Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharif Dean - Do you love me

Sharif Dean - Do you love me

Klik op de foto om hem te beluisteren





Sharif Dean (Sharafeddinne Kharroubi) (Casablanca, 14 augustus 1947) is een Algerijns-Frans muzikant; hij werd geboren uit een Franse moeder en Algerijnse vader. Als kind verhuisde hij naar Parijs, waar hij in aanraking kwam met de moderne muziek. Hij won daar in 1964 de prestigieuze talentenjacht van Radio Monte Carlo.

Door deze winst kreeg hij heel wat opdrachten in een aantal Duitse nachtclubs. Tussendoor studeerde hij in Brussel, waar hij in 1971 een universitaire graad behaalde in filosofie en letterkunde. Daarna richtte hij zich volledig op zijn zangcarrière.

Met de Belgische producer Jean Huygmans nam hij in 1972 zijn eerste single op, Mary-Ann, dat geen hit werd. In 1973 lukte het wel. Sharif schreef Do You Love Me?. Hij kreeg vocale hulp van Eveline D'Haese, een Belgische zangeres die wel vaker studiowerk deed, onder andere voor Luc Hensill. Daarna volgde nog No more troubles, een veel minder succes en alleen in België.

Do You Love Me? is de eerste Belgische plaat die de nummer 1 positie behaalt in een Nederlands jaaroverzicht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheekweek plaatst huiselijkheid centraal

Bibliotheekweek plaatst huiselijkheid centraal


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/16/14/20131012081753/media_xll_6194714.jpg


Vlaamse bibliotheken nodigen hun bezoekers van 12 tot 20 oktober uit om hun bib te ontdekken tijdens de 29ste Bibliotheekweek. De campagne dit jaar, met als slogan 'Kom binnen en zet u', focust op de huiselijkheid en het gastvrije karakter van de bib.

"Bibliotheken vandaag hebben meer dan enkel een informatie- en een educatiefunctie. Het zijn plekken van ontmoeting en van uitwisseling. Voor heel wat bezoekers hebben ze ook een verblijfsfunctie. De bezoekers zijn thuis in de bib. De huiskamer is de metafoor voor de bib: een gezellige, geborgen en zorgzame plek", klinkt het. De nieuwe baseline voor de Vlaamse bibliotheken wordt vanaf deze Bibliotheekweek dan ook 'Thuis in de bib'.

De Bibliotheekweek zet al 29 jaar de bibliotheek in de schijnwerpers en legt expliciet de focus op het publiek. LOCUS, het Vlaamse steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra en lokaal cultuurbeleid, coördineert de campagne die in vrijwel alle openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel loopt. De bibliotheken zorgen voor een lokale vertaling met eigen accenten, waardoor er zowat 330 unieke Bibliotheekweekprogramma's zijn.

Bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers werkten heel diverse programma's uit. In veel bibliotheken vindt traditioneel een verwendag plaats. Het is een van de momenten waarop bezoekers uitgenodigd worden om te gaan zitten terwijl ze in de watten worden gelegd. Daarnaast vinden tijdens de Bibliotheekweek een paar duizend zeer diverse activiteiten plaats, van bibdatings over ontbijtbuffetten tot consultaties van de boekendokter. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer aanslagen Boston loopt al na half jaar marathon

Slachtoffer aanslagen Boston loopt al na half jaar marathon


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/3/20131012131422/media_xll_6195018.jpg


Een vrouw wier beenspieren aan flarden werden gereten bij de aanslagen op de marathon van Boston afgelopen april heeft haar uitzonderlijke vastberadenheid bewezen. Dit weekend zal Lee Ann Yanni namelijk haar eerste marathon een half jaar na het verwoestende drama lopen.

De 31-jarige Lee Ann Yanni stond op tien meter van de eindmeet met haar man Nick toen de eerste van de twee bommen op 15 april ontplofte in Boston. De aanslag eiste 3 dodelijke slachtoffers en meer dan 270 gewonden. Het kuitbeen en de beenspieren van Lee Ann raakten ernstig beschadigd. Zes maanden en drie operaties later zal ze morgen deelnemen aan de marathon van Chicago. De loopster heeft een huidtransplantatie ondergaan en wordt nu constant aan het drama herinnerd door het grote donkere litteken op haar linkerkuit.

Door haar blessures moest ze opnieuw leren wandelen. Nu is Yanni toe aan haar eerste marathon, voor de bomaanslag in april had ze al verschillende halve marathons gelopen. Ze wil de 42 km in ongeveer zes uur afleggen. De vrouw herinnert zich de aanslag nog levendig: "De knal was ontzettend luid. Het klonk als vuurwerk, ik had het gevoel dat iets mijn been geraakt had. Toen ik naar beneden keek, zag ik het bot eruit steken. Ik ben zelf fysiotherapeut dus ik dacht meteen dat het niet goed was", vertelt Lee Ann Yanni emotioneel. Haar man voegt eraan toe: "Vervolgens klonk het alsof er een kanon afging. Op dat moment was mijn hoofd helemaal leeg. Ik keek achterom, zag een rookpluim en besefte dat er iets aan de gang was. Lee Ann ging een winkel binnen om haar wonde af te binden met een T-shirt en ik hielp andere slachtoffers."

Leen Ann Yanni sluit nog vol strijdlust af: "Er zijn dagen dat ik naar mijn been kijk en helemaal instort, er zijn ook dagen dat ik denk dat het wel meevalt. Ik moest opnieuw leren te wandelen en fysiotherapie ondergaan, maar het genezingsproces is nog steeds bezig. Het kan me niet schelen of ik al wandelend, kruipend of zelfs op iemands rug de eindmeet haal, maar ik laat die terroristen me mijn eerste marathon niet afnemen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor reizigers: Grand Canyon en Lady Liberty opnieuw open

Goed nieuws voor reizigers: Grand Canyon en Lady Liberty opnieuw open

http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/2/12/20131012024651/media_xll_6194547.jpg


Republikeinen en Democraten mogen dan nog geen uitweg uit de impasse gevonden hebben, de staten vinden het stilaan welletjes geweest. Zeker omdat ze te lijden hebben onder het wegblijven van toeristen nu de nationale parken gesloten zijn. Maar er is goed nieuws: het Vrijheidsbeeld en de Grand Canyon kunnen terug bezocht worden.

De staten New York en Arizona hebben aangekondigd dat ze geld uit de staatskas halen om het iconische Vrijheidsbeeld in New York City en de machtige rotsformatie van de Grand Canyon opnieuw toegankelijk te maken voor het publiek. Die trekpleisters moesten - samen met duizenden andere - begin deze maand sluiten omdat de federale overheid geen akkoord kon sluiten over de begroting.

De staat New York heeft overeenstemming gevonden met het Ministerie van Binnenlandse Zaken om 369.000 dollar te betalen. Dat geld zal gebruikt worden door de National Park Service om het Vrijheidsbeeld opnieuw open te stellen voor bezoekers. "De shutdown blijft duren, maar wij kunnen het niet maken om elke dag duizenden toeristen te moeten teleurstellen", aldus Andrew Cuomo, gouverneur van New York.

Ook het Grand Canyon National Park zal vandaag terug openen. Daarvoor betaalt de staat Arizona zo'n 650.000 dollar. Dat geld komt niet alleen uit de staatskas, maar ook van andere bronnen zoals het resortparadijs Tusuyan. Voorts heeft ook Colorado aangekondigd om het Rocky Mountains National Park opnieuw te openen door staatsgeld aan te spreken.

Utah was gisteren de eerste staat om een aantal nationale parken opnieuw te openen. Het spreekt de staatskas aan om opnieuw bezoekers toe te laten in Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef, en Zion National Park. Dat zou de staat zo'n 1,6 miljoen dollar kosten voor de volgende tien dagen, maar volgens de gouverneur wordt dat geld makkelijk terugverdiend. Naar schatting brengen de nationale parken de staat Utah in oktober alleen namelijk 100 miljoen dollar op.  (br.hln)



» Reageer (0)
11-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WE GAAN NAAR BRAZILIË

WE GAAN NAAR BRAZILIË

http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/16/11/20131011193522/media_xll_6193541.jpg


Proficiat Rode Duivels



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldreumadag brengt ziekte weer onder de aandacht

Wereldreumadag brengt ziekte weer onder de aandacht


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/8/11/20131011171204/media_xll_6193091.jpg


Morgen wordt overal ter wereld aandacht besteed aan reuma. Op de Wereldreumadag wordt onder andere een stand van zaken opgemaakt over de vorderingen en de toekomstperspectieven van de wijdverbreide aandoening reumatoïde artritis (RA).

De Werelddag bestaat sinds 1996 en is bedoeld om de bewustmaking rond de ziekte te bevorderen en ervoor te zorgen dat de patiënten en hun zorgverstrekkers op de hoogte zijn van de beschikbare steunmaatregelen op het vlak van behandeling en symptoombestrijding.

RA is een reumatische ontstekingsziekte die chronisch, systemisch, progressief of in fases verloopt. De ontsteking is symmetrisch en tast de gewrichten aan, vooral ter hoogte van de handen en de voeten.

In België kampen 85.000 tot 100.000 personen met reumatoïde artritis. "Heel wat onder hen behoren tot de actieve bevolking en in tegenstelling tot wat men vaak denkt, is het geen aandoening die enkel senioren treft", zegt Pharma.be, de koepel van farmaceutische bedrijven in ons land. Zij beschouwen deze dag als een belangrijk ankerpunt in de nooit aflatende strijd tegen reuma.

"Er wordt zeer intensief onderzoek gedaan naar de ziekte. Daarbij worden verschillende pistes bestudeerd, niet alleen met grote biologische moleculen -die meestal intraveneus of sub-cutaan moeten worden toegediend- maar ook met kleine moleculen die oraal kunnen worden ingenomen".

Ook de patiënt heeft inspraak in deze verschillende behandelingsmogelijkheden. "Dit is een positieve factor voor de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsbesef wat betreft de follow-up en de behandeling van de aandoening. We zijn ervan overtuigd dat hieruit een beter gebruik van de beschikbare middelen kan voortvloeien", luidt het bij Pharma.be.

Voor toekomstige doorbraken is dan ook een nauwere samenwerking vereist tussen artsen, patiënten, patiëntenverenigingen en farmaceutische ondernemingen, klinkt het nog. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldmeisjesdag: de strijd van Malala is nog niet voorbij

Wereldmeisjesdag: de strijd van Malala is nog niet voorbij


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/1/14/20131011172411/media_xll_6193169.jpg


Vandaag viert Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, voor de tweede keer Wereldmeisjesdag. Een brandend actuele onderwerp nadat de Pakistaanse jonge activiste Malala gisteren de Sakharovprijs voor de Vrijheid van Denken 2013 in ontvangst mocht nemen. Ondanks haar baanbrekende initiatieven, is er toch nog heel wat werk aan de winkel.

De toekenning van de Sakharovprijs aan Malala Yousafzai is al een mooie erkenning voor het wereldwijde probleem waardoor meisjes nog vaak in de armoede terechtkomen. Unicef meldt vandaag dat er toch nog heel wat werk aan de winkel is. Het recht op onderwijs voor vrouwen wordt nog steeds te vaak onderkend. 33 miljoen meisjes wereldwijd gaan vandaag nog altijd niet naar school. Malala's voorbeeld en deze wereldmeisjesdag wakkerschudden om de verantwoordelijkheid op te nemen en de strijden voor een wereldwijd recht op onderwijs voor meisjes. Dat is de beste investering in de toekomst, voor ontwikkelingslanden" De 16-jarige Pakistaanse Malala vocht voor de vrouwenrechten in haar geboortestreek, de Swat-vallei. Ze ging de strijd met de de Taliban aan nadat ze haar en haar vrouwelijke leeftijdsgenoten hadden verboden naar school te gaan.

Een ander probleem is dat in armere milieus veel meisjes wel aan een schoolloopbaan beginnen, maar vaak stoppen voor ze hun opleiding hebben afgerond. Toch kan hen naar school sturen het welzijn van een land verhogen. Zo blijkt middelbaar onderwijs een belangrijke boost te zijn voor hun sociale ontwikkeling en kun je zo een hele samenleving beter maken. Zo pak je dus tegelijkertijd armoede, ongelijkheid en discriminatie op basis van geslacht aan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand kan zich nog verbergen op Facebook

Niemand kan zich nog verbergen op Facebook

http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/6/13/20131011171752/media_xll_6193123.jpg


Facebook heeft besloten een functie te verwijderen die gebruikers toeliet zichzelf 'onvindbaar' te maken op het sociale netwerk. Dat heeft de chief privacy officer van de sociaalnetwerksite uitgelegd in een blogpost. Volgens Facebook gebruikte maar een minderheid van de gebruikers de functie.

Tot voor kort konden gebruikers van de site in de privacyinstellingen een optie aanvinken dat ze niet wilden gevonden worden door andere gebruikers. Als mensen zochten naar hun naam leverde dat geen link naar hun profiel.

De functie was door Facebook eerder al weggehaald bij gebruikers die ze niet hadden aangevinkt in hun instellingen. Nu schrapt Facebook de functie voor iedereen.

In een blogpost legt de chief privacy officer van Facebook, Michael Richter, uit dat slechts een klein percentage gebruikers deze instelling nog had aangevinkt staan. Volgens Richter waren er trouwens altijd al manieren om op iemands tijdlijn te komen, ook voor wie de privacyoptie had aangevinkt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 5 Belgen maken zich zorgen over slechtziendheid

4 op 5 Belgen maken zich zorgen over slechtziendheid


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/6/0/20131010154018/media_xll_6190845.jpg


Twee Belgen op drie beschouwen blindheid als een sterk belemmerende handicap voor het dagelijkse leven. Dat blijkt uit een enquête over visuele beperkingen, uitgevoerd door Dedicated Research in opdracht van de Franstalige vzw ONA (Oeuvre Nationale des Aveugles). Vier op de vijf Belgen zegt zich ook zorgen te maken over slechtziendheid, aldus de enquête die vandaag, op de Werelddag van het Zicht, werd voorgesteld.

Uit de resultaten blijkt verder dat een derde van de ondervraagden blindheid en slechtziendheid door elkaar haalt. Het betreft de eerste landelijke enquête over visuele beperkingen. Ze werd via internet afgenomen bij 602 volwassenen.

Meer dan de helft is van mening dat slechtziendheid de zelfstandigheid in het dagelijks leven belemmert. Twee op drie vinden visueel gehandicapten ook niet voldoende geïntegreerd in onze samenleving en denken zelf een beroep te doen op een vereniging voor visueel gehandicapten mochten ze blind of slechtziend worden.

"Meer en meer Belgen lijden aan een visuele beperking", zegt Jean-Marie Dumont, algemeen directeur van ONA. "Dat is simpelweg het gevolg van de vergrijzing", legt hij uit. De hoge mate van ongerustheid over slechtziendheid verklaart Dumont door te verwijzen naar "het vele contact dat we hebben met mensen in onze omgeving, zoals grootouders, die slechtziend zijn".

Dat één op drie slechtziendheid verwart met blindheid noemt Dumont "verontrustend" en bewijst volgens hem het belang van sensibilisering en voorlichting rond het thema.

Deze week, van 5 tot 12 oktober, staat in Vlaanderen in het teken van slechtziendheid in het verkeer en is tot 'Week van het Zien' gedoopt. Mensen kunnen deze week ook gratis een oogtest laten uitvoeren bij een opticien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-leerlinge doneert school 100 miljoen dollar

Ex-leerlinge doneert school 100 miljoen dollar


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/1/10/20131010192016/media_xll_6191350.jpg


Een particuliere middelbare school in het Amerikaanse Pennsylvania heeft een donatie van 100 miljoen dollar gekregen van een oud-leerlinge. Die gaf de genereuze blijk van dank omdat de school volgens haar "toegewijd is om het beste uit elke scholier te halen", zo liet ze vandaag weten.

Deborah Simon haalde in 1974 haar middelbareschooldiploma en werkt nu voor het familiebedrijf Simon Property Group Inc., een vastgoedfirma met honderden panden en grote winkelcentra in bezit.

De gift is een van de grootste donaties aan een Amerikaanse privéschool ooit. Het geld wordt zowel in de school zelf gestoken als in financiële steun voor de leerlingen. Een jaar les aan Mercersbury Academy kost namelijk 50.000 dollar (bijna 37.000 euro) en circa de helft van de scholieren kan dat alleen ophoesten dankzij een studiebeurs. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/1/20131011080840/media_xll_6192001.jpg


De kans is groot dat schadeverzekeringen binnenkort duurder worden. Verschillende verzekeraars zijn van plan de rechtsbijstandpremie op te trekken nu er vanaf volgend jaar 21 procent btw geheven wordt op de erelonen van advocaten. Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Rechtsbijstand is geen verplichte verzekering maar kan bijvoorbeeld als optie bij de autoverzekering genomen worden.

De federale regering besliste bij de begrotingsgesprekken voor het zomerreces om de btw op erelonen van advocaten in te voeren. Het was een van de maatregelen die toen reeds genomen werden zodat de begroting van 2014 op koers zou blijven. De maatregel gaat op 1 januari in.

Bij de verzekeringsfederatie Assuralia klinkt het dat elke verzekeraar zelf een beslissing treft over al dan niet een verhoging van de premies. Een duurdere btw voor advocaten betekent voor de verzekeraar meer kosten wanneer de cliënt de rechtsbijstand nodig heeft.

"Om de extra kosten voor advocaten te neutraliseren, dringt zich een verhoging van de rechtsbijstandpremie op", klinkt het bij DAS, de Belgische marktleider in dat segment. Voor particulieren loopt de prijsverhoging op tot gemiddeld 15 procent, voor bedrijven gaat het om een stijging met gemiddeld 6 procent. Ook andere verzekeraars plannen een verhoging. (br.hln)



» Reageer (0)
10-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull - Ballad of Lucy Jordan

Marianne Faithfull - Ballad of Lucy Jordan

Klik op de foto om haar te beluisteren






Marianne Faithfull (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Britse zangeres, die ontdekt is door de Rolling Stones.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Mick Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Marianne Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en in Nederland grootste hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits in Nederland leverde deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Marianne Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig. Inmiddels is ze weer hersteld en heeft ze ook al concerten gegeven in Nederland. Op 26 april 2008 keerde ze terug voor een concert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mijn dromen werkelijkheid waren


http://oi41.tinypic.com/2ag5lco.jpg


Als mijn dromen werkelijkheid waren
Zou alles er lieflijk uit zien
Dan waren er geen gevaren
Geen pijn, ellende of verdriet

Het zou ruiken naar bloemen
De wereld bedekt met een tapijt
Van mooie kleuren en geuren
Vermengd met vriendelijkheid

Een blauwe lucht vol van gezang
Zou onze hoofden bedekken
We zouden zitten op het mos
Geen gezicht van pijn vertrekken

Bij het vallen van de nacht
Zou niets nog angst verspreiden
Hadden wij maar eens de macht
Dit voor elkaar te krijgen

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van de royals

Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van de royals


http://oi44.tinypic.com/2e0r7vb.jpg

Hello! Magazine heeft een lijst samengesteld van meest elegante royals. Het blad hield een verkiezing bij haar lezers en daar kwam een verrassende winnares uit de bus.

Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van alle prinsessen en koninginnen in Europa. De echtgenote van kroonprins Frederik kreeg maar liefst 38 procent van de stemmen. De Spaanse prinses Letizia werd tweede met 26,1 procent, terwijl 15,6 procent Máxima het meest elegant vindt.

De Zweedse prinses Victoria eindigde op de vierde plaats met 8,1 procent van de stemmen, gevolgd door Charlene van Monaco. De vrouw Albert II was bij 5 procent van de lezers favoriet. De Belgische koningin Mathilde moet het doen met 3,6 procent van de stemmen, kroonprinses Mette-Marit met 2,2 procent en hekkensluiter prinses Stephanie van Luxemburg met 1,3 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie neusberen overleven onbekende infectie niet in Antwerpse Zoo

Drie neusberen overleven onbekende infectie niet in Antwerpse Zoo

http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/0/12/20131009144227/media_xll_6187932.jpg


Triest nieuws in de Antwerpse Zoo: een nog niet opgehelderde infectie heeft aan drie neusbeertjes het leven gekost. Daardoor is de populatie nu geslonken van 14 naar 11. Drie neusberen die ook ernstig ziek waren, zijn aan de beterhand. Als alles goed verloopt, kunnen ze volgende week naar hun vaste stek terugkeren.

Bezoekers van de Zoo moeten al een tijdje de schattige neusberen missen. De dierenarts en de verzorgers beslisten om ze uit hun perk weg te halen en in quarantaine te plaatsen, in een verblijf nabij de leeuwen.

"We wilden geen enkel risico nemen. Verschillende neusberen wilden niet meer eten, ze maakten platte mest en hadden geen fut meer", vertelt woordvoerster van de Antwerpse Zoo Ilse Segers. "De dokter startte daarom een lange antibioticakuur. We hebben bloedstalen genomen en naar het labo van de universiteit van Gent gestuurd. Wat de beren precies mankeren, gaan we een dezer dagen weten. Jammer genoeg hebben drie neusbeertjes het niet gehaald. Ook drie anderen waren vrij ziek, maar die lijken er nu door te komen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-premier Wilfried Martens (77) overleden

Oud-premier Wilfried Martens (77) overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/1/5/20131010162103/media_xll_6190925.jpg


Oud-premier Wilfried Martens (CD&V) is overleden. Hij werd 77. Hij is in de nacht van gisteren op vandaag in zijn woning in Lokeren overleden. "Zijn echtgenote minister van Staat Miet Smet en zijn kinderen stonden hem bij in zijn laatste uren", zo luidt het in een mededeling. Martens was vanaf 1979 dertien jaar lang bijna ononderbroken eerste minister van België.

Wilfried Martens is geboren in het Oost-Vlaamse Sleidinge. In 1972 werd hij CVP-voorzitter, een functie die hij zeven jaar lang bekleedde. Zonder enige ministeriële ervaring schopte hij het in 1979 tot eerste minister. Een negen maanden durend intermezzo met Mark Eyskens in 1981 niet te na gesproken, bleef Martens tot 1992 resideren in de 'Wetstraat 16'.

Na zijn jaren in de Belgische politiek trok Martens Europa in. In 1994 raakte hij verkozen in het Europees Parlement. Vijf jaar later claimde hij het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen. Dat ging echter naar zijn latere vrouw Miet Smet en Martens bedankte voor de tweede plaats. Hij bleef wel voorzitter van de EVP, die onder Martens de socialisten onttroonden als grootse Europese politieke formatie.

Martens heeft vijf kinderen: twee bij zijn eerste vrouw, Lieve Verschroeven, met wie hij dertig jaar getrouwd was, en drie bij zijn tweede vrouw Ilse Schouteden. In 2007 gingen Martens en Schouteden uit elkaar. Op 27 september 2008 hertrouwde hij met Miet Smet.

Volgens de mededeling heeft Martens de afgelopen dagen "afscheid genomen van zijn naaste familie".

De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint-Baafskathedraal in Gent op zaterdag 19 oktober. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op simpele pil tegen Alzheimer na doorbraak

Hoop op simpele pil tegen Alzheimer na doorbraak


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/2/9/20131010110946/media_xll_6189804.jpg


Britse wetenschappers hebben een nieuw medicijn ontwikkeld dat het afsterven van hersencellen zou kunnen voorkomen bij patiënten met aandoeningen als Parkinson en Alzheimer. Tests bij muizen waren positief, waardoor de ontwikkeling gezien wordt als een keerpunt in de strijd tegen de ziektes.

Zowel Alzheimer als Parkinson worden gekarakteriseerd door de opstapeling van schadelijke, misvormde proteïnes in het brein. Die zorgen er uiteindelijk voor dat de zenuwcellen errond sterven, waardoor de hersenfunctie aftakelt.

Maar tests bij muizen met de ziekte van Prion, die zeldzaam is bij mensen, maar een gelijkaardig effect heeft op het brein, bewezen dat een nieuw medicijn die aftakeling kan tegenhouden. De therapie moet nog getest worden bij mensen en de ontwikkeling ervan zal nog jaren duren, maar volgens (onafhankelijke) wetenschappers zal het uiteindelijk leiden tot de eerste effectieve behandeling om ziektes zoals Alzheimer te controleren en zelfs te voorkomen.

Het medicijn werd ontwikkeld door onderzoekers van de universiteiten van Nottingham en Leicester. Het wordt toegediend via de mond en pakt het mechanisme aan dat leidt tot de dood van hersencellen.

Bij muizen met de ziekte van Prion vermenigvuldigen misvormde proteïnes zich in het brein. Daardoor ontstaat er een afweermechanisme, waarbij er helemaal geen nieuwe proteïnes meer worden aangemaakt.

Normaal zou het brein de productie hervatten eens de verstopping oplost, maar bij muizen met de ziekte blijven de defecte proteïnes zich vermenigvuldigen en gebeurt dat niet. Daardoor is er geen toevoer van nieuwe, gezonde proteïnes naar de hersencellen, waardoor die laatste afsterven.

In de studie kregen de muizen een medicijn toegediend om te voorkomen dat het brein de proteïneproductie uitschakelde. De wetenschappers rapporteerden in het vakblad 'Science Translational Medicine' dat het medicijn in staat was om de verspreiding van de ziekte in het brein tegen te houden.

Het bestanddeel van het medicijn, ontwikkeld door GlaxoSmithKline voor een ander doel, had wel enkele neveneffecten. Zo verloren de muizen vrij veel gewicht en ontstond er een milde vorm van diabetes, door de schade aan de alvleesklier.

Volgens de wetenschappers zijn muizen met de ziekte van Prion een goed model voor mensen met Alzheimer en Parkinson. Bij alle drie de ziektes is er immers een gelijkaardige opstapeling van misvormde proteïnes.

"We moeten nog een lange weg afleggen voor we bruikbare medicijnen hebben voor mensen - deze versie had ernstige neveneffecten", zegt onderzoeksleidster professor Giovanna Mallucci. "Maar het ontwikkelen van medicijnen die deze ziektes kunnen tegenhouden, is nu een echte mogelijkheid."  (br.hln)



» Reageer (0)
09-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website leert ons omgaan met mensen met psychische problemen

Website leert ons omgaan met mensen met psychische problemen

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/4/8/20131009140206/media_xll_6187868.jpg


Mensen met psychische problemen worden nog al te vaak niet begrepen en daarom ontwikkelde de Vlaamse vereniging voor geestelijke gezondheid (VVGG) een nieuwe website met tips om met deze mensen om te gaan. Dat meldt de VVGG in een persbericht.

De website www.ooitalzogereageerd.be wordt morgen gelanceerd, op de Werelddag voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

"Psychische problemen zijn niet zomaar enkel biomedische, genetische, neurologische reacties of een ziekte van de hersenen. Het zijn meestal begrijpelijke, menselijke reacties op specifieke situaties", aldus de VVGG. Toch blijkt uit een studie van de denktank Itinera dat twee op drie mensen geen hulp zoeken en hun problemen stil houden, veelal uit schrik voor de reactie van anderen.

Met de website wil de Vlaamse vereniging voor geestelijke gezondheid de samenleving op een meer normale manier leren omgaan met mensen met psychische problemen, door onder andere tips te geven over hoe je een gesprek met mensen met een psychisch probleem positief kan aangaan.

Volgens de VVGG hebben 1 op de 9 Belgen op dit moment te kampen hebben met psychische problemen. Daarnaast blijft het aantal niet behandelde psychische problemen zeer hoog. Zo vindt in West-Europa slechts één op twee zijn weg naar de geestelijke gezondheidszorg. In België is sprake van 60,9 procent onbehandelde problemen.

De Werelddag van de Geestelijke Gezondheid heeft als doel de geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen van het brede publiek en de discussie te openen over psychische problemen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak

GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/10/0/20131009045253/media_xll_6186480.jpg


Een vrouw uit Herentals hangt een GAS-boete van 250 euro boven het hoofd omdat ze vier bankuittreksels in de vuilnisbank gooide toen ze een bankfiliaal verliet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Het is verboden huishoudelijk afval te deponeren in straatvuilbakjes", aldus het proces-verbaal dat Patricia Baum in de bus kreeg. "Er mag uitsluitend afval in van ter plekke geconsumeerde producten."

De GAS-ambtenaar was volgens de krant van mening dat hij een sluikstorter op het spoor was, aangezien de vuilnisbak op zo'n 165 meter van haar huis staat. Bovendien "blijkt dat het gezin uit twee personen bestaat en onregelmatig en weinig afval meegeeft met de gemeentelijke afvalophaling", redeneerde de ambtenaar.

"In wat voor een totalitair regime leven wij?", reageert de vrouw. "Omdat mijn dochter en ik weinig afval produceren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proveren te houden, zijn we sluikstorters? Dit is pure Kafka. Big Brother."

Gemeentelijk juriste Ann Heylen verduidelijkt dat de vuilnisbakken regelmatig gecontroleerd worden om sluikstorten tegen te gaan. "Als wij identiteitsgegevens vinden, maken we daar standaard een dossier voor op. Dat wil niet zeggen dat mevrouw ook effectief een boete zal krijgen. Als wij een vergissing hebben begaan, verdwijnt de zaak."

"Dader" Baum spreekt ook van een inbreuk op haar privacy, maar volgens Leuvens professor Sociale Wetenschappen Frankie Schram is afval doorzoeken door wie het ophaalt perfect legaal. "Deze mevrouw moet niet komen huilen, want ze heeft zelf haar gegevens te grabbel gegooid in een publieke vuilnisbak", argumenteert hij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Te veel seks fataal voor mannelijke buideldieren

Te veel seks fataal voor mannelijke buideldieren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/2/4/20131008181650/media_xll_6186064.jpg


Uit een nieuwe studie blijkt dat sommige kleine buideldieren zodanig intensief paren dat het hen de dood injaagt.

De onderzoekers bestudeerden het gedrag van 52 soorten kleine, insectenetende buideldieren in Australië, Zuid-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea.

Mannetjes van de Stuart's breedvoetbuidelmuis, een Australisch diertje, betalen het paren met hun leven. Ze doen het namelijk enorm intensief met meerdere partners tijdens sessies die wel veertien uur in beslag nemen.

Het gedrag kan onder meer verklaard worden door het feit dat de vrouwelijke buideldieren op hetzelfde moment vruchtbaar zijn. Indien er tijdens een periode van het jaar voldoende voedsel aanwezig is, verkorten de wijfjes de paartijd zodat ze hun jongen op het gepaste moment kunnen grootbrengen. Hierdoor moeten de mannetjes dus volop aan de bak om de voortplanting te verzekeren. De gevolgen zijn niet min: uitputting, stress en uitendelijk de dood.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!