Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je mannen beter thuis laat tijdens de solden

Waarom je mannen beter thuis laat tijdens de solden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/13/13/20130708094054/media_xll_5970583.jpg


Het is een vastgeroest cliché dat de meeste mannen winkelen liever mijden als de pest. Nieuw onderzoek bezorgt dames nu nog een extra reden om manlief thuis te laten, in plaats van hem zuchtend en verveeld achter zich aan te slepen.

Om te vermijden dat je zoals gemiddeld 50 procent van alle shoppende koppels eindigt in een vlammende ruzie, trek je maar beter zonder je vriend naar de solden. Mannen houden het winkelen volgens een nieuwe studie namelijk maar 26 minuten vol, terwijl vrouwen gemiddeld 2 uur zonder verveling kunnen kiezen, passen, (kopen) en de volgende winkel bestormen.

Verveling
Uit een studie bij 2.000 Britten blijkt dat 8 op de 10 heren zich doodverveelt wanneer ze meesgesleurd worden naar een winkelcentrum of een stad vol solden. Ruim 45 procent geeft dan ook toe dat ze shoppen met hun wederhelft mijden als de pest. 1 op de 4 wil alleen maar meegaan als hij zelf ook iets nodig heeft.

De factoren die bijdragen tot verveling en irritatie bij mannen tijdens het winkelen gooien we even in een top 10:

1. Het uitkiezen en beslissen duurt te lang
2. Blijven rondkijken terwijl de aankopen eigenlijk rond zijn
3. Honger en dorst
4. Dezelfde winkel meermaals bezoeken
5. Over de koppen lopen
6. Meningen moeten geven over dingen die identiek lijken
7. Te warm in winkels/winkelcentra
8. In winkels zitten bij mooi weer
9. Sport of favoriet programma missen op TV
10. In een winkelstad lopen terwijl het regent of vriest

"Afzien" in stilte
Vrouwen die toch willen volharden in de boosheid moeten weten dat 58 procent van de mannen gemotiveerd wordt door een beloning op het einde van de winkeltrip. Een restaurantje, een gezellig cafeetje of de belofte om de volgende keer niet te moeten meegaan zet heren namelijk aan om in stilte af te zien of zelfs hun beste acteertalent boven te halen en te doen alsof ze mee genieten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Minder studenten in beroep tegen examenresultaat

Minder studenten in beroep tegen examenresultaat


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/4/4/20130705231622/media_xll_5965729.jpg


Het aantal studenten dat zijn examenresultaten betwist, is vorig jaar voor het eerst sinds lang gedaald. Bij de Raad voor Betwistingen inzake Studievoortgangsbeslissingen kwamen in 2012 11 procent minder dossiers binnen en er was ook een afname van het aantal klachten dat binnen de onderwijsinstelling zelf werd behandeld. Dat meldt het onderwijstijdschrift Klasse.

Studenten die het niet eens zijn met hun examenresultaat, kunnen in beroep gaan bij de Raad voor Betwistingen inzake Studievoortgangsbeslissingen. Een van de voorwaarden daarvoor is wel dat de student de beroepsmogelijkheden binnen zijn hogeschool of universiteit heeft uitgeput.

Volgens de cijfers die Klasse heeft verzameld, werden er in 2012 in totaal 124 dossiers binnengebracht bij de Raad. Dat is 11 procent minder dan in 2011, toen er 140 klachten behandeld moesten worden.

Bovendien hebben ook de meeste grote universiteiten en hogescholen intern minder klachten ontvangen van studenten die hun cijfers betwisten. Zowel de Universiteit Gent (van 157 studenten naar 99), de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen (van 94 naar 56), de Arteveldehogeschool Gent (van 54 naar 42) als de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (van 14 naar 12) rapporteren een daling. Aan de KU Leuven bleef het aantal klachten in 2012 status quo op ongeveer 160. Alleen aan de Hogeschool Gent steeg het aantal klachten: van 36 naar 89.

De meeste studenten die in beroep gaan tegen hun resultaat krijgen trouwens ongelijk. Van de 124 dossiers bij de Raad voor Betwistingen inzake Studievoortgangsbeslissingen waren er bijvoorbeeld slechts 45 gegrond. Ook in de interne beroepsprocedures vangen de studenten meestal bot. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wettelijk samenwonen populairder dan huwelijk

Wettelijk samenwonen populairder dan huwelijk


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/16/2/20130708063947/media_xll_5969957.jpg


Tussen 1 januari en 10 juni van dit jaar hebben 32.510 Belgen bij de gemeente laten registreren dat ze samenwonen, terwijl er slechts 24.372 in het huwelijksbootje zijn gestapt. Het is voor het eerst dat in ons land meer mensen voor wettelijk samenwonen dan voor een huwelijk kiezen, meldt de krant Het Nieuwsblad vandaag.

"Bij velen, vooral vrouwen, merken we een soort afkeer van het instituut huwelijk", verklaart socioloog Dimitri Mortelmans (Universiteit Antwerpen). "Men ziet het als iets van de vorige generaties, en vooral bij vrouwen is er een beeld van machtsonevenwicht in hun nadeel." Mortelmans ziet een enorme stijging van het totale aantal mensen dat gaat samenwonen. De groep "wettelijke samenwoners" is volgens hem maar het topje van de ijsberg.

"De statistieken tonen dat een grote groep veertigers en vijftigers die al een huwelijk achter de rug hebben, daarna herpartneren", zegt dan weer relatie-experte Rika Ponnet. "Bijna 80 procent vindt een nieuwe, duurzame relatie. Maar zij kiezen voor een latrelatie of voor wettelijk samenwonen als nieuwe relatievorm."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen kredietkaart? Dan vliegtuig niet op

Geen kredietkaart? Dan vliegtuig niet op


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/14/6/20130708063819/media_xll_5970006.jpg


Een Vlaams gezin mocht onlangs een vliegtuig van Iberia niet op omdat ze de kredietkaart niet bij zich hadden waarmee ze hun tickets hadden gekocht.

De familie De Becker uit Gent moest nogmaals tickets kopen, voor een later vertrek. In totaal zijn ze liefst 6.000 euro kwijt.

Volgens reisspecialist Antoon Van Eeckhout gaat Iberia zwaar in fout. "Een vuile truc om een overboeking op te lossen." (br.hln)

Lees meer in de krant Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
07-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld broodje met roomkaas

Gevuld broodje met roomkaas


http://img7.imageshack.us/img7/492/boodje.jpg



Ingrediënten

1 pistolet
1 potje verse kaas of roomkaas
peper en zout
1/4 ui
1/4 paprika
1/4 komkommer

Bereiding

Snijd het bovenste gedeelte van de pistolet eraf en haal het broodkruim eruit. Kruid de kaas flink met peper en zout. Snijd de ui, de paprika en het grootste deel van de geschilde komkommer heel fijn en meng ze door de kaas. Vul de pistolet met het kaasmengsel. Garneer met fijne blokjes paprika en enkele plakjes komkommer.



» Reageer (0)
06-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontwikkelen eetbare film die oogst beschermt

Wetenschappers ontwikkelen eetbare film die oogst beschermt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/4/2/20130706152648/media_xll_5966477.jpg


Cubaanse onderzoekers hebben een eetbare film ontwikkeld die fruit ook na de oogst beschermt tegen ziektes en bederf. De film wordt rond het fruit aangebracht en kan zonder problemen gegeten worden, zeggen de onderzoekers. Op die manier kunnen fruitsoorten als mango langer bewaard worden.

Het procedé werd ontwikkeld door het Instituut voor Tropische Fruitteelt in Cuba, dat fruittelers in het hele land technische en wetenschappelijke ondersteuning biedt. Het onderzoek begon een jaar geleden en wordt nu geperfectioneerd.

Het vlies is gemaakt op basis van chitosan, een polymeer dat uit chitine wordt gewonnen. De chitine haalt men uit de schaal van week- en schaaldieren. De schalen zijn normaal voor het afval bestemd maar worden nu schoongemaakt en verpulverd.

"Deze coating beschermt het fruit ook tegen ziekten na de oogst", zegt landbouwingenieur Tania Mulkay, die gespecialiseerd is in onderzoek naar de bewaring van fruit en de ontwikkeling van het nieuwe procedé coördineert. "Omdat het om een natuurlijke beschermlaag gaat, zijn er geen nadelige gevolgen voor de menselijke gezondheid."

"We begeven ons op een veeleisende markt van gezonde voedingsproducten en willen ook aansluiten bij de internationale tendens om ecologische producten meer mogelijkheden te geven", zegt Mulkay.

De bewaring van fruitsoorten als mango, papaja, advocaat en guave levert de grootste problemen op. De verliezen kunnen oplopen tot meer dan 50 procent van de oogst. Omdat chitosan biologisch afbreekbaar is, wordt het ook in de medische wereld toegepast, onder meer om wonden te laten helen na operaties. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraantjeswater wordt te duur voor veel mensen

Kraantjeswater wordt te duur voor veel mensen


http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpg


Bij meer dan 5.000 gezinnen werd in 2012 de drinkwaterkraan afgesloten. Het aantal mensen dat zijn waterfactuur niet meer kan betalen, stijgt snel. Minister Schauvliege geeft kwetsbare klanten meer bescherming. Dat bericht de krant De Standaard.

Vorig jaar hebben de drinkwatermaatschappijen 23.185 keer gevraagd om de toevoer af te sluiten bij een klant die niet betaalde. Bij 5.074 klanten is dat ook effectief gebeurd. Het aantal afsluitingen gaat al jaren in stijgende lijn. Hoewel de waterrekening bij ons lager ligt dan in de buurlanden, is ze er voor veel mensen die het niet breed hebben toch te veel aan.

Waar een gemiddeld gezin in het jaar 2000 nog met iets meer dan 100 euro per jaar toekwam, is dat in 2012 tot bijna 350 euro opgelopen. En dat terwijl het verbruik stabiel is, zo'n 88 kubieke meter per jaar. De prijs voor het water zelf is gestegen volgens de index.

De Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege (CD&V), heeft in een decreet een betere bescherming van de sociaal kwetsbare klanten opgenomen. Die brengt meer lijn in de procedure van de afsluiting. Daarnaast voert zij het statuut "beschermde klant" in. Leefloners, bejaarden met een minimumpensioen en gehandicapten met een uitkering krijgen enkele tegemoetkomingen.

De mensen bij wie de watertoevoer dichtgedraaid wordt, vormen een bijzondere groep. "Het zijn niet de mensen die recht hebben op sociale gunstmaatregelen. Het gaat om een groep die op geen enkele vraag reageert", klinkt het bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verliest meer dan 30 kilo door hypnose

Vrouw verliest meer dan 30 kilo door hypnose


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/15/6/20130706132951/media_xll_5966301.jpg


We weten allemaal dat minder eten en meer bewegen de sleutel is tot gewichtsverlies, maar vaak is de motivatie zoek. Dat probleem loste de 27-jarige Danielle Davis op met hypnose. Door zich te laten wijsmaken dat ze een maagring heeft en gek is op sport, verloor ze ondertussen al meer dan 30 kilo.

Danielle Davis had voor het hypnoseavontuur geen kaas gegeten van lichaamsbeweging. Ze had bovendien een grote voorliefde voor afhaalmaaltijden en alcohol. Davis' moeder, al 20 jaar hypnotherapeute, besloot daar echter een stokje voor te steken door haar eigen dochter wijs te maken dat ze sportkriebels in overvloed heeft en weinig kan eten door een (imaginaire) maagring.

Voor elke sessie kreeg Danielle een hypnotherapeutische cd te horen om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op het sporten. Nu is ze bijna elk avond een half uur tot een uur aan het zweten. "Alleen al naar de cd luisteren geeft me het gevoel dat ik 100 crunches achter de rug heb. Ik was de meest luie mens die ik ken, maar hypnocise heeft alles veranderd. Het propt je hoofd vol motivatie. Ik geef toe dat het misschien knotsgek klinkt, maar het werkt echt", deelt Danielle.

Hier ziet u alvast een voor en een na.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stierenrennen in Pamplona weer van start

Stierenrennen in Pamplona weer van start


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/9/8/20130706025251/media_xll_5965853.jpg


De stierenrennen door de straten van het Spaanse Pamplona gaan zaterdag weer van start. De gevaarlijke stierenloop is onderdeel van het jaarlijkse San Fermín-festival en trekt altijd duizenden nieuwsgierigen, onder wie veel toeristen.

Honderden waaghalzen rennen één keer per dag, acht dagen achtereen, door de smalle straten van het stadje op de voet gevolgd door zes stieren. De waaghalzen hebben witte kleding aan met een rode sjaal.

Vorig jaar raakten 38 mensen gewond door de opgehitste stieren. Sinds 1924 zijn er 15 mensen overleden aan de verwondingen die zij opliepen doordat zij onder de voet werden gelopen of op de horens werden genomen door de beesten.

Na de stierenloop worden de dieren naar een arena geleid, waar mannen op paarden net zolang met messen op de dieren insteken totdat ze dood neervallen.

Dierenbeschermingsorganisaties protesteren al jaren tegen de "wrede stierenrennen in de stad en de stierengevechten die daarop volgen''. Dit keer hadden de actievoerders in het stadje 48 doodskisten neergezet, verwijzend naar het aantal stieren dat elk jaar in Pamplona omgebracht wordt tijdens de feestelijkheden.

Het festival is een eerbetoon aan de beschermheilige van de stad en werd voor het eerst in 1591 gehouden. Het trekt elk jaar honderdduizenden mensen die naast de stierenloop ook komen voor concerten, vuurwerk, volksdansen en religieuze processies. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in bedreigde soorten floreert in België

Handel in bedreigde soorten floreert in België


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/11/14/20130706053551/media_xll_5965889.jpg


In België neemt het aantal in beslag genomen illegale dieren en planten toe. Dat schrijft de krant Le Soir vandaag. Zo werd vorig jaar de hand gelegd op bijna 300 voorwerpen afkomstig van bedreigde soorten.

Die voorwerpen zijn beschermd door de Internationale conventie op de handel van bedreigde soorten, ofwel CITES. Voor sommige soorten is de handel verboden, andere moeten dan weer vergezeld zijn van een certificaat.

De Belgische douane legt regelmatig de hand op verboden ladingen. Zonder de jaarlijkse controles door inspecteurs in dierenwinkels en bij amateurfokkers, ging het vorig jaar om 281 inbeslagnames.

Ivoor is ook nog altijd populair. De oplichters tonen ook steeds meer vindingrijkheid om de verboden voorwerpen te verbergen. (br.hln)



» Reageer (0)
05-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over sinaasappelhuid?

Wist je dit al over sinaasappelhuid?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/0/1/20130705124103/media_xll_5964331.jpg


Ruim 85 tot 92 procent van alle vrouwen wordt tot op zekere hoogte geplaagd door de bobbelige structuur die we kennen als cellulite of sinaasappelhuid. Wie bladert in magazines of rondloopt in winkels vol schoonheidsproducten weet dat er een overdosis aan "wondermiddeltjes" op de markt is om die perfecte, gladde billen te bereiken. Allemaal zever in pakjes. Lees hier enkele harde feiten over cellulite.

Het woord 'cellulite' werd enkele decennia geleden in het leven geroepen in één of ander Europees kuuroord om het bobbelige uitzicht op de huid in vrouwelijke probleemzones (kont, heupen, dijen, benen) te omschrijven. Uiteraard werd vrijwel meteen geld geroken en zo ontstonden allerhande behandelingen, zalfjes en andere zogezegde wondermiddeltjes om de "plaag" aan te pakken.

Wie de strijd met de sinsaasappelhuid al meermaals heeft verloren, weet dat deze oppervlakkige, passieve behandelingen niets uithalen, integendeel. Hoewel (dure) cellulitebestrijdende crèmes uit de grond blijven schieten als paddenstoelen moet je beseffen dat geen enkel van deze producten effectief helpt. Cellulite is namelijk geen huidprobleem, maar wel een onderliggende, structurele storing aan de spiervezels. Op wat artificiële gladheid na doen al deze crèmes en lotions dus niets aan het echte probleem.

Daarbij aansluitend zijn ook al die peperdure wonderbehandelingen nutteloos. Van lipomassages tot ingepakt worden in allerhande warme folies, het blijven stuk voor stuk sluwe reclamestunts voor wanhopige, met complexen overladen vrouwen. Ook hier kan je misschien tijdelijk in de wolken zijn door het resultaat, maar wie haar bankrekening niet blijft plunderen voor herhalingen, zal binnen de kortste keren weer geplaagd worden door die gevreesde bobbeltjes.

Veel vrouwen (en artsen!) geloven nog steeds in twee verstrengelde, hardnekkige mythes rond cellulite: 1. Sinaasappelhuid is niet genetisch bepaald en 2. Het is geen permanent probleem. Hoewel je het vaak bij zowel moeder als dochter zal zien, wil dat niet zeggen dat het genetisch is. Het is gewoon vooral een vrouwenprobleem (lees: gemiddeld bij 90 procent).

Aangezien sinaasappelhuid een structureel probleem is, kan je het op eender welke leeftijd en met eender welk conditieniveau aanpakken met eenvoudige, maar specifieke bewegingen die gericht zijn op de probleemzones. Het maakt ook niet uit of je cellulite krijgt in je pubertijd, na de zwangerschap of pas in je menopauze, het blijft het gevolg van verschraalde spiervezels onder de uitgezakte, ingedeukte huid. De enige bewezen manier om sinaasappelhuid weg te werken (en weg te houden) is specifieke spierversteviging.

Door de spiervezels te versterken, worden de onderhuidse lagen zachtjes naar buiten gedrukt, met als gevolg een zachte, stevige huid. Meer spierweefsel betekent ook een betere vetverbranding, wat vrouwen met complexen over heupen, billen en dijen alleen maar ten goede kan komen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blind koppel verloofd dankzij verliefde geleidehonden

Blind koppel verloofd dankzij verliefde geleidehonden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/1/6/20130704141136/media_xll_5961561.jpg


Claire Johnson (50) en Mark Gaffrey (52) hebben ware liefde in elkaar gevonden. Zien kunnen ze elkaar niet, want ze zijn beiden blind. Het waren hun geleidehonden Venice en Rodd die de twee bij elkaar brachten tijdens een cursus voor blindengeleidehonden.

De twee honden, beide drie jaar oud, werden maatjes en onafscheidelijk tijdens de trainingen. Ze mochten elkaar zo dat hun baasjes volgden. Na een relatie van elf maanden besloten Claire en Mark uit het Engelse Stoke-on-Trent te gaan trouwen.

Mark, die al sinds zijn geboorte blind is ontmoette Claire voor het eerst tijdens een twee weken durende cursus voor zijn hond Rodd. "Tijdens de trainingen leken onze honden iets te weten wat wij niet wisten. Ze speelden altijd samen en knuffelden. Volgens de trainer waren de twee 'het koppel van de cursus' en ze brachten ons ook samen. Ook al wonen we vlak bij elkaar, we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Ik geloof niet in het lot, maar dit lijkt wel voorbestemd."

Claire, die op latere leeftijd blind werd door suikerziekte, zette de eerste stap door Mark mee te vragen een kop koffie te gaan drinken. "We hadden gelijk een klik. Mark sms'te me op een gegeven moment: 'Als je wilt kan ik je leven een stuk gelukkiger maken.' Uiteindelijk vroeg hij me op Valentijnsdag ten huwelijk."

Ook de twee honden hebben elkaar helemaal gevonden. "Ze slapen in hetzelfde bed en zijn net zo verliefd als Mark en ik. Ze zullen ons op onze trouwdag begeleiden naar het altaar en dragen de ringen", vertelt Claire. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzmuziek zet zeehond Casey aan het dansen

Jazzmuziek zet zeehond Casey aan het 'dansen'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het zeeluipaard Casey in de Taronga Zoo in het Australische Sydney is in haar nopjes als ze de jazztonen uit de saxofoon van een van haar verzorgers hoort. Dat leert althans de video die de Britse krant The Guardian op haar website plaatste.

Voor Casey, het enige zeeluipaard ter wereld dat in gevangenschap leeft, is het pure ontspanning, voor de verzorgers een experiment. Met de muziek willen ze het leven van het dier in de watertank verrijken. Ze zijn ook benieuwd naar hoe Casey reageert op de verschillende tonen.

Ze glijdt niet alleen gezwind door het water als ze de muziek hoort, "soms 'zingt' Casey ook terug", stelt Ryan Tate, die de interactie tussen het dier en saxofonist Steve bestudeert. Van zeeluipaarden was al geweten dat ze kunnen 'zingen', vooral in de paartijd en mogelijk ook om hun territorium af te bakenen.

Steve treedt niet alleen op voor de watertank, maar speelt ook muziek voor de olifanten van de zoo, weet ABC News. Beelden van dansende of zingende olifanten zijn er echter (nog) niet...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag van 10,75 miljoen euro voor werk van El Greco

Recordbedrag van 10,75 miljoen euro voor werk van El Greco

http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/10/9/20130705111611/media_xll_5964069.jpg


Het schilderij 'Sint-Dominicus in gebed' van de Grieks-Spaanse barokschilder El Greco is gisteravond bij Sotheby's in Londen voor een recordbedrag van 9,154 miljoen pond (10,75 miljoen euro) onder de veilinghamer gegaan. Het schilderij kwam uit de verzameling van de in 2002 overleden Duitse arts Gustav Rau, die zijn collectie bij testament aan de VN-kinderorganisatie Unicef had nagelaten. Een deel van die 533 werken tellende verzameling wordt momenteel verkocht.

Op de veiling werden twee werken van El Greco (1541-1614) aangeboden. 'Christus aan het Kruis' werd op 3,4 miljoen pond afgehamerd. 'Sint-Dominicus' toont de 13de eeuwse geestelijke Dominicus Guzman, de stichter van de Dominicanenorde, die geknield zit te bidden naast een kruisbeeld. De achtergrond toont een donkere, kolkende lucht. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen stinkend gips meer dankzij dit exoskelet

Geen stinkend gips meer dankzij dit exoskelet


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/2/7/20130705095718/media_xll_5963857.jpg


Na eeuwen vol spalken en omslachtige gipsverbanden komt er anno 2013 eindelijk een einde aan het jeukende, stinkende en lompe antwoord op breuken bij miljoenen kinderen en volwassenen wereldwijd. Met dank aan de 3D-printtechniek werd namelijk een exoskelet ontwikkeld dat ventileert en bovendien waterbestendig, recycleerbaar en vederlicht is.

Het splinternieuwe gips kreeg de naam Cortex mee en werd ontwikkeld door Jake Evill. De technologie gaat aan de slag met de röntgenfoto's en een 3D-scan van de patiënt. Nadat een dokter de precieze locatie van de breuk aangeeft, berekent de software een patroon voor maximale ondersteuning en draagcomfort. Op basis van een algoritme ontstaat zo de 3D-print van het exoskelet, dat tot slot rond de gekwetste ledematen wordt aangebracht.

Anders dan het traditionele gips of de variant uit glasvezel is Cortex niet zwaar, noch lomp, waterbestendig, hygiënisch, recycleerbaar, licht, esthetisch en ijzersterk. Enige nadeel is het prijskaartje dat aan de opstart van deze higtech toepassing hangt (scanner, printer, software).

Wist u dat elke 5 seconden iemand een bot breekt? In Amerika alleen al zijn er jaarlijks 6,3 miljoen breuken. De meest voorkomende is de polsbreuk. In westerse landen krijgen inwoners gemiddeld te maken met 2 breuken op hun hele leven. Als we naar de Verenigde Staten kijken, dragen de resten van het traditionele gips bij tot 6.600 ton medisch afval per dag, een cijfer dat sinds 1992 jaarlijks met maar liefst 15 procent is gestegen. De recycleerbare Cortex is met andere woorden een broodnodig groen alternatief.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EBay neemt 2dehands.be over

EBay neemt 2dehands.be over


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/5/4/20130704150650/media_xll_5961769.jpg


De Belgische zoekertjeswebsite 2dehands.be wordt overgenomen door het Amerikaanse eBay, de grootste speler wereldwijd. Dat meldt 2dehands.be in een persbericht, dat geen overnamebedrag vermeldt.

"Door de krachten te bundelen met eBay zal 2dehands.be profiteren van hun expertise en innovatieve technologieën. Die zijn nodig om de site nog verder te verbeteren en de kwaliteit en snelheid te garanderen, ook met het steeds verder stijgende aantal bezoekers en zoekertjes", klinkt het bij 2dehands.be. Ook de Franstalige tegenhanger van de zoekertjessite, 2memain.be, zou overgenomen worden.

Naar eigen zeggen is 2dehands.be de grootste zoekertjessite van België. De website blijft gratis, luidt het tot slot. (br.hln)



» Reageer (0)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellewaerde doopt babygiraf Albert

Bellewaerde doopt babygiraf Albert


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/12/0/20130704105851/media_xll_5960790.jpg


Naar aanleiding van de troonsafstand van koning Albert II heeft Bellewaerde Park beslist de babygiraf die gisteren geboren werd in het dierenpark in Ieper de naam Albert te geven. Volgens het park gaat het ondertussen "zeer goed" met het girafje en krijgt het om de twee uur een fles melk toegediend door de verzorgers.

Het giraffenjong werd geboren om 13.28 uur, op dezelfde dag dat koning Albert II bekendmaakte dat hij afstand doet van de troon. "Het leek Bellewaerde Park dan ook zeer gepast" om het dier de naam Albert te geven. "Momenteel is een brief onderweg naar het koninklijk paleis met de vraag of koning Albert II dooppeter van de kleine giraf wenst te worden", meldt Bellewaerde Park.

De kleine Albert loopt naar verluidt al zeer vlot rond en is nieuwsgierig naar alles wat er rondom hem gebeurt. Hij krijgt ook 's nachts de fles. De dierenverzorgers werken de komende weken met een beurtsysteem zodat de babygiraf op tijd melk krijgt.

De babygiraf werd gisterenmiddag om precies 13.28 uur geboren. Het is al de derde bevalling van de achtjarige mamagiraf Simone sinds haar verblijf in Bellewaerde Park. Het jong stelt het goed, maar moest wel gevoed worden door de dierenverzorgers, omdat Simone weigerde het jong melk te geven.

Binnen een aantal dagen zou het jong al naar buiten kunnen, en kan het grote publiek de giraf bewonderen. Voor Bellewaerde Park is de geboorte een opsteker. Het park werkt namelijk mee aan een Europees kweekprogramma voor Rotschildgiraffen, waarvan er nog amper 650 exemplaren zijn in de hele wereld. Binnenkort zal ook Ghonda, de tweede vrouwelijke giraf in het park, bevallen.

Foto's, filmpjes en getuigenissen van de verzorgers zijn te vinden op www.babybellewaerde.com.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom katten ons negeren

Waarom katten ons negeren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/4/0/20130703120527/media_xll_5958045.jpg


Hoewel het vaak lijkt alsof katten er ongeïnteresseerd en afstandelijk bijliggen, stellen Japanse onderzoekers dat ze wel degelijk beseffen dat hun baasjes om aandacht vragen. Alleen houden ze zich soms van den domme door een ingebakken overlevingsstrategie.

Hoewel katten in tegenstelling tot honden vaak als afstandelijk gezien worden, luisteren ze wel degelijk naar de stemmen van hun baasjes. Zo ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Tokyo dat ze perfect in staat zijn die te onderscheiden van vreemde stemgeluiden. Dit impliceert dat ze opletten, ook wanneer ze er apathisch lijken bij te liggen.

Tijdens de studie werden katten bestudeerd in hun vertrouwde huiselijke omgeving. De dieren kregen een mix van stemgeluiden te horen, waarin de stemmen van hun baasjes verwerkt zaten. Ze konden echter niet zien wie hen precies aansprak.

Door hun hoofden of oren in de richting van de spreker te bewegen, maakten de beestjes duidelijk dat ze de boodschap begrepen hadden, zeker bij stemmen die ze al vaker gehoord hadden. Bij het herkennen van hun eigen baasjes hadden de katten ook verwijde pupillen, een emotioneel signaal dat kan wijzen op opwinding.

Terwijl honden geëvolueerd en gekweekt zijn om de bevelen van hun baasjes gehoorzaam te volgen, is dat bij katten niet het geval. Toch bouwen ook zij een speciale band op met hun verzorgers, al tonen ze die emoties veel minder vanuit een evolutionaire overlevingsstrategie.

"Een goed voorbeeld hiervan is ziekte, iets wat katten vaak lang zullen verbergen omdat in het wild niemand hen kan redden en roofdieren extra veel aandacht hechten aan zwakke enkelingen", klinkt het. Na 10.000 jaar leven met mensen kunnen huiskatten al bijzonder goed communiceren met hun baasjes en doorgaans weten we ook maar al te goed wat onze pluizige vrienden van ons willen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge lesbiennes liggen beter in de jobmarkt dan heterovrouwen

Jonge lesbiennes liggen beter in de jobmarkt dan heterovrouwen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/10/10/20130703150028/media_xll_5958595.jpg


Eerst het goede nieuws: lesbische vrouwen worden niet gediscrimineerd op de jobmarkt. Zij hebben over het algemeen evenveel kans om uitgenodigd te worden voor gesprek als hetereovrouwen. Als we kijken naar leeftijd, ziet de situatie er anders uit. Indien werkgevers de kans hebben, nodigen ze vaker een jonge (25-jarige) lesbienne uit dan een jonge heterovrouw. Bij oudere dames (37+) was er geen verschil.

Jonge lesbiennes hebben een kwart meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Als ze een kind hebben stijgt dat zelfs tot 33 procent.

Heterovrouwen hebben dus niet alleen concurrentie van mannen, maar ook van lesbische vrouwen. Werkgevers linken (onbewust) heteroseksualiteit aan het krijgen van kinderen.

Lesbische vrouwen zouden minder geneigd zijn om kinderen te hebben, zwangerschapsverlof op te nemen of parttime te gaan werken omdat de zorg voor het huishouden evenwichtiger is verdeeld.

Ook hebben lesbiennes meer kans om uitgenodigd te worden als een man de kandidaten selecteert dan als een vrouw de kandidaten selecteert.

Een laatste verklaring is dat er een voorkeur bestaat om samen te werken met mensen die tot een seksuele minderheidsgroep behoren. België scoort op dat vlak zeer goed, beter zelfs dan landen als Oostenrijk, Griekenland, Cyprus en Zweden. Daar hebben lesbiennes minder kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Dat bleek uit een doctoraatsonderzoek van Stijn Baert aan de universiteit van Gent. Hij reageerde op 576 bestaande vacatures met een dubbele fictieve sollicitatie. Beide keren waren de sollicitanten vrouw en getrouwd, maar één van de twee vermeldde nadrukkelijk de naam van een een vrouwelijke echtgenote. Door de gemiddelde kans op een reactie vanuit de werkgeverszijde te bestuderen, kon discriminatie geïdentificeerd worden.

Er werd vier soorten 'paren' uitgestuurd: vrouwen van 25 jaar met één kind, vrouwen van 25 jaar zonder kinderen, vrouwen van 37 jaar met één kind, vrouwen van 37 jaar zonder kinderen. (br.hln)



» Reageer (0)
03-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dromerig bekijk ik de sterrenhemel


De afbeelding “http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/0/5/large_275570.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


dromerig bekijk ik de sterrenhemel
zacht rozig schijnsel siert wolken
de zon doet nog een laatste poging
om de opkomende maan te versieren
doch vruchteloos verdwijnt ze in de nacht
terwijl de maan knipoogend lacht
zwoel en rustig is de nacht
en ik geniet van de rust om me heen
even geen gepraat... gelach of gejammer
alleen ik en de nacht



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!