeleidt de dan zevenjarige Ruby haar op piano tijdens één nummer.

In 2006 trouwde Suzanne voor de tweede maal, nu met advocaat en dichter Paul Mills. Ze had begin jaren 80 al eerder een relatie met hem.

In 2008 werken zij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.



» Reageer (0)
13-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schildpad krijgt zwemvliezen na aanval van haai


Schildpad krijgt zwemvliezen na aanval van haai


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/6/1/20130213114419/media_xll_5554501.jpg


Yu, een 25-jaar oude zeeschildpad, heeft een nieuw paar prothesen gekregen nadat ze vijf jaar geleden haar voorste zwemvinnen verloor na een aanval door een haai. Het is het 27ste paar kunstvinnen dat Yu krijgt aangemeten, maar specialisten in het Suma Aqualife Park in Kobe (Japan) menen dat de zeeschildpad nu weer zonder pijn zal kunnen rondzwemmen.

De rubberen kunstvinnen zijn vastgemaakt aan een soortement zwemvest dat over Yu's kop geschoven wordt. Volgens Naoki Kamezaki, de curator van het waterpark, zal Yu met haar nieuwe vinnen tot 60 procent van haar vroegere zwemsnelheid kunnen halen.

"We hebben hard gewerkt aan het design van de zwemvest", zegt Kamezaki. "We hebben alles gedaan om te voorkomen dat Yu ze kan afwerpen, gewild of ongewild. De resultaten zijn alvast hoopgevend. Gelijkaardige experimenten, op diverse plaatsen in de wereld, bleken minder succesvol dan onze uitvinding".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Vlamingen heeft plannen op Valentijnsdag

Helft Vlamingen heeft plannen op Valentijnsdag

 
http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/8/0/20130213120058/media_xll_5554605.jpg


Bijna de helft van de Vlamingen heeft plannen op Valentijnsdag. Dat blijkt uit een enquête van Horeca Vlaanderen bij 12.000 consumenten. Eén op vijf gaat op restaurant, maar uiteraard worden er ook cadeautjes gegeven. Uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo bij enkele sectororganisaties blijkt dat boeketten en lingerie een populair cadeau blijven. Daarnaast zijn "ook ontbijtmanden, Valentijnburgers en wellness in opmars".

Horeca Vlaanderen besluit uit de enquête dat "meer en meer koppels ervoor kiezen om de dag van de romantiek met een romantisch diner buitenshuis te vieren", zegt afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen Danny Van Assche. "Uit het onderzoek dat we voerden bij 200 restaurateurs blijkt dat Valentijn wint aan populariteit." Iets meer dan de helft van de restaurateurs (55 procent) zegt dat het aantal boekingen hetzelfde is of hoger ligt dan vorig jaar.

Uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 344 restaurantuitbaters blijkt ook dat zij veel moeite gedaan hebben om hun Valentijnmenu te promoten. Zij stellen vast dat veel koppels ervoor kiezen om in het weekend op restaurant te gaan.

In de lingeriesector stijgt de omzet rond Valentijn met 20 procent, blijkt uit cijfers van de beroepsorganisatie van zelfstandige lingeriewinkels Fedelfin, aangesloten bij Unizo. "Het best verkochte product is de cadeaubon, maar ook lingeriesetjes scoren goed."

Ook de bloemensector scoort rond Valentijn. De roos blijft populair, en vertegenwoordigt 40 procent van de verkochte snijbloemen in die periode. De Koninklijke Unie van Hedendaagse Floristen van België verwacht "opnieuw een lichte stijging in de bloemenverkoop".

Behalve die traditionele sectoren, spelen ook slagers, bakkers en sauna-uitbaters in op romantiek. Slagers pakken uit met Valentijnsalades en Valentijnburgers. Bij bakkers zijn dan weer ontbijtmanden en taarten populair. De Sauna Vereniging België stelt elk jaar rond die periode een stijging van de omzet vast van ongeveer 5 procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Snel herstellen na het sporten: drink tomatensap

Snel herstellen na het sporten: drink tomatensap

 
http://oi50.tinypic.com/25sy2dc.jpg


Als we de resultaten van een recente Griekse studie mogen geloven, gooien we sportdrankjes beter overboord. Tomatensap zou namelijk veel doeltreffender zijn voor het herstel van onze spieren en bloedsuikerspiegel na een stevige sportsessie.

Zo bevatten tomaten vitale stoffen die spierherstel stimuleren en ook de bloedwaarden snel terug op peil brengen na fysieke inspanningen.

Een groep van vijftien atleten heeft gedurende twee maanden de impact van tomaten getest. Negen van hen dronken tomatensap meteen na het sporten, terwijl de andere zes trouw bleven aan hun bruisende sportdrankjes. Bij de atleten die tomatensap dronken, zagen de onderzoekers een sneller spierherstel en ook de bloedsuikerspiegel was vlugger op peil.

Tomaten zijn rijk aan lycopeen, de stof die voor de dieprode kleur zorgt. Deze antioxidant werd in eerder onderzoek al gekoppeld aan de strijd tegen kanker en hartaandoeningen. Nu blijken ze ook werkzaam te zijn tegen schadelijke hoeveelheden enzymen en proteïnen die vrijkomen bij spier- en hersenschade. In amper twee maand tijd zijn de resultaten volgens de onderzoekers van het Griekse General Chemical State Laboratory goed zichtbaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lelijkste vrouw' na 150 jaar begraven


'Lelijkste vrouw' na 150 jaar begraven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/14/14/20130212194539/media_xll_5552894.jpg
Julia Pastrana (1834-1860), ook wel de lelijkste vrouw ooit genoemd.


De stoffelijke resten van de Mexicaanse Julia Pastrana, die door twee zeldzame ziektes een afzichtelijk uiterlijk had, zijn vandaag teruggekeerd in de plaats waar ze opgroeide, Culiacán, in het noordwesten van Mexico. Ze overleed ver van huis, in 1860, in Rusland.

Pastrana werd in 1834 geboren en leed aan twee zeer zeldzame ziektes, een die haar hele lichaam dik behaard maakte en een die haar lippen en tandvlees deed opzwellen. Ze werd op 20-jarige leeftijd gekocht door een man die haar in de VS en Canada liet optreden. De optredens waren succesvol en Pastrana huwde in New York haar impresario. Ze overleed in Moskou na een baby te hebben gebaard die ook behaard was. De baby overleed na 3 dagen.

Na haar dood bleven Pastrana en de baby gebalsemd een reizende curiositeit. Ze doken in de jaren 70 in Noorwegen op en werden ondergebracht in een wetenschappelijk instituut. Op particulier initiatief is ze teruggekeerd naar Mexico en dinsdag begraven.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinden en slechtzienden na hun 65ste slecht ondersteund

"Blinden en slechtzienden na hun 65ste slecht ondersteund"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/2/9/20130212135026/media_xll_5551539.jpg


Mensen die na hun 65ste blind of slechtziend worden, hebben in België geen recht op een financiële tegemoetkoming voor de hoogtechnologische hulpmiddelen die ze nodig hebben om zelfredzaam te blijven. Een dertigtal blinden en slechtzienden voerde daarrond actie in Mechelen.

"Er moet dringend beweging komen omtrent dit probleem", zegt Ria Decoopman, woordvoerder van SBPV. "Het probleem ligt al jaren op tafel maar wordt bij elke nieuwe regering weer doorgeschoven voor een volgende legislatuur. Acht op de 10 blinden en slechtzienden zijn 65-plussers. Niet alleen is er geen terugbetaling voor deze mensen die hulpmiddelen nodig hebben, maar de overheid ondersteunt hen ook niet om hen te laten weten welke mogelijkheden er zijn. De expertise is er nochtans, maar ze geraakt niet bij de juiste mensen."

SBPV wil dan ook dat de regering hier eindelijk werk van maakt. "Het wordt hoog tijd dat we weten welke regering bevoegd is voor onze problematiek", aldus Decoopman. "In het Vlinderakkoord staat dat mobiliteitshulpmiddelen een bevoegdheid is van de gewesten. Maar hoe zit het met hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden? Het is echt vijf voor twaalf voor ons."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste windturbine ter wereld voor kust hoognodig

"Hoogste windturbine ter wereld voor kust hoognodig"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/2/1/20130212181830/media_xll_5552746.jpg


Voka, Elia en Belwind roepen op om het Stevin-project, een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Zomergem en Zeebrugge, zo snel mogelijk te realiseren. "Anders doemt een scenario over energiebevoorradingsonzekerheid op en dreigen bedrijven ons land te verlaten", klonk het vanmiddag in Oostende bij de voorstelling van de windturbine Haliade van het bedrijf Alstom.

De wieken, de gondel en de toren van de grootste windturbine ter wereld liggen klaar in Oostende om verscheept te worden naar het windmolenpark van Belwind. Alstom, producent van deze kolos met een wiekwijdte van 150 meter rekent erop dat de Haliade midden april operationeel is.

Werkgeversorganisatie Voka, netbeheerder Elia en windmolenpark Belwind grepen het moment aan om de overheden aan te porren om het Stevin-project zo snel mogelijk door de papierwinkel te krijgen. Dat project voorziet een nieuw hoogspanningsnet van 380 Kilovolt tussen Zomergem en Zeebrugge "Het Stevin-project mag niet verzanden in een juridisch kluwen", pleit Bart Vansevenant van Voka.

De redenen waarom werden geduid door Ilse Tant van netbeheerder Elia. "West-Vlaanderen is niet voorzien op de komst van grote industrie op het huidige net. Stevin is dus nodig voor de uitbouw van deze provincie, anders dreigen onder meer bedrijven met offshore-activiteiten het land te verlaten, wat onze technische voorsprong zou onderuit halen maar ook nefast zou zijn voor de tewerkstelling", aldus Tant.

Het Stevin-project is het meest urgente, maar Elia wil ook snel werk maken van Nemo, een verbinding met Groot-Brittannië en Belgian Offshore Grid met twee knooppunten op zee waarop concessiehouders kunnen aansluiten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben voor 50 miljard euro 'tweede verblijven

Belgen hebben voor 50 miljard euro 'tweede verblijven'


http://oi49.tinypic.com/1582eir.jpg


Ruim zeven procent van de Belgische gezinnen beschikt over een tweede woning om hun vakantie in door te brengen. Dat vastgoed voor een tweede verblijf vertegenwoordigt een totaalbedrag van 50 miljard euro. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau WES, uitgevoerd bij 5.500 Belgische gezinnen eind 2012.

De laatste tien jaar is het aantal gezinnen toegenomen. Daardoor is ook het bezit van tweede woningen gestegen, van ongeveer 310.000 in 2000 tot 350.000 vandaag.

Het mereldeel daarvan (245.000) zijn klassieke tweede verblijven zoals appartementen, studio's, bungalows of villa's. 80.0000 gezinnen zijn eigenaar van een chalet of stacaravan met vaste standplaats op een kampeerterrein. Ten slotte hebben 25.000 gezinnen een zeil- of motorboot waarin ze kunnen slapen.

Bijna twee derde (210.000 ) van de tweede woningen is in België gelegen, vooral aan de kust (110.000) en in de Ardennen (30.000). Zo'n 140.000 Belgische gezinnen hebben een eigendom in het buitenland. Vooral Frankrijk is populair: daar hebben de Belgen ongeveer 50.000 tweede verblijven.

Een voorzichtige berekening van de waarde van de 245.000 klassieke tweede verblijven (appartementen, studio's, bungalows of villa's) wijst uit dat de Belgische gezinnen voor ongeveer 50 miljard euro aan vastgoed als tweede woning bezitten. Het vastgoed in België vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 30 miljard euro, waarvan de tweede verblijven aan de kust een geschatte totaalwaarde hebben van 20 miljard euro (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op vier vrouwen wil niet knuffelen in het openbaar

Een op vier vrouwen wil niet knuffelen in het openbaar


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/0/11/20130212150857/media_xll_5551826.jpg


Als we de romantische komedies mogen geloven, dan moeten mannen alles doen om hun liefde te bewijzen. Maar dat is niet wat vrouwen in het echte leven verwachten, zo blijkt uit een recent onderzoek. Een kwart van hen is er zelfs van overtuigd dat publieke tekenen van affectie een relatie kunnen verpesten.

Zij willen dan ook niet geknuffeld worden of handjes vasthouden in het openbaar. Eén op tien zou zelfs overwegen om een relatie stop te zetten als een man te veel affectie toont in het bijzijn van andere mensen.

We maken daarbij ook geen uitzondering voor Valentijnsdag, zo bleek uit de rondvraag van MSN bij 2.000 personen. Twee op de drie ondervraagden zeiden niet meer affectie voor hun partner te tonen op 14 februari dan op een andere dag van het jaar.

"Ik denk dat deze bevindingen veeleer een reflectie van ons cynisme ten opzichte van de commercialiteit van Valentijnsdag zijn", aldus relatie-experte Tracey Cox.

"Het publieke vertoon van affectie komt niet zomaar uit een natuurlijk verlangen om je partner aan te raken. Sommige aanrakingen moeten je geruststellen, andere moeten mogelijke rivalen afschrikken. Als een partner overdreven affectie toont, dan is dat meestal omdat hij of zij zich onzeker voelt en wil tonen dat zijn of haar partner bezet is."

Opvallend was ook dat 28 procent van de ondervraagden zich stoort aan koppels die hun liefde wel tonen in het openbaar. Dat komt vaak omdat die koppels de tekortkomingen van je eigen relatie in de verf zetten.

"Als de partner van je beste vriend(in) wel hand in hand wil lopen, wil knuffelen of kussen en die van jou niet, dan kan je eigen partner koud en afstandelijk lijken", aldus dr. Cox.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe


Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.



» Reageer (0)
12-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Knut is terug


IJsbeer Knut is terug


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/14/2/20130211174457/media_xll_5547947.jpg
Ijsbeertje Knut met zijn verzorger


De Berlijnse ijsbeer Knut, het lievelingetje van het Berlijnse publiek dat ruim 2 jaar geleden overleed, is terug. Hij is opgezet en wordt getoond in het Museum voor Natuurkunde in de Duitse hoofdstad, aldus een woordvoerster.

Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren in Berlijn en werd na zijn geboorte door zijn moeder verstoten. Verzorger Thomas Dörflein bracht hem met de fles groot.

Knut werd ongelooflijk populair, ook dankzij een mediahype. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar de dierentuin van Berlijn om hem te zien. Hij stierf in 2011 aan een hersenaandoening. Vorig jaar werd er al een bronzen standbeeld van Knut onthuld.

Knut is nu tot medio maart te bekijken in het Museum voor Natuurkunde in Berlijn. Volgend jaar zal hij opnieuw te zien te zijn in een tentoonstelling. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lien Van de Kelder zwanger

Lien Van de Kelder zwanger


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/11/8/20130212092054/media_xll_5548913.jpg


Lien Van de Kelder (30) is zwanger. Het wordt voor de actrice haar eerste kindje. Haar partner, regisseur Hans Herbots, heeft al twee kinderen uit een vorige relatie, schrijft Story vandaag. Het koppel bevestigt het nieuws, maar wil verder geen commentaar geven.

Van de Kelder heeft het momenteel ontzettend druk met acteer- en presenteerwerk en werkt daarnaast nog op het kabinet van minister Johan Vande Lanotte. Maar haar drukke agenda staat haar kinderwens duidelijk niet in de weg: "Ik ben niet de eerste actrice met een gezin."

Lien is ondertussen vier maanden zwanger en volgens haar entourage is ze heel enthousiast over het nakende moederschap. "Lien is zelfs al in een babywinkel geweest voor de geboortelijst. En ze kijkt er enorm naar uit om mama te worden." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe thee kan helpen in de strijd tegen Alzheimer


Hoe thee kan helpen in de strijd tegen Alzheimer


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/14/9/20130212115527/media_xll_5550684.jpg


Een kopje thee helpt even goed als koffie om je wakker te houden, maar het warme drankje doet ook meer. Volgens wetenschappers zou het zelfs je geheugen scherp houden op latere leeftijd. Met één à drie kopjes thee per dag wordt het mentale verval tegengehouden. Dat zou vooral het geval zijn bij vrouwen.

Tot dat besluit kwamen Amerikaanse wetenschappers na een analyse van zes studies naar het effect van cafeïnedrankjes op het geheugen en de mentale alertheid.

Effect
De duizenden mannen en vrouwen die deelnamen aan deze studies hielden hun thee- en koffiegebruik bij. Daarna deden ze een geheugentest die gebruikt wordt bij de eerste fases van een Alzheimer-diagnose. Zo'n tien jaar later werd de test opnieuw uitgevoerd, zodat een vergelijking mogelijk was.

En wat bleek? Het brein bleef scherper bij de theedrinkende proefpersonen in alle studies die het effect van deze drank onderzochten.

Volgens een onderzoek dat uitgevoerd werd bij zo'n 1.500 mannen en vrouwen in Singapore kan je met meer dan vier kopjes per dag het risico zelfs met drie vierde verminderen. Maar ook één kopje Ceylon thee (een soort zwarte thee) heeft effect, met een vermindering van het risico met 43 procent.

Een 8-jarig onderzoek bij 4.000 Amerikanen toonde dan weer aan dat de mentale voordelen van thee vooral bij vrouwen voorkomen.

Bestanddelen
Volgens de wetenschappers van de University of California, die de analyse van de studies uitvoerden, is dat te danken aan bepaalde bestanddelen in de zwarte thee. Die zouden ons beschermen tegen de 'gifstoffen' die de hersenen bij de ziekte van Alzheimer teisteren.

Mogelijk gaat het om L-theanine, een plantenbestanddeel dat enkel gevonden wordt in thee en champignons. Het is veel minder waarschijnlijk dat het cognitieve voordeel toegeschreven kan worden aan cafeïne, omdat de studies veel zwakkere resultaten opleverden voor koffie.

Toch mag je er nog niet van uitgaan dat thee het risico op dementie daadwerkelijk vermindert. "Dat is helemaal nog niet zeker", bevestigt Jessica Smith van Alzheimer's Society. "De beste manier om je risico te verkleinen is nog steeds een evenwichtig dieet, regelmatig sporten en niet roken."

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in 'Advances in Nutrition'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet dit op het menu voor meer pit in bed


Zet dit op het menu voor meer pit in bed


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/9/9/20130212101411/media_xll_5549064.jpg


Of je nu een speciaal valentijnsdiner op het menu hebt staan of niet, deze pittige tips kunnen altijd van pas komen. Je scoort namelijk dubbel: lekker eten én meer goesting in een prikkelende vrijpartij.

Experten zijn het erover eens: er bestaat een link tussen wat we eten en de opwinding die we voelen. Deze dingen kan je op het menu zetten voor meer pit in bed:

Koffie van de sultan
In het oude Arabië vertrouwden sultans op dit koffierecept om de vrouwen in hun harems te prikkelen voor hete nachten. Het was een mix van sterke, zwarte koffie, kardemom (uit de gemberfamilie), ruwe honing en saffraan.

Koffie staat al lang bekend voor het verhogen van alertheid, maar zal alleen werken als een afrodisiacum als je het eigenlijk niet vaak drinkt. Kardemomextracten boosten dan weer de circulatie, terwijl ruwe honing voedingsstoffen bevat die de hormonen balanceren. Saffraan bevat tot slot veel fytonutriënten die erectiestoornissen helpen voorkomen.

Lekkers uit de zee
Volgens de liefdeslegende at Casanova als ontbijt steevast vijftig oesters.  Als rijke bron van libidoverhogend zink zorgen oesters voor meer stabiliteit in de hormonen. Een stevige dosis zink wordt dan ook gelinkt aan een gezonde seksdrive, zeker bij mannen.

In een Italiaanse studie uit 2005 werd bovendien ontdekt dat ongekookte zeevruchten hoge dosissen van specifieke aminozuren bevatten die de testosteronproductie een duwtje in de rug geven. Bij vrouwen krijgt progesteron dan weer een boost, waardoor de zin in seks stijgt.

Een vleugje chili
Wat pit toevoegen aan je gerechten zal de temperatuur ook tussen de lakens doen stijgen. Chilipoeder bevat namelijk capsaïcine, een actieve stof die de bloedcirculatie verbetert en de zenuweindes stimuleert. Hierdoor stijgt onze hartslag en lichaamstemperatuur, sensaties die we ook vlak voor en tijdens het vrijen ervaren.

Avocado
Rijk aan foliumzuur, zorgen avocado's eveneens voor een betere circulatie van het bloed. Ze bevatten ook goede vetten die evenwicht in onze hormonen brengen. Daarnaast zijn avocado's ook een goede bron van vitamine E, een antioxidant die gekoppeld wordt aan meer plezier tijdens de seks en langdurige erecties.

Noten & co
L-arginine is cruciaal voor de productie van stikstofoxide, dat de bloedstroom naar de intieme delen stimuleert. Walnoten en pindanoten zijn ideaal, maar ook uit zeewier, kalkoen en kip kan je een stevige dosis L-arginine halen.

Het is een natuurlijke vorm van viagra, maar de hoeveelheid die mannen nodig hebben, varieert sterk van persoon tot persoon. Resultaten zie je gemiddeld pas vier uur na het eten. Uit onderzoek blijkt dat de L-arginine de duur van het orgasme zou verlengen.

Chocolade
Ook dit cliché blijft overeind: chocolade is een sensuele knabbel. Het is zoet en zacht en roept automatisch een gevoel van comfort op. Door de aanwezigheid van fenylethylamine wordt de uitstoot van dopamine gestimuleerd, waardoor we ons euforisch en opgewekt voelen.

Azteekse thee
Bij de Azteken werd het kruid damiana ingezet om het libido een boost te geven. Damiana bevat cafeïneachtige stoffen en essentiële oliën die hormonen uitbalanceren, de circulatie naar de de erogene zones stimuleren en de lichaamstemperatuur doen stijgen. Een paar kopjes van deze thee zouden je seksleven een stuk spannender maken.

Bananen
De banaan is niet alleen een fallussymbool, maar ook effectief een afrodisiacum. Deze vruchten zijn rijk aan kalium en vitamine B, twee stoffen die cruciaal zijn voor het behouden van een gezonde seksdrive. Terwijl kalium zorgt voor gezonde spieren en bloeddoorstroom, houdt vitamine B de hormonen in balans. Het gevolg: een goed werkend libido. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op medicijn tegen bijziendheid na ontdekking van gelinkte genen

Hoop op medicijn tegen bijziendheid na ontdekking van gelinkte genen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/7/2/20130211155131/media_xll_5547617.jpg


Wetenschappers hebben maar liefst 24 genen ontdekt die gelinkt zijn aan bijziendheid. Mensen die daaraan lijden, kunnen voorwerpen op afstand niet scherp zien. Maar deze doorbraak zou er op lange termijn voor kunnen zorgen dat een bril, contactlenzen of een laseroperatie overbodig worden.

Aan de hand van een genetisch onderzoek ontdekte een internationaal team de 24 genen, die leiden tot ametropie of refractiefouten. Dat is een afwijking van het oog waarbij de sterkte van het brekend stelsel en de ooglengte niet in de juiste verhouding staan bij een ontspannen accommodatie. Er zijn twee soorten afwijkingen: hypermetropie (verziendheid) en myopie (bijziendheid), waar het hier over gaat.

"We wisten al langer dat bijziendheid in de familie lijkt te zitten, maar er was nog niet veel geweten over de genetische oorzaken", legt professor en onderzoeksleider Chris Hammond uit. "Deze studie onthult een nieuwe groep genen die gelinkt kan worden aan bijziendheid. Bij sommige van deze genen is er zelfs een vertienvoudiging van het risico op de aandoening."

De experten zeggen dat de ontdekking van de genetische link hoop geeft op de creatie van een medicijn die de ontwikkeling van bijziendheid blokkeert. Dat zou niet alleen zorgen voor de overbodigheid van een bril, maar sluit ook complicaties uit die tot blindheid leiden. Maar aangezien verder onderzoek en tests uiteraard nog nodig zijn, zal het medicijn er ten vroegste over 15 jaar zijn.

De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in 'Nature Genetics'. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!