Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Etta James - I just wanna make love to you

Etta James - I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren





Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles, 25 januari 1938 – Riverside, 20 januari 2012) was een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze stond ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines, de dirigent van het "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar gezin naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze in 1960 een contract tekende met Chess Records.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied verscheen samen met andere hits, zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", op haar eerste album At Last!.

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd rather go blind" in Muscle Shoals. Haar zang werd gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz-invloeden. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor haar cd Mystery Lady. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holiday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor een Coca-Cola-reclame. Avicii gebruikte de sample van het lied Something's Got A Hold On Me voor zijn wereldbekende hit Levels.

James leed aan leukemie en overleed op 73-jarige leeftijd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Helft van de mannen dumpt verdikte vriendin

Helft van de mannen dumpt verdikte vriendin


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/9/11/20130717144215/media_xll_5990996.jpg


Een op de twee mannen vindt dat een verdikte partner een geldige reden is om een relatie te beëindigen. Een wereldwijde enquête bij 50.000 mannen toont aan dat de meerderheid wel nog steeds in het huwelijk gelooft en zelf ooit wil trouwen.

Een enquête door mannenblad AskMen bij Amerikaanse, Canadese, Britse en Australische mannen heeft aangetoond dat mannen vooral op zoek zijn naar een partner die trouw is. 36 procent van de mannen vinden trouwheid de belangrijkste eigenschap van een geliefde, ook een verzorgend karakter (26 procent), een gevoel voor humor (20 procent) en intelligentie blijken belangrijk te zijn. Maar liefst 72 procent gelooft nog steeds in het huwelijk en wil zelf ooit een ring aan zijn vinger. De helft zou echter wel een relatie niet beëindigen moesten ze beseffen dat hun huidige partner geen goeie potentiële echtgenote zou zijn.

Wat niet weet?
67 procent liegt tegen zijn vriendin liegen om zo een discussie af te wenden. 41 procent zegt dat hij zijn geliefde niet zou bedriegen ook al moesten ze er zeker van zijn dat dit niet uit zou komen, slechts acht procent had zijn partner al bedrogen of zou dan wel een scheve schaats rijden. 71 procent van de ondervraagden fantaseert over de vriendinnen van zijn partner. Op de vraag wat ze het liefst aan hun partner zouden willen veranderen, antwoordde 24 procent haar gezeur, 20 procent zei haar gezeur, 18 procent klaagde over haar seksuele appetijt. Een kwart zou niets veranderen. Maar moest hun vriendin plots heel wat dikker zijn dan op het moment van ontmoeting, zou de helft een punt achter zijn relatie zetten.

Hoe veroveren?
De helft van de mannen spreekt een dame waarmee ze in bed willen duiken persoonlijk aan, 41 procent schakelt bij zijn bedveroveringen een vriend in en 7 procent gaat online op zoek naar een bedpartner. 40 procent is redelijk tevreden met zijn seksleven, maar vindt dat er wel ruimte voor verbetering is.

G-plek = mythe?
54 procent geeft er niet om hoe groot hun penis is, 27 procent heeft al op het internet opgezocht of de grootte van hun geslachtsorgaan gemiddeld is. 5 procent vergelijkt dit met vrienden. De helft heeft al gelogen over de grootte van zijn penis, 30 procent durft niet eerlijk voor zijn fetisjismen uitkomen. 41 procent weet exact waar de G-plek ligt, 45 procent is niet helemaal zeker van de locatie, 4 procent gelooft niet dat dit bestaat. 56 procent meent te kunnen zeggen wanneer een vrouw een orgasme faket. 75 procent van de mannen is beledigd wanneer ze ontdekken dat een bedpartner maar deed alsof ze tot een hoogtepunt kwamen. 34 procent heeft ooit zelf ooit al wel gefaket en 72 procent zou de pil voor mannen nemen moest het bestaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljardair schenkt geboorteplaats twee miljoen

Miljardair schenkt geboorteplaats twee miljoen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/5/13/20130717160430/media_xll_5991298.jpg


De Duitse miljardair Lutz Helmig heeft de gemeente Grebenhain van haar schulden afgeholpen door 2,1 miljoen euro te schenken. Als voorwaarde stelt hij dat de gemeente in de deelstaat Hessen de eerste drie jaar geen nieuwe schulden mag maken.

De gemeente telt ruim 4.800 inwoners. Burgemeester Manfred Dickert zegt erg blij te zijn met het geld, maar maakt zich wel zorgen om de voorwaarde.

De 66-jarige Helmig heeft een huis in Grebenhain en werkte jaren als chirurg in een kliniek in de gemeente. Ook kent hij de burgemeester al jaren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van ouders Belgische borelingen is niet getrouwd

Helft van ouders Belgische borelingen is niet getrouwd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/12/9/20130527033958/media_xll_5855424.jpg


Precies de helft van de Belgische baby's kwam in 2011 niet langer ter wereld met getrouwde ouders. In de hele EU ging het om 39,5 procent. Dat blijkt uit het eerste sociale zakboekje dat de Europese statistische dienst Eurostat vandaag  gepubliceerd heeft. Daaruit blijkt bijvoorbeeld ook dat ons land per honderd mannelijke studenten 124 studentes telt.

Het nieuwe zakboekje bundelt volgens Eurostat zowat alle sociale cijfers en statistieken die de dienst voorhanden heeft. Het gaat dan van het aantal vrouwelijke studenten over de minimumlonen tot het aandeel migranten per lidstaat. Gezien de grote omvang zijn de cijfers echter niet allemaal even actueel, soms niet nieuwer dan 2008.

De inwonersaantallen dateren wel van 2012. Daaruit blijkt dat België met zijn vele internationale instellingen enkel Luxemburg (38 procent), Cyprus (13 procent) en Ierland (9 procent) moet laten voorgaan als het gaat om het aantal EU-inwoners uit andere lidstaten (7 procent). Met 15,3 procent Belgen die in het buitenland geboren worden (8,1 procent buiten de EU), haalt ons land trouwens ook in dat lijstje de top vijf. Onbetwiste aanvoerder is opnieuw Luxemburg, met 41,2 procent.

Voorts blijkt nog uit de cijfermassa dat zowat een kwart van de laaggeschoolden in België in 2011 risico liep om in armoede te vervallen, tegenover 6,8 procent bij hooggeschoolden. Voor heel Europa ging het respectievelijk om 24,2 en 7,3 procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuiken vs hond

Kuiken vs hond

Klik op de foto om het grappige filmpje te bekijken






"Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk, o nee." Dat waren de gevleugelde woorden van het kleine kuiken Calimero uit de gelijknamige tekenfilms.

Het kuikentje in dít filmpje heeft duidelijk geen last van een of ander Calimerocomplex. Integendeel, het kleine grut stelt zich zelfs behoorlijk heldhaftig en eerder agressief op tegenover een hond, die niet weet waar te kruipen en uit wanhopige zelfverdediging niet veel verder komt dan: "Waf waf waf!"




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan wordt wakker als rijkste biljardair ter wereld

Amerikaan wordt wakker als rijkste biljardair ter wereld


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/5/11/20130717060134/media_xll_5990006.jpg


Een kleine meevaller voor de 56-jarige Chris Reynolds uit het Amerikaanse Pennsylvania. Toen hij wakker werd en de balans van zijn rekening via e-mail checkte, bleek hij in het bezit te zijn van 92.233.720.368.547.800 dollar. Dat is een slordige 92 biljard dollar, of 70 biljard euro. Een foutje van het Amerikaanse banksysteem PayPal.

Aan de Philadelphia Daily News vertelde hij: "Eerst dacht ik dat ik biljarden dollars schulden had. Het was me wel dé verrassing." Reynolds is al tien jaar klant van PayPal dat hij gebruikt om spullen op eBay, zoals vintage auto-onderdelen, te kopen en te verkopen. Normaal spendeert hij nooit meer dan 100 dollar per maand met PayPal. Maar dan de reality check: op de website van PayPal zelf stond de rekening van Reynolds alweer op nul.

Toch houdt de man een gelukzalig gevoel over aan de tijdelijke, virtuele mazzel. Hij schonk meteen 30 dollar aan een goed doel.

Een biljard is een 1 met vijftien nullen, of duizend tot de vijfde macht, of een miljoen miljard. Met zijn fictieve bedrag van ruim 92 biljard dollar zou Reynolds meteen de rijkste man ter wereld geweest zijn. Hij zou Bill Gates (73,9 miljard) en Carlos Slim (67,7 miljard) met lengtes voorafgaan.

De naar eigen zeggen "verantwoordelijke" Chris Reynolds zou het geld gebruiken om de staatsschuld af te betalen en, mits een mooie prijs, zou hij zijn favoriete baseballclub 'the Phillies' kopen. (br.hln)



» Reageer (0)
16-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Fragile


Sting - Fragile

Om hem te beluisteren klik op de foto
 

 


Gordon Matthew Thomas Sumner (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) beter bekend onder zijn artiestennaam Sting is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk, dit werd hem verleend door Koningin Elizabeth II.

Sting is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Groot-Brittannië was het niet makkelijk vanwege van het harde klimaat en de economische depressie. De werkloosheid lag er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Gordon had echter een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij al zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1969 mocht hij beginnen aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als buschauffeur en zelfs als belastingontvanger besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise.

In 1974 richtte hij samen met 3 vrienden de groep Last Exit op. In 1976 huwde hij met Frances Tomelty. Later dat jaar kregen zij hun eerste kind, Joe. Kort daarna besloot hij zijn job als leraar op te geven en trok hij met Last Exit naar Londen om het daar als rockband te maken.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers.

Nog voordat The Police in 1984 officieel uit elkaar gaat, op hun hoogtepunt, begint Sting met het werken aan zijn eerste soloalbum. Hierbij neemt hij jazzmuzikanten aan als begeleidingsband, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting verwisselt zijn basgitaar voor een gitaar.

De overstap naar meer jazz georiënteerde muziek is niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz en progressieve rockbands heeft gespeeld. Het resultaat is meer volwassen en afwisselend dan zijn opnames met The Police.

In 1986 komt The Police weer bij elkaar voor een reünie, waaruit een nieuw opgenomen versie van Don't stand so close to me ontstaat.

Hierna brengt Sting het ambitieuze album Nothing like the Sun uit in 1987, wederom met hulp van Branford Marsalis. Het album wordt goed ontvangen en kort na het verschijnen ervan gaat Sting zich inzetten voor Amnesty International. Ook zet hij zich in voor natuurbehoud en sticht hiervoor de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.

De albums die volgen zijn ook succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoort hij nog wel een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek in zijn eigen nummers. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisvolle boodschappen. Dit benadrukt hij zelf ook regelmatig in de pers. Zijn muziek wordt door velen gezien als literaire, intelligente rock. Zijn critici vinden zijn werk vaak pretentieus. Sting is nog steeds actief als artiest en heeft een trouwe schare volgelingen.

In juli 2006 deed Sting Nederland aan met zijn Broken Music Tour. In Weert (Bospop) gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een kwalitatief hoogstaand concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solo-werk.

In oktober 2006 kwam de CD "Songs from the labyrinth" uit met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het concertgebouw in Amsterdam.

In februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwachts een reünietoernee van The Police aan: The Police Reunion Tour. Op 28 mei begonnen ze met een optreden in Vancouver. Op 13 en 14 september speelde het drietal in een bijna uitverkochte Amsterdam Arena.

Sting heeft ook een zoon die actief is in de muziek, Joe Sumner. Dit is de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma verzorgt van bij The Police gedurende de reünietoernee. Fiction Plane kan overigens opgevat worden als anagram van "police infant", hetgeen uiteraard refereert naar Joe Summer als zijnde kind van Sting, ofwel The Police.

Hiernaast heeft Sting in 1984 een rol gespeeld in de CULT-film Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha de neef van Baron Harkonnen. Sting heeft ook nog een bescheiden bijdrage geleverd aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. De stem die de tekst "I want my MTV", die aan het begin van het nummer hoorbaar is, zingt, is van Sting.

Hij heeft in totaal 6 kinderen:

    Joe Sumner (Joe/geb. 23 November 1976) en Fuchsia Katherine Sumner (geb. 17 April 1982) met zijn eerste vrouw Frances Tomelty
    Brigitte "Mickey" Michael (geb. 19 Januari 1984), Jake Sumner (geb. 24 Mei 1985), Eliot "Coco" Paulina (geb. 30 Juli 1990) en Giacomo Luke (geb. 17 December 1995) met zijn huidige vrouw Trudie Styler.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle schilderijen roof Kunsthal in Rotterdam zijn verbrand

Alle schilderijen roof Kunsthal in Rotterdam zijn verbrand


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/9/3/20130716185511/media_xll_5989653.jpg


De schilderijen die vorig jaar uit de Kunsthal in Rotterdam zijn gestolen, zijn allemaal verbrand. Dat heeft de leider van het onderzoeksteam van justitie in Roemenië vandaag gezegd tegen Roemeense media. Het gaat om zeven schilderijen met een geschatte waarde van 18 miljoen euro van onder anderen Monet, Matisse, Picasso, Gauguin en Lucian Freud.

De kunstwerken zijn verbrand in de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu Dogaru in het Oost-Roemeense dorpje Carcaliu. Kunstexperts van het nationaal museum in Roemenië hebben in opdracht van justitie gevonden asresten onderzocht en daaruit bleek dat het resten van de kunstwerken zijn.

De moeder van Dogaru heeft de gestolen schilderijen in haar woning in Carcaliu verstopt, nadat de drie hoofdverdachten de schilderijen aan de straatstenen niet kwijt konden. De verdachten wilden de schilderijen verkopen aan de Russische maffia, aldus justitie. Ook werd een Roemeense modekoning benaderd door de drie, die letterlijk met de schilderijen opgerold in een boodschappentasje door de Roemeense hoofdstad Boekarest leurden in de hoop ze kwijt te raken.

Toen ze uiteindelijk begrepen dat de werken zo beroemd waren dat ze nooit te gelde konden worden gemaakt, werden de schilderijen naar de moeder van Dogaru gebracht. Daar werden ze eerst verstopt, daarna begraven op het lokale kerkhof en uiteindelijk samen met huisvuil en rubber laarzen opgestookt in de houtkachel. "Het werd me duidelijk dat ze iets verschrikkelijks hadden gedaan en we waren bang gestraft te worden", zo zou de moeder in haar bekentenis hebben verklaard. Zes verdachten in deze zaak zijn gisteren aangeklaagd en zullen later worden berecht.

De werken zijn:

- Pablo Picasso: 'Tête d'Arlequin' (1971)
- Henri Matisse: 'La Liseuse en Blanc et Jaune' (1919)
- Claude Monet: 'Waterloo Bridge, London' (1901)
- Claude Monet: 'Charing Cross Bridge, London' (1901)
- Paul Gauguin: 'Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée' (1988)
- Meyer de Haan: 'Autoportrait' (circa 1889 - '91)
- Lucian Freud: 'Woman with Eyes Closed' (2002) 
(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gaat maand in hondenasiel doorbrengen

Man gaat maand in hondenasiel doorbrengen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/2/4/20130716121939/media_xll_5988694.jpg


Een Britse dierenactivist is van plan 35 dagen in een asiel door te brengen om aandacht te vragen voor het lot van de honden die daar belanden. Webdesigner Sean Le Vegan start zijn opmerkelijke actie op 5 oktober in het asiel in Manchester waar hij werkt als vrijwilliger.

"Het wordt echt lastig, maar ik wou me niet verkleden in een augurkkostuum of 26 mijl lopen of iets anders van de gebruikelijke dingen", zegt hij aan Manchester Evening News. "Ik wil echt tonen wat zwerfhonden doormaken en het zelf ondervinden."

Le Vegan zal de eerste vier dagen niet eten om het gedrag na te bootsen van honden die in een vreemde omgeving terechtkomen. Hij zal enkel water drinken, en zijn enige comfort komt van een deken. Dagelijks mag hij slechts een uur buiten, onder andere voor een toiletbezoek. Hij zegt zelfs een microchip in zijn schouder te laten inplanten.

Het asiel vangt jaarlijks zo'n 4.000 honden op, en dat is nog maar 34 procent van de zwerfhonden die het vindt. Een pup verblijft er gemiddeld 35 dagen, waarmee je ook weet waarom Le Vegan precies zoveel dagen in een kennel wil zitten.

Le Vegan houdt een blog bij over zijn ervaringen, die ook worden gefilmd door bewakingscamera's. Mensen die de actie steunen kunnen voor een donatie van 5 pond (5,77 euro) de beelden bekijken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pientere chihuahua redt drie gedumpte poesjes

Pientere chihuahua redt drie gedumpte poesjes


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/7/20130716170723/media_xll_5989432.jpg


Drie gedumpte kittens hebben hun leven te danken aan een nieuwsgierige chihuahua. Het hondje, eigendom van een koppel toeristen, snuffelde aan een vuilniszak die langs een wandelpad in Wales was achtergelaten. Zijn baasjes openden de zak en zagen de drie zwaar verwaarloosde katjes.

De wandelaars ontfermden zich over de poezen en brachten hen de dag nadien naar een asiel. Daar moest men vaststellen dat de zeven weken oude diertjes aan een gewisse dood waren ontsnapt. Ze waren uitgeput door de warmte. De veearts met dienst noemde het feit dat ze werden gedumpt "bijzonder weerzinwekkend".

"Gelukkig werden de katjes snel gevonden nadat ze aan hun lot werden overgelaten", zegt Molly Hughes van het Cats Protection Bridgend Adoption Centre. "Ze zullen geen blijvende gevolgen overhouden aan de beproeving die ze moesten ondergaan".  De katjes kregen intussen ook een naam: Sunny, Summer en Sunshine.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's doet goede zaken met kunstverkopen

Christie's doet goede zaken met kunstverkopen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/10/7/20130716082749/media_xll_5988022.jpg
Een van de werken van Jackson Pollock die het afgelopen jaar werden geveild in Christie's.


De omzet van het internationale veilinghuis Christie's is in het eerste halfjaar met 9 procent gestegen. De in Londen gevestigde onderneming verkocht voor 2,4 miljard pond (2,8 miljard euro) aan kunst en antiek.

Naoorlogse en hedendaagse kunst brachten het meeste geld in het laatje: 665 miljoen pond (769 miljoen euro), een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden. Steeds meer rijken beschouwen hedendaagse kunst als een trendy alternatieve investeringsmogelijkheid.

Christie's sloeg een grote slag met de veiling in mei van werken van kunstenaars als Jackson Pollack en Jean-Michel Basquiat. Die kunstveiling leverde een recordopbrengst op van omgerekend bijna 380 miljoen euro.

Christie's is in handen van de Franse miljardair François Pinault. In 1998 werd het veilinghuis gekocht door Artemis, de holding van Pinault, voor 1,2 miljard dollar (0,92 miljard euro). Winstcijfers publiceert Christie's niet, maar twee keer per jaar wordt wel de omzet vrijgegeven. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo werd Robert Galbraith ontmaskerd als J.K. Rowling

Zo werd Robert Galbraith ontmaskerd als J.K. Rowling


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/12/4/20130716113853/media_xll_5988364.jpg


J.K. Rowling is ontmaskerd als schrijver van 'The Cuckoo's Calling' door het gebruik van speciale linguïstische software. Dat meldt de website van de Britse zender BBC. Professor Peter Millican van de Universiteit van Oxford vergeleek de tekst met andere boeken van de 'Harry Potter'-auteur en ontdekte veel overeenkomsten.

De Britse krant Sunday Times kwam zondag met de spraakmakende primeur. De bejubelde detectiveroman van de volkomen onbekende 'Robert Galbraith' bleek in werkelijkheid te zijn geschreven door J.K. Rowling. De roman werd in het voorjaar toegejuicht door de recensenten, die dachten dat de schrijver een voormalige militair was.

Op verzoek van Sunday Times vergeleek Millican 'The Cuckoo's Calling' met andere romans van Rowling, zoals 'The Casual Vacancy' en 'Harry Potter en de Relieken van de Dood', met behulp van speciale door hem zelf ontwikkelde linguïstische software.


http://oi44.tinypic.com/2wrkuid.jpg
J.K. Rowling


Hij vergeleek het ook met detectives van Ruth Rendell en P.D. James, waarmee het boek door recensenten werd vergeleken. Vervolgens analyseerde hij zaken als woordlengte, zinslengte, interpunctie en woordgebruik. Bij woordgebruik ging het met name om veelvoorkomende woorden als 'the', 'to' of 'in', omdat deze onbewust worden gebruikt. De overeenkomsten tussen de boeken van Rowling was opzienbarend.

Normaal gebruikt de professor zijn software om genres te vergelijken. Het gegeven dat een non-detective als 'Harry Potter' veel meer overeenkomsten had met 'The Cuckoo's Calling' dan de detectives van Ruth Rendell en PD James, gaf volgens de professor grote waarde aan de tests. "Er was geen twijfel meer over mogelijk dat The Cuckoo's Calling door J.K. Rowling was geschreven."

Rowling zei tegen Sunday Times dat ze het jammer vindt dat ze zich niet meer achter het pseudoniem kan verschuilen. "Het was zo'n bevrijdende ervaring om Robert Galbraith te zijn. Het was heerlijk om te publiceren zonder hype en zonder verwachtingen en puur genot om reacties te krijgen onder een andere naam." Voor de verkoopcijfers is de onthulling echter niet verkeerd: op de bestsellerlijst van Amazon steeg 'The Cuckoo's Calling' binnen een etmaal van plaats 4.159 naar de eerste plaats. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met een verslaafde: de signalen, zorgen en oplossingen

Leven met een verslaafde: de signalen, zorgen en oplossingen


http://oi39.tinypic.com/11acxw9.jpg
Cory Monteith en verloofde Lea Michele

Heel wat fans zijn helemaal in shock door de dood van Glee-acteur Cory Monteith (31 jaar). Het vermoeden groeit dat hij ten onder is gegaan aan zijn verslaving: eerder dit jaar zat hij namelijk nog in rehab. Zijn collega en partner sinds een jaar Lea Michele is gebroken door zijn onverwachte dood. Herken de signalen dat jouw geliefde met een alcohol- of drugprobleem kampt en ontdek hoe je deze persoon kan helpen.

Lea verklaarde in het verleden nog steeds van Cory te houden en hem te steunen, ook al kon hij moeilijk weerstaan aan drank en drugs. Familie en geliefden van drugsverslaafden leven constant met een schuldgevoel. Vaak proberen partners heel wat dingen om het beter te maken voor hun geliefde, maar dat gaat gepaard heel wat extra zorgen. Een onderzoek uit 2005 toonde aan dat familieleden van drugsverslaafden ook steun nodig hebben. Draag je leed dus niet in stilte.

1. De lichamelijke tol
Een alcohol- of drugsverslaving eist op veel verschillende manieren een tol op de gezondheid. Geliefden merken dat de verslaafde ziek lijkt, afvalt of net verdikt. Ook kampen deze mensen vaak met een hoge bloeddruk, long-, lever- en nierproblemen. Constant is er de vrees dat het lichaam gaat bezwijken onder de verslaving.

2. Verwaarlozing
Familieleden van drugsverslaafden beginnen vaak iets te merken wanneer de verslaafde persoon zichzelf begint te verwaarlozen. Vaak merkt de persoon in kwestie dat zelf niet op, omdat hij of zij zo opgaat in de verslaving. Wanneer je merkt dat ze zichzelf of hun woning niet meer kunnen onderhouden, moet je je als geliefde zorgen beginnen maken.

3. De mentale tol
Verslaafden hebben vaak een erg onvoorspelbaar humeur. Ze kunnen zich plots slecht en apathisch voelen of zelfs met blackouts en hallucinaties kampen. Daartegenover staat dat ze zich ook plots erg euforisch kunnen voelen, de dip die erop volgt is dan eens zo groot. Vooral wanneer de verslaafde over zelfdoding nadenkt, is het hoog tijd dat je ingrijpt.

4. Carrière
Verslaafde mensen beginnen een andere houding ten opzichte van hun werk aan te nemen. Ze zijn minder gemotiveerd en laten alles hangen. Vaak omdat ze simpelweg de energie niet meer hebben om zich te engageren voor hun werk. Ouders moeten zich zorgen beginnen maken wanneer hun kind stopt met school, wanneer ze onstabiel zijn en geen doel meer hebben in hun leven, of wanneer de jongere zich erg onverantwoord gedraagt.

5. De kost
Een verslaving is duur, waardoor heel wat verslaafden in geldproblemen komen. Sommigen storten zich, net als Cory in het verleden deed, in de criminaliteit, anderen verkopen al hun bezittingen of raken in de prostitutie verzeild.

6. Frequentie
Andere verontrustende signalen zijn wanneer je partner vaak onder invloed thuis komt of dagelijks drugs gebruikt. Of angstvallig proberen te verstoppen dat ze gebruikt of gedronken hebben. Of wanneer ze zichzelf opsluiten om te kunnen gebruiken of wanneer je vaak verontrustende tekenen opmerkt als braken.
 
Een verslaafde helpen is niet eenvoudig. De persoon moet eerst en vooral zelf beseffen dat hij of zij een probleem heeft. Een verslaving is een ziekte: het verandert de stoffen in je hersenen, wat maakt dat ze zich anders gaan gedragen. En als je de persoon niet kunt overtuigen hulp te zoeken voor zijn problemen, is het belangrijk dat jij dit wel doet. Ga met een professional of lotgenoten praten, maar blijf hier niet alleen mee zitten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man zonder geheugen stelt artsen voor raadsel

Man zonder geheugen stelt artsen voor raadsel


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/5/14/20130716043436/media_xll_5987864.jpg


Amerikaanse artsen tasten volkomen in het duister over de identiteit van een man die in februari bewusteloos werd aangetroffen in een motelkamer in Palm Springs, Californië. Volgens zijn papieren zou het gaan om de 61-jarige Michael Boatwright, maar nadat de man bij bewustzijn was gekomen, noemde hij zichzelf Johan Ek en sprak hij alleen Zweeds.


Ziekenhuispersoneel vermoedde destijds dat hij in Palm Springs was voor een tennistoernooi. Hij had een tas met sportkleding en tennisrackets bij zich. Zijn identiteit werd afgeleid uit de vier identificatiebewijzen die hij bij zich droeg: een paspoort, een identiteitskaart van de staat Californië, een verzekeringskaart voor oud-militairen en een pasje van de sociale dienst. Overal stond zijn naam vermeld als Michael Thomas Boatwright, maar tot nu toe heeft zich niemand voor hem gemeld.

In maart werd vastgesteld dat hij leed aan zogeheten Transient Global Amnesia (TGA), ofwel voorbijgaand geheugenverlies. Dat wordt meestal veroorzaakt door lichamelijk of geestelijk letsel en kan enige maanden duren. Daarbij doet zich plotseling, onaangekondigd reisgedrag voor. Ook nemen patiënten soms een nieuwe identiteit aan.

De man heeft volgens maatschappelijk werkers geen idee hoe hij geld moet wisselen, hoe het openbaar vervoer werkt of hoe hij ergens tijdelijk onderdak kan vinden. Hij heeft evenmin herinneringen aan de zoon en twee ex-echtgenotes die hij zou moeten hebben. Hij beschikt niet over een bron van inkomsten, maar heeft wel een aantal Chinese bankrekeningen. Op de enige rekening waar hij bij kan, staat slechts 7 dollar.

Afgezien van zijn geheugenverlies verkeert de man in goede gezondheid. Hij verblijft in een medisch centrum in Palm Springs, maar omdat hij voor zover bekend niet is verzekerd, moet worden uitgezien naar een alternatief.

Omdat geen naaste verwanten konden worden opgespoord, bestaat nog steeds onduidelijkheid over zijn herkomst. Hij beschikt over foto's uit zijn kindertijd die duidelijk in Zweden zijn gemaakt. Tegen de krant The Desert Sun zei hij: 'Soms ben ik heel verdrietig, soms ben ik woedend over de hele situatie en het feit dat ik niemand ken. Ik herken helemaal niemand.' (br.hln)

Hier een website met een foto en meer gegevens over Michael Boatwright, alias Johan Ek.



» Reageer (0)
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst rekent op solidariteit voor getroffen carnavalisten

Aalst rekent op solidariteit voor getroffen carnavalisten


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/15/5/20130715164848/media_xll_5987330.jpg


Nadat een feitelijke carnavalsvereniging moet opdraaien voor de schade van een brand uit 2004, onderzoekt de stad Aalst de mogelijkheid om een solidariteitsfonds op te richten. Vzw Carnavalist tot in de Kist is alvast gestart met de voorbereidingen van allerlei acties die een hoogtepunt moeten kennen op één groot benefietfeest.

Het hof van beroep in Gent heeft geoordeeld dat dertig leden van een Aalsterse carnavalsvereniging 1,5 miljoen euro moeten betalen voor de schade die in 2004 in een loods werd aangericht, nadat de praalwagen van de vereniging was afgebrand. De leden worden zelf aansprakelijk gesteld omdat hun carnavalsvereniging een "feitelijke vereniging" is. De feitelijke carnavalsvereniging was verzekerd voor het gebruik van de praalwagen in het verkeer, maar daar was de praalwagen niet op het tijdstip van de brand. De schade dikte ondertussen aan tot 1,5 miljoen euro, vooral door de hoge interestvoet.

Op het kabinet van burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) wordt de mogelijkheid van een solidariteitsfonds onderzocht. Aalst kan niet zomaar in de bres springen, maar wil er wel voor zorgen dat dit soort zaken op termijn aangepakt worden.

"Er zijn heel wat mensen die iets willen organiseren", zegt Kristof Devos van vzw Carnavalist tot in de Kist. "We zijn alle ideeën aan het bundelen, want we willen één grote overkoepelende actie "Feitelijk verenigd: ambiance verzekerd? " die zal uitmonden in één groot benefietfeest in de zaal van Okapi Aalstar. We zullen de pil zo licht mogelijk maken voor die mensen."

Devos zegt dat vzw Carnavalist tot in de Kist, overigens na de bewuste brand opgericht om te sensibiliseren en de juridische knoop voor de betrokken vereniging te ontwarren, niet over een spaarpot bezit voor dergelijke problemen. "Het onderzoek om een fonds op te richten is een aanzet, het is nu belangrijk om in overleg te gaan met de carnavalisten."

De FOV, de federatie sociaal-cultureel werk, wil dat er een 'vzw light' komt om verenigingen een betere juridische bescherming te bieden. Zo wordt er onder meer gepleit voor de mogelijkheid om gemakkelijker een vzw te worden. Daardoor zou de vereniging dan over rechtspersoonlijkheid beschikken, wat betere bescherming biedt voor de leden. "Een vzw heeft nu heel wat verplichtingen, die vaak disproportioneel zijn voor bijvoorbeeld een vriendengroep", zegt FOV-stafmedewerker Sam Deckmyn. "Daarom pleiten we ervoor dat de overheid ervoor zorgt dat het eenvoudiger wordt om een vzw te worden. Dat kan door een tussenvorm op te richten, een soort van 'vzw light', die met minder verplichtingen toch juridische bescherming biedt." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kale huisdieren veroveren harten van baasjes

Kale huisdieren veroveren harten van baasjes


http://oi39.tinypic.com/2dsk2ec.jpg
Chinese naakthond


De laatste trend in het Verenigd Koninkrijk zijn kale versies van traditionele huisdieren als honden, katten en zelfs cavia's. Het voordeel is dat je hierdoor minder vaak moet stofzuigen.

Toch betekenen deze haarloze dieren daarom niet minder zorgen, ze moeten in de winter t-shirts en vestjes dragen en in de zomer smeer je ze best in met sunblock. Liefhebber Diane Wright heeft drie kale honden, vijf haarloze cavia's en verzorgde in het verleden kale katten. "Smeer deze cavia's in met zonnecrème wanneer je ze van de zon laat genieten. Anders verbranden ze binnen enkele minuten. Ik hou ervan om outfits voor ze te breien. Toch noemen sommigen deze dieren lelijk. Als ik ga wandelen met mijn honden krijg ik heel wat commentaar."

Chinese naakthonden zijn tegenwoordig erg populair, ze werden aanvankelijk gekweekt om de voeten van de keizers warm te houden. Deze dieren hebben namelijk iets warmer dan een normale hond. Het is niet duidelijk waar naakte cavia's vandaan komen, volgens Diane zijn ze ideaal voor mensen die met allergieën als astma kampen. Diane heeft een website waarop ze de kale cavia's verkoopt en het aantal bezoekers is de laatste tijd aanzienlijk gestegen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populatie kritiek bedreigde Iberische lynx verdrievoudigd

Populatie kritiek bedreigde Iberische lynx verdrievoudigd


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/2/0/20130715104424/media_xll_5986110.jpg


Tien jaar geleden was de Iberische lynx bijna uitgestorven in het wild. Vandaag is de populatie verdrievoudigd: van 94 naar 312. Dat staat te lezen op de website van de Britse krant The Guardian.

De Iberische lynx, die zoals zijn naam laat vermoeden enkel op het Iberisch Schiereiland voorkomt, wordt algemeen beschouwd als één van de meest zeldzame katachtigen. Door de opkomst van de landbouw moesten de dieren verhuizen naar hogergelegen gebieden. Maar toen de konijnenpopulatie, zijn belangrijkste prooi, ook nog eens in elkaar stortte door virusziekten als myxomatose, werd de lynx kritiek bedreigd. Tot nu dus.

"We kunnen nog geen victorie kraaien, maar er is tegenwoordig weer hoop", zegt Miguel Angel Simón, directeur van het programma voor het herstel van de lynx in Andalusië. "Amper vijf jaar geleden werd de diersoort nog kritiek bedreigd genoemd." Om de diersoort nieuw leven in te blazen, moest ook de konijnenpopulatie opnieuw op peil worden gebracht. Zijn belangrijkste prooi zijn konijnen, maar ook hazen en knaagdieren kunnen het dier wel smaken. Soms grijpt hij een vogel of een hertenkalfje van de grond.

Simón legt ook uit dat ze lynxen in gevangenschap zijn beginnen kweken uit schrik dat de dieren in het wild helemaal zouden uitsterven.

Toen het project in 2006 gelanceerd werd, moest de Andalusische overheid boeren en jagers wel overtuigen dat het redden van de lynx voor iedereen goed was. Lynxen trekken bijvoorbeeld toeristen aan die graag een glimp willen opvangen van de katachtigen. Door die interesse werden 31 banen gecreëerd. Bovendien hebben honderden kleine bedrijfjes uit de regio extra werk gekregen door het bijhorende werk in de bosbouw. Wetende dat 37 procent van de actieve bevolking in Andalusië zonder werk zit, is dat een goede zaak.

Het redden van de Iberische lynx, een project dat gesteund wordt door de Andalusische overheid en de Europese Unie, werd trouwens onlangs voor de tweede keer geprezen als voorbeeldig conservatieprogramma. De EU geeft maar liefst veertig procent van de nodige 25 miljoen euro om het project uit te breiden naar Extremadura, Castile-La Mancha en Murcia en zelfs naar Portugal.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armste gepensioneerden krijgen te weinig geld

Armste gepensioneerden krijgen te weinig geld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/3/9/20130715071329/media_xll_5985669.jpg


De minimumuitkering voor gepensioneerden zit nog altijd onder de armoedegrens en ligt een stuk lager dan in Nederland en Frankrijk. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van becijferingen door het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen, gevalideerd door de Studiecommissie voor de Vergrijzing.

Ze zijn met bijna 100.000, de 65-plussers die een 'inkomensgarantie voor ouderen' (IGO) krijgen. Die garantie, vaak een aanvulling of een vervanging van een echt pensioen, is in België het allerlaatste vangnet voor 65-plussers. Het bedraagt voor een alleenstaande minder dan 1.000 euro per maand en ruim 600 per maand voor een samenwonende, dus ruim 1.200 euro voor een koppel. Maar dat vangnet volstaat niet om het inkomen van die gepensioneerden te laten uitkomen boven de Europese armoedegrens, hoewel de voorbije tien jaar die inkomensgarantie geregeld werd opgetrokken. De uitkering voor alleenstaanden ligt nog lichtjes onder de armoedegrens, die voor koppels blijft er nog altijd flink onder.

De arme gepensioneerden in Duitsland zijn er het slechtst aan toe. Zelfs met de huursubsidies die er daar bestaan, blijven ze met de Grundsicherung im Alter een stuk onder de armoedegrens en zelfs een stuk onder het bedrag waarop Belgische gepensioneerden recht hebben.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de vispedicure bestrijden nu slakken je rimpels

Na de vispedicure bestrijden nu slakken je rimpels


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/0/11/20130715085134/media_xll_5985836.jpg


Een revolutionaire gelaatsbehandeling met levende slakken die over je gezicht kruipen is de nieuwste beautytrend. Vooral het slijm van deze dieren zou je huid jonger maken. Dit is na de vissen die een pedicure geven de nieuwste schoonheidsbehandeling waarbij levende dieren ingezet worden.

Slakkenslijm bevat een mengeling van krachtige proteïnes, antioxidanten en hyaluronisch zuur, deze stoffen helpen de huid om vocht vast te houden, ontstekingen te beperken en dode huidcellen te verwijderen. De behandeling 'Celebrity Escargot Course' wordt in het Ci:z.Labo in Tokio uitgevoerd, deze duurt een uur. Je gezicht wordt gereinigd voor de slakken op de wangen en voorhoofd geplaatst worden, vervolgens mogen de dieren gedurende vijf minuten bewegen hoe ze willen. Daarna volgen gezichtsmassages, maskers en een behandeling met elektrische golven, wat goed is voor een prijskaartje van 186 euro.

Woordvoerster Manami Takamura: "Slakkenslijm kan hestel van de huidcellen op het gezicht stimuleren, dus we verwachten dat deze slakkenbehandeling schade door bijvoorbeeld de zon terug kan herstellen. Dit salon werkt ook met crèmes op basis van slakkenslijm, wat geproduceerd wordt door vijf 'huisslakken' die een dieet volgen van biologische groenten, waaronder wortels, spinazie, Zwitserse kaas en Japanse komatsuna-bladeren."

Behandelingen met slakkenslijm is niet nieuw, dit werd 2000 jaar geleden al gebruikt. Een van de eerste artsen ooit, genaamd Hippocrates, plette slakken en mengde dit met zure melk om ontstekingen van de huid te genezen. Recentelijk zijn producten die slangenslijm bevatten erg populair in Japan en Zuid-Korea. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen raden hoogzwangere Kate keizersnede aan

Artsen raden hoogzwangere Kate keizersnede aan


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/15/2/20130715070313/media_xll_5985647.jpg


Bevalt Kate Middleton op natuurlijke wijze of met een keizersnede? Dat is de nieuwe vraag waar de Britse bevolking zich het hoofd over breekt. De hertogin van Cambridge kan elk moment haar eerste kindje op de wereld zetten en intussen draait de geruchtenmolen overuren. Volgens verscheidene bronnen raadden de artsen haar aan om met een keizersnede te bevallen. Kate Middleton hoopte naar verluidt nochtans op een natuurlijke geboorte - traditie bij de Britse royals, schrijft Het Laatste Nieuws.

De hoogzwangere Kate Middleton had voorbije zaterdag haar eerste kind op de wereld moeten zetten. Tenminste, dat zou de uitgerekende bevallingsdatum geweest zijn. Het Britse hof heeft nooit over een datum gecommuniceerd, maar gaf wel mee dat de baby 'in juli' wordt verwacht. Cameraploegen uit de hele wereld bezetten al twee weken het trottoir voor het St Mary-ziekenhuis in Londen om de eerste beelden van de nieuwe koninklijke erfgenaam niet te missen.

En intussen maken de Britten zich druk over de bevalling zelf. Zal Kate op natuurlijke wijze bevallen of met een keizersnede? De Britse 'Vogue' meldde dat volgens verschillende bronnen Kate Middleton een keizersnede zou overwegen. Dokters zouden haar dat aangeraden hebben om onduidelijke medische redenen. Het zou hoogst ongebruikelijk zijn voor een Britse royal om niet op natuurlijke wijze te bevallen. De Britten lijken er dan ook een staatszaak van te maken. Critici noemen Kate 'too posh to push': te chic om te persen.

Maar het maandblad 'Vogue' veegt dat argument van tafel. Een keizersnede heeft voor Kate ook tal van voordelen. "Iedereen blijft kalm", stelt het magazine. "De baby moet zich geen weg naar buiten worstelen en de moeder voelt zich na de bevalling niet alsof ze achterwaarts een marathon heeft gelopen in oorlogsgebied. Sommigen beweren dat een baby voordelen ervaart door op een natuurlijke manier op de wereld gezet te worden, maar we kunnen het hem niet vragen, dus wint een kalme moeder het pleit. Ook vaders verkiezen een geplande bevalling boven een natuurlijke. Ze kunnen zich mentaal beter voorbereiden op het vaderschap én ze moeten niet zien hoe hun vrouw toegetakeld wordt tijdens de bevalling."  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!