Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heisa om niks: Geen zorgen, Piet mag zwart blijven

Heisa om niks: "Geen zorgen, Piet mag zwart blijven"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/0/7/20131024074911/media_xll_6218107.jpg

De hele heisa over Zwarte Piet die VN-consultant Verene Shepherd veroorzaakte, is opgezet spel. Ze was ingeschakeld door drukkingsgroepen die de strijd tegen racisme zo vaak mogelijk op de agenda willen krijgen. Bovendien heeft zij niks te zeggen over de erkenning van Sinterklaas als erfgoed, dat beslist alleen UNESCO. En daar hebben ze helemaal geen probleem met een Zwarte Piet, schrijft Het Laatste Nieuws.

De hele heisa begon met een brief. Op 17 januari 2013 stuurde Verene Shepherd, samen met drie andere ondertekenaars, haar grieven en vragen over 'Swarte Piet' naar de Nederlandse regering. Het was haar immers ter ore gekomen dat Nederland de traditionele viering van de geschenkheilige op de representatieve lijst voor 'Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid' wou plaatsen. En of de Nederlandse regering voort wou maken met een antwoord, want ze zou de kwestie in een rapport naar de Raad voor Mensenrechten sturen.

Maar wat blijkt? Shepherd is helemaal niet geplaatst om daarover te beslissen. Die Raad heeft namelijk niks te maken met cultureel erfgoed, dat een UNESCO-kwestie is. "De vier ondertekenaars van die brief aan de regering behoren helemaal niet tot de bevoegde organen van UNESCO, maar gebruikten papier met het briefhoofd van 'de Verenigde Naties", legt Marc Jacobs uit, de Belgische vertegenwoordiger van UNESCO. "Zij zijn een soort consultants die een vooronderzoekje voor eigen gebruik doen, maar dan wel quasi-officieel vragen stellen aan de Nederlandse staat."

Wat Jacobs en de UNESCO betreft mag de knecht van de Sint dus aan de slag blijven, én hij mag gerust z'n kleurtje behouden. "Zo'n overroepen actie neemt de magie van Sinterklaas weg", besluit Jacobs. (br.hln)



» Reageer (0)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Australië groeit goud aan de bomen

In Australië groeit goud aan de bomen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/1/6/20131023174351/media_xll_6217071.jpg

Australische wetenschappers hebben ontdekt dat er goud groeit aan bomen als de eucalyptus en acacia. De ontdekking zou kunnen leiden tot een nieuwe, revolutionaire methode om goud te zoeken. Dat meldt nieuwszender CNN.

Dat planten en bomen mineralen - zoals goud - absorberen via hun bladeren, is niet nieuw. Tot nu hebben wetenschappers echter nooit kunnen bewijzen dat die mineralen van diep onder de grond komen.

Onderzoekers ontrafelden het mysterie op de domeinen Freddo Gold Prospect in het westen en Barns Gold Prospect in het zuiden van Australië. De eucalyptus en acacia hebben diepe en omvangrijke wortelstructuren. Bij een grote droogte graven de wortels diep in de grond, op zoek naar water. Zo diep, dat ze soms op goud stoten.

Goudvoorraaden
De bevindingen werden deze week gepubliceerd in de online krant Nature Communications. Volgens de onderzoekers kan het onderzoek leiden tot een nieuwe, erg succesvolle methode om goud te zoeken. De bomen kunnen immers aangeven op welke plekken onder de grond nog goudvoorraden te vinden zijn.

Wie nu echter meteen het vliegtuig wil nemen om naar goud te gaan speuren, is eraan voor de moeite. De onderzoekers vonden in de bladeren van de bomen een gemiddelde goudconcentratie van 80 op een miljard en in de schors een concentratie van amper 4 op een miljard. Het goud is met het blote oog dus niet zichtbaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Replica van doopkleed uit 1841 voor prins George

Replica van doopkleed uit 1841 voor prins George

http://oi44.tinypic.com/1gsls7.jpg


Vandaag wordt prins George gedoopt in een delicaat, kanten doopkleed dat een haarfijn replica is van het exemplaar dat in 1841 ontworpen werd voor het eerste kind van koningin Victoria. Het design bestaat uit Honiton-kant en wit satijn en gaat al 172 jaar mee voor elk doopsel binnen het Britse koningshuis.

De replica die prins George vandaag om het lijf krijgt werd gemaakt in 2004, toen koningin Elizabeth besloot dat het originele doopkleed meer dan versleten was nadat het generatie na generatie werd gebruikt, zo ook voor de viering van onder meer Charles, William en Harry. Een heel team van naaisters werd ingezet om een gedetailleerde, haarfijne lookalike te creëren.

De viering zelf gebeurt achter gesloten deuren. Alleen familie, peetouders en enkele goede vrienden mogen het doopsel bijwonen. George is de eerste toekomstige koning die niet gedoopt wordt in Buckingham Palace zelf, maar wel in de koninklijke kapel van het St. Jamespaleis in Londen. William en Kate hebben fotograaf Jason Bell aangesteld om het hele gebeuren te vereeuwigen.

Volgens de traditie wordt altijd een familieportret met het kindje in vol ornaat gedeeld met de media. De kans is dus groot dat je prins George later vandaag nog ziet verschijnen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor weggooien doktersattest in Mechelen

GAS-boete voor weggooien doktersattest in Mechelen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/13/4/20131023162754/media_xll_6216709.jpg


Een vrouw uit Hofstade hangt een boete van in totaal 400 euro boven het hoofd omdat ze in Mechelen een doktersattest in een openbare vuilnisbak heeft gegooid. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De milieupolitie van Mechelen belde de vrouw eind vorige maand op met de vraag of ze het attest in de vuilnisbak aan de Guido Gezellelaan had gedumpt. Ze kreeg te horen dat gepersonaliseerd afval daar niet thuishoort en dat ze voor haar handeling een GAS-boete van 250 euro riskeert. Voor het opruimen van het sluikstort zou daar nog eens 150 euro worden bijgeteld, aldus nog de krant.

"Voor een stom papiertje. Ik heb misschien 0,002 procent van die vuilnisbak gevuld en toch zou ik zo'n bedrag moeten betalen. Pure waanzin", vindt de vrouw, die erg ontgoocheld is in de stad. "Dat ze hun tijd en energie steken in echte sluikstorters", stelt ze.

Burgemeester Bart Somers schuilt zich achter de kosten die een nette stad jaarlijks eisen. "Wij betalen 120 mensen die instaan voor de properheid van de stad. Zij vechten ook tegen sluikstorters." Het is aan de GAS-ambtenaar om te beslissen of er al dan niet een sanctie wordt uitgesproken. Maar dat er regels en wetten zijn die strikt moeten worden nageleefd, staat volgens de liberaal buiten kijf.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachten kunstroof dagen zelf Rotterdam en Kunsthal voor de rechter

Verdachten kunstroof dagen zelf Rotterdam en Kunsthal voor de rechter


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/2/1/20131022102159/media_xll_6213196.jpg


De verdachten van de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal willen zelf een rechtszaak tegen de stad Rotterdam en tegen de Kunsthal beginnen. Dat heeft hun advocaat Catalin Dancu vandaag verklaard.

De zes verdachten moeten later op de dag voor de rechter in de Roemeense hoofdstad Boekarest verschijnen wegens de kunstroof. De rechtszaak werd al twee keer opgeschort, op 13 augustus en op 10 september, en volgens de advocaat is het de schuld van Rotterdam en de Kunsthal dat het proces zo moeizaam verloopt.

De advocaat verwijst onder meer naar stukken die niet op tijd naar Roemenië zijn verstuurd. Dancu verwijt de Nederlanders ook "narcistisch gedrag" in de zaak, omdat ze bij alles wat misgaat de schuld bij de Roemenen leggen.

De zes verdachten worden ervan beschuldigd een rol te hebben gespeeld bij de diefstal en verduistering van zeven waardevolle schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam. De werken van onder anderen Paul Gauguin, Claude Monet, Henri Matisse en Pablo Picasso werden op 16 oktober vorig jaar gestolen en naar Roemenië gebracht om te verhandelen. Een van de zes verdachten is nog spoorloos.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er mis met geen kinderwens te koesteren?

Wat is er mis met geen kinderwens te koesteren?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/13/13/20131023081620/media_xll_6215383.jpg


Zeggen dat je nooit van je leven kinderen wilt, krijgt ook in onze moderne samenleving nog blasfemische eigenschappen toegeschreven. Zeker wanneer je daar geen geneeskundige, financiële of relationele redenen voor hebt. "Ga en vermenigvuldig u", luidt de boodschap.

Je hoeft echter niet te kunnen goochelen met priemgetallen om te weten dat we met te veel zijn. Films als 'Elysium', waarin onze planeet één grote, uitgeputte, radioactieve sloppenwijk is vol armoede, ziekte, geweld en criminaliteit, terwijl de elite ondertussen een enkel ticketje naar de ruimte kocht om te genieten van een onnatuurlijk lang leven met dank aan de laatste technologische hoogstandjes, onder toeziend oog van een alomtegenwoordige Big Brother, zijn meer maatschappijkritiek dan sci-fi.

Dit grimme toekomstbeeld wordt bovendien ondersteund door (pseudo)wetenschappers die hun theorieën over onvermijdelijke Marsmissies, dramatische klimaatveranderingen en een vernielde aardkloot verkopen als zoete broodjes. In die stroom van deprimerende berichtgeving leeft de meerderheid van de mensheid nog steeds met een biologisch en/of cultureel gevormde kinderwens. Als de natuur niet meezit, helpt de wetenschap wel een handje. Met ivf werden bijvoorbeeld al 5 miljoen baby's op de wereld gezet. En dan is er de trend van de oudere moeders, die na een bevredigende carrière hun tikkende klok willen sussen. En nu komt de prangende vraag: Wat is er eigenlijk mis met geen kinderwens te koesteren?

De aanleiding voor deze vraagstelling is een artikel in de Huffington Post van een dame die het gehad heeft met de banale replieken die volgen wanneer ze opbiecht dat kinderen niet op haar planning staan. "Ik ben getrouwd en we beseffen best dat we geluk hebben om zelf te kunnen kiezen kinderloos door het leven te gaan. Mijn man zou misschien wel de beste papa ter wereld kunnen zijn, maar hij wil geen kinderen en ik wil niet de moeder worden die ik nooit heb willen zijn. Mijn bord ligt al vol", klinkt het.

Helaas stoten progressieve stellingen als dat anno 2013 nog steeds op heel veel onbegrip. Wie zich als lezer aangesproken voelt en zelf absoluut geen kinderwens heeft, zal ongetwijfeld een vlaag van herkenbaarheid over zich heen krijgen bij de volgende opsomming van cliché antwoorden. Voor het volledige plaatje volgt ook een vrije vertaling van de bedenkingen die de auteur maakte bij elke stelling.

Je weet niet wat je mist, het is fantastisch!
"Ik gok dat een hond hebben ook geweldig kan zijn, maar ik wil zelfs niet de verantwoordelijkheid om voor een viervoeter te moeten zorgen. Je zou me wellicht weerhouden van te zorgen voor een dier waar ik eigenlijk helemaal niet voor wil zorgen, dus waarom probeer je me dan te overtuigen om verantwoordelijk te zijn voor een mensenleven?"

Wat als je spijt krijgt van je kinderloos bestaan?
"Ik zou eerlijk gezegd liever spijt hebben van het feit dat ik geen kinderen heb, dan wel kinderen krijgen en me dat beklagen."

Je verandert nog wel van gedacht.
"Dit impliceert dat mensen me beter kennen dan dat ik mezelf ken, iets waar ik graag op zou willen antwoorden: Hoera! Een echte, levende en vooral gratis waarzegger. Wat kan je me nog vertellen dat ik nog niet weet? Ga ik de lotto winnen? Gaan die koppige vijf kilo te veel ooit verdwijnen? Hoe eindigt het allerlaatste seizoen van 'Mad Men'? Welke andere universele geheimen gaan er schuil in jouw magische brein?"

Maar wat ga je doen als je oud bent?
"Hopelijk het geld dat ik niet uitgegeven heb aan kampen, beugels en hogere studies in een wereldreis pompen."

Je weet pas echt wat geluk is als je een moeder bent
"Ik zal ook nooit weten wat het is om een penis te hebben, of Cubaans te zijn. Ik zal nooit ervaren wat het is om een stinkende pamper te vervangen of een tiener te ondersteunen die maanden, zoniet jaren wijdt aan mij te haten, om me daarna jaren zwijgzaam en passief te hekelen. Bedankt voor de bezorgdheid, maar ik ben het levende bewijs dat het ouderschap geen monopolie heeft op geluk."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Benatar - I Need A Lover


Pat Benatar - I Need A Lover

Klik op de foto om haar te beluisteren





Pat Benatar (oorspronkelijke naam Patricia Mae Andrzejewski, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres die verschillende hits scoorde in de jaren '80.

Pat Benatar, die geboren werd in Brooklyn, New York, studeerde aanvankelijk opera-muziek. In 1971 trouwde ze met Dennis T. Benatar, waardoor ze de achternaam kreeg waarmee ze beroemd werd. In 1977 werd haar zangtalent ontdekt tijdens een talentenjacht in een New Yorkse club.

Ze scheidde van Benatar en trouwde later met de gitarist van haar band, Neil Giraldo. Samen kregen ze twee dochters.

In de jaren '80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit 1983 werd in onder meer Nederland een nummer 1-hit. Tussen 1980 en 1983 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Later werd ze nog vier keer genomineerd voor deze categorie.

Benatar werd later in haar muziekcarrière woordvoerder van de batterijenfabrikant Energizer.




» Reageer (0)
22-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je partnergeweld nooit mag negeren

Waarom je partnergeweld nooit mag negeren

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/16/12/20131022093103/media_xll_6213057.jpg


In het station Brussel-Centraal vandaag onder het motto 'Blijf niet ijskoud voor partnergeweld' een sensibiliseringscampagne afgetrapt tegen partnergeweld. De campagne is een initiatief van de vrouwenorganisaties VIVA-SVV en zij-kant en loopt nog tot 25 november in heel Vlaanderen. De actievoerders deelden vandaag in het Brusselse station ijsjesmagneten uit met de vraag om partnergeweld nooit te negeren.

Met een ijskar gevuld met magneten doorkruisen de organisaties nog een maand heel Vlaanderen om partnergeweld een halt toe te roepen. Zo willen ze mensen aanmoedigen om nooit ijskoud te blijven voor partnergeweld maar wel te reageren als getuige. "Mensen beschouwen partnergeweld als een privésituatie en bemoeien zich er niet graag mee", luidt het bij de actievoerders. "Maar je helpt een slachtoffer alleen door iets te doen."

VIVA-SVV en zij-kant vragen de voorbijgangers om na te denken over hoe zij zouden reageren als ze getuige waren van partnergeweld. Zij krijgen dan informatie over de juiste reactie, zoals onbevooroordeeld en geduldig naar het slachtoffer luisteren en de persoon aanraden om naar de hulplijn 1712 te bellen.

De organisaties willen ook het beleid stimuleren om actie te ondernemen. Ze vragen om getuigen aan te zetten om te reageren en professionals een opleiding en duidelijk kader aan te bieden. Daarnaast pleiten ze voor de oprichting van een vertrouwenscentrum voor volwassenen. (br.hln)

Meer informatie over partnergeweld en hulpadressen is te vinden op de website www.horenzienenpraten.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem gevaarlijke variant van hiv ontdekt in Rusland

Extreem gevaarlijke variant van hiv ontdekt in Rusland


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/1/0/20131015094754/media_xll_6199425.jpg


Wetenschappers in Siberië hebben een nieuwe en extreem gevaarlijke variant van hiv ontdekt in Rusland.

Onderzoekers aan het wetenschapscentrum van Koltsovo bij Novsibirk zegt dat de laatste variant van hiv, beter bekend als 02_AG/A, de meest gevaarlijke vorm van deze ziekte in het land is. Een rapport legt uit dat de onderzoekers geloven dat dit type van het virus zich veel sneller verspreidt dan de andere varianten. Deze vorm werd voor het eerst in 2006 in de Russische stad Novosibirk ontdekt. Nu is de helft van alle hiv-patiënten in de regio met 02_AG/A besmet.

Het Russische persagentschap RIA Novosti schrijft dat het aantal mensen in de regio van Novosibirsk van 2.000 in 2007 tot 15.000 in 2012 is toegenomen. De variant werd ook al opgemerkt in delen van centraal Azië en andere delen van Rusland.

Het aantal besmettingen met hiv daalt wereldwijd; Oost-Europa en Centraal-Azië zijn de enige gebieden waar het aantal patiënten stijgt. De Verenigde Naties (VN) zeggen dat het gebruik van naalden bij drugsverslaafden en seksuele contacten de voornaamste oorzaken zijn van de hiv-epidemie in Oost-Europa en Centraal-Azië. Het aantal besmettingen blijft zo hoog door een gebrek aan fondsen voor preventie en behandelingen, aldus een rapport van de VN in 2012. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf van lijfarts van de farao's in Aboesir ontdekt

Graf van lijfarts van de farao's in Aboesir ontdekt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/2/6/20131022173319/media_xll_6214386.jpg


Tsjechische archeologen hebben in Aboesir bij Caïro het graf van een beroemde arts uit het derde millennium voor Christus ontdekt. De arts met de naam Shebseskaf Anch zou aan het hof van de farao's van de 5e Dynastie (2500-2350 voor Christus) zijn diensten verricht hebben.

Zijn graf is met een lengte van 21 meter en een breedte van 14 meter relatief groot. De reliëfs op de zogenoemde schijndeur van de graftome zijn bijzonder goed bewaard. Deze valse deuren stellen volgens de religieuze begrippen uit het oude Egypte de verbinding tussen het leven op aarde en het hiernamaals voor.

Vorig jaar had het team onder leiding van Miroslav Bárta in de necropolis van Aboesir het graf van een prinses uit hetzelfde tijdperk ontdekt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1,8 miljoen jaar oude mensenschedel gevonden

1,8 miljoen jaar oude mensenschedel gevonden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/14/5/20131018102719/media_xll_6206255.jpg


Bij opgravingen in het Georgische dorpje Dmanisi is een menselijke schedel van 1,77 miljoen jaar oud gevonden en de versteende resten van vier andere mensen. De vondst kan tot de conclusie leiden dat de menselijke stamboom minder vertakt is dan tot nu toe werd gedacht, schrijven wetenschappers in Science. De schedel is van het geslacht homo, waartoe ook de huidige mens behoort.

"Dit is de meest complete homoschedel die ooit ter wereld gevonden is", zei onderzoeksleider David Lordkipanidze van het Georgische Nationaal Museum in Tbilisi. Hij gaat ervan uit dat menselijke resten die eerder zijn gevonden in Afrika en Azië, van hetzelfde geslacht zijn. Zo zou uit de overeenkomsten tussen de Georgische schedel en resten van een homo erectus (lopende mens) die zijn gevonden op het Indonesische eiland Java, blijken dat er genetische "continuïteit over grote geografische afstanden" was.

De onderzoekers constateren zelfs dat de verschillende geslachten die in het verleden zijn benoemd, eigenlijk allemaal behoren tot het geslacht homo erectus en alleen variaties zijn, in plaats van echt verschillende soorten. De menselijke resten uit Dmanisi hadden lange benen en korte armen. De opgraving in het dorpje is al tientallen jaren bezig. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Extreme vorm van PMS vanaf nu officieel mentale stoornis

Extreme vorm van PMS vanaf nu officieel mentale stoornis


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/15/5/20131022090213/media_xll_6213005.jpg


Vrouwen die met ernstige humeurswisselingen kampen tijdens of net voor hun menstruatie kampen vanaf nu officieel met een mentale ziekte. Het dysforisch premenstrueel syndroom (PMMD) wordt door psychiaters omschreven als een extreme vorm van het premenstrueel syndroom (PMS). De aandoening is vanaf nu te vinden in de vijfde editie van de Amerikaanse handleiding van mentale stoornissen.

De beslissing om het dysforisch prementstrueel syndroom op te nemen in het Amerikaanse handboek 'Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders' lokt heel wat kritiek uit. Dit zou volgens tegenstanders bijdragen tot het stereotiepe beeld dat vrouwen een keer per maand emotioneel onstabiel zijn. Ongeveer drie tot acht procent van de vrouwen heeft officieel PMMD.

Klachten
De symptomen zijn geïrriteerd zijn, snel woedeaanvallen krijgen, meer conflicten hebben met medemensen, moedeloosheid, wanhopige gevoelens, slaaploosheid en een veranderde appetijt tijdens de meeste menstruele cyclussen. De symptomen moeten zich minstens twee opeenvolgende menstruele cyclussen herhalen en moeten een normaal leven onmogelijk maken. Het grote verschil met PMS is dat de meeste symptomen mild zijn. De depressieve gevoelesn mogen ook slechts enkel dagen voor de menstruatie opduiken.

De erkenning van deze stoornis kan volgens voorstanders leiden tot een betere behandeling en het beter begrijpen van de aandoening. Door een anticonceptiepil te nemen kun je de symptomen van de stoornis aanzienlijk beperken.

Tegenkanting
De lichamelijke symptomen die gepaard gaan met de emotionele klachten en het feit dat het telkens om een korte periode gaat, zou volgens tegenstanders maken dat dit als een lichamelijk in plaats van een mentaal probleem bestempeld moet worden.

Psychiater Gary Greenberg schrijf in de krant The New Yorker: "Elke nieuwe erkenning door het handboek veroorzaakt controverse. Dat is wat er gebeurt wanneer experts discussiëren over de natuur van het menselijk lijden. Maar het is de eerste keer dat de reacties zo heftig zijn."

Psychiater aan de Duke universiteit Allen J. Frances zegt dat elke nieuwe diagnose gevaarlijker is dan een nieuwe pil. Anderen menen dan weer dat deze beslissing niet gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en dat dit tot 'overdiagnose' zou kunnen leiden. Het handboek vraagt ook meer onderzoek naar aandoeningen als seks- en internetverslaving voor deze officieel als stoornis erkend kunnen worden. 

Psychiaters werkten 11 jaar aan de vijfde editie van dit handboek en het werd gepubliceerd door de Amerikaanse Psychiatrische Associatie.  (br.hln)



» Reageer (0)
21-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Carrack - Where Did I Go Wrong

Paul Carrack - Where Did I Go Wrong

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul Carrack (Sheffield, 22 april 1951) is een Brits musicus, vooral beroemd om zijn unieke stemgeluid, en iets minder om zijn naam of gezicht.

Carrack is een voor Grammy's genomineerde singer/songwriter/multi-instrumentalist, met wereldwijde nummer 1 hits, die ondanks dit alles in zekere anonimiteit zijn privé-leven kan leiden. Al meer dan twintig jaar zingt Carrack met, schrijft voor, treedt op met, of is bandgenoot van ontelbare artiesten. Daarmee behelst zijn repertoire dan ook alle muzikale gebieden, variërend van pop, rock tot soul. De lijst van talenten waarmee Carrack in aanraking is geweest is indrukwekkend. Hij werkte met Sting, Phil Collins, de Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, The Frankie Miller Band, Roxy Music, The Smiths, The Undertones, Madness, John Hiatt, the Pretenders, Michael McDonald, Tom Jones, BB King en velen anderen. In 1993 maakt hij een album vol covers onder de naam Spin 1ne 2wo.

De tophits die hij maakte als bandlid van Ace, met How Long, Squeeze met Tempted en Mike and the Mechanics, met de voor een Grammy genomineerde The Living Years en Over My Shoulder, zijn altijd een belangrijk onderdeel van zijn repertoire gebleven.

In 2004 is het laatste album van Mike & the Mechanics met Paul Carrack uitgekomen, genaamd 'Rewired', het eerste album van de band sinds het overlijden van 2e leadzanger Paul Young in 2000. Op het album is duidelijk de invloed te horen van met name Paul Carrack en natuurlijk oprichter Mike Rutherford (o.a. bekend van Genesis)

Zijn solocarrière, tussen de bedrijven door, bleef ook niet onopgemerkt met albums als Nightbird, Suburban Voodoo (met top 20 hit I Need You) One Good Reason (met de bekende Don't shed a tear), Groove approved (met de hit Dedicated) en het door critici bejubelde album Blue Views (met de superhits For Once In Our Lives en Eyes Of Blue). Na in 1996 getoerd te hebben met Sting was Carrack zo geïnspireerd geraakt dat hij de studio in dook samen met Toby Chapman en Garry Wallis om het album A Beautiful World op te nemen. De albums Groovin (2000) en Still Groovin (2001) volgden en ook de tournees die Carrack over de wereld maakt zijn altijd uitermate succesvol met uitverkochte zalen. Recentelijk werkte hij nog met artiesten als Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, Simply Red, BB King, Mariah Carey, Phil Collins en Ringo Starr.

In 2003 verscheen het album It Ain't Over dat volledig in het teken staat van autonoom zijn binnen de muziekindustrie. Het album kwam niet alleen op Carracks eigen label uit; hij schreef, produceerde en speelde vrijwel alles zelf; van drums, bas, gitaar tot orgel.

In 2007 zong hij in het Avro-programma Carmen Meets Carmen een duet met Do.

Paul Carrack heeft eind 2006 een compilatiealbum uitgebracht onder de titel "The Story So Far" en in 2007 kwam zijn laatste album uit: Old, New, Borrowed and Blue. In Vlaanderen verschijnt begin 2007 een single waarop Carrack een duet zingt met ex-Trinity zangeres Sofie Verbruggen: "Love Will Keep Us Alive", dat Carrack destijds schreef voor de Eagles. Tevens is Paul Carrack te horen in het lied "Ride On" van de Nederlandse loungeformatie Gare du Nord. Ride On staat het album "Sex 'n Jazz Vol. 1", uitgebracht in mei 2007.

In oktober 2008 was hij te gast bij de Wit Licht-concerten van Marco Borsato in het GelreDome in Arnhem, waar hij Dedicated en Over my shoulder ten gehore bracht. Op 18 juli 2009 trad hij, wederom in het GelreDome, op als voorprogramma voor de legendarische Amerikaanse rockband Eagles voor circa 30.000 toeschouwers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 2 miljoen overtrekkende vogels dit weekend

Bijna 2 miljoen overtrekkende vogels dit weekend


http://oi44.tinypic.com/10r495h.jpg

Tijdens de laatste simultaantelling van dit najaar werden afgelopen weekend bijna twee miljoen vogels geteld, meteen meer dan in het hele najaar samen. Het lijkt erop dat veel vogels hun wintertrek uitgesteld hebben tot het mooie weer van zaterdag, meldt Natuurpunt.

Van de vink werden de grootste aantallen genoteerd (776.205 exemplaren), gevolgd door de houtduif (463.000, traditiegetrouw vooral boven Limburg), de veldleeuwerik (200.700), de spreeuw (188.300) en de kievit (105.300). "Vooral voor de kievit zijn zulke hoge aantallen uitzonderlijk", aldus Koen Leysen (Natuurpunt). "Nog een opvallende trend was de opmars van de grote zilverreiger. In Tongeren werd een groep van 30 exemplaren gezien."

De gegevens komen van 76 trektelposten, die verspreid over het hele land opgesteld stonden op goed uitgekozen punten in het landschap, met een ruim overzicht over de streek. "We hadden verwacht dat de aantallen hoog zouden liggen, maar dit heeft onze stoutste dromen overtroffen", aldus Leysen. "Na een lange periode van slecht trekweer (mist, wind en regen) was de vogeltrek maar traag op gang gekomen en omdat de weersvooruitzichten voor zaterdag bepaald gunstig waren, hadden we hooggespannen verwachtingen."

De topdag kondigde zich tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag al aan, met opvallend veel koperwieken, zanglijsters en veldleeuweriken die met de volle maan vlogen.  

Vanaf dinsdagmiddag wordt er een doorstroom van buizerds verwacht, afgelopen weekend speelde wellicht tegenwind en het gebrek aan thermiek hen parten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke kolonie zeldzame en beschermde 'Bechsteins vleermuizen' in Diepenbeek

Unieke kolonie zeldzame en beschermde 'Bechsteins vleermuizen' in Diepenbeek

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/12/0/20131021114544/media_xll_6211455.jpg


 In het Natuurpuntgebied 'Nietelbroeken' in Diepenbeek is onlangs een kolonie met 84 'Bechsteins vleermuizen' ontdekt, allicht een van de vijf grootste kolonies van Europa. Dat meldt de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt op Natuurbericht.be.

Bechsteins vleermuizen hebben opvallend grote oren, enkel de 'grootoorvleemuizen' hebben nog grotere oren. Het zijn echte bosbewoners: de soort slaapt in holle bomen en omdat ook hun kraamkolonies zich daar bevinden, worden ze zelden waargenomen. De Bechsteins vleermuis is een middelgrote soort, met een spanwijdte van 25 tot 30 centimeter.

In Vlaanderen leven naar schatting maar 300 tot 600 Bechsteins vleermuizen, in de zomer alleen in Zuidoost-Limburg. Met steun van de provincie Limburg werd in 2011 een uitgebreid onderzoek gevoerd naar het voorkomen van de soort. "De dieren werden met mistnetten gevangen, kregen een zendertje opgekleefd en werden nadien gevolgd met antennes en ontvangers", verduidelijkt Kris Boers van de Vleermuizenwerkgroep. "Op die manier waren de onderzoekers in staat om de zogenaamde kraamkolonies te vinden."

Afgelopen zomer werd in het natuurgebied Nietelbroeken postgevat onder een boom waar zo'n kraamkolonie huisde. Tot verbazing van de waarnemers stopte de teller pas na 84 uitvliegende dieren. "Daarmee behoort deze kolonie tot de vijf grootste van deze soort in Europa, en vormt ze mogelijk een aanzienlijk deel van de Vlaamse populatie."

In de Nietelbroeken loopt momenteel een natuurherstelproject, waarbij ook aandacht geschonken wordt aan het creëren van geschikte leefgebieden voor Europees beschermde dieren. "Vermits de Bechsteins vleermuis gebonden is aan een oud bos met veel ondergroei, zullen we hieraan de nodige aandacht geven in het verdere verloop van het project", zegt gebiedbeheerder Jos Ramaekers. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman heeft na jaren niet meer beste restaurant van Nederland

Sergio Herman heeft na jaren niet meer beste restaurant van Nederland

http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/1/8/20131021131716/media_xll_6211733.jpg


 Voor het eerst in jaren staat restaurant Oud Sluis van Sergio Herman niet op nummer 1 in de nieuwste editie van de Nederlandse restaurantgids Lekker, topkok Jannis Brevet heeft hem van de troon gestoten aangezien zijn Inter Scaldes tot beste restaurant werd gekroond.

Het driesterrenrestaurant van Herman sluit binnenkort zijn deuren, waardoor er plek is voor een nieuwe nummer 1. Sergio Herman zet zijn carrière voort in Antwerpen met zijn nieuwe culinaire onderneming 'The Jane'. Inter Scaldes heeft twee Michelinsterren en eindigde vorig jaar nog op de tweede plaats. In de top-10 klimt Boreas in Heeze naar de tweede plaats, De Leest in Vaassen staat op nummer 3.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over deodorant?

Wist je dit al over deodorant?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/7/9/20131021102300/media_xll_6211059.jpg


Al van bij de oude Egyptenaren verweert de mens zich tegen onaangename lichaamsgeuren. Toch duurde het tot 1888 vooraleer deodorant op de markt kwam. Ontdek hier enkele weetjes over dit alledaagse verzorgingsproduct.

Anders dan in heel wat landen wordt in Belgie en Nederland geen onderscheid gemaakt tussen deodorant en antitranspirant.

Terwijl een 'de-odorant' (letterlijk: ontgeurder) komaf maakt met de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de sterke geur onder de oksels, vermindert een antitranspirant het zweten zelf door de zweetklieren gedeeltelijk te verlammen. In de realiteit wordt slecht 20 tot 30 procent van het zweet effectief teruggeschroefd.

Hoewel niemand het precies kan verklaren, is het een feit dat je lichaam immuun kan worden voor deodorant. Vermoedelijk past je lichaam zich aan om de zweetklieren alsnog op volle toeren te laten draaien. Het is daarom een goed idee om ongeveer elke 6 maanden te wisselen van merk.

Vrouwen hebben meer zweetklieren dan mannen, maar produceren in verhouding minder zweet. Ondanks deze verschillen, zijn deodorants gericht op mannen en vrouwen eigenlijk totaal overbodig. Je deo geeft er namelijk niet om welk geslacht je hebt. De actieve bestanddelen zijn in veel gevallen identiek, enkel de marketing, geur en verpakking doen vermoeden dat mannen en vrouwen nood hebben aan aparte producten.

Ontelbare reclamecampagnes hebben geleid tot de gedachte dat we allemaal stinkende wezens zijn die niet kunnen leven zonder een antitranspirant. Wist je dat er mensen zijn die helemaal geen lichaamsgeur hebben? Om te achterhalen of jij gezegend bent met de juiste genen, kan je een onderzoekje uitvoeren op je oorsmeer. Een wit en vlokkerig resultaat wijst op het ontbreken van bepaalde chemicaliën waar bacteriën die de stank veroorzaken op teren. Wie echter donkere, plakkerige oorsmeer heeft, blijft best trouw aan zijn deo.

Tot nu toe heeft niemand voldoende wijsheid kunnen vergaren om de gele kringen op kleding te verklaren. De meest gekoesterde theorie is dat ze veroorzaakt worden door een combinatie van op aluminium gebaseerde ingrediënten, zweet en detergent. Volgens de Wall Street Journal wordt op dit moment zelfs een onderzoek gevoerd naar het zogenaamde 'yellowing phenomenon'. Fans van keukenmiddeltjes kunnen altijd zout water gebruiken om de randen aan te pakken. Wie ze integraal wil vermijden, mikt best op deodorants zonder sporen van aluminium.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetieks willen Zeeman-spotje laten verbieden

Boetieks willen Zeeman-spotje laten verbieden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/1/2/20131021050831/media_xll_6210662.jpg


Zelfstandigenorganisatie Unizo heeft bij de Jury voor Eerlijke Praktijken in de Reclame (JEP) een klacht ingediend tegen een tv-spotje van de Nederlandse textielgigant Zeeman. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag.

In het spotje prijst een dame eerst de lage prijzen aan van Zeeman. Daarna hangt ze de spullen in haar eigen boetiek, met een veel hoger prijskaartje. Volgens Unizo is de spot een inbreuk op de wet op marktpraktijken.

"De spot tast de goede naam en reputatie van de zelfstandige kledingwinkels aan", zegt Unizo-woordvoerster Sanderijn Vanleenhove in de krant. "Ze wekt de indruk dat de producten die in zelfstandige boetieks verkocht worden identiek zijn aan de artikelen in Zeeman. Dat is uiteraard niet het geval, om de eenvoudige reden dat ze vaak met andere leveranciers en producenten werken, en de artikelen dus van een andere kwaliteit zijn."

Ook valt Unizo over het hoge prijskaartje dat de dame in haar boetiek op de kleding kleeft. "Daardoor wordt verkeerdelijk de indruk gewekt dat de zelfstandige kledingwinkels manifest een te hoge prijs vragen voor hun producten. Alleen preciseert de spot niet om welk kledingtype, merk of welke kwaliteit het gaat. De consument wordt in de waan gelaten dat alle kleding bij Zeeman veel goedkoper is dan bij een kinderboetiek, terwijl dit niet noodzakelijk het geval is."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gaat mee naar een sprookje


http://img413.imageshack.us/img413/8443/11oktxy4.jpg


Wie gaat mee naar een sprookje
Een sprookje uit een boek
Het mooiste liefste plekje
Waarnaar ik ben op zoek

Van elfjes en van dwergen
Verstopt achter hoge bergen
En al vliegend op een arend
Worden we allemaal verwend

Zijn er nog meer mensen
Die ook hetzelfde wensen
Sluit maar aan en ga mee
Dan zoeken we de goede fee

Die gaat er zeker voor zorgen
Dat ze weg zijn nog voor morgen
Alle verdriet narigheid en pijn
De wereld zal weer vrolijk zijn

We zullen dan alleen nog dansen
Hebben weer volop alle kansen
Om zonder zorgen weer als kind
Te geloven dat de liefde wint

Shadow



» Reageer (0)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viool Titanic voor 900.000 pond geveild

Viool concertmeester Titanic voor 900.000 pond geveild


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/9/6/20131019175846/media_xll_6208596.jpg

De viool waarop de concertmeester van de Titanic speelde in de nacht van het fatale ongeluk is zaterdag voor 900.000 pond (1.063 miljoen euro) geveild, zo heeft veilinghuis Henry Aldridge & Son in het zuidwesten van Engeland meegedeeld.

Vooraf was geschat dat de viool van Wallace Hartley 200.000 à 300.000 pond (236.000 tot 354.400 euro) zou opbrengen. Hartley speelde erop toen de Titanic op 15 april 1912 verging.

De rozenhouten viool die toebehoorde aan de orkestleider van de Titanic, is 101 jaar nadat het onzinkbare schip was gezonken, teruggevonden

Het vaststellen van de oorsprong van het jammerhout nam zeven jaar in beslag. De viool was eigendom van Wallace Hartley, de leider van het kleine, acht man sterke instrumentale orkest dat, in de nacht van 14 op 15 april 1912, duchtig bleef spelen terwijl de Titanic de diepte in ging. Het lijk van Wallace Hartley dreef tien dagen in het water, zijn viool werd gevonden in een 'lederen valies' die aan zijn lichaam was vastgebonden.

Na het drama had de moeder van Hartley de pers toevertrouwd: "Ik wist dat hij ging sterven in een omhelzing met zijn viool. Hij was passioneel gehecht aan zijn instrument". De viool, een cadeau van zijn verloofde Maria Robinson, bevatte op een zilveren plaatje de tekst 'Voor Wallys, ter gelegenheid van onze verloving'.

Na het instrument te hebben opgevist stuurde de Canadese overheid het naar Robinson. Bij haar dood in 1939 liet zij het strijkinstrument na aan het Leger des Heils. In het begin van de jaren veertig schreef een muzieklerares van de christelijke organisatie: "De viool is nagenoeg onmogelijk te bespelen gezien zijn bewogen leven". Het instrument belandde uiteindelijk bij een gezin dat voor het historische stuk enkel een plaatsje op zolder vrij had.

(br.hln) 





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!