Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waanzinnig grote vogelspin ontdekt op Sri Lanka

Waanzinnig grote vogelspin ontdekt op Sri Lanka


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/9/9/20130403143544/media_xll_5700789.jpg


Wetenschappers zijn in het noorden van Sri Lanka gestuit op een gigantische vogelspin. Het dier, genaamd Poecilotheria rajaei, is ongeveer net zo groot als een mensenhoofd.

De nieuwe soort vogelspin behoort tot het Poecilotheria-geslacht, ook wel 'Pokies' genoemd. Deze soorten komen voornamelijk in India en op Sri Lanka voor. Het beest leeft in bomen en is van poot tot poot ongeveer 20 centimeter lang.

De vogelspin werd voor het eerst in 2009 gespot, een dood mannelijk exemplaar. Deze week af van de andere Poecilotheria-soorten, maar om zeker te zijn dat het daadwerkelijk om een nieuw soort ging, waren meer exemplaren nodig.

Uiteindelijk vond een onderzoeksteam, onder leiding van Ranil Nanayakkara, in de bossen van Sri Lanka ook vrouwtjes en jongeren van het nieuwe soort. Pas toen kon er een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe spinachtigen gemaakt worden.

'Ze zijn vrij zeldzaam', vertelt Nanayakkara in het British Tarantula Society's Journal. 'De spinnen hebben de voorkeur voor oude bomen, maar door de ontbossing in het land is het aantal spinnen flink afgenomen. Door het gebrek aan een geschikte leefomgeving zitten ze nu ook in oude gebouwen.'

Poecilotheria-spinnen staan bekend om hun kleuren, snelheid en gif. Ze zijn te vergelijken met de goliathvogelspin, een van de grootste spinnen te wereld. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je toiletzakje lenteklaar

Maak je toiletzakje lenteklaar


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/15/14/20130403133706/media_xll_5700659.jpg


Toiletzakjes zijn voor heel wat dames onmisbaar, maar worden niet altijd met evenveel liefde behandeld. Met de lente - eindelijk - in aantocht wordt het dan ook hoogdringend tijd om eens grote kuis te houden en het winterse kleurenpalet om te ruilen voor wat meer fleur.

Foundation begint uiteindelijk ooit wel eens te lekken, oogschaduw brokkelt af en poedertjes ontploffen. Gelukkig kan je de chaos minimaliseren met dit eenvoudige stappenplan:

1. Ga voor een toiletzakje met nylon voering. Het is veel makkelijker te onderhouden dan lederen of katoenen exemplaren. Voorzie bovendien altijd reinigingsdoekjes. Ze zijn niet alleen nuttig voor je huid, maar kunnen ook dienst doen als er een smosboel dreigt te ontstaan.

2. Het klinkt poepsimpel, maar kijk de dopjes van al je producten zeker twee keer na. Spot je louche dopjes? Stop die potjes en flesjes dan veilig weg in een zijzakje met ritsen of een apart compartiment in je toiletzakje.

3. Sorteer alle borstels per type in lange, smalle zakjes met rits. Zo 'besmetten' je donker oogschaduwborstels je blushborstel niet.

Probeer dit poetsritueel maandelijks te herhalen. Gooi alles uit je make-uptas en geef alles een stevige reiniging. Ongeveer vier keer per jaar kan je de concealer, foundation en blush aanvullen met een nieuw kleurtje voor je lippen en je ogen, al naargelang het seizoen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw depot beschermt schilderijen KMSKA tijdens jarenlange verbouwingen

Nieuw depot beschermt schilderijen KMSKA tijdens jarenlange verbouwingen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/1/9/20130402164851/media_xll_5698299.jpg


In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is vandaag het nieuwe centrale schilderijendepot geopend dat kunstwerken zal huisvesten tijdens de verbouwing die nog tot eind 2017 duurt. Het depot staat op de plaats van de nooit gebruikte atoomkluis die ten tijde van de Koude Oorlog werd geplaatst. Het valt dit weekend uitzonderlijk te bezoeken, voordat de schilderijen voor minstens vier jaar hermetisch worden afgesloten van de buitenwereld.

Het nieuwe depot heeft een omvang van 4.575 kubieke meter en is bedoeld voor de kunstwerken die tijdens de verbouwingen van het museum niet worden uitgeleend of te fragiel of te groot zijn om weg te halen. Het beantwoordt aan de strengste eisen op gebied van veiligheid en klimaatbeheersing en is volledig stof- en trillingvrij gemaakt. Wie nog een glimp wil opvangen van de schilderijen, kan zich inschrijven via www.kmska.be om dit weekend een bezoekje te brengen.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) had het dinsdag bij de officiële opening over een inhaalbeweging, omdat in het verleden wel veel geïnvesteerd is in het presenteren van de prestigieuze collectie van het KMSKA, maar minder in het depotbeleid.

Nu de kunstwerken veilig opgeborgen zijn, kunnen de overige afbraakwerken en de verwijdering van asbest in het KMSKA beginnen. In september 2014 kan dan de eigenlijke renovatie starten, waarbij tot 40 procent extra museumruimte zou worden gecreëerd. (br.hln )




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemde orang-oetan gedood door slang

Beroemde orang-oetan gedood door slang

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een Australische aap die geschiedenis schreef, heeft het loodje gelegd. Een beet van een giftige slang in de jungle van Indonesië leidde tot zijn dood. Dat meldden Australische media.

De 7-jarige Semeru was in 2011 de eerste in een dierentuin geboren en grootgebrachte mannelijke Sumatraanse orang-oetan die werd teruggezet in de wildernis.

Zijn lichaam werd gevonden door mensen die hem in de gaten hielden. De medewerkers van de dierentuin in Perth reageerden ontsteld, maar vonden troost in de gedachte dat Semeru toch nog 17 maanden van zijn leven in het wild had geleefd, aldus een woordvoerder van de dierentuin. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben ook kou

Wij hebben ook kou


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/10/12/20130403112351/media_xll_5700297.jpg


Deze pasgeboren lammetjes werden bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk niet aan hun lot overgelaten. Het natuurlijk wollen jasje werd bedekt met fleurige, neon truien om de kleintjes te beschermen tegen de aanhoudende vrieskou.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvervulde kinderwens ook pijnlijk voor mannen

Onvervulde kinderwens pijnlijker voor mannen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/15/12/20130403105517/media_xll_5700132.jpg


Hoewel we op het eerste gezicht geneigd zijn te denken dat een onvervulde kinderwens vooral bij vrouwen een enorme leegte nalaat, blijkt nu uit een recente Britse studie dat mannen er eigenlijk het hardst van afzien. Zo zouden mannen zonder kinderen niet alleen een hoger risico lopen op een depressie, maar voelen ze zich ook geïsoleerder en kwader.

Robin Hadley van de Keele University ondervroeg 27 kinderloze mannen en 81 kinderloze vrouwen tussen de 20 en 60 jaar. Van de ondervraagde Britse heren gaf 59 procent aan dat ze kinderen wilden tegenover 63 procent bij de dames. Verrassend is echter dat de helft van de mannen met een onvervulde kinderwens zich afgezonderd voelden omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Bij de vrouwen had 'slechts' 27 procent het gevoel dat ze er niet bij horen.

Eén op de vier mannen gaf bovendien toe dat ze boos waren, tegenover 18 procent bij de vrouwen. Maar er spelen ook nog andere gevoelens een rol. 56 procent van de heren voelde zich verdrietig zonder kinderen, terwijl 'slechts' 43 procent van de dames aangaf droevig te zijn. Wat de schuldgevoelens betreft, domineren de vrouwen dan weer. Terwijl van de ondervraagde heren niemand aangaf zich schuldig te voelen dat ze geen kinderen hadden, staken schuldgevoelens bij 16 procent van de vrouwen de kop op.

Het onderzoek ontdekte bovendien dat de reden waarom mannen en vrouwen kinderen willen, enorm verschillend is. De kinderloze vrouwen verwezen bijvoorbeeld voornamelijk naar hun persoonlijke wens en de biologische klok die tikt, terwijl mannen zich veel sterker laten beïnvloeden door hun omgeving. Zo voelden de heren een veel grotere culturele, maatschappelijke en familiale druk dan de vrouwen.

"Er is ontzettend weinig onderzoek naar een kinderwens bij mannen. Mijn studie toonde nochtans aan dat de kinderwens bij mannen en vrouwen gelijkaardig is. Toch voelen kinderloze mannen zich bozer, droeviger, jaloerser, depressiever en geïsoleerder. Dit spreekt het algemene idee tegen dat vrouwen liever kinderen zouden willen dan mannen", besluit Hadley. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Apen in het midden van de pikorde hebben meer stress

Apen in het midden van de pikorde hebben meer stress


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/5/0/20130402213050/media_xll_5698830.jpg


Een onderzoek bij apen laat zien dat het middenkader van een groep het het zwaarst heeft. Dat komt omdat hij of zij zowel met de lagere apen als de hoge bazen moet vechten.

Gedragsdeskundigen van de universiteiten van Manchester en Liverpool kwamen tot die conclusie na een tijd naar makaken gekeken te hebben. Ze keken naar verschillende apen en noteerden wat zij op een dag meemaakten. Werden ze vaak agressief bejegend of kregen ze juist ontspannende vlooibeurten? De volgende dag verzamelden de onderzoekers de uitwerpselen van de apen en keken ze naar de stresshormonen in de poep.

Het bleek -niet geheel verrassend- dat een aap die op een dag veel aangevallen werd de meeste stresshormenen had. Andersom gold dit niet: apen die de hele dag gevlooid en verwend werden, waren niet per se minder gestrest.

Wat de onderzoekers echt interessant vonden: van de apen die de hele dag lastiggevallen werden, bleken de apen die in het midden van de rangorde zaten de meeste stress te hebben. Dat komt omdat die zich twee maal moeten verdedigen: de apen onder hen willen hogerop komen en de apen boven hen willen hun dominantie bevestigen.

Idem voor mensen
Volgens onderzoekster Katie Edwards geldt deze conclusie ook voor mensen. "Het verklaart waarom managers in het middenkader vaak veel stress hebben. Ze moeten de arbeiders op de werkvloer onder de duim houden, maar proberen ook de levensstijl van het hogere management te leiden", luidt de uitleg.

Eerder was er al onderzoek gedaan naar stressniveaus in apengroepen. Deze onderzoeken keken echter altijd naar gemiddelde stresslevels en gemiddeld gedrag: is een groep over het geheel agressief of juist kalm? Doordat er nu naar individuën is gekeken, valt er wat te zeggen over de onderlinge verschillen in stress tussen apen van dezelfde groep. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 150 jaar geleden werd Henry van de Velde geboren

150 jaar geleden werd Henry van de Velde geboren


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/7/4/20130402170527/media_xll_5698339.jpg


Henry Clemens van de Velde (Antwerpen, 3 april 1863 – Zürich, 15 oktober 1957)

Het is op 3 april 150 jaar geleden dat de art nouveau designer en architect Henry van de Velde in Antwerpen geboren werd. Er gaan dit jaar verschillende activiteiten door in binnen- en buitenland om zijn geboorteverjaardag te herdenken.

Hij was een Belgische kunstschilder, ontwerper, vormgever en architect. Samen met Victor Horta kan hij beschouwd worden als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de art nouveau en wordt ook de apostel van het functionalisme genoemd. Vanaf de eerste jaren van de 20e eeuw zou hij een toonaangevende rol spelen in de architectuur en de decoratieve kunsten, vooral in Duitsland.

Als ludieke aankondiging speelt een gelegenheidsfanfare woensdagmiddag in het Antwerpse Harmoniepark een deuntje van Peter Benoit. In zijn autobiografie "Récit de ma vie" herinnert Van de Velde zich het rijke Antwerpse muziekleven uit zijn jeugd, onder meer met de figuur van Benoit als vriend aan huis.

Alle herdenkingsevenementen staan op de site van het Vlaams Architectuurinstituut (vai.be). Zo opent het Jubelparkmuseum op 13 september de overzichtstentoonstelling "Henry van de Velde - Passie Functie Schoonheid", met onder meer het bureau dat hij in 1934-35 voor koning Leopold III maakte. De Koninklijke Bibliotheek van België geeft met een brievententoontstelling in het najaar een inkijk in zijn architecturale en amicale leefwereld tussen 1926 en 1957.

Henry van de Velde studeerde drie jaar aan de Academie voor Schone Kunsten en werd vanaf 1880 lid van de avant-gardistische groep Les XX. Het Instituut voor Publieksgeschiedenis (IPG) merkt op dat zijn interesse verschuift van schilderkunst naar het decoratieve: meubelen, gebruiksvoorwerpen, juwelen, boekbanden en zelfs vrouwenkleding. Als architect ontwerpt hij onder meer zijn huis Bloemenwerf in Ukkel, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Nietszche-archief in Weimar, de Gentse Boekentoren en was hij esthetisch adviseur van de Belgische Spoorwegen. Van de Velde stierf in 1957 in Zürich.(br.hln)

Henry Clemens van de Velde (Antwerpen, 3 april 1863 – Zürich, 15 oktober 1957) was een Belgische kunstschilder, ontwerper, vormgever en architect. Samen met Victor Horta kan hij beschouwd worden als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de art nouveau en wordt ook de apostel van het functionalisme genoemd. Vanaf de eerste jaren van de 20e eeuw zou hij een toonaangevende rol spelen in de architectuur en de decoratieve kunsten, vooral in Duitsland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Delicate

Damien Rice - Delicate

Klik op de foto om hem te beluisteren





.
Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.




» Reageer (0)
02-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Airline start met het wegen van passagiers om ticketprijs te bepalen

Airline start met het wegen van passagiers om ticketprijs te bepalen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/12/14/20130402050147/media_xll_5696729.jpg


Samoa Air is als eerste airline ter wereld van start gegaan met het wegen van de passagiers om de ticketprijs van de vlucht te bepalen. Reizigers betalen niet langer voor een stoel maar wel een vaste prijs per kilogram, die kan variëren per route.

Op Samoa, een eilandengroep in Polynesië, is 65 tot 75% van de bevolking zwaarlijvig. Volgens Chris Langton, de CEO van de luchtvaartmaatschappij, is het nieuwe tariferingssysteem dan ook veel billijker. "Er worden geen extra kosten aangerekend zoals andere maatschappijen wel eens plegen te doen, een kilo is bij ons gewoon een kilo", aldus Langton.

De prijzen schommelen tussen 1 dollar (0,78 euro) per kilogram (reiziger plus bagage) voor de kortste binnenlandse vlucht en 4,16 dollar (3,24 euro) per kilogram voor de route van Samoa naar Amerikaans Samoa.

"Passagiers zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze hun ticketprijs vernemen", vertelt een zelfverzekerde CEO. "Families doen er zeker hun voordeel mee. Vroeger moesten gezinnen ook voor hun kinderen een stoel betalen, nu worden de kleintjes gewoon gewogen. Dit is het systeem van de toekomst."

Vorige week nog pleitte een Noorse professor ervoor om de ticketprijs afhankelijk te maken van het gewicht van de reiziger. "Vermits gewicht een primordiale rol speelt in de transportkost, moeten airlines dit in rekening brengen. Elke extra kilogram leidt immers tot meer brandstofverbruik, hogere CO2-emissies en dus bijkomende kosten", verklaarde de Noor toen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattenjacht in het echt: miljonair heeft goudschat van 2 miljoen verstopt

Schattenjacht in het echt: miljonair heeft goudschat van 2 miljoen verstopt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Neen, dit verhaal is geen aprilgrap en ook geen sprookje maar levensecht. De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) wil de wereld laten delen in zijn rijkdom, maar je moet er wel iets voor overhebben. In de bergen rond Santa Fe heeft de bejaarde weldoener een goudschat met een waarde van zo'n 2 miljoen dollar (zo'n 1,6 miljoen euro) verstopt. Om de locatie te achterhalen, moeten goudzoekers eerst een raadselachtig gedicht ontcijferen. Fenn houdt het spannend en lost af en toe nieuwe tips. In onderstaand filmpje lost hij alvast dat de schat verstopt is op 5.000 voet (ongeveer 1.525 meter) boven de zeespiegel Zo blijft de VS nu al een tijdje in de ban van de schattenjacht in het echt.

Ruim 20 jaar geleden ontdekten artsen een kankergezwel in zijn nier en miljonair Forrest Fenn uit New Mexico dacht dat hij nog maar zes maanden te leven had. Omdat hij iets wilde nalaten na zijn dood, vulde de kunstverzamelaar een schatkist vol goud die hij zou gaan verstoppen in de bergen. Als testament schreef hij een gedicht met hints over de locatie van de schat. "Normaal gesproken zouden de schattenjagers mijn skelet ergens bij de goudschat gevonden hebben", blikt Fenn terug.

De moderne geneeskunde besliste er anders over. Na een operatie kon de tumor verwijderd worden en de daaropvolgende jaren bleef de miljonair kankervrij. Hij was wel vastberaden om door te gaan met zijn unieke nalatenschap. Drie jaar geleden, hij was toen bijna 80 jaar, dacht hij dat het nu echt wel bijna zou sterven en hij ging de schat daadwerkelijk verbergen in de bergen rond Santa Fe. Fenn reed met zijn schatkist naar de Rocky Mountains en begroef ze op een geheime plaats.

In de schatkist zitten naast gouden munten, ook antieke armbanden en diamanten die samen een waarde van zo'n 2 miljoen dollar vertegenwoordigen. In zijn autobiografie openbaarde Fenn vervolgens een gedicht dat na ontcijfering uitsluitsel moet brengen over de locatie van de schat. Om een voorsprong te hebben op de concurrentie, kan je maar best zijn autobiografie met meer tips lezen. Slim bekeken van Forrest Fenn, die zichtbaar geniet van de aandacht.


Gedicht
Wie mee wil gaan zoeken, moet niet noodzakelijk dat boek kopen, want wij verklappen hier alvast het gedicht dat negen nieuwe tips zou bevatten:

"As I have gone alone in there
And with my treasures bold,
I can keep my secret where,
And hint of riches new and old.

Begin it where warm waters halt
And take it in the canyon down,
Not far, but too far to walk.
Put in below the home of Brown."

Als achterliggend doel wilde Fenn met zijn actie ouders ertoe bewegen om hun kinderen naar buiten te sturen en samen op zoek te gaan naar de schat. Amerikaanse media verspreidden het opvallende nieuws, wat een heuse schattenjacht ontketende. Schattenjagers berichtten op blogs en internetfora over hun avontuuirlijke trips naar de Rocky Mountains. Ondertussen heeft de bejaarde weldoener al meer dan 13.000 mails ontvangen, waarvan 18 huwelijksaanzoeken.

De nieuwe tip tijdens het CBS-programma 'Today' (eerste video hieronder) zwengelde de goudkoorts nog wat aan. Nu weten de schattenjagers dat de schat hoger dan 1.525 meter in de bergen van Santa Fe verscholen ligt. De website van Fenn ging meteen na die aankondiging plat. Hoewel de nieuwe tip niet zo bijzonder was (de gemiddelde hoogte van de staat New Mexico is immers 1.700 meter), bloeit het toerisme in de staat als nooit tevoren met duizenden schattenjagers uit alle hoeken van de VS. Een schattenzoekster die helemaal alleen ging zoeken, was zelfs een tijdje vermist.

Nieuwe tip
Enkele dagen geleden volgde dan een nieuwe tip (zie tweede video onderaan). "Men moet de oude bijgebouwen niet bovengraven, de schat staat op geen enkele manier in verbinding met een structuur." Of die nieuwe raaselachtige hint bij iemand een belletje doet rinkelen, is maar zeer de vraag. Voorlopig blijft de schat onvindbaar. (br.hln)


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UQia2MmtL_c



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormloop op rijscholen voor motorrijbewijs

Stormloop op rijscholen voor motorrijbewijs


http://static1.hln.be/static/photo/2012/1/3/5/20121223043343/media_xll_5421575.jpg


Rijscholen worden overrompeld door mensen die nog snel hun motorrijbewijs willen halen, alvorens op 1 mei ons nationaal rijbewijs wordt vervangen door een Europees exemplaar. "De meeste rijscholen nemen geen inschrijvingen meer aan omdat ze de vraag niet kunnen volgen", zegt Theo Beeldens van Motorcycle Action Group in de Concentrakranten.

Normaal gezien zou de nieuwe regeling ingaan op 1 januari, maar de ingangsdatum werd uitgesteld tot 1 mei. Jongeren zullen voortaan vijf keer examen moeten afleggen alvorens ze aan het 'full power'-rijbewijs geraken. Het behalen van een rijbewijs voor een zware motor gebeurt vanaf mei in verschillende etappes, waarbij het de bedoeling is de zwaarte van de motor stapsgewijs op te bouwen vanaf 16 jaar. Elke overstap vraagt praktijklessen en een examen, en kost gemiddeld 500 euro.

Wie ouder is dan 24 jaar, kan wel in één keer aan zijn rijbewijs geraken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende weetjes over borsten

Boeiende weetjes over borsten


http://oi48.tinypic.com/5y7ml3.jpg


Borsten, we zien ze elke dag of bezitten ze zelf, maar denken er zelden echt diepgaand over na. Daarom namen we een kijkje naar de wetenschappelijke weetjes van Florence Williams, auteur van 'Breasts: A Natural and Unnatural History'.

1. Uniek
Menselijke borsten zijn de enige op deze planeet die zich ontwikkelen in de puberteit en vervolgens permanent groot blijven. Andere vrouwelijke primaten hebben ze enkel wanneer dat ook echt nodig is, namelijk voor het voeden van zuigelingen. Bij ons blijven ze hangen, wat onze reproductieve status ook mag zijn.

2. Laatbloeiers
Wist u dat borsten het allerlaatste orgaan vormen dat groeit in ons lichaam? Anders dan bij de hersenen of de lever, is de architectuur van de borst nog niet op punt bij de geboorte. "Borsten moeten zichzelf uit het niets opbouwen tijdens de puberteit. Zelfs wanneer vrouwen nooit zwanger worden, zullen borsten elke maand veranderen", stelt Williams.

Tijdens elke menstruatiecyclus kan het borstvolume variëren tot 13,6 procent. Waterretentie en celgroei zorgen voor deze schommelingen. De gemiddelde borst weegt ongeveer een halve kilo, maar dat gewicht kan verdubbelen in de late zwangerschap.

3. Achteruitgang
Onderzoek heeft aangetoond dat borsten een serieuze achteruitgang kunnen uitlokken in de hersenwerking van de man. Zo werd getest hoe groot de impact van afbeeldingen met goedgevormde boezems kan zijn op heren die cognitieve testen moeten afleggen. Ze bleken zodanig afgeleid te zijn door het beeldmateriaal dat ze zich niet meer konden focussen op de opdrachten.

4. 39,7 millimeter
Vrouwen die bezorgd zijn dat hun borsten bh's en bikinitopjes niet gelijkmatig vullen, moeten rustig ademhalen en zich erbij neerleggen dat een borst altijd gemiddeld 39,7 millimeter (lees: bijna een vijfde van een cup) groter is dan de andere. Eigenlijk best logisch als je bedenkt dat ook onze oren, voeten en zelfs knieën zelden echt identiek zijn.

5. Vroeg, vroeger, vroegst
Tegenwoordig steken borsten ruim een jaar vroeger de kop op dan generaties geleden. De zogenaamde obesitasepidemie zit daar voor een stuk tussen, maar dekt absoluut de lading niet. Magere meisjes ontwikkelen namelijk ook veel vroeger borsten. Eén van de theorieën stelt dat chemicaliën (die zich gedragen als oestrogeen) in voeding en verzorgingsproducten aan de basis liggen van deze versnelde groei.

6. Goed gevuld
Borsten bevatten heel wat gezond lekkers. Moedermelk wordt dan ook gezien als de ideale, natuurlijke voeding, bomvol vitaminen, mineralen, proteïnen en vetten, maar ook antilichamen, probiotica en stoffen die beschermen tegen onder meer salmonella, diabetes en zelfs kanker. De melk bevat ook endocannabinoïden, identiek aan die in marihuana, om zuigelingen tot rust te laten komen en overeten tegen te gaan.

7. Sponsen
Helaas vullen borsten zich ook met minder gezonde dingen. Zo gedraagt het vetweefsel in boezems zich als een zachte spons in de buurt van verontreinigende stoffen. Vandaag de dag zijn heel wat borsten dan ook opslagplaatsen voor toxische chemicaliën als pesticiden, PCB's, kwik, lood, ... noem maar op. Daarom krijgen vrouwen die borstvoeding geven de raad om uit de buurt te blijven van bezinedampen, uitlaatgassen en sigarettenrook. Zo kunnen ze de overdracht van deze schadelijke stoffen naar hun kind beperken tot een minimum.

8. Kwetsbaar
Tot slot zijn borsten helaas ontzettend gevoelig voor kanker en daar blijken drie redenen voor te zijn. Ten eerste groeien er in deze dynamische organen ons hele leven nieuwe cellen. Ten tweede is het vetweefsel in borsten een paradijs voor industriële chemicaliën en ten derde zitten ze vol hormonen en receptoren die kankercellen voeden.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paar tips voor schitterende foto's van je viervoeters

Paar tips voor schitterende foto's van je viervoeters


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/11/13/20130204172942/media_xll_5529958.jpg


Van je schattige huisdieren kan je niet genoeg foto's maken, toch? Helaas hebben de meeste beesten geen zittend gat, waardoor prachtige plaatjes niet altijd even evident zijn.  Daarom enkele nuttige tips van dierfotografe Gretchen LeMaistre.

"Huisdieren werken het beste mee in een gekende en comfortabele omgeving. Vooral katten kan je buiten hun thuis maar moeilijk fotograferen. In een studio zullen ze zich vrijwel onmiddellijk verstoppen. Je kan dus maar beter foto's nemen op haar niveau, op een plek waar ze al neerzit of ligt", klinkt het.

Honden werken daarentegen vlotter mee, hoewel de motivatie voor een samenwerking met jou en je camera afhankelijk is van persoonlijkheid tot persoonlijkheid. "Wie een extreem actief beestje heeft, maakt best heel veel foto's met een snelle sluitertijd of een voorgeprogrammeerde sport- of actiesetting. Een park is de ideale locatie en qua belichting mik je best op de vroege ochtend of de late namiddag. Voor een duidelijk zicht op de snoet van je huisdier, moet de zon achter je staan of in een lichte hoek. Wees alert voor ongewenste schaduwen", deelt LeMaistre.

Je kan je dieren ook motiveren met snoepjes en affectie in de hoop zo een schitterend, stilzittend portret te maken. Tot slot kan het ook helpen om je partner bij de hand te hebben. Honden en katten tonen namelijk graag affectie aan hun baasjes, waardoor je zonder twijfel iets zal vereeuwigen met je camera om voor altijd te koesteren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste in Central Park zoo geboren gorilla overleden

Eerste in Central Park zoo geboren gorilla overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/8/1/20130401205027/media_xll_5696266.jpg

Pattycake, de eerste gorilla die geboren werd in de dierentuin van Central Park in 1972, is dood. Dat meldt het stadsbestuur van New York. De gorilla - een vrouwtje dat een ster werd toen ze op haar vijf maanden haar poot brak - werd na 1983 naar de veel grotere zoo van de Bronx gebracht.

Ze bracht er tien kleine gorilla's ter wereld, waarvan een tweeling in 1995. Haar nakomelingen werden over verschillende Amerikaanse dierentuinen verspreid.

"Pattycake was ongetwijfeld de meest bekende gorilla van de zoo van de Bronx, en een icoon in de stad New York", stelde Jim Breheny, de directeur van de zoo. "Miljoenen New Yorkse kinderen groeiden op met Pattycake in de zoo van de Bronx."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Clare and The Reasons - Pluto

Clare and The Reasons - Pluto

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn levenspad



http://oi50.tinypic.com/286txcw.jpg


Lopend langs mijn levenspad
Kwam ik een berg tegen
Hij zei “ik ben je nachtmerrie
Mij kan je niet negeren”

“Je kunt niet langs me heen
Want ik ben heel gemeen”
“Je hebt geen kracht mij te beklimmen
en veel te zwak me te bedwingen”
 
Boos door deze hindernis
Weer op mijn weg gekomen
Zei ik “deze keer echt niet
Laat ik me niet verstoren”

En kijkend in het rond
Of ik een werktuig vond
Zag ik een vreemdeling staan
Hij keek me lachend aan

“Lach mijn kind tegen de berg
dan word hij klein als een dwerg
Je kan dan zo je weg weer gaan
Er zal de berg er niet meer staan”

Nog vol angst maar met een lach
Ben ik dapper door gegaan
En waar die berg heeft gestaan
Was nu alleen een lange laan

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwen jezelf met producten uit je keukenkast!

Verwen jezelf met producten uit je keukenkast!


http://oi47.tinypic.com/10wtult.jpg


Na een vermoeide dag is het wel eens fijn om jezelf goed te verwennen met een eigen thuis spa. Daarvoor moet je niet diep in de buidel grijpen, want voor enkele eenvoudige verzorgingsproducten moet je niet noodzakelijk naar de winkel lopen. Heb je last van een slechte huid of futloos haar, dan heb ik enkele simpele formules voor je die je zelf kan samenstellen met ingrediënten uit je eigen keukenkast.

1) Een bodypeeling van olijfolie en suiker

Het is al lang geweten dat suiker de ideale scrub vormt. Dode huidcellen schuur je weg door lichtjes over de huid te wrijven in draaiende bewegingen. Geef vooral aandacht aan de ruwe huidoppervlaktes zoals de ellebogen en de knieën. Meng olijfolie met de suiker om een wondermiddel te creëren. Olijfolie zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en glad aanvoelt. Vooral een droge huid kan olijfolie goed gebruiken.

2) Azijn en koud water om je haren te doen glanzen

Shampoos heb je voor alle soorten kleuren en soorten haar, maar een middel dat voor mij goed werkt is azijn. Na het wassen van je haar is het goed om nog even te spoelen door koud water. Voeg daar een scheutje azijn bij om het haar mooi te laten glanzen. Bijt even door de koude rillingen heen, want het is het waard. Gebruik wel niet te veel azijn, want het product bevat natuurlijk een ietwat onaangename geur.

3) Een gezichtsmasker van citroen, yoghurt en honing

Citroensap heeft een hoog vitamine C-gehalte waardoor het de huid goed gaat voeden. Honing zorgt voor de hydratatie van de huid en yoghurt is een uitstekende ontvetter. Het zorgt er bovendien ook voor dat dode cellen zich losmaken. Een gezichtsmasker dat alle drie ingrediënten bevat is daarom een sterke aanrader voor al je problemen, waaronder pigmentvlekken. Mix ze door elkaar, smeer ze gelijkmatig over een schoon gezicht en laat het product maximum 15 minuten inwerken voordat je het wegveegt met een gestoomd washandje.

4) Eigeel, yoghurt en honing

In plaats van citroensap kan je ook eigeel gebruiken. Eigeel zorgt voor hydratie van de huid en deze formule is een mooi alternatief om jouw huid ultrazacht te maken. Meng ook hier weer alle ingrediënten door elkaar en breng het gedurende een kwartier aan op het gezicht.

Als je helemaal weg bent van verzorgingsproducten gemaakt uit natuurlijke producten, dan moet ik wel waarschuwen. Gebruik ze net zoals bij elk ander verzorgingsproduct met mate, want een overmatig gebruik zorgt voor een tegenovergestelde werking. En nu de keuken in!  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaghals skiet met 80 km/u tussen rails achter trein

Waaghals skiet met 80 km/u tussen rails achter trein

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Polen is in de ban van de 'treinskiër'. Een jonge waaghals pakte uit met een wel heel riskante stunt door zich aan met een touw aan een trein te laten vastknopen en zich vervolgens als skiënd te laten meedrijven tussen de rails. De trein haalde snelheden tot 80 km/u (zie onderstaande video). Op internet is de treinskiër uitgegroeid tot een sensatie, maar de politie spoort de tienerdader van deze illegale actie op.

Op de tonen van stevige hardrock toont de video hoe een heel team de stunt voorbereidt. Op het moment dat de trein stopt in een klein landelijk station en de passagiers aan het uitstappen zijn, laat de jonge skiër zich met een touw vastmaken aan de trein. Nadat de trein vertrokken is, wordt de stunt niet alleen vanuit zijn standpunt maar ook vanop de parallelle weg gefilmd. Zo zien we de trein voorbij een overweg razen met de waaghals erachter skiënd. Op een bepaald moment denderde de trein verder met een snelheid van 80 km/u. Om het showelement nog wat te vergroten, laat de acrobatische rebel zich af en toe op één ski meeglijden.

De politie kan de stunt allerminst appreciëren en spoort de jonge dader op. "Dit is een van de meest gevaarlijke en idiote stunts die ik ooit gezien heb", zegt een woordvoerder van de Poolse politie. "We zijn de videobeelden aan het bekijken en proberen de locatie van de trein en ook de identiteit van de skiër te achterhalen. We kunnen dit soort gedrag niet ongestraft laten voorbijgaan, want dan riskeert het anderen aan te zetten hetzelfde te gaan uithalen." 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagen zonder Vlees bespaarde 2,6 miljoen baden

Dagen zonder Vlees bespaarde 2,6 miljoen baden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/1/13/20130331165426/media_xll_5693743.jpg
Philippe Geubels deed ook mee aan deze actie.


Het is Pasen en dus kunnen de 15.000 niet-vegetariërs die de voorbije 40 dagen zonder vlees of vis leefden, weer volop dierlijke proteïnen naar binnen werken. Met de actie 'Dagen zonder Vlees' probeerden ze bij te dragen aan een collectieve ecologische besparing.

De deelnemers bespaarden met hun actie 2.945.228 vierkante meter op hun ecologische voetafdruk, wat overeenkomt met evenveel liter water als 2,6 miljoen baden of bijna 4,1 miljoen kilometer autorijden. De berekening gebeurde op basis van een besparing van 11 vierkante meter ecologische voetafdruk per dag vegetarisch leven, wat overeenkomt met 1.100 liter water (10 baden) of 2,1 kg broeikasgassen (15 km autorijden).

De campagne was een initiatief van de 24-jarige studente Alexia Leysen. Op haar site dagenzondervlees.be pleit ze niet voor het volledige vegetarisme, maar met de bewustwordingsactie wilde ze aantonen dat minder ook kan. De derde editie riep voor het eerst ook Nederlandse niet-vegetariërs op om samen met haar vegetarisch te vasten.

Alles samen gingen de afgelopen veertig dagen 15.126 niet-vegetarische Vlamingen en Nederlanders de uitdaging aan. Onder meer komieken Wim Helsen en Philippe Geubels stapten in de actie, net als een rist andere BV's zoals Bart Peeters, Francesca Vanthielen, Hanne Troonbeeckx, Tom Lenaerts, Veronique De Cock, Tom Van Dyck, Charlotte Vandermeersch, Bart De Pauw, Kathleen Cools of Martin Heylen. (br.hln- foto pfoto news)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!