Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - I Do It For You

Bryan Adams - I Do It For You

Klik op de foto om hem te beluisteren







Bryan Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan de Marco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

In 2012 werden tijdens een Greatest Hits Tour onder andere het Zénith in Parijs en wederom het Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis aangedaan.




» Reageer (0)
16-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man in berenpak brengt echte beren in de war

Man in berenpak brengt echte beren in de war

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/9/13/20150816134934/media_xll_7934368.jpg

Een man in een berenpak heeft dieren in Alaska flink in de war gebracht. Hij kwam erg dichtbij een aantal beren, die uit voorzorg weggehaald werden.

De onbekende man sloeg maandagavond toe bij de rivier Chilkoot bij de stad Haines. Een groep mensen stond bij een stuwdam waar veel zalm zit. Een moederbeer met twee welpjes is hier vaker gezien. Het dier voedt haar kinderen op die plek. Plots kwam de man in het berenpak tevoorschijn. Hij begon te springen en probeerde de aandacht van de dieren te trekken. Hij naderde de beren zelfs op enkele meters.

Ambtenaren van Alaska, die verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van de visstand in de staat, besloten het dier weg te halen. "Dat is niet onze dagelijkse taak, want we moeten eigenlijk vis tellen'', vertelde een van hen aan AP. Toch deden deze ambtenaren het om de veiligheid van de man te waarborgen. Toen de medewerkers naar de legitimatie van de man vroegen, weigerde hij deze te geven. "Je hebt m'n kenteken. Zoek het maar op.''

Daarna stapte de man in zijn auto en reed hij weg, zonder zijn berenpak uit te trekken. "Het is niet de eerste keer dat mensen hier in een berenpak rondlopen. Dit geval wordt onderzocht. Mogelijk krijgt de man een straf voor het verstoren van dieren in het wild." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit koopje op het internet viel wel erg klein uit

Dit koopje op het internet viel wel erg klein uit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/16/3/20150815183008/media_xll_7933338.jpg

Om optimaal van het zonnetje te kunnen genieten, had de Engelse Christine Harford haar zinnen gezet op een paar ligstoelen. De 55-jarige dame uit Essex wist precies wat ze wou: zo van die ouderwetse exemplaren met een linnen ligzeil. En voor de eerste keer zou zij een koopje wagen op het internet. Viel dat even tegen.

Christine ging zodoende op virtuele koopjesjacht. Al snel viel haar oog op de deal van haar leven. Op de koopsite Amazon vond ze twee ligstoelen voor maar 1,89 pond (2,60 euro, red.). "Zelfs met de verzendingskosten van 4,59 pond (6,50 euro) was dit een buitenkansje", zegt de tankstationbediende.

Pakje
De koop werd gesloten en op de afgesproken dag van levering wachtte de vrouw thuis ongeduldig op de man van de pakjesdienst. Een man daagde er niet op. Wél viel er een pakje in de brievenbus. Van ligstoelen geen spoor.

"Ik belde m'n dochter Ellie", doet Christine het verhaal. "Zij bestelt wel eens dingen in mijn op het internet. Dus vroeg ik of het pakje soms voor haar was. Dat was niet het geval en dus opende ik maar de mysterieuze colli. En daarin zaten mijn ligstoelen: zo'n 5 centimeter breed en hoog en tien centimeter lang".

"Ik was zo ontgoocheld", vervolgt Christine. "Hoe had ik me zo kunnen laten beetnemen?"

Schaal 1:12
In al haar enthousiasme had de vrouw evenwel niet gezien dat de advertentie op Amazon duidelijk de schaal (1:12) en de afmetingen van de miniatuur ligstoelen vermeldde. "Uiteraard was spot en hilariteit vanwege familie en vrienden mijn deel", zegt ze nog. "Achteraf hebben we er gelukkig smakelijk mee kunnen lachen. Per slot van rekening heeft deze miskleun mij geen stukken van mensen gekost".

En de twee ligstoelen? Die staan nu in het poppenhuis van een nichtje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney gaat 'Star Wars'-pretparken bouwen en die zien er episch uit

Disney gaat 'Star Wars'-pretparken bouwen en die zien er episch uit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/12/4/20150816063540/media_xll_7934014.jpg

Disney gaat twee pretparken bouwen die in het teken staan van 'Star Wars', de bekende filmreeks van George Lucas die wereldwijd enorm populair is. De parken komen in het verlengde van Disneyland en Disney World, in respectievelijk Californië en Florida in de VS.

Disney heeft drie jaar geleden de rechten op de films gekocht, voor 4 miljard dollar. "We wilden een deel van 'Star Wars' in elke hoek van Disney brengen, op het scherm maar ook in het echte leven", verklaarde de topman van Disney, Bob Iger, zaterdag.

De bestaande pretparken in Anaheim en Orlando zullen telkens met 5,6 hectare uitgebreid worden, de grootste expansie ooit voor Disney. De belangrijkste attracties worden de bouw van het ruimteschip Millennium Falcon, waar bezoekers aan boord kunnen gaan, en een gevecht tussen de Nieuwe Orde en het Verzet. In de parken zullen bekende 'Star Wars'-figuren rondlopen, zowel uit de eerste films van de jaren tachtig als uit de nieuwe trilogie. Alle medewerkers, ook in bijvoorbeeld de restaurants en de souvenirwinkels, zullen aangekleed worden in het thema van de bekende ruimtesaga. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/4/4/20150816081537/media_xll_7932289.jpg

In het weekend trekken we al eens graag een flesje open, en als het wat feestelijk mag zijn mogen daar ook gerust wat bubbels in. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen prosecco en asti? En kiezen we beter voor cava of espumante? Deze handleiding snelt te hulp voor wie door de bubbels het drankje niet meer ziet. Santé!

Champagne

Hier is het ooit allemaal mee begonnen, de populairste der sprankelende wijnen. De naam is zoals je waarschijnlijk wel wist afkomstig van de Champagnestreek in Frankrijk, en wordt geproduceerd met drie verschillende druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Enkel de mousserende wijn die in de Champagnestreek wordt gemaakt mag zichzelf officieel "champagne" noemen. Champagne komt dus per definitie uit Frankrijk.

Prosecco

Deze wijn met bubbels is in Amerika erg populair, al kan het prijskaartje daar voor iets tussenzitten. In vergelijking met champagne is prosecco veel goedkoper, en het is een droge, witte wijn die gefermenteerd is. Prosecco wordt - in tegenstelling tot champagne - niet beter met de jaren, en wordt dan ook altijd jong gedronken. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van proseccodruiven.

Cava

Het Spaanse antwoord op de Italiaanse sprankelende wijn is de alombekende cava. De bereidingswijze is identiek aan die van champagne, met als verschil dat het overal in Spanje gemaakt kan worden en niet streekgebonden is. Macabeo, Xarel-lo en Parellada zijn de drie Spaanse druivensoorten die aan de basis liggen van een fles cava. Ook dit prijskaartje is aanzienlijk voordeliger dan dat van een fles champagne, maar dat hoefden we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Cava wordt in tegenstelling tot prosecco wel soms wat ouder gedronken, net zoals champagne.

Crémant

Crémant is een Franse mousserende wijn die op dezelfde manier als champagne wordt gemaakt. Het verschil zit hem in de streek waar crémant gemaakt wordt: overal in Frankrijk, behalve in de Champagnestreek. Er worden voor crémant dan ook andere druiven gebruikt.

Lambrusco

Lambrusco is ook een mousserende wijn uit Italië, en verschilt van prosecco omwille van het kleurtje: rood. De wijn wordt gemaakt van - je raadt het al - de lambruscodruif.

Espumante

Ook de Portugezen hebben hun eigen wijn met bubbels, die ze de espumante noemen. Hij wordt gelijkaardig aan de champagne geproduceerd. Niet te verwarren met heel goedkope Portugese espumosos, waarschijnlijk de goedkoopste onder de mousserende wijnen. Espumoso wordt gemaakt door koolstofdioxide in wijn te spuiten, waardoor bubbels ontstaan. Vergelijkbaar met wat deze dame doet met haar Sodatream apparaat.

Asti

Nog een bubbelend wijntje dat van de Italianen afkomstig is, en een beetje zoeter smaakt dan prosecco. De Italianen draaien nooit rond de pot wat hun wijnnamen betreft: Asti verwijst naar de provincie waar de Moscatodruif groeit, waar Asti van gemaakt wordt. Asti bevat minder alcohol dan andere wijnen met bubbels, zo'n 5 à 8%.

Sekt

Sekt is de Duitse en Oostenrijkse versie van wijn met bubbels, gemaakt van Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc druiven. De meeste Sekt wordt volgens de traditionele Champagne methode gemaakt, maar sommige goedkope versies worden geïnjecteerd met koolstofdioxide. Die herken je aan de naam "Schaumwein", oftewel: schuimwijn. (br.hln)


» Reageer (0)
15-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van blaren na de Dodentocht? Zo verzorg je ze best

Last van blaren na de Dodentocht? Zo verzorg je ze best

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/12/8/20150815181613/media_xll_7933028.jpg

De dappere deelnemers die de 100 km van de Dodentocht tot een goed einde brengen, zullen ongetwijfeld hier en daar een blaar zien opduiken. Openprikken of niet? En hoe verzorg je die vervelende blaasjes het best? Het Rode Kruis geeft advies.

Ondanks de goede voorzorgmaatregelen die je als stapper genomen hebt (denk: degelijke sokken en schoenen), kan een vervelende blaar toch nog altijd onverwacht opduiken, zeker met 100 km in de benen. Ook wie niet deelneemt aan de Dodentocht maar een avondje op hakken is gaan dansen, (denk: eigenlijk helemaal geen degelijke sokken en schoenen) is gebaat bij deze verzorgingstips van het Rode Kruis.

Eerste hulp bij blaren
Regel nummer 1: als de blaar niet in de weg zit, blijf er dan af. Een blaar die je krijgt door een brandwonde mag je nooit openprikken. Zit de blaar wel in de weg of bestaat het risico dat ze door wrijving zal scheuren, kan je ze wel met de nodige voorzichtigheid openprikken.

Stap 1. Was je handen grondig en trek eventueel plastic wegwerphandschoenen aan om infecties te voorkomen.

Stap 2. Spoel het deel van je voet waar de blaar zich bevindt af met water. Je kan ook een niet-prikkelend, niet-kleurend ontsmettingsmiddel gebruiken.

Stap 3. Leg een naald een minuut lang in ontsmettingsalcohol en droog ze daarna af met een steriel compres. Heb je zelf een steriele naald: des te beter.

Stap 4. Houd de naald evenwijdig met de huid en prik een paar keer aan de basis van de blaar. Druk met een steriel kompres het vocht uit de blaar.

Stap 5. Dek de wonde af met een pleister of kompres. Verwijder voorzichtig de naald.

Is de blaar al open? Dan verzorg je deze zoals een huidwonde. Volg stap 1 tot 3 zoals hierboven aangegeven. Ontsmet vervolgens een pincet en fijn schaartje 1 minuut in ontsmettingsalcohol en droog af met een steriel compres. Neem de randjes van de open blaar vast met het pincet, en knip kort bij de huid af met het fijne schaartje. Dek daarna ook af met een pleister of compres. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS geven in Belgisch postpakket gevonden Picasso terug aan Frankrijk

VS geven in Belgisch postpakket gevonden Picasso terug aan Frankrijk

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/8/5/20150813141923/media_xll_7929080.jpg

De Verenigde Staten zullen een waardevol schilderij van Pablo Picasso na 17 jaar terugbezorgen aan Frankrijk. 'De Kapster' is 13,5 miljoen dollar waard en verdween in 1998 uit het Centre Pompidou in Parijs. Begin dit jaar werd het bij de Amerikaanse douane onderschept nadat het op 17 december vanuit België werd verzonden.

Wie het schilderij vanuit ons land heeft verzonden en voor wie het uiteindelijk bestemd was, maakten de Amerikaanse autoriteiten niet bekend. Wat wel vaststaat, is dat de afzender het doek de VS probeerde binnen te smokkelen. Op het pakket met daarin het kubistische schilderij van 33 op 46 centimeter stond de omschrijving 'Art Craft/30E/Joyeux Noël'.

Het schilderij bevond zich in 1998 in een depot van het moderne museum Centre Pompidou in Frankrijk toen het gestolen werd. Pas in 2001 werd de diefstal ontdekt, toen het museum een vraag kreeg om het werk uit te lenen.

Het schilderij zal nu aan de Franse ambassade in Washington DC bezorgd worden. Tot dat gebeurt, blijft het in een geacclimateseerde ruimte. De directeur van het Centre Pompidou hoopt het werk zo snel mogelijk te kunnen tonen aan het grote publiek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil op Gentse brug is levensgevaarlijk, maar niemand weet hoe hij er komt

Krokodil op Gentse brug is levensgevaarlijk, maar niemand weet hoe hij er komt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/13/6/20150814192344/media_xll_7932111.jpg

Een graffitikunstenaar is al meer dan een jaar bezig aan een steeds langer wordende krokodil op een brug in Gent. De grootste vraag is eigenlijk niet eens wie erachter zit, maar vooral: hoe is hij daar geraakt?

De brug aan de Assels, over de Gentse Ringvaart, is hoog: twintig meter. Er rijdt een trein over met een bovenleiding die onder een constante spanning van drieduizend volt staat. De ronding van de brug heeft geen rand waar je op kan staan. Wie op deze brug klautert, moet goed weten dat het levensgevaarlijk is.

Toch staat helemaal bovenaan de spoorwegbrug al sinds vorig jaar in zwarte graffiti een tekening van een krokodil. Het afgelopen jaar is hij alleen maar langer geworden en staat de zin "Do not look at me" erbij. 

Het was de bedoeling van Infrabel om vorig jaar al de graffiti te laten verwijderen, maar dat is nog niet steeds niet gebeurd. De reden daarvoor lijkt dat het personeel van de infrastructuurbeheerder zelf de brug niet op wil. "Dit is een zeer moeilijk bereikbare plek", zegt Tine Verheyden van Infrabel aan Het Nieuwsblad. "We begrijpen niet goed hoe die persoon op de brug is geklauterd. Onze veiligheidsdiensten komen geregeld ter plekke om de omgeving te controleren."

Voorlopig mag de graffiti gewoon blijven staan. "Gezien de kostprijs [om de graffiti te laten weghalen] en aangezien het niet om een racistische of aanstootgevende boodschap gaat, is de verwijdering voor ons geen prioriteit", klinkt het nu bij Infrabel.

"Deze plek is te gevaarlijk. Wie hier valt, schiet er het leven bij in", vond Infrabel vorig jaar al. "Er is niet alleen de hoogte en het water, maar ook nog de bovenleiding met 3.000 volt op. Dat overleef je niet als je die raakt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of the Proms gaat na 30 jaar verder zonder Carl Huybrechts

Night of the Proms gaat na 30 jaar verder zonder Carl Huybrechts

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/13/4/20150814073408/media_xll_7930819.jpg

Carl Huybrechts (64) stopt als presentator van Night of the Proms. Na 30 edities krijgt het jaarlijkse muziekfeest een grondige facelift. Huybrechts zal zelf betrokken worden bij de zoektocht naar zijn opvolger.

Het muziekspektakel Night of the Proms vierde eind 2014 z'n dertigste verjaardag in het Antwerpse Sportpaleis. Op die eerbiedwaardige leeftijd mag er al eens aan een ingreepje hier en daar gedacht worden. Zo zal dirigent Robert Groslot de fakkel doorgeven aan een opvolger. De meest in het oog springende vernieuwing is die van 'master of ceremonies', een rol die van in het prille begin door Carl Huybrechts werd ingevuld. De voormalige sportjournalist heeft alle voorstellingen in Antwerpen gepresenteerd, behalve één: toen nam Marc Pinte het over.

Huybrechts was ook het gezicht van de Promsconcerten in Duitsland, Frankrijk en Spanje, in totaal goed voor meer dan 600 presentatiebeurten. Huybrechts is bijna onlosmakelijk verbonden met de Night of the Proms, beseft ook organisator Jan Vereecke. "Het zal niet makkelijk zijn om Carl te vervangen. We zijn nog volop op zoek, Carl zal ook betrokken worden bij die zoektocht. Achter de schermen blijft hij actief bij de Proms. In de toekomst zal hij wellicht ook nog concerten in het buitenland presenteren." Het gerucht dat Jonas Van Geel zou worden aangetrokken, klopt niet volgens Vereecke. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands gezin zit vier dagen vast in wildernis tussen leeuwen, nijlpaarden en olifanten

Nederlands gezin zit vier dagen vast in wildernis tussen leeuwen, nijlpaarden en olifanten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/9/14/20150814100814/media_xll_7930934.jpg

Een Nederlands gezin met twee kinderen heeft vier dagen lang in een vastgelopen jeep tussen de wilde dieren in de wildernis van Botswana weten te overleven. Jaco en Annerieke sleepten elkaar en hun zonen erdoorheen. "'s Nachts hoorden we de geluiden van wilde dieren om ons heen."

Natuurlijk waren ze goed voorbereid, Jaco (42), Annerieke (41) en hun twee zonen van 12 en 10 uit het Nederlandse dorp Driebruggen, op hun rondreis door Namibië en Botswana. Hun 4x4 zat vol eten en drinken, EHBO-spullen en tenten. Alles klaar voor een avontuurlijke reis die echter nog veel spannender zou worden dan ze hadden durven dromen.

Zelfs toen ze het Moremi-gebied in de Okavangodelta van Botswana binnenreden, leek het allemaal nog veilig. "Je moet je registreren bij de ingang van het park, vertellen op welke kampsite je overnacht, dus je denkt: de mensen weten wie in het gebied is," vertelt Jaco over het avontuur dat zaterdag 1 augustus begon.

Nijlpaarden
Met landkaart en gps baanden ze zich een weg door het gebied dat half zo groot is als Nederland. Het gps-systeem werkte feilloos en stuurde ze keurig over de onverharde wegen. Toch sloeg het noodlot toe: een diep wielspoor met te veel water en modder en voor ze het wisten zat de terreinwagen muurvast. In de wildernis, met nijlpaarden op zo'n 50 meter afstand. En hoe log die beesten ook lijken, van alle wilde dieren maken hippo's toch echt de meeste menselijke slachtoffers.

Een uur lang probeerden Jaco en Annerieke de wagen los te krijgen. "Maar we zagen snel dat dat niet ging lukken," vertelt Jaco. "Bovendien: we realiseerden ons goed dat die wagen onze enige veilige plek was. En de deur stak nog maar een klein stukje boven het water uit. We wilden niet dat door onze pogingen om los te komen, de wagen verder zou wegzakken of erger: dat-ie zou kantelen."

Telefonisch bereik was er niet. Na een korte fase van lichte paniek wisten Jaco, Annerieke en de kinderen zich te vermannen: dit was vervelend, een beetje eng en het kon even gaan duren, maar er zou toch wel redding komen. "We dachten dat ze ons wel zouden gaan zoeken als we niet op de kampsite zouden arriveren," zegt Jaco.

Tot tientallen meters rondom de wagen hadden Jaco en Annerieke vrij zicht, dus als er roofdieren in aantocht waren, konden ze dat zien. Het gezin kon daarom wel de auto af en toe verlaten. Op een talud vlakbij maakten ze een vuur dat ze niet meer lieten doven.

"'s Nachts bleven we uiteraard wel in de auto," zegt Jaco. "Want dan worden veel dieren actief. Vlak voordat het donker werd, stookten we het vuur hoog op en 's ochtends was het eerste wat we deden het smeulende vuur weer groter maken."

Lawaai
's Nachts probeerde het gezin zo goed en zo kwaad als het ging, te slapen. Het lawaai van nijlpaarden, olifanten, leeuwen en hyena's klonk overal. "We hebben veel wilde dieren gehoord, maar we hebben alleen nijlpaarden gezien. Op zo'n 50 meter schat ik. Niet dichterbij, maar we bleven steeds op onze hoede."

Eten had het gezin genoeg. Cra-ckers met kaas, blikken sperziebonen. Met het beschikbare water gingen ze zuinig om. "De watertank zat onder de wagen en het tappunt stak maar enkele centimeters boven de modder uit," vertelt Jaco. "We waren natuurlijk als de dood dat het kraantje zou wegzakken tot in de modder."

Wc-rollen
Gaandeweg de tweede dag realiseerde het gezin zich dat er niet naar hen gezocht werd. In het uitgestrekte gebied kwam ook maar geen andere auto voorbij. Jaco en Annerieke focusten op één ding: proberen zichtbaar te zijn voor de overvliegende Cessna-vliegtuigjes. In een boom hingen ze wc-rollen op, kleurrijke kledingstukken en flessen, die het zonlicht weerkaatsten. "We schepten zelfs groot de letters S.O.S. uit in de modder."

Het bleek tevergeefs. Frustrerend was dat Jaco en Annerieke via het gps-systeem zagen dat slechts twee kilometer verderop een camping lag. Eén keer probeerde Jaco daarheen te lopen, ondanks het altijd geldende advies: blijf bij de auto. "Ja, je denkt: ik laat ons niet uitdrogen op 2 kilometer van een camping. Maar al na een paar honderd meter zat ik tot m'n middel in de modder en keek ik de nijlpaarden in hun ogen. Dus snel weer naar de wagen."

Redding
Op dag vier kwam de redding: op enkele honderden meters passeerde een jeep met een ranger en acht toeristen. Schreeuwend, toeterend en zwaaiend wisten Jaco en Annerieke hun aandacht te trekken. De groep wist de wagen na vier verwoede pogingen uiteindelijk los te trekken.

Dolblij zijn Jaco, Annerieke en hun zoons daarna in een luxehotel bijgekomen van hun belevenissen. Ze zijn inmiddels weer in Nederland. Jaco heeft na dit avontuur twee tips voor safariliefhebbers: neem een satelliettelefoon mee of ga met twee auto's. "Dan had het nooit vier dagen geduurd." (br.hln)


» Reageer (0)
13-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is ambivert? En ... ben ik het?

Wat is ambivert? En ... ben ik het?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/12/9/20150813161713/media_xll_7928829.jpg

Ben jij een introvert of een extravert? Of ... ergens tussenin? Je bent wel redelijk aanwezig en uitgelaten, maar hoeft echt niet altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, of je bent redelijk in jezelf gekeerd maar geniet wel van een gezellig avondje uit? Blijkbaar is er een derde persoonlijkheidstype waar je je wel eens meer in zou kunnen vinden: ambivert.

Het is belangrijk om te weten dat introvert en extravert twee uiteinden van een spectrum zijn. Tot op heden lag de focus bijna altijd op die twee uiteinden, maar er zijn minstens even veel mensen die ergens tussenin vallen: zij zijn ambivert.

Tweetaligheid
Ambivert zijn, betekent dat je zowel introverte als extraverte eigenschappen hebt, maar geen van beide domineert. Dat betekent dat ambiverte mensen meer in evenwicht zijn en een meer genuanceerde persoonlijkheid hebben. Ze zitten niet stil in een hoekje, maar praten ook niet de oren van je hoofd.

"Het is alsof ze tweetalig zijn," verklaart Daniel Pink, auteur, gastheer van televisiereeks over menselijk gedrag en expert op het vlak van ambiverte mensen. "Ze hebben bredere vaardigheden en kunnen met meer mensen contact maken, net zoals iemand die zowel Engels als Spaans spreekt dat kan."

De ideale verkoper
Aan deze eigenschap zijn heel wat voordelen verbonden. Zo zouden ambiverte mensen de beste verkopers zijn. Een studie die in 2013 in het tijdschrift Psychological Science gepubliceerd werd, onderzocht 340 call-center verkopers. Daaruit bleek dat zij die uit een persoonlijkheidstest als ambivert naar voren kwamen, de beste verkopers waren.

Volgens Adam Grant, organisatiepsycholoog en professor in de psychologie hebben ambiverte mensen het beste van twee werelden: "ze bieden niet te veel aan maar ook niet te weinig," verklaart hij het fenomeen. Bovendien zou hun hoge emotionele intelligentie ook maken dat ze unieke vaardigheden hebben wat het ouderschap en huwelijk betreft.

Zo gelukkig mogelijk
Het nadeel is volgens dokter Grant dat het soms moeilijk is om aan te voelen welke kant van hun persoonlijkheid in welke situatie het meest gepast is. In tegenstelling tot extraverte en introverte mensen, die weten hoe ze zichzelf het beste motiveren, hebben ambiverte mensen daar meer moeite mee.

"Introverte en extraverte mensen weten meteen hoe ze willen reageren", vertelt Laurie Helgoe, assistent professor in de psychologie. Terwijl introverten de neiging hebben zich terug te trekken van interactie, en extraverten net op zoek gaan naar mensen en activiteiten, kunnen ambiverte mensen beide kanten op gaan. "Wees je bewust van het feit dat je ambivert bent," raadt Heloe aan. "Als je weet dat je beide kanten kan opgaan, vraag je dan af wat het meest effectieve gedrag zal zijn."

Denk dus steeds: wat doe ik het best om zo gelukkig en succesvol mogelijk te zijn? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur in Europa: eerste baby geboren uit 'gerijpte' eicellen

Primeur in Europa: eerste baby geboren uit 'gerijpte' eicellen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/15/12/20150813062341/media_xll_7927812.jpg

Voor het eerst is er in Europa een baby geboren uit eicellen die normaal bij het medisch afval belanden. Een primeur voor het UZ Brussel, dat onrijpe cellen in het lab liet rijpen. Verwacht wordt dat de techniek veel meer vrouwen kan helpen die door ziekte hun kinderwens in gevaar zien komen.

In-vitromaturatie, of kortweg ivm, is het minder bekende broertje van in-vitrofertilisatie. Bij ivf rijpen de eicellen in het lichaam van de vrouw, bij ivm dient het lab zelf als broedstoof: alles gebeurt in een schaaltje.

Een complexe techniek, noemt fertiliteitsexpert Michel De Vos (UZ Brussel) het, maar wel eentje die"heel toepasbaar is bij vrouwen die door kanker of een andere aandoening hun eicelreserve zien krimpen". Zeker voor kankerpatiënten die chemo moeten ondergaan, is het een mooie extra, boven op het bewaren van een eierstok. Want als je in één klap ook nog eicellen kunt laten uitrijpen, krijg je een combinatievan methodes, en dus van kansen.

De voorbije twee jaar zag het UZ Brussel al zo'n veertig vrouwen bij wie ze niet alleen een eierstok wegnamen om in te vriezen, maar ook eicellen lieten rijpen. De vrouw die eind vorige maand van haar 'primeurmeisje' beviel, was de eerste om haar kinderwens te laten dooien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw test activity tracker tijdens vrijpartij: dit is het resultaat

Vrouw test activity tracker tijdens vrijpartij: dit is het resultaat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/16/11/20150812212908/media_xll_7927031.jpg

De volksmond zegt het wel eens: niets dat zoveel calorieën verbrandt als een vrijpartijtje. Maar is dat ook echt zo? Een nobele internetgebruiker besloot de proef op de som te nemen en was zo vriendelijk de resultaten met ons te delen.

Alles in de naam der wetenschap, moet deze vrouw gedacht hebben toen ze haar seksuele escapades aan de hand van haar fitbit tracker bijhield en op internet plaatste. Na zo'n 20 minuten voorspel pikte de tracker haar hartslag op. Daarbij gaf de monitor een gemiddelde van 109 slagen per minuut aan, wat betekent dat ze in haar vetverbrandingszone zat. De piek zat rond 123 slagen per minuut, wanneer de vrouw tot een hoogtepunt kwam.

Maar slecht nieuws, 8 minuten in de vetverbrandingszone en een hartslag van 109 slagen per minuut is dus nog steeds geen goed alternatief voor een echte workout. Jammer maar helaas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Cry Love

John Hiatt - Cry Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.

John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). Daarop volgen Slow Turning (1988), Stolen Moments (1990), en Perfectly Good Guitar (1993). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In 2008 kwam de plaat Same Old Man uit, in 2010 gevolgd door The Open Road.



» Reageer (0)
12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoekgeraakte puppy 1.400 km van huis teruggevonden

Zoekgeraakte puppy 1.400 km van huis teruggevonden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/5/3/20150812173955/media_xll_7926663.jpg

De Amerikaan Matt Turner uit Texas was ontroostbaar toen zijn elf maanden oude puppy vorige week spoorloos verdween. Turner ging op zoek naar de Australische herder en deelde flyers uit, maar zijn geliefde huisdier bleef vermist. Tot de man een telefoontje kreeg uit Florida... ruim 1.400 kilometer van zijn woonplaats.

Bell werd gevonden in Orange Park in de Amerikaanse staat. Hoe ze daar terechtkwam is een raadsel. De puppy werd naar een dierenkliniek gebracht en onderzocht. Ze verkeerde gelukkig in goede gezondheid. Tijdens de controle ontdekte personeel van Clay Humane Society dat Bell gechipt was. Zo kwamen ze Turner op het spoor. Maandag namen het baasje en zijn zoon het vliegtuig naar Florida om hun beminde viervoeter weer in de armen te sluiten. Nadien volgde een lange rit naar huis. Het personeel van de dierenkliniek vermoedt dat Bell "een lift" naar Florida heeft gekregen. Turner heeft geen idee hoe het teefje is kunnen ontsnappen. Hij is vooral opgelucht dat ze opnieuw thuis is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat je haar grijs wordt (en kan je het voorkomen?)

Hoe komt het dat je haar grijs wordt (en kan je het voorkomen?)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/1/8/20150811183822/media_xll_7924313.jpg

Vroeg of laat zullen die grijze haren van ouderdom onvermijdelijk opduiken. Hoe komt het eigenlijk dat onze haren grijs worden naarmate we ouder worden? En kunnen we dat gevreesde proces van grijs worden niet een beetje tegenhouden? Haarexperte Madeleine Preston lost onze brandende vragen op.

"De meeste vrouwen zien de eerste grijze haren opduiken rond hun 30ste, en rond je 50 is ongeveer de helft van je haar helemaal grijs," legt haar- en hoofdhuidexperte Madeleine Preston uit. "Grijs haar is een combinatie van haren met een normaal pigment, gemengd met witte haren. Haar wordt wit wanneer de pigmentcellen die verantwoordelijk zijn voor kleur niet langer geproduceerd worden. Hoe snel je grijs wordt heeft grotendeels met je genen te maken, al zijn er ook externe factoren die het proces kunnen beïnvloeden."

Hoe snel word ik grijs?
Hoe snel je ouders grijs zijn geworden bepaalt dus grotendeels of jij er ook vroeg bij zal zijn, en over het algemeen worden blanke mensen op jongere leeftijd grijs. Ook ziektes zoals diabetes, bloedarmoede of schildklierproblemen kunnen het grijswordingsproces versnellen. Het tegenhouden van grijskleurende haren is een onmogelijke missie, maar je kan wel op een paar dingen letten om die grijze haren een klein beetje te proberen uitstellen.

Je haar als barometer
"Je haar is een perfecte barometer voor je gezondheid: als het goed gaat met je lijf, dan uit zich dat ook altijd in je haar," legt Preston uit. "Bepaalde voedingsstoffen hebben dan ook een invloed op de gezondheid van je haar. Haar bestaat uit het eiwit keratine, en daarom zijn eieren en vis een goed idee om je haar zo lang mogelijk gezond te houden."

"Ook essentiële aminozuren zijn belangrijke voedingsstoffen voor je haar. Die komen het vaakst voor in dierlijke eiwitten, het soort eiwitten dat ook het makkelijkst door je lichaam wordt opgenomen. Een tekort aan vitamine B12, zink of calcium wreekt zich meteen op je haar. Vegetariërs komen deze sneller tekort omdat ze minder dierlijke eiwitten opnemen, en zoeken best waardige vervangers in bijvoorbeeld kaas of eieren."

Hipster in het grijs
Ondanks je gezonde voedingsgewoonten toch nog sneller grijs dan gehoopt? Dat zou heel goed kunnen, want genetische factoren blijven nu eenmaal doorslaggevend. Maar voor je naar de kapper rent voor een haarkleurbeurt: grijs haar is nog steeds hip, zoals Lourdes Leon - de dochter van Madonna - hier bewijst. Geen reden tot paniek dus bij die eerste grijze sprietjes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je zo snel terug honger hebt na het ontbijt

Waarom je zo snel terug honger hebt na het ontbijt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/16/1/20150812081942/media_xll_7924651.jpg

Het ontbijt nog maar net achter de kiezen, en je maag gromt even later al weer luidruchtig om een volgende hap? Als de lunch op dat moment - helaas - nog uren van je verwijderd is, maak je waarschijnlijk één van deze vijf veelvoorkomende ontbijtfouten.

Te weinig calorieën

We weten het: je bent het waarschijnlijk gewend om in termen van "te veel calorieën" te denken, maar er bestaat ook zoiets als te weinig voedingsstoffen opnemen. Een ideaal ontbijt bevat 300 à 400 kcal. Als je op dieet bent neig je waarschijnlijk naar de 300 à 350, maar daar zak je beter niet onder. De ochtend doorkomen met minder dan 300 kcal zal je een onweerstaanbare honger bezorgen na 1 à 2 uurtjes, en die raakt niet gestild met die appel of banaan als tussendoortje.

Er ontbreken voedingsstoffen

Wat je eet 's ochtends is even belangrijk als hoeveel je eet. Volgens voedingsdeskundige Stephanie Clarke bestaat elke maaltijd idealiter uit eiwitten om je honger te stillen, koolhydraten om energie te leveren en gezonde vetten om je verzadigd te doen voelen. Zorg voor 13 à 20 gram eiwitten, 40 à 55 gram koolhydraten en 10 tot 15 gram gezonde vetten. Ook vezels zijn belangrijk om je een vol gevoel te bezorgen, dus zorg ervoor dat je ontbijt ongeveer 6 gram vezels bevat. Vul bij voorkeur aan met een stukje fruit.

Concreet: in water bereide havermoutpap zal je op zich niet voldoende energie geven, en je maakt het beter klaar met wat (soja)melk en een lepel pindakaas of gehakte noten erbij. Roer door je yoghurt ook wat fruit en granola, of kies voor een eitje met een volkoren boterham en eventueel een stukje avocado.

Je eet iets uit dit lijstje

Een koffiekoek, een kommetje crunchy muesli, een sandwich met choco, een croissant of pannenkoeken: al deze dingen worden sociaal aanvaard als gangbare ontbijten, maar ze zitten barstensvol suiker. Die suiker zorgt voor een onmiddellijke en snelle energiepiek, die daarna even snel weer daalt. Gevolg: een razende honger rond een uur of tien. Ben je echt een zoetekauw, kies dan voor natuurlijke zoete dingen zoals een banaan, of roer wat honing en kaneel door je havermoutpap.

Je dénkt dat je honger hebt

Hoofdpijn, trillende vingers of wat raar gegrom in je buik: het zijn symptomen waarvan je zou kunnen denken dat ze door honger aan de oppervlakte komen. Maar misschien heb je gewoon wat te weinig geslapen, al iets te veel koffie gedronken of heb je dorst? Luister naar je lichaam, en geef het wat het op dat moment nodig heeft. Eens vroeger in je bed kruipen of wat meer water drinken tussendoor kan ook al helpen. Onderzoek wees al uit dat slaaptekort je meer doet eten de dag nadien, dus die goede nachtrust is niet alleen voor je hersenpan belangrijk.

Je hebt nood aan een snack

Een klein beetje honger tussen het ontbijt en het middagmaal is natuurlijk niet abnormaal, en twee tussendoortjes doorheen de dag zijn zelfs gezond. Een ontbijt zou je drie à vier uur comfortabel gevuld moeten houden. Daarna kan je rustig genieten van een gezonde snack, al kies je best een tussendoortje dat minder dan 150 kcal bevat en waar eiwitten inzitten voor een voldaan gevoel. Een yoghurtje, wat fruit besmeerd met pindakaas of een handjevol noten zijn ideaal voor een ochtendlijke snack. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Artist-hond Uggie overleden

The Artist-hond Uggie overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/0/6/20150812085944/media_xll_7925451.jpg

Uggie, het hondje dat wereldberoemd werd dankzij de film The Artist, is vrijdag overleden. De dertienjarige jack russel kreeg in Los Angeles een spuitje. Uggie was al een tijd ziek.

De viervoeter had een tumor in zijn prostaat. Zijn baasje Omar Von Mueller vond het moeilijk de knoop door te hakken en Uggie in te laten slapen, zei hij tegen TMZ. Uggie kreeg de laatste weken steeds meer last van de tumor.

Met zijn rol in The Artist, dat vijf Oscars won, vergaarde Uggie wereldfaam. De jack russel won onder meer een Golden Collar Award en hij mocht zijn pootafdrukken achterlaten op de Hollywood Walk of Fame. Daarmee werd Uggie het eerste dier dat vereeuwigd werd in de beroemde straat.

Sarah Clifford, die Uggie trainde, noemt de viervoeter een 'perfect terriertje' en herinnert zijn tomeloze energie. "Hij heeft voor altijd een plekje in mijn hart en ik zal zijn voorliefde voor kip en hotdogs nooit vergeten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian


Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70  met hits als Sebastian en Make Me Smile (Come Up And See Me).


Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.


Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als Top of the Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley.


Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).


Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.



» Reageer (0)
11-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter maakt designerjurken na met kleurstiften

Kleuter maakt designerjurken na met kleurstiften

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/13/8/20150811111459/media_xll_7922183.jpg

Normaal gezien hou je kinderen met kleurstiften in de hand zo ver mogelijk weg van je kleren, maar daar dachten Charlotte Kemp en haar 5-jarige dochter Martha duidelijk anders over. Samen kopieerden de twee designerjurken uit de laatste collectie van Dolce & Gabbana, en het resultaat lijkt net echt.

In de laatste herfst/winter collectie van het Italiaanse modelabel Doce & Gabbana zaten enkele satijnen jurken met kindertekeningen op, om moeders overal ter wereld te eren. De ontwerpen kosten ongeveer 3000 euro per stuk, dus besloten de Britse Charlotte Kemp en haar vijfjarige dochter Martha om het heft in eigen handen te nemen.

Het duo kocht een spotgoedkope witte jurk van de Britse keten Closet, en dochter lief mocht zich daarna uitleven met viltstiften. Zoals je hieronder kunt zien is het resultaat prachtig én betaalbaar. Helaas kan je er wel niet mee in de regen, vertelde Martha aan The Daily Mail. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!