Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geur van rozemarijn geeft een boost aan je geheugen

Geur van rozemarijn geeft een boost aan je geheugen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/11/1/20130409100453/media_xll_5715751.jpg


Niemand minder dan Shakespeare was er in de 16de eeuw al van overtuigd dat rozemarijn je geheugen kan verbeteren. Daar was nog geen wetenschappelijk bewijs voor, tot nu. Zo bleek uit onderzoek dat rozemarijnolie volwassenen helpt om gebeurtenissen uit het verleden terug op te roepen en om dingen in de toekomst niet te vergeten. Het zou gaan om een verbetering van 60 à 75 procent.

Uit eerdere studies was ook al gebleken dat bepaalde bestanddelen in het aroma van rozemarijn het langetermijngeheugen en het vermogen om te hoofdrekenen verbeterden. Dat komt omdat die geur enzymen remt die het normale functioneren van het brein blokkeren.

"Wij bouwden daarop verder en focusten op het prospectieve of toekomstige geheugen", aldus onderzoeksleider dr. Mark Moss van de Northumbria University. "Dat is het vermogen om dingen die in de toekomst zullen gebeuren en om taken die in de toekomst moeten uitgevoerd worden te onthouden."

Voor de studie werden 66 vrijwilligers ingedeeld in twee groepen, die in een aparte kamer moesten wachten. In een van de kamers hing de geur van rozemarijn. Daarna moesten de proefpersonen een reeks geheugentests uitvoeren. Denk maar aan het verstoppen van een object om het later terug te vinden, of het geven van een object aan een van de onderzoekers op een eerder bepaald tijdstip

De mensen die in de naar rozemarijn geurende kamer zaten, presteerden beter op beide types tests. "Het ging om een verbetering van 60 à 75 procent", aldus een van de onderzoekers." Daarnaast had deze groep ook een hoger gehalte van eucalyptol of 1,8-cineool, een bestanddeel uit de rozemarijnolie, in het bloed. Van die stof werd eerder al aangetoond dat het een chemische invloed heeft op het geheugen.

Volgens de wetenschappers kan dit onderzoek grote gevolgen hebben voor het alledaagse leven van mensen met geheugenproblemen. "Onthouden wanneer en waar we naartoe moeten gaan ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Helaas vergeten we allemaal wel eens iets", zegt Jemma McCready.

"Verder onderzoek moet aantonen of deze behandeling bruikbaar is voor oudere mensen die te maken krijgen met geheugenverlies."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met waxen: mannen verkiezen natuurlijke bikinilijn

Gedaan met waxen: mannen verkiezen natuurlijke bikinilijn


http://oi49.tinypic.com/ae6qn4.jpg


Decennialang laten vrouwen al hun bikinilijn waxen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook - en vooral - om hun mannen te plezieren. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat we al die moeite misschien wel voor niets doen. Zo zouden de mannen van vandaag een natuurlijke bikinilijn verkiezen boven een volledige gewaxte.

Bijna twee op de drie vrouwen zijn ervan overtuigd dat een volledig gewaxte bikinilijn de ideale manier is om een man te imponeren in bed. Maar daar gaan mannen niet mee akkoord, zo blijkt uit een enquête bij 1.000 vrijwilligers.

De meest populaire look bleek 'bijgeknipt en netjes' te zijn in plaats van volledig gewaxt. 43 procent zei dat ze de bikinilijn van hun partner het liefst zo natuurlijk mogelijk zien, maar wel met een 'Bermudadriehoek'. Dat wil zeggen dat het haar bijgeknipt is en de randen gewaxt zijn, zodat er geen overtollig haar te zien is buiten de bikinilijn.

Toch waren er ook wat mannen die liever minder haar zagen. Zo verkoos 17 procent de 'Brazilian Wax', waarbij er in het midden één streep haar overblijft. 15 procent is veeleer fan van een hartvorm, terwijl slechts 12 procent kiest voor een volledige wax of 'Hollywood Wax'.

De stijl die door het meest mannen gehaat werd, was de 'G Wax'. Dat is een kort afgeschoren, klein vierkantje haar, dat voor de meeste een afknapper is. Vrouwen weten dus wat hen te doen staat! (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentaire toont voor het eerst een 'alien' aan de wereld

Documentaire toont voor het eerst 'alien' aan de wereld

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De documentaire Sirius, die later deze maand uitkomt, belooft heel wat stof te doen opwaaien. Voor het eerst zullen beelden getoond worden van een kleine alien. De humanoïde werd naar verluidt jaren geleden gevonden in de Chileense Atacama woestijn.

Wetenschapper Steven Greer, grondlegger van het Disclosure Project en het Studiecentrum voor Buitenaardse Intelligentie, werkte samen met regisseur en Emmy-winnaar Amardeep Kaleka om de film te realiseren. Acteur Thomas Jane (van de HBO-serie 'Hung') sprak de documentaire in. De fondsen werden gegenereerd door middel van crowdfunding.

De documentaire onthult dat onze Aarde al meermaals is bezocht door buitenaardse wezens maar dat dit steeds werd geheimgehouden onder druk van een militaire, industriële en financiële elite. Getuigenverklaringen van vooraanstaande wetenschappers en officiële documenten, die het bestaan van aliens aantonen, passeren de revue.

Uit röntgenfoto's en DNA-onderzoek zou blijken dat een vreemd wezen dat aangetroffen werd in Chili, een piepkleine alien is waarvan de structuur gelijkt op die van de mens. Daarnaast claimen de vorsers achterhaald te hebben welke alternatieve energie buitenaardsen gebruiken om op korte tijd immense afstanden af te leggen. Volgens Steven Greer kan die technologie zelfs door de mensheid worden aangewend.

"Dit is het belangrijkste verhaal ooit dat nooit verteld werd", aldus de documentairemaker. "Dankzij deze kennis over de werking van UFO's, die door overheden systematisch is verborgen gehouden, zal olie en nucleaire energie overbodig worden. Dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom regeringen deze informatie nooit publiek maakten."

Of het wezen dat gevonden werd daadwerkelijk een alien is of gewoon weer een hoax, zal natuurlijk nog moeten blijken. Op 22 april, de dag waarop Sirius in première gaat, weten we wellicht meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde babyzeeleeuw springt op achterbank auto

Gewonde babyzeeleeuw springt op achterbank auto

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Mike Belahunt dacht eerst dat het om een hondenpuppy ging die verdwaald was in de verkeerschaos van San Diego, maar dan zag de chauffeur dat het zowaar om een gewonde zeeleeuwenpup ging. Toen hij het achterportier van zijn auto opende, sprong de babyzeeleeuw er spontaan in en ging op de achterzetel liggen.

De verbouwereerde chauffeur nam contact op met het nabijgelegen SeaWorld en er kwamen al snel enkele personeelsleden ter plaatse. Na onderzoek door de dierenartsen bleek dat de babyzeeleeuw acht maanden jong was. Hij was gewond, ondervoed en uitgedroogd. Dankzij de aparte reddingsactie zal het diertje zijn hachelijke avontuur wel overleven. Naar verluidt verdwalen er in de buurt wel meer zeeleeuwen. Ondanks werd er nog eentje uit de tuin van een hotel gered. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam and Dave - Hold on I'm coming

Sam and Dave - Hold on I'm coming

Klik op de foto om ze te beluisteren





Sam & Dave was een Amerikaans soulduo, bestaande uit Sam Moore en David Prater. Sam & Dave waren één van de eerste soulartiesten. Het duo had een reeks hits in de jaren zestig van de twintigste eeuw, waaronder "Soul Man" en "I Thank You".

Sam & Dave hadden al ervaring in de gospel, r&b en soul voor ze een duo vormden. Ze ontmoetten elkaar in 1961 in The King of Hearts Club, een nachtclub in Miami, Florida. Moore organiseerde daar een amateurwedstrijd, waar Prater optrad. Toen Prater tijdens het zingen de tekst van een liedje van Jackie Wilson  vergat, sprong Moore bij. Vanaf die avond begonnen de twee professioneel samen te werken en groeiden ze uit tot een lokaal populair zangduo. Ze tekenden een contract bij Roulette Records, waar ze enkele singles uitbrachten.

In 1965 tekenden ze bij Atlantic Records. Producer Jerry Wexler leende ze vrijwel direct uit aan Stax Records, waarvoor Atlantic de muziek distribueerde. Bij Stax werden Isaac Hayes en David Porter aangesteld als de vaste producers en tekstschrijvers van Sam & Dave. Zij schreven en produceerden de meeste van Sam & Daves hits, te beginnen met hun eerste single voor Stax, "You Don't Know Like I Know" uit 1966. Na dit nummer volgde een reeks van top-tienhits in de r&b- en soulhitlijsten, waaronder "Hold On! I'm Comin'" (1966), "You Got Me Hummin'" (1966), "When Something Is Wrong with My Baby" (1967), "Soul Man" (1967) en "I Thank You" (1968). Een aantal van deze hits haalden ook de Amerikaanse pophitlijsten. "Soul Man" uit 1967 was hun eerste van een reeks internationale hits. Sam & Dave werden op veel van de singles bijgestaan door Booker T. & the M.G.'s, de huisband van Stax.

Sam & Dave kregen de reputatie een van de beste live-acts van de late jaren zestig te zijn. Aan hun energieke, opzwepende optredens dankten ze de bijnaam "Double Dynamite", dubbel dynamiet. Buiten het podium konden Sam en Dave echter slecht met elkaar opschieten. Ze ruzieden en vochten regelmatig, en op een gegeven moment spraken de twee niet meer met elkaar.

In 1968 stopte Atlantic met het distribueren van de producten van Stax. Hierdoor hadden Sam & Dave, die een contract hadden bij Atlantic, geen toegang meer tot de producties van Hayes en Porter en de ondersteuning van Stax' huismuzikanten. Hierdoor daalde de kwaliteit en het succes van hun volgende singles. Na hun laatste single voor Stax, Soul Sister Brown Sugar, wisten ze geen grote hit meer te scoren. Door het uitblijven van succes, de onderlinge spanningen en drugsmisbruik ging het duo in 1970 uit elkaar.

Gedurende de jaren zeventig werd het duo regelmatig voor korte tijd herenigd. In 1978 werd er opnieuw interesse gewekt in de muziek van het duo dankzij Dan Aykroyd en John Belushi, die voor hun Saturday Night Live-act The Blues Brothers "Soul Man" opnieuw opnamen. Toen deze versie een hit werd in de Verenigde Staten, keerde het duo weer terug en gaven ze weer enkele optredens. Sam & Dave gaven hun laatste optreden op oudejaarsavond 1981. Hierna ging Prater enige tijd op tournee onder de naam Sam & Dave met zanger Sam Daniels, totdat Moore hem via de rechter verhinderde die naam te gebruiken.

In de jaren tachtig onthulde Moore dat hij in de jaren zeventig aan drugsverslaving leed, en dat dit een belangrijke oorzaak is van de problemen tussen hem en Prater. In 1987 werd Prater gearresteerd voor de handel in cocaïne. Een jaar later stierf hij in een auto-ongeluk.

In 1992 werden Sam & Dave opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Moore is nog steeds actief in de muziek en treedt af en toe op.



» Reageer (0)
08-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes fouten die je moet vermijden bij het avondmaal

Zes fouten die je moet vermijden bij het avondmaal


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/14/13/20130408160446/media_xll_5714173.jpg


Ooit al eens gehoord van de uitdrukking 'ontbijten als een koning, lunchen als een prins en 's avonds eten als een bedelaar? Hoewel de meesten de raad niet echt opvolgen, blijkt er wel degelijk waarheid in te schuilen. Naast een te rijkelijk avondmaal, zijn er bovendien nog andere zaken die we beter vermijden. Verschillende voedingsdeskundigen maakten een lijstje van de zes meest voorkomende foutjes.

1. Te rijkelijk avondmaal
Als we even logisch nadenken, zouden we eigenlijk ook zelf moeten beseffen dat we niet 's avonds maar juist 's morgens en 's middag voldoende moeten eten om ons energiepeil hoog te houden. Aangezien het avondmaal echter vaak dienst doet als het dagelijkse familiemoment bij uitstek, durven we soms te overdrijven in de hoeveelheid voedsel dat we naar binnen spelen.

Volgens Amerikaanse experten mag het avondmaal niet meer dan 450 tot 625 calorieën bevatten. Hierbij baseren ze zich op een dagelijks gemiddelde van 1.800 tot 2.300 calorieën bij vrouwen en 2.000 tot 2.500 bij mannen. Volgens voedingsdeskundige Melissa Lanz zou het aantal calorieën bij ons avondeten nog een pak lager mogen. "Een avondmaal moet een lichte, gevarieerde maaltijd zijn van minder dan 500 calorieën."



2. Hou potten weg van de tafel
Wie de kookpot op tafel zet, verhoogt het risico zich te overeten. Daarom raden voedingsexperten aan om de potten gewoon op het vuur te laten staan. Wil je toch nog bijvullen? Doe dit dan pas tien minuten nadat je de laatste hap hebt opgegeten. Zo zouden we vooral een tweede portie nemen om langer aan tafel te kunnen blijven om bij te babbelen.

3. Blijf weg van de tv
De grootste fouten tijdens het avondmaal worden niet gemaakt aan de keukentafel maar wel vanuit de zetel. Zo is het gevaarlijk om na het avondmaal je maag verder te vullen met kleine snackjes, of nog erger, je avondeten erdoor te vervangen. Wie eet tijdens het surfen op de computer of tijdens het tv kijken verhoogt immers het risico om veel meer te eten dan ze zelf beseffen.


4. Zout op de tafel
Zet je een kat bij een kommetje melk, zal ze er ongetwijfeld niet kunnen afblijven. Hetzelfde geldt voor ons. Wil je niet te veel zout eten? Zet het potje dan niet op tafel, zo zal je niet verleid worden. Wie zijn eten toch wat meer pit wil geven, kan andere kruiden introduceren, zoals zwarte peper of gedroogde oregano of tijm.

5. Op restaurant gaan
Wie op restaurant gaat, eet meestal veel meer dan dat hij anders doet. Daarom raden deskundigen aan om je culinaire uitstapjes te beperken tot één keer per week. De maaltijden op restaurant bevatten niet alleen meer calorieën, maar zijn bovendien rijker aan zout, vet en suiker.

6. Dessert = no-go
Hoewel velen als bij wijze 'verslaafd' zijn aan een suikerrijk snackje na het avondeten, kunnen we er beter niet te hard in overdrijven. Het enige waar een dessert goed voor is, is namelijk nog meer calorieën naar binnen spelen. Meestal eten we het trouwens niet uit honger, maar puur uit goesting.

Bovendien is een dessert niet alleen slecht voor onze lijn, maar brengt het ook ons suikerspiegel in de war, waardoor de kans op slapeloosheid groter is. Proberen te weerstaan is de boodschap... (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met bijlen onthoofd wegens hekserij

Vrouwen met bijlen onthoofd wegens hekserij


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/13/3/20130408175244/media_xll_5714478.jpg


In Papoea-Nieuw-Guinea zijn twee vrouwen na drie dagen van mishandeling uiteindelijk onthoofd. De vrouwen werden ervan beschuldigd hekserij te hebben gebruikt om een leerkracht te vermoorden.

Beide vrouwen werden in een afgelegen dorp in Papoea-Nieuw-Guinea drie dagen lang gemarteld. Toen de politie uiteindelijk wou ingrijpen, werd ze tegengehouden door de bewoners van het dorp. De politiemannen moesten toekijken hoe de vrouwen onthoofd werden met bijlen.

De vrouwen werden ervan beschuldigd een leerkracht te hebben vermoord met hekserij. Het was niet de eerste keer dat zoiets in Papoea-Nieuw-Guinea gebeurde. Eerder dit jaar werd een jonge vrouw levend verbrand nadat ze ervan beschuldigd werd een kleine jongen te hebben vermoord. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.000 meisjes in België lopen gevaar op besnijdenis

2.000 meisjes in België lopen gevaar op besnijdenis


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/7/10/20130408070738/media_xll_5711905.jpg
Voorbeeld van een gruwelijke genitale verminking van een Indonesisch meisje.


Er zijn in België naar schatting 2.000 meisjes die het risico lopen genitaal verminkt te worden. De meeste van hen wonen in Brussel, maar ook in Antwerpen lopen honderden meisjes gevaar om besneden te worden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De hulporganisatie GAMS gaat zich nu sterker concentreren op de aanpak van de problematiek in Vlaanderen.

Het aantal vrouwen in ons land dat besneden is, is de afgelopen tien jaar volgens schattingen verdrievoudigd: zowat 6.000. Het gaat niet alleen om vrouwen die in hun land van herkomst genitaal verminkt werden en daarna in ons land terechtkwamen, maar ook om vrouwen en meisjes die in België geboren zijn. Vaak laten hun ouders hen tijdens vakanties in hun land van origine besnijden. Maar er vinden ook clandestiene verminkingen in ons land plaats.

Nochtans zijn vrouwenbesnijdenissen in ons land verboden. Er staan gevangenisstraffen tot zeven jaar op. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Pasgeboren neushoorn vecht voor leven nadat stropers moeder ombrachten

Pasgeboren neushoorn vecht voor leven nadat stropers moeder ombrachten


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/15/5/20130408120938/media_xll_5712950.jpg


Een twee weken oude neushoorn in India vecht voor zijn leven, nadat stropers de moeder van het dier om het leven brachten. De kleine neushoorn wordt geholpen door dierenbeschermers, meldt WWF.

De dood van de moeder is het zoveelste incident in de Indiase provincie Assam. Daar zijn dit jaar al zestien neushoorns gedood. De stropers schoten het dier neer en zaagden nadien de hoorn af. Toen het karkas gevonden was, begon de zoektocht naar het pasgeboren kind. Zonder moedermelk zou de neushoorn immers niet lang overleven. Het geschokte en uitgedroogde dier werd uiteindelijk gevonden en gevangen om door dierenartsen op een veilige plaats te worden verzorgd.

De jonge neushoorn stelt het inmiddels al beter, maar het is nog niet zeker of het dier zonder moeder zal overleven. Gedurende hun eerste levensjaren zijn neushoorns erg afhankelijk van hun moeder. Daarom zal een speciale, afgesloten afdeling gemaakt worden, waarin het dier met de hulp van experts zal opgroeien. Het is niet onmogelijk om neushoorns in het wild te introduceren, maar het is wel een uitdaging.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/9/1/20130408121107/media_l_5712961.jpg


De Indiase deelstaat Assam is het jaar met een spijtig record begonnen. Dit jaar vielen al zestien neushoorns vielen ten prooi aan stropers. De overlevingskansen van het kleintje zijn volgens WWF klein. Op de CITES-top in Bangkok is vorige maand afgesproken dat de lidstaten veel nauwer moeten samenwerken om de vraag naar neushoorns in landen als Vietnam te stoppen. Vooral op Aziatische markten is de hoorn van de dieren erg in trek.

In Nepal, een buurland van India, gaat het gelukkig een stuk beter met de Indische neushoorn. Hun aantal is in het reservaat Chitwan zelfs zo toegenomen dat de overheid een deel van de populatie naar een ander reservaat heeft gebracht. Sommige deskundigen vrezen dat stropers vanuit Nepal naar India zijn uitgeweken, omdat neushoorns daar door de overheid minder effectief worden beschermd.  (br.hln - foto WWF)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burger mag mee wetten afschaffen

Burger mag mee wetten afschaffen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/7/8/20130408043631/media_xll_5711888.jpg


Voor eind april opent de parlementaire commissie Wetsevaluatie een website waarop burgers mogen signaleren welke wetten afgeschaft mogen of moeten worden. Dat schrijven de Coreliokranten.

Het bicameraal comité Wetsevaluatie moet verouderde en overbodige wetten afschaffen. Het comité wordt vandaag vooral gevoed door het Grondwettelijk Hof en het College van Procureurs-generaal. Eind deze maand verandert dat: dan opent het comité een website en mogen burgers melden welke wetten volgens hen geschrapt mogen worden.

Els Van Hoof (CD&V), opnieuw senator na het ontslag van Rik Torfs, wil intussen "kampioen wetten afschaffen" worden. "Ik heb een rist wetsvoorstellen in mijn hoofd maar die raken toch niet meer goedgekeurd. Ik kan me het meest verdienstelijk maken door overbodige en slechte wetten af te schaffen." (br.hln)


Het parlementscomité opent zijn website eind april: www.comitewetsevaluatie.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleindochter Appermont heet ook Luc

'Kleindochter' Appermont heet ook Luc


http://oi50.tinypic.com/2nhq3pl.jpg


Uit het Eén-programma 'De Neus van Pinokkio' blijkt dat Luc Appermont een 'kleindochter' heeft. Het Filipijnse meisje Cherry, dat al jaren ondersteund wordt door Appermont, blijkt acht maanden geleden bevallen te zijn van een dochtertje.

De presentator werd samengebracht met het meisje en diens dochter. "Ik was compleet verbouwereerd, in tranen ook", zegt Appermont. "De eerste seconden wist ik echt niet wat er gebeurde."

Cherry kon dankzij de financiële steun van "papa Luc" onderwijzeres worden. "Hij heeft mij een toekomst gegeven. Mijn dochtertje mo"st dan ook Luc noemen, ook al is het een jongensnaam", aldus Cherry.

Appermont houdt er alvast de belofte op na om om de twee jaar naar het Filipijnse Manila af te reizen om zijn 'kleindochter' te bezoeken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boney M - Ma Baker

Boney M - Ma Baker

Klik op de foto om ze te beluisteren





Boney M is een discogroep, die bijzonder succesvol was in de jaren zeventig.


De groep werd gecreëerd door producer Frank Farian in 1975 en bestond uit vier West-Indische artiesten uit Engeland, Duitsland en Nederland: zangeressen Marcia Barrett en Liz Mitchell, model Maizie Williams en dj Bobby Farrell. Boney M is bekend van de mix van blanke en zwarte muziek; de producer Farian is blank en de zangers zijn zwart. Daarbij hebben veel nummers een zwarte (emancipatoire) achtergrond, zoals No more chain gang van het album Oceans Of Fantasy.

De eerste single die Farian onder de naam Boney M uitbracht, was Baby do you wanna bump? in 1975. De schaarse teksten in dit lied werden door hemzelf ingezongen. Het nummer werd een hit en Farian besloot een team van dansers en zangers aan te trekken.

De groep heeft vele wisselingen van leden gehad (Maizie Williams was het enige originele lid dat overbleef). Een van de leden, Claudia Barry, was niet tevreden met het enkel playbacken van Farians nummers en verliet de groep per direct in februari 1976, een paar dagen voor de groep een concert zou geven op een lokaal televisiestation in Saarbrücken. Op aanraden van Marcia Barrett werd Liz Mitchell, een voormalig lid van de Les Humphries Singers en op dat moment werkloos zangeres, als tijdelijke vervangster aangenomen. Farian was onder de indruk van haar optreden, en dus werkte zij ook mee aan de opname van Boney M's eerste lp, Take The Heat Off Me.

Farian had eerder al nummers opgenomen met Marcia Barrett, de andere zangeres van de groep. Een aantal nummers, Lovin' or leavin' en Daddy Cool stonden ook op de Take The Heat Off Me-lp. De reacties op het album waren lauw. Toch bleef de groep intensief optreden in disco's, clubs en zelfs op jaarmarkten om een reputatie op te bouwen. De lp Take The Heat Off Me ging toch beter verkopen en behaalde een 8ste plaats in de albumlijst. In o.a. Duitsland kwam de lp op nummer 1. De grote doorbraak van de groep kwam in de zomer van 1976, toen muziek- en televisieproducer Michael "Mike" Leckebusch van Radio Bremen de groep uitnodigde voor zijn programma "Musikladen". Boney M verscheen op 18 september in zijn liveprogramma. Tegen het eind van de daaropvolgende week stond Daddy Cool op nummer 1 in de Duitse hitlijsten. Het album had evenveel succes. In Duitsland werd de ene nummer 1-hit na de andere gescoord: Sunny (1976), Ma Baker (1977), Belfast (1977), Rivers Of Babylon (1978), Rasputin (1978), Mary's Boy Child/Oh My Lord (1978) en El Lute (1979). In Nederland bereikte ook Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday (1979) nummer 1. Wereldwijd scoorde Boney M 35 nummer 1-hits en verkocht zo'n 150 miljoen platen.

Behalve het succes met Boney M kreeg de oprichter van de groep, Frank Farian, te maken met veel kritiek. Maizie Williams en Bobby Farrell – het mannelijke gezicht van de groep – hadden weinig tot geen vocale inbreng bij de muziek van Boney M. Bijna alle mannelijke vocalen, evenals een aantal refreinen in nummers als Dancing in the streets en Bye bye bluebird, werden door Farian zelf ingezongen, maar dit werd lange tijd ontkend. Conflicten tussen Farrell en Farian waren het gevolg. In een interview in 2003 gaf Farian uiteindelijk toe dat hij Farrell slechts had gekozen wegens diens persoonlijkheid en bijzondere dansstijl. De enige nummers waarop Bobby Farrell te horen is, zijn Boonoonoonoos (1981) en Happy Song (1984). Bobby en Maizie zongen echter wel echt tijdens concerten. Daar had Farian geen vocale inbreng bij.

Farrell werd in 1982 vervangen door Reggie Tsiboe. Hij begon vruchteloos een solocarrière en kreeg tenslotte hulp van Farian die voor Farrell en Boney M de hit Happy Song produceerde en Farrell in 1985 weer terughaalde naar Boney M. In 1986 stopte de groep, om in 1988 weer bij elkaar te komen. In 1989 viel het doek opnieuw.

Rivers of Babylon, waarvan de tekst gedeeltelijk afkomstig is uit de Psalmen 19 en 137, werd de op één na best verkopende single aller tijden in Engeland in 1978, terwijl de tweede A-kant Brown girl in the ring veel werd gedraaid in radioprogramma's. Er werden rond de 2 miljoen exemplaren van verkocht. In de Nationale Hitparade stond de single 11 weken op #1. Door de verkoop van 400.000 singles was het in 1978 de bestverkochte single van Nederland.

De groep had een tweede miljoenensucces met hun versie van de calypso-klassieker Mary's boy child, oorspronkelijk van Harry Belafonte. In een lijst van de best verkochte singles in Engeland, uitgegeven in 2002, stond Boney M op een respectievelijk vijfde en tiende plaats met de twee bovenstaande singles. Het is de enige act die twee keer in de top 10 stond; iets dat zelfs The Beatles niet wisten te bereiken.

Boney M werd, samen met ABBA, een van de weinige westerse bands die ook succes behaalden buiten Europa en de VS, met name in landen als India en Sri Lanka. De groep kende diverse bezettingswissellingen en viel na 1992 uiteen in drie formaties die ieder rond een voormalig groepslid zijn geformeerd. Later zouden dat vier formaties worden. Hierbij mag worden aangemerkt dat de formatie met Bobby Farrell het meest succesvol is gebleken, dit mede door de herkenbaarheid en authenticiteit van de act.




» Reageer (0)
07-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siena opent fabelachtige poort naar de hemel

Siena opent fabelachtige poort naar de hemel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Het fenomenale interieur van de kathedraal van Siena is al jaren een magneet voor toeristen maar pas nu, na tientallen jaren van renoveren, is de poort naar de hemel voor het eerst in 900 jaar geopend. Bezoekers kunnen de Duomo Santa Maria Assunta bewonderen vanuit een totaal ander perspectief.

Het staat gekend als 'La Porta del Cielo'. Kijkend naar de koepel met gouden sterren begrijp je onmiddellijk waarom.  Bezoekers kunnen via een stenen trap naar de top van het bouwwerk klimmen. Van daaruit krijgen ze een fantastisch zicht op de prachtige mozaïekenvloer uit de renaissance en de gewelfde bogen die tot de hemel reiken.

De bouw van de kathedraal werd in de 12e eeuw aangevangen. Het is een van de grote voorbeelden van Italiaanse gotische architectuur. De Duomo heeft een rijk versierde façade. Naast de dom staat een 77 meter hoge campanile.

Andere hoogtepunten van de Duomo zijn een beeld van Johannes de Doper gemaakt door Donatello en twee standbeelden van Petrus en Paulus van de hand van Michelangelo. (br.hln)



» Reageer (0)
06-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil dromen van een regenboog


http://oi48.tinypic.com/dgjeic.jpg


Ik wil dromen van een regenboog
Daarop wil ik houden een betoog
Dan ga ik vertellen van geluk en van vree
En alle mensen die willen die kunnen mee

Dan gaan we te samen hand in hand
En houden dan zo de vrede in stand
Tranen en droefheid die zijn er niet meer
Niemand doet dan nog een ander meer zeer

De wereld die ziet er ook heel anders uit
Die is dan vol bloemen en vogel gefluit
De dieren die leven te midden van ons
En de bijen die zorgen voor een lied van gegons

En slapen dat doen we in een bedje van dons
De tijgers en leeuwen die zijn niet meer wild
Geen enkele stroper die nog een dier vilt
Dus als ik kon toveren dat het kon

Dan weet ik heel zeker dat ik nu al begon
Maar helaas  dat zijn dromen
Die niet uit zullen komen

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Fabre laat vogelspinnen los in scheermesdoolhof

Jan Fabre laat spinnen los in scheermesdoolhof

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De wijze waarop Jan Fabre 'in naam van de kunst' met levende dieren omspringt, ligt opnieuw onder vuur. Zo zou de Antwerpse kunstenaar - op een expositie in Eupen - vogelspinnen hebben losgelaten in een 'arena' vol scheermesjes. Dat bericht Gazet van Antwerpen.

Op de tentoonstelling in Franstalig België stonden insecten centraal, maar Fabre liet vogelspinnen opdraven, die zich in een bak vol vlijmscherpe scheermesjes moesten voortbewegen. Na klachten van bezoekers werden de mesjes ingewreven met nagellak, om ze minder scherp te maken, maar dat was buiten Michel Vandenbosch gerekend. De voorzitter van GAIA sprak met de organisatie van de tentoonstelling en die besliste uiteindelijk om het 'kunstwerk' te schrappen.

Het is niet de eerste keer dat een project van Fabre de wind van voren krijgt. Vorig jaar nog kwam hij in opspraak nadat beelden lekten van opnames in het stadhuis van Antwerpen waarin met katten werd gegooid. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze 'ijsvis' heeft doorzichtig bloed

Mysterieuze 'ijsvis' heeft doorzichtig bloed


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/15/13/20130405191526/media_xll_5707663.jpg


In het aquarium van Tokio is een uniek beestje te zien, opgevist uit de dieptes van de Antarctische Oceaan: een vis met volledig doorzichtig bloed.

"Die vis is het enige bekende gewervelde dier waarvan het bloed doorzichtig is. Zijn bloed bevat geen hemoglobine meer, wat gewoonlijk zorgt voor de rode kleur en zuurstof vervoert", zegt Satoshi Tada, een werknemer van het aquarium.

Vissers brachten twee exemplaren van de 'ijsvis' zonder schubben naar het aquarium. "Gelukkig hebben we een mannetje en een vrouwtje en in januari hebben ze kuit geschoten", verduidelijkt Tada.

Volgens onderzoekers kan deze vis, die ze gevonden hebben op 1.000 meter diepte, leven zonder hemoglobine dankzij zijn groot hart en gebruikt hij zijn bloedplasma om zuurstof door zijn lichaam te sturen. Het ziet er ook naar uit dat de 'ijsvis' zuurstof absorbeert via zijn huid.

Toch is het een mysterieus dier. "Waarom heeft deze vis zijn hemoglobine verloren? Om dat op te helderen moeten er nog studies en onderzoeken gebeuren", besluit Tada. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen haten maar toch 2 volle maanden doen

Wat vrouwen haten maar toch 2 volle maanden doen


http://oi47.tinypic.com/ivwqhv.jpg


Hoewel mannen vaak klagen dat ze zich dagelijks moeten scheren, hebben ze in vergelijking met vrouwen nog geluk. Terwijl de meeste heren hun mesjes enkel moeten bovenhalen om hun baardgroei in toom te houden, hebben dames met hun benen en oksels een pak meer scheerwerk voor de boeg. En laat dit schoonheidskarweitje precies datgene zijn dat vrouwen het meest haten. Nochtans verspillen we twee maanden in ons leven aan het scheren van onze benen.

Uit een enquête van de online beautyshop escentual.com blijkt dat vrouwen niet erg tuk zijn op het scheren van hun benen. Van de ondervraagde dames gaf immers 35 procent toe het harder te haten dan eender welk ander onderdeel van de dagelijkse of wekelijkse beautykarweitjes.

Mannen die al een beetje schrik krijgen dat er een heel bos groeit op onze benen, moeten nog niet wanhopen. Het is niet omdat de dames hun stelten niet graag scheren, dat ze het niet doen. Integendeel, de gemiddelde Britse vrouw zou in haar leven maar liefst 59 dagen (of bijna twee maanden) spenderen aan het scheren van haar benen. Per week zouden we immers 6 keer onze scheermesjes bovenhalen en dit telkens voor vier minuten. De grote meerderheid van de ondervraagde dames vond het dan ook belangrijk om zich te ontdoen van haar beenhaar.

Maar er zijn nog noodzakelijke schoonheidstaakjes waar vrouwen niet zot op zijn. 17 procent van de vrouwen zei bijvoorbeeld absoluut niet graag met haar kapsel bezig te zijn. Tegelijk gaven ze echter toe elke dag 16 minuten te verspillen om hun lokken in de juiste plooi te krijgen, wat neerkomt op 294 dagen over heel hun leven.

Wenkbrauwen epileren vult de top drie van meest gehate beautyrituelen, gevolgd door ontschminken. In tegenstelling tot de andere zaken, durver vrouwen dit laatste wel eens te 'vergeten'. 6 procent van de ondervraagde dames gaf immers toe het zo hard te haten, dat ze het gewoon niet doen. Toch zei de meerderheid (68 procent) het dagelijks te doen.

De meest gehate schoonheidskarweitjes

Benen scheren
Kapsel goed leggen
Wenkbrauwen epileren
Ontschminken
Zelfbruiner aanbrengen
Haren drogen
Nagels lakken
Scrubben
Pedicure





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Biologisch' label doet producten beter smaken

'Biologisch' label doet producten beter smaken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/7/2/20130405133250/media_xll_5706737.jpg


Het is al langer geweten dat een 'biologisch' label op gewone voeding ervoor zorgt dat consumenten die producten als gezonder beschouwen. Maar daar blijft het niet bij, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Ook de percepties met betrekking tot smaak en aantal calorieën veranderen door zo'n label.

Wetenschappers van New York's Cornell University verzamelden voor hun onderzoek 115 mensen uit een lokaal shoppingcentrum. Aan hen werd gevraagd om drie paren van producten te beoordelen: twee potjes yoghurt, twee koekjes en twee zakjes chips. Een item van elk paar kreeg het label 'organisch' of biologisch, het andere was een 'gewoon' product. Wat ze niet wisten was dat elk productenpaar eigenlijk organisch en zelfs identiek was

Vervolgens werd aan de vrijwilligers gevraagd om de smaak en de calorie-inhoud van elk product te beoordelen. Ze moesten ook aangeven hoeveel ze bereid waren om te betalen voor elk product. Een bijhorende enquête peilde verder ook naar hun milieu- en shopgewoonten.

De conclusie was duidelijk: hoewel alle voedingsmiddelen hetzelfde waren, beïnvloedde het biologische label de percepties van de consumenten. Zo werden de koekjes en yoghurt met het label veel lager ingeschat qua calorieën en wilden de proefpersonen daar tot 23,4 procent meer voor betalen.

En ook qua smaak werden de percepties sterk beïnvloed door de vermeende voordelen van biovoeding. De biologische koekjes en yoghurt smaakten minder vet dan de gewone producten, terwijl van de koekjes en chips gedacht werd dat ze voedzamer waren.

Zelfs de smaakpapillen van de proefpersonen werden misleid: de zogezegd biologische chips leken smakelijker en de organische yoghurt was veel smaakvoller. Aan de andere kant kregen de 'gewone' koekjes hogere punten qua smaak, omdat veel mensen geloven dat gezondere versies niet zo lekker zijn als 'echte' snacks.

Opvallend was wel dat de mensen die regelmatig voedingslabels lezen, die regelmatig biologische voeding kopen en die bewust recycleren minder vatbaar waren om zich te laten misleiden door het label. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland waarschuwt voor gevaarlijke afslankpil

Nederland waarschuwt voor gevaarlijke afslankpil


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/3/12/20130405182914/media_xll_5707617.jpg


In Nederland wordt gewaarschuwd voor Iomax, een gevaarlijke afslankpil die al na eenmalig gebruik kan leiden tot ernstige medische klachten. Het vergiftigingencentrum van het UMC Utrecht heeft de afgelopen tijd klachten binnengekregen van gebruikers van Iomax, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwde vandaag sporters en afvallers om de afslankingspil Iomax niet te slikken. Al na één tablet kunnen bijwerkingen optreden zoals hartkloppingen, pijn in de borst, misselijkheid, hoofdpijn en opgewonden gedrag, aldus de NVWA.

Het middel, dat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen bevat, is verboden. Het wordt onder meer gebruikt door bodybuilders. De NVWA weet niet waar het verkocht wordt en vraagt kopers van Iomax te melden waar zij dit gekocht hebben. Van enkele gebruikers is bekend dat zij het middel op internet of op de sportschool hebben gekocht.

Ann Eeckhout, woordvoerder van het FAGG, zegt dat het product nog niet op de Belgische markt is aangetroffen, en ook via ziekenhuizen of artsen zijn nog geen gezondheidsproblemen door dit middel gemeld, maar dat neemt niet weg dat Iomax in illegale circuits kan opduiken. "Onze experts waarschuwen voor het risico dat mensen lopen, als ze deze pil zouden gebruiken. De kwaliteit ervan kan namelijk niet worden gewaarborgd." (br.hln)




» Reageer (0)
05-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen sterven nog steeds als gevolg van olieramp Deepwater Horizon

Dolfijnen sterven nog steeds als gevolg van olieramp Deepwater Horizon


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/8/9/20130404151224/media_xll_5704239.jpg


In de Golf van Mexico sterven er nog steeds dolfijnen en schilpadden ten gevolge van de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon, nu bijna drie jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de National Wildlife Federation.

Dode dolfijnen zijn een sterke indicator dat er nog steeds iets serieus mis is met het ecosysteem in de Golf, aldus wetenschapper Doug Inkley. De dieren bevinden zich namelijk bovenaan de voedselketen. Het aantal dode dolfijnen was het eerste jaar na de ramp enorm hoog, een jaar later iets lager, en nu na drie jaar opnieuw fors lager. Toch blijft het aantal sterk boven het normale niveau.

Volgens het onderzoek moeten de wetlands aan de kustlijnen hersteld worden in hun vroegere glorie om het gebied opnieuw gezond te maken. Inkley hoopt dan ook dat het geld van verschillende schadeclaims daarvoor gebruikt kunnen worden.

Op 20 april 2010 vond er een ontploffing plaats op het boorplatform Deepwater Horizon. De echte ramp werd echter veroorzaakt door de afsluitklep 1.500 meter onder de zeespiegel. Die weigerde dienst, en in de daaropvolgende maanden werd er naar schatting 700 miljoen liter olie in de Golf gelekt. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!