Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling brengt Harry Potter naar theater

J.K. Rowling brengt Harry Potter naar theater

http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/13/8/20131220045754/media_xll_6346283.jpg

J.K. Rowling werkt aan een toneelstuk over Harry Potter. Het stuk gaat volgens Daily Mail over de jonge jaren van Harry, voordat hij naar de tovenaarsschool Zweinstein gaat.

De schrijfster van de beroemde boekenserie gaat het theaterstuk co-produceren en ze zal samenwerken met de schrijver van het script. Het verhaal moet een inkijkje geven in het hart van de inmiddels wereldberoemde tovenaar, door te focusen op zijn jeugd als een weeskind en buitenbeentje.

Het stuk moet binnen twee jaar te zien zijn in de Londense theaterwijk West End. (br.hln)


» Reageer (0)
19-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Vlaming wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/12/4/20131218234741/media_xll_6343324.jpg

Met slechts dertien fouten heeft Vlaming Dirk Bosmans (36) dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal gewonnen. Hij maakte zeven spelfouten in de tekst 'Een przewalskipaardenmiddel' van Kees van Kooten en zag daarnaast zes taalfouten over het hoofd.

De Nederlandse grafisch ontwerper Joke Beltman (49) uit Arnhem eindigde als tweede. Ook zij maakte 13 fouten, waaronder 8 spelfouten. Op de derde plaats met 15 fouten eindigde de 21-jarige Emilie Cardon uit Lokeren, deze Vlaamse is studente Biochemische Wetenschappen.

Bij de prominenten werd de top 3 gevormd door poëzieperformer Maud Vanhauwaert (21 fouten, waarvan 14 spelfouten), hoogleraar Paul Schnabel (21 fouten, waarvan 16 spelfouten) en VRT-journaliste Ann de Bie (22 fouten, waarvan 13 spelfouten).

De 19 Nederlandse prominenten maakten gemiddeld 40 fouten in de dicteetekst. De tien bekende Vlamingen maakten gemidddeld 31 fouten. Ook bij de gewone deelnemers scoorden de Vlamingen beter. De 20 lezers van de Volkskrant maakten gemiddeld 27 fouten, de tien lezers van de Vlaamse krant De Morgen gemiddeld 26,5.

Dicteewinnaar Bosmans struikelde naar eigen zeggen over de woorden macedoine ("dus zonder cedille"), criticaster ("had ik met een k gespeld"), lammenadige, wiewauwde, gardekorps ("allemaal woorden die ik niet ken") en vurrukkulluk ("hé, dat is met een dubbele l, ja inderdaad") en Babels ("dat had ik bewust niet met een hoofdletter geschreven"). Bosmans vertelde dat hij op dezelfde lagere school heeft gezeten als de winnaar van vorig jaar, Edward Vanhove. "Meester Mathy en juffrouw Stella hebben mij leren lezen en schrijven", zei Bosmans achteraf.

Voor het eerst in de geschiedenis van het dictee moesten de deelnemers niet alleen goed spellen, maar ook het verkeerd gebruik van woorden en foute zinsconstructies herkennen en onderstrepen. De dicteewinnaar is groot voorstander van de andere aanpak van Van Kooten. Bosmans: "Ik vind het wel heel fijn dat Kees van Kooten op deze manier de aandacht op taalvervuiling heeft gevestigd. Misschien dat mensen het rot vinden, maar het is een onderdeel dat aandacht verdient. Spelfouten hoor je niet, stijlfouten lees je en die hoor je."

Juryvoorzitter Inez Weski was blij met de nieuwe opzet. "Taal is meer dan spellen natuurlijk, het is ook de context. Deze aanpak verdient volgend jaar bij de 25e editie zeker navolging." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man voor 100 euro eigenaar van een Picasso

Man voor 100 euro eigenaar van een Picasso

http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/2/12/20131219030535/media_xll_6343467.jpg

Een 25-jarige Amerikaan is gisteren voor 100 euro eigenaar geworden van een Picasso. Kunstliefhebber Jeffrey Gonano gaf dat bedrag uit aan een lootje voor een speciale tombola, met het werk 'L'Homme au Gibus' als inzet.

Hoewel zijn aanwinst een hoop geld waard is, weigert de gelukkige winnaar voorlopig de tekening uit 1914 te verkopen. "Ik ben nog steeds in shock. Ik heb nog nooit zoiets gewonnen", vertelde Gonano. De waarde van de tekening is geraamd op iets minder dan een miljoen dollar (circa 727.000 euro).

Het winnende lot werd geselecteerd door een computer. In totaal waren 50.000 loten te koop aangeboden. Volgens de organisatoren deden kunstliefhebbers uit alle windstreken mee. Zo waren er deelnemers uit Iran, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De tombola was uitgevoerd door veilinghuis Sotheby's in Parijs. De opbrengst is bedoeld voor het conserveren van de historische havenstad Tyrus in Libanon. Volgens de kleinzoon van Pablo Picasso zou zijn grootvader blij zijn geweest dat het geld goed wordt besteed.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man laat hond aan leiband over balkon bengelen

Man laat hond aan leiband over balkon bengelen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/3/14/20131218151916/media_xll_6342329.jpg

Terwijl zijn ouders op reis waren, moest de 23-jarige Tyler Smith uit Greenville, South Carolina op hun hond Max letten. Toen het beest zijn behoefte moest doen, vond Tyler er niet beter op dan de hond aan zijn leiband over het balkon te hangen. Zijn excuus? "Het regende te hard om hem uit te laten".

Dat verklaarde Tyler aan een vrouw die het tafereel gadesloeg en er ook een foto van nam, die ze op Facebook postte. "Het is mijn hond, ik doe ermee wat ik wil", voegde hij er nog aan toe.

De foto op Facebook bereikte niet alleen het plaatselijke dierenasiel maar ook de politie. Die slingerden Tyler op de bon voor het niet naleven van de dierenreglementen van de stad. Hij riskeert een boete tot 1.000 dollar en dertig dagen cel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste kerstgeschenk dat sneeuwluipaard zich kan wensen? Sneeuw!

Het mooiste kerstgeschenk dat sneeuwluipaard zich kan wensen? Sneeuw!

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/15/9/20131218135313/media_xll_6342069.jpg

Wanneer je een jong, speels sneeuwluipaard bent, is een prachtig sneeuwtapijt toch het beste dat jou 's winters kan overkomen. Dat blijkt ook uit deze vertederende beelden van de zoo in Chicago.

Op het moment dat 'Everest', een welp van zes maanden oud, voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld en de sneeuw ziet, weet hij met zijn geluk geen blijf. Ook moeder Sarani deelt in de vreugde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragisch mooi: weduwnaar herneemt trouwfoto's met dochtertje

Tragisch mooi: weduwnaar herneemt trouwfoto's met dochtertje

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/11/2/20131218133251/media_xll_6341912.jpg

Twee jaar geleden verloor Ben Nunery zijn vrouw Ali aan longkanker. Met hun dochtertje Olivia poseerde hij in het huis waar hij met zijn aanstaande bruid destijds ook de trouwfoto's had genomen.

Het huis hadden Ben en Ali voor hun huwelijk gekocht en helemaal verbouwd.

Ali was slechts 31 jaar toen ze overleed. Haar dochtertje Olivia was toen één jaar. Samen met haar papa verwerkte Olivia het verlies van haar mama, waardoor het huis waarin ze woonden steeds minder een pijnlijke herinnering aan hun verloren geliefde werd.

Nu hebben Ben en Olivia besloten te verhuizen om een nieuw leven te beginnen. Maar eerst poseerden ze nog eens samen in het huis om ook de trouwfoto's die Ben en Ali daar lieten nemen een nieuw leven te geven.

De vergelijking tussen beide fotosessies valt Ben zwaar: "Deze keer had ik een andere partner, maar wel één die net zo mooi is als Ali. Het was tegelijk leuk en vreemd, triest ook en tegelijk troostend en zowat elke emotie die je je kan voorstellen. Pas toen we wegreden drong de betekenis van wat we net hadden gedaan goed tot me door. Dat zouden immers onze laatste herinneringen aan het huis worden". (br.hln)


» Reageer (0)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwerfhond ondergaat verbluffende metamorfose

Tranentrekker: zwerfhond ondergaat verbluffende metamorfose

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken


Vel over been, vol huidinfecties, uitgehongerd: Miley was op sterven na dood toen de hulporganisatie 'Hope For Paws' de hond na een tip kwam redden van een vuilnisbelt in Los Angeles. Na de broodnodige verzorging en heel veel liefde onderging Miley een ware metamorfose en bekommerde ze zich zelfs over een soortgenootje. Hou die zakdoek alvast bij de hand!
Al vele maanden leefde Miley op een vuilnisbelt nadat ze achtergelaten was door haar baasje. Gelukkig ontfermde Hope for Paws, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren, zich over dit zielige hoopje hond.

Na een intensieve behandeling in een dierenkliniek knapte Miley weer helemaal op. Ze veranderde van een zieke, uitgebluste hond in een gezonde, blije viervoeter.

En dan raakt ze bevriend met een hondje dat vast heeft gezeten in een pijp en helpt hem van zijn angsten af. Het filmpje is ondertussen al bijna zes miljoen keer bekeken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blindengeleidehond redt baasje die voor trein valt

Blindengeleidehond redt baasje die voor trein valt

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/6/7/20131218144217/media_xll_6342247.jpg

De 61-jarige Cecil Williams dankt zijn leven aan Orlando, zijn geleidehond. Cecil was eerder deze week in New York op weg naar de tandarts toen de blinde man zich onwel voelde in de metro. Cecil viel tussen de sporen, zijn hond aarzelde niet en sprong hem achterna. "Mijn hond heeft mijn leven gered", zegt Cecil met Orlando op zijn ziekenhuisbed.

"Hij probeerde me overeind te krijgen", herinnert Cecil zich. Getuigen zagen hoe Orlando wanhopig begon te blaffen en alles in zijn macht deed om te verhinderen dat zijn baasje van het perron zou vallen. Toen Cecil tussen de treinsporen lag, probeerde zijn hond hem nog overeind te krijgen terwijl een metrostel aanstormde.

Omstanders slaagden erin de treinbestuurder te alarmeren. Die minderde vaart maar kon niet verhinderen dat zijn treinstel over Cecil en Orlando reed. De twee lagen tussen de sporen en kwamen er met enkele kneuzingen en schrammen vanaf.

Toen Cecil terug bij bewustzijn kwam, verklaarde dat hij iemand hoorde roepen dat hij zich stil moest houden.

Orlando, die door zijn baasje wordt omschreven als een ernstig maar rustig dier, maakt intussen nieuwe vrienden in het ziekenhuis. "Hij brengt me overal naartoe en eigenlijk redt hij elke dag mijn leven", zegt Cecil.

De man is al sinds 1995 blind en Orlando is zijn tweede geleidehond. Het dier wordt op 5 januari elf jaar en mag binnenkort met pensioen. Omdat Cecils ziekteverzekering de kosten van een niet-werkende hond niet dekt, zal hij op zoek moeten naar een nieuwe thuis voor Orlando. "Maar mocht ik het geld hebben, ik zou hem zeker houden". (br.hln)


» Reageer (0)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Howard Jones - What is Love

Howard Jones - What is Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Howard Jones (geboren als John Howard Jones in Southampton, Hampshire, Engeland op 23 februari 1955) is een Engelse zanger, muzikant en liedjesschrijver die bekend is geworden tijdens de jaren ´80.

In de jaren ´80 had hij een aantal kleine hits. Ook trad hij in 1985 op op Live Aid. 20 jaar later was hij op Live 8 echter niet aanwezig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music For Life officieel van start

Music For Life officieel van start

http://oi44.tinypic.com/11vh1zo.jpg

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is vanavond de achtste editie van Music For Life officieel van start gegaan. De jaarlijkse solidariteitsactie van radiozender Studio Brussel duurt een week en draait ditmaal niet rond één maar meer dan 700 goede doelen, waarbij de luisteraars zelf kunnen kiezen welk project ze willen steunen door een plaat aan te vragen.

Net als tijdens de eerste edities van Music For Life wisselen opnieuw drie presentatoren elkaar een week lang af. Dit jaar zijn dat Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde. Er is geen Glazen Huis, maar het drietal zal de komende week wel presenteren vanuit een "buitenstudio". Ondanks de te verwachten vrieskou hopen ze met de steun van het publiek toch "De Warmste Week" te creëren.

Met de uitspraak "We gaan een week buiten leven en toch wordt dit dankzij jullie de warmste week", verwoordde Schoeters het dinsdagavond alvast bij het startschot, waarna ze toepasselijk als eerste aangevraagde plaat 'Burn' van Ellie Goulding liet afspelen. Er worden de komende dagen ook heel wat gastoptredens verwacht in De Schorre, met dinsdagavond alvast Hooverphonic en Goose.

De actie verhuist 's nachts telkens naar een kleine, speciaal voor Music For Life ingerichte camping, waar de presentatie voortgaat vanuit een tweede studio. Wie op de camping wil overnachten, moet daar vooraf een aanvraag voor doen. De opbrengst van de overnachtingen gaat eveneens naar een goed doel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis kost Belg gemiddeld 319 euro

Kerstmis kost Belg gemiddeld 319 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/9/12/20131212113119/media_xll_6326457.jpg

Kerstmis is een goede tijd om jullie relatie te evalueren. Omdat mannen niet altijd rechtuit zeggen hoe ze zich voelen, kan zijn kerstcadeau prijsgeven wat jij echt voor hem betekent.

Lingerie
Van kanten niemendalletjes tot minuscule slipjes, zijn boodschap met lingerie is niet zo voordehandliggend als je zou denken. Hij wil natuurlijk dat je er goed uitziet voor hem, maar ook dat je je goed voelt bij hem. Als hij erin slaagt om de juiste maat te kopen, dan is jullie relatie een lang leven beschoren.

Cd
Tenzij hij een persoonlijke cd samenstelde en mixte, heeft hij niet zo veel moeite gestoken in je cadeau. De kans is groot dat hij 24 december nog snel een winkel is binnengegaan, wat betekent dat zijn engagement in jullie relatie is niet zo groot.

Keukentoestel
De meeste vrouwen worden niet laaiend enthousiast wanneer ze een blender, koffiemachine of een toaster uitpakken op Kerstmis. Maar hij ziet je wel al elke ochtend koffie voor hem zetten, dit kan duiden dat hij op lange termijn denkt.

Wat je had gevraagd
Oké, deze man heeft weinig inspiratie, maar hij aanbidt je wel. Jij wil misschien een spontane man en wordt graag verrast, maar dit bewijst dat je een liefhebbende, trouwe partner hebt.

Computerspel
Op het eerste gezicht lijkt dit een vreselijk cadeau. Een game is eerder een geschenk voor zichzelf en komt dus ontzettend egoïstisch over. Eigenlijk toont het wel dat hij door je geïntrigeerd is. Hij wil meer tijd met je doorbrengen door samen te gamen en je de kneepjes van het vak te leren.

Juwelen
Investeren in juwelen toont dat hij echt bezig is met jullie relatie. Het kost niet alleen veel geld maar ook veel tijd om de juiste ring of oorbelle uit te kiezen. Dat betekent dat hij jullie dus nog lang samenziet. En hij wil je ook iets geven dat je elke dag aan hem doet denken.

Parfum
Als hij bij het uitkiezen van een geurtje voor jou vrouwelijke hulp heeft ingeschakeld, dan is dat een teken dat hij het echt meent. Als hij je favoriete parfum heeft uitgekozen, is het een blijvertje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selfie nu ook Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen

'Selfie' nu ook Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/15/12/20131217063929/media_xll_6338142.jpg

'Selfie' is het Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen geworden. Dat maakte Van Dale vandaag bekend. Het fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite gaat 'belbos' en 'geefkas' vooraf in de top drie. Vorig jaar was 'frietchinees' nog het Woord van het Jaar.

Van 26 november tot en met 16 december 12 uur kon gestemd worden op de tien genomineerde woorden voor het Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën. In totaal brachten 22.000 mensen hun stem uit. 'Selfie' haalde 41 procent van de stemmen.

In de categorie Jongerentaal won 'swag', wat 'cool' betekent. 'Duckface' of 'selfie met getuite lippen, als een eendensnavel' won in de categorie Lifestyle. Een 'wist-je-datje' of 'weetje' eindigde op de eerste plaats in de categorie Sport/Amusement en 'vrijwilligen' of als een vrijwilliger werken in de categorie Economie. In de categorie Politiek ten slotte won 'loketjanet', wat een balieambtenaar die zijn geaardheid bekendmaakt door middel van een regenboog-T-shirt wil zeggen.

Ook in Nederland kwam 'selfie' als winnaar uit de bus. Eerder is 'selfie' ook het Engels Woord van het Jaar geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
16-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen zijn helemaal niet slimmer dan dieren

"Mensen zijn helemaal niet slimmer dan dieren"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/12/10/20131216101339/media_xll_6335980.jpg

Reeds lang is de mens ervan overtuigd dat hij het slimste wezen op Aarde is maar volgens Australische wetenschappers is niets minder waar. Sommige diersoorten zijn wellicht slimmer dan de mens.

Onderzoekers van de universiteit van Adelaide claimen dat sommige dieren over straffere verstandelijke vermogens beschikken maar dat wij ze gewoon niet kunnen bevatten.

"Al eeuwenlang wordt gestipuleerd hoe uitzonderlijk de mens is als slimste wezen op de planeet", aldus bioloog Arthur Saniotis. "Het geloof in de menselijke superioriteit ligt ingebed in de gedachtegang van de kerk en wetenschap. Zelfs Aristoteles poneerde dat de mens zijn gelijke niet kent in het dierenrijk."

Het is niet omdat we de communicatie tussen dieren onderling niet begrijpen dat deze communicatie minderwaardig zou zijn aan de onze. Volgens anatomist Maciej Henneberg heeft de menselijke fixatie op technologie en taal ertoe geleid dat we de intelligentie van dieren onvoldoende naar waarde schatten.

Bijvoorbeeld van de territoriumafbakening die bij koala's wordt waargenomen, snappen we niet veel. "Met hun geur bakenen ze nauwgezet een terrein af maar de mens kan de complexiteit van die boodschappen niet vatten omdat we eenvoudigweg niet zo goed ruiken", verklaart Henneberg zich nader. "Het feit dat wij hen niet begrijpen en zij ons niet, hoeft niet te betekenen dat ons niveau van intelligentie verschilt, het is gewoon anders."

"De mens heeft zich voornamelijk gefocust op de ontwikkeling van taal en technologie maar hierdoor hebben we de capaciteiten van dieren stelselmatig onderschat", zegt Henneberg. Gibbons kunnen tot twintig geluiden produceren, die allen een verschillende betekenis hebben waardoor de apen met elkaar over grote afstanden kunnen communiceren in het regenwoud. "Het feit dat ze geen huizen bouwen, is irrelevant voor deze dieren", zegt Henneberg. "We moeten de dierenwereld veel meer krediet geven." (br.hln)

Van dit feit ben ik mij al langer bewust ...
Zijn er nog mensen die deze mening delen ?


» Reageer (0)
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Just Like The Rain

Richard Hawley - Just Like The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren






Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967 is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling Suske en Wiske brengt 50.000 euro op

Veiling Suske en Wiske brengt 50.000 euro op

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/6/13/20131213141002/media_xll_6329548.jpg

Een grote veiling van zeldzame albums en tekeningen van Suske en Wiske heeft donderdagavond 50.000 euro opgebracht. De online veiling vond plaats bij Catawiki, het veilinghuis voor verzamelaars. Een originele pagina getekend door Willy Vandersteen uit het album 'De Koning drinkt' (1947) was het topstuk van de veiling en wisselde voor bijna 12.000 euro van eigenaar.

Naast de originele pagina waren er ook opbrengsten voor de oude eerste drukken van Suske en Wiske. Zo brachten de albums 'De Spieratoom' (1948) en 'De schat van Beersel' (1954) beide bijna 1.000 euro op. Ook de luxe-uitgaven van de reeks Amoras waren zeer gewild. Zo werd een luxe-uitgave van het eerste album geveild voor meer dan 550 euro.

Volgens veilingmeester Tammo Meedendorp was het een spannende veiling, waarbij veel items meer opbrachten dan vooraf ingeschat. "Suske en Wiske zijn zowel in Nederland als in Vlaanderen immens populair bij verzamelaars en dat was qua belangstelling goed te merken."

Met 125.000 gebruikers en bijna 2 miljoen bezoekers per maand is Catawiki 's werelds grootste catalogus en veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks houdt Catawiki online veilingen van zeldzame verzamelobjecten zoals stripboeken, postzegels, munten, wijn, oldtimers, boeken, platen en kunst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstkenner Willy Van den Bussche overleden

Kunstkenner Willy Van den Bussche overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/7/3/20131214131729/media_xll_6331368.jpg

Curator Willy Van Den Bussche (links) met koningin Paola en West-Vlaams gouverneur Paul Breyne bij het koninklijk bezoek aan 'Beaufort' in 2006.

In de Amerikaanse hoofdstad Washington is Willy Van den Bussche onverwacht overleden. Dat heeft zijn dochter Sofie vanochtend aan persagentchap Belga bevestigd. De ere-conservator van het PMMK in Oostende en het Constant Permeke Museum in Jabbeke werd 71 jaar.

Een hartaanval werd Willy Van den Bussche fataal in Amerika. Hij was in Washington D.C. voor de huldiging van de Belgische kunstenaar Paul Vanhoeydonck.

Van den Bussche werd in 1967 aangesteld als conservator van de provinciale musea. Net geen 20 jaar later werd de Bruggeling conservator van het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende.

Willy Van den Bussche maakte 182 tentoonstellingen met als uitschieters exposities van Raveel, Alechinsky, Permeke en 'Van Ensor tot Delvaux'. Hij was ook de man achter 'Beaufort', een evenement waarbij tien kustgemeenten actuele kunst plaatsten op openbare plaatsen. De kunstwereld verliest met Willy Van den Bussche een belangrijke figuur. (br.hln)


» Reageer (0)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar laten knippen wordt duurder

Haar laten knippen wordt duurder

http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/6/4/20131213053842/media_xll_6328324.jpg

Een bezoek aan de kapper dreigt de komende maanden duurder te worden. Door een nieuwe cao moeten kappers hun personeel op drie jaar tijd een fikse loonopslag geven, en dat zal onvermijdelijk doorgerekend worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tot vorig jaar verdiende een kapster in loondienst iets meer dan 10 euro per uur. Dankzij een nieuwe cao wordt dat bedrag tussen 2013 en 2015 met 3 euro opgekrikt. Dat gebeurt in vier stappen, telkens met 0,75 euro.

"Met die loonsverhoging willen we de aantrekkelijkheid van het beroep verhogen", zegt Jef Vermeulen van de kappersfederatie UBK/UCB. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (4) heeft nu al even hoog IQ als Einstein

Jongen (4) heeft nu al even hoog IQ als Einstein

http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/2/6/20131213173507/media_xll_6330156.jpg

Een Britse jongen van vier jaar heeft psychologen verbaasd met zijn IQ dat even hoog is als dat van genie Albert Einstein. Sherwyn Sarabi haalde 160 op de schaal van Wechsler, wat het hoogst mogelijke cijfer op een IQ-test is.

Deze uitzonderlijke score bewijst dat de jongen even slim is als geniën Bill Gates of Stephen Hawking is. Sherwyn begon twee jaar te vroeg aan zijn schoolcarrière en werd op zijn drie jaar lid van Mensa, een groepering voor hoogintellectuelen.

Hij verbaasde zijn ouders toen hij op 10 maanden zijn eerste woordjes sprak, sindsdien vallen ze van de ene verbazing in de andere. Psycholoog Peter Congdon: "Sherwyn is uitzonderlijk intelligent, ontzettend begaafd en zijn woordenschat is onvoorstelbaar. Hij kan ook gesprekken voeren die doorgaans door kinderen van veel ouder gevoerd worden. Hij heeft de mentale leeftijd van 8 jaar en 9 maanden. Dat is meer dan het dubbel van zijn werkelijke leeftijd. Het is erg ongewoon voor een kind om zo slim te zijn." De jongen bestudeert al literatuur die normaal aan acht- en negenjarigen wordt gegeven.

Zijn moeder Amanda Sarabi benadrukt wel dat haar zoon erg gelukkig is. "Hij praat erg graag, hij stelt alles in vraag, ik probeer daar zo goed mogelijk op te antwoorden. Doordat hij de hele dag vragen stelt, is zijn algemene kennis buitengewoon. Hij heeft meer dan 190 boeken gelezen, zijn favoriet is de encyclopedie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2025 kunnen we dementie genezen

"Tegen 2025 kunnen we dementie genezen"

http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/16/1/20131205083010/media_xll_6307186.jpg

Volgens de Britse eerste minister David Cameron hoeven dertigers en veertigers vandaag niet te vrezen dat dementie deel zal uitmaken van hun toekomst. De aftakelende ziekte zou namelijk binnen dit en 12 jaar behandelbaar zijn.

Op de G8-top rond dementie hebben de wereldleiders zich achter de missie geschaard om tegen 2025 een remedie te ontwikkelen tegen dementie. Om deze "belofte" waar te maken, wil Cameron de fondsen voor onderzoek naar de aftakelende ziekte die op dit moment ruim 44 miljoen mensen wereldwijd treft, verdubbelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gaat het aantal dementielijders op 20 jaar tijd nog dramatisch stijgen tot over 80 miljoen mensen. Reden te meer om het genezen ervan hoog op de wetenschappelijke agenda te zetten.

Cameron hoopt dat het globale gevecht tegen dementie niet alleen een geneesmiddel zal opleveren, maar ook manieren om de ziekte te voorkomen, uit te stellen en te verzachten. "De uitdaging is gigantisch en we hebben nog een lange weg te gaan, maar er is hoop", klinkt de boodschap die je ook in bijhorende video kan bekijken.

Dat er stappen in de goede richting worden gezet, bewijst een innovatieve hersenscan die dokters moet bijstaan in het vaststellen van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerste keer in 112 jaar sneeuw in Caïro

Voor de eerste keer in 112 jaar sneeuw in Caïro

http://oi40.tinypic.com/dr3vdi.jpg

Vele Egyptenaren zien het voor de eerste maal in hun leven: sneeuw! In Caïro zijn na 112 jaar wachten de witte vlokjes massaal uit de hemel gevallen. Op Twitter circuleren dan ook vele beelden van een Egyptische hoofdstad met een winterse aanblik.

Terwijl in het centrum van Caïro de regen met bakken uit de lucht viel en het ook af en toe hagelde, kregen de voorsteden vanmorgen wel degelijk witte vlokjes over zich heen.

Egyptische kinderen kunnen eindelijk eens met sneeuwballen gooien. Een ongewoon beeld in het land. Ook in de Sinaï-regio ziet het op sommige plaatsen wit. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!