Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Magerder en gezonder met het 5:2 vastendieet

Magerder en gezonder met het 5:2 vastendieet


http://oi44.tinypic.com/2hzh1dt.jpg


In Groot-Britannië is het volop een trend: het 5:2 vastendieet. Met 5 dagen per week eten wat u wil, en 2 dagen niet meer dan 500 kcal per dag voor vrouwen en 600 kcal voor mannen te consumeren verliest u gewicht. Dit zou meteen ook uw borstkankerrisico en de kans op hart- en vaatziekten en op de ziekte van Alzheimer doen dalen, aldus de bedenkers.

Ook bij ons maakt dit dieet stilaan furore. Maar kloppen de beweringen over de vele positieve effecten van dit dieet? Hoewel vasten in de belangstelling staat bij wetenschappers, gebeurden de meeste studies bij dieren en is er nog weinig bekend over de effecten bij mensen.
De Belgische Stichting tegen Kanker, de Nederlandse Consumentenbond en de Britse National Health Service (NHS) onderzochten de mogelijke voor- en nadelen van dit nieuwe dieet.

Wat is het 5:2 vastendieet?

Bij het Vastendieet vast u 2 dagen per week. Dat wil zeggen dat u zo goed als niets eet. U mag op die dag wel water, thee en koffie drinken en 2 kleine maaltijden nemen, bijvoorbeeld met groenten, kip, vis, yoghurt of fruit. Per vastendag mag u maximaal 500 kilocalorieën voor vrouwen en 600 kilocalorieën voor mannen. De rest van de week mag u eten zoals u gewend bent.

Vermageren

Wie zich 2 dagen per week beperkt tot maximum 5 à 600 kcal per dag zal zeker vermageren. Een gemiddelde volwassene die op de andere dagen niet meer eet dan gewoonlijk, zal wekelijks op die manier zo’n 3.000 kcal besparen, wat maandelijks een gewichtsverlies van zo’n kleine 2 kg kan betekenen.
De vastendagen maken u bovendien bewust van wat u eet en drinkt; dit kan (onbewust) ook effect hebben op uw voedselinname op de andere dagen. Overigens mag u ook op die andere dagen niet eten wat u wilt: ook daar zijn hamburgers-frieten-mayonaise en analoge combinaties uit den boze.
Volgens een recent onderzoek in Engeland zijn de effecten van het 5:2 dieet alleszins vergelijkbaar met een gewoon calorie-arm dieet.

Mogelijke nadelen

• De aanbeveling om tijdens de vastendagen 5 à 600 kcal te eten, is niet gebaseerd op onderzoek. Mogelijk is iets meer of iets minder even effectief of effectiever.

• Voor mensen met een gezin en een drukke baan zullen de vastendagen lastig in te plannen zijn, omdat de rest van het gezin wel moet eten en omdat je speciale recepten moet maken op de vastendag.

• Vasten is hoe dan ook moeilijk. Er zijn tot nu toe geen gegevens of mensen dit soort diëten ook op de langere termijn kunnen volhouden.

• Er is weinig bekend over eventuele nevenwerkingen van een dergelijk intermittent of periodiek vastendieet. Klachten die frequent voorkomen bij mensen die een dergelijk dieet volgen zijn: hoofdpijn, slaapproblemen, snel geïrriteerd raken, dehydratatie (vochttekort).

• U moet bovendien opletten voor voedingstekorten. De NHS raadt dergelijk dieet alleszins af aan zwangere vrouwen en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals diabetes, leverproblemen of met een eetstoornis.

Gezondheid

Over de bewering dat vastendiëten in het algemeen en het 5:2-dieet in het bijzonder het risico op diabetes, hart- en vaatziekten, Alhiemer en borstkanker kunnen verlagen, is nauwelijks onderzoek op mensen verricht.
• Enkele studies bij muizen suggereren dat een calorie-arm dieet de cognitieve achteruitgang vertraagt en dus mogelijk de ziekte van Alzheimer kan helpen voorkomen.

• Er bestaan enkele kleinere studies die aantonen dat vastendiëten (waarbij om de andere dag één dag wordt gevast) de kans op diabetes en kankers, die geliëerd zijn met zwaarlijvigheid (zoals borstkanker), verlaagt.

• Wie gewicht wil verliezen en gezond wil eten, draait de cijfertjes beter om en volgt een “2.5-dieet”, suggereert de Kankerstichting. Daarbij eet u 5 dagen op 7 (bijvoorbeeld maandag tot vrijdag) gezond en evenwichtig en verwent u uzelf (zonder meer te eten dan voorheen) 2 genietdagen per week (bijvoorbeeld zaterdag en zondag). Deze methode is niet alleen haal- en houdbaar, ze belooft bovendien eenzelfde gewichtsverlies dan het 5.2-dieet, en is vanuit het oogpunt van kankerpreventie een veel betere keuze.

(br.gezondheid.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol doodt hersencellen en vier andere toogmythes

Alcohol doodt hersencellen en vier andere toogmythes


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/12/2/20131027094619/media_xll_6224477.jpg


Ook last van een zondagse kater? En heb je daar allerlei verklaringen voor? Volgens The Daily Meal moet je alvast niet alles geloven wat daarover aan de toog wordt verteld. Wij pikken er vijf hardnekkige mythes uit.

1. "Bier na wijn is venijn"
In het Engels hebben ze een variant die luidt: 'Beer before liquor, never been sicker'. Het komt min of meer op hetzelfde neer: de volgorde waarin je bier, wijn of sterke drank drinkt, speelt geen rol. Wanneer je te veel alocohol drinkt, heb je prijs. Punt. Mythbusters stelt het zo: "Als je evenveel alcohol slikt met enkel bier dan wel door bier af te wisselen met sterke drank, riskeer je net dezelfde neveneffecten: uitdroging, geheugenverlies, misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid - kortom, een kater."

2. "Van bier drinken krijg je een bierbuik"
Die extra kilo's in de buikstreek vallen niet enkel toe te schrijven aan bier. Alcohol in het algemeen bevat heel wat calorieën en die bierbuik is ook te wijten aan wijn, vodka en andere gelijkaardige drankjes. Met andere woorden: alcohol is alcohol en die heeft geen magische krachten in bier.

3. "Koffie verdrijft de kater"
Het is al vaak gezegd, maar het dringt nog altijd niet tot iedereen door. Er is maar één manier om je kater te verjagen: je lichaam moet de geconsumeerde alcohol metaboliseren. En cafeïne bespoedigt dat proces NIET. Je lichaam heeft sowieso een paar uren nodig om de alcohol te 'verwerken' en af te voeren. Wachten is de boodschap.

4. "Alcohol doodt hersencellen"
Wie kater zegt, zegt hoofdpijn. Maar die heeft niks te maken met het aantal hersencellen dat door de alcohol zou gedood zijn. Dr. Roberta J. Pentney, een voormalige onderzoekster van de Universiteit van New York in Buffalo, ontdekte dat alcohol weliswaar de werking van de hersenen verstoort maar geen hersencellen doodt. "Alcohol verstoort de hersenfunctie bij volwassenen doordat het boodschap-dragende dendrieten op neuronen beschadigt in het cerebellum, de structuur die instaat voor de motorische coördinatie. Dit vermindert de communicatie tussen neuronen, verandert hun structuur, en is verantwoordelijk voor sommige symptomen van dronkenschap. Maar het doodt geen gehele cellen", aldus Pentney in de New York Times.

5. "Mix met energiedrank maakt je meer dronken"
Je wordt niet nóg zatter als je alcohol gaat mengen met energiedrankjes. Je wordt alleen op een andere manier dronken. Het is de toevoeging van cafeïne aan de alcohol die de intoxicatie gevaarlijker maakt. Experten noemen het de klaarwakker-dronkenschap. De hoeveelheid alcohol in je bloed blijft dezelfde als bij een even grote alcoholconsumatie zonder energiedrank, maar door de cafeïne voel je je minder dronken. En dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties leiden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvinder van döner kebab overleden

Uitvinder van döner kebab overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/13/6/20131027022046/media_xll_6224376.jpg


In Berlijn is zaterdag de uitvinder van de döner kebab overleden. Kadir Nurman, die de populaire snack als Turkse immigrant in 1972 introduceerde in Duitsland, werd 80 jaar.

In 1972 opende Nurman een eetkraampje in West-Berlijn, waar hij döner kebab - gegrild vlees met sla in een plat broodje - aan de man bracht. De snack werd razendsnel populair in Berlijn en later ook in de rest van Europa.

Hoewel er andere personen ook de uitvinding van de döner kebab claimden, werd Nurman twee jaar geleden door de Vereniging van Turkse Döner-fabrikanten erkend als uitvinder van het gerecht. De man nam geen patent op zijn uitvinding, zodat hij er niet rijk van werd. Spijt had Nurman daar niet van. In een tv-interview liet hij een paar jaar geleden weten dat hij verheugd was dat zoveel Turken wereldwijd hun boterham verdienden met de verkoop van döner kebab. In Duitsland alleen al zijn er de dag van vandaag 16.000 döner kebab-zaken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etna spuwt opnieuw lava en as

Etna spuwt opnieuw lava en as


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/15/4/20131027112017/media_xll_6224599.jpg


De Etna, de grootste en meest actieve vulkaan van Europa, spuwt vandaag opnieuw lava en as. Het luchtverkeer boven Sicilië ondervindt hinder, de lokale bevolking is niet in gevaar, zo melden Italiaanse media.

Gisteren was het luchtruim boven het Zuid-Italiaanse eiland enige tijd afgesloten. Ook de luchthaven van Catania was tijdelijk gesloten.

Vandaag wordt het aantal vluchten beperkt: per uur mogen slechts vijf toestellen landen op de luchthaven.

De lokale bevolking ondervindt vooralsnog geen hinder van de uitbarsting. De laatste grote uitbarsting van de Etna dateert van 1992. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klok staat weer op wintertijd

Klok staat weer op wintertijd


http://oi40.tinypic.com/dgs46v.jpg


België is vanochtend om 3 uur weer overgestapt op de wintertijd. Dat betekent dat de klok een uur werd teruggezet: 3 uur werd 2 uur, zodat we op GMT+1 komen in plaats van GMT+2.

Door de overschakeling naar het winteruur kunnen mensen in de nacht van zaterdag op zondag een uur langer slapen of feesten. De ongelukkigen met een nachtdienst moeten echter ook een uur langer werken.

Ook zal het door de wintertijd 's avonds een uur vroeger donker worden, maar 's ochtends wordt het uiteraard ook een uur eerder licht. Eind maart 2014 zal er weer worden overgeschakeld op de zomertijd.



» Reageer (0)
26-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je vaker moet eten om overgewicht te vermijden

Wat je vaker moet eten om overgewicht te vermijden


http://oi43.tinypic.com/33x795v.jpg


Uit een studie bij meer dan 23.000 volwassenen blijkt dat je een veel groter risico loopt op zwaarlijvigheid en het metabool syndroom (combinatie van verhoogde bloeddruk, suikerziekte, overgewicht en slechte cholesterolwaarden) wanneer vezelrijke voeding onvoldoende deel uitmaakt van je eetpatroon.

Uit het onderzoek aan de universiteit van Harvard blijkt dat westerlingen door de grote populariteit van fastfood en kant-en-klare maaltijden lang niet genoeg vezels opnemen.

Vrouwen tussen de 19 en 50 jaar oud zouden dagelijks 25 gram vezels moeten consumeren. Mannen binnen diezelfde leeftijdsgroep mikken best op 38 gram. Dames boven de 50 moeten ideaal gezien dagelijks 21 gram vezels eten, voor de mannelijke tegenhangers is dat 30 gram.

Van de 23.000 onderzochte Amerikanen haalde vrijwel niemand de dagelijks aangeraden dosis. Gemiddeld werd amper 16,2 gram vezels geconsumeerd, en dat binnen alle leeftijdsgroepen, zowel bij mannen als vrouwen.

Verse groenten, fruit en noten zijn ideaal om je vezeltekort aan te pakken. Uit 150 gram frambozen haal je bijvoorbeeld al 8 gram vezels. Een appel met schil bevat dan weer 4,4 gram. Met een mooie portie linzen krijg je dan weer 15,6 gram vezels binnen. Meer voorbeelden kan je vinden in onderstaande tabel. 


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/12/3/20131025202000/media_xll_6222573.jpg



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musea van het Verre Oosten in Laken tijdelijk gesloten

Musea van het Verre Oosten in Laken tijdelijk gesloten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/0/9/20131025182500/media_xll_6222459.jpg


De Musea van het Verre Oosten in Laken zijn om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, melden de Regie der Gebouwen en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG). Er is immers vastgesteld dat bepaalde decoratieve elementen op de buitengevel en het dak van het Chinees Paviljoen loskomen, en dat "dringende veiligheidswerken uitgevoerd moeten worden".

"Om geen enkel risico te nemen, wordt het Chinees Paviljoen daarom onmiddellijk voor alle bezoek gesloten. Een veiligheidszone wordt rond het gebouw geplaatst. Als voorzorgsmaatregel, en om praktische redenen, wordt de volledige site van de Musea van het Verre Oosten gesloten voor het publiek", luidt de aankondiging. Het gaat dus om het paviljoen, maar ook om de Japanse Toren en het Museum voor Japanse Kunst.

Er komt een globaal onderzoek over de volledige buitenschil van het paviljoen, klinkt het nog. "Er werd nu reeds vastgesteld dat bepaalde decoratieve elementen in hout/keramiek op de buitengevel en het dak loskomen. Deze elementen zullen preventief worden verwijderd."

Er staat verder ook een stabiliteitsonderzoek op het programma. Daarnaast wordt ook mogelijke waterinfiltratie opgespoord en aangepakt. De voorziene activiteiten van de educatieve diensten op de site worden ook stilgelegd tot het einde van het seizoen, zo blijkt op de website van de KMKG.

De toren en het paviljoen, opgericht in 1905 en 1910 op initiatief van koning Leopold II, zijn het werk van de Franse architect Alexandre Marcel. De bekleding aan de buitenzijde is in Japan en China vervaardigd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische pedofielen regisseren live porno met kinderen in Azië

Belgische pedofielen regisseren live porno met kinderen in Azië

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/1/12/20131026080633/media_xll_6222987.jpg


Steeds meer pedofielen bestellen en regisseren via hun webcam kinderporno met Aziatische slachtoffers: ze kiezen een kind en betalen de ouders om het allerlei handelingen te laten uitvoeren. In België werden onlangs nog twee pedofielen opgepakt die zich daaraan schuldig hadden gemaakt, meldt Het Nieuwsblad.

De twee Vlamingen gaven vanuit hun zetel, met de laptop op de schoot, bevelen aan Aziatische ouders om hun kinderen bepaalde pornografische handelingen te laten doen. Doorgaans betaalden ze 25 of 30 dollar voor een sessie van dertig minuten.

Het tweetal kon lange tijd uit de greep van het gerecht blijven omdat hun doen en laten moeilijk traceerbaar was. Ze stortten het geld via Western Union of gebruikten Bitcoins, elektronisch geld.

Het misbruik speelt zich af in de armste Aziatische regio's. "Vaak is zo'n bedrag ginder het equivalent van een maandloon", zegt Peter De Waele van de federale politie.

Europese politiediensten probeerden de voorbije jaren dergelijke fenomenen in kaart te brengen met als doel kinderen te redden en criminele bendes op te rollen. "Het gaat hier om een groot probleem dat internationaal vertakt is en dus een internationale aanpak vereist", aldus De Waele. "Maar het is niet gemakkelijk: dergelijke pedoseksuelen blijven lange tijd onder de radar omdat ze amper sporen nalaten. Je kan niet zomaar bij iedereen binnenvallen en hun computer uitlezen. Lang niet iedereen die geld opstuurt naar Azië via Western Union is bij voorbaat een pedofiel. Om dergelijke figuren te bestraffen, zijn bewijzen nodig." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - You've Got A Friend

Carole King - You've Got A Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren





Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 verscheen haar eerste solo-album, het eveneens geflopte Writer. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

In 2010 vierde ze het dertigjarig jublieum van haar eerste duoconcert met James Taylor in de Troubadour. Beide artiesten zongen apart en samen en speelden gitaar en piano op elkaars nummers. Dit beviel zo goed dat ze daarna op tournee gingen met een band bestaande uit Kings schoonzoon en Taylors toenmalige begeleidingsmuzikanten.



» Reageer (0)
25-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen veranderen weer van gedachte: boter is wel goed voor je

Artsen veranderen weer van gedachte: boter is wel goed voor je


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/16/5/20131024115807/media_xll_6218480.jpg


Steeds meer gezondheidsexperts hebben na 40 jaar van waarschuwingen voor de consumptie van verzadigde vetten hun advies weer aangepast. Artsen mensen nu dat deze raad voor een stijging van hart- en vaatziekten heeft veroorzaakt en dat hierdoor miljoenen mensen onnodig statines hebben geslikt.

Cardioloog Aseem Malhotra heeft gezegd dat het advies om verzadigde vetten te schrappen de grootste medische fout aller tijden is. "Mensen kunnen zichzelf even goed beschermen door echte voeding als boter, melk en kaas te eten en een mediterraan eetpatroon te volgen." De Londense cardioloog Malhorta zegt dat statines te vaak worden voorgeschreven en dat een dieet rijk aan verzadigde vetten drie keer efficiënter kan zijn in het verlagen van de cholesterol.

"Artsen fixeren zich op het niveau van cholesterol, maar een slecht evenwicht van vetten in het bloed kan veel schadelijker zijn. Verzadigde vetten hebben in de jaren 70 gekregen een slechte reputatie gekregen toen een studie een link heeft aangetoond tussen ziekten aan de kroonslagaders en de totale cholesterol, dit zou nauw samen hebben gehangen met het percentage van calorieën afkomstig van verzadigde vetten. Maar een verband is niet per se een oorzakelijk verband. Toch adviseren artsen door deze resultaten om de vetopname te beperken tot 30 procent van de totale energie en tot 10 procent bij verzadigde vetten. Recentere studies echter konden deze verouderde resultaten niet bevestigen, onderzoeken hebben intussen zelfs aangetoond dat verzadigde vetten zelfs een beschermend effect hebben", aldus Malhorta.

Een Amerikaanse studie heeft namelijk onlangs aan het licht gebracht dat een dieet arm aan vetten zorgde voor de grootste daling van energieconsumptie en een verhoogde weerstand aan insuline, wat een voorteken van diabetes is, in vergelijking met een dieet dat arm is aan koolhydraten en een lange glycemische index. Dat betekent dus dat vet in de bloedstroom een gevolg is van een dieet rijk aan verwerkte koolhydraten. Volgens Malhotra is het feit dat de voedingsindustrie verzadigde vetten is beginnen vervangen door toegevoegde suikers een van de voornaamste oorzaken van de obesitasepidemie.

De Zuid-Afrikaanse professor Timothy Noakes maakt het nogal extreme besluit: "Je concentreren op een verhoogde concentratie van cholesterol in het bloed als de enige oorzaak van kroonslagaderziekten is de ergste medische fout die ooit werd gemaakt."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier gezonde redenen om vaker pompoenpitten te eten

Vier gezonde redenen om vaker pompoenpitten te eten


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/2/9/20131025145434/media_xll_6221679.jpg

 
Nog geen pompoenpitten op het menu staan? Kijk dan bij de volgende winkelronde zeker eens uit voor 'pepita', groenachtige pompoenzaden die je rauw kan smullen. Ze bevatten meer voedingsstoffen dan de witte pompoenpitten en brengen heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee.

Gezonde redenen op pepita te eten:

Omdat deze voedzame zaden zijk zijn aan omega 3, vormen ze de perfecte plantaardige basis voor de essentiële vetten die je hart nodig heeft om gezond te zijn. Uit een recente studie blijkt bovendien dat olie op basis van pompoenpitten de bloeddruk verlaagt.

Rauwe pompoenzaden zijn rijk aan vezels en proteïnen, twee voedingsstoffen die je langer een vol gevoel geven. Voor een snelle snack eet je ze rauw. Wie wat meer tijd heeft en graag experimenteert in de keuken, kan de pitten samen met koriander omtoveren tot een soort pesto, ideaal om bijvoorbeeld stukjes wortel in te dippen.

Magnesium blijft een van de meest ondergewaardeerde nutriënten op vlak van gezondheid. Toch is het fundamenteel voor onze energie. Gelukkig kan je met rauwe pompoenpitten de schade al grotendeels herstellen. Een half kommetje bezorgt je namelijk bijna 100 procent van je dagelijks aangeraden dosis.

Tot slot bevatten pepita ook nog L-tryptofan, een stof die je lichaam ondersteunt bij de aanmaak van serotonine. Dit hormoon is niet alleen bevorderlijk voor je gemoed, het helpt je ook dieper en vaster te slapen 's nachts.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese nieuwe rijken zweren haaienvinnensoep stilaan af

Chinese nieuwe rijken zweren haaienvinnensoep stilaan af


http://oi41.tinypic.com/214pik3.jpg
Haaienvinnen die liggen te drogen op een dak

Er is hoop voor de wereldwijde haaienpopulatie: de vraag naar haaienvinnensoep gaat stevig achteruit. De soep, die de laatste jaren massaal verorberd werd door Chinese nieuwe rijken, is nu lang niet meer zo hip, zo meldt de Britse krant The Independent. Dat dankzij enkele Chinese celebrities.

Vorig jaar werden zeker 70 miljoen haaien gedood, voornamelijk om te voldoen aan de Chinese vraag naar haaienvinnen voor de dure haaienvinnensoep. De soep heeft een lange voorgeschiedenis - het recept zou ruim 1.000 jaar geleden bedacht zijn door een keizer van de Sung-dynastie, om uit te pakken tegenover zijn gasten - en tot op heden bleef ze gelinkt met sociale status. Maar gezien de enorme economische boom die China de laatste jaren heeft gekend, waren er veel meer nieuwe rijken die zich de delicatesse konden veroorloven.

De soep werd zo populair dat 10 van de 14 gekende oceanische haaiensoorten, waaronder de 'iconische' grote hamerhaai, zo goed als uitgeroeid zijn. Ook de vier andere soorten naderen trouwens een kritiek punt, aldus natuurbeschermers. Toch was het ook zo dat veel Chinezen niet eens wisten dat de soep gemaakt werd van haaienvinnen. "Consumptie is er eerder op onwetendheid gebaseerd dan op kwade wil", zegt Peter Knights van dierenrechtenorganisatie WildAid.

Ommekeer
Tot topbasketter Yao Ming het gezicht werd van een bewustmakingscampagne, die bijzonder populair werd op sociale media en bij jongeren. Waarna zakenman Jim Zhang zich achter het project zette. Hij slaagde erin om via het parlement een beperking van de handel in bedreigde haaiensoorten en hun vinnen te bekomen. Ook werd de soep verboden op officiële banketten. Daarnaast had een reportage over valse haaienvinnensoep op de Chinese staatszender veel effect op de publieke opinie.

In februari meldde het Chinese ministerie van Handel dat de consumptie van haaienvinnensoep tijdens de lentevakantie met liefst 70 procent was achteruitgegaan tegenover een jaar eerder. In Hongkong is de import van haaienvinnen met 20 à 30 procent gedaald. De totale haaienvinnenbusiness zou een klap van 50 à 70 procent gekregen hebben.

De ommekeer is zo groot dat natuurbeschermers zich nu op een volgende problematische hype in China kunnen richten: de handel in ivoor en hoorns van neushoorns. Tienduizenden olifanten en honderden neushoorns stierven het voorbije jaar, alleen maar omwille van hun slagtanden/hoorns. China is daarvoor momenteel een enorme markt.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele kin beu? Deze pijnloze techniek werkt ze weg

Dubbele kin beu? Deze pijnloze techniek werkt ze weg


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/9/10/20131024182244/media_xll_6219595.jpg


Een onderkin is iets waar haast elke type van vrouw mee te maken krijgt, het overkomt zowel dik als dun. Veel dames storen zich hieraan omdat het je ouder doet lijken dan werkelijk het geval is. Een nieuwe behandeling met radiogolven belooft je zonder pijn of littekens jonger te maken.

In tegenstelling tot een blubberbuikje, een hangende huid aan de armen en cellulitis kun je een dubbele kin niet verstoppen met kledij. Er zijn ook weinigenatuurlijke middeltjes die helpen: er zijn enkele oefeningen die je beloven te helpen, maar die in werkelijkheid niets uithalen. Meer drastische opties zijn pijnlijke liposucties die vet vanonder de kin verwijderen of dure lifts waar je dagen van moet herstellen en die littekens achterlaten.

Maar de Britse plastische Jules Nabet heeft een nieuwe pijnloze behandeling ontwikkeld die dubbele kinnen en hangende kaken moet aanpakken. De procedure 'The Reaction Skin Tightening' combineert radiogolftherapie met zuigtechniek die vet afbreekt en de huid strakker maakt. "De vraag voor een niet-operatieve ingreep die dubbele kinnen moet bestrijden bij mijn klanten was ontzettend groot. Het is de enige behandeling die de drie verschillende huidlagen aanpakt. Het is niet pijnlijk en de resultaten zijn permanent", aldus Nabett.

Sommige patiënten merken al na een sessie een verbetering op, maar de arts raadt zes behandelingen aan. Per keer spendeert de schoonheidsspecialist ongeveer 25 tot 30 minuten aan je kin. In totaal ben je ongeveer 1000 euro kwijt voor de zes sessies. Eerst voert de specialist een soort van zuigtherapie met een soort van stofzuiger uit die de diepere huidlagen treft, de bloedcirculatie verbeteren, de lymfedrainage verbeteren en het opgeslagen vet afbreken. De procedure is niet echt pijnlijk, maar ook niet echt aangenaam. De radiotherapie warmt de verschillende lagen van de huid op om de productie van collageen een boost te geven en de huid strak te trekken.

Achteraf loop je het risico op tijdelijke rode vlekken in het gezicht en de nek, maar er is geen sprake van permanente littekens. Het effect is niet onmiddelijk zichtbaar, aanvankelijk zou het zelfs lijken dat je huid er erger aan toe is. Maar na twee tot drie dagen is het effect wel zichtbaar. De Britse Claudia Connell probeerde de behandeling uit en was laaiend enthousiast over de resultaten. "Mijn hangende huid is minder duidelijk, mijn dubbele kin is verdwenen, mijn kaaklijn is strakker en mijn gezicht lijkt slanker."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid onderschat ziekenhuisbacterie

"Overheid onderschat ziekenhuisbacterie"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/16/7/20131025045311/media_xll_6220537.jpg


Het nationaal plan tegen gevaarlijke ziekenhuisbacteriën zet in op een betere samenwerking in de zorgsector en meer campagnes. Maar het laat de ziekenhuizen waar overmatig veel infecties voorkomen ongemoeid. Dat schrijft De Standaard.

Er sterven naar schatting jaarlijks zo'n 2.500 personen door een infectie die ze hebben opgelopen in het ziekenhuis. De jongste jaren is het aantal infecties niet gedaald. Ze worden zelfs gevaarlijker omdat de kiemen almaar beter opgewassen zijn tegen krachtige medicatie. Er is nu een nationaal plan tegen de 'multiresistente organismen'. Dat wil de strijd aanbinden met de gevaarlijke kiemen.

Van een optreden tegen artsen en verpleegkundigen die niet hun best doen om de multiresistente bacteriën in bedwang te houden, is geen sprake. Nochtans geven zorgverleners door hun slechte handhygiëne kiemen van patiënt tot patiënt door. Het overdreven vaak voorschrijven van antibiotica werkt bovendien de vorming van multiresistente bacteriën in de hand. "Toch roept de overheid de ziekenhuizen die het slecht doen, niet ter verantwoording", zegt Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit Antwerpen. "Gevaarlijke kiemen zoals de cpe-bacterie, die antibiotica kan afbreken, rukken er intussen wel op. Het nationaal plan gaat dus niet ver genoeg."

Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van de ziekenhuiskoepel Zorgnet Vlaanderen, ziet wel iets in Goossens' logica. "Al mag je niet onderschatten hoe moeilijk het is voor ziekenhuisdirecties om de artsen iets op te leggen. Het ligt alleen al juridisch moeilijk omdat artsen zelfstandigen zijn", zegt Degadt.

Lieven Annemans, professor gezondheidseconomie aan de Universiteit Gent, denkt dat een financiële prikkel het gedrag van de ziekenhuizen en artsen wel kan verbeteren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over lichaamsvet?

Wist je dit al over lichaamsvet?


http://oi40.tinypic.com/2drxe0h.jpg


Lichaamsvet is zacht, zompig en sleept een hele slechte reputatie met zich mee. Toch is vet een cruciaal onderdeel van ons lichaam. We slaan er niet alleen extra energie in op, het houdt ons ook warm en beschermt de interne organen. Verder helpen vetcellen de vrouwelijke cyclus te regelen en zijn ze van belang voor ons hongergevoel. Neem even pauze van je verbrandingsstrijd en ontdek wat vet allemaal in huis heeft.

Gekleurd
Wie aan vet denkt, ziet vermoedelijk alleen de witte massa in buik, heupen en dijen voor zich. Er bestaat daarnaast echter ook bruin vet, vooral pasgeboren baby's maken er gebuik van om een stabiele lichaamstemperatuur te onderhouden zonder te rillen.

Toch hebben ook volwassenen nog een kleine hoeveelheid (gemiddeld 50 gram) bruin vet in hun systeem. Onderzoek moet echter nog uitwijzen wat de precieze functie daarvan is. Een studie uit 2012 leverde al een eerste reeks bewijzen op. Tijdens het onderzoek werden mannen blootgesteld aan koude temperaturen. Het bruine vet bleek witte vetcellen (waar energie wordt opgeslagen) in te zetten als brandstof om het lichaam warm te houden.

Niet voor iedereen
Bruin vet blijkt helemaal afwezig te zijn in de lichamen van zwaarlijvige mensen. Onderzoekers zijn volop in de weer om te achterhalen of een gebrek aan bruin vet overgewicht veroorzaakt, of ofdat de overdosis aan wit vet de werking van het bruine vet lamlegt. Uit één van de studies is de hypothese gegroeid dat we bruin vet beginnen te verliezen rond de leeftijd van 40, iets wat deels zou kunnen verklaren waarom veel mensen naarmate ze ouder worden sneller overtollige kilo's beginnen op te stapelen.

Warmte
Alle vetcellen in ons lichaam zijn in staat om de temperatuur in te schatten en indien nodig energie vrij te laten in de vorm van warmte. Dit proces is afhankelijk van de proteïne UCP1. Wetenschappers aan Harvard University willen achterhalen hoe vetcellen warmte of koude precies kunnen aanvoelen en of we die eigenschap zouden kunnen manipuleren.

Gedragsverandering
De hoeveelheid lichaamsvet in je lijf is deels bepaald door je genen, maar volgens onderzoekers van het diabetescenturm aan de Zweedse universiteit van Lund zijn we in staat het gedrag van onze vetcellen te manipuleren door te sporten. Zo kunnen we bepaalde genen in- of uitschakelen die fundamenteel zijn voor de opslag van vetten.

Tijdens de studie werden vetcellen bestudeerd van tientallen Zweedse mannen die weinig of nooit aan sport deden. Ze werden gedurende een half jaar twee keer per week naar de spinning- of aerobicsles gestuurd. De heren waren niet alleen vermagerd, de genen in hun vetcellen bleken ook gewijzigd, vooral die verantwoordelijk voor een verhoogd risico op zwaarlijvigheid en diabetes.

Potentiële stamcellen
Lichaamsvet zit boordevol potentiële stamcellen die veel gelijkenissen bevatten met die in embryo's. Door te experimenteren met de "resten" van liposucties werd ontdekt dat vet veelzijdige cellen bevat die omgezet kunnen worden in stamcellen voor vet, botten en spierweefsel. Het proces blijkt zelfs eenvoudiger dan huid om te zetten in stamcellen.

Slaperig
Ook lichaamsvet heeft nood aan slaap. Wie slecht slaapt of bewust weinig tijd spendeert in bed, beperkt de manier waarop vetcellen reageren op insuline. Dit kan dan weer leiden tot gewichtstoename en op termijn ook tot diabetes.

Zorgwekkend
Kwabben, dubbele kinnen en flubberige armen zijn zicht- en grijpbare bewijzen van overtollig lichaamsvet. Toch is vooral visceraal vet - het type dat je niet kan zien - zorgwekkend. Vet dat net onder je huid zit, doet dienst als isolatie en energiereserve. Visceraal vet, dat diep in de buik zit, vult daarentegen de ruimtes tussen de organen en produceert chemicaliën die het risico op hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk en diabetes doen stijgen.

De enige manier om komaf te maken met de gevaarlijke vetcellen, is door op een gezonde manier kilo's te verliezen. Hieronder valt een gebalanceerd eetpatroon in combinatie met cardio- en krachttraining. Visceraal vet reageert helaas niet op lokale stimulatie. Alleen sit-ups zijn dus niet genoeg.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting & J. Groban en Chris Botti - Shape of My Heart

Sting & J. Groban  en Chris Botti - Shape of My Heart

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heisa om niks: Geen zorgen, Piet mag zwart blijven

Heisa om niks: "Geen zorgen, Piet mag zwart blijven"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/0/7/20131024074911/media_xll_6218107.jpg

De hele heisa over Zwarte Piet die VN-consultant Verene Shepherd veroorzaakte, is opgezet spel. Ze was ingeschakeld door drukkingsgroepen die de strijd tegen racisme zo vaak mogelijk op de agenda willen krijgen. Bovendien heeft zij niks te zeggen over de erkenning van Sinterklaas als erfgoed, dat beslist alleen UNESCO. En daar hebben ze helemaal geen probleem met een Zwarte Piet, schrijft Het Laatste Nieuws.

De hele heisa begon met een brief. Op 17 januari 2013 stuurde Verene Shepherd, samen met drie andere ondertekenaars, haar grieven en vragen over 'Swarte Piet' naar de Nederlandse regering. Het was haar immers ter ore gekomen dat Nederland de traditionele viering van de geschenkheilige op de representatieve lijst voor 'Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid' wou plaatsen. En of de Nederlandse regering voort wou maken met een antwoord, want ze zou de kwestie in een rapport naar de Raad voor Mensenrechten sturen.

Maar wat blijkt? Shepherd is helemaal niet geplaatst om daarover te beslissen. Die Raad heeft namelijk niks te maken met cultureel erfgoed, dat een UNESCO-kwestie is. "De vier ondertekenaars van die brief aan de regering behoren helemaal niet tot de bevoegde organen van UNESCO, maar gebruikten papier met het briefhoofd van 'de Verenigde Naties", legt Marc Jacobs uit, de Belgische vertegenwoordiger van UNESCO. "Zij zijn een soort consultants die een vooronderzoekje voor eigen gebruik doen, maar dan wel quasi-officieel vragen stellen aan de Nederlandse staat."

Wat Jacobs en de UNESCO betreft mag de knecht van de Sint dus aan de slag blijven, én hij mag gerust z'n kleurtje behouden. "Zo'n overroepen actie neemt de magie van Sinterklaas weg", besluit Jacobs. (br.hln)



» Reageer (0)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Australië groeit goud aan de bomen

In Australië groeit goud aan de bomen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/1/6/20131023174351/media_xll_6217071.jpg

Australische wetenschappers hebben ontdekt dat er goud groeit aan bomen als de eucalyptus en acacia. De ontdekking zou kunnen leiden tot een nieuwe, revolutionaire methode om goud te zoeken. Dat meldt nieuwszender CNN.

Dat planten en bomen mineralen - zoals goud - absorberen via hun bladeren, is niet nieuw. Tot nu hebben wetenschappers echter nooit kunnen bewijzen dat die mineralen van diep onder de grond komen.

Onderzoekers ontrafelden het mysterie op de domeinen Freddo Gold Prospect in het westen en Barns Gold Prospect in het zuiden van Australië. De eucalyptus en acacia hebben diepe en omvangrijke wortelstructuren. Bij een grote droogte graven de wortels diep in de grond, op zoek naar water. Zo diep, dat ze soms op goud stoten.

Goudvoorraaden
De bevindingen werden deze week gepubliceerd in de online krant Nature Communications. Volgens de onderzoekers kan het onderzoek leiden tot een nieuwe, erg succesvolle methode om goud te zoeken. De bomen kunnen immers aangeven op welke plekken onder de grond nog goudvoorraden te vinden zijn.

Wie nu echter meteen het vliegtuig wil nemen om naar goud te gaan speuren, is eraan voor de moeite. De onderzoekers vonden in de bladeren van de bomen een gemiddelde goudconcentratie van 80 op een miljard en in de schors een concentratie van amper 4 op een miljard. Het goud is met het blote oog dus niet zichtbaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Replica van doopkleed uit 1841 voor prins George

Replica van doopkleed uit 1841 voor prins George

http://oi44.tinypic.com/1gsls7.jpg


Vandaag wordt prins George gedoopt in een delicaat, kanten doopkleed dat een haarfijn replica is van het exemplaar dat in 1841 ontworpen werd voor het eerste kind van koningin Victoria. Het design bestaat uit Honiton-kant en wit satijn en gaat al 172 jaar mee voor elk doopsel binnen het Britse koningshuis.

De replica die prins George vandaag om het lijf krijgt werd gemaakt in 2004, toen koningin Elizabeth besloot dat het originele doopkleed meer dan versleten was nadat het generatie na generatie werd gebruikt, zo ook voor de viering van onder meer Charles, William en Harry. Een heel team van naaisters werd ingezet om een gedetailleerde, haarfijne lookalike te creëren.

De viering zelf gebeurt achter gesloten deuren. Alleen familie, peetouders en enkele goede vrienden mogen het doopsel bijwonen. George is de eerste toekomstige koning die niet gedoopt wordt in Buckingham Palace zelf, maar wel in de koninklijke kapel van het St. Jamespaleis in Londen. William en Kate hebben fotograaf Jason Bell aangesteld om het hele gebeuren te vereeuwigen.

Volgens de traditie wordt altijd een familieportret met het kindje in vol ornaat gedeeld met de media. De kans is dus groot dat je prins George later vandaag nog ziet verschijnen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor weggooien doktersattest in Mechelen

GAS-boete voor weggooien doktersattest in Mechelen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/13/4/20131023162754/media_xll_6216709.jpg


Een vrouw uit Hofstade hangt een boete van in totaal 400 euro boven het hoofd omdat ze in Mechelen een doktersattest in een openbare vuilnisbak heeft gegooid. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De milieupolitie van Mechelen belde de vrouw eind vorige maand op met de vraag of ze het attest in de vuilnisbak aan de Guido Gezellelaan had gedumpt. Ze kreeg te horen dat gepersonaliseerd afval daar niet thuishoort en dat ze voor haar handeling een GAS-boete van 250 euro riskeert. Voor het opruimen van het sluikstort zou daar nog eens 150 euro worden bijgeteld, aldus nog de krant.

"Voor een stom papiertje. Ik heb misschien 0,002 procent van die vuilnisbak gevuld en toch zou ik zo'n bedrag moeten betalen. Pure waanzin", vindt de vrouw, die erg ontgoocheld is in de stad. "Dat ze hun tijd en energie steken in echte sluikstorters", stelt ze.

Burgemeester Bart Somers schuilt zich achter de kosten die een nette stad jaarlijks eisen. "Wij betalen 120 mensen die instaan voor de properheid van de stad. Zij vechten ook tegen sluikstorters." Het is aan de GAS-ambtenaar om te beslissen of er al dan niet een sanctie wordt uitgesproken. Maar dat er regels en wetten zijn die strikt moeten worden nageleefd, staat volgens de liberaal buiten kijf.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!