Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren

200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/1/20130422114448/media_xll_5754436.jpg


Naar aanleiding van Wereldproefdierendag overmorgen vraagt de Nederlandse Anti Dierproeven Coalitie (ADC) aandacht voor het lot van proefdieren. Honderd activisten ontrollen dan twee spandoeken van 100 meter lang voor het Erasmus MC, het academisch ziekenhuis van Rotterdam en het grootste proefdiercentrum van de Benelux.

"Mahatma Gandhi was een door iedereen gerespecteerd man met respect en liefde voor mens en dier. Een van zijn bekende citaten hebben wij op een spandoek van 100 meter lang geplaatst", zegt ADC-campagneleider Robert Molenaar in een persbericht. "Ik verafschuw dierproeven met mijn hele ziel; elke wetenschappelijke ontdekking die bevlekt is met onschuldig bloed is voor mij van geen enkel belang."

Volgens de organisatie voert het Erasmus MC veel virologische experimenten uit op Java-apen en andere dieren. "De aapjes krijgen hierbij eerst een temperatuursensor geïmplanteerd in hun buikholte. Na deze operatie worden ze opgesloten in een isolator en opzettelijk besmet met een schadelijk en potentieel dodelijk virus. Gedurende het onderzoek wordt er herhaaldelijk bloed afgetapt en worden ook meermaals de longen doorgespoeld. Na enkele dagen tot weken worden de aapjes afgemaakt en opengesneden voor verdere analyse."

"Het Erasmus MC heeft sinds 2000 al meer dan 750 apen gebruikt in experimenten," stelt de ADC. "Twee derde van de apen in het Erasmus MC lijden meer dan 'matig', bij een vierde is er zelfs sprake van ernstig leed." Volgens Ab Osterhaus, het hoofd van Afdeling Virologie van het ziekenhuis, hebben de proefdieren echter een goed leven: "Deze dieren hebben het niet anders dan wanneer je thuis een paar fretten hebt... of een kat. Die beesten hebben het gewoon goed," citeert de ADC de man. "Het is echter onduidelijk hoe de apen in het Erasmus MC gehuisvest worden", stelt de organisatie". "Journalisten van TV Rijnmond hebben ondanks de herhaaldelijke verzoeken geen rondleiding bij de apen gekregen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driehonderd schapen zullen Nationaal Park Hoge Kempen begrazen

Driehonderd schapen zullen Nationaal Park Hoge Kempen begrazen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/6/0/20130421172335/media_xll_5752245.jpg


In het Nationaal Park Hoge Kempen heeft het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vandaag een nieuw schapenproject voorgesteld waarbij tussen midden april en medio december overdag driehonderd Kempense heideschapen een heideperceel zullen begrazen en mee aan natuurbeheer doen. 's Avonds kunnen de schapen terecht op speciaal ingerichte slaapweides. Met dit project helpen de schapen de biodiversiteit in het natuurgebied toenemen.

De vzw Landschapszorg ABL zorgt voor de schapen en de herders. "De Mechelse Heide behoort tot de oudste natuurreservaten in Vlaanderen en is een onderdeel van het Vlaams en Europees topnatuurgebied Nationaal Park Hoge Kempen. Met meer dan 1.100 hectare heide is het een van de grootste heidegebieden in Vlaanderen. Vroeger lieten de heideboertjes hun vee, meestal schapen, grazen op de heide, maar dit landbouwgebruik is helemaal verloren gegaan, waardoor de heide spontaan verboste. Via natuurbeheer, waaronder dit begrazingsproject valt, wordt ernaar gestreefd het oude cultuurlandschap in ere te herstellen", vertelt Lise Hendrick, regiobeheerder Hoge Kempen bij het ANB.

De driehonderd schapen zullen in afgerasterde zones grazen of begeleid door de herder en schaapshonden door de heide trekken. "Door het rondtrekken van de schapen ontstaat variatie in de heide. De schapen maken met hun poten kleine gaatjes, waar de zandloopkever en de vlinder heideblauwtje goed gedijen, die warme plekjes nodig hebben. Op de begraasde stukken krijgen planten dan weer de kans om te groeien", aldus boswachter Corina Cools. "De schapen worden niet bijgevoederd, omdat ze moeten eten wat op de heide groeit", voegt Chris Caerts van Landschapszorg toe. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Molnar loopt in blote kont over Zuiderdokken

Frank Molnar loopt in blote kont over Zuiderdokken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/10/3/20130422114030/media_xll_5754408.jpg


Belofte maakt schuld, en dat heeft Frank Molnar aan den lijve ondervonden. De presentator die we vooral kennen van Big Brother wil mordicus dat de Sinksenfoor in Antwerpen op de Gedempte Zuiderdokken doorgaat. Maar dat mag niet meer na klachten van omwonenden. Molnar, die zelf op het Zuid woont, vond dat een schande en richtte de facebookgroep 'Sinksefoor moet blijven' op. Daarbij beloofde hij in zijn blote kont over het plein te lopen indien 5.000 mensen die groep zouden 'liken'. De groep verzamelde vorige week meer dan 20.000 likes, en dus mocht Molnar aan zijn onderkant ervaren hoe koud het 's nachts nog is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen een mysterie blijven voor de man

Waarom vrouwen een mysterie blijven voor de man


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/2/9/20130422102013/media_xll_5754009.jpg


Het is een vastgeroest cliché dat mannen moeite hebben met het lezen van vrouwelijke emoties. Nieuw onderzoek toont aan dat dit niet noodzakelijk het gevolg is van een gebrek aan inspanning. Met dank aan hersenscans konden onderzoekers de gedachtengang van mannelijke proefpersonen volgen bij het interpreteren van emotioneel geladen blikken. Wanneer het om ogen van vrouwen ging, vonden de heren het dubbel zo moeilijk om de juiste emotie te kiezen.

Wanneer de mannelijke proefkonijnen naar afbeeldingen van de ogen van andere mannen keken, projecteerden ze de blikken op zichzelf. Op de hersenscans zagen de onderzoekers van het universitair ziekenhuis in het Duitse Bochum dan ook regio's van het brein oplichten waar gedachten en gevoelens uit het verleden worden opgeslagen. Ze begrepen de betekenis van de mannelijke blik omdat ze gelijkaardige herinneringen als evaluatiemethode konden toepassen.

Bij het zien van vrouwelijke blikken bleven de heren echter verbijsterd achter. Uit de scans blijkt dat ook hier gezocht werd naar herinneringen van situaties waar vrouwen een gelijkaardige expressie hadden. Omdat dit proces echter veel minder persoonlijk is, vonden de mannen het minstens dubbel zo moeilijk om zich in te leven in de gevoelens van de vrouw.

De onderzoekers zagen veel meer activiteit in de amygdala, het deel van het brein dat belangrijk is voor het voelen van empathie, wanneer de proefpersonen naar andere mannen keken. De roots van dit fenomeen zou bij onze verre voorouders liggen. Toen was het razendsnel inschatten van de gedachtengang van andere - al dan niet vijandige - mannen een sleutel tot overleven.

"De ogen blijven de rijkste bron van sociale informatie. Naarmate meer mannen gingen jagen en vechten voor hun territorium werd het steeds belangrijker om te voorspellen wat de intenties en acties van hun mannelijke rivalen waren", klinkt het. (br.hln)






» Reageer (0)
21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.58-jarige Zweed zat vier dagen vast in lift Oostenrijks hotel

58-jarige Zweed zat vier dagen vast in lift Oostenrijks hotel


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/0/14/20130421023451/media_xll_5750879.jpg


Een Zweedse hoteluitbater heeft alle overlevingsvaardigheden die hij bij het leger had geleerd moeten aanwenden, nadat hij liefst vier dagen geblokkeerd zat in de lift van zijn hotel in het Oostenrijkse Bad Gastein. Thomas Fleetwood (58) ging in het Hotel Eden, dat gesloten was nu het winterseizoen achter de rug is, een laatste check-up doen, toen de lift het liet afweten. Zijn gsm lag nog op zijn bureau, zodat hij liefst vier dagen vastzat in de kapotte lift van zijn eigen hotel. Pas toen een vriend brood kwam leveren, kon hij bevrijd worden.

"De lift had nog nooit eerder een panne gehad", sakkerde de Zweed in de lokale media. "Ik had dit echt niet verwacht. Ik heb eerst tevergeefs om hulp geroepen. Niemand kon me horen. Een ontsnappingspoging via het dak van de lift mislukte ook al. Gelukkig kon ik lucht krijgen, omdat ik een glazen paneel vooraan de lift had kapot geslagen."

Pas vier dagen later kwam eindelijk de verlossing voor Thomas Fleetwood. Een vriend die brood kwam brengen, merkte dat de post opgestapeld lag buiten het hotel. Hij verwittigde de hulpdiensten en die konden de onfortuinlijke uitbater bevrijden. "Het was natuurlijk dom om zonder mijn gsm in de lift te stappen in een leeg hotel. Toch ben ik trots op mezelf dat ik niet panikeerde en mijn militaire opleiding heb aangewend om dit hachelijke avontuur te doorstaan."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer bezoekers voor Vlaamse musea

Meer bezoekers voor Vlaamse musea


http://oi33.tinypic.com/2utngch.jpg
Middelheimmuseum


De Vlaamse musea blijven meer bezoekers trekken. Dat blijkt uit cijfers die de krant De Zondag heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

In totaal kregen de Vlaamse musea in 2011 meer dan 2 miljoen bezoekers over de vloer. Dat zijn er 50.000 meer dan het jaar ervoor en 100.000 meer dan in 2009. Er zijn nog geen cijfers voor 2012, maar het lijkt al vast te staan dat de groei van de museumbezoeken zich doorzet.

Dat heeft volgens De Zondag ook te maken met het Antwerpse MAS dat in 2011 de deuren opende en nog niet in de lijst van "ingedeelde Vlaamse musea" is opgenomen. Van de musea die wel zijn opgenomen in de lijst, scoren het Middelheimmuseum in Antwerpen en het Openluchtmuseum Bokrijk het best.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat kinderen nog dromen



http://oi48.tinypic.com/34pl1xc.jpg


Laat kinderen nog dromen
Van hoe het later word
Laat ze nog wat wensen
Hun jeugd is al zo kort

Laat ze dromen van een toekomst
Van rijkdom en geluk
Want snel zijn al die wensen
Als ze groot zijn weer stuk

Want als je vraagt aan kinderen
Wat zijn je grootste wensen
Dan is dat echt geen fiets of zo
Maar goedheid van de mensen

Ze willen groeien in een wereld
In een warm en lief gezin
Met hun mama en hun papa
Dat is hun grootste wens misschien

Shadow



» Reageer (0)
20-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 Vlaamse baby's ververst tijdens wereldrecordpoging

200 Vlaamse baby's ververst tijdens wereldrecordpoging


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/8/9/20130420151831/media_xll_5749884.jpg


In Gent, Antwerpen, Waregem, Kortrijk, Hoegaarden, Leuven en Beerse werden herbruikbare luiers van ruim 200 baby's ververst in het kader van de wereldrecordpoging 'Great Cloth Diaper Change'. Daarmee worden wasbare luiers wereldwijd onder de aandacht gebracht.

De 'Great Cloth Diaper Change' is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers. Het is vandaag de bedoeling om het vorige record van 8.251 ververste luiers wereldwijd te verbreken.

Vlaamse bijdrage
In Vlaanderen werden baby's en peuters verschoond in Gent (54), Leuven (48), Beerse (41), Antwerpen (33), Kortrijk (24), Hoegaarden (6) en in Waregem (5). Plaatsen met minder dan 25 deelnemers tellen evenwel niet mee in de som voor de wereldrecordpoging.

Voor België werd de actie onder meer gesteund door webshop 'Klein Spook'. "Naast het feit dat herbruikbare luiers goedkoper zijn dan wegwerp en ze beter zijn voor baby's billetjes, zijn ze vooral beter voor het milieu. Wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kilo per kindje, of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn, zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt, bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind", verduidelijkt José Delameilleure van Klein Spook.

De Great Cloth Diaper Change vindt plaats in het kader van de 'International Cloth Diaper Awareness Week', die gekoppeld is aan International Earth Day.  (br.hln)



» Reageer (0)
19-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV brengt nieuwe versie van 'Ons Kookboek' op de markt

KVLV brengt nieuwe versie van 'Ons Kookboek' op de markt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/1/0/20130417170158/media_xll_5740935.jpg


KVLV lanceert op zondag 21 april tijdens de 'Goed Gevoel Ladies Fair' in Flanders Expo in Gent een nieuwe, rijkelijk geïllustreerde versie van 'Ons Kookboek'. Sinds de vroegere Boerinnenbond in 1927 een eenvoudig 'Ons Kookboekje' (158 blz.) op de markt bracht als schriftelijke begeleiding van de cursussen 'Koken en voeding', zijn er van de opeenvolgende versies ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Een team van 15 culinaire medewerkers evalueerde het afgelopen jaar op vraag van KVLV de bestaande recepten grondig en paste ze aan aan de hedendaagse eetcultuur en nieuwste kooktechnieken. Er worden ook honderden nieuwe recepten toegevoegd. De nieuwe versie van 'Ons Kookboek' bevat liefst 1.892 recepten zowel voor beginnende als doorgewinterde koks.

'Ons Kookboek' is naast 'Ons Bakboek' de meest populaire publicatie van KVLV Vrouwen met Vaart (Katholiek Vormingswerk Landelijke Vrouwen), een onderdeel van de Boerenbond. Deze publicatie is voor KVLV overigens meer dan een gewoon kookboek. Ze wil hiermee immers ook bijdragen aan het sociale leven, aan de gezelligheid en samenhorigheid rond een maaltijd. In de nieuwe versies wordt de inhoud steeds opnieuw aangepast aan culinaire evoluties in de samenleving (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld wordt vandaag 116 jaar

Oudste mens ter wereld wordt vandaag 116 jaar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/3/13/20130419115610/media_xll_5746513.jpg


Japan viert de verjaardag van Jirouemon Kimura, de oudste nog levende mens op Aarde die vandaag 116 jaar werd. Kimura, die in Kyotango-Stad in de prefectuur Kyoto woont, werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis, maar werd op 9 april ontslagen. Premier Shinzo Abe stuurde hem een videoboodschap waarin hij zijn gelukwensen overmaakte.

De burgemeester van Kyotango, Yasushi Nakayama, en een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records brachten de jarige een bezoek bij hem thuis, deelde gemeenteraadslid Michiko Arata mee.

Kimura werd op 19 april 1897 geboren en werd in december de oudst levende persoon ter wereld. Hij heeft een goede eetlust en geniet dagelijks van drie maaltijden, aldus nog Arata. Kimura heeft vijf kinderen die nog in leven zijn, 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 14 achterachterkleinkinderen.

Hij werkte gedurende 38 jaar op de lokale post. Na zijn pensioen stapte hij over in het landbouwbedrijf en bleef dat doen tot de respectabele leeftijd van 90 jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kan vanaf nu e-boeken verkopen via BoekBoek.be

Iedereen kan vanaf nu e-boeken verkopen via BoekBoek.be


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/13/3/20130418193558/media_xll_5745078.jpg


De nieuwe website BoekBoek.be biedt eenieder de mogelijkheid zijn publicaties in digitale vorm te verkopen. Initiatiefnemers zijn Steven Bogaerts, met zijn vader co-auteur van acht thrillers, en Arne Lauwers, ondernemer en spelontwikkelaar (van onder meer Pictureka). Het is volgens beiden het eerste Vlaamse initiatief dat op die manier tewerk gaat.

"Het is voor een auteur doorgaans zeer moeilijk om een uitgever te vinden. Uit statistieken blijkt dat uitgevers slechts twee manuscripten op de duizend die bij hen belanden, effectief uitgeven. Ook een boek in zelfbeheer uitgeven is voor velen geen oplossing wegens de hoge investering, gebrek aan distributiekanalen en stockageruimte. Met ons initiatief willen we meer kansen bieden aan het verspreiden van publicaties en creativiteit aanmoedigen", aldus Bogaerts en Lauwers.

Via BoekBoek.be kan men eender welke publicatie te koop aanbieden, gaande van een boek tot essay, tijdschrift of andere schrijfsels. De auteur bepaalt zelf de verkoopprijs. Men betaalt vooreerst een forfaitair bedrag dat voor publicaties tot maximum 100 bladzijden zonder afbeeldingen en grafieken 99,99 euro bedraagt. Tot maximum 300 bladzijden loopt dat op tot 149,99 euro. Voor de kostprijs van grotere publicaties dient men de initiatiefnemers te contacteren. Men moet ook 20 procent van de opbrengst van de verkoop afstaan.

Het e-boek dat via BoekBoek.be verspreid wordt, kan via elke moderne pc, tablet of smartphone gelezen worden. Momenteel biedt de site reeds een veertigtal boeken te koop aan. Een van de eerste auteurs die gebruikmaken van het nieuwe kanaal, is Mark Eyskens met zijn essay 'Zwarte melk in de politiek'. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metropolitan Museum koopt schilderij van Le Brun voor 1,44 miljoen euro

Metropolitan Museum koopt schilderij van Le Brun voor 1,44 miljoen euro


http://oi46.tinypic.com/254zsd0.jpg



Het Metropolitan Museum of Art in New York heeft een doek van de Franse schilder Charles Le Brun (1619-1690) gekocht ter waarde van 1,44 miljoen euro. Het gaat om een werk dat Franse schilder Charles Le Brun maakte vooraleer hij hofschilder werd van Louis XIV.

Het schilderij 'Het offer van Polyxena' werd ontdekt in een suite van het Ritz hotel in Parijs, toen men een inventaris opmaakte van werken en meubels in het hotel. Het luxehotel dat in 1705 op de place Vendôme werd gebouwd, is eigendom van de Egyptische miljardair Mohammed Al-Fayed. Momenteel is het dicht voor renovatiewerken.

Het schilderij dat rond de 300.000 en 500.000 euro werd geschat, kocht het museum uiteindelijk voor een bedrag van 1,44 miljoen euro, een record voor een schilder uit de 17de eeuw.

"Het Metropolitan Museum had nog geen schilderij van Charles Le Brun", verklaarde Olivier Lefeuvre, specialist van het departement klassieke schilderijen van het veilinghuis Christie's in Frankrijk. "Dat maakt hun collectie van schilders uit de 17de eeuw compleet", zei hij. Lefeuvre voegt er nog aan toe: "Het museum hoopt het schilderij tentoon te kunnen stellen vanaf eind mei."

Het schilderij beeldt het einde van de Trojaanse oorlog af, vertelt door Ovidius. Polyxena, dochter van koning Priamus maakt zich klaar om geofferd te worden op het graf van Achilles.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting Dodi Al-Fayed, de zoon van de miljardair, die op 31 augustus 1997 omkwam met Lady Diana in een auto-ongeluk in Parijs.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala ontdekt dat zijn 'thuis' is omgekapt

Koala ontdekt dat zijn 'thuis' is omgekapt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/12/2/20130418114618/media_xll_5743292.jpg


Deze koala ziet er ietwat verbouwereerd uit. Maar je zou voor minder: het dier zit immers boven op de restanten van wat ooit zijn thuisbasis was. De dienst bosbouw van het Vittoria State Forest in New South Wales keurde het kappen van de bomen goed. Maar daar is het buideldier vet mee. Het is zijn 'thuis' kwijt en duidelijk nog in de war, bericht de milieuwebsite Treehugger.

"Nog voor aanvang van de werken, werden de koala's ontruimd uit het gebied", zegt Leanne Taylor, directeur van Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES). "Dat ze achteraf terugkeren en moeten vaststellen dat hun 'huis' verdwenen is, is niet ongewoon."

De koala werd op klaarlichte dag ontdekt door een arbeider. Het dier zat meer dan een uur stokstijf op een stapel hout en was gewond aan zijn oog. Op andere tijdstippen werden op dezelfde plek nog drie andere koala's aangetroffen. Alle dieren werden ter controle naar de dierenarts gebracht, alvorens ze weer werden vrijgelaten in een ander stuk bos. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verrassende trucs die rimpels bestrijden

Verrassende trucs die rimpels bestrijden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/15/3/20130418144639/media_xll_5744043.jpg


Rimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van het verouderingsproces, elke vrouw krijgt er ooit in haar leven mee te maken. Er zijn echter heel wat dingen die de vorming ervan versnellen, maar vaak beseffen we dit niet. Daarom delen we enkele verrassende tips die de huid jong houden.

Op je rug slapen
Bepaalde slaaphoudingen leiden tot slaaplijntjes, dit zijn groeven in de bovenste lagen van je huid, die niet vervagen na het opstaan. Op je zij slapen veroorzaakt rimpels op je wangen en kin, met je gezicht naar beneden slapen is nefast voor je voorhoofd. De beste houding is op je rug slapen.

Meer zalm eten
Zoetwatervissen zijn een goede bron van eiwitten, dit zijn belangrijke bouwstenen van een mooie huid. Daarnaast is het een goede bron van omega-3-vetzuren. Experts zeggen dat essentiële vetzuren de huid voeden en deze vol houden, wat lijntjes helpt te beperken.

Brillen
Door steeds een uitdrukking te herhalen, gebruik je dezelfde gezichtsspieren en ontstaat er een diepe groef onder de huidoppervlakte. Die kan evolueren tot een rimpel. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens het lezen vaak loenst, kan dit gebeuren. Je kan dit eenvoudig voorkomen door een leesbril of zonnebril op te zetten. Deze laatste beschermt ook de huid rond je ogen tegen schade van de zon.

Fruitzuren smeren
Natuurlijke AHA-fruitzuren verwijderen de bovenste lagen van dode huidcellen, verkleinen de poriën, doen fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels rond de ogen vervagen. Sterke vormen van deze fruitzuren helpen de productie van collageen te stimuleren. Dit maakt je huid wel gevoeliger voor de zon, smeer dus regelmatig zonnecrème.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/4/13/20130418145530/media_l_5744083.jpg


Wassen
Kraantjeswater dehydrateert de huid en verwijdert de natuurlijke olieën die tegen rimpels beschermen. Als je je gezicht te vaak wast, dan verwijder je ook de natuurlijke bescherming. Gebruik een reinigende gel of crème die hydrateert in plaats van zeep.

Vitamine C
Een gezichtscrème op basis van vitamine C kan de productie van collageen verhogen en beschermt tegen schade van UVA- of UVB-stralen. Daarnaast maakt het egaler, helpt het donkere plekjes en roodheid te beperken. Het is wel belangrijk dat je het juiste type van vitamine C smeert, L-ascorbinezuur werkt het best tegen rimpels.

Soja
Sojaproducten kunnen het uiterlijk van je huid verbeteren, daarnaast bieden ook bescherming. Studies suggereren dat als je dit smeert of als supplement neemt zelfs schade door de zon teruggedraaid kan worden. Dit bestanddeel verbetert ook de structuur en de stevigheid van de huid.

Chocolademelk
Probeer regelmatig te genieten van een rimpelbestrijdend drankje. Een onderzoeker toonde aan dat cacao met een hoog niveau van twee antioxidanten de huid beschermt tegen schade van de zon, de bloedtoevoer naar de huidcellen stimuleert en egaler maakt. (br.hln)



» Reageer (0)
18-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je brein je jong kan houden

Hoe je brein je jong kan houden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/11/6/20130418110250/media_xll_5742951.jpg


Je bent echt zo oud als je je voelt. Nieuw Brits onderzoek onderzoek bevestigt dat wanneer ouderen zichzelf als kwetsbaar omschrijven, ze ook sneller aftakelen doordat ze aan minder sportieve en sociale activiteiten deelnemen.

Mensen die zichzelf als kwetsbaar en oud omschrijven, zullen sneller activiteiten opgeven die hen jong doen voelen. Ze zullen bijvoorbeeld minder vaak bijpraten met vrienden en stoppen met sporten. Degenen met een positieve houding daarentegen zullen vaker deelnemen aan activiteiten die hen helpen fit en mentaal alert te blijven.

Deze studie legt dus de invloed van psychologische factoren op de gezondheid en activiteiten van ouderen bloot. Onderzoekster Krystal Warmoth gelooft dat mensen die zichzelf als bejaard zien zich ook vaker zo gedragen, zo komen ze in een vicieuze cirkel terecht. Ze ondervroeg 29 ouderen over hun ervaringen omtrent verouderen en kwetsbaarheid. Daaruit bleek dat de een negatieve houding van bejaarden kan leiden tot een verlies van interesse in het deelnemen aan sociale en lichamelijke activiteiten, slechte gezondheid en een beperkte levenskwaliteit.

Heel wat ouderen lijken het advies van deze onderzoekster te volgen. Uit een Britse studie blijkt dat sinds 2000 steeds meer vijftigplussers seks met nieuwe partners hebben. Vooral bij mensen van 45 tot 64 jaar steeg het aantal patiënten met een geslachtsziekte als syfilis, herpes, chlamydia en genitale wratten. Een Amerikaanse studie had al aangetoond dat ouderen die videogames spelen gezonder zijn. Ook kampten ze minder met negatieve emoties en liepen ze minder kans op een depressie.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenfoor mag niet op Gedempte Zuiderdokken

Sinksenfoor mag niet op Gedempte Zuiderdokken


http://oi50.tinypic.com/wa3x8g.jpg


De stad Antwerpen moet in extremis op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor de Sinksenfoor. Enkele omwonenden die al jaren klagen over geluidsoverlast hebben vandaag hun slag thuis gehaald: de Antwerpse kortgedingrechter heeft beslist dat de Sinksenfoor dit jaar niet mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken.

Vijf buurtbewoners waren naar de rechter gestapt omdat ze niet willen dat de Gedempte Zuiderdokken nog langer gebruikt worden voor dergelijke "hoogdynamische" evenementen of als parking.

De bewoners hebben vooral problemen met de wekenlange geluidsoverlast van de Sinksenfoor en hadden op basis van een artikel uit het gemeentedecreet een milieustakingsvordering ingediend. Dat artikel laat één of meerdere inwoners toe om op te treden namens de gemeente wanneer deze zelf in gebreke blijft.

Aangezien de stad in hun ogen niets tegen de Sinksenfoor ondernam, hadden ze dus de stad namens de stad gedagvaard en daar wringt het schoentje, want de stad kan niet de rol van eisende én verwerende partij aannemen. De rechter in eerste aanleg was vorig jaar al tot hetzelfde besluit gekomen. De bewoners waren daartegen in beroep gegaan, maar vingen daar ook bot.

Nadat nieuw overleg tussen stadsbestuur en bewoners niets opleverde, heeft de kortgedingrechter vandaag dan toch in het voordeel van de bewoners een beslissing genomen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren leeuwenwelpjes hit op internet

Pasgeboren leeuwenwelpjes hit op internet


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/11/9/20130417130719/media_xll_5740299.jpg


In het Nederlandse Dierenpark Emmen zijn vier leeuwenwelpjes geboren, en die zijn een enorme hit op het internet. De livestream vanuit het hok van moeder Tia en de kleintjes is in enkele dagen tijd al meer dan 120.000 keer bekeken, meldt de dierentuin.

De welpjes werden vorige week geboren. Ze moeten in alle rust de eerste tijd doorkomen en worden daarom afgeschermd voor het publiek en de andere dieren. "Het gaat heel goed met hen, maar het duurt nog wel een paar weken voordat de welpjes naar buiten kunnen'', zegt een woordvoerder van de dierentuin. Over zo'n twee weken mag vader Zulu als eerste met hen kennismaken.

In de jaren 70 wisten in Emmen twee leeuwen te ontsnappen door het hekwerk open te bijten. Een dier kon toen met een verdovingsgeweer worden uitgeschakeld, het andere werd doodgeschoten. Sindsdien had de dierentuin geen leeuwen meer, tot er twee jaar geleden opnieuw twee vrouwtjes en een mannetje bijkwamen. (br.hln)


De kleintjes zijn te zien via deze link.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg Brecht Evens genomineerd voor Will Eisner Awards

Belg Brecht Evens genomineerd voor Will Eisner Awards


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/13/14/20130417171834/media_xll_5740964.jpg


De Hasseltse striptekenaar Brecht Evens maakt kans op een van de prestigieuze Will Eisner Awards, zeg maar de Oscars voor illustratoren. De in Gent wonende Evens is met zijn boek 'The Making Of' genomineerd in de categorie Best Painter/Multimedia Artist (interior art).

Evens, geboren in 1986, is een opkomend talent in de internationale stripwereld. 'Ergens waar je niet wil zijn' en 'De Liefhebbers' behoren tot zijn werken. Die werden inmiddels al in het Frans en het Engels vertaald. In 2010 sleepte hij als eerste Vlaming ooit een prijs in de wacht op het Internationale Filmfestival in het Franse Angoulême. Vorig jaar kreeg hij zijn eigen stripmuur in Antwerpen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteit in België tien procent duurder dan bij buurlanden

Elektriciteit in België tien procent duurder dan bij buurlanden

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/11/11/20130418050528/media_xll_5742101.jpg


De elektriciteitsfactuur voor kmo's en gezinnen ligt in België ruim 10 procent hoger dan het gemiddelde in vier buurlanden. Dat blijkt uit berekeningen van De Tijd op basis van cijfers van de energiewaakhond CREG.

Een Belgisch gezin betaalt in ons land gemiddeld 778 euro per jaar. Een gelijkaardig standaardgezin in Nederland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk is ruim 80 tot 250 euro goedkoper af. Duitse gezinnen betalen echter nog 230 euro meer dan Belgische. Voor kmo's zijn de verschillen gelijkaardig.

Dat de elektriciteitsprijzen hoger liggen dan in de buurlanden was voor de federale regering vorig jaar een reden om fors in te grijpen op de energiemarkt. Ze bevroor de prijzen en dwong leveranciers goedkopere formules te gebruiken die niet gekoppeld waren aan de dure olieprijzen. Die nieuwe formules en de prijsverlagingen van grote leveranciers als EDF Luminus en Electrabel hebben wel degelijk effect gehad. De energiecomponent van de factuur, die de echte aankoopkosten van de stroom omvat, ligt lager dan het gemiddelde van de buurlanden.

Dat de Belgen dan toch zo'n hoge totaalfactuur betalen, ligt volgens De Tijd aan allerlei heffingen en taksen, zoals de steun aan zonnepanelen die via de nettarieven wordt bijgerekend. De hoge toeslag voor groene stroom verklaart trouwens ook de torenhoge stroomprijzen voor Duitse gezinnen.

Voor aardgas zit de prijs die Belgische gezinnen betalen 0,6 procent onder het gemiddelde van de buurlanden. Kmo's betalen voor aardgas 5 procent minder dan in de buurlanden. "Hier zien we wel duidelijk een effect van de ontkoppeling tussen de gasprijs en de olieprijs", luidt het bij de CREG. (br.hln)



» Reageer (0)
17-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische kostuums van rock- en pophelden te bewonderen in Brussel

Legendarische kostuums van rock- en pophelden te bewonderen in Brussel


http://oi49.tinypic.com/2lie71u.jpg


Muziek- en modeliefhebbers kunnen van 8 tot 19 mei kostuums van supersterren en muzieklegendes van dichtbij bewonderen in 'Hard Rock Couture', een tentoonstelling in het Brusselse muziekinstrumentenmuseum.

"De rock 'n roll-explosie van de jaren vijftig heeft niet alleen een revolutie in de muziek-, maar ook in de modewereld teweeggebracht. De outfits van rock- en popsterren hebben de modewereld enorm beïnvloed", klinkt het.

'Hard Rock Couture', een initiatief van Hard Rock Café, toont enkele van de meest verbazingwekkende, wilde en historische kostuums uit de Hard Rock-collectie. Zo is het iconische gouden korset van Jean Paul Gauthier te zien, dat Madonna droeg voor 'Like a Virgin' tijdens haar 'Blonde Ambition'-tour in 1990.

Daarnaast kunnen bezoekers de roden lederen vest van Michael Jackson uit de videoclip van 'Beat It' bewonderen en de outfit van Freddy Mercury tijdens de 'Jazz tour' van Queen in 1978. Bovendien bevinden zich in de tentoonstelling kostuums van hedendaagse wereldsterren zoals Lady Gaga, The Killers, Shakira, Katy Perry en vele anderen.

"We hebben twee jaar lang in onze verzameling van meer dan 77.000 stuks gegraven om een collectie samen te stellen die onze klanten zal betoveren", zegt Jeff Nolan, Hard Rock historicus en curator van de tentoonstelling. "De collectie toont een uniek deel van de muziekgeschiedenis en geeft muziek- en modefans de kans dit verhaal van dichtbij te ontdekken."

De tentoonstelling is gratis voor het publiek en loopt van 8 tot 19 mei in het muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Meer info op www.hardrock.com.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!